ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אני חייל, משרת בתותחנים. כרגע תופסים קו אז היציאות שלי הם 16/5. נשארו לו עוד שנתיים פחות או יותר לסיום השירות שלי. מחשב בדרך כלל מחליפים כל 3 שנים.... האם כדאי להשקיע במחשב טוב עכשיו? או שלהשקיע במחשב טוב אחרי הגיוס, ולהסתפק במחשב בסיסי ב 2500 שקל. ---------------------------------------------------------------------------- 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל מקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים כגון CRYSIS ו JUST CAUSE2 וצפייה בסרטים באיכות FULL HD 1280p ברצוני לקבל צפייה חלקה ל…
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
מתאם הBT המובנה במחשב הD420 שלי עובד בצורה איטית מאוד. כאשר אני מחבר את הפלאפון שלי (נוקיה N86) דרך BT, כל סנכרון (אפילו הודעות) לוקח יותר מחצי שעה. גם שימוש בפלאפון כמודם דרך הBT בקושי זז (כמה Kb בודדים לשניה). לשם השוואה - כאשר אני משתמש בפלאפון כמודם למחשב כף היד שלי (FSC N560) שמשתמש בBT 1.1 אפשר לגלוש באינרטרנט בצורה סבירה. עדכנתי דריברים והבעיה נשארה. שם המתאם הפנימי הוא DELL WIRELESS 350 INTERNAL BLUETOOTH MODULE ומערכת ההפעלה היא WIN7. יש למישהו רעיון ממה נגרמת הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
באסוס ארה"ב יש: https://www.asus.com/us/Laptops/ProArt-StudioBook-One-W590G6T/. אבל באסוס ישראל לא מצאתי. האם יש?
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
קצת נטשתי את השוק בשנה האחרונה ואני לא מעודכן בכרטיסים החדשים ו כו', מישו יכול לבנות לי בבקשה משהו? אין צורך בציוד הקפי או מסך
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום וברכה מעוניין לשדרג את המעבד,לוח,זכרון,קירור למטרת גיימינג למשחק Call of Duty Warzone חשבתי על המפרט הבא ב 4700 https://rotter.name/User_files/nor/60c5d6da2e69e72d.jpg אשמח לשמוע את דעתכם והאם יש משהו יותר משתלם לחלקים האלה בתקציב הנ"ל
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ למטרות פיתוח תוכנה וגלישה. מצאתי 2 דגמים שנראים לי טובים אבל אני אשמח לחוות דעת. אחד זה Lenovo N500 והשני MSI PR601. המפרטים בסוף ההודעה. שאלות נוספות: 1) כיום יש לי מחשב עם מעבד Intel M 1.7GHz. פי כמה לדעתכם המעבד T6400 יותר מהיר? איך המעבד הנוכחי שלי עומד ביחס למעבדים ב- Netbooks למיניהם? 1.7GHz Intel Atom לדוגמה. 2) אני הולך להשתמש בלפטופ הרבה ברכבת. אתם חושבים שסוג המסך (מט או מבריק) צריך להיות לי חשוב? 3) MSI היא חברה שאני לא מכיר אבל הלפטופ שלהם יוצא זול יותר ועם שנה יותר אחריות. הבנתי שהאחריות ניתנת ע"י החנות ולא ע"י MSI. מה דעתכם בעניין? 4) אתם מוזמנים להציע אלטרנטיבות המפרטים: מחשב נייד Lenovo N500 - NS779IV מחיר: 3,690 ש"ח ב- KSP וגם באייבור…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אני מנסה לבנות לי מפרט ויש לי כמה אפשרויות שאני יכול לערבב ביניהם. סכום לא ממש משנה, רק בלי amd והחלקים שכתבתי בלבד... מעבד: intel 3ghz northwood 512kb cache intel 3 ghz presscot 1mb cache ולוח אני עדיין לא סגור על איזה כדאי ללכת: asus p4c800 (intel 875p) asus p5gd2 (intel 915p) asus p5ad2-e (intel 925xe) אני נעול על asus מפני שיש להם 3 שנים אחריות... לפי מה שהבנתי יש לי פה כמה שילובים שאני יכול לבנות: northwood + 875p presscot / northwood + 915p presscot + 925xe 1. השילובים האלה נכונים ומתאימים? רצוי לציין שכרגע יש לי זכרונות של corsair 512mb (2x256) במהירות 400. לכן ddr2 אני לא מתכוון לקנות. 2. האם אני יכול להשתמש בזכרונות שלי עם הלוח 925xe? כי עם ה- 915p הבנתי שאני יכ…
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר למשחקים המחיר צריך לכלול רק מחשב בלי מערכת הפעלה ובלי ציוד הקפי (מסך עכבר מקלדת)
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אז ככה שלום לכולם אני די חדש בפורום פורום מאוד מרשים גם מבחינת ידע של המשתמשים פה אז ככה שימושמים בעיקר גיימניק במזל טוב קונה מחשב חדש אז ככה אני הלכתי על מיפרט כזה מעבד AMD Phenom II x4 965 Box ASUS ATI RADEON EAH5850 לוח אם לא סגור עליו זכרונות 2GB Kingston KVR1333D3N9/2G ספק של 600W של חברה טוב הבעיה שבעצם פניתי עליה זה איזה לוח אם יש עד 350 שקל שישב טוב על המפרט הזה כמובן שהלוח היה DDR3
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
כמה שווה המחשב הזה בן שנתיים + dell e6410 דגם dell inc. 0667cc לוח אם intel core i5 m 540 2.53GHz מעבד ram 4GB DDR3 זיכרון intel hd graphics (core i5) כרטיס מסך מובנה 14.1' מסך 256GB 7200RPM דיסק קשיח כונן דיסקים קיים קורא טביעות אצבע קיים תודה
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
הי מחפש מחשב עד 2500 שח למען גלישה+ סרטים+ גיימינג קל אין צורך במסך, מקלדת, עכבר ומארז תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
virtualization support שלום לכולם אני צריך עזרה קטנה בעניין תמיכת לוחות אם בוירטוראליזציה השאלה היא, איך ניתן לבדוק לפני הקנייה אפשרות תמיכה בוירטואליזציה חברות מומלצות של לוחות GIGABYTE\ASUS תודה לעוזרים ☺ יובל
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אני צריך המלצות לדגמים של מחשבים ניידים שיעלו בסיבות ה-1500 שקל ביד שנייה... תודה למי שיוכל לעזור
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
ככה לפני שאני מתחיל, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (האמת היא שאמא שלי רוצה לקנות, ואו :פ) בכל מקרה אני ממש לא מעודכן בכל הנוגע לחומרה אני יודע שעד לא מזמן היו לאינטר CORE 2 QUAD שזה מרובע ליבה וCORE 2 DUE שזה כפול ליבה פתאום אני רואה באתר של IQPC כל מיני i3/5/7 שאין לי מושג מה זה בכלל ומעבדי פנום של AMD אני אשמח לקצר הסבר וטיפים מה עדיף (כעיקרון מחשב למשחקים, אבל אני בצבא ככה שאני מגיע פעם בשבוע/שבועיים, אני לא מחפש להריץ משחקים שיוצאים בעוד שנה על SUPER HIGH כי התקציב לא גבוה) בינתיים אני מסתדר עם מחשב INTEL P4 2.8GHZ, 1GB RAM, GF6800GT ככה שאני לא בררן גדול העיקר שיהיה מחשב טוב שיריץ COD, MOH וכל המשחקים המגניבים שלא יצא לי לשחק בהם והנה ביותר פירוט 1. מה התקציב…
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אז כן, זה התקציב - 500$. לשימוש רגיל בהחלט - אינטרנט, מוזיקה, סרטים, אופיס, קצת משחקים (ממש קצת. ממש). מצד אחד, המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח שעכשיו אצלי בחדר. מצד שני, הוא צריך להיות בפוטנציאל גם 'נייד', אופציה להשתמש בו בלימודים לאחר הצבא. זתומרת המסך זה חלק מהאישיו פה. אז כל הסופש חיפשתי וחיפשתי, וצימצמתי ל 3 אפשרויות שמתאימות לי בגדר התקציב והדרישות: Dell Inspiron 14 Dell Vostro A860 Lenovo IdeaPad S12 כולם בתקציב של כ 450-470 דולר (חלקם לאחר מקצה שיפורים). הלנובו הכי קטן וקל, אבל גם עם מפרט סביר בהחלט. אני הכי התלהבתי מה Vostro, מפרט מעולה, רק אני מפחד שזה יהיה לי גדול מדי לשימוש של נייד לקחת איתי בין שיעורים. אשמח לקבל את המלצות חברי הפורום להמלצות שלכם. ל…
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום. יש לי כמה שאלות לגבי מחירים של ניידים. יש לי מחשב נייד של hp dv6700 עם וינדוז ויסטה ומעבד של AMD Turion 64 X2 2.00GHz ו2 גיגה זיכרון. כמה חדש כזה עולה? וכמה יד שניה כזה עולה? ועכשיו לשאלה הבאה איך ה hp HDX18 יש לי אפשרות להביא אותו ב 1200$ חדש בקופסה עד הבית שווה? אני צריך אותו בעיקר לתכנות. תודה רבה לכולם
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכם, אחרי 5 שנים ללא שדרוג המחשב שלי (העגלה יותר נכון), החלטתי לרכוש מחשב חדש - התקציב עומד על 6K במקסימום. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, אבל לא מעט לאינטרנט, ולתכנות (.NET וכל שאר החבר'ה). עברתי על מס' מצומצם של הודעות בפורום המעולה הזה, והרכבתי מפרט ראשוני בלבד של מחשב (מאתר KSP) - אשמח אם תאמרו לי את דעתכם עליו, מה ניתן לשפר, מה מוגזם וכו'. כמובן שאשמח לקבל מפרטים חדשים שאינם קשורים למפרט שהרכבתי. להלן המפרט : מעבד - Core™2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB Cache - מחיר של 1490 ש"ח. לוח - GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E - מחיר של 790 ש"ח. זכרון - 512MB Kingston HyperX DDRII 800 כפול 2 = 1GB זכרון - מחיר של 1180 ש"ח. כ.מסך -ASUS N7600GT 256MB…
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (כבדים עד כמה שאפשר), צפיה בסרטים. * גודל המסך? רצוי 12 - 13.3 אם חייב יותר אז מקס' 14. * משקל רצוי? כמה שפחות מן הסתם.. אבל בשביל טווח בוא נגיד מקס' 2KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי שיחזיק זמן סביר לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי HDMI אבל לא קריטי. * בלוטות? לא אכפת. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 אבל רצוי יותר. * כונן CD/DVD? צורב? לא אכפת. * כונן Bluray? לא? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. המחשב היחידי שמצאתי שאיכשהו קרוב לזה ונמכר בארץ זה הדגם הזה: http://…
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בעצה לגבי מחשב משחקים (עדיף כבדים, או בינוניים). אין צורך בציוד היקפי: מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב. יש צורך ב: - מארז (אני נוטה ל-6A19 כשילוב של איכות ומחיר) - מעבד (נטייה חזקה ל Core 2 של אינטל, למרות שאני מעריץ של AMD) - זכרון (1GB), כמובן מהיר במינימום מחיר. - לוח אם (שיכלול כרטיס רשת, רצוי 1GBit, כרטיס קול של לפחות 5.1, BIOS נעים - אבל אל בהכרח מיועד לאוברקלוקינג). - כרטיס מסך (הייתי די נעול על ה-7600GT, אבל ראיתי פה הצעות עם 7900GS - אשמח להמלצות). - הרד דיסק (בעל קאש מקסימלי, עם יחס עלות-תועלת מקסימלי). מטרה: מחשב חזק ושקט, ולכן אם יש צורך במאוור שקט למעבד - אשמח. האם כדאי לחכות לארבע ליבות שייצא (בתקווה) בנובמבר? האם כדאי לחכות לנובמבר …
-
- 12 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב נייד מסוג לנובו N100, עם הכרטיס מסך הבא: Nvidia Geforce Go 7300 [אני חושב שהוא בעל 128 מגה בייט] אני סטודנט, ויושב המון מול המחשב. לכן אני מעוניין לרכוש מסך חיצוני. השאלה שלי היא - האם אני בכלל יכול? אני מתלבט בין שני מסכים, כאשר הגדול הוא יותר הוא 24 אינצ', והינו FULL HD (1080p. האם יש בעיה? האם הלפטופ שלי יכול להתמודד עם המסך הזה בקלות? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אחרי החלפת הארדיסק לנייד. ההארדיסק הקודם שבק חיים, החלפתי הארדיסק, שמתי את הג'אמפר אותו דבר כמו בהארדיסק הישן עשיתי להארדיסק CHECK בביוס, עובד בסדר גמור לפי הבדיקה. מה יכולה להיות עוד הבעיה ?
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אהלן לכולם, בניתי מפרט, והכנסתי בו את הלוח אם ASUS A8N32-SLI Deluxe. עכשיו שאלתי היא כזאת, האם אפשר לשים את הכרטיס מסך X1800XT 512MB של ATI על הלוח הזה? המפרט: מעבד: AMD Athlon Dual Core 3800+ 1024Kb Cache FSB2000MHZ לוח אם: ASUS A8N32-SLI Deluxe זיכרון: SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz דיסק קשיח: 250GB 7200 16MB Sata2 Westren Digital כונן: NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK כרטיס מסך: SAPPHIRE RADEON X1800XT 512MB PCI-E BULK כרטיס קול: בא עם הלוח אם. כרטיס רשת: בא עם הלוח אם. ספק כוח: ENERMAX EG565P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 535W מארז: COMPUCASE 6C29 NO PSU בלי ספק כוח. מסך: MAG 778 AH מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 854 צפיות
-
-
כאן מדובר בנייד של דל רציתי לדעת איך הוא : http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1182&catId= במידה ולא, אני צריך ב2500 מחשב נייד לשימושי אופיס ואינטרנט. ניתן לחרוג עד 150 ש"ח. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מעוניינת לקנות מחשב חדש שהשימוש העיקרי בו יהיה לתוכנות 3d כמו 3d max ואנריל אנג'ין, וגם כל תוכנות אדובי. התקציב שלי הוא 10 עם עדיפות להישאר בטווח השמונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 עם עדיפות ל8.
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
יש לי מארז בבית שאפשר להתקין שם את המערכת אפשר חוות דעת על המחשב, והאם יש בעייה כלשהי שצריך לתקן (כגון ספק)? מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.2Ghz Box http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8690 לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE 880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11870 זכרונות: DDR III 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10227 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8278 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?ui…
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-