עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב - עבודה משרדית ואינטרנט? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פשוטות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציוד היקפי לא צריך. רק מחשב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  2. Started by yoramns,

מחשב שישמש בעיקר לגלישה אולי קצת אופיס בלי ציוד עקפי השמח לחנות באזור הקריות מעבד AMD Athlon II X3 445 Box ₪407 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX445WFGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H ₪424 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950757 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪197 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪259 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752 צורב Sony Optiarc AD-7240S X24 SATA Black DVD ₪99 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=DR24NSB מארז כולל ספק HEC 6T10 300W ₪219 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-…

• 6 תגובות
    • 878 צפיות
  3. מחשב במצב חדש לגמרי מאחר ולא היה בשימוש פיזי מעולם (תמיד עבדתי עם מסך, מקלדת ועכבר חיצוניים), גם הסוללה שלו חדשה (מאחר ולא הייתה בשימוש, מלבד שכל חודשיים דאגתי לרוקן אותה עד הסוף ולטעון אותה עד הסוף כדי לשמור עליה). מעבד - T5550 במהירות 1.83GHz מאיץ גרפי לא מובנה - Nvidia GeForce Go 7300 מסך 15.4 אינץ' זכרון פנימי - DDR2 3GB מערכת הפעלה - Vista חוקית כונן קשיח - 160GB 5400RPM כמו שאמרתי המחשב במצב חדש, היה בשימוש בממוצע פעם בשבוע וגם זה עם התקנים חיצוניים כך שהמסך שלו בקושי הציג תמונה והמקלדת והעכבר שלו חדשים לגמרי. עדיין יש עליו את הניילון על הסמל (Lenovo) ועל המצלמת WebCam הפנימי (הכיסוי הזה שמגיע כשהוא חדש). בקיצור - מחשב עם נתונים מעט ישנים, אבל פיזית - חדש. כמה אוכל …

• 6 תגובות
    • 878 צפיות
  4. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  5. Started by גיימרית,

קניתי מחשב נייד בחנות מסויימת, ועכבר MOGO X54 בחנות אחרת בשביל הנייד. בחנות שקניתי ממנה את הנייד אמרו לי שיש במחשב שלי express slot כי ככה נטען העכבר. בקיצור, עושה רושם שאין לי שום דבר כזה. רציתי לדעת מה זה ה-express slot (אם למישהו יש תמונה איך זה נראה) והאם יש מתאם או משהו בסגנון שאפשר לחבר לנייד כדי שאוכל להטעין את העכבר (או לחילופין שאכלתי אותה וקניתי עכבר שאין לי מה לעשות איתו עכשיו).

6. Started by darq,

. מה התקציב המקסימאלי? : 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? : ב100 שקל, אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב : משחקים,עבודה משרדית, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : רוב משחקי התלת מימד הנוכחים. :כולל GTA5 שיצא בקרוב. אני מודע שלא ממש אפשר לדעת מה הדרישות, אבל בכל זאת. -מהי הרזולוציה הטבעית : כרגע : 1680x1050 22 אינטש. אבל מתכנן בעתיד לקנות 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? : גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? : …

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  7. היי, אישית בניתי את המפרט הבא (ללא מארז כי אין לי מושג מה יש ואיזה סוגים), הכל מ-KSP הבנתי שכדאי לקנות ספק מ"נעה" ולתת לKSP שירכיבו, אז אם תוכלו לתת לי את סוג הספק מ"נעה" ואת המארז מ-KSP, או כל דבר אחר שנראה לכם לנכון... בקיצקץ, זה המפרט: מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 1180 1 1180 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 950 1 950 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 570 2 1140 אין לי מושג בזכרונות, פשוט בחרתי בזכרון עם תדר 667 במחיר סביר אני מתכנן לעשות OC אבל באופן מתון ולא מטורף, ובנוסף אני רוצה שהמחשב יהיה שקט כמו דלת, ולכן בלי קשר ל-4K אני מוכן להוציא 4…

• 10 תגובות
    • 878 צפיות
  8. שלום לחבר שלי יש מחשב שהוא כבר איטי. בא עם הרדיסק רגיל HDD ורק 4 גיגה RAM. יפרסם את המפרט. התקציב שלו למחשב חדש מאוד נמוך עד 1700 שקל ולכן הצעתי לו לשדרג את המחשב שלו במקום לקנות חדש. הבעייה היא שהוא רוצה גם ווידוס 11 ולמיטב הבנתי צריך בשביל גם TPM 2.0. זה אומר למיטב הבנתי שצריך או להחליף לוח אם לאחד תומך או להחליף מעבד לאחד שבא עם TPM מובנה וישמח להמלצות ולדעת אם זה בכלל רעיון טוב. החבר שלי משתמש בוא רק לתוכנות(אופיס זום וכאלה) וגם כמה משחקים מאוד ישנים שלמיטב הבנתי רצים היום כבר על כל נמחשב gta 4,starcraft 2,wolfenstein 2. מפרט: הרדיסק 1TB HDD זיכרון 4GB DD3 nvideo GeForece GT 730 gigabyte p55a-ud3 intel core i5…

9. Started by Popopo12345,

שלום לכם, המסך של הנייד שלי asus נשבר אני רוצה לתקן אותו. יש כל מיני מעבדות במרכז אבל אני חושש ליפול בפח כי יש מלא רמאים . בבקשה יש לכם המלצה למעבדת תיקונים טובה שאתם מכירים באזור המרכז כמובן . תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  10. שלום, אני צריך מפרט למחשב נייח בסיסי ביותר (אינטרנט, וורד) שיעבוד במהירות סבירה, תודה. . מה התקציב המקסימאלי? 1k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית בסיסית ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  11. אני לא עושה אוברקלוקינג, אשמח אם תתחשבו בזה בעזרתכם תודה. אז מה שחשבתי עליו עד עכשיו הוא ככה: מארז: COOLMASTER CM690 ספק: אני צריך עזרה בחלק הזה... עדיף ספק כמה שיותר יציב. מעבד :Intel Core I7 I920 2.66GHz (את המעבד הזה אני בטוח קונה..) לוח אם: -EX58-UD3R של Gigabyte (זה הפשוט ביותר אבל אם יש שינוי משמעותי בינו לבין אחר אשמח לדעת). דיסק קשיח:500GB SATA 2 איזה חברה ממולצת וזה משנה אם 32 או 16 MB? זיכרון : kingston 3G DDR3 (1X3) כרטיס מסך: GEFORCE 260 GTX ZOLTEC (מחפש חברה אחרת שתיתן אותם ביצועים במחיר נמוך יותר בהתחשב בזה שאני לא עושה אוברקלוקינג) מה צריך להתאים\לשנות כדי לקבל את האפקטיביות המקסימלית במינימום מחיר? תודה מראש על כל עזרה.

• 13 תגובות
    • 878 צפיות
  12. היי, אני מחפש לקנות מחשב בתקציב של 3000 ש"ח עבור משחקים כבדים.. צריך להביא בחשבון שיש לי מסך Samsung LCD 206BW, מסך רחב ע20 אינצ'... בכל מקרה, אני לא מחפש ציוד היקפי למעט המחשב עצמו... גם אין צורך בספק חדש... בנוגע ל-OC, אני לא מחשב מתאים לאוברקלוק, ככה שקירור סביר יספיק פה...וגם לא איכפת לי מרעש שהמחשב יפיק.

• 14 תגובות
    • 878 צפיות
  13. Started by coldstorm,

יש לי את המחשב הבא: לוח אם ga-k8nf מעבד 3000+ 64bit athelon 512k ddr 400 mhz זכרון x600 pro 128k כרטיס מסך יש לי עד 1000 ש"ח לשידרוג. איך אני ממקסם את התמורה לכסף? בתודה מראש

• 11 תגובות
    • 878 צפיות
  14. שלום חברים, כבר כמעט בניתי מפרט למחשב שלי, אבל אז גיליתי את הפורום והוא די שינה לי כמה תפיסות. אז אני פשוט אבקש המלצה של מומחים: השימושים של המחשב: עריכת תמונות (פוטושופ וכו'), עריכת וידאיו (פרימייר וכו'), ו-HTPC. אין לי ממש זמן למחשקים, אבל יהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים סבירים (בקיצור, לא צריך את ה-8800). המחשב ימוקם בסלון, ולכן חשוב ביותר שיהיה שקט מאוד ואסטטי (צריך לעבור את ה-WAF - Wife Acceptance Factor ;D). המחשב יריץ Vista Ultimate. אין לי שום כוונה לעשות OC. להלן המחשבות שלי: - מארז - די נסגרתי על ה-Antec Sonata III, אבל אני חושב אולי לשדרג ל-P182 עם איזה ספק חמוד, וקיט השקטה, למרות שהוא קצת גדול לטעמי. - לוח אם - כמעט הזמנתי את ה-Asus Maximus Х38, אבל נראה שז…

• 10 תגובות
    • 878 צפיות
  15. Started by Dimebag Darrell,

בעיקרון הבנתי שאני צריך מחשב חזק, זאת אומרת, 8RAM עם מערכת הפעלה של 64ביט ומעבד חזק כדי שיחזיק תוכנות. אני לא הטיפוש שמשחק במשחקים. אז כרטיס מסך לא מעניין אותי. אפילו אם הוא מובנה בלוחאם אז גם זורם כל עוד אני יכול לראות במחשב סדרות ושיט. תזרימו לי מפרטים טובים עד 3K שזה הגבול יעני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך אז לחסוך. הרי אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף ועוד כל מה שנלווה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה עד 3500 כזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם סאונד ובעתיד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן וא…

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  16. Started by pringles,

המחשב לא לאוברקלוק בעיקר מישחקים סרטים אינטרנט ומוזיקה כמות. מוצרים סה"כ AMD ATHLON XP 2500 ORIGINAL BOX 592 ש"ח ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD 479 ש"ח GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM 518 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות נשלח תוך 24 שעות - קירור לכונן קשיח : ללא מאוורר 472 ש"ח SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI 1,215 ש"ח LITE ON 52X32X52 RETAIL 238 ש"ח BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL 252 ש"ח 3R SYSTEM NEON Light Silver 278 ש"ח Tsunami 350 Watt 150 ש"ח AOpen KB-833 27 ש"ח Microsoft® Wheel Mouse Optical OEM 65 ש"ח Creative Insp…

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  17. שלום מחפש מפרט למחשב שמיועד לעבודה עם בסיסי נתונים ותוכנות BI. נעול על מעבד i5 דור 8 וכרגע 8GB זיכרון. להלן השאלון ומפרטים שהוצעו לי. תודה שאלון: 1. התקציב הוא 3000 פלוס מינוס 10% 2. עבודה עם בסיסי נתונים SQL, עם אקסלים כבדים ותוכנות BI. לא מיועד כלל לגיימינג ולא צריך תמיכה בזה. 3. לא צריך ציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לכיוון השקט, בערך 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. צריך מערכת הפעלה חלונות 10 64ביט מסוג HOME. 10. חובה שיתמוך ב-2 מסכים, אז יציאות ל HDMI פלוס DVI או VGA. לא צריך כונן SSD. התלבטויות: 1. האם צריך כ…

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  18. אני הבעלים הגאה של הX40 אולי הכי שמור שיש בארץ, בעל 1 גיגה זכרון אחריות ל3 שנים , טחנת עגינה ומה לא.. אני מחזיק בו שנתיים (נקנה ב12 וחצי אלף) ואני שוקל להחליף אותו למחשב זהה אך בעל מספר תכונות שממש חסרות לי- הראשונה שבהם היא יציאה לטלוויזיה!! ממש חשובה לי (מרגיז מאוד בלי), השנייה היא מחשב שלא צריך טחנת עגינה (מרגיז להיסחב עם זה לפעמים) ואם אפשר אז מחשב שמתחמם פחות!!!!!!!!!! השימוש העיקר של המחשב הוא אינטרנט,צפייה בתמונות ובסרטים וגם ללימודים (היה בעבר יהיה בעתיד) עכשיו לא צריך לא עריכת וידיאו/מוזיקה, לא משחקים ולא כלום!! בשביל זה יש לי את המחשב הביתי!! זה רק מחשב קל!! קטן!! דק!!! בטריה שמחזיקה מינימום 5 שעות (לא חובה המקורית, מוכן לקנות נוספת כמו שעשיתי בX40), לא מתחמם מה…

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  19. שלום לכם אני מעונין לקנות מחשב נייד לעריכה וידאו על תוכנת - avid xpress pro5.2 במידה ואני קונה את המומלצים שלהם אני צריך להיפרד מ 12-14 K ואין לי הם דורשים - לדוגמא : Dell Precision M65 או nw8240 (הנה הלינק לאתר התוכנה והדישות http://www.avid.com/products/xpresspro/specs.asp ) אשמח לקבל את עצתכם לגבי מפרט דומה וזול יותר המפרט שאני מחפש צריך לכלול מעבד Pentium M 1.8 Ghz - או יותר טוב או Pentium D 1.7 Ghz - או יותר טוב זיכרון 2gb ram כרטיס מסך NVIDIA QuadroFX 1500M NVIDIA Quadro FX 350M NVIDIA Quadro FX Go1400 NVIDIA force 256 או יותר כרטיס FW מובנה 80-100gb 7200RPM SATA מסך - 15.4 או 14.2 os - xp sp2 תודה מראש

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  20. Started by yanivgold,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט, וצפיה בסרטים באיכות HD * תקציב?עד 2000 שח * גודל המסך? 15.6 - חשוב לי שהמסך יהיה איכותי! * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 2-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 350 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי לא האם פוג'יטסו מדגם AH-531-10 יענה על הצרכים שלי? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5934

• 8 תגובות
    • 878 צפיות
  21. שלום חברים, אשמח לקבל מכם עזרה בנוגע לבניית מחשב שולחני, אין לי נסיון או ידע בתחום החומרה, [list type=decimal] [*]תקציב - 4000 ש"ח (גמיש) - ללא מסך. [*]שימושי המחשב - בעיקר עבודה עם תוכנות כגון: פוטושופ, דריםוויבר, פרוטי-לופ (מוזיקה), ובעיקר משחק אחד (פלקון 4 BMS)-(אני לא משחק בכלום חוץ מבסימולטור הזה). [*]אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במסך. [*]יש לי כרטיס מסך gigabyte geforce 8600 gtx (אני לא יודע אם הוא מספיק טוב, אשמח לדעות - קיבלתי אותו משומש מחבר). [*]חשוב שיהיה ברמת רעש סבירה - שקט, אבל לא מעוניין להשקיע על זה יותר מידי. [*]אין צורך לכלול מערכת הפעלה. [*]אין העדפה לחנות צפציפית - כל המלצה על חנות באיזור המרכז תתקבל בברכה. [*]אין תכנון לשדרג אותו …

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  22. המחשב מיועד לגרפיקה: פוטושופ, עריכת וידאו וכמובן לדברים בסיסיים: אינטרנט, אופיס.... (אין צורך בכונן אופטי) AMD ATHLON 64 3000+ 754 BOX 770 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8N51GMF 754P 440 ¤ 1 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 2 WD 200GB 7200RPM 8MB SATAII 585 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 BLACK 370 ¤ 1 הרכבה 170 תודה

• 14 תגובות
    • 878 צפיות
  23. המפרט מיועד לעבודה כללית, גלישה באינטרנט ומדי פעם משחקים (אני לא גיימר כבר אבל אוהב לשחק פה ושם) התקציב הוא עד 4000 ש"ח ללא חריגות.. לא צריך מסך ומערכת הפעלה. צריך צורב די וי די. האם קיים כזה מפרט?

• 7 תגובות
    • 878 צפיות
  24. Started by dvvon,

למשל עשיתי מפרט באתר של KSP ויש לי חנות בצפון המחיר צריך להיות אותו הדבר?

• 8 תגובות
    • 878 צפיות
  25. Started by spz12,

ביקשתי מחבר שיעזור לי לבנות מפרט של 4.5 אלף ושל 5 אלף (תלוי כמה אני אמשוך את אבא שלי). המטרות של המחשב שיוכל להחזיק כמה תוכנות באותו זמן (אימיול + ביטורנט + דפדפנים + תוכנות מסרים + מוסיקה + ...). בנוסף לזה חשוב לי מוסיקה וסרטים. בסוף יהיה נחמד גם לשחק במשחקים, אבל משחקים זאת לא המטרה העיקרית. את המחשב החדש אני קונה מKSP הנה המפרט של ה4.5: הנה המפרט של ה5: הצעות? שינויים? תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 878 צפיות

דיונים חדשים בפורומים