ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, חשבתי לאחרונה לקנות מחשב חדש עקב התיישנות יתר (ראו מפרט בצד). המחשב הנוכחי דיי מספק אותי אבל הביצועים דיי צולעים הזמן האחרון. החלטתי לקנות לפטופ כיוןן שהצרכים לא כאלו רציניים זאת אומרת ביצועים גרפיים צריכים להיות קצת יותר טובים מהמחשב הנוכחי שלי (אני עדיין משחק קצת 8)) וכמו כן צפייה בHD בצורה חלקה יותר, מעבר לזה עבודות משרדיות. עברתי על כמה מחשבים ניידים אבל עדיין אין לי דעה מגובשת בנוגע ליצרנים וכרטיסי מסך וכמה זה משפיע. איך זה בתור התחלה? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4019&CatCode=315
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום אני כרגע עם המפרט הבא: מעבד:i5 750 לוח אם:gigabyte-p55-ud3 זיכרון:8 GB כ.מסך: GTX 580 1.5GB ספק: antec earthwatts 550W מארז: antec 300 אני מעוניין לשדרג את המעבד+קירור+לוח אם+זיכרון (החלקים הישנים ימסרו) כמו כן אני מעוניין בכונן SSD אני מעוניין באוברקלוק ורצוי שהרכיבים יהיו איכותיים למטרה זו השימושים שלי הם: משחקים, כל תוכנות אדובי, מגוון תוכנות תלת מימד (יש צורך במכונת רינדור משומנת) התקציב הוא 5000 חשוב שהמחשב ישרוד לפחות כ-4 שנים ולכן אני מעדיף לשלם טיפה יותר על רכיבים איכותיים
-
- 4 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום רב, אבא שלי מעוניין לרכוש מחשב שולחני שיתאים לצרכיו, שעיקרם: תוכנות שרטוט וגרפיקה כמו Catia, Solidworks, Unigraphics וכיו"ב. אשמח לחוות דעתכם ביחס למחשב שמתאים לו. אני לא כ"כ מבין במחשבים. נראה שהוא נעול על המחשב הבא: https://www.pc365.co.il/product-15788-Dell_Precision_T5810_Workstation_PM_RD33_10459_במלאי שקטונתי מלהבין מה כה מיוחד בו שעלותו כה גבוהה (ללא מסך!). זה נראה כמו החומרה שיש לי בנייד שעלה 4000 ש"ח אם לא פחות מכך. חשוב לו שהמחשב יהיה של DELL (בגלל שירות הלקוחות - ובזה אני אכן מצדיק אותו). אשמח ליד מכוונת
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.tms.co.il/39900 זה המפרט זה בערך גם התקציב המקסימלי של המחשב מה דעתכם על השילובים? אם יש לכם תיקונים בכיף
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לקנות 2 מחשבים ניידיים אחד בשבילי למטרת עבודה השני לאחי ואישתו הראשון בשבילי לעבודה בפוטושופ או פריהנד טיפה לא עריכות וכו' רק להקטין להגדיל ולהוסיף כמה סלוגנים מתמונות מהמצלמה...בזמן אמת ושלא יקרטע לי וכל השאר לעבודות רגיל ואם כבר על הדרך שיהיה כרטיס מסך טוב ולא סנטדרנט למשחקים מוכן להשקיע עד 4 אלף שקל בשביל אחי מחשב לבית אופיס ומשחקים רגילים וכל השטויות הרגילים...שנראה לי כל מחשב סטנדרטי בעל חלקים טובים יכול לעשות תעבודה והוא מוכן להשקיע עד 3500-
-
- 4 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Dell מדגם N411Z. לאחרונה ביצעתי פירמוט במחשב. לאחר הפירמוט המחשב לא זיהה באופן אלחוטי את רשת האינטרנט. ניתן להתחבר רק אם הכבל מחובר ישירות למחשב. אציין כי שאר המחשבים בבית קולטים את הרשת ללא בעיות. ניסיתי לחפש דרייברים, אך ללא הצלחה. אשמח לעזרתכם. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בחנות QSYS.CO.il מוכרים נייד של חברה ידועה אבל של דגם שלא מיובא לארץ באמצעות היבואן הרשמי. אני מעוניין לשמוע את דעתכם על החנות הזאת ועל הסיכון שכרוך בקניית נייד ביבוא מקבילי.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בדיוק כמו הכותרת.. אין צורך בציוד היקפי, לא אעשה OC. חשבתי על משהו כזה: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪951 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L ₪603 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950201 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Ripjaws ₪648 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL7D-4GBRM כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4650 512MB DDR2 PCIe ₪320 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD4650-512D2E צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪132 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז כולל ספק HEC 63RA 500W ₪381 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp…
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
מחשב למשחקים, סרטים, עבודה משרדית, וכו'. אני קונה את המחשב מרשת KSP, אז בבקשה להרכיב מפרטים משם. בינתיים יש לי מסך Proview 17", אבל אני אחליף אותו בקרוב למסך 22". *הנה מפרט שנתן לי חבר(סה"כ 3074 ש"ח), איך הוא? אפשר לשפר במסגרת התקציב? תודה מראש, דודי.
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
דרוש מפרט למחשב בסיסי שיריץ יישומים רגילים כמו אופיס (2009), אינטרנט (פייסבוק בין השאר), סרטי HD ופה ושם איזה משחק לא משהו רציני ברמה של פיפא. הכל ירוץ על וינדוס 7 כמובן. המחשב צריך להחזיק כמה שותר זמן לכן החלטתי לנסות משהו עם I3 אב אולי יש לכם רעיון אחר... צריך לכלול מסך, מקלדת ועכבר. ניסיתי להרכיב משהו בעצמי אבל זה בלי כ.מסך: מסך: [..] DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA ₪1246 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX ₪598 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H55M-S2H ₪550 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9-9-9-24 - F3-12800CL9D-4GBNQ ₪565 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪110 מארז: [..] RAIDMAX TORNADO BLACK w/o PSU ₪221 …
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
האם גם במפרטים של שרתים אתם יכולים לעזור??? זה לחנות שמקסימום יתחברו 6 מחשבים. אני לא ממש מבין אז אם תוכלו להסביר גם על מה חשוב אני אודה לכם. בלי ציוד היקפי, ללא OC...
-
- 4 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום אני צריך בדחיפות להרכיב מחשב חדש ועוד לשבוע הקרוב אשמח לקבל ממך סיוע לגבי מפרטו התקציב העומד לרשותי הוא 6000 ש"ח המפרט יתבסס אך ורק על מעבד אינטל המעבד- INTEL 2.4 דיסק קשיח- 60GB 7200 כרטיס מסך- כנראה RADEON 9000 PRO 128MB לגבי שאר הרכיבים אני זקוק לעזרתכם(לוח אם!!!, זיכרוןDDR OR RDRAM ואיזה דגם???, מסך-17 איזה???? וזהו פחות או יותר) בבקשה הגיבו להודעה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זקוק למפרט מקצועי עבור עריכת וידאו, תקציב 4,700 ש"ח 1. מה התקציב המקסימלי? 4700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, עריכת וידאו (עבודה בעיקר על תוכנת "AVID") 3. יש צורך במסך(רחב 16:9), רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה- אנא עזרתכם 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא יבוצע אוברקלוק. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין עדיפות 10. האם י…
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום. אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד העומד בדרישות הבאות- * מטרות המחשב? יצירה ועריכה של מוסיקה(Fruity Loops, תוכנות לעריכת אודיו, תוכנות תיווי, וכו') אינטרנט, אופיס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6". * רזולוציית המסך? לפחות HD 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ- 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. בנוסף, חשוב שהכניסות/יציאות יהיו בצידו של המחשב, ולא בחזיתו. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. אם יש אפשרות לשים SSD ללא חריגה משמעותית מהתקציב, אז לפחות 128GB. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למישהו יש הערכה כמה שנים המעבד i7 980x יוכל להחזיק בהרצת תוכנות וכמובן משחקים ברזלוציה גבוהה? בהנחה שכל שנה\שנתיים משדרגים את הכרטיס מסך. אני יודע שזאת שאלה שקצת קשה לנבא מה יהיה בעתיד לכן אני מבקש רק הערכה. ועוד שאלה אחת הבנתי שעתיד לצאת i7 990x מה ההבדל בינו לבין 980x אם יש בכלל ? חוץ מהתדר שאותו אני יודע שיהיה גבוה במקצת. אם אפשר להעביר את הנושא לפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות בטעות רשמתי את זה בפורום מפרטים סליחה
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אוקי חברה מחר אני מזמין את המחשב הזה .. תגובות ביקורות והמלצות לשיפורים יתקבלו בשימחה (אפילו רצויות 950 שח מעבד - INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6320) 1066MHz/FSB 4MB - BOX - 920 שח זיכרון - G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK 625 שח לוח אם - GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 380 שח דיסק קשיח - WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS 335 שח מארז - GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK - GZ-XX1CASNB XFX PCI-EX GeForce 8800GTS XXX EDITION 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - PV-T80G-GHD9 - RETAIL 600 שח ספק כוח חזק מאוד - ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT 250 שח קירור חזק למעבד - THERMALTAKE BIG TYPHON VT 100 שח 2 מאוורים חזקים 120 …
-
- 4 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום בוא נתחיל מזה שאני לא מבין כלום במחשבים זה כמו סינית בשבילי לכן אני חייב את עזרתכם. התקציב הוא מקסימום 2300 שקל לכן אין לי הרבה אפשרויות,אני מקווה שתוכלו לתפור לי חליפה טובה השימושים הצפוים של המחשב הם לא יוצאי דופן.אני לא גיימר ואני לא מנצל את המחשב למשחקים ביכלל,הכי הרבה זה FIFA או משהו בסגנון,לכן אין צורך בכרטיס מסך מדהים.אני בעיקר מתעסק בפוטושופ ומעלה הרבה תוכנות כבדות בו זמנית לכן אני מבין שאני צריך מעבד חזק. שטח איכסון אני צריך בערך 500 GB אני מעדיף שלא יהיה יותר נמוך כי אני זקוק להרבה מקום,וגם כן חשוב לי מחשב מהיר אז אני מעדיף לפחות 2 ג'יגה ראמ. אני משתמש הרבה במחשב לכן אני מעדיף שלא יהפוך לזבל אחרי שנה חח. המפרט לא כולל עזרים כמו מסך וכד'' רק מפרט נטו …
-
- 4 תגובות
- 705 צפיות
-
-
הייתי רוצה לקבל הסבר קצר מה עדיף לי AMD או INTEL הבחור בחנות הציע לי אינטל הנה המפרט: מעבד QUADCORE Q9300 לוח אם GIGABYTE P35-DS3P זיכרון CORSAIR 4GB כרטיס מסך GIGABYTE GE-FORCE 8800GT 512MB מסך SAMSUNG 19" 2MS דיסק קשיח W.D 320GB 16MB S.ATA מארז THERMALTAKE SOPRANO SILVER ספק כוח THERMALTAKE 550W צורב DVD SAMSUNG את המפרט הנ"ל הוא הציע לי לקנות ב6000 שקל. עדיף לי לקנות בחנות אצלו כי אני משלם בצ'קים ואף אתר לא יסתדר איתי בצ'קים ככל הידוע לי... מה לעשות, מה לשנות, כדאי או לא, עובדים עליי או מה???
-
- 4 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים ותכנות, המחשב יריץ עם מסך Full HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד למשחקים כמו CS:GO , Battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :CS:GO , Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש כמה דברים בסיסים שאני ממש חייב ופליז אם אפשר רק מפרטים שכוללים את הרכיבים האלה חשוב לי INTEL לא AMD בשום פנים באופן לא AMD גם לא מעבד סלרון... עדיף כפול ליבה למרות שזה בטח כבר בעייתי מבחינת תקציב אבל נראה.. כונן קשיח WD 250 וזהו תכלס לא צריך לא ציוד הקפי לא מסך ובטח שלא OC :-) ובגדול אני צריך לוח אם עם AGP כי יש לי כרטיס מסך GEFORCE 4MX מיותר שאני פשוט אכניס לו שם על הדרך כי גם ככה זה מחשב לעבודה משרדית... אין דרישות מיוחדות מעבר לזה באמת תודה על ההשקעה (אל תכעסו על החוסר אהבה שלי לAMD ) אני פשוט רוצה את המחשב אינטל תודה רבה לכל הטורחים
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
בס"ד קודם כל אני רוצה לציין שקראתי גם בפורום הזה וגם בפורומים אחרים שאלות ותשובות בנושא הזה אבל לא היה מענה ספציפי בנוגע לבעייה שלי. הגדרת בעייה: התקנתי על המחשב הזה win 7, ולאחר זמן מה שמתי לב שכשהמחשב מוגדר במצב 'שינה' (לא מצב 'מצב שינה' שזה שונה) אז במקום לשקוע בתרדמת מסויימת הוא פשוט נכבה לגמרי בצורה שכאילו כיבו אותו בפתאומיות (כי אחרי שאני מפעיל אותו בחזרה עולה החלון המפורסם שאומר לי לבחור: מצב בטוח,מצב בטוח עם רשת, הפעלה רגילה). יש לציין שכאשר אני מגדיר לו מצב 'מצב שינה' הוא מבצע מצב זה כראוי - מכבה את המחשב כהלכה ולאחר הפעלה מביא אותי למצב הקודם. הערה: המחשב נייד בא עם win vista. יש לי חשש מסויים שאולי יש דברים שלא יעבדו טוב עם win 7 במחשב הזה. תודה לעוזרים וחג שמח…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב שיחליף את השולחני . הצרכים הם אופיס קצת משחקים קלילים קצת פוטושופ וסרטים . זה הדגם שננעלתי עליו http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9420 א. בגלל שזה אסוס - חברה מאוד אמינה והמחשבים שלה ברמה גבוהה ( לפחות מהבירור שעשיתי ) ב. יש זיכרון SSD , ועד כמה שאני מבין הזיכרון הזה מקפיץ פלאים את המהירות בה עובד המחשב . דעתכם ? תודה
-
- 4 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלו לכולם אשמח לעזרה בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K פלוס מינוס. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח בערך . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר רינדור אנימציה ועבודה עם 3DSMAX . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DSMAX, vray 3.4 - כמעט באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אשתי צריכה מחשב חדש לעבודה ורציתי לקבל המלצה לפני הרכישה. המפרט שאני יודע שארצה כולל: i7 לפחות 8G RAM, עדיף 16 כונן SSD, מספיק 256G אבל אפשר יותר מסך 15.6 (בערך, לא קטן כמו 14 אינץ' אבל לא צריך מסך גדול יותר) כרטיס מסך טוב שיוכל לתמוך בתוכנות גרפיות ראיתי מחשבים שפחות או יותר מתאימים כמו דגמים של לנובו יוגה 720 אבל אשמח לקבל המלצה למחשב טוב ואמין, ובכלל לשאול האם לעבודה הגזמתי בחלק מהדרישות. כמובן שעדיף בתקציב נמוך ככל האפשר (לא מעוניין לחרוג מ-6000 ש"ח). תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום!! אני חדש בפורום :-) שרצתי די הרבה באתר לאחרונה, והרכבתי מפרט מחשב לפי הרבה המלצות ודיעות שקראתי כאן מאנשים שונים. אשמח אם תתנו לי עליו חוות דעת ואיפה אפשר להוסיף/להוריד ע"מ למקסם את העלות מול התועלת ממנו. תקציב 2500 ש"ח ללא ציוד היקפי. מעבד: pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB Dualcore tray 445 ש"ח לוח אם (GIGABYTE): EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, intel P43 DDRII 1333 PCI-E 460 ש"ח זכרונות (DDRII 1066Mhz): 2X 1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 215 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte 9800GT 512MB 630 ש"ח דיסק קשיח: WD 320GB 7200RPM 16MB SATA II 230 ש"ח מאוורר למעבד: Freezer 7 Pro 125 ש"ח מארז: CM 590 330 ש"ח סה"כ 2435 מבחינת ספק כוח, יש לי ספק של EZCOOL שנותן הספק של 450W אז…
-
- 4 תגובות
- 764 צפיות
-