ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לדעת כמה שווה המחשב והציוד שלי כיום... אשמח אם מישהו יצליח לתמחר את המחשב בצורה הוגנת... כולל הפחתת בלאי ופרק זמן שימוש.. כמובן שהציוד שמור מאוד אבל לא נקנה אתמול יש לציין שהמסך ממש משמ יוקרתי... בספק אם אמכור אותו בכלל וכבר לא מציירים דגם טוב כמו זה.. זהו המפרט AMD Athlon64 3500+ newcastle Socket 939 Thermaltake Big Typhoon CPU Cooling Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4X A-Data 512x2 DualDDR 400 XFX Geforce 6600GT PCIe 128MB W.D 250GB (16MB) SATA2 W.D 200GB (8MB) SATA NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 HEC Compucase CI-6A19 & HEC 475W Creative SB Live! 5.1 Logitech Speakers X-530 5.1 Sony Headphones MDR-P180 Logitech MX510 Mouse steelpad QcK M…
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך חוות דעת אני פתוח להצעות בתנאי שיבוא הסבר להצעה לגבי מפרט. קיבלתי הצעה על המפרט הנ"ל. המחשב עומד להיות בסלו אז השקט חשוב. ישמש גם למישחקים וגם לצפיה בטלויזיה. מעבד: Intel Core i5 750 935 ש"ח קירור חלופי למעבד: Scythe Big Shuriken 160 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-P55M-UD2 570 ש"ח זכרון: Kingston DDR3 2GB 1333Mhz x 2 520 ש"ח כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 5770 1024MB PCIe 850 ש"ח דיסק קשיח: Samsung 1TB HD103UJ 430 ש"ח כונן אופטי: LG GH22NS x22 Black 135 ש"ח כרטיס טלוויזיה הכולל DVB-T לקליטת עידן+ ומגיע עם שלט רחוק (ללא IR Blaster המשמש להעברת ערוצים בממיר הוט/יס) Gigabyte GT-P8000 (ללא קידוד חומרה ל-MPEG2): 235 ש"ח (חיוני רק אם מעוניינים בהקלטות משידור…
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט לעבודה בתלת מימד, בעיקר בתוכנה 3D Studio Max 9 במסגרת תקציב על 7000 ש"ח גג. אני משתמש בזוג מסכי CRT 17 אינטצ'. למי שתוהה מדוע אינני עובר ל- LCD רחב התשובה פשוטה: כדי להגיע לשטח העבודה של זוג מסכי 17 במסך LCD יחיד ובאיכות תצוגה סבירה, נדרשת ממני הוצאה כספית גבוהה מאוד שאיננה משתלמת לי כלכלית ואיכותית. בתהליך הרינדור כמעט את כל כולה של העבודה עושה המעבד, בזמן שאת תהליך העבודה השוטפת בתוכנה מריץ הכרטיס מסך. התוכנה יודעת להשתמש בריבוי ליבות, בטכנולוגית 64Bit ובנפחי ראם גבוהים. אשמח לשמוע ממכם בהקדם האפשרי, אני מעוניין לקנות את המחשב ולהתחיל לעבוד.
-
- 9 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתכונן לקנות מחשב חדש,ההשקעה שעל הכוונת היא 3000 ש''ח ללא ציוד הקפי. למטרות עריכה גרפית בפוטושופ\לייטרום + פרמייר(עריכת וידאו), ואפשרות לשחק משחקים בכיף, אני לא גיימר כבד אבל רוצה להנות גם מזה... נעזרתי בחבר , שאגב עובד בחנות מחשבים מוכרת,הוא הציע לי שתי אפשריות , אני סומך עליו ועל הידע שלו אך רציתי לברר אם יש הצעות נוספות, והאם מחירים אלו בם טובים. אם למישהו יש אלטרנטיבות אשמח לשמוע ואשמח אם יהיה הסבר קטן לבור שכמותי בנושא. אלה המפרטים: " המפרטים שאמרתי שאני אציע לך, לעריכת וידאו+קצת משחקים הנה האופציות מפרט 1, קצת חזק יותר לעריכת וידאו, אבל פחות במשחקים- מעבד: Intel Core i5-760 זכרון: kingston hyperX DDR3 1600mhz 4GB דיסק קשיח: 1TB 7200rpm SATA2 (לפי מה …
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
Asus P5N-E SLI-מחיר 750 ש"ח Asus nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe-מחיר 3200 לשניים.. NTEL Core 2 Quad Q6600 BOX-מחיר-1350 Real Power 550W SLI-מחיר 800 ש"ח CoolerMaster 690-מחיר 465 ש"ח WD2500YS Western Digital- מחיר 389 ש"ח Kingston DDR2 1 Gb 800MHz CL5-מחיר לשניים 378 +קירור על חשבון הבית. המוכר עושה לי הנחה שכל זה יעלה כ7200 ש"ח..שווה לי? הלוח אם, המעבד או הספק יגבילו את הSLI?חשוב לי לדעת. תודה.
-
- 12 תגובות
- 873 צפיות
-
-
המחשב שלי נקנה לפני שנה וחצי וסתם רציתי לדעת אם יש לכם מושג כמה הוא בערך שווה כיום: CPU: Intel i5 760 2.8GHz (Quad Core) Motherboard: Intel DH55PJ Ram: 3GB DDR3 1333MHz CL9-9-9-24 - Kingston 1GB - Transcend 2GB GPU: Gigabyte GT440 1GB DDR3 OC Version Case: Thermaltake Soprano VG7000BWS PSU: Qori 200XA (Generic) 500W HDD: Hitaci Deskstar 500GB Sata II
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי נייד LG A310 של העבודה. מדובר במחשב עם מעבד I3, שהגיע עם 3GB DDR3 זכרון סה"כ, ב 2 כרטיסי SODIMM , אחד 2GB והשני 1GB , שניהם 1066Mhz מתוצרת hynix. ברצוני לשדרג את הזכרון. 3 שאלות לאלו עם נסיון במחשבים ניידים: (יש לי המון נסיון בנייחים, אך בניידים אין, וידוע לי שהיו בעיות בעבר בנושא) 1. האם יכול להיווצר בעיה בתאימות ברכישה של זיכרון 4GB במהירות 1600Mhz בניידים ? (למען תמיכה במחשב עתידי) 2. האם יצרני זיכרון מסויימים עלולים להוות בעיה ? 3. המחשב תומך במקסימום 8GB. (מגבלה של הצ'יפסט) האם לדעתכם יעבוד SODIMM של 8GB ? (רק יחידה אחת) חיפשתי כל מידע בנושא באתר LG ופשוט אין. גם דגם זה לא מופיע באתרי יצרני הזכרון.
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
המחשב צריך להיות פחות או יותר כמו המחשב שבמפרט שלי לוח אם: GIGABYTE GA-H55M-S2H (Intel H55 Chipset) מעבד: Intel® Core™ i5 650 3.2GHz 4 MB 1333MHz זיכרון: Kingston 4GB Kit DDR III 1333MHz דיסק קשיח: 500GB 7200rpm SATA II מארז: Foxconn TLA-436 ספק כוח: ZALMAN 500W + Active PFC כ. מסך: GeForce GTS250 1GB HDTV + DVI כונן אופטי: Nec AD-7200 DVD-RW x 20 Black הערות: יש דיון על הכרטיס מסך בפורום כרטיסי מסך ככל הנראה המארז יהיה כמו שלי (RAIDMAX SAGITTA) כי המארז שבמפרט לא מאוורר משום מה אני לא יודע של מי הדיסק הקשיח ואני אבדוק. כל הצעה לשיפור תתקבל בברכה.
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב לחבר מפרט לצרכי עיבוד מתמטי מאסיבי (Matlab ועוד). התקציב - 3000 ש"ח. רכיבים: לוח אם, מעבד, זכרון, דיסק קשיח ומארז+ספק. אשמח לעזרתכם, תודה.
-
- 11 תגובות
- 873 צפיות
-
-
היי,אני צריך שתבנו לי מפרט ב6,000¤ , רצוי מאוד מKSP,חנות באיזור המרכז,המחשב אמור לכלול ציוד היקפי(מקלדת,עכבר,רמקולים) ומסך 17 אינץ',רגיל,של LG או משהו יותר טוב. המחשב בעיקר מיועד למשחקים מאוד מאוד כבדים,לכן צריך כרטיס מסך חזק,ומעבד כפול ליבה,וזיכרון 1GB RAM. לפחות 160GB,בטכלונגיית SATA II המחשב לא מיועד לOC כלל. כמו- כן,-המחשב גם מיועד לנאמר להפעיל את האימיול,להוריד 10-20GB ביחד,למזער אותו,ולהיכנס למשחק,ושהוא לא יקרטע או משהו או אפילו לדוגמה דפדפן רץ ברקע,אימיול,מסנג'ר,איסיי,ומשחק שמשחקים בו,ושום דבר לא אמור לקרטע. אם אפשר,אז להכניס קירור ביגטייפון,אבל לא חובה,אם משהו אחר יספיק,אז סבבה,כי במילא אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. המארז אמור להיות סביר,מומלץ מאוד שיהיה עם חלון ש…
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב Lenovo FLEX 15 Premium I7-512-16GB אני רוצה לעבוד על פרימייר בעריכת וידאו על קבצי 4k. הכרטיס מסך NVIDIA GeForce MX230 2GB אני יודעת שהכרטיס לא ברמה שאני יכולה לצפות ב 4k אבל השאלה האם זה יעורר בעיות/יתקע/יוריד איכות או שרק איכות הצפייה שלי תהיה באיכות נמוכה? תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
איזה מחשב נייד - מומלץ לפי הדרישות הנל?: * מטרות המחשב? הכל * גודל המסך? 13 אינצ * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? בלי * כונן Bluray? בלי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא - אחריות בארץ עדיף 5 שניפ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DEL תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנות סטטיסטיות ושליפות כמו: R, SAS and SQL SERVER - מדיה (המחשב יחובר לטלויזיה בסלון, לצפיה בסדרות/סרטים) FHD (המחשב יחובר למסך טלוויזיה '48 אז לא נדרש 4K) - אני משחק רק league of legends (עדיף הגדרות גבוהות, אך אוכל להסתדר עם בינוניות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא צריך כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 7-8 6. ה…
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום כולם! אני עתיד לקנות מחשב נייד של HP, אני מחפש תוכנות לאבטחה של המחשב. עלה לי רעיון לתוכנת אבטחה בעזרת זיהוי תווי פנים. האם ניתן להוריד תוכנה כזאת באינטרנט? והאם ניתן להכניס כמה תווי פנים, כלומר להכניס כמה פרצופים לתוכנה? בתודה מראש, ארד גונן
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום החלטתי שהגיע הזמן לחליף מחשב ואני פונה אליכם כדי שתעזרו לי לבנות מפרט חדש הדגשים: מעבד Q6600 עכשיו כשאפשר להשיג אותו ב 1500 ש"ח כרטיס מסך 8800 זיכרון 2GB - 4GB אין תכנון ל OC המחשב ישמש בעיקר למשחקים, אינטרנט ותיכנות אין צורך במסך צורב אני אעביר מהמחשב הישן אז גם אין צורך ודבר אחרון מארז שיהיה פשוט בלי כל הקישקושים מסביב אבל עם יכולות קירור כמה שיותר טובות המחשב יוצב במקום בו זרימת האוויר לא כ"כ טובה דרך אגב אני מתכנן להרכיב את המחשב בעצמי כך שאין צורך לחשב עלות הרכבה במעבדה תודה רבה לכל הממליצים
-
- 14 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם ראיתי לא מעט מפרטים בפורום שהמלצתם לאנשים והרכבתי לעצמי משהו - אשמח מאוד לשמוע חוות דעת תקציב: 3K (אפשר חריגה של כמה מאות שקלים אבל רק עם זה באמת שווה את זה) מטרות: שימוש כללי +משחקים משחקים: אני אוהב לשחק מדי פעם (crysis, COD) אבל לא חשובות לי ההגדרות הכי טובות ציוד הקפי: רק מסך שונות:לא צריך הרכבה. בגדול אני רוצה שזה יהיה מחשב שיריץ משחקים בצורה טובה אבל כרגע אין לי מספיק כסף ולכן לקחתי לוח עם כ.מסך מובנה ואוסיף כ.מסך נפרד עוד איזה חצי שנה (סדר גודל של 4870). כנ"ל לגבי המעבד - לקחתי אחד שנראה לי בסדר כרגע ואשדרג גם אותו ביחד עם כ.מסך (למשהו כמו X3 720 או יותר טוב, תלוי כמה סכף יהיה לי). בחרתי מסך טוב כי אני רוצה שהוא ישרת אותי הרבה זמן גם אם אחליף את המחשב עו…
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
האם קיים כזה דבר? שקלתי לקנות מיני מאק/פנדורה אבל הם ללא מסכים. האם קיים מסך נייד נלווה שאני יכול לקנות בנוסף, בכדי להפוך אותו למחשב נייד?
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעלות של כ-5,000-6,000 שקלים. המחשב מיועד למטרות משחקים (מעל הסטנדרט) וכמובן סרטים איכותיים. המטרה היא שהמחשב יחזיק תקופה ארוכה ככל האפשר וישרת את המטרה בלי יותר מדי תקלות (בעיקר בעיות חימום וכדומה). הכוונה שהמחשב יוכל להפעיל משחקים בצורה טובה. בנוסף, על איזה חברה הייתם ממליצים? HP, DELL, MSI או משהו אחר? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום ! אני מחפש לקנות מחשב למשחקים (CODMW3, F1 2011ׂ) בניתי מפרט ורציתי לדעת אם הוא טוב: [table][tr][td]מעבד: [/td][td]AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 מחיר: ₪559 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td]Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 מחיר: ₪230 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td]Gigabyte GA-990XA-UD3 AMD 990X+SB950 Chipset כמות: 1 מחיר: ₪574 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td]Mutsiff E6101-A1 Black +2x 120mm + Screwles NO PSU WITH LCD STYLISH DESIGN כמות: 1 מחיר: ₪259 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח: [/td][td]THERMALTAKE Litepower 600W כמות: 1 מחיר: ₪338 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td]Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8…
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
אני צריך שתרכיבו לי מפרט עד 5500 שקל...!! הוא לצורך מישחקים ותוכנות ואינטרנט... !! תודה מראש....
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב -בעיקר אינטרנט משחקים וסרטים 3. האם יש צורך בציוד היקפי -לא 4.האם לקנות בחנות ספיציפית?- עדיף מחניות אמינות כגון rsm skypc iqpc וזהוא.. על זה מה שאני חשבתי: . מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) - BOX ₪521 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] THERMALTAKE V3 ( BLACK) VL80001W2Z w/o PSU - זמין במלאי ₪219 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪362 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים…
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין, אבל לא מחפש להתפרע 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, בעיקר COD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך RTX2060 שאין צורך לכלול (היא בשימוש ככרטיס חיצוני עד היום) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגבול הסביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, אני רוצה שהוא יחליף מגירה במעמד מגירות של איק…
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
- 1 follower
-
-
מה לעדכם עדיף? Dell Latitude E6400 P8400 4500MHD http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=6449 LG R410 K.AP18E 2.4Ghz http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=6487 שניהם בערך אותו מחיר, מה היתרונות של האחד מול השני? ממה שראיתי עד כה: ה-LG מגיע עם מעבד קצת יותר חזק עם 4GB זיכרון לעומת 2GB ב-DELL כולל מערכת הפעלה ויסטה ל-LG יש HDMI שאין ל-DELL. נדמה לי של-DELL יש Display Port אבל זה לא מאפשר לי להתחבר ל-DVI וה-HDMI כן. ל-LG יש כרטיס מסך חיצוני שיתן ביצועים גרפיים טובים אבל על חשבון צריכת בטרייה. ה-LG גם קצת יותר כבד.
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח חבר ביקש ממני לבנות לו מחשב גיימינג שיעמוד בדרישות המומלצות של watch dogs לא הצלחתי לבנות מחשב כזה בתקציב שלו ולכן אני מבקש את עזרתכם (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (watch dogs, battlefield 4, Dayz (standalone -מהי הרזולוצי…
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אילו מעבדים נחשבים טובים היום ללפטופים? אני צריך לקנות לפטופ 12 אינץ'. תודה.
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-