עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by manz11,

שלום לכולם, אבקש מפרט העונה על הפרמטרים הנ"ל (רצוי SB ,אלא אם כן התקציב לא מאפשר\או שזה טיפשי) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תלוי בשדרוג במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, מעט משחקים, תכנות )? 3. האם יש צורך בציוד היקפי : רמקולים, 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : ממוצע 7. האם מתוכנן אוברקלוק :לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור ראשל,צ (ksp\skypc). 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קו…

• 6 תגובות
    • 894 צפיות
  2. שלום לכולם, דבר ראשון אני רוצה להדגיש שהדבר החשוב לי ביותר הוא מולטיטסקינג - שהמחשב יוכל להריץ מספר אפליקציות במקביל ובמהירות 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?כ- 3200 שקל עם אפשרויות חריגה קלות (נניח מזומן) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש כללי - בעיקר אינטרנט ואופיס, הקלטה מהטלוויזיה, ומשחקים פעם ב... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.- רק כרטיס טלוויזיה שיתאים למערכת הפעלה XP SP3 וטלוויזיה YES (ייתכן שבעתיד אני אעבור למערכת הפע…

• 10 תגובות
    • 894 צפיות
  3. שלום לכולם , אני מתכון לקנות נייד .מתלבט בין שני הניידים הנ"ל מה דעתכם? dv9750ej HP:HP יצרן Pavilion DV9750EJ דגם מעבד Intel Core Duo T7500 מעבד 2.2 GHz מהירות 2 MB רמה 2 זכרון מטמון זיכרון 2048MB(2x1024MB) נפח 667MHZ מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 2 חריצי זיכרון נגישים 2GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 250 GB גודל דיסק 5400 סל"ד SATA מהירות דיסק כוננים Yes DVD Multi Burner חריצי הרחבה Yes Secure Digital Type I/II PCMCIA מסך WXGA סוג 17" גודל 1440X900 רזולוציה Yes מצלמה תקשורת Yes מודם 56K 100/100 LAN משולב אתרנט כרטיס רשת Yes Bluetooth Yes WiFi 802.11 גרפיקה Nvidia GeForce 8400 כרטיס מסך …

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  4. * מטרות המחשב? המחשב עבור אח שלי, ישמש לחיבור למסך LCD בגודל 40 אינץ' ומדי פעם צפייה בסרטים כאשר הוא בעבודה. * גודל המסך? 12 עד 14 אינץ' * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג, מקסימום 3 ק"ג אם יש מחשב שיספק זמן סוללה ארוך במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש זמן סוללה של לפחות שעתיים, רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - כן, יש צורך בחיבור HDMI אלא אם ניתן להשתמש ביציאה אחרת דיגיטלית או במתאם לצורך העברת וידאו + אודיו. * בלוטות? לא ממש חשוב. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה לפחות. * צורב DVD? רצוי, אך ניתן להתפשר על צורב חיצוני * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך באחריות בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה …

5. אהלן, אני רוצה מחשב קטן וקל (13'' ועד 2 קילו) ראיתי את הXPS M1330 והוא ממש מצא חן בעיניי הבעיה שאני לא כל כך יודע לגבי האחריות בארץ. השימושים שלי הם: לימודים, אינטרנט וכו' וידיאו (כולל HD מה שמצריך יציאת HDMI ויכולת לנגן בFULL HD) קצת משחקים. מה שאני כן רוצה שיהיה זה: 2-3GB 200GB+ כרטיס מסך סביר (8400?) ואחריות בין לאומית - שזה ממש חושב. מישהו יכול לעזור לי? תודה!

• 9 תגובות
    • 894 צפיות
  6. Started by Asakura,

מחשב נייד Toshiba Satellite A500-138 מפרט טכני: מעבד: Intel Core 2 Duo T6500 2.1GHz, 800MHz 2MG מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit/64-bit מסך: Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 aspect ratio ´´16 display רזולוציה: 1366x768 16.7 מיליון צבעים זיכרון: 4GB DDR2 800MHz דיסק קשיח: 400GB 5400rpm כרטיס מסך:ATI HD 4650 (ATI M96) 1GB כונן: DVD super multi תקשורת אלחוטית: Wireless LAN (802.11B/G/Draft-N), Bluetooth 2.1 מידות: W x L x H : 384mm x 259mm x 36.5mm (front) / 41mm (rear) משקל: 2.76Kg חיבורים ויציאות: DC-in יציאה למסך חיצוני RJ-45 כניסה למיקרופון חיצוני יציאה לאוזניות S/PDIF (אופטי) בשיתוף עם מחבר האוזניות קריאת כרטיסי זיכרון 5-in-1 …

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  7. היי, יש לי שני מחשבים שאני רוצה לאחד ואני מתלבט איזה רכיבים לשמור. האופציות הן: CPUs: Core2 Duo E8400 vs Core i5 750 . GPUs: Zotac Geforce 9800gt vs ATI Radeon hd 5700 vs Radeon hd 4800 (4870). זה בעיקר לשימוש יומיומי ומשחק פעם בשנה בערך. על מה אתם ממליצים?

8. Started by Evyatar1620,

אהלן, חבר צריך מחשב חדש בשביל אוברוואץ, וביקש ממני לפתוח דיון בשבילו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם חייב אז חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwatch ובכללי משחקי FPS באונליין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' 144 -לאילו הגדרות ג…

9. היה לי מחשב ישן שהיה (מחובר לרשת אלחוטית) רק לצורכי גלישה שמת לאחרונה. נשארתי עם מקלדת, עכבר, כרטיס רשת אלחוטי ומסך. איך אפשר לחפש אותם למשהו שיאפשר לי גלישה ברשת אלחוטית במחיר הזול ביותר? שפעתי פעם על מחשבים קטנים רק לרשת אבל לא בטוח אם זה פיתרון.

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  10. דרישות: מסך מט איכותי ולא משתקף. כונן ssd 128 לפחות. זמן סוללה גבוה - חמש שעות פלוס.. משקל קל באופן יחסי - מתחת לשלוש קילו עדיף. איכות בניה גבוהה ועמידות גבוהה. מקלדת שקטה ונוחה. שאר המפרט פחות קריטי לי. (מעבד, רזולוציה, זיכרון, קישוריות וכו׳ סטנדרטיים אמורים לספק צרכי הדרישה ללימודים).. לא מ - ksp. תודה

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  11. Started by Dolev Michaeli,

1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, סרטים, גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 15.6 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

12. שלום אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד: ברמת העיקרון התקציב הוא6000ש' +\- ודרישות : מעבד בתצורת סנטרינו 1.7 בערך, WI FI , הרדיסק מהיר (לאו דווקא גדול) 512 זיכרון (DDR2 באמת יותר עדיף? ) לשימוש אינטרנט\מולטימדיה\לימודים\ואולי גם לינוקס... מי מבין הבאים עדיף מבחינה חומרתית, אך לא פחות חשוב עיניין האחריות והאמינות המחשבים ששמתי עליהם עין 1)IBM R50E מחשב טוב ואמין עד כמה שידוע לי אבל מפרט טיפה מיושן? צ'יפסט 865 כ.מסך אקסטרים גרפיקס2 http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2647&scat=313&tcat=20 2)FUJITSU-SIEMENS V2040 מפרט לא רע הרדיסק SATA אינטל 900 וכו'... http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_658&products_id=11993 3)HP PAVILLION DV4250 שיש …

13. Started by boogie,

האם כדאי לקנות מחשב נישא יד שנייה (כי שמעתעי שמלא פעמים מגלים שיש תקלות במחשב רק לאחר כמה זמן של שימוש) ואם כן אם איזה תוכנות אני יכול לבדוק את החומרה של המחשב? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  14. אני הבעלים הגאה של הX40 אולי הכי שמור שיש בארץ, בעל 1 גיגה זכרון אחריות ל3 שנים , טחנת עגינה ומה לא.. אני מחזיק בו שנתיים (נקנה ב12 וחצי אלף) ואני שוקל להחליף אותו למחשב זהה אך בעל מספר תכונות שממש חסרות לי- הראשונה שבהם היא יציאה לטלוויזיה!! ממש חשובה לי (מרגיז מאוד בלי), השנייה היא מחשב שלא צריך טחנת עגינה (מרגיז להיסחב עם זה לפעמים) ואם אפשר אז מחשב שמתחמם פחות!!!!!!!!!! השימוש העיקר של המחשב הוא אינטרנט,צפייה בתמונות ובסרטים וגם ללימודים (היה בעבר יהיה בעתיד) עכשיו לא צריך לא עריכת וידיאו/מוזיקה, לא משחקים ולא כלום!! בשביל זה יש לי את המחשב הביתי!! זה רק מחשב קל!! קטן!! דק!!! בטריה שמחזיקה מינימום 5 שעות (לא חובה המקורית, מוכן לקנות נוספת כמו שעשיתי בX40), לא מתחמם מה…

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  15. אני מבקש מפרט עם הפרטים הנ"ל כולל מקלדת ועכבר, ללא מסך וללא רמקולים וללא תוספות מיוחדות, והכל ב8000ש"ח. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 894 צפיות
  16. שלום אני צריך מחשב שיוכל להריץ גם משחקים. התקציב שלי הוא 2500-3000 ש"ח.. אני צריך מעבד, לוח אם, זיכרון פנימי, HDD, כרטיס מסך, מארז וספק. אין לי בהכרח צורך להשקיע במחשב הכי חזק שיש ואני גם לא רוצה לשים יותר מידי דגש\להוציא את רוב הכסף על כרטיס מסך. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 894 צפיות
  17. Started by Schaap,

* מטרות המחשב? תחנת עבודה ניידת ליישומי cad וesri, כולל תלת-מימד. דרוש בעיקר כח עבודה חזק, ופחות (אבל גם) יכולת גרפית. המטרה היא תחנת עבודה ניידת הנוספת לתחנות הקיימות (שם מתבצעת עיקר העבודה הכבדה), ובנוסף אפשרות לקחת את העבודה ולהראות/להדגים מחוץ למשרד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-15. מאט (או לפחות אנטי-מבריק) * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB2.0, USB3.0, עדיף גם HDMI * Bluetooth? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256 SSD או 500 ומעלה 7200RPM * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינ…

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  18. אני רוצה לשאות את דעתכם על המחשב שבכותרת: מחשב ניידוEsprimo V5545-1 2.0GHzוFujitsu Siemens http://zap.co.il/model.aspx?modelid=692721 אשמח לשמוע דעות. אגב, אני יכול לקנות אותו ב 4000 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 894 צפיות
  19. http://www.tigerdirect.com/applications/category/guidedSearch.asp?CatId=22 (זה דף המעבדים) המחירים שם יותר זולים אז אזמין משם. אני מבין במחשבים אבל אין לי כל כך ידע בחומרה אז בעיקרון אני רוצה כרטיס מסך שתומך DIRECTX 11 ויריץ משחקים חדשים כמו BF3 חלק (בלי יותר מדי AA) לגבי המעבד - אני גם רוצה מעבד טוב שכמובן לא יגביל את הכרטיס מסך ובעיקרון יאיץ לי את המחשב. כרגע המעבד שלי הוא Intel Pentium Dual CPU E2180 הכרטיס מסך שלי הוא Geforce 8800GT 1024MB לוח האם שלי הוא Gigabyte G41M-Combo זיכרון RAM אני כנראה אקנה בארץ באופן עצמאי התקציב שלי הוא 500-600$ למעבד ולכרטיס מסך ביחד. תודה!! עריכה: שחכתי לומר שאם יש לכם אתר יותר טוב מ TIGERDIRECT להזמנות כאלה אז בכיף

• 10 תגובות
    • 894 צפיות
  20. Started by Avi1,

שלום, אני צריך מפרט שישמש אותי בעיקר למשחקים ולמעט עריכת תמונות ווידיאו. אני חושב על לעשות OC קטן, אבל לא משהו משמעותי. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. כלומר קירור שהקירור למעבד יהיה שקט, שהספק יהיה שקט, שההרדיסק יהיה שקט והמארז ישמור על השקט. אני לא צריך ציוד הקפי/מסך. תודה!

• 10 תגובות
    • 894 צפיות
  21. שלום! אז ככה חייב לבנות מפרט ב 1500 שקל עברתי פה על הודעות על המלצות דיברתי עם חברים וזה האידיאל שהגעתי אליו " זיכרון : TWINMOS 1024MB DDR2 800MHz CL5 ¤ 150 לוח אם : GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤ 297 מעבד : AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DOBOX- BOX ¤ 450 כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce 8400GS EXTREME 256MB DDR2 - RETAIL ¤ 237 דיסק קשיח : WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS/AAJS ¤ 251 מארז : COMPUCASE 6K31 + HEC 300AR-TF ¤ 233 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 1618 " אז ככה כמו ששמתם לב כבר עברתי ב100+ את הרף.. וזה לא כולל הרכבה ... אז הייתי שמח אם מישהו היה יכול עלזור לי אולי לראות איפה אפשר עוד לקצץ (בהנחה ש…

• 11 תגובות
    • 894 צפיות
  22. אז ככה-ברשותי מחשב ישן ואני מעוניין לשפר אותו. מכיוון שבחנויות מציעים מחשבים ביותר מ-1500 ש"ח אני חושב שכדאי שאחליף רק את לוח האם, מעבד וזיכרון. בדקתי בזאפ וראיתי שהמעבד, לוח אם והזכרון עולים בסביבות 300 שקל כ"א. והתוצאות הן של הדגמים החדשים, מה שאומר שבעתיד אוכל לשדרג (ואני יודע שלא אשדרג כי אני לא משתמש רציני). מה אתם אומרים? הנה הכתבה מוואיינט שכתוב שם שאפשר לקנות מחשב ב-1000 שקל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3383614,00.html. שאלותיי: איך אני יודע שבלוח אם שאקנה יהיה משולב בו תמיכה מובנית ברשת מקומית, צליל היקפי, וכרטיס גרפי? את הדיסק קשיח אני יכול להעביר ממה שיש אצלי עכשיו. כך באמת אפשר להגיע לסכום של סביבות 1000 שקל מבלי להוריד משמעותית מהאיכות כמו שנכתב …

• 12 תגובות
    • 894 צפיות
  23. יש לי נייד hp dv32150. קיבלתי בקנייה שידרוג "חינם" לחלונות 7 ואכן שידרגתי והכל טוב ויפה אבל... בהגדרות צריכת החשמל הכל עובד (לפחות נראה שעובד) למעט כך שהמחשב לא נכנס למצב שינה אחרי הזמן שהקצבתי לו... לצורך העניין גם לא אחרי הרבה יותר זמן, פשוט לא נכנס למצב שינה. הוא כן נכנס למצב שינה כשאני סוגר את המסך וכמובן שהוא כן עבר לשינה לפני השדרוג. יש רעיונות?

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  24. שלום לכם. בניתי מפרט למחשב שאני מעוניין לרכוש , המחשב נרכש בחו"ל ככה שהמחירים לא ממש ריאלים לארץ , אשמח לקבל עצות לשיפור , בעיקרון אין תקציב ממש למחשב העיקר שיחזיק מעמד כמה שנים טובות ושיהיה חיסכוני , אבל תקציב זה לא ממש הבעיה.(אם אין ברירה..) המחשב עצמו נעשה בו שימוש כגון : אינטרנט , עריכת סרטים(לא משהו ממש מקצועי) , עריכת מוזיקה (נדיר) , משחקים פעם בשנה אולי משהו נדיר שיוצא וגם זה לא בטוח. יש לציין שהמחשב הנ"ל לא מתוכנן לו OC לפחות לא בעתיד הקרוב. המפרט להלן: Intel Core 2 Duo Processor E6600 2.4GHz 1066MHz 4MB LGA775 CPU, Retail - $221.50 Western Digital WD2500KS 250GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive - $68.20 Asus P5B Deluxe Core 2 Duo/ P965/ SATA2/ A&2GbE/ ATX Mother…

• 10 תגובות
    • 894 צפיות
  25. Started by eliom,

יש לי מחשב נייד probook 4520s ושאני לוחץ על כפתור ההדלקה. הווינדוס עולה אבל אני לא רואה כמעט כלום בגלל שהמסך חשוך. מה הפתרון?. תודה.

• 8 תגובות
    • 894 צפיות

דיונים חדשים בפורומים