ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני צריך בבקשה המלצות למפרט, לעבודה בפוטושופ בעיקר, ללא מסך וציוד היקפי. תודה לממליצים
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד מסך 12.1 אינצ' כרגע אני מתלבט בין LENOVO V100 1.66 512MB לבין קניית מחשב עם מותג מוכר פחות אבל זול יותר, כמו HAIER או MSI או משהו אחר. האם מישהו מכיר את HAIER ואת המחשב שלהם? ההבדה במחיר הוא משמעותי (6,500 עבור ה- LENOVO ופחות מ-5,000 עבור HAIER) ובנוסף HAIER מגיע עם סוללה נוספת ונדמה לי שגם אחריות של 3 שנים (שווי של 1,000 שקל בערך) התלבטות נוספת היא ASUS. הבעיה העיקרית היא שאינני מכיר את HAIER. אין לי בעיה תקציבית לקנות את LENOVO אם צריך, אבל גם אין לי עודף כסף. פשוט לא רוצה לחסוך עכשיו ולבכות אחר כך. אם מישהו מבין קצת יותר ממני (וזה לא ממש קשה) אשמח לעזרה ו/או המלצה, גם אם יש מחשבים אחרים שאינני מכיר, אשמח להמלצה. לגב…
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני כרגע במזרח ואני מעוניין לקנות מחשב נייד בתאילנד עוד חודש חודש וחצי. אני כבר הרבה זמן לא מבין בחומרה ובטח שלא בניידים. הסיבה שאני צריך לדעת עכשיו היות שאני הולך לטייל הרבה בזמן הקרוב ולא יהיה לי זמן לאינטרנט. אני מתחיל לימודי הנדסת מערכות מידע (תהיה התעסקות עם תכנות) ועל כן אני צריך נייד למטרות הלימודים ול מטרת יצירת מוסיקה (קיובס 5 ). המחיר עד 5000 כאשר מעדיף סביבות ה4000. * רצוי מאוד שלא ישקול הרבה עם מסך של 15. * אחריות בינלאומית של שלוש שנים * זמן סוללה - ברור כמה שיותר * דיסק קשיח לפחות 500 * יציאות hdmi חובה * זכרון מינימום 4 גיגה אבל ברור שרצוי יותר * מדגיש שאני רוצה לקנות בתאילנד * צורב וכונן לא חובה על כל שאר השאלות בשאלון אני פחות יודע לענות מה …
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
מטרות המחשב? בעיקר ללימודים, התעסקות חובבנית במאיה, פה ושם משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ', לא חשוב מבריק/מאט * רזולוציית המסך? כל המרבה הרי זה משובח P: * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נופ * משקל רצוי? צריך בסופו לסחוב ללימודים, אז יחסית קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה, יהיה נחמד אם כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כל עוד מעל 500 G זה סבבה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה…
-
- 4 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אני זקוק למפרט מחשב עד 4000 ש"ח אני צריך מקסימום מחשב מינימום מחיר שהייה בעל רכיבים בעלי שם עדיף מעבד אינטל E6600 / E6400 / E6300 ולוח עם כרטיס מסך על הלוח כי כרגע אני לא רוצה לקנות כרטיס מסך רק בעוד חצי שנה כשיצא כרטיס מסך לויסטה וגם רציתי לדעת מה אומר CL3/ CL4 / CL5 בזכרונות ? וגם שמעתי על כרטיס רשת 10/100/1000 מה זה אומר ?
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
התבקשתי לעזור לחבר ומאחר שעזרו לי כאן המון בפורום אני אעביר את זה אליכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 במידה ויש הצדקה- אני לא רואה סיבה לחריגה עבור הדרישות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי- סרטים, גלישה, אופיס - אין צורך בכרטיס מסך. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שום דבר מיוחד - אופיס , גלישה, סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה אתם אומרים על המפרט שכתבתי אציין שהשימוש בו הוא פחות או יותר גישה לאינטרנט עריכת מוזיקה עם תוכנות כמו קיובייס צפיה בסרטים וקצת משחקים (לא רציניים, לא דורשים כרטיסי מסך וכו') המחיר הוא בערך עד 1500 שקל בררתי עם מעבדי core i3 אבל חשוב לי שהתדר בו יהיה מעל 3 ghz ולא ראיתי הרבה הבדל במחיר בינו לבין אחיו הגדול core i5 אז העדפתי ללכת על core i5 שזה 4 ליבות הנה המפרט: אבקש עזרה מה חוות דעתכם מה להוריד ומה להוסיף והאם המפרט מתאים לי מעבד: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, מאוורר: Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוח אם: ASUS P7H55-M LX s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1333, VGA, DVI, PCI-E זכרונות: 2GB Samsung 1333MHZ DDR3 דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blu…
-
- 4 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעות למפרטים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? גמיש. באזור 8K, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה, ניתן גם לחסוך אם זה יותר מידי לצרכים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, VR ותכנות. המחשב צריך להריץ משחקים חדשים ברמה טובה, ולהתאים לפחות לדרישות המומלצות של oculus rift: https://support.oculus.com/248749509016567/ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בלבד - לא קעור, 144hz. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
--מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000, מוכן להוסיף עוד 200/300 שח. --מה שימושי המחשב? עבודה יום יומית 9-10 שעות. ובעוד שנה- התחלת תואר במדעי המחשב ומתמטיקה. --מה חשוב לי שיהיה במחשב? שיחזיק לי לחמש שנים הבאות, מסך 15.6" עם שוליים דקים, מקלדת מלאה ומוארת, סוללה שתחזיק לפחות ל 5 שעות בשימוש רגיל, מחשב לא כבד מידי(שיתאים לסטודנט), ווינדוס 10, מעבד דור 10, כונן SSD לפחות 512 ג'יגה(לא משולב עם דיסק קשיח). --האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מעדיף מאייבורי, יש לי חנות בעיר..ksp פחות כי אני לא רוצה להזמין במשלוח. --מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע הבא/עוד שבועיים. --שורה תחתונה נורא מתלבט אם ללכת…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת על מפרט שהבן שלי בנה למחשב גיימיניג. המחשב עתיד לשמש בעיקר לפורטנייט אבל עם פוטנציאל עתידי למשחקים נוספים. מאחר ואין ברשותנו מחשב נייח הרכישה היא גם של מסך (את שאר האביזרים- מקלדת, עכבר, מצלמה וכד' מתכוונים להזמין מאמזון) https://www.tms.co.il/139961 מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 704 לוחות אם: Gigabyte B550 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 619 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 279 מארזים: NZXT H510 Matte Black כמות…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב ב KSP 1. התקציב 4500 ש"ח, לנסות לחסוך, (לא במסך,רמקולים,מקלדת), ואני לא רוצה לחרוג מעבר לזה. 2. שימושי המחשב: שימושים בייתים-משרדיים (מסמכים,גלישה, סרטים) תיכנות, קצת משחקים מעבר לתוכנות הרגילות אני משתמש הרבה בסביבות פיתוח (visualStudio , eclipse ) לjava ו C# וכד' . 3. ציוד הקפי - נראה לי שכבר בחרתי,אבל אני פתוח להערות: מסך:DELL Dell U2311H UltraSharp LCD IPS 23'' DVI DP WideScreen רמקולים: Microlab FC-530U Speakers 2.1 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? חשוב מאוד, 8-9. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. מערכת הפעלה -וינדוס 7, הרכבת המחשב תעשה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? - חנות בירושלים…
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מפרט שבניתי למשחקים לרזולוצייה 1680X1050 למסך 22 אינץ' וגם לטלווייזיה LCD 32 אינץ' HD READY 720P מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤885 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-P31-ES3G ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39277 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤252 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤348 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 1024MB DDR5 PCIe ¤1460 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28314 מארז ללא ספק COOLER MASTER 690 איך?
-
- 4 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום אחותי רוצה לקנות מחשב למשחקים ואנחנו נשמח לקבל מפרטים מתאימים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים וסרטים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Sims3 TitanQuest ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. לא צריך שזה יהיה על איכות מקסימלית ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המסך ישן ויוחלף למסך אחר בהקדם עם רזולוציה HD Ready 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא דרוש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) …
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
היי, התבקשתי לעזור לבנות מפרט מחשב ואני ממש לא מעודכן בכל מה שהולך לאחרונה בתחום המחשבים אז ישר ניגשתי לכאן. התקציב הוא כ-2000ש"ח והשימושים בסיסיים: גלישה באינטרנט, עבודות בסיסיות ב- microsoft office, מוסיקה, קצת סרטים וטיפה משחקים פשוטים ( מן הסתם זה לא השימוש העיקרי ). התקציב לא כולל ציוד היקפי, ואם יש צורך ותועלת אז אני מניח שאפשר לעלות טיפה בתקציב, פשוט לצרכים בסיסיים אין טעם להוציא סתם כסף. תודה מראש, יובל
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אז כמו שציינתי, מפרט בעיקר לעבודה עם אינטרנט, תוכנות עריכת מוזיקה ותמונות והטמעת כתוביות ומשחקים די קלים מבחינה גרפית. מעבדי ?AMD? Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 1 1030 ש"ח (החלטתי ללכת על ה939 כי אם כבר אז כבר ועל ה3200 כי הוא רק 30 ש"ח יותר מה3000) לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS A8N-VM CSM Dual VGA, nVidia 6150, SATA II 1 590 ש"ח (כרטיס ג'יפורס מובנה, עדיף על הרדאון 9000 פרו שיש לי עכשיו, כמו שציינתי אני לא גיימר רציני) זכרונות? DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 X2 540 ש"ח (כאן יש לי התלבטות אם לקחת שני סטיקים של 512 או אחד של 1G. מה דעתכם?) דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB 465 ש"ח (האם דיסק רגיל יכול לעבוד ביחד עם …
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
-
-
קניתי את המפרט הזה: איך הוא? CORE 2 DUO 6550 FSB 1333 4 MB CASHE GIGABYTE GA-G33-DSL3 KINGSTON 2048GB DRRII 667 HRZ WESTERN DIGITAL 320 GB SATA II 16MB DVD-RW SATA X 20 GIGABYTE ATI RADEON 3850 GDDR3 512MB FOXCONN A38 500W ATX FRONT USB/AUDIO LOGITECHWIRELESS SET X110 איך? __________________
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-
-
רק כמה דברים שצריך בעיקרון 1.מסך גדול 2. כרטיס קול 5.1 ממש לא משנה לי איזה 3. כרטיס מסך טוב 4. צורב DVD תרגישו חופשי לחסוך בשביל המסך וכמובן שלוח אם צריך להיות נחמד++ תודה מראש על עזרה אין לי מושג מאיפה להתחיל
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים הספק שלי שבק חיים, ולקח איתו על הדרך את הלוח אם ): אבל בסופו של דבר מדובר במחשב בן יותר מ-6 שנים, אז כנראה שבאמת הגיע זמנו... אני צריך מארז+לוח אם+מעבד+זכרון וכרטיסים (הצורב, הכוננים הקשיחים והמסך עדיין תקינים). בגדול השימוש הוא רק להורדות,גלישה,וצפייה בסרטים אבל *חשוב להבין* שצורת העבודה שלי היא מולטי טסקינג אז יש הרבה חלונות פתוחים ותוכנות P2P שעובדות ברקע, לכן אם יש איזה מעבד מסוים או משהו כזה, שתומך בסגנון העבודה הזה, אני אשמח לשמוע עליו (: אם תוכלו לתת המלצות ל: -מארז סטנדרטי+ספק. -לוח אם: אולי ASUS ? חשוב לי שהלוח אם יהיה מחברה טובה.דבר נוסף וחשוב: הכוננים שיש לי הם IDE אז חייב שבלוח אם יהיו לפחות 2 כניסות IDE. -מעבד: שיהיה טוב למולטי טסקינג. לענ…
-
- 4 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום, צריך מפרט למשחקים ושימוש כללי. לא מיועד OC אין צור בציוד היקפי. תקציב: סביב ה2400 שח. תודה עדכון: תקציב 2800 עם חריגה של מאה שח'
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום אני חייב עזרה לגבי מחשב נייד . בהשקעה של 6000 ש"ח אני לא מכור למשחקים . ללימודים,עבודה ,קצת גרפיקה. מה מומלץ מבין החברות : טושיבה,יבמ(לונבו),DELL או HP(מסקרן אותי הניידים שלהם אם מעבדי AMD) האם הם טובים כמו בנייחים ? אשמח לקבל גם דגמים. ממש תודה alzi
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם אני על סף קניית מחשב חדש. המפרט שכרגע אני הולך עליו הוא: מעבד: Q9300 או Q9450 (תלוי אם ארצה להשקיע עוד קצת כסף) כרטיס קול: SB X-Fi Xtreme Gamer כרטיס מסך: 8800GT או 9600GT או 3870 - תלוי בהצעות המחיר שאקבל זיכרון: 2x1gb 800MHZ Kingston בשלב הראשון לא מתוכנן OC, ורוב הסיכויים שאף פעם לא. אולי בעתיד, אם יהיה צורך, אעשה OC קטן בלבד. הבעיה היא שאין לי מושג לגבי השאר: לוח אם, ספק, מארז, האם לקנות את המאוורר שמגיע עם המעבד, או להחליף לאחד אחר, ואולי שכחתי עוד משהו חשוב. אודה לכל מי שיוכל לייעץ בנושא. תוספת (אולי חשוב לספק) - אני מתכנן לקנות 2 HD. אחד גדול - 320GB ואחד קטן (80GB). הסיבה לכך - אני מאמין שזה יאפשר לי להשתמש בקטן לצורך הורדות שותפות שלא יפריעו לעבודה (…
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
כן, יש לי את המחשב כמה חודשים, אשמח אם תגידו מה דעתכם עליו Intel Core 2 Duo 1.86ghz E6300 ASUS P5B 965 PCIE Hard Disk 250GB 7200rpm Leadtek PX8800 GTS 640MB TDH PCIE Samsung LCD 19 8ms 1:2000 A-Top Black Gladiator Liberty 500W 512x2 667 DVD x16 + dual layer / צרוב 52x52x52 NIC 100/1000 MX 500 Microsoft not wireless / Keyboard Microsoft wireless רמקולים + סבופר של GPT אחד גדול + שניים קטנים מהצדדים / אפקטים מעולים (עלה 500 שקל שדה תעופה) 3DMark06: 8000
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין במפרט למחשב חדש 1. התקציב: 2000 עד 2500. 2. השימושים הצפויים של המחשב עבודה משרדית (לצורך פרנסה) וגם ביתית, אינטרנט, אופיס/וורד, סרטים והורדות באימיול. אלו השימושים העיקריים. ללא משחקים, אבל אני משתמש לפעמים בסימולטור להטסת מסוקים שנקרא REALFLIGHT G4 * המחשב הולך לעבוד מס' ימים ברציפות בגלל אופי העבודה וגם בגלל ההורדות. * הרזולוציה של המסך היא 1920X 1200 (מסך סמסונג 26 אינצ') שמגיע עם כניסות DVI' HDMI למחשב תתחבר מערכת סאונד של 5.1. 3. ללא צורך בציוד היקפי. 4. זקוק גם לצורב DVD. 5. אני צריך את המחשב עם מערכת הפעלה (רצוי WINDOWS 7 בעברית. אני צריך גם תוכנת אופיס, אבל לא בטוח שהתקציב יספיק...) אני לא יודע מה ההבדל בין מערכת הפעלה 64 …
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
תקציב: 5000 ש"ח. שימושים: עבודות משרדיות בלבד. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן בהחלט עדיף. (חשוב). חשוב שהמחשב ירוץ חלק ללא בעיות. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-