ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
איך מטיילים עם המחשב בתיק ? רדום? כבויי? ובכלל מה ההבדל בין שינה למצב שינה בווינדוס 7?
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש סוללה נוספת למחשב נייד מדגם Acer Aspire 2920Z. לא ברור לי ההבדל בין סוללה מקורית לבין סוללה חליפית. מה עדיף? דבר נוסף, כמה בערך צריכה לעלות לי סוללת 6 תאים לדגם זה והיכן ניתן לרכוש (הדגם הזה אינו נמכר יותר למיטב ידיעתי)?
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:1080P המשחקים הם כל המשחקים הכבדים כרגע ובעתיד הקרוב, 3-4 שנים. אשמך להריץ אותם בגרפיקה כמה שיותר גבוהה כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב כלל: 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
הגיע זמן קצת לשפר מחשב קיים(לפני חג הבא) ואני צריך המלצה שלכם. האם במסגרת התקציב 3000-3500 ש"ח ניתן לשפר מפרט הבא Intel Core2 Quad 2.4GHz 8MB Q6600 Box CPU - 1550 NIS Gigabyte GA-P35-DS3R Intel P35 LGA775 Motherboard - 780 NIS Corsair TWIN2X2048-6400C4 2048MB (2x1024) DDR II 800 Dual XMS Memory - 830 NIS המלצות ללוח אם אחר? (אני לא overclocker וספק רב שאהיה) מה לגבי זכרון? ייצרן? נפח? שימוש במחשב למשחקים, גלישה, סרטים (כולל קידוד) תודה
-
- 14 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימוש בתוכנות תלת-מימד ופוסט אפקטס כגון Maya, After effects וכו'. פוטושופ כמובן גם.. גודל ומשקל פחות קריטי - שיהיה מסך באיכות גבוהה כמובן, מעדיף מסך מאט. לא צריך מסך מגע וכל מיני פיטצ'רים. העיקר שיהיה חזק מאוד. אני גם גיימר על הדרך אם זה משנה אבל אני מאמין שזה מסתנכרן יפה עם התוכנות תלת מימד.. בכל מקרה, התקציב בסביבות ה6000? משהו כזה. אפשר לחרוג תאכלס, אבל לא להשתגע. נגיד עד 7000 אם זה באמת בצורה חריגה יותר שווה. אשמח גם המלצות מאיפה לקנות - בת"א עדיף. או לפחות באיזור המרכז. רב תודות!
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
-
-
היי, התופעה מוזרה בהחלט.קיבלתי מחשב נייד של LG גם LE50 והייתה מותקנת פה מ"ה וינדוס 7 גרסת אנטרפרייס.הייתה תופעה של מסכים כחולים ולכן החלטתי לנסות גרסאות אחרות של וינדוס 7 כדי לבדוק מי הכי מתאימה להרצה על המחשב (חומרה ישנה).לאחרונה התקנתי גרסה מסוימת מקוסטמת של מישהו שעבדה יפה מאוד אבל הבעיה שהמערכת לא מזהה את הכרטיס מסך שלי.הסרתי אותה וכרגע חזרתי לגרסת אנטרפרייס אך להפתעתי גם עכשיו לא ניתן להתקין דרייבר של כרטיס מסך,עכשיו אני יודע שמדובר בכרטיס מסך ATI RADEON XPRESS 200M אבל עדיין הוינדוס מזהה כVGA רגיל. ניסיתי לחפש ברשת דרייברים מתאימים אך לשווא,לא משנה איזה דרייבר אני מתקין שום דבר לא עוזר.מה שעוד יותר מוזר הוא שבפעמים הקודמות הייתי נכנס לעדכוני וינדוס והוא היה מזהה שצר…
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מוסיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג . - משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefield 3,COD, DEUS-EX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום רב לכל מי שיעזור,אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אני צריך חוות דעת על המפרט שרשמתי,מה אפשר לשפר,כל הצעה תתקבל בברכה. המחשב הקיים: מעבד: e5200 2.50ghz(2cpus) pantium r dual core כרטיס מסך:8800gt זיכרון:1.5 ram לוח אם:ep43-ds3l 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בטח לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה אוניברסטאית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…
-
- 13 תגובות
- 837 צפיות
-
-
לא צריך מסך, דיסק קשיח- 60 ג'יגה זה מ-ס-פ-י-ק, רק שיהיה מהיר. לא צריך כונן CD סטנדרטי. מומלץ שיהיה DVD. לא צריך עכבר ומקלדת לא צריך רמקולים כן צריך כרטיס קול איכותי- כזה שיפעיל 2 רמקולים טובים (לא צריך 6 ערוצי קול, צריך 2, אבל טובים) כרטיס מסך- 9800 ומעלה, מומלץ 256 מגה
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
* בפעם הראשונה שפרסמתי את האשכול הוא היה מלא בלאגן וכול מיני בקשות מפריעות. נסתי לסדר אותו בצורה נוחה יותר לעין והורדתי פריטים לא חשובים. שלום לכולם, בזמן הקרוב אני מתכנן רכישת מחשב חזק עם ציוד הקיפי כלול. חשוב לי להדגיש שהציוד ההיקפי חשוב מאוד, כך שרצוי לתת לו כמה אלפי שקלים מהתקציב. 1. תקציב: עד 7500 ללא חריגות. אם ההבדלים לא קריטיים ומספקים לדרישותיי (מטה) לפחות 4 שנים קדימה, רצוי לחסוך כמה שיותר. 2. שימושי המחשב: 75% תכנות (עבודה) Visual studio, eclipse; משחקים - GTA/FIFA/BATTLEFILED. שימוש מידי פעם בתוכנות כבדות (Photoshop/3dmax/AfterEffects,SonyVages) 3. ציוד הקפי: מסך - 22-24 אינץ עם פאנל Ips. חשובה האיכות, רזולוציה גבוהה וכמו כן עבודה מולו שעות ארוכות ב…
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
שלום, אני סוקר עכשיו את החנות של KSP ומצאתי לי כמה מחשבים מחברות/מותגים שונים בעלי מפרט דומה שיספיק לצרכים שלי. במחשב רגיל, אני יודע שבמילא כל הרכיבים מובאים מהחברות המייצרות (INTEL/AMD,KINGSTON/MUSHKIN GIGABYTE/ASUS וכו'...) ולכן האיכות חשובה רק של המפרט ולא אם זה של DELL או של LENOVO. האם זה ככה גם בניידים וההבדל במחיר נובע רק מהשירות שאותו מעניקות החברות השונות? תודה.
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אז ככה שני החברות הם dell מול acer ה- acer דגם TRAVELMATE 5730 מעבד core 2 duo t6570 2.1 ghz זכרון 2 ג'יגה כרטיס מסך ati radeon 3470 שנה אחריות מערכת הפעלה vista מסך 15.4 מחיר - 2980 מול dell vostro 1015 מעבד core 2 duo 2.0 ghz t5870 2 גיגה זכרון כרטיס מסך intel 4500 מחיר 2990 שלוש שנים אחריות ללא מערכת הפעלה מסך 15.6 על איזה מחשב הייתם הולכים? תודה
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
מעבד 775 לוח אם וכרטיס מסך המגביל ברמתו ל 9600 או יותר (לא משנה איזה חברה ) המיועד בן השאר לעריכת וידאו (יציאת vivo)
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-
-
נתקלתי ב2 מחשבים בזאפ מדעתכם? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=939161 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=938904 . מה התקציב המקסימאלי? אלפיים שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכי חשוב לי היא תמורה עבור הכסף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, גלישה באינטרנט עם הרבה טאבים פתוחים, צפייה בסרטים,לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא לפי הצרכים והתקציב שלי, https://www.tms.co.il/39324 אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות: 1.האם המארז מספיק גדול ויתאים לרכיבים במפרט? 2.האם הכרטיס מסך יספיק לגיימינג בינוני-גבוהה על מסך 27 2K כעור? בנוסף, אם אתם חושבים שיש צורך לשנות משהו במפרט, אשמח לדעת. קטגוריה מוצרים כמות מחיר מעבדים Intel Core i7 8700 / 1151 Tray 1 ₪ 1630 קירור למעבדים Noctua NH-D14 CPU Cooler 1 ₪ 303 לוחות אם Asus TUF B360-PRO GAMING WIFI 1 …
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: כתיבת קוד (תכנות) , מדי פעם עריכת סרטים ב AfterEffects , מדי פעם פוטושופ . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? אין משקל רצוי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה הגיוני, בסביבות שעה וחצי שעתיים .. לא יודע מה המינימום היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA HDMI . * Bluetooth?רצוי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?HDD 500G * כונן אופטי? לא חובה, רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט ב- tms Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤105 Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 - In Stock ¤675 Foxconn TH-061 120mm + Window FSP 450W ¤440 Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling Overclocked Retail - In Stock ¤1099 Gigabyte GA-P35-DS3L ¤459 Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - In Stock ¤945 WD 250GB SATA II 16MB AAKS ¤276 סה"כ: 4004 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט הזה? יש מקום לשיפורים? (תקציב 4000 ש"ח)
-
- 11 תגובות
- 836 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אין צורך בכל הסכום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש המרכזי והחשוב של המחשב הוא לצורכי תלמידת אנימציה (שנה שניה) שמתעתדת לעבוד ולעסוק בזה תוכנות בשימוש MAYA, MudBox, Photoshop, AfterEffects. השימוש העיקרי הוא ב-MAYA וחשוב שיעבוד איתה כמו שצריך. חשוב גם שהמחשב יהיה חזק ברינדורים (וגם mental ray) יחוברו למחשב 2 מסכים בגדלים של כ-20 אינץ לערך, ברזולוזציה טובה ובהגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי, גם לא במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני משער שצריך המלצה ממישהו עם נסיון ספיצפי בתחום , אני מעוניין לבנות מחשב שישמש כ NAS עבור סרטים בפורמט גבוה (3D) וBD. מוסיקה כולל לאייפון (על DAAP). דרישות: תאימות למערכות כמו UNRAID,FREENAS כוננים בגיבוי - לא יותר מ4 טרה (שני דיסקים של 2 טרה). כוננים ללא גיבוי - יש לי כמה כוננים של 500 GB חשוב מאוד: צריכת חשמל נמוכה --> סופר נמוכה רשת 1 Gbit אם אפשר כמה שפחות חום כמה שפחות רעש קונקטיביות (ESATA,USB3) תקציב 3000 ש"ח אפשר פחות אפשרי גם להזמין בחו"ל תודה !
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום , יש לחבר שלי מעבד INTEL Q9450 והוא רוצה לבנות סביבו מפרט בתקציב של עד 1500 ש"ח (אם חובה אפשר לחרוג קצת ) אין צורך ב OC ובלי ציוד היקפי או מסך וגם בלי כרטיס מסך, המחשב מיועד לאינטרנט ואופיס תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אוקיי חבר'ה אני חדש פה מישהו שלח לי את הפורום כי הייתי צריך מפרט.. בקיצור חברים אני צריך מפרט למחשב חדש וחזקק על בסיס amd 64 3500+ אממ ליצירת מוזיקה עכשיו אני צריך מעבד חזק ולוח אמ טוב וזיכרונות בקיצור הכל ומי שמבין בכרטיסי קול גם חשוב.. אני צריך כרטיס קול חזק.. התקציב הוא 5000 לא כולל מסך
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום לכולם. אבקש את עזרתכם בהצעת מפרטים למחשב בתקציב של עד 3,500 שקלים. המחשב ישמש אותי למשחקים קלים יחסית, ובעיקר חשוב לי שיהיה יציב, מהיר, ושיחזיק לאורך זמן. הבחינה החיצונית לא חשובה לי ולכן אבקש מכם להציע מארזים פונקציונליים בלבד וסולידים לגמרי מבחינת מראה. אני הולך לגמרי לאיבוד בין כל המבחר, ולכן מאוד אשמח לקבל הכוונה.. תודה רבה מראש!
-
- 14 תגובות
- 836 צפיות
-
-
היי, ראיתי את הדגם הבא של טושיבה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2561232 והוא בדיוק בתקציב, השאלה אם יש משהו שאתם מכירים יותר טוב. או אם אתם מכירים את המחשב ויש חוות דעת עליו המסך צריך להיות 15.6 מעבד T4400 לפחות חשוב מאוד שתהיה אחריות של לפחות שנתיים,כונן אופטי, (כי מאיזה סיבה יש כאלו שאין להם בגודל הזה..) ויציאת HDMI. תודה רבה, :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
תקציב של 2000 ש''ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק במידה וזה אכן הכרחי. כ200-300 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקרון שימוש באינטרנט מסנג'ר וכו'. גם משחקים, אבל קצת יחסית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך כונן דיסקטים, כן צריך צורב. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? קריטי כי אני ישן עם המחשב דלוק אז אני מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתכוון לבצע אוברקלוק 8. …
-
- 7 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום אני מתכנת במקצועי ומחפש נייד טוב לפיתוח. אני צריך מחשב שיכול לבצע עיבודים מורכבים יחסית במהירות, עם שטח גדול של דיסק + זכרון טוב. מלבד זאת, הייתי שמח גם למסך באיכות טובה (שאוכל לשבת כשהשמש מאחורי) ולזמן סוללה ארוך(חשוב מאוד). הייתי מאוד שמח אם זה יהיה מחשב עם מקלדת מלאה (הספרות 1-9 יהיו קיימות בריבוע מצד ימין כמו במקלדת רגילה) - אני מתכנת המון שעות ביום וממש התרגלתי לעבוד עם זה. כמובן שזה לא Deal-breaker אבל זה יקל עלי לחלוטין. למחשב חייבת להיות אופציה לניטרול ה Touchpad כי אני מניח שאעבוד הרבה עם עכבר חיצוני. למחשב צריך להיות מסך לא קטן (לא 13) ויהיה נחמד אם תהיה לו אפשרות חיבור ל Docking Station המשקל פחות מטריד אותי אם כי במגבלות לעיל אני מניח שהוא לא יהיה הדבר ה…
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-