ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב חדש לשימושי ביתי טוב, לא לגיימינג אבל לא משהו בסיסי מידיי. AMD הוציאו את Ryzen שקיבל מחמאות ביחס מחיר לביצועים. השאלה שלי האם לקחת סיכון ולרכוש Ryzen או ללכת על intel (ה'בטוח'). ואשמח לקבל המלצה ללוח אם לשימוש הביתי. בנוסף, האם כדאי לרכוש כרטיס מסך חיצוני או שמספיק המובנה על לוח האם. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב חדש לשימושי ביתי טוב, לא לגיימינג אבל לא משהו בסיסי מידיי. AMD הוציאו את Ryzen שקיבל מחמאות ביחס מחיר לביצועים. השאלה שלי האם לקחת סיכון ולרכוש Ryzen או ללכת על intel (ה'בטוח'). ואשמח לקבל המלצה ללוח אם לשימוש הביתי. בנוסף, האם כדאי לרכוש כרטיס מסך חיצוני או שמספיק המובנה על לוח האם. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים סרטים אינטרנט ומשחקים קלים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו: אינטרנט סרטים משחקים כגון: need for speed most wanted generals warcraft 3 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה:אני לא יודע מה הכוונה אבל זה לא לשימוש בתוכנות כבדות בכלל ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם: מסך ישן 600x800 avg 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא: לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. לא צריך אין לי כלום 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קרי…
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
תקציב 5500 אפשר לחרוג מקסימום 500... 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים, הורדות, 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך LCD 17" 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך DVD ולא פלופי אבל אני רוצה צורב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא, אל תכללו מאווררים וכו', אבל תבחרו מארז טוב ויפה עם ספק טוב, מאוררים וכל מה שמסביב אני אבחר בעצמי 7. WIN XP באנגלית + הרכבת מחשב + התקנת מע' הפעלה תודה מראש (:
-
- 13 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב 15.6", רזולוציה גבוהה, נוח (שלא תתחמם המקלדת בזמן העבודה), אין חשיבות לסוללה (יהיה ליד חיבור לחשמל כל הזמן), לא משנה גם המשקל, העדפה לחברה עם שירות טוב פה בארץ. מצאה חן בעיני הביקורת על ה-ASUS פה באתר, ולמרות התקציב הגבוה, גם הוא נראה לי שיספיק לצרכים של סבתא שלי. יש סיבה לקנות יותר יקר למרות התקציב הגבוה? http://hwzone.co.il/reviews/notebooks/asusk53e זאת. אני עכשיו עובר עליה שוב, הרזולוציה קטנה קצת. יש רזולוציה יותר גדולה עם גודל נקודה סביר או שגודל הנקודה הזה נחשב "נורמלי"?
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
מחשב לשימוש ביתי הרבה הורדות ומשחקים פה ושם. כוללהרכבה ושיכלול צורב דיוידי. אין אפשרות לחריגה. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
עם מסך שימושים מאוד פשוטים ללא ווינדוס כרגע אין חריגה עד להתייעצות נוספת אבל תציגו אפשרות לא גבוהות על שתי שורות ודרישה אחת אני לא ימלא שאלון של השב"כ 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?זה של דוד שלי ז כרגע לא יודע אם הוא ירצה לחרוג אז ברגע שתהיה לי תשובה נוספת אעדכן אבל כרגע לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גלישה נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשבסופר מריו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב עד 2000 שקל לא כולל ציוד היקפי. זה המפרט שבניתי אבל אני לא יודע אם זה טוב/לא טוב אולי צריך לשנות משהו או להוסיף. תודה מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.2GHz(E4500) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤590 לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤409 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ¤242 צורב DVD: LG DVDRW GH-20N X20 - BLACK - SATA ¤159 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤240 מארז: COMPUCASE 6A19B +HEC 300AR-TF ¤283 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤1998 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב, שיוכל להריץ תוכנות דיי כבדות, ומשחקים קלים (GTA ודברים כאלה, לא יותר מזה) לאחר הרבה עיונים בפורום, והרבה התלבטויות, הגעתי למפרט הבא... רציתי לדעת את דעתכם ואם יש מקום לשיפור, אז אתם מוזמנים לעשות זאת תודה רבה לכל המגיבים! (המפרט הורכב בIQPC ) מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤403 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-S3G ¤317 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 GeForce 9500GT SUPER 512MB DDR2 - RETAIL ¤312 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤252 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS30 X22 - BLACK - SATA ¤126 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤194 מארז: NZXT ALPHA w/o PSU ¤259 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 שירותי …
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
המחשב כמו שציינתי לא למשחקים, הוא אמור לתפקד כמחשב ביתי, אני מניח שלא יותר מגלישה, קצת תוכנות, עריכת מסמכים וכו'. AMD ATHLON 64 2800+ BOX 790 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8NS 495 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ 480 ¤ 1 WD 80/7200 JB 8MB 380 ¤ 1 POINT OF VIEW FX5200 128MB 300 ¤ 1 LG 52X32X52 170 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A21 400W 495 ¤ 1 סה"כ: 3110 ש"ח. המפרט מנו עה. מה אתם אומרים? רציתי שהכל יהיה עם 3 שנים אחריות, וכמעט אין ג'יפורס 5200 או 9550 עם 3 שנים אז לקחתי את זה של החברה הקצת לא מוכרת הזאת. יש מה לחשוש? לגבי המארז + ספק. יש אפשרות אתם חושבים לקחת את המארז עם הHEC 300W במקום? זה יוריד את החריגה ויהיה אפשר אולי לקחת את הK8NS Pro למרות שלא בטוח שצריך את כל הפיצ'רים שהוא מציע.
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הבא: https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4 עדיף לחסוך טיפה אבל חשוב שיהיה גם כונן SSD (ושאלה: האם המשתמש במחשב צריך לדעת להשתמש בSSD? כלומר ברגע שהמקום בו נגמר אז הוא צריך לדעת לשמור בכונן D? או שזה שומר בכונן D אוטומטית לאחר שנגמר כל המקום בSSD?) מחשב לשימוש ביתי ללא צורך במשחקים כבדים.. צריך גם מסך נחמד חוץ מהתקציב של המחשב ורמקולים סטריאו + סאב שיתנו צליל טוב אבל לא יותר מ500 שח וגם כמה יעלה חלונות 7 בעברית? עדיף לי לקנות בTMS כי כבר קניתי ויצאתי מרוצה סך הכל וגם אשמח אם יהיה אפשר לשדרג אותו בעתיד אם זה לא ממש מייקר (האפשרות לשדרוג) ואם אפשר לעזור קצת להחליט על איזה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מחליף את המחשב הביתי שלי לחדש. בגדול הוא ישמש אצלי לגיבוי נתונים, תמונות, סרטים, אינטרנט וכד, לא משחקים או תוכנות מיוחדות (בשביל זה יש אחר). אני רוצה שיהיה חזק בשביל השימוש הביתי ואני לא מחפש את ההכי חדשני. מה אתם אומרים על המפרט הבא: + לוח אם אינטל Intel Desktop Board DG31PR PEARL CREEK + מעבד : Intel Core 2 Duo E6550 2.33 Ghz 4MB Cach FSB 1333 + זיכרון פנימי : kingston DDR2 800Mhz CL5 KVR800D2N5/2G + דיסק קשיח : WD 320GB WD3201ABYS SATA RAID + תקליטור :צורב די וי די LightScribe X18 ASUS 2014L1T + כרטיס מסך : Geforce 7200GS 256MB + מארז : HEC CI-6A19B-400 + PS 400W + תוספת קירור Zalman CNPS7000Al OEM + כרטיס קול : HD Audio - Realtek ALC888 + כרטיס רשת : …
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
אשמח גם להמלצה על מחשב לחבר, התקציב הוא עד 3K - עדיף כמובן כמה שפחות, אך אם זה שווה את ההפרש ניתן למתוח את התקציב גם בכמה מאות בודדות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, אינטרנט, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מסך 15.6, לא קריטי אם מבריק, לא קריטי הרזולוציה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לאזור 2500 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומעט גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 FH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה משרדית, קל movie maker, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה משרדית, קל movie maker, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דודה שלי (36) מעוניינת לרכוש מחשב, והיא פנתה אלי בבקשה לבחור לה מחשב בתקציב 1500 ללא ציוד הקפי. אני הצעתי לה להגדיל את התקציב ל-2500. מה אתם אומרים? שווה בשביל המחשב הבא להוסיף 1,000 ש"ח? השימושים שלה במחשב הם גלישה באינטרנט, עבודה במסמכי אופיס, שימוש בתוכנות שיתוף קבצים, נגינת מוזיקה וצריבתם, צפייה בתמונות ממצלמה דיגיטלית, שימוש בתוכנות מסרים מידיים, שליחת וקבלת דוא"ל ושאר השימושיים הביתיים הפשוטים. אני לא חושב שהיא תשחק במשחקי מחשב תלת מימדיים או תצפה בסרטי DVD, אבל לפחות לדעתי האישית, זאת לא סיבה לקנות כרטיס מסך OnBoard. לא? עוד משהו - לדעתי, רצוי לקנות לוח אם (ושאר רכיבים) שיתמוך (שיתמכו) בטכנולוגיות החדשות, שבמידה והיא תרצה לשדרג את המחשב בעתיד (להוסיף זיכרון, להחליף…
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב בתקציב של 2000 ש"ח למשחקים (לא משהו כבד), ללא OC וללא מסך בנוסף אני צריך צורב ואת שאר החלקים ההיקפיים (מקלדת, עכבר וכו') תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חופר פה בפורום כבר שבוע וזה המפרט שהגעתי אליו פחות או יותר. אשמח להערות ודעות... Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box 1,090 ש"ח Gigabyte GA-P55-UD4 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model GP55UD4 995 ש"ח Scythe Katana 3 Cpu Cooler LGA1366 AM3 Model SCKTN3000 150 ש"ח OCZ 4Gb i5 kit DDR3 1333MHZ PC3-10666 7-7-7-24 Platinum OCZ3P1333LV4GK Model OCZ3414K 585 ש"ח Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103UJ Spinpoint F1 450 ש"ח Gigabyte nVidia Geforce GTS250 1GB DDR3 GV-N250OC-1GI Zalman OC Model 952002/N250OC1GI 735 ש"ח LG GH22LP20 Super Multi DVD Rewriter IDE x22 LigntScribe Black Retail 165 ש"ח …
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
1. לנצל את התקציב במלואו, חריגה? עד 99 שח 2. עבודה משרדית, סרטים, אינטרנט. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. מחשב קומפלט כולל הכל מלבד מסך. 5. חשיבות השקט - 6-7 6. אין צורך במערכת הפעלה, הרכבת המחשב באה בחשבון (לא נכללת בתקציב). עדיפות לRSM. 7. קירור חביב למעבד, מעבד AMD בלבד ואם אפשר לדחוף 4GB בכל הסיפור אז בכלל מצוין. תודה רבה חברים.
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום לכם אני מבקש עזרה בהרכבת מחשב ביתי לשימושים הבאים: אינטרנט אופיס מדיה (סרטים , תמונות ממצלמה דיגיטלית, שירים) המפרט המבוקש צריך להכיל את הפריטים הבאים: רצוי מעבד אינטל לוח עם כרטיס מסך און בורד זיכרון 2 גיגה דיסק קשיח 160 צורב DVD מארז כונן דיסקטים מקלדת + עכבר רמקולים LCD 19 או LCD 17 - לא מסך רחב * הרכבת המחשב תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום לכולם, תודה מראש לעוזרים. שימושים עיקריים בסדר יורד: 1. גלישה 2. צפיה בסרטים 3. OFFICE 2010 אני זקוק למחשב מבוסס INTEL, מארז + ספק יש (Gigabyte Sumo + Enermax 500W) + כל הציד ההיקפי. לכן רק מעבד + קרור, לוח, זכרונות, דיסק קשיח SSD + דיסק קשיח טרה, צורב. שי
-
- 11 תגובות
- 901 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 2000, אם ממש כדאי אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט עריכת סאונד וכתיבת תווים (לא חושב שדורש משהו מיוחד במפרט) ומדי פעם עריכת וידאו\תמונות מזדמנת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט בגבולות הסביר, ברמה שלא יפריע בסלון 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני אשמח לעצתכם והמלצותיכם בנוגע למפרט מדויק (ועלותו) עבור מחשב ביתי חזק. הדרישות/אילוצים - 1. פנטיום 4 3.2 2. ג'יגה זיכרון 3. לפחות 120GB דיסק קשיח 4. מסך 17" LCD בנוסף - * צורב מהיר, כרטיס קול, כרטיס מסך חזק, רמקולים, כונן CD/DVD, עכבר אופטי ומקלדת (שניהם אלחוטיים)... * התקציב הוא 10,000 ש"ח פלוס מינוס * חשוב לי מאוד מחשב אמין ואיכותי. * לא מתוכננת שום פעילות OC, אם זה רלבנטי למישהו. נ.ב. אני לא יודע מה מקובל פה, אבל אם זה אפשרי - אני אשמח אם תוכלו לציין גם מקום לרכוש את המפרט המומלץ (טווח גיאוגרפי הוא מקיסריה ועד ראשון לציון).
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי חזק להחשיב את המחשב הנוכחי שלי (שאיתיכבר כשמונה שנים). שימושים (מעבר לשימושים ביתיים בסיסיים של OFFICE, גלישה, הורדות וכו') 1. משחקי סימולטור הטסה של טיסנים (Realflight, Phoenix, ...). כרגע על מסך 22" אך בעתיד אולי יותר גדול (עד גודל עליון מקסימלי מתאים לשימוש שולחני) 2. עריכה בסיסית של סרטי וידאו. (צריך חיבור Firewire למצלמתי הנוכחית אבל גם מה שמתאים למצלמות וידאו מודרניות יותר) 3. חזק מספיק להריץ VMWare עם מערכות הפעלה שונות על גבי WINDOWS VISTA כך שהמחשב הוירטואלי יעבוד מהר ולא ירגיש איטי. 4. אפשרות להריץ הרבה אפליקציות במקביל והרבה דפי אינטרנט מסיביים במקביל על מספר דפדפנים שונים במקביל. (כנראה משפיע על כמות הזכרון, מהירות דיסק). שלא אצ…
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-