ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לשדרג מפרט ישן ע"מ שיוכל להריץ vista, משחקים לא חדשים סרטי HD וכו'. כרגע הדברים שאני יודע על המפרט: המעבד - pentium 4 3Ghz. הספק - 480W, לא ברור מי היצרן. מארז- איכס. וגם לא עושה את זה בשקט. קירור - יש מאוורר סטוק על המעבד. חוץ מזה יש מאוורר קטן לפליטת אוויר שמישהו חיבר ישירות לספק, וזה כנראה שרף אותו, כי עכשיו הוא לא עובד. כוננים - צורב וי די וי ושני קשיחים. זיכרון - 768mb בשני סטיקים של ddr. אחד. והבעיה - לוח אם - אין לי מושג. משהו עם דריברים של via. cpu-z אומר לי שהזיהוי שלו הוא "p4m800ce-8237", וחיפוש בגוגל לא נותן לי כלום. אני גם לא מצליח למצוא את הסטרינג זיהוי בביוס. דירקטקס אומר שהדגם הוא p4m80p. דומה. בכל מקרה, אני צריך כרטיס מסך לא יותר מ…
-
- 8 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב-1700 ש"ח (אם ממש משתלם - אפשרות לחריגה עד 1900) שישמש בעיקר לסימס 3 וצפייה בסרטים במסך 19". חשוב שיהיה מארז יפה ושחור. חשוב גם שיהיה שקט. אם אפשר, אז רק תמליצו לי על מחשב מ-skypc כי שם אני הולך לקנות. לא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. המחשב נועד בעיקר לתכנות וקצת גרפיקה (פוטושופ). בגלל שאני נוסע הרבה אני מעוניין במחשב כמה שיותר קל וכדאי גם קטן. מצד שני הוא צריך להיות עם ביצועים מספיק טובים ובעלות כמה שיותר נמוכה. התקציב הוא עד בסביבות 2000, ויתכן שאוכל לקנות בחו"ל לכן אפשר לתת מחשבים במחירים קצת יותר גבוהים בארץ. אם יש מחשב שעונה לצרכים שלי אני אשמח לשמוע פרטים. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?{3K פלוס מינוס..} 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?){בעיקר משחקים וסרטים אני רוצה שתיהיה גם איכות שמע טובה} 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.{אין צורך בציוד הקפי} 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי{יש העדפה לכרטיס קול איכותי אבל לא כזה קריטי} 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? {אינטל כמובן} 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכ…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי להתקין על FUJITSU V6535 של חבר XP כשמותקנת לו VISTA כרגע דרך הביוס אבל ההתקנה נתקעת איך שהיא מתחילה במסך כחול וניסיתי כמה דיסקים שונים, הגיוני שיש חסימה כלשהי בחומרה?
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
בזמן האחרון אני דיי טרוד בנוגע לקנית מחשב, התקציב שלי הוא דיי מוגבל, בערך 5000, התעניינתי בכמה מפרטים בתקציב הזה. השימושים שלי הם בעיקר לימודים, תיכנות, צפייה בסרטים, וקצת משחקים, אני כבר לא הגיימר שהייתי ככה שאני לא צריך שיהיו הגדרות מטורפות לא כזה יפריע לי מה שכן אני רוצה שהמשחק יעבוד בצורה סבבה ולא יציק לי בעין. ראיתי את המחשב הנ"ל בSKYPC http://www.skypc.co.il/pl_product~71635B~14~0.htm זה מחשב שנראה לי ממש עונה על הצרכים שלי, גם האחריות שלו היא מניחה את הדעת שהיא שנתיים, רציתי חוות דעת על המחשב, ועוד רציתי לדעת עד כמה החברה היא טובה בנוגע לניידים, רציתי גם לדעת האם מישהו יודע עד כמה התמיכה שלהם טובה בנוגע לאחריות. שאלה אחרונה למי שיודע, האם מור לוי שהם המייבאים של GI…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה מראש. מפרט הפנסוניק (במחיר של כ 7800ש"ח כולל מעמ, ויסטה ו3 שנות אחריות): Mobile Computing Intel® Centrino® 2 with vPro™ technology Platform – Intel® Core™ 2 Duo processor SP9400 (2.40GHz, 6MB L2 cache, 1066MHz FSB) – Mobile Intel® GS45 Express Chipset – Intel® Wireless WiFi link 5100 AGN Network Connection (supporting 802.11a/b/g, n draft 2.0 compliant) OS Genuine Windows Vista® Business Service Pack 1 (including XP Downgrade License) or Genuine Windows® XP Professional (Downgrade Service with Vista® License) RAM 2GB (DDR2-533 SDRAM, max. 4GB) Graphic Chip Intel® GS45 graphics controller, UMA (Win XP: max. 1024MB; Win Vista: max. 1551MB with additional 2GB memory) HD…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, ראשית ישר כח על הפורום אינני מבין גדול במחשבים ונעזרתי בו רבות! ובכל זאת..... אחי נוסע בעוד מספר שבועות לארה"ב ואני מעוניין שירכוש לי נייד כרגע אני מתלבט בין שני דגמים: http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/M500/M505-S4947 http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/A500/A505-S6965 על מה אתם ממליצים? מה היתרונות או החסרונות של כל אחד?(מעבר לדברים הבולטים כמו גודל הדיסק קשיח) האם השוני בכרטיס המסך משמעותי? אשמח אם תפנו אותי לדגמים אחרים שלדעתכם טובים יותר בטווח המחירים הזה תודה רבה תומר
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני קונה מחשב בשבועיים הקרובים (ללא מארז ומסך) שאמור לתת מענה לגיימינג ברמה הכי גבוהה שיש. יש לי כמה שאלות לאחרי המפרט, אשמח לשמוע את דעתכם. 1. Intel I7 920 Tray קירור למעבד - Thermaltake V1 2. Gigabyte GA EX58 Extreme 3. G Skill 3GBX2 Trichannel CL9 1600 DDR3 4.Thermaltake Toughpower 750 PSU 5. nVidia GTX 295 עכשיו להתייעצויות: 1. לוח האם תומך ב-Three Way SLI - דבר שאין לי ולא יהיה לי בו צורך. אני לא מתכוון לשים מערך SLI ולכן זה מיותר. האם יש לוח באותה רמה(!) ללא תמיכה ב-SLI? 2. מה הצורך הממשי ב-6GBs מול 4GB שאיתם אני עובד היום? 3. שאלת השאלות - nVidia GTX 295 - האם הוא עובד כמערך SLI? אם כן, זה אומר שחלק מהמשחקים לא יקבלו את תוספת הביצועים... אם …
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אני יודע שזה נשמע קצת מוזר ... אבל ראיתי את המחשב הנייד שלהם בזאפ, אבל לא מצאתי יותר מידי REVIEWS בגוגל על הדגם הזה מדובר בדגם היחידי שנמכר בארץ hasee al432 המפרט נראה דיי מרשים יחסית למחיר. לשם ההשוואה מפרט דומה של LG עולה בערך 1000 שקל יותר. אשמח אם מישהו יכול לשפוך אור על היצרנית הסינית ועל הדגם הזה. תודה רועי
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
אבקש מפרט שיתמוך בCore I5(יש לי תקציב של 3500 למארז,כרטיס מסך וקירור שאני קונה בעתיד) ככה שהדברים שאני מבקש זה להתמקד בעיקר בעיבוד, בלוח אם, ובזכרונות, אפשר לשים כרטיס מסך הכי זול שיש נגיד 9500GT או 9400 אפילו משהו יותר זול.. במארז לא צריך להשקיע וגם בקירור לא.. אני מחכה לדצמבר כדי לקנות מארז, כרטיס מסך וקירור למעבד, ככה שבנתיים אני אסתפק בצרכים שאמרתי למעלה שתומכים בעיקר בכוח עיבוד, זכורות ולוח אם, אפשר להכניס גם מארז בכ200 או 250 לא משהו מוגזם אבל שיצליח להכיל בנתיים את המפרט, צורב אני אקח עכשיו. מתכנן OC ממש קל חשבתי על שתי אפשרויות: Phenom II x4 Quad-Core 945 Socket AM3 3.0Ghz 45nm Tray 980 ש"ח GIGABYTE MA790XT-UD4P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudi…
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אני סטודנט, ורוצה מחשב שיחזיק איזה שנתיים-שלוש. מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח. מבדיקה זריזה של האינטרנט בחרתי לתמקד בשני דגמים של לנובו - ה-T וה-SL (אני די נעול על מסך 14). א למישהו יש משהו חכם להגיד בנושא אני מאד אשמח...
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב להרצת משחקים ברזולוציות גבוהות על מסך 22 " מטרה להריץ את MW2 או משחקים עם מנוע CRYENGINE II חשוב לי שהמחשב יהיה שקט (אם אני משאיר אותו לעבוד בלילה) אודה לעצתכם Intel Core I5 750 2.66GHz 8MB LGA1156 - BOX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10859 כמות: 1 מחיר: 1,050ש"ח INTEL BLKDP55WB (DP55) I5 - mATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10862 כמות: 1 מחיר: 539ש"ח G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL7 - I5 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10718 כמות: 1 מחיר: 510ש"ח GIGABYTE GTX275 896MB DDR3 PCX - retail http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?p…
-
- 6 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא ממש מבינה במחשבים... אז אשמח אם תוכלו לעזור לי אני מחפשת מחשב ללימודים-לסימולציות, ובנוסף שתהיה אפשרות לצפות בו בסרטים. אשמח מאד אם תוכלו לייעץ לי בנושא.
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
התקצייב הואעד 3000 . אני צריך מחשב מחברה אמינה ושלא כל יום לרוצ איתו לחברה שלו כדי לתקן אותו . אני חושב שכולכם ראיתם מה עשה לי הלנובו 3000 V100 הגודל -12 - 15 לשימוש לבית . מעבד -אני לא כל כך מבין במעבדים אבל מעבד שיריצ אינטרנט אופיס וישומיים משחקי פלאש וסרטים .כשאני מתכון לסרטים לא מתכון שיריצ אותם כמו המחשבים האחרים .לשימוש ביתי . משקל - כמה שיותר פחות יותר קל לנייד אותו . הזיכרון - שיהיה 2 GB עם יכולת להגדלה ל 4 GB . סוג הזיכרון - DDR2 הוא זול יותר . דיסק קשיח - כמה שיותר גדול יותר נוח . כ GB 160 - 250 GB מצלמת רשת - כן BLUETOOTH - כן רשת אלחוטית - כן בטח . איך המחשב יעבוד אם אין . וברצוני להדגיש כי היה לי לנובו ולא אוהב ולא מתקרב לחברה הזאתי . וינדוס מקורי . ואין א…
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
לצורך לימודי מערכות מידע. מה אתם אומרים על HP 1260 JET או DELL 1545 ???? תודה!
-
- 4 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהמחשב הקודם שלי שרד את ה6 שנים שלו, הגיע הזמן להוציא אותו לפנסיה ולהתשדרג... עשיתי די הרבה בירורים ואני די סגור על מה שאני רוצה, פשוט חסרים לי הפרטים הקטנים (איזה מארז/ספק, זכרונות וחברות שונות). ולפי חוקי הפורום - 1. מה התקציב המקסימלי? עד 6000, אפשרות חריגה מאוד קלה אם הכרחי... 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כבדים (יחובר למסך 24 אינצ - T240), תכנות (לרוב visual studio, sql manager, flex), קצת פושוטופ, סרטים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - רק צורב 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב - לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין צורך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט …
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג סוכות שמח! בקרוב אתחיל ללמוד מדעי המחשב בטכניון. אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד שיהיה טוב לתכנות גם מבחינת החומרה (מתאים לקומפילציה והרצה) ובעיקר- שיהיה נוח לתכנת איתו (מסך, מקלדת, מקשים, עכבר). בנוסף, אם אתם יודעים משהו על קבלת אחריות או ביטוח מגניבות, זה עניין חשוב, מכיוון שאני חושש מגניבות במעונות של הטכניון... באופן כללי, המפרט נובע בעיקר מצרכי התכנות: אני חושב שאני צריך מסך של 14-15", וחשוב שלא יהיו השתקפויות משקל הוא לא עניין קריטי, אבל סוללה ארוכה כן, בשביל הנסיעות הבייתה. אני מניח שצריך מעבד חזק שיוכל להתמודד עם קומפילציה וכן זכרון RAM גדול. רשת אלחוטית היא דבר חשוב כמובן שכרטיס מסך פחות צריך חיבורי USB רבים (לפחות 3) ויהיה נחמד מאוד גם יציאת HDMI ב…
-
- 5 תגובות
- 966 צפיות
-
-
ערכתי ופירטתי יותר. 1. תקציב מקסימלי - 5200 2. המחשב יהיה לעסק, מועדון ביליארד. ישמש להשמעת מוזיקה בעיקר (וינאמפ). חשוב לי שיהיה את סוג המעבד הטוב ביותר של I7 INTEL ולוח אם שהכי מתאים ותומך בו. 500GB דיסק קשיח יספיק. שיהיה כרטיס זיכרון DDR3 (הבנתי שזה הכי טוב) עם 6 ג'יגה אפילו כמו למעלה. שיהיה כרטיס מסך טוב תומך HDMI (שאני אוכל לחבר לטלוויזיות שבמקום) ואולי לספק כמה פרסומות או את הלוגו דרך המחשב+משחקים (לא משחקים שצריכים מחשב ב10 אלף, סימס 3, המשחק של אבודים הסידרה, וכו' . כרטיס קול 7.1 (למרות שאין במקום 7.1, אבל זה הכי מתקדם, לא?) שיהיה משהו סביר, אפילו משהו שכלול בלוח אם, כשאני אסדר את ההגברה אולי אני אוסיף כרטיס קול יותר טוב. תכני HD 1080P. שיהיה לו צורב DVD טוב. …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! אני צריך מפרט בשביל החברה ,השימוש העיקרי וכמעט היחידי הוא הרצת סרטי HD לרוב 720P ,פעם ב...1080P. כרגע יש לה אינטל פנטיום 4 2.8 עם 768MB של זיכרון והסרטי 720P רצים די חלק (לא 1080P), הבעיה שהמחשב התחיל לעשות המון בעיות לכן היא רוצה חדש. מה שחשוב זה שהיה לו יציאת HDMI/DVI לחיבור לטלויזיה, אין שום כוונה להריץ משחקים עם המחשב ככה שלוח אם עם יציאה כזאת יספיק. אין צורך בציוד היקפי, רק מעבד, לוח אם, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק ומארז (אם אפשר מארז הכי קטן זה היה טוב). התקציב עומד על 1000+- אבל עדיף כמובן כמה שיותר זול. תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: המחשב הוא בעיקר לדברים הפשוטים, אבל אני עלול לרצות לשחק משחק פעם בה. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Halo 2, Graphics Gale. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) לשימוש ביתי אם הבנתי נכון את ב. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 1024x1280 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא. יש לי הכל. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? הייתי מעדיף שיהיה צורב, אבל זה ל…
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שלום, צירפתי מפרט שהרכבתי בחנות ksp.co.il לאחר התייעצות עם פורום נוסף, ואני אשמח לחוו"ד מקצועי גם כאן בבקשה. תקציב 4000+ (גמיש) לאינטרנט, סרטים, אופיס ותיכנות (טקסט ב-1920x1200) - לא גיימר. ייתכן וארצה לבצע OC ל-E8400, ולכן הבחירה בלוח האם והקירור (וגם הזכרונות, שלא יקרים בהרבה מהרמה שמתחתם). כמו"כ המארז שאמנם זול במחיר, אך איכותי ומרווח מספיק לצרכיי. גם הדיסק הקשיח משקף תאווה צנועה לביצועים. כרטיס המסך חלש בכוונה - כל מה שאני רוצה זה עבודה חלקה (כולל אנימציות/אפקטים) בגלישה ובחלונות בכלל ברזולוציה מקסימלית (מה שהבנתי שכ"מ מובנה לא נותן, בנוסף לפגיעתו ב-OC) - הייתי שמח גם ליציאת TV רגילה בנוסף ל-HDMI ו-2 יציאות ה-DVI, אבל כנראה שבמחיר הזה קשה לקבל הכל המסך הקטן-יח…
-
- 7 תגובות
- 788 צפיות
-
-
אני ממש לפני קנייה של DV6-1260. צד את עיני ה DV3-2150 שיש לו מסך קטן יותר אמנם אבל נתונים סה"כ לא רעים. מישהו מכיר את המחשב הנ"ל ויכול לחוות דיעה? חסרונות/יתרונות? ייעוד-עבודה משרדית רציפה במשך כל היום. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7730&perur=4
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! רציתי לקבל את עזרתכם בהצעת מפרט עד 1800 שקל מהמפרטים המוצעים באייבורי. המחשב יהיה לשימוש ביתי פשוט. בסכומים כאלה אין לי עניין לשלם על הרכבה לכן אני מעדיף להשתמש במפרטים קיימים באייבורי(קיימת שם אפשרות בכל מפרט לבחור בין לוחות אם וכל מיני אפשרויות אחרות שאני מניח שאתם מבינים יותר)... אשמח מאוד לקבל את עזרתכם.
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום רב, במידה ורכשתי מחשב נייד עם מע' הפעלה, וברצוני להתקין מע' הפעלה אחרת. האם האחריות על המחשב נייד פגה בעת הפירמוט והתקנת מע' ההפעלה החדשה? כלומר האם אני מחויב להשתמש באותה מע' הפעלה איתה קניתי את המחשב נייד כדי לנצל את האחריות על המחשב הנייד? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-