עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, לאחר שקראתי לא מעט הודעות בפורום אני עדיין לא מצליח לגבש דעה לגבי מפרט: המחשב כ"כ הנראה יעמוד בסלון ויחובר פלאסמה 50" או LCD 42" (כרגע גם דילמה, אבל כ"כ הנראה יהיה LCD בגלל החיבור למחשב ובעיות צריבה...) המחשב ישמש לסרטים וגם משחקים כבדים. 1. על המארז להראות יפה! 2. דרוש מארז גדול (הכוונה לא למארז של לוחות MINI ו LOW PROFILE וכל השטויות האלה, אלה מארז שיהיה מספיק מאורר ויתמוך בכרטיסים בגודל רגיל) 3. מארז שקט (אני מתכנן ללכת על קירור פסיבי (כנראה Thermalright ifx-14 CPU Heatsink 775 & AM2 ) 4. מעוניין במעבד אינטל בלבד 5. מתלבט בין צ'יפסט של אינטל ל NVIDIA 6. זקוק לספק איכותי ושקט 7. מחיר מקס' למערכת הוא 7000 ש"ח. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 858 צפיות
  2. Started by jara14,

האם יש לכ.מסך יציאת HDMI?

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  3. Started by heart hunter,

אני ישבתי ובניתי לעצמי מפרט למשחקים כבדים... המפרט לדעתי יצא טוב מאוד(למי שיש תגובות שיגיד אני רוצה לדעת)... הבעיה היא שהוא יותר יקר ממה שחשבתי.... אני קיוותי לא לעלות מעל ה4000 ש"ח AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4X Socket 939 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 CL2.5 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM GeForce 6600 128mb NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk Compucase 6A19 Midi Tower עכבר אופטי מקלדת מולטימדיה כונן 1.44 רמקולים 400W כל המפרט הזה יצא לי 4.5 ש"ח תעזרו לי למצוא דרך כדי שהמפרט יעלה פחות, ובכלל אם נראה לכם שצריך לשנות משהו תגידו לי.

• 10 תגובות
    • 858 צפיות
  4. Started by bellboy,

יש לי מחשב msi ex400 עם מעבד t5800 שנרכש לפני 4 חודשים ב3400 ש"ח הצעתי למישהו שהוא יקנה לי את המחשב הזה Dell Vostro A840 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-a840.htm ואני אתן לו את שלי. יתרונות: מסך מט, מותג דל, 3 שנים אחריות, זכרון 800mhz חסרונות: דיסק 160 ג'יגה, אין מצלמה, כרטיס מסך אינטל ואני לא יודע לגבי הזמן סוללה של הדל, אבל בmsi היא מאוד חלשה האם כדאי לי? תודה.

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  5. לחבר שלי מת אתמול הכונן הקשיח בנייד שלו (amd64 כלשהו), ששימש כמחשב היחיד שלו. השימושים העיקריים שלו - מוזיקה (עם midi keyboard), עיבוד תמונה (צלם חובב), ועיבוד וידאו בעזרת Cuda/OpenCl. 1. מה התקציב המקסימלי? באיזור ה5000 שקל. אם יש יתרון משמעותי אפשר לחרוג מעט, אבל עדיף פחות. 1.1 אופן תשלום - מה שייתן את ההנחה המקסימאלית. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עריכת מוזיקה, עיבוד תמונה, עיבוד וידאו באמצעות Cuda (לדוגמא, h.264 encoding/ decoding, ועבודה אלגוריתמית רלוונטית). א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Cubase, nuendo, photoimpact, paintshop pro, ati stream sdk, cuda toolkit, visual studio, matla…

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  6. שלום אני רוצה המלצה למספר חלקים: מעבד, לוח-אם,כרטיס מסך,זיכרון וצורב. הכל מיועד למשחקי מחשב. יש לי פה מפרט שקיבלתי מ-KSP ואם אפשר לשדרג את המפרט אז בבקשה... Athlon 3200 S-939, 64-bit מחיר: 1120 Gigabyte k8nf-9(s939,nf4, PCI-E( מחיר:620 XFX FX6660-GT 128 DVI *PCI-E,DDR3* מחיר: 1040 400 2X521Mb A-Data / VT מחיר 480 NEC 3520A לבן X16 Dual X4 מחיר 295 סה"כ: 3555 כמובן אם אפשר לחוס על כסף אז אני מעדיף. שוב המפרט הוא למשחקי מחשב... תודה מראש...

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל מחשב בלבד א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מפרט שהתמורה שלו גבוהה למחיר, אם אפשר לחסוף.. בכיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2200 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב? סרטים, פוטושופ, אינטרנט, חיבור למסך 32 אינצ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא. תודה רבה! 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא לכלול דיסק קשיח. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה…

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  8. Started by Aslan,

זה מפרט שהרכבתי למישהו עם תקציב של 4300, שקונה אותו לגיימינג ב1280X1024 (בעתיד כנראה ישדרג לFHD), השאלה אם שווה לקנות אותו ככה או להוסיף SSD/ לשדרג לR9 290. מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Katana 4 SCKTN-4000 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX960 2GB STRIX OC DirectCU II GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 ספקי כוח: ספ…

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  9. Started by alexrta,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד של ASUS ה-U35JC ושמתי לב שברגע שאני עובר לעבוד על סוללה בלבד התדר רענון של המסך יורד ל-40HZ וברגע שאני מחבר לחשמל זה עולה בחזרה ל-60. רציתי לדעת עד כמה זה משפיע על זמן הסוללה (עם בכלל)? פשוט זמן סוללה מאוד חשוב לי אבל מצד שני העבודה על 60HZ פשוט יותר נעימה לעין ויש הרגשה שהכל עובד יותר חלק. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  10. Started by HAIM511,

הדרישות : 14 אינצ , כמה שיותר קל , בעיקר לשימושי למודים וקצת סרטים ואינטרנט עם מצלמה ומיקרופון מובנה תקציב עד 5000+- תודה בכל אופן

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  11. Started by tomer_,

היי, מחליף שרשור קודם שלי שפורסם ללא השאלון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח. ניתן לחרוג עד 3000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לילד בגיל 14: משחקי רשת בעיקר, סרטונים ומסמכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מספיק חשוב בשביל לשלם תוספת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  12. שלום לכולם, לאחרונה אני פעיל בלילות עקב העבודה שלי. אחרי תקופה הסמרטפון מתחיל להציק לי, אני מחפש משהו טוב יותר. מצאתי אצל חבר רחוק מחשב נייד למכירה של חברת דל. אני רוצה לקנות אותו אבל רוצה להגיע מוכן. איך אתם ממליצים לי לבדוק אותו לפני הרכישה? אני מתכון מבחינת תוכנות? מאמץ? מה בדיוק? עשיתי 'סבב' ברשת וגליתי שיש לנייד הנ"ל מחלה בGPU שמשהו בהלחמות שלו נשבר ואז הוא לא עובד או עובד חלקית, לקחתי את זה בחשבון ואני יודע שיש דרך דיי קלה לתקן אותו וגם אפשר להחליף אותו (העלות לא יקרה.) בנוסף אין סוללה. העלות של הנייד תצא באיזור ה650 - 700 ש"ח סה"כ. אני ישמח ליעוץ שלכם, עד היום היו ברשותי זוג ניידים חדשים מהנילון, אין לי ניסיון עם יד שניה. תודה! נ.ב בין הייתר אני רוצה…

• 5 תגובות
    • 858 צפיות
  13. Started by gorzany,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב שישמש כ-HTPC תקציבי (עד 2000 ש"ח), והייתי רוצה לקבל המלצה גם על סט מקלדת ועכבר אלחוטי מומלצים ל-HTPC. המחשב יישב בסלון, לכן השקט ועיצוב המארז חשובים, ואפילו חשובים מאוד, ויתחבר ל-LCD ברזולוציית HD ready. אני לא חושב שאעשה OC, אולי 10-15 אחוז. אני לא יודע מה עדיף - אינטל או AMD, אבל הרכבתי בינתיים את המפרט הבא, אשמח לשמוע דעתכם. מעבד AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition Box ₪356 לוח אם Asus M3A ₪332 כונן קשיח Hitachi Deskstar 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪286 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 SP ₪119 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4350 Silent LP 512MB DDR2 PCIe ₪206 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200S X20 SATA Silver DVD ₪109 מארז כולל ספ…

• 13 תגובות
    • 858 צפיות
  14. Started by ksn1981,

שלום לכולם, באתר של אינטל מופיע שלמעבד ה- P9500 יש זיכרון מטמון של 6MB.. בלינק הבא: http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ParentRadio=All&ProcFam=2643 באתר של לנובו בדגם ה- T400 החדש מופיע שלמעבד הנ"ל יש 3MB.. בקובץ ה-PDF מהלינק הבא: http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/ThinkPadSeries/3866893A716087BB802574A500069454 למי להאמין? יש מצב שיש טעות ?? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  15. איזה מפרט אצטרך לדבר כזה והאם המחשב HP G6-1160SJ שהוסף לו 4 ג'יגה ראם מתאים?

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  16. קיבלתי בקשה מחבר להרכבת מפרט פשוט. מקווה מאוד שתוכלו לעזור. התקציב עומד על 2000 ש"ח. ניתן לחרוג ב100-200, אבל עדיף שלא. אני יודע שזה די לחוץ, אז במידה ויהיה צורך לוותר על אחת או יותר מהדרישות למטה זה מובן. המחשב מיועד בעיקר לשימוש בסיסי (אינטרנט, עבודה משרדית, משחקים קלים, סרטים) אבל יתכן וידרש שימוש בתוכנות Photoshop CS3 ו Cuebase. ללא ציוד הקיפי. אין צורך במערכת הפעלה. צריך לכלול צורב DVD. יהיה מאוד יעיל אם תהיה אפשרות לשדרוגים בהמשך הדרך. אם (ורק אם) זה מסתדר בתקציב, אפשר להוסיף כרטיס קול טוב להקלטה. עדיפות לחנות עם סניף בבאר שבע (פנדה... KSP...). אך אם יש הבדל משמעותי במחיר אפשר מחנות אחרת בארץ. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  17. Started by GrendelsLair,

שלום לכולם, אני מחכה כבר די הרבה זמן לקנות מחשב נייד בגדלים של 13.3 או 14.1. עד היום המחירים נראו לי גבוהים מידי עד שמצאתי את המחשב הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310-nvidia.htm השאלה שלי היא מה אני מפספס. המטרה זה מחשב שיוכל להריץ משחקים ברמה בינונית ולעבודה ניידות זה דבר שמאוד חשוב לי אך מצד שני אני מעוניין לראות את המסך ולא להוציא לעצמי את העיניים לכן הגדלים המדוברים. בתודה מראש

• 11 תגובות
    • 858 צפיות
  18. קדימה רק תתנו לי הצעות! יש לי 3000 ש"ח ואני צריך מעבד+לוח אם+כרטיס מסך!!! את כל השאר נשדרג שיהיה לי כסף! (40G 2M MAXTOR בעיקר בעעעעע) תודה לכולם

19. Started by brsv,

יש לי דיסק קשיח, DVD אני לא רוצה , יש לי ספק HEC 400 W לאני רוצה להשתמש. מידות מגירה (למארז ): גובה 16 ס"מ , רוחב 40 ס"מ , אורך 40 ס"מ . 1. מה התקציב המקסימאלי? 100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  20. Started by T-MacH,

כמו שאתם רואים אני די חדש פה האמת באתי כי אמרו לי שזה פורום טוב לנית מפרטים ואני עומד לקנות מחשב חדש אז ככה: אני מעדיף שהמעבד יהיה amd 64 3000+ כל השאר זה כבר אתם עושים נ.ב: שחכתי אני צריך גם מסך(לא מקלת עכבר צורב ורמקולים)

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  21. Started by aviram20,

המחיר מפתה העיצוב מושלם החברה האהובה עליי חמוד וקטן ממימדים שזה טוב לי מאוד ומתאים מאוד לצרכים שלי(מוזיקה ואינטרנט) שווה לקנות ? לא שווה? הם בעייתים? מתחממים? משהו שאני צריך לדעת לפני הקניה ..........?

• 8 תגובות
    • 858 צפיות
  22. אהלן, כבר כמה ימים אני שובר את הראש לגבי בחירת לפטופ! הצרכים שלי לא גבוהים מי יודע מה אבל חבל לי להתפשר על ההנאה שלי מהמחשב בכל זאת. כיוונתי לטווח מחירים של 2500-3000 אבל גם לגלוש קצת למעלה בכמה שקלים לא יהרוג אותי. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, לימודים(וורד וכדומה) וצפייה בסרטים, עם אופציה לאיזה משחק או שניים * גודל המסך? מעדיף 15 אבל גם 14 יעשה את העבודה * משקל רצוי?כמובן שעדיף כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, מעדיף אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?, usb3 יהיה נחמד, hdmi * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לא משהו ספציפי * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל אני מאד…

23. מה נשמע חבר'ה? אני מחפש מחשב נחמד עד 3K. במקרה נתקלתי בדבר הזה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4536&CatCode=315 מה אתם חושבים? אני אישית קיבלתי המלצות רבות על Lenovo. המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית (אינטרנט, סרטים, מסמכים, עריכת סאונד וכו'). בנוסף, תהיתי, אם ארצה לשדרג לכרטיס מסך אחר בעתיד, האם יש אפשרות כזו?

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  24. גנבו לאחותי את הנייד ואני רוצה לקנות לה חדש מתנה. השימושים שלה מאוד בסיסיים: אופיס, אינטרנט וסרטים. היה לה מחשב בן 3-5 והוא הספיק לה.. מסך מבוקש 14-15.6. תודה

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  25. אחותי מגיעה מארה"ב בשבוע הקרוב אני צריך להחליט מהר אם להזמין את אלה: כדאי? לא כדאי? מה עם נושא של אחריות? זיכרונות: GeIL 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM Unbuffered DDR2 667 (PC2 5300) Dual Channel Kit System Memory - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820144326 410 ש"ח (אולי יש זול יותר.. נראה... מה אתם מציעים?) כרטיס מסך: MSI NX7600GT-VT2D256EHD Geforce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 VIVO PCI Express x16 Video Card - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814127217 810ש"ח תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 858 צפיות

דיונים חדשים בפורומים