עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by daniel.asu,

שלום, אני צריך מחשב נייח חדש, ואשמח לקצת עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין מגבלה בחריגה, אבל מעדיף לא להשתולל יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש משרדי, קצת סרטים ומאטלאב מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח מכאני. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם יש צורך לכלו…

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  2. Started by beznos,

מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1066 לוח אם: Gigabyt GA- P67A-UD4 Socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪960 מארז: Lancool Midi Tower PC-K60B Black + SeaSonic 620 S12II-620 כמות: 1 - מחיר: ₪790 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 - מחיר: ₪97 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪273 כרטיס מסך: HIS Radeon 6950 2GB GDDR5 כמות: 1- מחיר: ₪1450 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 - מחיר: ₪97 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה כמות: 1 - מחיר: ₪75 סה"כ: ₪4,730 מסך DELL U2311 ב-1,150 שקלים סה"כ כולל מסך:: 5,880 ₪

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  3. Started by palin,

שלום לכולם, אני די חדש בתחום ומחפש מחשב נייד כרגע. אין לי ידע קודם בסוגי מעבדים וכו' כך שאשמח להעשיר את הידע בחומר קריאהר לוונטי. הצרכים שלי הם כמו של כל סטונדט ממוצע. עבודה על מסמכי אופיס, מערכות הפעלה נוספות (LINUX), גלישה מרובה באנטרנט, סרטים ויכולת להריץ משחקים מידי פעם (לא משחקים כבדים וחדשים). סוללה שתחזיק ל5-6 שעות (אפשר יותר מזה?) חיבור HDMI וזיכרון. מחשב שיהיה קל, לא מגושם וגדול. מסך שיעבוד טוב בתנאי תאורה של שמש וכו'. בקיצור אשמח לשמוע הצעות והמלצות על חברות דגמים וכו'. תודה רבה לעונים.

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  4. אני זקוק למחשב בשביל אח שלי למטרת הצגת תמונות ( ללקוחות שלו כך שחשובה מאוד איכות המסך) גלישה באינטרנט , אופיס ואולי אם אפשר אז autocad ( רק אם זה אפשרי מבחינת התקציב) קראתי בפורום שבתקציב שלו (עד 3500 ש"ח ) אלו הניידים המומלצים. חשוב גם שהעיצוב של המחשב יהיה מרשים ( שוב בגלל הלקוחות). נ.ב הוא כנראה ישתמש בזה במשרד . תודה

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  5. Started by bennyye1,

קניתי מחשב נייד חדש, החלפתי לו את הארד דיסק לssd.. אין לי כונן תקליטןרים אני רוצה להתקין ווינדוס והוא לא מזהה לי את הבןט מהdok. הוא ישר זורק אותי לביוס ולא נותן לי באפשרויות של הבוט את הdok.. יש רעיונות? זה מחשב נייד של סמסונג np370.. התקנתי עם הדיסק און קי הזה כבר ווינדוס בכמה מחשבים שונים..

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  6. הנה המפרט, מהחנות ksp, התקציב הסופי הוא 5500 שח', לא כולל מסך, כ.מסך, רמקולים, cdrom/dvdrom. {1470ש'ח}Athlon 64 3400+ (S-754)-מעבד {650ש'ח}K8NS-Pro (s754)-לוח אם {470*2ש'ח}512MB A-DATA -זיכרון 1G {550ש'ח}120GB SATA WD-הארד דיסק {40ש'ח}Teac/SONY 1.44 -דיסקטים {430ש'ח}NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 -צורב DVD {590ש'ח}Antec ATX MIDI Super Lanboy -מארז+2מאווררים 120mm {380ש'ח}HEC 475W (True Watts)-ספק כח {120ש'ח}MS Internet + MS Mouse Optical -מקלדת+עכבר {190ש'ח}SYSTEM ASSEMLY -התקנת מחשב סה"כ במזומן:5360ש'ח. בתשלומים (כולל תוספת) 12 * 488 ¤ = 5856 ש'ח *יש לציין שאני לא עושה oc למחשב.

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  7. Started by Crunk,

מחשב לאינטרנט, סרטים, ממש קצת משחקים (אבל אם כבר אז משחקים חדשים שדורשים כרטיס טוב), הורדות, גרפיקה (בקיצור המחשב עמוס- אני בד"כ פותח המון תוכנות והמון חלונות אינטרנט בו זמנית). הנה המחשב: (מחשב במבצע באייורי) http://ivory.co.il/product.asp?productid=313&CatCode= יש בחירה כזאת של שידרוג כ. מסך: תוספת לכ.מסך ATI 9250 128MB בנפרד מלוח האם בתוספת של ¤160 תוספת לכ.מסך GeForce 6 128 בנפרד מלוח האם בתוספת של ¤200 איזה יותר טוב? זה אמור להיות לתווך אחור כ3-4 שנים. וגם את המעבד ניתן לשפר: DUAL CORE 2.8 4M שידרוג למעבד 915 בתוספת של ¤90 DUAL CORE 3.0 4M 925 שידרוג למעבד בתוספת של ¤180 DUAL CORE 3.4 4M 945 שידרוג למעבד בתוספת של ¤280 שתבינו: אין לי מושג מזה הDUAL CORE,…

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  8. Started by Freemee,

שלום לכולם, הייתי פה לפני איזה חודש וחצי אבל עכשיו אני חוזר כי הזמן יותר קרב ומתאים. אני שנה הבאה אתחיל ללמוד לתואר ראשון בהנדסת מחשבים. התואר הוא 4 שנים. אף פעם לא היה לי מחשב נייד אך אני מעוניין להתחיל להשתמש באחד שיקל עלי בעבודה באוניברסיטה (גם בהנחה שיש סיכוי שאהיה במעונות ואז זה די חובה...) בלי קשר אני מתכנת גם בתוכנות כמו VISUAL STUDIO שלאו דווקא קשורים לתואר. אני מחפש מחשב שבתקווה יחזיק 4 שנים ולא יגסוס עם שדרוג אפשרי ל WINDOWS 7 בעתיד... כרגע מעוניין ב VISTA SP1 או SP2 אם יצא. המחשב בעיקר יהיה גלישה באינטרנט, עבודה משרדית, אופיס (יש סיכוי למסמכים גדולים אבל לא איזה אקסל מטורף), MATLAB ו VISUAL STUDIO 2008. משחקים לא מעניין אותי כלל אז זה לא שיקול. לגבי סרטים, אני …

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  9. Started by omri44,

אני מחפש נייד אמין עם אחריות טובה ושיהיה בעיקר לצפייה בסרטים ולמשחקים המחיר המקסימלי שאני מוכן הוא 3K

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  10. Started by ארנבון,

שלום חברה , יש לי מחשב לינבו 500N , המחשה התחיל להתחמם ונתקע הרבה , משום שהוא עדיין באחריות שלחתי אותו למעבדה שלשום , היום התקשרו אלי ואמרו שהיו הרבה חורים סתומים שפתחו אותם , והחליפו גם את כונן הסידי ( בגלל רעשים) . לטענתם המחשב נתקע בגלל בעית תוכנה ( למרות שעשיתי ריקברי הרבה פעמים והבעיה לא נפתרה) . רציתי לשאול אם במקרה וארצה לעשות פורמט לכל המחשב, האם אני יכול לפרמט גם את מחיצת הריקברי דרך פורמט רגיל? כך שהדיסק קשיח יהיה נקי לגמרי! במידה שכן האם אני יכול להתקין שוב את הריקברי ?

11. שלום אני צריך חוות דעת למפרט מחשב של חבר שלי, המחשב הוא לשימוש כללי (גלישה, סרטים וקצת עבודה משרדית, ללא משחקים) i Core 5 2310 2.9GHz s1155 6MB Tray Gigabyte H67N USB3 B3 , DDR3 1333 1*PCI-E 2*HDMI Kingston ValueRAM 2GB 1333MHz DDR3 Caviar Green 1TB 64MB SATA 2 DVD SH S223B / SH 222AB Edimax EW-7722IN nMAX 802.11n 300Mbps Scythe BIG Shuriken CPU Cooler Antec NSK1480 Mini Desktop case with 350W CPU הדרישה שהמארז היה קטן ככל האפשר שאלות נוספות: האם המתח של הזיכרון תואם את לוח האם האם כדאי להחליף את המעבד ל BOX והאם הוא יכנס למארז האם ה CPU מספיק למערכת תודה

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  12. שלום, יש לי מחשב נייד dell vostro3750 (מסך 17 אינטצ') בן שנה וחודשיים, עם אחריות בבית הלקוח לעוד שנה ועשרה חודשים. 8 ג'יגה זיכרון. תוכלו לומר לי כמה הוא שווה לדעתכם? תודה!

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  13. אהלן כולם! אני בקרוב ככל הנראה רוכש מחשב חדש. חלק מכם בטח זוכרים שתכננתי לרכוש אחד בטיול לארה"ב אך כל התוכנית התפקששה כשגיליתי כמה זה קשה לברוח מהמכס עם מערכת מחשב קטלנית כפי שתכננתי בכל אופן, אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך גיימינג כבד, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה, תכנות קל-בינוני ובעצם כל פעילות משרדית. אני מחזיק מסך 24" מתוצרת DELL, 2408 WFP UltraSharp. יש לי גם רמקולים שאני מוצא כמספיקים+, X-540 מתוצרת Logitech. יש לי גם מקלדת, עכבר ומדפסת מצוינים ואני לא זקוק לחדשים. בקיצור, מערכת מחשב קומפלט חוץ מן הציוד ההיקפי. שניגש לעניין? 1366 מעבד: Core i7 920 @ 3.4GHZ לוח אם: Asus P6T Deluxe זיכרון: G.Skill 6144MB (3) DDR3 1600 MHZ CL9 NQ כרטיס מסך: Pine…

• 10 תגובות
    • 897 צפיות
  14. Started by kalimero1234,

1. מה התקציב המקסימלי? ניתן חריגות עד 200 שח3K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט -כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. - מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 8 חשוב מאוד 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) - לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. - KSP 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפ…

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  15. Started by ofirs44,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב למטרת תיכנות ב- VS 2008 , אינטרנט וקצת משחקים. לאחר חיפושים: מצאתי שני מעומדים - Dell Studio 1555 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7770&perur=2&t=1&c=441 השני Dell vostro 1520 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1520-nvd.htm עם 4G זיכרון. האם כדאי להוסיף ולקנות את ה- studio או שה- Vostro יהיה טוב לשימושים שלי? אשמח לקבל הצעות נוספות. תודה, אופיר.

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  16. אם מסגרת התקציב לחוצה אשמח אם תציינו על מה לשים את הדגש ומה גמיש וניתן לשדרוג / הוספה בעתיד

• 12 תגובות
    • 897 צפיות
  17. טוב אז השילוש יגיע שבוע הבא מחו"ל אם אין לכם הערות או המלצות יותר טובות : AMD Athlon 64 3500+ Processor Socket 939 MSI K8N Neo2 Platinum Corsair CMX512-3200C2 512MB XMS3200 CL2 DDR HT SPDR 32MX8 DRAMS X2 תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  18. Started by אלעדיקו,

שלום לכולם הזמנתי את הכרטיס TwinTech GeForce GTS450 1024MB GDDR5 מ-RSM (שאני חייב לציין כל הכבוד להם. הזמנתי יום שבת, היום קיבלתי בבוקר. ) התקנתי את הכרטיס מסך והכל , מופיע לי במנהל התקנים הכרטיס, התקנתי את הדרייבר הכל עובד כמו שצריך. השאלה שלי היא כזו: אני יודע שיש מין מסך של NVIDIA כמו המסך של ATI CCC (Catalyst control center) אך משום מה כשהתקנתי את הדרייבר לא הופיע שום דבר חוץ מהדרייבר (כנראה שזה מה שיש בדיסק.) הגרסה על הדיסק היא: E1.47 (יש גרסה חדשה יותר? לעדכן?) והשאלה השניה היא, הכרטיס מסך מרגיש טיפ'לה חופשי - איך מחזקים אותו שלא יזוז בכלל ? תודה רבה לעוזרים.

19. Started by aviatan7,

שלום,אשמח לקבל חוות דעת על מפקט המחשב הזה ,אני רוצה לקנות את המחשב עוד היום מעבד Intel Core 2 Quad Q8200 2.3GHz לוח אם DFI p45 מקורי לגיימרים זיכרון Extreme Performance 4G DDR3 Dual Channel OCZ 1333 מגה ארצ CL9 או *אם להחליף את הראם ל OCZ DDR2 4GB 1066 MHz 5CL דיסק קשיח 500GB SATA 7200rpm של WD צורב DVD-RW x22 SATA מארז ATX איכותי לגיימרים סילבר סטון כרטיס מסך GeForce GTS 250 1GB DDR3 מחברת GameWorld כרטיס קול 8 ערוצים כרטיס רשת 10/100/1000 ספק כוח 500W של סיסוניק מקלדת ועכבר אופטי מתנה ( לא רשום איזה) סה''כ-3,000 מסך-SAMSUNG LCD 22" T220P 5ms DVI WIDE FULL HD מחיר-1125 (מחיר מהאינטרנט) אצל אלמוג יותר זול... Screen Size 22" Wide Resolution 1920 x 1200 Brightness 300 cd/…

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  20. שלום לכולם, הסתובבתי באתר קצת וראיתי כמה שאלות בסיסיות שתמיד שואלים אז הנה התשובות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - בסביבות 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות קצת לחסוך, לא יותר מדי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב? – בעיקר תוכנות כבדות כגון Visual Studio וPhotoShop, מטרת המחשב היא להחזיק לפחות 4 שנים, עם gaming מינימאלי ביותר - והכי חשוב! אמינות המחשב! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. – מטרת המחשב בעיקר אמינות, Visual Studio וPhotoShop, אולי משחקים יחסית בסיסיים כגון SimCity ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב – SimCity, …

• 9 תגובות
    • 897 צפיות
  21. Started by elazari,

קיבלתי הצעה של 3700 במזומן למחשב הנ"ל. רציתי לקבל חוות דעת לגבי המחיר, והאם יש למשהו אזושהיא הסתייגות מאחד הרכיבים. התקרה היא עד עוד +/- 200 שקל שאפשר לגרד במידת הצורך.. תודה, טמיר עריכה: . מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כן, עד 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, מארז בלבד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, ציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כנראה שלא, ואם כן קל 7. ה…

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  22. Started by jeyjey,

אני צריך המלצה למחשב נייד תקציב - 4000 ש"ח אני יודע שאין דברים טובים בתקציב הזה אבל זה בשביל מישהו שעובד עכשיו על פנטיום 2 והוא מספק אותו אז ממש אין צורך במשהו בסט והמטרה כמובן עבודה משרדית יש רק שני דרישות - 1. שיהיה כונן קומבו 2. מסך סטנדרטי (לא יודע מה הסטנדרט לניידים, מאמין משהו כמו 14"-15") תודה

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  23. שלום חברים. שנה הבאה אני מתכנן להתחיל ללמוד לתואר ראשון. ככל הנראה זה יהיה הנדסת מכונות. אני צריך לקנות מחשב נייד כי אני אגור במעונות ואני אמות משעמום בלי נייד. מכיוון שאני צריך במילא לקנות אז חשבתי לקנות כבר טאבלט, ולכתוב בו במקום בקלסרים ומחברות. לפני כמה שנים היה לי טאבלט של HP וזה מאוד נוח לשימוש הזה בלימודים. הדגם שחשבתי עליו הוא הלנובו X230 טאבלט. ופה מתחילה הבעיה. בארה"ב מחירו סביבות ה1100-1300 דולר, תלוי באופציות שאני בוחר. בארץ מחירו בערך פי שתיים, כמעט 9 אש"ח. אני בכלל לא מבין למה יש פערים כאלה, הניידים הרגילים יחסית זולים ולא רחוקים שנות אור ממחירם בחו"ל, לעומת זאת הטאבלט הבדל שמיים וארץ. באמת אין לי ברירה אלא להזמין מחו"ל? או שיש בארץ חנויות …

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  24. Started by רוני איצקוביץ,

שלום, ברצוני לבנות מחשב נייח לצורך שמירת תמונות כבדות (4k), עריכה בלייטרום ופוטושופ ושימוש יומיומי. מה שהכי קריטי לי זה מסך- חשוב שיהיה חד וצבעים מדוייקים כמה שיותר! ב27 אינץ. כמובן שאני מעדיף לשלם כמה שפחות, אך מוכן להשקיע על מנת שיהיה טוב לכמה שיותר שנים ואיכותי. תודה רבה :)

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  25. אבא שלי צריך ליקנות מחשב משרדי חזק שיוכל להריץ תוכנות כבדות של עיצוב גרפי מטבחי ונגרותי , ושיהיה בעל מסך LCD אמין לאורך שנים. זהו התקציב אני יודע שזה לא משהו אבל סה"כ אני חושב שאפשר להשיג לו משהו נחמד. תגיעו ל- 4,100 ש"ח אפילו גם בסדר אבל בסדר תקציב כזה. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 897 צפיות

דיונים חדשים בפורומים