ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום. יש לי מחשב נייד כבר כמה שנים שמשמש בעיקר לעריכת סרטוני וידאו בפרמייר. המחשב הוא סביר אך לא אופטימלי שנקנה במסגרת מגבלות תקציב וכו' ולכן קצת מקרטע בעריכה גם של חומרים שאינם 4K והם רק 1080P וכמו כן שטח האחסון יחסית מוגבל, בעיקר כונן C הראשי שהוא SSD קטן. בזמן האחרון המחשב כבר די מקרטע בעריכה וחשבתי אולי כדאי לי לשדרג רכיבים מסויימים במחשב או אולי לקנות מחשב חדש מסוג מקבוק פרו או משהו אחר. האם לדעתכם כדאי לשדרג? כמה יעלה שדרוג רכיבים שיגרום לי עריכת וידאו בצורה רציפה ולא מקרטעת ואיזה רכיבים יש לשדרג והיכן כדאי לבצע את החלפת הרכיבים? האם כדאי לשדרג או אולי פשוט לקנות מחשב חדש? הבנתי שיש גם תוכנת עריכה הרבה יותר טובה ומהירה במק - פיינל קאט - ש…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שיחות וידאו 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15 אינצ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, macos או ווינדוס 11 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. בחיפה או בחדרה בלבד 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? עד שב…
-
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 9000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכנות כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני כנראה אתקין גם linux במערכת על מחיצה נפרדת או במכונה וירטואלית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, starcraft2,ut3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).שני 1920*1080, אחד לאורך ואחד לרוחב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי סוף סוף הצלחתי להתכנס למפרט אחרי הרבה חושבים והרבה שאלות P4-2.4 533 ABIT SA7 - לא מצאתי כמעט תגובות על הלוח הנ"ל מבוסס על SIS 645DX SEAGATE 40GB 7200 PC2700, 512MB תוצרת NANYA/SAMSUNG GF4-4600 של LEADTEK SAMSUNG 959NF TSUNAMI VIRGO 350W לא מתוכנן OC, לא מתוכנן AMD, לא מתוכנן RDRAM המערכת תריץ XP HOME ומיועדת למשחקים ואינטרנט תגובות?
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי תקלה די מבאסת ומוזרה אולי מישהו נתקל בה ויודע מה הפיתרון. המחשב הוא HP Pavilion dv5-1179ej . כל פעם שאני מדליק אותו, כל הנורות נדלקות, המאוורר מתחיל לעבוד, מופיע סמן מהבהב בצד שמאל של המסך ואחרי 2-3 שניות המחשב נכבה לבד וחוזר חלילה עד שאני מכבה אותו מהכפתור בלחיצה ארוכה. פירקתי זכרונות, Hardisk, כרטיס WiFi, מקלדת, פאנל קדמי.. חוץ מלפרק את הלוח עצמו ולהרכיב אותו חזרה פירקתי כמעט הכל והחזרתי חזרה. מה זה יכול להיות? :'( יש מצב שהלוח פשוט נדפק? ??? תודה!!
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מארז מארז איכותי תוצרת Thermaltake WingRS 100 בעל פתח איורור בצד לשיפור זרימת האוויר כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות ספק כח Spire 550W 12CM FAN עם PFC לצריכת חשמל נמוכה 3 שנות אחריות לספק הכח שדרוג למארז מותג SilverStone דגם SST-PS01B-W בעל דלת קידמית ודלת צד שקופה רק 220 ש"ח מבחר מארזים וספקי כח בתצוגה בסניפים ניתן לרכישה עם כל מארז וכל ספק מכל יצרן מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 ניתן לרכישה עם כל סוגי המעבדים אחריות לכל החיים לוח אם מותג תוצרת Gigabyte GA-EP43-DS3L או MSI P43 NEO-F צ'יפסט אינטל P43 כ. קול 7.1 כ. רשת 10/100/1000 יתרון חשוב: 3 שנות אחריות לכל לוחות האם דיסק קשיח אני צריך 500GB, תוכלו להמליץ? זכרון פנימי 2048MB (2GB) DDR II 800MHz תוצרת Kingston - ניתן …
-
- 40 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה רב תכליתי- ישמש לתכנות כבד- יש צורך ב VM שירוצו עליו+ תוכנות שיעשו הרבה חישובים מתמטיים וכדומה, ישמש למשחקים-CS GO ואני רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים שיצאו בעוד שלוש-ארבע שנים בלי בעיה, (שיצליח להחזיק הרבה תוכנות פתוחות במקביל-לדוגמא-30 tabים בכרום +VM + visual studio ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מתלבט ולא יכול להחליט בין שני ניידים עם מפרטים די זהים (כ.גרפי 1060/6GB, מעבדים 6700/7700HQ) : - MSI GS63VR STEALTH קומפקטי וסקסי, מאד חם בעת משקחים חדשים , מקלדת יפה , זה מאיביי שזה אומר חתול בשק , כונן SSD קטן יחסית של 128GB שיזדקק להחלפה בבלק פריידיי , שידרוג עצמי בעייתי (SSD + זכרון נמצאים מתחת ללוח האם כחלק מניסיון לשמור על קור תחתית המחשב -- גם המעבד וכ.מסך נמצאים שם) . מחיר: כ-1200 דולר , פלוס איזה אלף ש"ח מע"מ בארץ (אחרי משלוח) , פלוס כמה שזה יעלה החריטה של עברית על המקלדת . המעבד הוא משנה שעברה וזה מוזיל את המחיר ההתחלתי , והמחשב גם קצת זול יותר בגלל שהוא "refurbished " (כלומר חזר למפעל לצורך תיקון) . במחיר כזה (היחסית זול למוצר פרמיום…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
מיכוון שהמפרטים באתר הם מחודש אפריל אני מעוניין לדעת איזה מיפרט רציני מאוד!!! אפשר לקבל היום בתמורה ל12000 שקל (המחשב למשחקים) ,רצוי מארז טוב מאוד עם קרור מצויין לo.c למעבד כרטיס מסך וזיכרונות ,המחיר צריך ליכלול גם מסך תודה מראש לכולם
-
- 40 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב שמשרת אותי נאמנה כבר 6 שנים (מצ"ב מפרט). הספק כח הלך ואני מחפש ספק חדש, המחשב משמש לדברים סנדרטיים ביותר ולא לגיימינג ולכן אין דרישה למשהו מיוחד מלבד העובדה שהוא מריץ 6 HDD. אשמח להמלצה בדגש על אמינות. בתודה מראש, שאולי
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני קצת פחות משנה פתחתי פה בקשה למחשב אך לצערי הרב הכסף הלך למקום אחר. אם אפשר אז לא לחרוג מהתקציב ועדיף לחסוך. [TABLE=class: grid, width: 500, align: center] [TR] [TD]מטרות המחשב? [/TD] [TD]המחשב ישמש להכל, גלישה באינטרנט, לימודים, אופיס, צפיה בסדרות, פוטושופ ומשחקים קלים עד בינוניים (בעיקר משחקי אינדי וLeague of Legends).[/TD] [/TR] [TR] [TD]גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? [/TD] [TD]מעדיף "15.6 ולגבי המסך ניראה לי מאט (עבודה באור יום).[/TD] [/TR] [TR] [TD]רזולוציית המסך? [/TD] [TD]1366x768 טוב בשבילי, אם יש 1920x1080 אז זה מצויין אך רק בתנאי שלא יבוא על עלות המחשב.[/TD] [/TR] [TR] [TD]דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? [/TD] [TD]תאורה במקלדת יהיה נחמד אך לא חובה.[/TD…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
CPU: Intel 2.4Ghz 533Mhz MB: Gigabyte GA-8PE667 RAM: Samsung 512mb PC2700 GPU: Gigabyte Radeon 9000pro 64mb HD: WD 80gb 8mb *2 DVD: Lite-On DVD 16/48 CDRW: Lite-On 48/12/48 Case: CHIEFTEC DA-01BD PSU: Enermax 365w Floppy Teac אני מקווה לא שחכתי כלום סה"כ 6200ש"ח מחשב לסבא שלי אין סיכוי לAMD תודה לכל העונים ;D
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב גיימינג (מחשב נייח או נייד, פתוח להצעות לשניהם) עבורי - בן 14. השימוש העיקרי במחשב יהיה גיימינג, ובעיקר משחקים פופולריים כמו פורטנייט (Fortnite), מיינקראפט (Minecraft) ואולי משחקים דומים בעתיד. התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח (גמיש מעט אם יש קפיצת מדרגה משמעותית, עדיף לכיוון 4000). אשמח לעזרתכם בבחירת המפרט והרכיבים המומלצים ביותר במסגרת התקציב, תוך התחשבות במאפיינים הבאים: כרטיס מסך (GPU): איזה דגם מומלץ שיספק ביצועים טובים (FPS גבוה ואיכות גרפיקה סבירה) למשחקים הנ"ל ולמשחקים עתידיים, תוך שמירה על התקציב? מעבד (CPU): איזה מעבד (Intel Core או AMD Ryzen) יתאים בצורה הטובה ביותר לכרטיס המסך הנבחר ולצרכי הגיימינג? זיכרון RAM: האם 16GB הוא מספיק או…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים! המחשב שלי מתחיל להראות סימני התיישנות וגסיסה, ולצד נסיונות להשאירו בחיים אני בודק אפשרויות של מחשב חדש או הוצאת רכיבים והעברתם למחשב חדש. המפרט הנוכחי מצורף בתמונה, כאשר המארז הוא coolermaster HAF 932. בנוסף לשני הסטיקים של 4 RAM, הוספתי סטיק של 8 RAM. התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח. השימוש העיקרי למחשב יהיה משחקי מחשב די כבדים (באטלפילד 4 ושאר משחקי FPS במולטיפלייר), וגם לעריכה גרפית (לייטרום, פוטושופ). השאיפה היא שהכל יפעל על HIGH או אפילו ULTRA, ב-full HD. אני מעדיף לא להתקרב ל-AMD, אלא להישאר במחוזות אינטל ו-nVidia. בגלל הקרבה לים והקורוזיה למארז, אני מוכן לשקול גם מארז חדש. ציוד היקפי כבר יש לי. בחנות הציעו לי בשלב ראשון להוסיף למחשב הקיים GTX-780…
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX - קירור למעבד Thermalright Ultra 120 Xtreme לוח אם Asus P5N-D ספק כוח Thermaltake Though Power 750W 60A/12V 4XRails SLI זיכרון OCZ Reaper X 4GB (2x2GB) DDR2 800 CL4-4-3-15 קשיח למחשב שולחני Western Digital 500Gb 16MB AAKS כרטיס מסך Gigabyte 9800GTX 512MB HDMI Retail כמות : 2 כונן אופטי LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe Black כרטיס קול Creative X-FI Xtreme Gamer Retail מארז Thermaltake Armor Plus Aluminum Silver + Window צריך חוות דעת על המחשב הזה, מה הייתם משנים \ משפרים ואיפה הטעות? המחשב ירוץ כהתחלה על XP
-
- 40 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
תקציב משוער- 4,000-5,000 ש"ח, רכישה בישראל, רצוי שתהיה רשת גדולה כמו BUG/Ivory * מטרות המחשב? לדוגמה: צפייה בסרטים/סדרות, משחקים כבדים, עבודה משרדית. * גודל המסך? לא גדול מידי אך לא קטן מידי- אשמח לעצתכם בעניין. 15-17 אינץ' לדעתי זה בסדר. * רזולוציית המסך? גבוהה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם Numpad. * משקל רצוי? לא כבד מידי, לדעתי בין 2.5-3.5 קילו זה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחשב שרוב הזמן יהיה בבית אך רצוי שהסוללה תהיה חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB, HDMI, כל העסק. * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB יספיק. * כונן אופטי? או צורב DVD רגיל, או קורא בלוריי במידה והדבר לא יאלץ חריגה מהתקציב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייע…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, עם חריגות קלות ביותר רק אם מאוד משתלם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו- כרגע לא 4K וגם לא בעתיד הקרוב. פוטושופ ואילוסטרייטור. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מתאים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש חנות שמוכרת מחשבים ניידים חדשים עם תמיכה של XP בחברה שלי יש צורך במחשבים ניידים עם מערכת הפעלה XP רצוי עם יציאה 9 פינים (לא חייב) כי יש מתאם מעבד I3 ומעלה , מישהו מכיר חנות כזאת או דגם מחשב שאפשר להתקין אליו?
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
ניסיתי לעקוב אחרי השאלון, מקווה שזה עוזר: 1. דרוש מפרט מחשב לעבודה, התקציב המקסימלי 7000 ש"ח. ניתן לחרוג, מעדיף לחסוך. 2. השימושים הצפויים של המחשב: א) תוכנות: הרבה פלאש, פוטושופ. תלת מימד +וידאו בתדירות פחות יומיומית, אבל חשוב בהחלט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט: צורבים, כונני דיסקים, פלופי... 5. יש לי כרטיס גרפי שאולי אפשר עוד להשתמש בו, תגידו אתם: nVIDIA GeForce 6600 GT PCI-E 6. יש לי כאן קירור מים ל-AMD וגם טייפון. אם יהיה אפשר להשתמש בהם למחשב החדש זה יהיה נהדר. 7. לא מתכנן אוברקלוק 8. אני יכול להרכיב לבד ולהתקין לבד. 9. אזור מגורים: אשדוד-אשקלון 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן: שיתמודד היטב עם גרפיקה כבדה, ריבוי קבצים, ריבוי תוכנות…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls 3, Witcher 3, FIFA16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19'' ,1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות, סרטים, גיימיניג בינוני - לא crysis, bf4 וכו', יותר בכיוון של company of heroes, men of war, warframe * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6, כמובן עדיפות למאט אבל בעיקרון לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 3 ק"ג בערך, זה מחשב שאני אמור לקחת איתי ולא להשאיר קבוע מחובר לשקע בבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני לא מצפה שיחזיק שעות ארוכות תחת מאמץ, אבל אם הוא יוכל להחזיק 5 שעות בעבודה עם מסמכים / גלישה זה יהיה מצויין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750GB, עדיפות למחשב בעל אפשרות הרחבה לכונן נוסף * כונן אופטי? אין צורך * האם…
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט לעבודה משרדית + גרפיקה דיי פשוטה, בגרפיקה פשוטה אני מתכוון לעבודה מינימלית בפוטושופ ועריכת סרטים בפרמייר. *חשוב לציין שכרגע העבודה הזאת נעשית דיי טוב במחשב דיי ישן עם המפרט הנ"ל: i5-3570, 4GB, 1TB, Nvidia GTX650 Ti התקציב הוא: 2,000 ש"ח, ניתן לנצל את כולו. השימוש הוא: כמו שציינתי למעלה, פוטושופ ועריכה מינימלית בפרמייר והשימוש בו תדיר. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי. רעש: הרעש של המחשב אינו חשוב, זאת אומרת 1 מתוך 8. OC: לא מתוכנן OC מערכת הפעלה רצויה: WIN 10 חנות: אין העדפה לחנות ספציפי. תכנון קנייה: אשמח לקנות את המחשב בשבוע בקרוב. בקשות מיוחדות: אם אפשרי …
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
פרוייקט קיקסטארטר מוצלח של חברה בשם Atom Computer מוכיח לנו שמחשב PC זעיר יכול להיות גם חזק ומתקדם לכתבה: http://hwzone.co.il/neutron-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%96%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%97%d7%93/
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום הילד הגדול בן 15 אוהב לשחק משחקים כבדים כמו קול אוף דיוטי--- כרייסז --לומד תכנות--- ג'בה ועוד קיבלתי הצעה לקנות מעבד i7 920 אקסטרים סוקת 1366 לוח אם ex58udr3 של ג'יגהבייט כרטיס מסך hd 5850 ati זיכרון טריפל 3x2=6 של ocz ספק 650 w סי סוניק ----או אנטק דיסק קשיח--של סמסונג 1 t בקיצור 1000 ג'יגה והאם יש הבדל בין f-1 ל- f-3 מארז-- ???????????. אשמח לעצה להמלצה כמה זה צריך לעלות המון תןדה
-
- 25 תגובות
- 2.8k צפיות
-