עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by rosesr,

CPU: Intel 2.4Ghz 533Mhz MB: Gigabyte GA-8PE667 RAM: Samsung 512mb PC2700 GPU: Gigabyte Radeon 9000pro 64mb HD: WD 80gb 8mb *2 DVD: Lite-On DVD 16/48 CDRW: Lite-On 48/12/48 Case: CHIEFTEC DA-01BD PSU: Enermax 365w Floppy Teac אני מקווה לא שחכתי כלום סה"כ 6200ש"ח מחשב לסבא שלי אין סיכוי לAMD תודה לכל העונים ;D

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by almog_sh,

טוב אז דבר ראשון הציעו לי מפרט מאייבורי: מארז: ARCTIC שחור\אפור עם USB קידמי ללא ספקספק כח: A.PFC 550W FAN12 CI-POWER CWT לוח: DH67BL B3 H67 SATA3 USB3 DDR3 INTEL מעבד: אינטל GHZ 8MB CORE I7 1155 QUAD 26003.4 זכרון: KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ כ.מסך: NIVIDIA GEFORCE 450GTS 2G-3 P.O.VIEW דיסק קשיח: פנימי TERA SATA3 7200 32MB SEAGATE1 צורב: GH22NS שחור SATA LG DVDX22 DL כר. רשת: G LAN 1 מובנה בלוח האם כ. קול: 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4315 כולל מעם ההצעה היא מאייבורי והבנתי שזסה על הפנים ולא מאוזן ועיף חדש לגמרי אז אם תוכלו ליבנות לי מחשב חדש לגמרי 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי העיקר ש…

• 32 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם צריך רוצה מחשב טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ... לא משש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15-17 לא סופר חשוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות\בנוניות 3.…

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  4. היי אני מעוניין לקנות ולשדרג את הכרטיס מסך בנייד שלי אבל אני לא מצליח למצוא דרך גוגל מקום שעושה זאת.. פירוט חומרה של הנייד: Dell Alienware 17 מעבד: 4th Generation Intel Core i7-4900MQ Processor (Overlocked, 8MB Cache, up to 4.0GHz w/ Turbo Boost) זיכרון: 16GB Dual Channel DDR3L at 1600MHz כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 765M with 2GB GDDR5 מערכת הפעלה: Windows 8.1 (64Bit) English האם מישהו מכיר וממליץ על מעבדה שדרכם אפשר לקנות ולהתקין כרטיס מסך מחדש? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. אני מתלבט בין כונן קשיח במהירות של 5400 RPM לבין 7200, האם אני ארגיש בהבדל? המחשב נועד לצורך גלישה בלבד. מה הסידרה הכי חדשה היום של מעבדים לניידים? הוא מה יותר טוב לקחת זיכרון במהירות של 1066 או 1333? האם גם פה אני עלול לחוש בהבדל?

• 31 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. אני עומד להזמין שני מחשבים. אני מבין במפרטים אבל יש לי שתי שאלות עיקריות; א. אני לא פספסתי חוסר התאמה כלשהו או שלקחתי ספק חלש מדי או משהו. נכון? ב. אשמח לדעת אם יש לכם המלצה לרכיב ספציפי אחר ( ולא "אל תקח ג'יגבייט, הם סתם פח, תיקח zotac [ אני רוצה נימוק ] ) 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, קומפיילרים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד - VS, Eclipse ב) במידה והמ…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by Wunderbar,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד (רגיל) בתקציב של עד 2,500 ש"ח עם אפשרות להתגמש קצת ולעלות את התקציב בערך בעוד מאתיים שקלים נוספים. לצערי אני מבין שמחשב בתקציב כזה הוא לא יהיה בדיוק מכונת משחקים (או שאולי כן?), אז מבחינת הדרישות שלי מהמחשב זה גם אופציאונלי. אני מעוניין להשתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, עשיית עבודות, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה (חשוב מאוד) ואם זה אפשרי באיכות HD. אני רוצה גם מחשב מהיר עם דיסק קשיח עם הרבה מקום (500GB+). בנוסף, אני רוצה שהמסך יהיה גדול יחסית ונוחה לעבודה (לא כמו כמה מחשבים ניידים) אותו הדבר לגבי המקלדת, שתהיה נוחה לשימוש. כמו כן, מבחינת המשקל שיהיה קל לנשיאה כי בשימוש העתידי זה יהיה מאוד חשוב. מבחינת זמן סוללה, לא יודע כמה ארוך זה צריך לה…

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. מתלבט ולא יכול להחליט בין שני ניידים עם מפרטים די זהים (כ.גרפי 1060/6GB, מעבדים 6700/7700HQ) : - MSI GS63VR STEALTH קומפקטי וסקסי, מאד חם בעת משקחים חדשים , מקלדת יפה , זה מאיביי שזה אומר חתול בשק , כונן SSD קטן יחסית של 128GB שיזדקק להחלפה בבלק פריידיי , שידרוג עצמי בעייתי (SSD + זכרון נמצאים מתחת ללוח האם כחלק מניסיון לשמור על קור תחתית המחשב -- גם המעבד וכ.מסך נמצאים שם) . מחיר: כ-1200 דולר , פלוס איזה אלף ש"ח מע"מ בארץ (אחרי משלוח) , פלוס כמה שזה יעלה החריטה של עברית על המקלדת . המעבד הוא משנה שעברה וזה מוזיל את המחיר ההתחלתי , והמחשב גם קצת זול יותר בגלל שהוא "refurbished " (כלומר חזר למפעל לצורך תיקון) . במחיר כזה (היחסית זול למוצר פרמיום…

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  9. היי , Lenovo IdeaPad Y50-70 5944-0924 הייית רוצה לדעת את דעת המומחים לגבי מחשב זה , מה החסרונות שלו? האם יש פה catch ? איזה אלטרנטיבות יש ? התמורה ביחס למחיר נראה ממש מושלם ובדיק מה אני מחפש במחשב נייד ssd only/ high cpu / 16 ram / 13-15 - no touch בגדול ,הצרכים שלי ממחשב נייד הם תכנות + משחקים ( bliizard games ) + סרטים . האלטנטיבה השנייה שלי היא macbook pro שבארץ זה עולה 12 ובחול 8 ... תודה מראש

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  10. Started by shanik,

הי! אני רוצה לקנות לפ-טופ ללימודים, אופיס ואינטרנט. אין ספק שחשוב שיהיה אמין עם אחריות וקל-משקל. אני עוד לא בטוחה לגבי גודל המסך (מפחדת שעם מסך קטן יצרבו לי העיניים). אלה האופציות: Latitude D520 DUO 1.83GHz מערכת הפעלה: Windows XP Home; דיסק קשיח: 80GB; כונן אופטי: צורב די וי די (DVD-RW) בתוספת של ¤220; זכרון: הרחבת זיכרון ל- 1GB בתוספת של ¤350; (6,200 ש"ח כולל הכל) Latitude D620 מערכת הפעלה: Windows XP PRO בתוספת של ¤390; דיסק קשיח: 80GB; כונן אופטי: צורב די וי די (DVD-RW) בתוספת של ¤220; זכרון: הרחבת זיכרון ל- 1GB בתוספת של ¤350; מעבד: Intel DUO 1.83GHz T2400; (7,200 ש"ח כולל הכל) T60 -T2400 CD-RW/DVD-ROM Combo 24X/24X/24X/8X Max, Ultrabay Slim 1 GB PC2-5300 DDR2 SDR…

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. אהלן. חבר שלי הפנה אותי לפורום הזה, אז זוהי הודעתי הראשונה, סלחו לי אם עשיתי משהו לא בסדר (כן קראתי והשתדלתי לפעול לפי חוקי הפורום) אני מריץ מחשב נייח ביתי בן 4-5 שנים, שבזמנו, כשקניתי אותו, הוא הריץ משחקים ברמה הכי גבוהה שלהם בלי בעיות, זה אמנם תקף גם להיום, באמת מחשב מעולה, אבל אני יותר ויותר נתקל בעובדה שהמחשב כבר לא עומד בדרישות המינימליות (מבחינת דרישות, על הנייר בעיקר. בעיקר לגבי מערכת הפעלה ו RAM) של משחקים כיום. בנוסף כבר הצטבר בו יותר מדיי קבצי זבל, ומי כמוני שונא לפרמט. הגעתי למצב שאין לי מקום וזיכרון מיותר על המחשב, אני יותר ויותר מוחק קבצים ואפילו מתפשר על כאלה שאני צריך, הRAM כבר נכון להיום עומד בדרישות המינימליות בלבד, ואני רץ על ווינדוס XP. (מתוך העדפה, אב…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. שלום, באפשרותי להביא מספר חלקים מארה"ב, למשל מעבד\זיכרון\לוח אם. אני צריך מעבד חזק עם כמה שיותר ליבות לצורך הרצה של תוכנות מקביליות שאני כותב (openMPI בc). מבחינת מעבד, האם http://www.amazon.com/Intel-i7-4790K-Processor-Cache-BX80646I74790K/dp/B00KPRWAX8/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1413302859&sr=8-1-fkmr0&keywords=Intel+i7-4790K+4.0Ghz+Tray היא בחירה טובה? אם אני אריץ אובונטו עם המעבד הזה הוא יכיר אותו כבעל 8 ליבות (ולא 4, בגלל hyperthreading ), נכון? האם קיים מעבד דומה שיריץ בפועל 16 ליבות? מבחינת קירור עבורו, מה השילוב הכי טוב של שקט\מחיר? לגבי זיכרון\לוח אם, מה מומלץ? הלוח אם לא חייב שיכיל הרב פיצ'רים, עדיף שיהיה פשוט ויחסית זול (~400 ש"ח, אולי פחות). הא…

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by rubberDucky,

לאחר מחקר יותר מעמיק והעובדה שיש סיכוי לגיטימי שהלפטופ יקנה בארה"ב מצאתי את הלפטופ שנראה לי הכי מתאים לצרכים שלי (תכנות, משחקים, סרטים ושימוש בסיסי). הסתכלתי על הקונפיגורציה הזאת: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dncwdp2&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-l502x מצד שני יש את הקונפיגורציה הזאת: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=mndodq3&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-l502x שתכלס השוני הוא מסך עם רזולוציה שאינה HD, הארדיסק מעט יותר קטן וזכרון יותר קטן שנראה לי לא כזה רלוונטי. מה דעתכם באופן כללי על המחשב? האם הוא יענה לצרכים שלי (מספיק לי שהוא יריץ SKYRIM בהגדרות בינוניות חלק)? והאם שווה ל…

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. אני חשבתי על אחד 27 מרכזי: 2560X1440 2 בצדדים 19/22/24 אנכיים 1920X1080 נתונים שחשובים: המסכים יהיו בעיקר לאינטרנט, המסך הראשי חייב להיות גם טוב לגיימינג - אבל לא כבד מאד. לנסות שכל 3 המסכים יהיו דומים: אותה חברה / אותו גודל שוליים / אותו עיצוב - לא אותו גודל גודל שוליים מינימליים אני נמשך לDELL וSAMSUNG כי איתם יש לי ניסיון טוב, אבל לא מצליח למצוא קונפיגורציה טובה. מישהו יכול לעזור? תודה

15. Started by h_yoav,

אני מרגיש במחשב נייד שלי כאילו הוא עובד לאט יותר מאשר מחשב מקביל לו אבל לא נייד שניהם ליבה כפולה בנייד אפילו יש יותר זכרון יכול להיות שזה שההרד דיסק הוא 5400 ולא 7200 כלכך משפיע על המהירות? ואם כן יש אפשרות להחליף להרד דיסק מהיר יותר נראה לי גם שזה ההרד דיסק כי הוא מקרטע לפעמים מתי שאני מוחק דברים גדולים ואז הוא משתמש בהרד דיסק בעיקר

• 32 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. שלום לכולם, יש לי מחשב שמשרת אותי נאמנה כבר 6 שנים (מצ"ב מפרט). הספק כח הלך ואני מחפש ספק חדש, המחשב משמש לדברים סנדרטיים ביותר ולא לגיימינג ולכן אין דרישה למשהו מיוחד מלבד העובדה שהוא מריץ 6 HDD. אשמח להמלצה בדגש על אמינות. בתודה מראש, שאולי

17. Started by matizami,

אני מחפש לפטופ לאחותי בסביבות 4K שמספיק טוב לעבודה עם פוטושופ, Illustrated, flash (Reanimation. http://ksp.co.il/?uin=29730 http://ksp.co.il/?uin=28617 ברור לי שהלנובו יותר חזק, וגם בא עם SSD, זה יתרון גדול, אבל האם הדל מספיק טוב?

18. טוב אני לא רוצה סתם לקחת מעבד לאובר קלוק, בסוף כל ה*** שאני מבזבז על האובר קלוק גם עם מעבד של 2500MHz (AMD) זה יעבוד בערך כמו 2200MHz Intel ולא כמו בתיאוריה של AXP 3100+ or 2900+ בגלל שהאובר קלוק בכול זאת לא מביא 100% ביצועים לא משנה קיצר.. אני רוצה מפרט חדש ב3200 ש"ח. אני אקח את המארז הזה של ה ENERMEX כי גם הציעו לי הצעת מחיר גם כי הוא קר ומצוין גדול כמו שאני רוצה וגם מתאים לחדר החדש בבית החדש שלי (BTW U ALL WELCOME :saint:) אוקיי אז זה יהיה מבוסס צ'יפסט איי אמ די והמעבד הוא לאובר קלוק שאני אוכל לפחות להעלות ב 500MHz על מאה אחוז(לא למעל אני רק מבקש שיגיע ל 500MHz בלי בעיות). למעבד אני אוסיף SF-7 With Delta FAN 80x80x38 80CFM 5700RPM וביחד עם המארז שאמרתי. אז אני ר…

• 26 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by Shaye,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, כולל ציוד היקפי מלא, אני בעיקרון צריך את המחשב למשחקים (משחקים חדישים...), וגם לעבודות משרדיות, OFFICE, וכו', חשוב לציין שהמחשב יהי בשימוש שעות על גבי שעות ולכן חשוב הקירור המתאים והמארז/ספק כמו כן. התקציב שלי נע בין 5500 אלף שקל, עד לתקציב סופר- מקסימלי של כ- 6500 אלף, אשמח לקבל את המפרט המקצועי ביותר שניתן "לסחוט" בסכום זה, יש לציין שאני מראשון לציון ככה שKSP זה אופציה נחמדה, או SKYPC, מה שתחליטו, נא להרכיב את הכל מחנות אחת, ולציין מהי החנות, ולהוסיף את ההרכבה (שזה משהוא בסביבות ה-100 שקלים לדעתי). דרך אגב, התקציב המומלץ בשבילי היא 5500 ש"ח, ניתן להגיע עד 6500 ש"ח אבל מומלץ שלא, אם הדבר אפשרי. תודה, שי.

• 34 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by chenrp,

זה מחשב HP, יש עצות לפתרון? זה צמה לא מחוברת טוב או מסך תקול? תודה. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. שלום לכולם, אשמח לסיוע לאתר את המחשב הנייד הטוב ביותר לשימושים הבאים: עבודה משרדית פשוטה (חבילת אופיס). אינטרנט בסיסי. מחיר בסיסי עדיף כמובן המחשב נלקח על הגב, כך שגם משקל משחק תפקיד מסוים. יש לי גישה לרכוש גם בארה"ב, כך שאשמח להמלצות רכישה בישראל ו/או בארה"ב. תודה!

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. מפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX - קירור למעבד Thermalright Ultra 120 Xtreme לוח אם Asus P5N-D ספק כוח Thermaltake Though Power 750W 60A/12V 4XRails SLI זיכרון OCZ Reaper X 4GB (2x2GB) DDR2 800 CL4-4-3-15 קשיח למחשב שולחני Western Digital 500Gb 16MB AAKS כרטיס מסך Gigabyte 9800GTX 512MB HDMI Retail כמות : 2 כונן אופטי LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe Black כרטיס קול Creative X-FI Xtreme Gamer Retail מארז Thermaltake Armor Plus Aluminum Silver + Window צריך חוות דעת על המחשב הזה, מה הייתם משנים \ משפרים ואיפה הטעות? המחשב ירוץ כהתחלה על XP

• 40 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by SPONER,

שלום אני רוצה טיפים על איך לשמור על חיי הסוללה , איך אתם שומרים על שלכם במידה ואתם שומרים ? המחשב אצלי סה"כ יום וחצי אצלי , המחשב הוטען 6 שעות בהתחלה. שאלות : 1.הבנתי שאנשים מחברים את הנייד שלהם לחשמל וככה הם משתמשים בו כשאין להם צורך בניידות איתו .אז השאלה שלי , אני גם מחבר את המחשב לחשמל ,וכשיש צורך בניידות אני מוציא מהחשמל וכששוב פעם אין צרוך בניידות אני מחבר לחשמל . האם זה בסדר? 2.מצב שינה ,כל פעם שהמחשב לא בשימוש והוא מחובר לחשמל ,אני סוגר את המסך ,ואז הוא נכנס למצב שינה ,האם המצב הזה הוא מצב שאפשר להשתמש בו כשהמחשב מחובר לחשמל ? האם מצב שינה מבזבז סוללה במידה והמחשב לא בחשמל ? ובמידה ובחשמל , האם מצב שינה של המחשב מבזבז חשמל ? תודה לכל העוזרים זה מאוד חשוב לי ,ל…

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. שלום, פתחתי כאן לא מעט דיונים על בניית מפרט למחשב חדש, אבל כל פעם מחדש הסתבר שאין כסף לקנות את המחשב, אני שואל עכשיו שוב בתקווה שזו הפעם האחרונה. הנה המפרט שסגרתי עליו בסוף הדיון הקודם; Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray הגיע למלאי Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155 B75 CHIPSET VGA+DVI+HDMI Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3 Palit GeForce GTX570 1280MB HDMI GDDR5 ברכישת מחשב חדש צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black NZXT Tempest 210 USB3 Black שחור ללא ספק SeaSonic SS-600ET 600Watt 80Plus Bronze מקלדת גיימרים Razer Keyboard Lycosa black מוארת - עברית מ…

• 33 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.