עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by maya2012,

צרכים:אינטרנט מיילים אופיס סרטים. בלי משחקים או גרפיקה.ראיתי 3 דגמים: dell n5110' ,hp g6 1230sj, asus k53e שלושתם כמעט אותו מפרט מעבד i3 2330 זכרון 4 גיגה דיסק קשיח 640 חשוב לי מחשב אמין שרות טוב כולם אחריות 3 שנים. מחירים אותו סדר גודל. אנא עזרתכם האם יש עדיפות לחברה מסוימת? , נוסף לכך רציתי לשאול האם ksp נחשבת לרשת אמינה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  2. Started by שירה .,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא, אבל בעיקרון DELL נשמע לי אחלה חח לא? מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): ארץ תקציב: 2000 עד 3000 כזה. יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא רצוי, אבל שיהיה חח יד ראשונה\שניה: ראשונה נראה לי. זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב אך לא קריטי חברת המחשב הניד המועדפת: DELL, אבל אני לא עם ראש בקיר מערכת הפעלה רצויה: משהו טוב שיחזיק מעמד הרבה זמן ובאמת משהו איכותי ביותר כונן קשיח מועדף: כנ"ל משקל הנייד המועדף: שיהיה קל. קל מאוד אפילו חח גודל הצג: 11.6 או 12.1 זמן סוללה רצוי: שתהיה סוללה טובה, 6CELL זה בסדר צבע המחשב הרצוי: חחח לבן/ורוד למרות שלא קריטי לי שיהיה גם שחור מצידי אפשרויות נוספות במחשב: זה נחמד אם יהיה מצ…

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  3. שלום לכולם אני עומד לרכוש מחשב ומתלבט בנוגע לזכרון שלו. המחשב ישמש אותי להרצה במקביל של תוכנות אופיס רבות (כמה חלונות של WORD, EXCEL ו-POWERPOINT), הרבה לשוניות של דפדפן וכן תוכנה סטטיסטית כבדה (SPSS, למי שמכיר, ואולי עוד כמה). חשבתי לרכוש את המחשב הזה: http://www.night-net.net/product/מחשב-נייד-dell-inspiron-15-5567-n5567-7340/ אלא שאני מתלבט בנוגע להרחבת זכרון. בהמלצות להרצה של SPSS נכתב שמומלץ 8 גי'גה של RAM. אבל מאחר ובמקביל אצטרך להריץ גם הרבה דברים אחרים, אני חושב שאולי זה לא יספיק ושאולי כדאי לרכוש עוד 8 ג'יגה. השאלה שלי היא האם זה באמת ישנה. כלומר האם רכישה של צ'יפ נוסף תוביל לשיפור משמעותי בביצועים? להבנתי צ'יפ נוסף מאפשר הרצה יותר חלקה…

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  4. המפרט שבחתימה.אני לא גיימר,אלא יותר אוהב עבודה מהירה של המחשב,שמיעת מוזיקה וסרטים מידי פעם.

• 14 תגובות
    • 867 צפיות
  5. שלום, אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל באוקטובר, אני צריך המלצה על מחשב נייד חזק ללימודים, וגם בין היתר שיריץ משחקים חזקים כרגע לא סגור על המחיר אבל כל האופציות פתוחות תודה,

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  6. שלום לכולם, סוף כל סוף החלטתי לקנות מחשב נייד ואני צריך את עזרתכם בנושא. תקציב הקנייה שלי עומד על כ-3000 ש"ח מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים,מוזיקה,הורדות ישירות מהאינטרנט. * גודל המסך -13.3 ומעלה * משקל רצוי - לא משנה לי * זמן סוללה ארוך - כ6 שעות. וזמן טעינה קצר. * דיסק קשיח - 7200 סל"ד. בעל נפח של 500G (אם אפשרי אז 1T) * זיכרון - עדיפות ל2G ומעלה * בלוטות - עדיפות * רצוי כונן דיסקים * עדיפות לקורא כרטיסי זיכרון,אבל לא חובה. * שיהיה פיזור חום מיטבי ובעל נוחות בכתיבה!! חשבו לי מאוד שהמחשב לא יתקע ויריץ תוכניות ואפליקציות באופן רציף, כי אני נתקל בהרבה מחשבים שנתקעים בזמן גלישה באינטרנט למשל. בתודה מראש על העזרה!

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  7. חברי קהילת HWZONE חזק! אני מעוניין לשמוע המלצות לגבי מחשב חדש. ההורים שלי עוברים דירה, ואנחנו מחליפים מחשב. אני חייל, אז קשה להגיד שהייתי מאוד מעורב במחירים ומפרטים בזמן האחרון. כמה דברים שחשוב להגיד - המחשב צריך בעיקר להיות עמיד. כמה שפחות החלפות, כמה שפחות תיקונים - להורים שלי לא יהיה כל כך ראש לזה. זה אומר - כדאי שיהיה שקט. מעבר לזה, הוא חייב להריץ פוטושופ ולהקרין סרטים (לא חייב HD - עדיף שכן). אני אשחק בו מפעם לפעם בדברים כבדים יותר, אז כדאי שהוא יוכל להגיע לרמות כאלה, אבל אם זה יקר מדי - אפשר להסתדר גם אם פחות. תודה מראש! 1. תקציב: 3500 ש"ח תקציב מקסימאלי: 5000 ש"ח 2. שימושים: סרטים (תדיר), עבודה משרדית (תדיר), Photshop\Illustrator (מזדמן), SketchUp (מזדמן) משחקים (מ…

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  8. אודה מאד למי שיוכל לעזור לוח האם של המחשב תומך ב8G בארבעה חריצים שונים . מותקן בו היום 4G בשני מודולים הוספתי 2 מודולים של 2G והמחשב לא עולה - הוא מתחיל לעבוד ולאחר 5 שניות הוא מאתחל את עצמו אני מצרף את פרטי המחשב . האם יש למישהו רעיון ?

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  9. Started by BandiT,

באותו מחיר אפשר למצוא רכיבים טובים יותר? CPU AMD 64 X2 Dual Core 3800 895 Mother Board Gigabyte GA-M61PM-S2 491 HD WD 160 יש לי הארדיסק אז לא צריך לקנות (0 ש"ח) RAM 2* A-Data 512 667MHz CL5 592 Video Card On-Board 0 Sound Card On-Board 0 CD CDRW Teac 52 יש לי אז לא צריך לקנות (0 ש"ח) Case Maca Link A-2432-5 247 Total 2225

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  10. Started by Alon karpol,

בוקר טוב לחברי הפורום היקרים, ראשית ברצוני לתת שאפו רציני ליעוץ אשר נתתם לי לפני חודשים לגבי רכישת מחשב חדש. על פי ההמלצות אשר קיבלתי בפורום רכשתי בביקורי בארהב מעבד, כרטיס מסך, זכרון וקירור מים לטובת מחשב גיימינג לבן שלי.הרכישה היתה מאוד משתלמת - רכשתי מעבד i5 8700, Ti1070, memory 16GB', water cooler. יצא מאוד זול ! עכשיו מגיע החלק השני - של ההשלמות בארץ ! אני צריך לקנות לוח אם, דיסק קשיח, מארז, ספק, מאווררים, מקלדת ועכבר. ופה אני צריך את שוב את ההעזרה שלכם איפה המקום הממולץ שיעזור לי לקנות (ולהרכיב) את הציוד למערכת אחת עובדת? האם יש לכם המלצות באזור השרון ? או באיזור המרכז? אני מתגורר בתל מונד - בין נתניה לרעננה (לב השרון). אני…

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  11. מחפש מחשב נייד ב-3000 ש"ח, מיועד בעיקר לוורד, כמובן שרצוי שיעבוד גם ביישומים מעט כבדים יותר...- אבל הפרמטר הכי חשוב הוא נוחות וקלות נשיאה כרגע הכיוון הוא lenovo כלשהוא... מחכה להמלצותיכם, תודה

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  12. Started by איתי 241,

מה דעתכם על המחשב הזה: מחשב נייד Duel Core 2.16Ghz HASEE דגם: FU542 ו 2048MB 320GB מעבד חזק Intel T4200 2.16GHz - בעל ביצועים משופרים. מסך''15.4 WSVGA 1280x800 בטכנולוגיית LED דיסק קשיח בנפח 320GB לאיחסון סרטים, קבצים ועוד זיכרון מהיר 2GB DDR2 תקשורת אלחוטית Wi-Fi 802.11b/g מצלמה איכותית מובנית 2 רמקולים מובנים + מיקרופון דיגיטלי 4 כניסות מהיר 2.0 USB + קורא כרטיסי זיכרון תודה

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  13. Intel® Core2 Duo Processor T6600 vs. Intel® Core2 Duo Processor P8400 האם קיים הבדל משמעותי בביצועים שעבורו שווה לשלם כ-400 ש"ח נוספים ?! נצא מנקודת הנחה כי שני המעבדים ירוצו עם אותו כ. מסך ואותו הזיכרון 4GB, תחת מ"ה Vista. שאלה נוספת - אשמח לשמוע חוות דעת ממישהו שרכש מחשב נייד מאייבורי. המחירים שלהם ממש זולים ביחס לשאר, אני באמת לא מבין איך ... אני מתייחס כרגע ספציפית למחשבים ניידים תוצרת HP. האחריות על המחשב הינה אחריות של HP למשך שנה בלבד, עם אפשרות להרחבה למשך 3 שנים תמורת תשלום, איך זה שקיימים פערי מחירים שכאלה, כאשר בכל המקומות מציעים את אותה האחריות? תקנו אותי אם אני טועה, אבל אחריות של HP אומרת בעצם שבמקרה של תקלה אני מדבר ישירות עם HP, מבחינתי החנות משמשת אותי אך…

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  14. אני רוצה להשתמש בו בעיקר למשחקים ואינטרנט... לא לאובר קלוקינג או לעריכת וידאו רצינית...

15. Started by roei88,

שלום, יש ברשותי מחשב LG X-120 שזה מחשב נטבוק עם מעבד INTEL ATOM N270 ו-2 ג'יגה זיכרון ראם 800MHZ. לאחונה שמתי לב שהוא פועל קצת לאט מהרגיל, מה גם שסרטים בצפייה ישירה כמו יוטיוב לדוגמא הסרט מקרטע ופעם היה עובד חלק.. הרצתי בדיקה עם performance test וכמו שחשבתי בהשוואה למחשבים מאותו הדגם התוצאות שלי היה תמיד יותר נמוכות, לפעמים ביותר מחצי. אפשר לציין שמספר פעם המחשב נפל ונחבט קלות, אך לא עשה בעיות מיוחדות לאחר מכן. רציתי לשאול אם יש משהו שאני יכול לעשות לפני שאני מפעיל את האחריות? תודה!

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  16. Started by yuvaliat,

שלום חברים, אשמח לקבל עזרה בבחינת מפרט למחשב שישמש לאינטרנט, סרטים, office, פוטושופ, פיתוח תוכנה ועריכת וידאו. המחשב לא ישמש למשחקים. אני לא צריך ציוד היקפי. תודה, יובל המפרט שבניתי ב-iqpc: מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000STEPING G0 - BOX (למזמינים מחשב בלבד) ¤ 1458 לוח אם : GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤ 675 כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON HD2600XT 256MBDDR3 128 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL ¤ 608 צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 192 זיכרון : G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤ 1717 מארז : ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430WPSU ¤ 1016 קירור למעבד : THERMALTAKE BIG TYPHON 120 VX FORAMD&…

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  17. Started by אנדי,

שלום לכולכם. הנה שני מפרטים למחשב (עריכה גרפית ועריכת וידאו) שאני עובד עליהם בימים האחרונים: 1) מעבד core i7 9700FK 12MB קירור למעבד Arctic preezer 7x לוח אם MSI z390 gaming pro carbon (ATX) זכרון RAM G.Skill ripjaws V 2*8GB 3000Mhz DDR4 כונן SSD Adata ultimate SU650 כרטיס מסך …

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה עבודה משרדית + עריכה חובבנית ב QBASE דרך כרטיס קול חיצוני שמתחבר באפיק FIREWIRE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). QBASE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  19. Started by eliyahoo2,

היי <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000. חריגה של 200 לגיטימית אם זה משתלם לי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנטרנט, סרטים. התקציב יפה כי אני רוצה מחשב גם מהיר וגם אמין אני לא כ"כ גיימר אבל רוצה להריץ את GTA5 שיצא בהגדרות סבירות בנוסף שהספק כוח יהיה overkill. לא רוצה לקחת צ'אנס (היה לי ניסיון רע בעבר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת אלחוטית ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? פלופי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…

• 8 תגובות
    • 867 צפיות
  20. אז אני חוזר אליכם בבקשת עזרה, אחרי חודש של חיפושים וניסיון להעמיק להבין מצאתי את עצמי ניצב בפני ההחלטה עד כמה אני מוכן להשקיע בנייד החדש שלי. אני מחפש מחשב שישמש אותי ב-5 שנים הקרובות לפחות כאשר השימושים שלי בו הם: צפייה בסרטים (לרוב ללא חיבר לLCD), האזנה למוזיקה (גם בחיבור לרמקולים חיצוניים), אינטרנט (בעיקר סקייפ והורדות), לימודים (מעבד תמלילים וכו..) גם קצת משחקים (רד אלרט למיניהם, משחקי בנייה של חוות/לונה פארק/עיר וכו...) כמו כולם גם אני מעוניין שהמחשב יהיה אמין ככל שניתן. (מעדיף את אלו עם האחריות ל-3 שנים) אני רוצה מחשב עם לפחות 500G, שהמסך שלו לא יהיה קטן מ-15 אינץ' ועדיף שלא ישקף אור וכו' (אני חושב שזה מה שנקרא מסך מט,לא?) כרגע אין לי תוכנות מיוחדות להתקנה אך ל…

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  21. שלום רב. לחבר יש את המחשב הנ"ל,נדפק הHD וברצוני לרכוש עבורו כונן 2.5 חדש. זהו הכונן הקיים - http://www.computergiants.com/items/one_item.asp?part=80480 האם יש הבדל בחיבור בין EIDE לIDE או שרק מדובר ברוחב פס שונה כמו SATA\SATA2? יש מניעה כלשהיא לרכוש HD בעל RPM גבוה יותר מהקיים? האם ללכת על IDE או EIDE? **עריכה** חוץ מזה רציתי לדעת האם אין איזשהיא אחריות נפרדת על HD בניידים שניתן לממש כמו שיש בנייחים 3-10 שנים או לכל החיים או משהו בסגנון?

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  22. Started by Ovid,

שלום, חבר שלי ביקש לעזור לו למצוא נייד טוב, ואני חשבתי בכיוון ה EDGE והG62 השימושים הם די בסיסיים, אין צורך בכרטיס או מעבד חזק במיוחד למשחקים. אבל שיריץ 1080P ושלא תיהיה בעיה עם מולטיטסקינג.אני מניח ש4500HD יספיק לזה. רצוי סוללה טובה ,משקל נמוך יחסית. המסך חייב להיות 15" . יהיה נחמד אם הטראקפד יתמוך במולטי-טאצ' , לא מולטיטאצ' אמיתי אלא דברים כמו pinch-to-zoom . והענין של איכות בנייה כמובן, שלא ירגיש כמו פלסטיק שלא הדביקו טוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  23. Started by Zeev86,

היי אני מחפש מחשב נייד עד 4000 שקל. שימוש: תוכנות די כבדות וסרטים. מה אתם אומרים על זה: https://www.nanashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1OKBFAA912 אם לא טוב, תציעו לי בבקשה משהו אחר. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  24. Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box 1270 ¤ 1 GIGABYTE GA-945P-S3 CONROE READY 685 ¤ 1 TWINMOS DDR2 512MB 667mhz CL5 355 ¤ 2 (2 סטיקים) WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 390 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX7900 GS TDH PCI-E 1260 ¤ 1 ARCTIC COOLING Silentium T1 + 450W PS 530 ¤ 1 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3089 סה"כ: ¤ 4845 אני עוד מתלבט לגבי המארז ... כי אני צריך מארז שיהיה יפה קר לא מרעיש ופלוס ספק כוח איכותי ולא יקר ונראה לי שהמארז הזה דווקא מתאים לדרישות האלה.. ובקשר למפרט .. איך הוא מה אפשר לשפר? ואני צריך את כל הריכיבים מנועה קומפ... אז תשתדלו לא להציע לי מאתרים אחרים ... תודה שנה טובה

• 12 תגובות
    • 867 צפיות
  25. Started by Alon.R,

שלום, רכשתי לפני כשבוע מחשב נייד LG E500 SPINE, כמובן מחנות מורשת ע"י היבואן. המצלמה עבדה מעולה, וביום השלישי/הרביעי אחרי הרכישה המצלמה כבר לא עבדה, שאני נכנס לתוכנה של LG (LG Smart Cam), הוא מודיע לי את ההודעה הבאה: "מצלמת ווב לא מצוי. בדוק את המצלמת ווב (שלך)" ניסתי להתקין מחדש את התוכנה של המצלמה בתקווה שזה יתקן אולי וזה לא עזר.. יש למישהו רעיון מלבד לפנות למעבדה שזאת מבחינתי האופציה האחרונה? תודה אלון.

• 0 תגובות
    • 867 צפיות

דיונים חדשים בפורומים