ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום. יש לי מחשב נייד של דל לטטויוד 1101. רציתי לשאול אם על הלוח אם יש אפשרות לשנות את החיבורים של ה סידירום?. כרגע הוינדוז לא עולה. אני לא מצליח לפרמט את המחשב בעקבות זאת. ניסיתי לפרמט דרך ה USB אבל לא הצלחתי. חבר הציע לי לבדוק אם אולי משהוא במגעים של הCD אולי תקול, אז שאלתי היא האם יש עוד מקום להכניס את הכבלים שלו? (אני מדבר על חיבור נוסף על הלוח אם) תודה
-
- 10 תגובות
- 885 צפיות
-
-
לאחרונה התקציב שלי גדל ל 8000 ש"ח (היה שווה להמתין לא?) המפרט יכלול. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב 8000 אלף למזומן שטרות 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, עריכה גרפית. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 26" (חשוב האיכות) מקלדת אלחוטית (מומלץ מבית לוג'יטק) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך דיסק קשיח עכבר רמקולים. 5. …
-
- 11 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 7 בערך, שעובד לא רע בכלל אבל מתחיל להתיישן. אני מתלבט מאוד האם להשקיע ברכישת מחשב חדש (עלות מוערכת של 5-6 א'), או לשדרג את הקיים בתקווה שהעלות תהיה נמוכה באופן משמעותי. הספציפיקציות הקיימות: לוח אם של gigabyte מדגם EP43-UD3L מעבד אינטל quad q8200 8 ג' זכרון כרטיס מסך geforce 650GTX חשוב לי בעיקר לעדכן את המעבד וכרטיס המסך לשימושים של רינדור בסיסי בתלת מימד וקצת גיימינג. אודה לידע והניסיון שלכם.. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4500 שקל אפשר לחרוג ב100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?cod medal of honor assassins creed * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וע…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
<blockquote>אהלן חברים ! המפרט שיש לי כרגע : DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) MSI P45 Neo (MS-7519) 4x 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM ST3750330AS ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II) SAPPHIRE HD 5850 Xtreme 1GB GDDR5 Antec Sonata Proto אני מתחיל לעסוק במוזיקה ברצינות וחייב מחשב שיתאים לי לעבודה כבדה עם Cubase וAbleton , והמחשב ישמש גם לצפייה בסרטים , אולי קצת אבל ממש קצת במשחקים . מה לשדרג איך לשדרג למה לשדרג וכמה זה יעלה לי ? נראה לי שאני לא אצטרך להחליף מארז , דיסק קשיח ואת הכרטיס מסך ! אלא אם כן משהו פה לא יהיה תואם . וחשוב שתהיה לי יציאה של USB 3 לחיבור כונן קשיח חיצוני ! תודה רבה חברים 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 . 2. מה שימושי המ…
-
- 7 תגובות
- 761 צפיות
-
-
טוב, אז אחרי שמונה שנים של בצורת, הגיע זמן להחליף מחשב.. (באמת הגיע הזמן..) אז ככה, המחשב ישמש לשימוש ביתי רגיל לגמרי. גלישה באנטרנט, סרטים (בHD) מוזיקה, שימוש אופיס.. וכו. דגשים: מסך - ישמש לטלויזיה וסרטים אך בעיקר לשימושים יומיומים (טקסטים וכו) אני רוצה אותו גדול 24, כדי שאפשר יהיה לראות בו טלויזיה ולהתעבס רק קצת, לא הרבה. האם נוח לעבוד על מסך כל כך גדול, שמדובר בשימושי אנטרנט? האם במסך כזה גדול לא רואים נורא נורא קטן את הטקסט? (האם ברזולוציות יחסית נמוכות מסכים גדולים עובדים יפה?) חשבתי על מסך 24 לד, עד 1400 שקלים. כרגע חשבתי לחבר את הממיר למחשב עם סטיק כזה של USB שמאפשר להכניס למחשב וידאו אין (בRCA) איך האיכות של הדבר הזה? האם יראו טוב בצורה הזו שידורים? כרגע יש לי ממ…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות מחר את המחשב הבא: http://www.pccenter.co.il/Product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-k55vj-sx009h האם המחשב הוא מספיק טוב לצורכי עריכת סרטים בפרימייר ועיצוב תמונות בפוטושופ ? אם לא, אז אשמח לשמוע הצעות אחרות בטווח המחירים הזה... תודה רבה !!
-
- 5 תגובות
- 711 צפיות
-
-
INTEL CORE 2 DUO E7200 2.53GHZ 3MB BOס, יחידות 1 ¤599 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=373 Gigabyte GA-P35-S3G, יחידות 1 ¤415 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=40 Aeneon XTUNE 2GB (2x1GB) DDR2 800MHz PC2-6400 CL5 , יחידות 1 ¤195 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=348 Western Digital WD3200AAKS S-ATA II - 320GB 16MB 7200RPM SATA POWER ONLY, יחידות 1 ¤275 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=64 Sapphire VC ATI Radeon HD 3850 PCI-E 512MB DDR3 , יחידות 1 ¤569 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=287 LG GSAH55N X20 Multi DVD-R, יחידות 1 ¤145 http://www.bit-tech.co.il/product.aspx?productid=324 RAIDMAX O2 PURE…
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד(אזור ה2500-3000) בעיקר לצרכים בסיסיים(אינטרנט סרטים וורד וכו´). יש לי אפשרות לבחור בין שתי דגמים במחיר מוזל: dell inspiraion 3421 או 3521 בשניהם ישנה האפשרות לגרסה עם הI3 והI5. (בתוספת לטובת הI5 של 500 ש"ח בערך) על מה הייתם ממליצים? מה ההבדלים הרציניים בינהם?
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום לכולם ושבוע טוב ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיש ומשחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי קנה מחשב באייבורי, לפי המפרט הבא: לוח אם: MSI P6NGM-FD 775 מעבד: 3MB E7200 CORE 2 DUO CONROE זכרון: value 2G DDR2 800 OCZ כרטיס מסך: 9600GT 512MB DDR3 OC PCIE דיסק קשיח: 500GB 32MB S2 Seagate ספק כח: EZCOOL 12CMF 450W Real צורב: LG H55N DVDX20 DL מאוורר למעבד פנטיום 4 AR PRO 775 2 מאוורר למארז 8 ס"מ רמקולים: 3095 2.1 cyber acoustics סה"כ: 2750 ש"ח המחשב אמור להריץ משחקים ברמה טובה+, לעבודות, אינטרנט וכו'. כמה דברים לא נראים לי: הלוח אם: לא מצאתי עליו מידע בגוגל ואני חושב שעדיף את הלוחות החדשים P35(תקנו אותי אם אני טועה). זיכרון Value: חבר שלי טוען שבגלל שללוח יש רק שני חריצים אז הביאו לו סטיק אחד של 2 ג'יגה, והיה רק מסוג VALUE. לגבי הכרטיס מסך: האם הוא טוב …
-
- 8 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם! פונה עליכם ע"מ לקבל עצה משכילה . צריך מפרט למחשב משפחתי רב שמושי (קצת משחקים, קצת תוכנות עריכה, קצת ריבוי משימות וקצת שמוש משרדי), אשר יחזיק מעמד ללא שדרוגים לאורך השנים. לא OC בזמן הקרוב, בעוד שנתיים נראה איפה נהיה. ללא ציוד היקפי ומסך. מאחר ומטרה עיקרית היא "חיי מדף" ארוכים, חשבתי על מעבד E6600 BOX (נא לא להציע AMD , בבקשה! ). לוח אם ככל הנראה Gigabyte GA-965P-S3, זיכרון 2G רצוי, אך אפשר להסתדר עם אחד בינתיים (האם לקחת 667MHz או 800 לטווח ארוך יותר?), לא מתקינים VISTA כל עוד היא במצב עגום שכזה. צורב DVD פרימיטיבי ככל האפשר, קשיח 250GB יספיק. כ.מסך לעיבוד גרפיקה ברמה בסיסית, אך שוב, שלא נצטרך להחליפו בשנה הבאה. מארז, מבחינתי, שיראה כמו מצעד הגאוה. ב…
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני מבקש הצעות למפרט למחשב משחקים שיחובר גם לטלווזיה ולכן צריך כרטיס מסך מתאים וגם יציאות 5.1 התקציב הוא 3500 פלוס מינוס תודה רבה אסף
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אהלן, האחים בבית רבים על המחשב כל הזמן צריך להביא מחשב חדש ואמא רוצה שנביא לה מפרט... המחשב ישמש למשחקים בעיקר, חדשים גם כן, המסך המשומש על המחשב הוא 20 אינץ' של BENQ 1680*1050 ואין מטרה להחליף כרגע או צורך אפילו. OC כבד לא יבוצע על המחשב, אולי אולי אולי..בעתיד הרחוק שנה שנתיים מעכשיו. מה ממליצים? אני עם העדפה למעבדי I5 או I7 אבל אני יודע שהציוד הנלווה שלהם יקר, כמו לוחות אם וכדומה. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, דרוש מחשב נייד להורה מבוגר. דרישות בסיסיות , אינטרנט, עיבוד תמלילים ברמה נמוכה. מסך 15 + קל ככל שניתן. מחיר מהווה מגבלה (עד 2400 ש"ח כולל מע"מ) תודה רבה לכל המשיבים, חיים
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
אהלן חברים, ראשית יש לכם פורום מעולה בעבר היה לי יוזר פעיל הרבה שנים פה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.0k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך בתקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ 500 ש"ח מקסימום חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית מאומצת + HTPC סביר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - שימוש כבד בדפדפן וריבוי משימות (לא תוכנה ספציפית) - לא גיימר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - כרגע מחובר 23 אינץ' ב 1080p אבל צריך להישא…
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת משחקים כבדים מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD + חיבור לטלויזיה 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש והייתי מעוניין לדעת מה הדברים העיקריים שאני צריך לבדוק ברכיבים הנ"ל ואיך אני בודק תאימות של כל פריט לפריט השני. למשל, ראיתי לוח אם כלשהו-ליד הדגם יהיו עוד מלא אותיות ומספרים שלא מובנים. על מה אני צריך להתסכל ואיך?, (כלומר מה טוב ומה לא...) וכעת אחרי שבחרתי לוח אם, אני רוצה להתאים לו מעבד - שוב פעם אותו עיקרון - איך אני יודע שהם מתאימים, מה הכי חשוב לבדוק בו? וכנ"ל לגבי הזכרון. אני מודה מראש לכל מי שיוכל להסביר לי זאת בצורה הכי פשוטה וברורה. השימוש למחשב לשלי - אינטרנט, עבודה, הורדת סרטים, עריכת סרטים. ושוב תודה
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מעבד: I5 B2400 לוח אם: gigabyte H67M-D2-B3 RMA : 6GB DDR3 1333Mh ספק כח: HEC COMPUCASE 600W כרטיס מסך: HD6870 אבל אני בדיוק משדרג לHD7870XT וצורב של LG משהו רגיל...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות Dell studio 1555 עם המסך הנ"ל. שאלתי היא, האם זו לא רזולוציה מוגזמת בשביל מסך בגודל הזה? למען השם, בבית יש לי מסך "22 עם רזולוציה יותר נמוכה... אם יש למישהו נסיון בצפייה במסך כזה אשמח אם ישתף אותי. אגב, השימוש העיקרי שלי הוא בכלל לא סרטים או משחקים, יותר עבודה עם תוכנות משרדיות ויישומים כבדים (matlab) - פשוט המחשב הזה בא במפרט מעורר תאבון... תודה, רני
-
- 12 תגובות
- 6k צפיות
-
-
היי, המחשב שלי כבר מבוגר ואני מתכנן שדרוג ומעבר לרזולוצית 4K אני רוצה לנסות להשתמש בחלקים קיימים תוך כדי שדרוג חלקים מהותיים (כרטיס מסך אולי גם השילוש) המפרט הנוכחי: לוח אם: GA-H61M-S2PV מעבד: Intel Core i5 -2400 3.1 כרטיס מסך : גרסת הרפרנס Radeon R9 290 זכרון ראם : 8GB SSD: crucial 256GB הארד דרייב : 1TB WD קייס - אין לי מושג מה הדגם אבל הוא מספיק מרווח כדי לאכלס את הכרטיס מסך ספק : Antec 600W מסך : כרגע FHD מתכנן לעבור ל4K ברגע שהמפרט שלי יהיה חזק מספיק אני רוצה בעיקרון לשדרג לGTX 1080TI רציתי לדעת האם המפרט הנוכחי שלי יספיק בשבילו? ( מבחינת לוח אם תואם/ ספק כוח /הגודל פיזי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta, fallout, Doom, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 24 אינץ. 144 hz קנייה מסך Asus LCD 24" Gaming FHD 1ms up to 144Hz 3D Vision Ready VG248QE מהתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הבקש מכל מי שמבין לעזור בבקשה ולתת את המילה שלכם אם זה טוב אם זה תואם כי אנחנו האנשים הפשוטים לא יודעים כלום והספקים יכולים סתם מכור לנו זבל. תודה המפרט: מעבד: (לא 939) AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT לוח אם: MSI K9N NEO FULL ATX בא אם FULL ATX 550 NVIDIA כרטיס קול 7.1 ( 8ערוצים) כרטיס רשת 1G אפשרות ללוח ASUS M2V CHIPSET VIA K8T890 במקום לוח MSI באותו מחיר. דיסק קשיח: 160GB SATA2 7200 RPM 8M זיכרון פנימי: 1G DUAL DDR II 667MHz - לא רשמו איזה חברה - זה עד כדי כך משנה - הולכים לעבוד על או מה?!? כונן אופטי: צורב SONY/LG/NEC 16x DVD כרטיס מסך נפרד מהלוח: GeForce 7600GS 256M PCI-E - הבנתי שיש מלא סוגים איזה 4-5 רק מה7600GS שלא נדבר על זה שיש GT וחברות יצור שונות - מה חשוב לבדוק …
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב משחקים+עריכה גרפית בתקציב הנל מחשב שיתאים לעריכת 3d +פוטושופ,פרימייר וכו--חשוב מאוד-- מסך 20-21-22 לפי המלצתיכם והתקציב הנתון שקט מאוד --חשוב מאוד-- יכלול מקלדת ועכבר אלחוטי סבירים+ מערכת הפעלה מקורית תואמת,,,לפי המלצתיכם,,,,,שמעתי דעות לכאן ולכן ללא oc פרטים נוספים אשמח להשלים תודה לכולם
-
- 73 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
מתלבט בין 4 מחשבים ניידים: השימושים רגילים, גם לאוניבריסטה ולגלישה באינטרנט... אלו 4 הדגמים: 2 לנובו עם 2 גיגה זכרון: http://www.jr.com/lenovo/pe/LEN_Y510_hy_4/ http://www.jr.com/lenovo/pe/LEN_Y510_hy_D2/ 2 הבאים הם עם 3 גיגה זכרון, ומעבד יותר חזק - 200GHz: hp: http://www.jr.com/hp/pe/HP_DV6920US/ toshiba: http://www.jr.com/toshiba/pe/TOS_A305S6853/ 1.הלנובו סתם יקרים ופחות חזקים, יש סיבה בכלל להעדיף אותם? 2.אם לא אז מי מהשניים הנותרים יותר כדאי? 3.יש הצעות למחשב נייד בתקציב שיותר כדאי? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-