ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אוקיי קראתי את החוקים של הפורום אז אני אמלא את השאלון * מטרות המחשב? תכנות בסביבת ויזואל סטודיו .נט, צפייה בסרטים בהבחנה גבוהה, הרצת המון תוכנות במקביל, מחשב ללימודי הנדסת מחשבים\תוכנה בחמש שנים הקרובות. * גודל המסך? סביבות ה15 * משקל רצוי? לא רלוונטי, עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, WIFI, * בלוטות? כן, אבל יש דונגלים, אפשר גם בלי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא רלוונטי * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL הבנתי שהושקה פלטפורמת סנטרינו 2 לא מזמן, יש כבר לפטופים בארץ שמבוססים עליה? תודה
-
- 7 תגובות
- 888 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?4500 שקלים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)גיימינג,סרטים וכו', אבל בעיקר בעיקר בעיקר גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא צריך ציוד היקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי.נראה לי שכרטיס קול וצורב זה חשוב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא ממש 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב …
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
מחפש מפרט עד 3-3.5K ש"ח ללא מסך. המחשב ישמש להורדות, סרטים ומשחקים. בקשר למשחקים - אני לא גיימר כבד, ואני לא מתכנן להריץ את המשחקים הכי כבדים ברזולוציה הכי גבוהה, אבל הייתי רוצה שאם אני משחק GTA או FIFA זה יראה טוב וירוץ טוב. עדיף גם שהמפרט יכלול יחידות קירור כי הייתי רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (שני המחשבים האחרונים שלי הרעישו נורא וזה ממש מעצבן). אין לי העדפה לחנות, אבל אני רוצה לקנות את המחשב באיזור חיפה והקריות, ובהמשך אני אגור באיזור המרכז, ככה שאם יש לחברה שירות באיזור ת"א זה פלוס רציני. מקלדת ועכבר לא אלחוטיים ולא מתוחכמים מדי. אני מתכוון לקנות מסך samsung p2250 22inch http://www.samsung.com/il/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=m…
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
1.תקציב-8000,אפשר לחרוג קצת, מזומן. 2. מטרות המחשב: עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, ותלת מימד) 3. ציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר , רמקולים, צורב,DVD 4. עיצוב המחשב חשוב ,צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב. 5.אפשרויות הרחבה בעתיד. 6. מחשב שיתאים לעבודה מתמשכת,של שעות- מערכת קירור. 7.רמה מקצועית גבוהה תודה.
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
מבקש עזרה בקנית נייד, הדרישות הן מסך 17 מט (למה לא מבריק?), מעבד חזק, אפשרות להרחבת זיכרון למינימום 4G , תקציב עד 12K (עבור מחשב כדאי), מיועד לעבודה מסיבית עם בסיסי נתונים, ועיבוד תמונה. ראיתי באינטרנט 3 דגמים שונים : DELL STUDIO 1737, VESTRO 1720, PRECISION M6400 מי מהם הכי מתאים?, האם יש דגמים אחרים מיצרנים אחרים שכדאי לשקול?.
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את המחשב נייד Hasee MJ122 NetBook מה אתם אומרים עליו? אם איזה מערכת הפעלה הוא מגיע? יש אפשרות להגדלת הזיכרון ל2GB? איך הרמקולים שלו? חיי סוללה וכו' והאם הוא שווה את המחיר שלו (1400 ש"ח) על התמורה שהוא נותן. המחשב לא למטרות משחק, אלא כתיבה של מסמכים, שמיעת מוזיקה ואינטרנט. תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
ערב טוב! אבא שלי מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי, לא הולך לשחק עליו משחקים או משהו כזה, השימוש העיקרי יהיה אינטרנט, להעביר וידאו ממצלמת וידאו (לכן דרוש פיירוייר וכונן קשיח גדול), כנ"ל לגבי תמונות מהמצלמה הדיגיטלית. בKSP הציעו לו 2 מחשבים HP Pavilion DV5-1160 ב-5250 ש"ח HP Pavilion DV6-1260 ב-4650 ש"ח יש הצעות טובות יותר? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על מחשב נייד: מסך 15.6" WXGA TFT LED HD 1366X768 מעבד Intel Pentium Dual COre T4200 (2.0GHZ 800Mhz) כרטיס מסך Intel Graphics Media Accelerator 4500M זכרון 3GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHZ דיסק קשיח 250GB 5400RPM כונן אופטי DVD Recordable (Dual Layer) WI-FI WIRELESS סוללה 6 תאים ליתיום. כולל מערכת הפעלה של ויסטה. שוקל 2.7 קילוגרם. מחיר 2700 ש"ח. זה מפרט שקיבלת ורציתי לקבל מכם ייעוץ. אח שלי צריך מחשב והוא צריך את זה בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים. השאלה: 1) האם הכרטיס מסך שהם נותנים יכול להספיק להרצת רוב המשחקים? 2) אני לא כל כך מכיר מעבדים של מחשבים ניידים, אבל האם מעבד של T4200 נחשב טוב?
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, שבוע הבא אני קונה לפטופ מארה"ב ואני צריך לבחור איזה. חשבתי על אחד מאלה: http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/store_access.do?template_type=cto_config&config_id=1445802&aoid=10071&srccode=cii_9324560&cpncode=25-3846265-2 http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=555&l=en&oc=MLB151&s=biz http://www.alienware.com/customize/M17-notebook.aspx?SysCode=PC-LT-M17&SubCode=SKU-DEFAULT כאשר אשדרג אותם למעבד QX9300 ו-4GB זיכרון. אני צריך את המחשב לצורך חישובים כבדים הדורשים מעבד חזק (ונייד). מה הייתם ממליצים לי לקנות? אולי יש עוד לפטופים חזקים שלא הסתכלתי עליהם? תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 744 צפיות
-
-
1. מה התקציב 3000 ש"ח תשלומים כרטיס אשראי 2. מטרות המחשב משחקים כבדים, משחקי רשת מוזיקה וקצת סרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי לא כלום! 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו צריך הכל! 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו מעבד INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד כן שהמארז יהיה טוב ושקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית כן! 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה כן לא עד כדי כך אבל עדיף שכן 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?- 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק משחקים כמו IV, PES 2009, NFS
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד בטווח שעד 4000 שקל , אני לא כל כך מבין בתחום הרכיבים של המחשב ככה שאני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד . אני מתחיל לימודים ככה שאני צריך את המחשב לשימוש בתוכנות לימודים , אופיס, אינטרנט , וגם בישביל הורדות צפיית סרטים מוזיקה ושירים ... אני רוצה מסך מינימום 15 למשקל אין יותר מדיי חשיבות (רק שלא יהיה כבד מדיי) זמן סוללה סטנדרטי למחשבים ניידים לא משהו מיוחד אני רוצה שיהיו יציאות מיוחדות HDMI , DVI כונן קשיח לפחות 120 גיגה ואם אפשר יותר צורב די וי די אין לי העדפה לחברה כלשהי רק שתיהיה חברה אמינה ... תודה רבה !
-
- 8 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לשדרג סוף סוף את הסלון, ולקנות HTPC. התקציב הוא באזור 2000-2500 ש"ח. מבחינת מפרט, אין בקשות מיוחדות, פרט לכרטיס וידאו שהוא חובה, ומארז שיתאים לסלון (עדיפות לאחד עם שלט) אין לי כוונה לשחק במשחקים כלל, אלא אך ורק לצורך סרטים והקלטות, כלומר, אפשר להשתמש בכרטיס מסך מובנה עם יציאת HDMI. מבחינת דיסק קשיח, לדעתי בנתיים אני יכול להסתפק בכזה של 500GB. המפרט מתוכנן להריץ סרטים עד 1080P. כמובן ששקט קריטי למחשב, מכיוון שהוא יוצב בסלון כל הזמן... אין צורך במערכת הפעלה, ולא מתוכנן OC. תודה!
-
- 6 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר ביקש ממני להרכיב לו מחשב עד 4000 ש"ח (אפשרות לחריגה של 100 ש"ח). המחשב צריך להיות מותאם לגיימרים. הוא ביקש שמעבד יהיה מאינטל וכרטיס מסך מנוידיה. יש לי כמה התלבטויות, אני אראה לכם מה שאני הרכבתי ותגידו לי אם זה בסדר או שתציעו שיפורים. הדברים שהוא צריך הם הדברים שיופיעו במפרט הבא, אין צורך להוסיף כלום. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤425 המלצתי לו בהתחלה על GIGABYTE GA-EP45-DS3L אבל בחנות שממנה הוא קונה אין את הלוח ככה שבחרתי בזה. כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL - זמין במלאי ¤965 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ -…
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לילדה בת 15 שבעיקר צריכה אינטרנט אבל גם מעט משחקים (לא צריך שיהיו עם רמות גראפיקה מטורפות). מבחינת המארז וספק הכח, אני סבור שיש טובים ממה שמצאתי כאן בלשון המעטה אבל זה כמובן יצריך ממני להוציא עוד כסף. אין לי צורך בציוד היקפי, או במחשב שקט במיוחד (אני יודע שזה נורא יקר) וגם לא באוברקלוק. אם כן, ערכתי את אחד המפרטים שמצאתי בחנות KSP והגעתי למפרט הבא. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לשנות: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE G31M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Western D…
-
- 6 תגובות
- 743 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים, סרטי HD, ובכללי שיפעל חזק ויציב כאשר הרבה תוכנות וחלונות פועלות בו זמנית. בעיקרון לא נראה לי שאני יזמין אותו לפני ההשקה של המעבדים החדשים בעוד כשבועיים כי אני רוצה לראות מה זה יעשה לשוק ולמחירים אבל זה מה שבניתי לבנתיים. עם הכרטיס מסך אני מחכה ובנתיים לא קונה , אני ישאר לזמן הקרוב עם ה8800GTS שלי ויחכה ליציאה של כרטיסי הDIRCTX11 החדשים. מה שכן אני צריך להוסיף גם ספק כוח למפרט הנוכחי ואני ממש לא יודע איזה , אין תקציב מוגדר , אני רוצה שיהיה שקט ושיתאים בקלות לכרטיס מסך שאני יקנה , אני מאמין שבכרטיס מסך שאני יקנה אני ישקיע כ1500 שקל. תודה. Intel Core i7 920 2.66Ghz Tray , יחידות 1 ¤1443 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=967 Scythe Mugen 2 - Inf…
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לעבודה ולשימוש ביתי (סרטים, אינטרנט) ואולי משחקים מדי פעם. התקציב הוא כ3000 ש"ח (לא כולל מסך), עם אפשרות לגמישות לשני הכיוונים (במקרה שממש כדאי להשקיע עוד קצת, או שהתקציב סתם גבוה מדי). מבחינת מסך - אני בונה על 24" (כנראה T240), אז זה מן הסתם משפיע על הכרטיס מסך הנחוץ. לגבי העבודה - מדובר על תכנות, עם בניה של פרויקטים גדולים מדי פעם (I/O Bound), הרצה של Virtual Machine לעתים וכו'. לגבי השימוש ביתי - אינטרנט, הורדות, סרטים, אולי משחקים מדי פעם (אבל ממש לא גיימר). לא מתוכנן OC. אני בונה על Dual Boot של Windows ו-Linux (כאשר הלינוקס המערכת הראשית), כך שאם יש רכיבים שידוע שהתמיכה שלהם בלינוקס בעייתית עדיף להימנע. הארד-דיסק של לפחות 500…
-
- 3 תגובות
- 467 צפיות
-
-
core 2 DUo E77500 2.93Ghz 3 mb s775+Gigabyte G31-ES2L Intel Core 2Duo E8400 3.0Ghz 6MB Cache s775 1333Mhz gigabyte GA-G31M-ES2L(775 C2D 13333Mhz,Intel G31 , DDR II 800,VGA,PCI-E,HD Audio,GBL) D kingston ValueRam 2GB DDR II 800 WD5000AAKS-WD Cavira 500GB 16MB 7200RPM Sata II LG GH22NS DVD+_RW x22 Black Sata CASE MIDI ATX HJA-600 Black No PSU Golden Tiger 550W PSU With 12cm Fan 20+4 Pin Fan For Intel CPU s775 Arctic Cooling AF8025 PWM 80mm Intake Case Fan Artict Cooling AF12025 PWM 120mm Intake Case Fan Gigabyte 9500GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV HDMI DVI PCI-E 2.0 GV-N95TD3-512I עלה 2300 ש"ח אשמח לחוות דעת
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז אני קונה מחשב לגיימינג בעיקרון, ללא ציוד היקפי, לא מתוכנן OC ואני צריך עצות אחרונות לשיפור המפרט. המפרט הורכב באופן שרירותי ומקרי באתר RSM ואני לא עומד לקנות מהאתר את המחשב.. המפרט: AMD Phenom 2 X3 720 Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 ¤672 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1049 Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ¤56 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 Gigabyte MA-770-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤410 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 OCZ 2GB DDR2 800Mhz Gold Edition , יחידות 2 ¤268 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=754 WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2, יחידות 1 ¤228 http://www.rsm.co.il/product.as…
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
דיברתי עם נציג מהחברה והמחשב עדיין לא הורכב אז ניתן לשנות רכיבים. זה מה שהולך להיות המפרט: מעבד : Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Tray של אינטל לוח אם: gigabyte EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E ספק : chieftec 550W Active PFC, 12cm Fan (24pin כרטיס מסך : HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E sapphire נ.ב זה ממש דחוף עוד 20 דקות נסגרת החנות!
-
- 4 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר מפרט טוב שקיבלתי פה בעבר אשמח למפרט המתאים לכותרת שרשמתי. המחשב מיועד לשימוש כללי שכולל בעיקר אינטרנט, מסמכים ומידי פעם קצת וידאו ואולי שימוש מועט בתוכנות תלת מימד(גוגל ארת' וכו'). המחשב לא צריך להיות סופר שקט (ידוע לי שזה דורש השקעה כספית לא קטנה), אבל העדפה שיהיה שקט מהממוצע. כמו כן חשובוה כניסת DVI. עדיף שלא תהיה חריגה מהתקציב, אבל אם אין ברירה אפשר לחרוג ב-200 ש"ח בהנחה שיש סיבה טובה. את המחשב הקודם קניתי מ-SKYPC ראיתי שלאחרונה המפרטים פה מתייחסים לחנות בכפ"ס אם יש הבדל במחירים והשירות בין החנויות אשמח לדעת. בהנחה שאין הבדל ממשי, אשמח שהמפרט יורכב על סמך האתר של SKYPC. תודה!
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
הי, ברשותי מחשב נייד של GIGABYE המטען מסר נשמתו, מאיפה אני משיג מטען חדש במחיר שפוי? לפי מה שראיתי המחירים מגיעים ל300 שקל. יש כאן אולי מישהו שמוכר כזה מטען? כמו כן, זה מקובל שמטען אחרי שנה וחצי לא נכלל באחריות?
-
- 7 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי, חבר שלי ביקש שאני אבדוק לו מחשב נייד לפני שהוא קונה MSI מאייבורי. http://ivory.co.il/product.asp?productid=4019&CatCode=315 האם יש נייד שעדיף עליו במסגרת התקציב, ואם לא, למה בכל זאת לא כדאי לקנות מאייבורי? עיקר השימושים הם אינטרנט, סרטים ומשחקים (לא כבדים מדי, לא משתמש בפילטרים). עדיפות למסך גדול יחסית, אין משמעות גדולה לגודל ומשקל. תודה.
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
אתמול קניתי אתה ה1005 HA עכשיו יש לי בעיה קטנה במולטי טאצ' הגדלה והקטנה עובדת אבל אופציות כמו סיבוב תמונה וזכויות מגדלת שקימות ב1000 HE לא עובדות אולי לא קיימות? מישהו יכול לעזור בבקשה תודה
-
- 0 תגובות
- 988 צפיות
-
-
המחשב שלי כבר כמעט חוגג 10 והוא מראה סימנים שהגיע הזמן להחליף אותו. השימושים המתוכננים במחשב הם משחקים (גם כבדים), סרטים, עריכת קול והורדות. בגדול קראתי פה בפורום הרבה וגיבשתי איזה מפרט, אך אני אשמח לשיפורים והצעות ואולי גם קצת לצמצום המחירים כי חרגתי מעט ממה שתכננתי (סביבות 7,000 ש"ח). אחרי התלבטות די קצרה החלטתי להשאר עם מערכת הפעלה XP 32 bit, אך אני רוצה שמפרט יתאים גם למערכת 64bit בעתיד. אלו ההגדרות הכלליות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות: אני לא בטוח, אני מאמין שאם זה אכן יהיה יותר משתלם לא תהיה בעיה לשלם גם במזומן. 2. מטרות המחשב: השימוש היומיומי יהיה הדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט, הורדות, תוכנות אופיס ומשחקים (גם משחקים כבדים). אני גם אראה סרטים במחשב (בעי…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם הלפטופ שלי (IBM T43) מתיישן והחלטתי להוסיף לו מתחרה בדירה - מחשב נייח! אני מבקש את עזרת חברי הפורום בהרכבת מפרט בעל הדרישות הבאות: 1. התקציב שלי הוא 2650 ש"ח במזומן. אולי אני אצליח לחרוג, אם כן אז לא בהרבה 2. מטרות המחשב: מטרה עיקרית - לימודים (גלישה ואופיס בעיקר). מטרות משניות - משחקים (לא דרישות גבוהות מדי) וצפיה בסרטים 3. ציוד היקפי: אין צורך (גם לא במסך) אבל אם אתם מכירים חנויות שבהם קונים ומקבלים מתנה רמקולים/מקלדת/עכבר אני אשמח 4. דבר ספציפי שאני לא צריך במחשב: כונן דיסקטים, הארד דיסק גדול מ-320 גיגה גם לא 5. העדפה לחברה או חלק מסוים: אני מעוניין בכרטיס מסך של ATI ולא Nvidia - זה מה שיש לי עכשיו ואני יותר ממרוצה מהחברה 6. קירור: א…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-