עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ₪ למחשב ועוד 700 ₪ למסך, אי אפשר לקחת מאחד כדי להוסיף לשני.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות חריגה, יכול להיות בעשרות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה יום יומית וגיימינג כמה שיותר כבד (כמה שאפר להשיג בסכום כזה).. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassins creed 3 וכו׳. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  2. שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט- שימושים כלליים (גלישה, הרבה מאוד הורדות, סרטים, מוזיקה) ואולי כדאי להשאיר את אופצית המשחקים הקלים פתוחה- לא יודעת איזה משחקים. אולי GTA? או שזה לא נחשב למשחק קל? (נראה לי אפשרי במסגרת התקציב להשאיר את האופציה הזאת פתוחה, מאחר ואני לא צריכה מסך).עד היום היתה לי מערכת מבוססת AMD, עד שהלוח מת. אני לא יודעת אם כדאי להשאר עם AMD או לעבור לאינטל. לא ממש אכפת לי. בלי OC, אין לי צורך בצורב DVD או מערכת הפעלה. זכרון 2GB (לא גינרי) והארדיסק הייתי מעדיפה של WD ולא של סמסונג- 500GB אין צורך במקלדת/עכבר. כרטיס המסך הנוכחי שלי הוא- ATI RADEON 9550. אתם חושבים שזה מספיק למשחקים קלים, או שצריך להחליפו? לא אכפת לי להחליפו, כל עוד זה לא חורג מהתקציב. דבר…

• 13 תגובות
    • 874 צפיות
  3. * מטרות המחשב? בעיקר לימודים שיריץ סרטים באיכות נורמאלית ומישחקים ברמה של super meat boy פחות או יותר ושיחזיק 4 שנים לפחות * גודל המסך? עדיפות ל 15.6 * משקל רצוי?כמה שיותר קל אך לא ככ קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB זה נראה לי סביר עדיפות לאחריות ל3 שנים בנתיים שמתי עין על dell vostoro 2520 שעולה לי עם מע"מ 2.2K או ThinkPade Edge E530 3259B13 של לנובו שעולה בסביבות ה 2.5K שווה או יש המלצות למשהו אחר?

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  4. תקשיבו אני יודע שאני לא צריך ממש לשפר את המחשב. אבל כעיקרון קניתי טלוויזיה חדשה ואני רוצה להעביר אליה סרטים בכבל HDMI. כבר עכשיו אני יכול להשתמש בכבל HDMI אבל היציאה של הכרטיס מסך היא DVI עם מתאם לHDMI כך שאני מצליח להעביר רק וידאו ולא סאונד. אמרתי לעצמי במקום לקנות מדיה סנטר ולבזבז כסף אפשר 2 ציפורים במכה. גם לשפר מחשב וגם להעביר ממנו סרטים. אז תדאגו שלכרטיס מסך שאתם ממליצים לי יש יציאת HDMI ללא מתאם שיעביר גם סאונד וגם וידאו!! ושלא יהיו פאלטות!! שלכרטיס מסך בטוח יהיה תמיכה עם הקול. בכל מקרה זה המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigaby…

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  5. שלום חברים, אני מעונין במחשב בעלות של 6.5k למשחקים. עליו לכלול: AMD 3000 64 bit Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Gigabyte FX6600GT GV-NX66T128D PCI-e 128Mb Altec Lansing ATP 3 2.1 Speakers ומסך - 17" Samsung 793DFS זכרונות 512 לפחות, אם נכנס במסגרת התקציב 1024 מבלי לפגוע יותר מדי בשאר הרכיבים מה טוב. בנוגע לשאר הרכיבים - ספק, סוג זכרונות, מארז אין לי הרבה ידע ולכן אני צריך אותכם. חשוב לי שהמחשב יהיה בר שידרוג בעתיד. בקשה נוספת חשובה - על המפרט להיות מהאתר http://www.goldtop.co.il בלבד חברים (מסיבות שלי...),אני מקווה שזה בסדר.

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  6. שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לאמא שלי. מטרת המחשב: עבודה משרדית פשוטה, בעיקר גלישה באינטרנט, מעט מאד WORD ו- PowerPoint. גודל המסך: לא בטוח, אבל צריך מסך גדול. משהו כמו 15 אינץ' ומעלה. זמן סוללה: לא נדרש זמן סוללה ארוך. ככל הנראה יהיה מחובר לחשמל רוב הזמן. יציאות: רצוי שתהיה יציאת HDMI, אך לא חובה. כוננים: צורב DVD מערכת הפעלה: בתקציב צריך לכלול מערכת הפעלה. המקלדת חייבת לכלול עברית. תודה רבה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  7. Started by yoakall,

שלום חברה.. אני רוצה לקנות מחשב חדש (כרגע אני על פנטיום 2) ובעזרת ידע מצומצם יחסית וחברים הרכבתי את המפרט הבא.. אשמח לתגובות והמלצות לשינויים או שיפורים, עלות המחשב היא כ 4000 ש"ח (ללא מסך) תודה לוח אם asus p4s800 D מעבד p-4 prescott 3.0GHZ 800Mhz זכרון DDR 512MB 400MHZ כרטים מסך ATI Radeon 9800Pro 128MB כונן קשיח WD 80GB S-ATA 7200RPM צורב LG 52*32*52 עכבר+מקלדת+רמקולים+מארז - סטנדרטים

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  8. אוקי אז ככה : amd 2800 64bit epox 8hda5j s754 sata gb hitachi sata 160gb lite-on 52x32x52 samsung 753 hec compucase redeon 9800 pro drr 512(400 וכל היתר כרטיס רשת כרטיס קול עכבר מקלדת רמקולים ההעצה שקיבלתי ב ksp היא 5555 שח אז ככה יש לי כמה שאלות 1) מה דעתכם על המיפרט הזה 2) מכון שהחלפתי את רוב הפריטים יש לי הנחה קטנה. יוצא לי 70 שקל יותר אם אני יקנה את הרכיבים בנפרד אז אולי אתם מכירים חנויות שבם זה יכול לצאת לי יותר בזול. 3) המוכר בחנות אמר שאני לא יכול להוציא את המקסימום מהכרטיס מסך אם המעבד הזה שבשביל להוציא את המקסימום צריך מעבד חזק מאוד ... יש אמת בדבריו אני יכול להסתפק בכרטיס פחות טוב ולהנות באותו מידה 4) הבעיה הכי גדולה היא שהמחשב יקר מידי התקציב שלי הוא 5000 ש…

• 6 תגובות
    • 874 צפיות
  9. שלום : אני קונה מחשב... נראה לי שהכל סגור חוץ מהמארז ... אם למשהו יש משהו מארז טוב בסביבות ה200 שקל שיגיב אני מבקש שהוא יהיה מKSP ולא משום חנות אחרת! (לא כולל ספק כי כבר יש לי!!!)תודה המפרט: מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3200+ (S-939) 1 1060 K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 1 680 זכרונות? DDR 400 512MB A-DATA /VT X2 520 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) RADEON X800XL TV,DVI 256MB PCI-E 2280 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 120GB SATA 1 470 Teac/SONY 1.44 1 40 כוננים- DVD LG X16 1 150 מארז- חסר לי צריך משהו בסביבות 200 שקל ספק Power Supply HEC 400W 300 מקלדות? כמות Logitech Internet Pro White 1 70 עכברים? MS Optical + roll 1 50 רמקולים? כמות CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp…

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  10. שלום לכולם וחג שמח חבר ביקש ממני לבנות לו מחשב גיימינג שיעמוד בדרישות המומלצות של watch dogs לא הצלחתי לבנות מחשב כזה בתקציב שלו ולכן אני מבקש את עזרתכם (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (watch dogs, battlefield 4, Dayz (standalone -מהי הרזולוצי…

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  11. Started by harelfar2,

אחרי כמה שנים טובות, המחשב הקודם שלי מתחיל לקרטע בטירוף, (גם לאחר פירמוט) ולכן צריך להשתדרג למשהו טוב יותר... השימושים המרכזיים הם תכנות ללימודי מדעי המחשב (לא גרפיקה), גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. הדבר המרכזי החשוב לי הוא זיכרון הRAM, שבמידת האפשר בתקציב יהיה 8 ג'יגה. *לא* חשובים לי רוב הדברים כגון, זמן סוללה, מראה המחשב, משקל המחשב, רזולוצית מסך וכד'... כן חשובה- יציאת HDMI. גודל המסך- עדיפות גדולה ל15.6, אבל גם מוכן להתפשר תמורת מחיר נמוך יותר, מבלי לפגוע בביצועים. עדיפות ל lenovo או DELL, אבל אם אתם אומרים שחברה אחרת תהיה יותר טובה אז אני אשמח לשמוע.. תודה רבה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  12. Started by AmirNadav,

שלום לכם. בן דוד שלי מעוניין לרכוש מחשב נייד. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, שמיעת שירים וכו'. המליצו לו על המחשב הבא (מהחנות אייבורי): מעבד Intel Core Duo T2050 1.6GHz זיכרון 512 DDR דיסק קשיח 80GB 5400RPM צורב DVD Dual Layer כ.רשט אלחוטי Intel WI-FI 802. l b/g כ.מסך ATi Radeon Express 200M מסך קריסטלי רחב 14.1" WXGA מערכת הפעלה Windows XP Home Edition מחיר- 4890 ש"ח. מה דעתכם? אמיר.

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  13. Started by zeevge,

שלום לכולם! אשמח אם תעזרו לי בקניית מחשב נייח, עניתי על השאלון ותודה מראש לכל העוזרים המחשב מיועד בעיקר לצפיה בסרטים ב -Full HD מה התקציב המקסימאלי? ת. 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ת. לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ת. 300 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ת. איכסון מדיה, צפיה בתכני HD ואיכות שמע גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מי…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  14. Started by dorviper,

המחשב הוא לעבודה עבודה גרפית בעיקר עם התוכנות PHOTOSHOP וFREE HAND דיסק כשיח כמה שיותר גדול בגבול המחיר תודה אולי חריגה של עד 4000 לא יותר

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  15. יש לי שני הצעות של מפרטים, בבקשה תעזרו לי להחליט מה משניהם..בעיקר תשימו לב להבדלים בין הזיכרונות.. מפרט 1 מארז P182SE 120mm X3, Mirror finish מעבד: Q9550 לוח: GA-EP45T-DS3R Dual Channel DDR3 1800/1600/1033/1066 זיכרון A-DATA 4Gb KIT (2G X2) 1600 gaming CL-9-9-9-24 דיסק: 500גיגה *2 SATA II 32Mb buf כרטיס מסך Geforce GTX 260 MAXCORE 896MB OC DUAL DVI HDMI Retail OVERCLOCKED אופטי: DVDRW X22 SATA תקשורת: מובנה 1000\100\10Lan ספק כוח: 650W CMPSU-650TX קירור: ZALMAN 9500 LED System Integration EDITION סה"כ 7616 ¤ מפרט 2 מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn BOX קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: ANTEC P182 SE http…

• 14 תגובות
    • 874 צפיות
  16. איך המפרט אני צריך שהוא יהיה: 1.מחשב למשחקים 2.טוב ל OC 3.שיהיה ניתון לשדרוג בעתיד ועדיף שהמארז יהיה מכוער בשביל modding כמות. מוצרים סה"כ 1 OCZ 512MB EL DDR PC4000 500MHz Gold Edition Dual Channel 970 ש"ח 1 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM 395 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NXP-SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 1,231 ש"ח 1 AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem 1,150 ש"ח 1 LG 52x32x52/16 Combo CD-RW/DVD-ROM Black Oem 255 ש"ח 1 Codegen SP6079 Midi Tower 325 ש"ח 1 Thermaltake Silent PurePower 410Watt W00035 350 ש"ח 1 Thermalright SP97 for AMD 318 ש"ח 1 DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan 94 ש"ח תקציב 6500 גג גבולי…

• 9 תגובות
    • 874 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית גרפיקה פוטושופ CS5 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כן מקלדת …

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  18. אני צריך 2 מפרטים למחשב למשחקים, לא כולל מסך או מה שמסביב, רק את המחשב עצמו. שכל אחד מהם יכלול צורב DVD. ד"א- מה ההפרש בביצועים כיום בין אינטל ל-AMD? כבר יותר משנה לא התעניינתי בנושא... תודה

• 18 תגובות
    • 874 צפיות
  19. אמא שלי עכשיו בקטע שלכל המרצים שהיא מכירה יש לפטופ אז גם היא צריכה אחד. אני ממש לא מבין בזה הרבה..! אז אם מישהו יכול לתת לי ממש את הלינק לקניה שלו מאיזה אתר זה יהיה נחמד... בכל מקרה כל מה שהיא צריכה שם זה וורד פאוור פוינט וכדומה אבל שיעבוד בצורה חלקה הוא גם צריך ליהיות קל יחסית ומעוצב.. וזול יחסית! תודה מראש!!!

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  20. שלום לכולם, אשמח לחוות דעת על מחשב חדש. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7.האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. …

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  21. שלום לכולם! :] הלכתי לחנות מסויימת כדיי לבדוק מחירים והם ראו את המארז שהציעו לי (פה) ואמרו שזה לא הכי כדאי, כי ספק כוח מובנה לא תמיד הכי טוב וכדאי יותר מ-350W, כי החלקים במפרט צורכים הרבה חשמל. (הספק לא כדאי). האם זה נכון? המארז הוא: Foxconn TLA475S USB Front True Power 350W FSP Case. (המפרט: http://img144.imageshack.us/img144/1580/mifrat6cx.jpg). עכשיו בקשר למאוורר, Igoolo. הוא לא פשוט מידיי? הוא מספיק? לא ייעשה רעש ויקרר טוב? (טוב מאוד?). אני יודע שאלו הרבה שאלות, פשוט אני סקרן ואני רוצה לדעת כי אני אוטוטו קונה את המחשב. תודה רבה! :]

• 10 תגובות
    • 874 צפיות
  22. Started by Transfer,

בארצות הברית בלי הרבה לבדוק זה I7 עם 4GB זכרון וכ.מסך שצריך להריץ הכל עלה לי 900$ וגם עשיתי אחריות לשנתיים באופיס דיפו איך הלפטופ הזה? בנתיים רץ סבבה למרות שנדהמתי לכמות התוכנות שמגיעות איתו כל מיני בודקים אוטומטיים ומייצבים... זה לפטופ ראשון שלי http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/A660

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  23. שלום לכם -- כפי שתוכלו לראות מימין, אני מומחה לרשתות ואינטרנט בפורום רשתות, אבל לפני מספר שבועות קבלתי הזמנה לתערוכת CES 2010 שמתקיימת בלאס וגאס. CES היא תערוכת האלקטרוניקה הבידורית והמחשוב הגדולה ביותר בעולם ומציגות בה כ-2,500 חברות מהגדולות ביותר בתחום. את ההזמנה לכנס, על תקן של עיתונאי ועורך אתר אינטרנט, קבלתי מאנשי יחסי הציבור של התערוכה, על בסיס הפעילות של אתר NetCHEIF כאן -- http://www.netcheif.com. חדשות ומידע מהתערוכה ניתן לקרוא בבלוג שלי. הפוסט על המחשבים החדשים של ASUS נמצא כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=80

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  24. שלום, יש לי כרגע מעבד: i5-3470 כרטיס: gtx 560 geforce זיכרון: 8 gb ram לוח אם: B75M-D2V המחשב כבר ישן ובקושי סוחב משחקים חדשים. האם יש טעם לשדרג אותו (החלפת כרטיס מסך והוספת זיכרון) או לקנות חדש? תודה לעוזרים.

25. אורח נעמה
    Started by אורח נעמה,

היי, אני מחפשת מחשב נייד חזק שיאפשר לי לעבוד בנוחות על תוכנות כבדות כמו פרימייר (לא ברמת שימוש יום-יומית אלא פעם בשבוע-שבועיים). מצד שני, הוא חייב להיות קל משקל יחסית. כרגע יש לי Insprion של דל ששוקל כמעט 2.5 קילו וזה ממש יותר מדי בשבילי חשוב לי גם שהמחשב יהיה שקט יחסית, אבל זה פחות קריטי מהמשקל מוכנה לשקול גם מאק אם התמורה ממש ממש שווה את זה

• 1 תגובה
    • 874 צפיות

דיונים חדשים בפורומים