ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
המחשב אמור לשמש בעיקר לתיכנות וגיימינג כבד. הרכבתי מפרט סופי אבל אני לא בטוח האם הרכיבים מתאימים אחד לשני (מבחינת גודל פיזי לפחות). -לגבי הארד דיסק. אני מסתפק ב SSD יחיד כי אני הולך להוסיף הארדיסקים רגילים שקיימים לי כבר. הרבה זמן הייתי נעול על SSD של אינטל אבל ההבדל במחירים דיי גדול ולאחר מחקר גם הבנתי כי SSD של סמסונג בגרסאת 840 EVO מהיר יותר מהSSD החדש של אינטל בגרסאת 530. -המארז עם דגש על שקט מפני שרמת הרעש חשובה לי מאוד. בדקתי כבר שהכ. מסך מתאים בגודל הפיזי שלו למארז. המחירים נלקחו כולם מהאתר של KSP. משום מה לאחר בדיקה קצרה ברשת נראה כי המחירים של הרכיבים בIVORY הם בדיוק כמו בKSP עד לרמת השקל הבודד (סתם משהו מוזר שמצאתי). המפרט: [TABLE=width: 500] [TR] [TD]EVGA GTX7…
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מכוון ל5000, אבל פתוח להצעות לחריגות אם בתקציב הזה לא ניתן לענות על השימושים שלי.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימינג סרטי HD גיימינג - בעיקרון אני לא משחק משחקים כבדים במחשב, כרגע זה בעיקר football manager, dota 2 , אבל שיחקתי על הלפטופ הקיים (עד שהתחיל לעשות בעיות) גם overwatch. המטרה בגדול זה לא להיות מוגבל במשחקים בשנים הקרובות (למשל אם ייצא GTA חדש או משחק כבד אחר), אשמח למשהו שיכול להחזיק על ההגדרות הכי גבוהות אבל אם להגיד את האמת עוד לא היה לי מחשב שהריץ את המשחקים הכבדים על ההגדרות הכי גבוהות תוכנות - פוטושופ…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך מפרט למחשב משחקים, אין צורך בציוד היקפי. אני מעוניין בכרטיס מסך תומך DX10, ולפחות 300GB בהארד דיסק. דברים שמאוד חשובים לי: שהמארז יהיה עם זרימת אוויר טובה ומקום ספיק מאווררים כדי לשמור עליו קר. אל תתקעו לי סתם מארז.. אבל יחד עם זאת, חובה חובה חובה שהוא יהיה שקט מאוד! הכי הרבה שאפשר! תודה רבה מראש! נ.ב, אין כרגע תקציב.. תעשו משהו בסביבות ה8.5-9 אלף ובמידה והתקציב ישתנה, אני אעשה בעצמי שינויים ואבדוק אותם כאן..
-
- 50 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום הבן שלי בן 15.5 זכה מקום שלישי באולמפידה למתמטיקה הוא נמצא במסלול סייבר לפני שנה קניתי לו מחשב ,ולאחרונה הוא אמר לי שכואב לו הגב מרב שהא עובד על המחשב (מתכנת באסמבלר ) אז חשבתי לקנות לו מחשב יש המלצה על מחשב נייד בסביבות 2000 ש"ח האם המבצעים אלה שווים : http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=2311&t=116&m=1
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חיפשתי זמן רב מחשב חזק לסטודנט בתקציב של עד 4000 עם מסך מט וזה הדגם שנראה כרגע מבטיח מה דעתכם? מישהו התנסה? שמע או קרא חוות דעת? תודה, רומן
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבוע טוב ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיש ומשחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? עד כ-5000 ש״ח (מתאפשרת חריגה של מקסימום 500 שקל) 2. מה שימושי המחשב?: גיימינג (כבד) ועריכת תמונות (אני משחק פורטנייט,מיינקראפט ואני ישחק בעוד הרבה משחקים במחשב החדש..) 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט?: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס: כן מערכת הפעלה windows 10 home חוקי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?: כן מחנות איכותית וזולה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבוע 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע לפרטים ב…
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות - בלתי מוגבל,לצורך העניין עד 11,000 שקלים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט,משחקים כבדים,צפיה בסרטיי HD. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך,רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא צריך כרטיס קול רק DVD. 5.האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?ממש לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא משנה לי. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?מסךT240,רמקום X540,ומארז CM690. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב במידה מסויימת 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? …
-
- 40 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי! אני גיימר ובזמן האחרון המשחקים החדשים כבר לא עובדים, או עובדים לאט ולא על מקסימום. הלכתי היום ל-ivory וקיבלתי הצעת מחיר למחשב חדש שלפי המוכר אמור להעלות את המשחקים הכי חדשים ברמה הכי גבוהה לפחות לשלוש שנים הקרובות. הנה המפרט: מארז versa h21 thermaltake שחור x12cm2 ספק כוח a.pfc vs650 650w corsair מעבד אינטל ghz 6mb core i5 1150 quad 46903.5 מאוורר למעבד alpine 11 rev2 arctic cooling לוח haswell 1150 h81m-k h81 זכרון geil evo veloce hs 8gb ddr3 1600mhz דיסק קשיח פנימי y1tb sata3 wd blue2 צורב oem gh24ns שחור sata lg dvdX24 dl כרטיס מסך amd radeon r9 270x boost 4g-5 sapphire והמחיר הסופי הוא 4,000 שקל. אז בעצם יש לי 2 שאלות: 1. האם זה המחשב שמתאים לי, בתור גיימר? אנ…
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, פתחתי כאן לא מעט דיונים על בניית מפרט למחשב חדש, אבל כל פעם מחדש הסתבר שאין כסף לקנות את המחשב, אני שואל עכשיו שוב בתקווה שזו הפעם האחרונה. הנה המפרט שסגרתי עליו בסוף הדיון הקודם; Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray הגיע למלאי Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155 B75 CHIPSET VGA+DVI+HDMI Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3 Palit GeForce GTX570 1280MB HDMI GDDR5 ברכישת מחשב חדש צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black NZXT Tempest 210 USB3 Black שחור ללא ספק SeaSonic SS-600ET 600Watt 80Plus Bronze מקלדת גיימרים Razer Keyboard Lycosa black מוארת - עברית מ…
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבניית מחשב נייח לצורכי עריכה ולהפעלת תוכנת העריכה AVID ברמה הגבוה. אשמח לקבל המלצות לגבי מעבד,כרטיס מסך,זיכרון, ובכלל מפרט שיכיל מחשב שלם זה יהיה מצויין. תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעדיף להוריד הרבה מהתקציב אם אפשר ולשמור את הסכום למקצה שיפורים עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשדר מדיה החוצה חיבור HDMI למקרן (כרגע רק 1080p) ולפחות שני מסכים נוספים לעבודה עצמה. כלומר תמיכה בלפחות 3 מסכים פעילים בו זמנית. המון טאבים של כרום. לפחות 50. עריכה של תמונות מדי פעם, עריכת וידאו לעיתים רחוקות. תכנות ב IDE מבוסס Java (בעיקר Android Studio) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. היום הוא …
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
תקציב מירבי – 3000 שח בחנויות במרכז הארץ אם יש באילת אז עד 3500. שימוש – לימודים, תוכנות אופיס וכו. ציוד היקפי – אין צורך. רכיב בסיסי שיש לי – לא. שקט פעולה – לא כל כך חשוב אבל עדיף שיהיה שקט. עדיף מחשב קל יחסית וגודל לדעתי 14/15.6 אינץ לא יותר. לא חובה מערכת הפעלה אבל אם יש מעולה. אין העדפה לחנות ספציפית בארץ יכול להסתובב ולהזמין חופשי. קניית המחשב תהיה בזמן הקרוב (חודש) יציאות וחיבורים - לא חשוב העיקר שיהיה יציאות בסיסיות אין צורך באופק שידרוג העיקר שישרוד 4 שנים כל החברות יתקבלו בברכה תודה ויום מעולה
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אוקי התקציב הוא בערך 5000 שקל פלוס מינוס. עכשיו יש כמה דברים שאני רוצה שתשימו לב אלהם:כרטיס מסך אני די סגור על ה radeon 9600 xt 256 mb sapphir מסך אני ממוצע ומטה כי המסך ילך למחשב הישן. כרטיס קול ממש לא מעניין אותי כמו כן גם כונן דיוידי או צורבים למינהם. המחשב אמור להיות בעיקר למשחקים ככה שאני צריך הרבה זיכרון פנימי ולוח אם ומעבד טוב בשביל המטרה הזו. זיכרון אני לא אקנה יותר מ40gb כמו כן רמקולים לא מעניינים אותי וגם עכבר ומקלדת. אוקי מקווה שאני לא יותר מידי מכביד עלכם בכל מקרה תודה רבה לכל מי שעוזר
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, אני מתחילה השנה ללמוד מדעי המחשב, ואשמח להכוונה בקניית לפטופ שתואם את הצרכים שלי. התקציב המקסימלי שלי עומד על סביבות 3,500 ש"ח. בעיקרון, רוב השימוש בו יהיה של משתמש ממוצע (גלישה באינטרנט, סרטים, אופיס וכו'), לצד הרצה של סביבות פיתוח, כמו: eclipse, visual studio שממה שידוע לי, אינן צורכות כמות מטורפת של משאבים. לעומת זאת, בהמשך, הבנתי שתהיה דרישה להתקין מכונה וירטואלית עם Linux, שמהווה כבר עומס רציני על המחשב. למרות שהמחשבים במעבדה של האוניברסיטה כן עונים על הצורך הזה, אשמח אם תהיה לי האפשרות לעבוד על זה גם מהמחשב האישי שלי. מהסקר הקטן שעשיתי, החלטתי על הדרישות הנ"ל (אתם כמובן, מוזמנים להביע את דעתכם היותר מושכלת): …
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מארז מארז איכותי תוצרת Thermaltake WingRS 100 בעל פתח איורור בצד לשיפור זרימת האוויר כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות ספק כח Spire 550W 12CM FAN עם PFC לצריכת חשמל נמוכה 3 שנות אחריות לספק הכח שדרוג למארז מותג SilverStone דגם SST-PS01B-W בעל דלת קידמית ודלת צד שקופה רק 220 ש"ח מבחר מארזים וספקי כח בתצוגה בסניפים ניתן לרכישה עם כל מארז וכל ספק מכל יצרן מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 ניתן לרכישה עם כל סוגי המעבדים אחריות לכל החיים לוח אם מותג תוצרת Gigabyte GA-EP43-DS3L או MSI P43 NEO-F צ'יפסט אינטל P43 כ. קול 7.1 כ. רשת 10/100/1000 יתרון חשוב: 3 שנות אחריות לכל לוחות האם דיסק קשיח אני צריך 500GB, תוכלו להמליץ? זכרון פנימי 2048MB (2GB) DDR II 800MHz תוצרת Kingston - ניתן …
-
- 40 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שימוש כללי אני לא יודע כמה אני רוצה להשאיר אופק לשדרוג ככה שAM4 וDDR4 לא כזה מפריע לי. אני כנראה אקח עוד SSD 1TB מהמחשב הישן ואוסיף אולי עוד 2×16GB של RAM. מעבר לזה נראה לי סבבה האם הNVME מתאים ללוח אם? האם המפרט הזה יריץ תכנים של עד 4K בלי בעיה ? כרגע המחשב שלי קצת מתקשה עם הפעלה של 2160P (יש לי I52500K) תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
- 3 followers
-
-
רציתי לדעת אם יודעים על הדבר הזה בארץ? כי אני מאוד מתעניין בזה ואני מתכוון לקנות מה זה ה ViDock ? ה ViDock זה קופסה לכרטיסי מסך רגילים של מחשבים נייחים. את הכרטיס מסך של מחשב נייח (שנועד במקור להיות בתוך מחשב נייח בלוח אם שלו) מכניסים לתוך הקופסה ומחברים אותו בתוכה ואת הקופסה פשוט מאוד מחברים ללפטופ דרך חיבור pci express 2.0 שאין לכל הלפטופים שהוא מהיר בהרבה מה USB 2 וכנראה גם מה USB 3.0 . אחר כך פשוט מאוד מתקינים את הדריוור של הכרטיס מסך ממש כאילו יש לכם אותו בתוך המחשב בצורה רגילה לחלוטין , עושים ריסטרט ללפטופ ואז משחקים עם הכרטיס מסך שבקופסה. הלפטופ משתמש בכרטיס מסך שבקופסה בתור המעבד הגרפי עבור המשחק כך שתוכלו לשחק עם הגדרות גבוהות בהתאם לכרטיס מסך שהכנסתם לקופסה.…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בס"ד שלום, מה דעתכם על המפרט הבא? מארז: Compucase 6A21B + ספק כח 500W מעבד: Intel® Core 2 Duo E8300 2.83GHz FSB 1333MHz לוח אם: MSI P6NGM-FD כ. קול 7.1 כ. רשת 10/100/1000 ציפסט nForce 630I כולל יציאת DVI RAID 0,1,5 דיסק קשיח: 320GB SATA II 7200 RPM 16MB (Hitachi, Western Digital, Seagate) זכרון פנימי: 2048MB (2GB) DDR II 800MHz כונן אופטי: צורב LG/Optiarc/Pioneer X20 SATA DVD כרטיס מסך: nVIDIA GeFoce 7100 OB + DVI מסך: "20 LG 2042T 1:8000 + DVI מחיר כולל: 2985 ש"ח (מאייבורי) תקציב עד 3000 ש"ח (כולל מסך) מחשב בעיקר לאינטרנט, הורדות, מסמכים לתיכנות(visual studio 2008) גרפיקה ממוחשבת(open GL) (אולי תיכנות flash) חוץ מזה, רציתי חוות דעת מה יותר כדאי לקנות xp או …
-
- 31 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
לאחר מספר סטרימרים טובים יותר או פחות, אני מעוניין להתחדש במחשב שיריץ ווינדוס. רצוי שהמחשב יהיה שקט. שיהיה מסוגל להריץ 1080P (כרגע הטלוויזיה לא מסוגלת ליותר,אולי בעתיד נשתדרג) אופיס, משחקים קלים -זה דבר בסיסי , כרגע אין צורך ביותר מזה. חשוב מאוד שחומרה תהיה מספיק בשלה, לא תרבה להתעדכן (מה שיעמיס על הזכרון) ושלא יצוצו באגים מוזרים כמו סאונד שפתאום נעלם או תקלות בסגנון. למחשב אחבר טלוויזיה עם HDMI. דיסק קשיח SSD. מקלדת אלחוטית ומדפסת. זיכרון RAM +SSD רכשתי בנפרד. חשוב שכרטיס הרשת יתמוך ב-1G (יש כבילה בבית). מחיפוש קצר הבנתי ש NUC די מובילים את השוק , חשוב לי שהמחשב יוכל לעמוד בעומס ולא יקרוס אחרי שנה\שנתיים , היה לי PIPO X7 סיני לפני…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , יש לי בערך 10K ואני רוצה להוציא אותם על מחשב.. מיועד למשחקים כבדים, ואולי ל-OC בהמשך זה המפרט שהרכבתי כרגע, אקנה את המחשב בחודשיים הקרובים אז אני גם מודע לכל ירידת המחירים ודברים כאלה ואני לא מחפש תגובות של "יקר מדי תחכה". תחילת פברואר = קניה, ואני לא הולך לקנות שום דבר שיצא בפברואר כי זה כבר יותר מדי כסף (e.g. R600). אז בבקשה תגידו לי מה אתם חושבים: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1880 ASUS P5B Deluxe s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 1170 2GB Corsair 677MHz 1340 eVGA 8800GTX 768MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E 3890 Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 405 Thermaltake Armor VA8000BWS 890 Liberty ELT500AWT 500W 660 Total price 10235 …
-
- 38 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, מי שזוכר לפני כמה זמן שאלתי על מחשב נייד פה בפורום, וכמובן שקראתי המון ביקורות(גם באנגלית) והגעתי למסקנה שאני מעוניין לרכוש את הדל הנ"ל. טוב דבר ראשון נתחיל בזה שאימצתי לידי 7K במזומן וחיפשתי חנות שתקבל סכום כזה לדגם הכולל כרטיס 8600MGT. בסוף מצאתי מצאתי - שניידר פתרונות מחשוב ברחובות, יש לציין שהחברה שם מאוד מאוד נחמדים ומה שיותר טוב קיבלתי את המחשב תוך יום אחד בלבד(!) המחיר - 7090 ש"ח למחשב עם הפרט הבא: c2d t7300 2gb 160 GB hdd 8600MGT 256 vista home premium כמובן עם אחריות ל3 שנים מCPM. לפני השימוש הראשון המוכר המליץ לי לטעון בפעם הראשונה 24 שעות ברצף - בלי להדליק וכך עשיתי. המחשב מגיע בקופסא שבתוכה 2 קופסאות. אחת עם המחשב אחת עם דיסקים מתאמים והשנאי. …
-
- 29 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך שתביאו לי המלצות על מחשבים שישומשו בעיקר על משחקים (אני משתמש כבד במיוחד), וצפייה בסרטים... אני מעדיף שתכינו לי פה על מעבד Intel. כל השאר אני מניח שתכינו לי מה שמצאו לנכון... תודה.
-
- 37 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם . אז ככה , בעוד כחודש-חודשיים , אני רוצה לקנות לעצמי נייד , עבור עבודות משרדיות בסיסיות , גלישת אינטרנט , צפייה ועריכת תמונות , צפייה בוידאו ואולי גם קצת עריכת וידאו , ומשחקים בינוניים קלים , לדוגמא משחקי רשת ONLINE . עכשיו , כיוון שבעוד חודש-חודשיים זאת כבר תיהיה שנה לועזית חדשה , עקב כך האם צפויים איזה דגמים חדשים של ניידים לצאת לשוק שתמליצו לי לחכות להם או שזה בסדר כבר להתחיל לחפש עכשיו ממה שקיים בחנויות ? כעקרון הנה הדרישות שלי מהנייד פחות או יותר , תקציב עדיף עד 3K אבל אם יש משהו שווה הרבה יותר אז אפשרי גם לחרוג ל-3.5K , לא יותר . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, …
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-