עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מאד לא מבין בכל הקטע של המחשבים ואיך להרכיב מחשב חדש...אני רק מבין פה ושם. אז ככה. אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני שמעתי שAMD יותר זולים מאינטל לדברים שאני צריך אני צריל כעקרון מחשב למשחקים פשוטים יחסית... ( אני הסתדרתי מצויין עד עכשיו עם מעבד 2.8 של אינטל ( לא D לא CELERON ולא DUAL CORE הפשוט הרגיל ) וכרטיס מסך של RADEON 9250 והפעלתי עליו משחקים שאני אוהב...ואם יש משחק שאני ממש רוצה אז אני משחק לרוב בקונוסולה הביתית שלי בכל מקרה. אז אני לא מחפש מחשב לגיימרים רצניים אלא משהו שאפשר לומר מחשב גיימרים LITE אני לרוב משחק במשחקי MMO ואסטרטגיה, ושאר העבודה שלי על המחשב מסתכמת במוזיקה וצפיית סרטים והורדה. בכל מקרה אז הבנתי שAMD איכשהו מתאימים לתקציב שיש לי עכשיו…

• 14 תגובות
    • 847 צפיות
  2. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש ורציתי להתייעץ ולקבל עזרה בנוגע לבחירת דגם. כמו שציינתי בכותרת התקציב לקניית המחשב הינו 3K, אני מסוגל למתוח מעט את התקציב רק אם באמת יהיה שיפור משמעותי, מטרת המחשב היא בעיקר לצפייה בסרטי FHD שינוגנו דרך המחשב לטלויזיה ובין היתר משחקים קלים, גלישה באינטרנט (הרבה דפים בו זמנית אם יש לזה חשיבות) שמיעת מוסיקה וכו'. גודל המסך הדרוש הינו 15" למשקל אין חשיבות המחשב בד"כ יישאר בבית ורק יעבור בין החדרים ולכן גם אורך חיי הסוללה פחות רלוונטי למרות זאת כמובן שעדיף שתהיה סוללה חזקה שתוכל להריץ סרט שלם ללא צורך בחיבור חשמל. יציאת HDMI הינה בגדר חובה במחשב - משום שזהו הולך להיות מטרתו העיקרית. כונן הקשיח גם לא קריטי אני חושב ש500GB יספיקו, רוב הסרטי…

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  3. שלום! החלטתי לבסוף להתמקד בשלושת הדמים האלה... התקציב הוא סביב 3,600 כולל מערכת הפעלה. לא כל כך מצליח להבין מה ההבדל בין ה DELL VOSTRO 1015: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=738019 לבין ה INSPIRON 1545 עם ה T6500 למשל: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735273 איזה מבין השנים עדיף? מה ההבדלים המשמעותיים ביניהם פרט לעיצוב? האם מסך מט עדיף על מבריק (השימוש העיקרי בלאפטופ יהיה בנסיעה ברכבת). ודגם נוסף שעדיין נמצא ברשימה הוא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732819 עם אותו המעבד... ממש מתקשה להחליט - מישהו יכול לעזור. השימושים העיקריים של המחשב: אינטרנט, צפיה בסרטים, קריאת מאמרי (צריך מסך טוב) וכמובן שימושי OFFICE.... ממש זקוק לעזרתכם. תודה, ל.

• 1 תגובה
    • 847 צפיות
  4. אשמח אם תוכלו לעזור אין צורך בציוד היקפי

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  5. Started by Charig,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מצ״ב רכיבים בהמשך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, עדיף מאיזור השרון 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB 3, כונן SSD בנפח קטן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? …

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  6. ככה לפני שאני מתחיל, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (האמת היא שאמא שלי רוצה לקנות, ואו :פ) בכל מקרה אני ממש לא מעודכן בכל הנוגע לחומרה אני יודע שעד לא מזמן היו לאינטר CORE 2 QUAD שזה מרובע ליבה וCORE 2 DUE שזה כפול ליבה פתאום אני רואה באתר של IQPC כל מיני i3/5/7 שאין לי מושג מה זה בכלל ומעבדי פנום של AMD אני אשמח לקצר הסבר וטיפים מה עדיף (כעיקרון מחשב למשחקים, אבל אני בצבא ככה שאני מגיע פעם בשבוע/שבועיים, אני לא מחפש להריץ משחקים שיוצאים בעוד שנה על SUPER HIGH כי התקציב לא גבוה) בינתיים אני מסתדר עם מחשב INTEL P4 2.8GHZ, 1GB RAM, GF6800GT ככה שאני לא בררן גדול העיקר שיהיה מחשב טוב שיריץ COD, MOH וכל המשחקים המגניבים שלא יצא לי לשחק בהם והנה ביותר פירוט 1. מה התקציב…

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  7. שלום לכולם! אבא שלי החליט שהוא רוצה מחשב לשחק בו משחקים און ליין מהדפדפן, לגלוש באינטרנט ואולי גם לשחק בכמה שוטרים.... אז ככה מה אני רוצה: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות? 2500 מזומן 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, כרטיס רשת אלחוטי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב לי שיהיה כמה שיותר קטן(אפשר לא חובה MICRO), עדיף מארז שוכב/HTPC 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן, הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? ל…

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  8. היי אשמח לקבל ייעוץ / חוות דעת / עצות לשיפור למפרט גיימינג בתקציב של עד 5K (שמיועד גם לעבודות תכנות שונות שכוללות עבודה עם מכונות וירטואליות). המפרט הורכב בחברת IQPC, שממנה אני מתכנן לקנות (אני מאזור אשדוד). מעבד: INTEL 4590 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.3Ghz - TRAY ₪ 909 לוח אם: MSI B85M-E45 ₪ 331 כרטיס מסך: GAINWARD GTX970 PHANTOM 4GB GDDR5 - RETAIL ₪ 1776 זיכרון: ADATA 8GB DDR3 1600Hz ₪ 390 x 2 ספק כוח: Corsair VS650 650W ₪ 361 מארז: COUGAR SOLUTION (FRONT USB 3) w/o PSU ₪ 219 קרור למעבד: INTEL COPPER ORIGINAL CPU COOLER FOR S1155 ₪ 55 קרור למארז: COOLERMASTER 140mm Blue Silent - זמין במלאי ₪ 45 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + ח…

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +-, עם חריגה של כמה מאות שקלים, במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש יהיה לצורכי עבודה (פיתוח, בדיקות אוטומטיות, בדיקות API). שימושים נוספים הם גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים. לא מדובר במחשב לגיימרים! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי מחשב שקט, אבל זה לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  10. אז כן, זה התקציב - 500$. לשימוש רגיל בהחלט - אינטרנט, מוזיקה, סרטים, אופיס, קצת משחקים (ממש קצת. ממש). מצד אחד, המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח שעכשיו אצלי בחדר. מצד שני, הוא צריך להיות בפוטנציאל גם 'נייד', אופציה להשתמש בו בלימודים לאחר הצבא. זתומרת המסך זה חלק מהאישיו פה. אז כל הסופש חיפשתי וחיפשתי, וצימצמתי ל 3 אפשרויות שמתאימות לי בגדר התקציב והדרישות: Dell Inspiron 14 Dell Vostro A860 Lenovo IdeaPad S12 כולם בתקציב של כ 450-470 דולר (חלקם לאחר מקצה שיפורים). הלנובו הכי קטן וקל, אבל גם עם מפרט סביר בהחלט. אני הכי התלהבתי מה Vostro, מפרט מעולה, רק אני מפחד שזה יהיה לי גדול מדי לשימוש של נייד לקחת איתי בין שיעורים. אשמח לקבל את המלצות חברי הפורום להמלצות שלכם. ל…

11. Started by 111111,

שלום הזמנתי את המערכת הבאה ומה שחסר לי זה ספק כוח ומארז המערכת: A64 3000+ Gigabyte k8nf-9 a-dara 512mb 400ddr X2 Gigabyte X800XL Igloo light for a64 maxtor 80gb sata samsung 710T מקסימום 580 שקל שניהם ותנסו בבקשה לא compucase כי המארזים שלהם נראים כמו לא יודע מה חשבתי על Raidmax Scorpio 868 +420watt ב-410 שקל נדמה לי, נראה טוב מה אתם אומרים? אגב איך המפרט? תודה רבה בנוסף רציתי לשאול אם כדאי לי לקחת זכרונות של digma כי אין להם a-data ?

• 13 תגובות
    • 847 צפיות
  12. Started by Or ei,

1: sony vaio sr 290 t9600 radeon 3470 320 7200 9 cell battery 4 gb 800 2: hp Dv 3500t t9400 4g 9300m gs 512 400 5400 6 cell +4 cell 3: dell xps m1330 t9500 4gb 667MHZ 8400M Gs 128 320 7200 9 cell המחירים הם לא אופציה בניהם רק רוצה ללכת על המחשב הכי משתלם מה שחשוב : זמן סוללה ארוך ביצועים טובים לתוכנות עיצוב וגרפיות חשוב גם אחריות בארץ ויש הבדל משמעותי בין 5400 לבין 7200? תודה

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  13. אני מעוניין לקנות מחשב(+ציוד הקפי+מסך 1) למטרת משחקים (טוטל וור, פרו אבולושן, משחקי נהיגה וכו') ולעבודה על 2 מסכים, אני לא ממש מבין בתחום והמליצו לי על המפרט הבא: מעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 Box Intel לוח אם GAP35CDS3R Gigabyte כרטיס גרפי Saphire Radeon HD3850 256MB DDR3 PCIe או nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe Gigabyte זכרון DDR2 2048MB 800MHZ CL5 מסך מחשב LM1911 Daewoo איך המפרט? הוא עומד בתקציב? ומאיפה קונים? תודה מראש עריכה: מסך 1 כבר יש.

• 16 תגובות
    • 847 צפיות
  14. למשחקים\אוברקלוק מסך לא דק. כרטיס קול Onboard. בלי עכבר בלי מקלדת בלי רמקולים. לא משנה amd או אינטל, מה שעדיף. האם כדאי את ה PC4000 (500mhz) ? המפרט הוא בשביל חבר. ד"א, הציעו לו כבר מפרט, מה אתם חושבים עליו?: [glow=red,2,300] CPU: AMD Athlon 64 3000+ CPU Tray Motherboard: Albatron K8X800 Pro VIA K8T800 Motherboard (AMD65, FSB800, SATA RAID, 5.1 Sound, 3Com Lan, USB 2.0) Memory: DDR-RAM 1GB (or 512) 3200 Samsung Hard Disk: Western Digital 80GB (or 40) 7200 rpm 8MB Buffer Video Card: Radeon 9800 Pro/XT | Radeon x800 Floppy: לא משנה CD-Rom: DVD-ROM Liteon 16/48 Retail Monitor: 17" LG F700P Flatron Monitor + USB Hub Keyboard/Mouse: Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mo…

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  15. Started by biton,

שלום, מחפש מחשב נייד שיוכל לתפקד כמחשב בייתי לאינטרנט, סרטים\ עבודה ב- OFFICE וכו'. חשוב לי שהמסך יהיה 15.6" (עם תאורת LED כדי לחסוך בחשמל) כדי שיהיה מספיק גדול, מה גם שאני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה. לגבי מעבד נראה לי שנדרש I3 או I5 וזכרון - 4GB. לגבי יצרן - מעדיף DELL או TOSHIBA, הבנתי שהם אמינים יותר. יעד המחיר הוא עד 5000, עדיפות יותר לכיוון 4000. תודה למסייעים.

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  16. Started by eladbu,

מה אתם אומרים על הנייד הזה??? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  17. מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX ¤525 לוח אם: ASUS M2N-E ¤526 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL ¤685 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 VALUE SERIES - OCZ26672048VDC-K ¤499 מארז: A-TOP X-BLADE BLACK w/o PSU ¤330 ספק כוח: FSP 350W NOISE KILLER - ACTIVE PFC : FSP350-60THAP ¤160 קרור למעבד: GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤65 הרכבת מחשב: הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤79 אני רוצה לישון בלילה עם המחשב אבל כדי שאני אחלוק איתו דבר כל כך אינטימי הוא צריך להיות שקט (במנוחה) תשחקו עם המחיר של המארז + ספק כדי למצוא לי שקטים ואם הם …

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנות סטטיסטיות ושליפות כמו: R, SAS and SQL SERVER - מדיה (המחשב יחובר לטלויזיה בסלון, לצפיה בסדרות/סרטים) FHD (המחשב יחובר למסך טלוויזיה '48 אז לא נדרש 4K) - אני משחק רק league of legends (עדיף הגדרות גבוהות, אך אוכל להסתדר עם בינוניות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא צריך כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 7-8 6. ה…

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  19. Started by nondos,

שלום החלטתי שהגיע הזמן לחליף מחשב ואני פונה אליכם כדי שתעזרו לי לבנות מפרט חדש הדגשים: מעבד Q6600 עכשיו כשאפשר להשיג אותו ב 1500 ש"ח כרטיס מסך 8800 זיכרון 2GB - 4GB אין תכנון ל OC המחשב ישמש בעיקר למשחקים, אינטרנט ותיכנות אין צורך במסך צורב אני אעביר מהמחשב הישן אז גם אין צורך ודבר אחרון מארז שיהיה פשוט בלי כל הקישקושים מסביב אבל עם יכולות קירור כמה שיותר טובות המחשב יוצב במקום בו זרימת האוויר לא כ"כ טובה דרך אגב אני מתכנן להרכיב את המחשב בעצמי כך שאין צורך לחשב עלות הרכבה במעבדה תודה רבה לכל הממליצים

• 14 תגובות
    • 847 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ₪ למחשב ועוד 700 ₪ למסך, אי אפשר לקחת מאחד כדי להוסיף לשני.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות חריגה, יכול להיות בעשרות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה יום יומית וגיימינג כמה שיותר כבד (כמה שאפר להשיג בסכום כזה).. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassins creed 3 וכו׳. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  21. בניתי מפרט פחותאו יותר בתקציב שלי (2500-2800) מה דעתכם ? כדאי לקנות ? המטרה שלי זה גם לעבוד בו וגם לשחק מידי פעם לא משחקים ממש כבדים , משחקים כמו DOOM3 וNFS CARBON Athlon 64 3800 + (Socket AM2) X2 Dual core לוח אם : Asus M2N-MX AM2,DDR2 800,PCI-E זיכרונות 2X1 GB Crosair XMS2 TwinX CL4 כרטיס מסך : Point of view Geforce 7300GT 256MB כרטיס קול : Creative Audigy 7.1 Hard Disk Hitachi 80GB Sata 2 ד"א המפרט הזה עולה בסביבות ה 2500 + נבנה ב KSP

• 15 תגובות
    • 847 צפיות
  22. שלום חברים, אני מעונין במחשב בעלות של 6.5k למשחקים. עליו לכלול: AMD 3000 64 bit Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Gigabyte FX6600GT GV-NX66T128D PCI-e 128Mb Altec Lansing ATP 3 2.1 Speakers ומסך - 17" Samsung 793DFS זכרונות 512 לפחות, אם נכנס במסגרת התקציב 1024 מבלי לפגוע יותר מדי בשאר הרכיבים מה טוב. בנוגע לשאר הרכיבים - ספק, סוג זכרונות, מארז אין לי הרבה ידע ולכן אני צריך אותכם. חשוב לי שהמחשב יהיה בר שידרוג בעתיד. בקשה נוספת חשובה - על המפרט להיות מהאתר http://www.goldtop.co.il בלבד חברים (מסיבות שלי...),אני מקווה שזה בסדר.

• 1 תגובה
    • 847 צפיות
  23. אני צריך נייד ללימודים,אינטרנט ואופיס ומכיוון שאגור במעונות ולא יהיה לי נייח, ארצה אותו לעוד שימושים,כמו לצפות סרטים ואולי קצת משחקים קלים * גודל המסך?12"-14" * משקל רצוי?לא יותר מ2.2kg,עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיף כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה,אבל אם יש מה טוב * בלוטות?חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?לפחות 160,עדיף שיהיה אופציה להגדיל ל250 * צורב DVD?חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא חובה,אבל עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?העדפה לדל/לנובו מבחינת התקציב,בעיקרון תכננתי עד 5k אבל אם יש משהו שממש כדאי אני מוכן להוסיף עד 6k חשבתי על הווסטרו 1310 שראיתי שהוא די מומלץ פה וגם הוא זול יחסית לתקציב שלי,אבל לפ…

• 9 תגובות
    • 847 צפיות
  24. Started by Oman,

שלום, חבר שלי מבקש עצה לגבי מחשב נייד עד 4000 ש"ח (גג!!).. הוא השתחרר בימים אלה ומחפש מחשב חזק שישמש אותו לסרטים, אינטרנט, עבודה מרובה...אופיס... איזה המצלמה הייתם נותנים לו? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  25. כאן מדובר בנייד של דל רציתי לדעת איך הוא : http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1182&catId= במידה ולא, אני צריך ב2500 מחשב נייד לשימושי אופיס ואינטרנט. ניתן לחרוג עד 150 ש"ח. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.