עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ghsu7766,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מוכן להגיע עד 9000 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בכללי אשמח שיוכל להריץ הכל ברמה גבוהה. משחקים, תוכנות עריכה, solidworks וכו' אפרט בהמשך אך הצפייה היא שהמחשב יריץ דברים גם בעוד 10+ שנים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אצרף רשימה של המחשב הקודם, נשפך עליו מעט מים ומאז לא חזר לעצמו.. אשמח למחזר חלקים ממנו אך כתוספים לא במקום (לדוגמא: לקנות כונן קשיח בנוסף לקיים) א…

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by MBoomer,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד בעיקר לגיימינג. אני כרגע משרת בצבא ולכן מחשב נייח לא רלוונטי בשבילי. * מטרות המחשב? משחקים קלים וכבדים, תכנות, סרטים * גודל המסך? 17.3 או 15.6. מעדיף מט, IPS * רזולוציית המסך? FHD ומעלה * תקציב: 5500 באילת, אפשר לחרוג אם המחשב יהיה הרבה יותר טוב. הסתכלתי גם על אופציה לייבא מחשב מארצות הברית שיוצא בסביבות ה6300 אחרי הכל, אבל לפי מה שהבנתי אין תמיכה טובה מהיבואן של MSI (תקנו אותי אם אני טועה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, מעדיף שלא יעבור את ה3.5kg מאחר ואני סוחב אותו איתי כל שבוע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שעות יספיקו, אפשר להתפשר פה כי אני בדרך כלל אהיה עם המחשב בקרבת חשמל * האם יש צורך ביציאות מ…

• 8 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by MaidBoxie,

מפרט טכני מתומצת: CPU: Intel Core i7-4930K 3.4GHz 6-Core Processor CPU Cooler: Corsair H100i 77.0 CFM Liquid CPU Cooler Motherboard: Asus Rampage IV Extreme EATX LGA2011 Motherboard Memory: G.Skill Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory Storage: Samsung 840 Pro Series 256GB 2.5" Solid State Disk Video Card: Gigabyte GeForce GTX 780 3GB Video Card Wireless Network Adapter: TP-Link TL-WN881ND 802.11b/g/n PCI-Express x1 Wi-Fi Adapter Case: Corsair 900D ATX Full Tower Case Power Supply: SeaSonic Platinum 860W 80+ Platinum Certified Fully-Modular ATX Power Supply Optical Drive: LG GH24NS95 DVD/CD Writer Operating System: Microsoft Windows 8.1 Professional …

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by dor17,

המחשב מיועד בעיקר לעבודה עם גרפיקה. עריכת סרטים וכו' לכן חשוב מאוד כרטיס מסך טוב ומסך טוב. התקציב כולל הכל חוץ מחומרה אין שום OC יומטוב

5. Started by Yaniv,

1) התקציב המקסימלי: 7 אלף חריגה: עד 300 ש"ח עדיפות לחסוך בתקציב אבל אפשר גם את כל התקציב, אם תוכלו אז שני גרסאות של מפרטים, אחד חסכונית ואחד כל התקציב. 2) שימושי המחשב: תכנות, בניית אתרים, עריכה גראפית וגיימינג א. התוכנות שיהיו בשימוש: After Effects CS5 Photoshop CS6 Cinema 4D Illustrater CS5 3D Max Maya Sony Veags 11 ב. המשחקים שאני ישחק: Battlefield 3 GTA IV Skyrim World of Warcraft Guild wars 2 ג. הגדרות גרפיות: גבוהות 3) יש צורך בציוד הבא: מקלדת - עדיפות למסך Dell המפורסם (אין טעם בדגם) עכבר - משהו שיהיה נוח ויתאים לגיימינג פאד - שיהיה יחסית גדול, ויתאים לחיישן העכבר רמקולים - ברמקולים אין לי מושג, שהיו איכות טובה, עמידים, כולל סאבוופר ואיכות טובה שזה גבוהה ולא שישמעו…

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. שלום לכולם אחרי לבטים רבים אני חושב שאני סגור על רב החלקים, המטרה לקבל את המחשב החזק והשקט ביותר בתקציב הנ"ל לפוטושופ ומעט עריכת וידאו. חלק מהרכיבים הם לכאורה אוברקיל למחשב כזה אבל השקט מאוד חשוב לי: - בחרתי במארז איכותי P182 ומבודד במחשבה שאולי ניתן יהיה לנתק מאוורר 1 או 2 ועדיין להגיע לקרור מספיק טוב. - בחרתי בספק חזק ושקט מתוך מחשבה עתידית לשידרוגים, בנוסף הוא לא יתחמם הרבה ויהיה שקט. - בחרתי בקרור למעבד שיכול לשנות להתאים את מהירות הסיבוב של המאוורר לפי הצורך, היות ויש לו קרור פסיבי משמעותי יש סיכוי טוב שהוא יעבוד על מינימום סל"ד - בחרתי כרטיס מסך עם קרור פסיבי אני לא סגור 100% על ה HD והזכרונות, במאמץ קל אפשר לשדרג את המעבד ל Q9550 השאלה אם זה בכלל משמעותי. המפר…

• 39 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by אורי ע.,

אהלן! אשמח לשמוע מה דעתכם.. אז ככה, אני חייל וחוסך המון זמן במטרה לקנות מחשב נייד חזק וטוב עם מסך מגע ועט איכותי.. השימוש העיקרי שלי בו יהיה עיצובים בפוטושופ ואילוסטרייטור ומידול בסקצ'אפ (מתכנן להתחיל ללמוד עיצוב גרפי ואחרי הצבא ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים ככה שחשוב לי שהמחשב יתאים גם לזה)... אני מתלבט בין שתי דגמים אפשריים, 1. Surface laptop 2 עם מעבד Intel Core i7-8650U 256 gb זיכרון ssd 8 gb ram המפרט המלא: https://www.pccenter.co.il/product/מחשב-נייד--microsoft-surface-laptop-2-black-core-i7-8gb-256gb#designbox_768 2. Dell Inspiron 13 7000 2-in-1 7391-10510U1G51IUOS …

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. Started by BlackSheep,

הכי חשוב לי שאני אוכל להפעיל משחקים כמו Battlefield 3 ו-Skyrim על ההגדרות הכי גבוהות ושירוץ חלק. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1207 לוח אם: Gigabyte GA-P67-DS3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪471 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪339 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 2 - מחיר: ₪122 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות…

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. היי אנשים, יש לי מפרט למחשב למחשב שמיועד לעבודה משרדית בלבד! ואולי קצת גלישה ברשת (לא גרפיקה, משחקים,הורדות) אני צריך חוות דעת של אנשים רציניים- לוח = intel pentium d 915 dual core 2.8G 4Mb מעבד = intel coconut creek uatx lan100 ddr2 533 זכרון = 1G ddr2 667 דיסק קשיח = w.d 80G sata2 צורב = dvd-rw מארז = מפואר ++ (רק המארז עולה 400 שקל..) סה"כ= 2000 ש"ח אז ככה- אם נראה לכם שכדאי להוסיף\ לשפר משהו (אבל לא לחרוג מהקציב יותר מידי) אני אשמח לשמוע.. נ.ב - אילו חברות כדאי לקחת את הזיכרון והצורב DVD ?? תודה !!

• 33 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. אהלן חבר'ה יש לי מחשב נייד מסוג fujitsu שקניתי מ ksp לפני מספר חודשים המחשב עדיין באחריות הבעיה היא שהמחשב נייד זולל סוללה גם שהוא במצב כבוי וכבר התקשרתי לריקוטק והם החליפו לי סוללה אבל הבעיה נשארה מה כדאי לי לעשות עכשיו? האם אני יכול לתקן את הבעיה בעצמי או כי לא נראה לי שיחליפו לי את כל המחשב..

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. אשמח לעזרתכם בייעוץ לגבי רכישת נייד. משמש לעבודה עם אופיס וגם לצפיה בנטפליקס עובד כ-12 שעות ביום, לרוב עם מספר קבצים הפתוחים במקביל (לעיתים קבצי אקסל ופאוור פוינט מאוד 'כבדים') מסך 14; Anti glare, ללא touch; בהירות גבוהה; לאור זמן העבודה הממושך המסך חייב להיות איכותי SSD 500 MB עדיפות למקלדת עם מקשים 'רכים' + במחשב הנוכחי נתקלתי בבעיה במקלדת [חלק מהמקשים לא עובדים, כפתור הדלקה מקרטע] כך למדתי שיש שני סוגים של מקלדות, כאלה שנשלפות מלמעלה ולמטה. לאור הניסיון הנוכחי הייתי מעדיפה נייד עם מקלדת הנשלפת מחלקו העליון של המחשב משקל עד 1.5 ק"ג אין צורך בווינדוס ואופיס 3 שנות אחריות תקציב 5000 ש"ח עם גמישות קלה עובדת שנים עם …

12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הלהיטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בקרוב אקנה מסך גיימינג חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…

13. Started by Armageddon1,

קניתי מחשב חדש של לנובו דגם ideapad z510 לאחר מספר שעות של עבודה גיליתי שישנו פיקסל מת בחלקו העליון של המסך. האם מגיע לי מחשב אחר ? בכל זאת מחשב חדש לא עברו יומיים .

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by BlackTalon,

אהלן ! שנים שלא הייתי פה...זוכרים אותי? פעם הייתי קונה מחשב חדש כל ארבע שנים אחרי שהמחשב שלי כבר לא היה שווה כלום. בהתחלה היה לי איזה מחשב שבתקופה שלו צבי הנינג'ה ופקמן היו המשחקים הכי חמים, אחר כך איזה ניורון, ואז מה שאפשר לראות אצלי בחתימה, המחשב שיש לי כרגע ושקניתי רק בעזרתכם, אנשי הפורום. עכשיו, בשביל לא להגיע למצב הקודם, נראה לי זמן טוב לשדרג ת'מחשב. השימוש שאני עושה במחשב הוא בעיקר משחקים/מוזיקה/אינטרנט דגש ענק על המשחקים. אני לא יודע במה כדאי להשקיע בכלל, במה יותר ובמה פחות. אני ממש חלש בתחום... אין סכום מוגבל שעומד לרשותי, אבל עובדה שאני לא הולך לקנות מחשב חדש...כמה שצריך זה כמה שנשלם אבל חשוב שזה יהייה הדבר הנכון לעשות (שהמחשב יעמוד בדרישות שלי ממנו לטווח ארוך) …

• 24 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by MeniAdam,

היי אני מחפש לקנות מחשב לילדים בני 10 עד 13. חובבי משחקים התקציב הוא גג 2500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa 2012 - NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS - KSP- IVORY תודה, חג שמח מני

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16.  ספויילר היי, אני צלמת בחיתוליו של פתיחת עסק ומעוניינת למצוא מפרט של מחשב שיענה לי על צרכי עריכה, תוכנות אדובי פוטושופ, ברידג' ולייטרום. קיבלתי כמה הצעות מחיר ומפרטים שונים ואשמח אם מישהו יוכל לתת ייעוץ וחוות דעת. מפרט אחד כאן והשאר בתמונות. התקציב הוא כ5,000 שקל (אפשר לחרוג מעט) תודה רבה לעוזרים ושבת שלום! מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte GA-B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 זכרונות RAM: DUPLICATE-DDR 4 16GB (2X8G) / 2666 TSP (Korea) בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 604 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + FSP Hyper M 600W…

17. Started by ilia121,

אהלן, אני מחפש לקנות נייד שיהיה חזק, עם מספר גורמים שעליהם אני לא מתפשר: 1) HD של 80 ג'יגה. 2) זיכרון, 256 או יותר רצוי. 3) מסך גדול (15-17") ורזולוציה טובה. (עדיף רחב). בנוסף אני רוצה לקבל מקומות שמתמחים במכירת ניידים, זולים מן הסתם. והאם אפשר לקנות נייד שאת מפרטו אני מרכיב או שרק מחברות כמו Dell או Hp וכדומה, ובעצם מה עדיף? ** במחשב אשתמש גם לאפליקציות חזקות ולמשחקים. תודה לכולם.

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by YoniDahan,

אהלן, בכמה אתם מעריכים את השילוש הבא.. מעבד: AMD FX9370 לוח: ASUS 990FX SABERTOOTH R2.0 זיכרונות: G.SKILL 3X8GB DDR3 RIPJAWS X

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. שלום לכולם, כידוע אופיס דיפו יצאו במבצע לפטופים ללא מע"מ. סקרתי את האתר שלהם והגעתי לשלישיה של מחשבים בסכום 2400-2700 ש"ח. המחשב יהיה לאימי, והשימושים היחידים שלו יהיו בבית קצת גלישה, סרטים וכו'. לא יצא מהבית. כולם עם מסך 15.6, 4 ג'יגה זיכרון, ושניים מהם עם מעבד I5 ואחד מהם מעבד I3. על איזה מהשלושה אתם ממליצים? HP, G6-1120Sj(LS290EA מחשב של HP, מעבד I3 אבל עם אחריות ל-3 שנים. 2670 שקל במבצע. Acer, AS5750-2414G50 מחשב של ACER, הפעם עם מעבד I5 ואחריות לשנה. 2400 שקל במבצע. Packard Bell, TS11HR-011IL מחשב של פאקרד בל, גם מעבד I5 ואחריות לשנה. 2500 שקל במבצע. שווה להוסיף כסף בשביל השלוש שנים אחריות? אפילו שמדובר במעבד נחות יותר.. והם ידוע על חברה שבד"כ יותר מוצלחת בנייד…

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח. עדיף שללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מתאים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…

21. Started by elada22,

dell vostro (לא יודע את הדגם המדוייק) נקנה בארה"ב לפני כשנה מאז גם נדפקה טעינת הסוללה ואפשר לעבוד רק עם מטען יש אפשרות לתקן אותו פה בארץ במסגרת האחריות? לא בעיה להשיג את הקבלה אני יכול להזמין מאיביי את המסך ולהרכיב לבד אבל אני צריך לדעת שאני מזמין את הדגם המדוייק של המסך אם אפשר עזרה אני מאוד אעריך את זה תודה רבה

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. Started by oferalpha,

אני מחפש נייד 15 לתוכנות כמו סולידוורקס וריינו. אני מעדיף להתפשר אם צריך על כמות הזכרון וגודל הדיסק לטובת מפרט עדכני יותר ומתאים יותר עם פוטנציאל תאימות לאורך יותר זמן. תקרת התקציב היא בסביבות ה 5.5K אבל כמובן שאשמח לפחות. חשוב לי מסך IPS אבל לא גיימינג ואין צורך ברזולוציית 4K. כן חשוב שיהיה חיבור למסך חיצוני לנוחות העבודה בבית. ניידות חשובה אבל בכל מקרה נראה לי שבמסגרת המחיר שהקצבתי לא ישקול יותר מ 2.5 ק"ג. איזה רעיונות יש לכם?

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by noogie,

שלום לכולם, לאישתי יש נטבוק Asus 1215N שבזמנו היה לא רע בכלל (מעבד D525 ו 2 כרטיסי מסך). עם הזמן כמובן שהתחיל לעשות בעיות ולהיות איטי מאד, עשיתי התקנה נקיה של מערכת ההפעלה ומחקתי כמעט את כל התוכנות של אסוס (bloatware) אך המחשב עובד עכשיו ממש גרוע, במצב idle לפני שאני פותח תוכנות מעל 1 גיגה ראם תפוס (יש 2GB פיסי) והוא בקושי זז. אז עלה לי הרעיון להוסיף זכרון (4 גיגה) ולשדרג ל SSD, מה אתם אומרים, לשדרג או לזרוק?

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. מפרט נוכחי: מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H זיכרונות: Corsair 8Gb DDR3 1600Mhz דגם cmv8gx3m1a1600c cl11 כרטיס מסך: Gigabyte Readon 7970 3GB GDDR5 OC דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB ספק כוח: SeaSonic ECO 600W קירור למעבד: Artic Alpine Pro 11 מאוורר למארז: Corsair Air SP120 PWM High Performance Edition High Static Pressure 120mm מארז: Corsair SPEC-ALPHA Gaming Mid-Tower מסך: BENQ XL2430T 24" 144HZ 1920x1080 + Samsung SyncMaster 2433 24" 60HZ 1920x1200 מערכת הפעלה מקורי: Windows 10 Enterprise תקציב: 4,500. חריגה מקסימלית מהתקציב: 5,000. מהם השימושים במחשב? סטרימינג (לייבים) | תכנות | גיימינג כ…

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by hakken222,

היי חברה... ברצוני לקנות כרטיס מסך למשחקים עד 2000 שקל מה כדי לקנות ושל איזה חברה.. אני חשבתי על 8800gts 512mb של asus מה דעתכם... והאם הוא באמת שווה את ההפרש של 400 שקל מן ה 8800gt עריכה: אני משנה את הנושא לשדרוג מחדש המחיר עד 4000 שקל אבל אני מוכן לשלם עוד קצת אם כדי

• 40 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים