ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
יש לי לפטופ של לנובו מסוג N-100 עם מערכת הפעלה XP היום בלי הזהרה המקלדת של המחשב החליטה להשתגע כל המקשים לא מגיבים ושאני מנסה לכתוב בוורד או notpad מופיעות אותיות רנדומליות, או שאות מסוימת נתקעת יש למישהו רעיון אם זה בעית חומרה או תוכנה ואם פירמוט המחשב יעזור? תודה לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש והוא משקיע 2500 שקל. הוא גר 2מטר מksp אז הוא רוצה גם לקנות משם. לא צריך אביזרים נלווים אבל לכלול צורב ובלי קירור למעבד הוא רוצה תרגיל של אינטל. תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב לשימושים כללים , מארצות הברית , בטווח מחירים עד 700$ . תודה !
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
המפרט : E7500 TRAY FSB-1066 AC ALPINE PRO-7 - שווה להשקיע עוד כמה גרושים ולקחת AC FREEZE 130W ? ולמרות שהמעבד רק 65W ? GIGABYTE GA-GA-P31-ES3G - מבאס אותי הלוח הוא ישן תומך רק 4GB PCIE1 2XDDR2 ממש עלוב . SAMSUNG 2GB DDR2 800MHZ GIGABYTE HD4670-ZALMAN הכרטיס מסך הזה שווה משהו ? הוא יריץ FIFA ? CALL OF DUTY ? נורמלי ? WD 1TB SATA@ 32MB DVDRW LG X 22 TT WING RS 100 - מתלבטת אם לקחת את ה TT M5 הוא קצת מכוער אבל אמרו לי שהוא טוב יותר . TT 500W אינטרנט ושיתוף קבצים + משחקים רמה בינונית . איך יכול להיות שמפרט כל כך עלוב ופשוט עולה 2500 שקל ? אני חושבת לערוק ל AMD המחירים של אינטל מעצבנים אותי.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. חבר שלי מעוניין לרכוש מחשב נייד, אך לא מבין דבר בעניין. התקציב הינו 3000-4000 ש"ח. השימושים הם בעיקר משחקים(לא נורא כבדים- מנוע סורס בעיקר), אינטרנט ומעט סרטים. המחשב יהיה גם בבית וגם בעבודה- לא חייב להיות קל. סוללה- לא קריטי שתהיה חזקה, מכיוון שיהיו שקעים איפה שיהיה הנייד. HD- לפחות 320. מסך- יהיה נחמד אם יהיה גדול.
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב ופשוט אין לי מושג בכלום. חשוב לי כמה דברים. 1. מארז שיהיה micro-atx (לא חייב עם ספק כי יש לי ספק כבר) הספק של חברת FSP 400W. 2. הכי חשוב לי מהכל שיהיה שקט (אמור להשאר דולק גם בלילה , גם אם זה אומר לא להשתמש בספק שיש לי). 3.לא צריך ציוד הקפי. בגדול זה יהיה מחשב לאינטרנט ובמקסימום 720P פעם בהרבה זמן התקציב לא גדול , גג 2000 ש"ח. כל השאר (איזה חנות , גודל הרד-דיסק או חברות מסוימות לא חשובות לי) תודה רבה (אין לכם מושג מה להיות בור ועם הארץ בזה)!
-
- 3 תגובות
- 545 צפיות
-
-
יש לי בין 2500 ש"ח גמיש (עד ל2800 נאמר) כולל מסך למחשב גיימינג. אני יודע שזה לא הרבה כסף, אבל זה מה שיש. מבחינת ציוד היקפי אז צריך רק עכבר וכונן DVD. כמובן להשתדל להמנע כמה שניתן מצוואר בקבוק. אני לא מעודכן בכלל בטכנולוגיות במחשב היות ואני בצבא ואין לי זמן לעקוב, אז אני אשמח אם תוכלו לפרט לי טיפים והערות/הארות במידה ויש.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב ל עבודה משרדית סרטים אימול עבודה בפוטושופ באופן חובבני , מעט משחקים אבל שיעבדו בצורה חלקה. כנראה יהיה אובר קלוק אבל לא בשנה הראשונה לאור הגסיסה של המחשב הישן אני צריך מחשב חדש אז ככה יש לי מסך 17 אינטש כ.מסך ( g.force 8600) צורב ורמקולים אני זקוק לשאר וירקות אם זה יהיה הסכום המלא (2800 -/+) חשבתי על מארז cm 690 ספק Sea Sonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail מחשב שלא ידרוש שידרוג רציני ב 3 שנים הבאות ובכל שאר בירקות צריך עזרה האם שווה להשיקע במחשב חזק עכשיו לאור העובדה שהשידרוג ל מעבדים חדשים תומחים בתושבות חדשות לכן ......... לקחת משהו זול ומאוחר יותר ולהשקיע בשילוש הקדוש ??? ממש בהיתלבטות מקווה שתעזרו לי לבנות 2 מפרטי…
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
זקוק למפרט מחשב, השימושים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט, הורדות סרטים באיכות גבוהה וצפייה בהם (720p , 1080p). אין צורך במסך עדיפות למפרט של אינטל למרות שאין לי בעיה עם AMD פשוט חוסר נסיון.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הדרישות מהמחשב: 1. שיעבוד חלק 3-4 שנים לפחות. 2. מסך גדול ואיכותי. 3. דיסק קשיח גדול. 4. הרצת משחקים ברמה בסיסית. מפרט: מעבד: Intel® Core™ 2 Duo Processor T6500 2.1GHz מסך "15.4 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® GMA X4500 זכרון 4096MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA 5400rpm למידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן כונן אופטי צורב Dual Layer Super Multi DVD תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11B/G כרטיס רשת LAN 10/100/1000 מודם פקס 56Kb Bluetooth 2.0 יציאות USB 2.0 x 4 ,VGA ,Audio קורא כרטיסי זכרון, יציאת רשת ועכבר Touch אשמח להתייחסות בנושא הכרטיס מסך - למה אפשר לצפות ממנו? מחיר: 2,900 בלי מערכת הפעלה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השימושים העיקריים יהיו אופיס ואינטרנט, מעט מאוד משחקים, מי שיעבור בעיקר על המחשב תיהייה סבתא שלי. יש צורך בציוד היקפי ובמסך. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
מגיע אלינו קרוב משפחה מחול (מקום שבו דברים כאלה לא זמינים) ורוצה לקנות סוללות להחלפה למחשב נייד המחשב fujitsu siemens lifebook t4220 סוללה ראשית fpcbp155 סוללה משנית (נראה כמו אחת שנכנסת במקום הסידירום) s26391-f405-l200 רוצים מחיר נמוך ככל האפשר וחלקים מקוריים חדשים שיחזיקו מעמד לאורך זמן. אין דרישות גבוהות לאחריות כי הוא כנראה לא יוכל לממש אותה מאיפה שהוא יהיה מאיפה משיגים את זה בארץ ?
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
1. הדרישות הן: מטרות המחשב: עבודה משרדית (אינטרנט, word), רצוי שיוכל להריץ משחקים קלים. גודל המסך: 15" ומעלה. כרטיס מסך: מעדיף שלא יהיה מובנה. משקל רצוי: פחות מ-7 ליברות. זמן סוללה נדרש: לפחות 3 שעות עבודה רצופות. יציאות מיוחדות: HDMI (לא נורא אם אין). בלוטות':יכול להיות נחמד, אך אין צורך מיוחד. כונן קשיח: לפחות GB250. זיכרון: GB2 DDR3 לפחות. צורב DVD: חייב. אחריות בינלאומית: בהחלט רצויה. לפחות שתהיה חברה מייצגת בארץ המספקת תמיכה. חברות מועדפות: dell, toshiba, lenovo, asus. חשוב שיהיה כמה שיותר מהיר (מעבד וזיכרון), גם אם זה עולה על חשבון כרטיס המסך. 2. האם כדאי לחכות לחידושים כלשהם היוצאים בקרוב? 3. באתר של טושיבה, במדור ה-satellite, אצל חלק מהסדרות (למשל http://laptops.t…
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שימושים: משחקים (מקסימום:מנג'ר,פיפא-שיפעלו ברמה הכי גבוהה), אינטרנט(עומס של עמודים), מוזיקה וסרטי HD מסך 32 LCD לא צריך ציוד הקפי מתוכנןן OC קטן הלכתי לאייבורי וקיבלתי הצעה: מארז- RAIDMAX APEX ספק- FSP 500W מעבד- amd phenom 2 x3 720 לוח אם- gigabyte ma790x-ud4p צורב דיוידי LG/samsung כרטיס מסך- סאפייר HD4850 512 מ"ב הארד דיסק- WD 500GB (cavier blue)16MB זיכרון- 4GB DDR2 800MHz geil (הכולל טכנולוגיית DBT וצלע קירור אלומיניום) איך ההצעה? (האם יש מפרט יותר טוב במחיר הזה? אפשרי גם בחנות אחרת)
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן בת דודה שלי בשעה טובה התקבלה לאוניברסיטה והמשפחה רוצה לקנות לה לפטופ, לא צריך משהו מטורף, לעבודה בסיסית, אופיס אינטרנט וכ'ו, כמובן חשוב שתיהיה קישוריות מצלמה וכל הפיצרים הנ"ל . אשמח לקבל המלצות על ניידית במחיר הנ"ל , כמו כן גם איפה ניתן לקנות ולהתרשם, אני חיפאי. תודה ושבת שלום
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי מחשב נייד של LG עם מסך 15" תקול יש ברשותי מסך 15" של LG אך הוא מעט שונה בפלסטיקה בכול אופן רציתי לדעת אם זה אפשרי להחליף רק את המסך עצמו על ידי פירוק הברגים שמסביב מבלי להחליף את החיפוי של המסך הנוכחי תודה רבה, אבי
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
מתכוון לבצע רכישה של מחשב אשר מיועד למשחקים ברמת הרצה טובה+ ואינטרנט סרטים ושימושי אופיס להלן המפרט שנבנה עד כה: מעבד : Phenom II x3 Tripple-Core 720 או intel e8400 (קיימת התלבטות) קירור למעבד :ocz vendeta 2 (חשוב לי שיהיה שקט וטוב) לוח אם: MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset (ואם אפשר יותר פשוט באיכות טובה אין לי צורך בפיצ'רים מיותרים) זכרונות: 2x2GB Patriot Extreme Performance Viper Dual Channel כרטיס מסך: ATI 4890 או gtx 275 דיסק קשיח: 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS (או 16m cache האם קיים הבדל??) צורב: samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata מארז : antec 300 (גם פה ניסיתי לשים דגש על מארז איכותי ומאוור היטב ושקט ספק כוח:Corsair HX 450W Active PFC 12cm Fan…
-
- 4 תגובות
- 594 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?5500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.משחקים כבדים,XP ועבודה משרדית רגילה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.קונים מסך חדש 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.מקלדת+עכבר+מסך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?רמקולים. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- ע…
-
- 3 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק ליעוץ בבניית מפרט למחשב לעריכת וידאו "חצי מקצועית" - אין צורך במחשב לעריכה נטו, אלא למחשב ביתי חזק מספיק כדי לקודד וידאו ולערוך בתוכנות וגאס ופרימייר. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מיועד לעריכת וקידוד וידאו. שימוש בתוכנות סוני וגאס ופרימייר 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? ניתן לוותר כרגע על כרטיס מסך חזק שיאפשר שימוש בשני מסכים במקביל, אבל חשוב שהלוח אם יתמוך בהרחבה לכזה בעתיד 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קר…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 2500 ש"ח (כבר חורג מהתקציב המקורי...) לקניית מחשב ללא מסך. היישומים העיקריים שלי ביום יום הם אינטרנט, אופיס, פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור (גרפיקאי במקצועי) והתחלתי לגעת בזמן האחרון גם בעריכת וידאו קצת (פריימייר, אפטר אפקט). אני יודע מה זה מחשב חזק לגרפיקה משום שיש לי אחד כזה בעבודה אבל אני צריך שהמחשב שאקנה ייתן לי מענה טוב (אפילו קצת יותר מטוב) לשם עבודות פרטיות בבית. בנוסף אני מתכנן לראות טלויזיה דרך המחשב - שזו שאלה נוספת, האם יש צורך לערב את המחשב בכך או פשוט לחבר את הממיר ישירות למסך? (ואם ארצה להקליט תוכניות למחשב?) האם יש צורך בכרטיס טלויזיה? האם יש צורך ביציאת HDMI? מישהו יכול לעשות לי סדר בעניין הזה? בכל מקרה הציעו לי את המחשב הזה, חוו דעתכם: ל…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
אין כוונה לOC, אין ביקוש לשקט מופתי אבל שלא יהיה רועש ברשותי מסך 22" אני בונה על i5 בגלל הדרישות של הFSX (סימולטור טיסה של MS) למעבד חזק במיוחד חשבתי גם על DDR3 4GB אני מתלבט בין 4890 לGTX275 הATI חזק במקצת ואפילו זול יותר אבל לATI יש בעיות עם הסימולטורים של MS פחות פריימים, קצת בעיות בתאימות וזה בעיה כללית שATI מודעת לה ותוקנה בסדרת ה 5XXX. תקציב של 4K עם חריגה לא גבוהה (שלא יגיע ל4 וחצי) -עוד משהו ההארד דיסק לא חייב להיות בשמיים (מקסימום 320, ההארד דיסק יעבור לאחי ואני אקבל את שלי) הנה ההצעה שלי, תנו דעתכם מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1050 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪596 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=95…
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה את הנייד הכי טוב שאתם יכולים להמליץ עליו שיתאים כמה שיותר לצרכים ויעמוד בתקציב אז ככה המחשב הוא לאבא שלי לעבודה המטרות הם בעיקר גלישה באינטרט, מסמכים,שירים,סרטים והוא רוצה גם לקנות את הדבר עשה שהופך את המחשב לטלויזיה (קולט ערוץ 22 ,10) חשוב שהמסך יהיה איכותי (לא גדול איכותי) שהסוללה תיהיה טובה שלא יהיה כבד מידי וגדול מידי חזק כמובן (במובן הפיזי) ואם כונן (רצוי צורב) דיסקים זהו ביעקרון אם צריך עוד מידע רק תגידו התקציב הוא עד 2,500 אפשר לחרוג קצת ל2,800 אם זה משמעותי תודה מראש =]
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי מעוניינת לרכוש מחשב נייד, היא כבר היתה בחנות וכמעט קנתה Toshiba Satellite L500-12T עם אחריות ל3 שנים ב4,000, אמרתי לה שכדאי לעשות סקר שוק, ולבדוק איתכם בפורום לפני הרכישה. אז הנה אני בודק. תודה מראש! סידרתי את זה לפי עדיפות: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (משחקי פלאש בפייסבוק ), צפיה בסרטים. המחשב צריך לעבוד מהר. * משקל רצוי: 2-2.5 קילו, היא הולכת להסתובב איתו הרבה ככה שיש עדיפות גבוהה למשקל נמוך. * גודל המסך: האידיאל הוא 13.3, אבל לא על חשבון משקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, כמו שציינתי, היא הולכת להסתובב הרבה עם המחשב. שעתיים של שימוש משרדי יהיו נקודת התחלה טובה. * אחריות: שלוש שנים, אחריות משלוחים. (לא יודע אם זה רלו…
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
-
-
המחשב ישמש כמחשב משני למחשב ביתי ראשי שמפרטו מופיע בפרופיל שלי. אמור להריץ אופיס, אינטרנט, שיחות וידיאו, עריכת תמונות וסרטים חובבנית וככה"נ + הרצות MATLAB קצרות. מתכנן לעבוד עם WINDIWS-7 32 BIT (כי נראה לי שמפרט שיש לו עדיפות לעבוד ב- 64 ביט לא נמצא באופק התקציבי**) להלן תכונות נוספות שהייתי רוצה , בנוסף לאלה שבנדון, בסדר חשיבות יורד: 1. דיסק קשיח יחסית גדול (לפחות 250 ג"ב) עריכה 2. קישוריות מירבית (WIFI ו- B.T.) 3. עדיפות למסך מט (לעבודה על מסמכים ולא לצפייה בסרטים) ביחס מימדים שאינו עולה ברוחבו על 16:10 (כלומר מעדיף 4:3 על פני 16:9), כולל מצלמת רשת מובנית. עריכה 2. עדיפות למסך מט (לעבודה על מסמכים ולא לצפייה בסרטים) ביחס מימדים שאינו עולה ברוחבו על 16:10 (כלומר מעדיף 4:…
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
היי אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימניג התקציב הוא עד 4500 ש"ח במפרט המחשב לא צריך לכלול מסך או כרטיס טלוויזיה וגם לא הארד דיסק.... תודה אנשים....
-
- 8 תגובות
- 628 צפיות
-