עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by lummy,

טוב אז בשעה טובה ומוצלחת החלטתי לקנות מחשב חדש. המחשב מיועד למשחקים בעיקר אבל גם לסרטים. ציוד היקפי שאני צריך - רק מסך (עדיפות ל24 אינץ'). התקציב הוא בעיקרון עד 6K אבל אני רוצה מחשב איכותי אז תשתמשו בכל הסכום (זאת אומרת, אם הגעתם לתקציב של 5K אז יש עוד 1K לשפר אותו... P: ). כמו כן, תציינו את החנות שבה השתמשתם כדי להרכיב את המפרט. אני מעוניין אך ורק בחנויות בת"א ושיש להן פוליסה של אחריות לכמה שנים. לצערי עם כמה מהמחשבים הקומים שלי יש לי זכרונות רעים עם עניין האחריות, ואין לי כוח להתעסק בזה - אני מעוניין בחנות איכותית ואמינה, שבמקרה והמחשב יתקלקל לא תשאל שאלות אלא פשוט תתקן אותו. בנוסף, אני מעדיף שהמפרט יגיע מורכב מהחנות. תודה מראש! עריכה: אני גם פחות מבין בנושא, א…

• 8 תגובות
    • 800 צפיות
  2. שלום, אני מחפש אחר מחשב נייד עבור סטודונטית לאמנות, שמיועד בעיקר לעריכה בפוטושופ. גודל המסך, זמן סוללה ומשקל לא קריטים- אני מחפש אחר הביצועים הגבוהים ביותר בפוטושופ שניתן לקבל בתקציב זה. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 754 צפיות
  3. שלום אחרי שגנבו שגנבו לחבר שלי את המחשב הנייד צריך לקנות חדש (אל דאגה שווי המחשב הוחזר) במטרה היא מחשב 14-15, שלא יזוז יותר מידי, ללא איזה דרישות מיוחדות חוץ משיהיה הכי טוב בתקציב אחרי זה חשבתי שאולי יהיה עדיף לו בכלל לקנות נטבוק +מסך וככה הוא יהנה מכל העולמות בזמנים הבודדים שהוא ירצה לנייד יהיה לו קל לעשות את זה ובשאר הזמן המחשב יהיה מחובר למסך נורמאלי ונוח אז אני אשמח להמלצות לנייד במחיר ואף לנטבוק טוב כתוכנית שניה, שניהם צפויים להירכש בארץ ובשביל הפרוטוקול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? לא משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi יהיה…

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  4. מדובר במחשב DV5 PAVILION HP 1179 מותקנים בו עכשיו שני סטיקים של DDR2 800 mhz 2+1 3 gb עכשיו לפי הסעיף הזה בEVEREST האם אני יוכל כבר מחר לקנות 2 סטיקים של DDR3 1066? זה נתמך תמונה: [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  5. שלום לכולם , אשמח להצעות ומחשב עם הדרישות הבאות : - מחשב לא מיועד למשחקים , מיועד לגלישה - מוזיקה - סרטים - תוכנות כמו וורד -ללא ציוד היקפי - ללא OC - מעבד : INTEL ועדיפות ל QUAD או 4 ליבות של AMD ? - זכרון : עדיפות ל 4 GB חברות : OCZ \ GSKILL - קירור למעבד - עדיפות להחלפת הקירור למעבד למשהו יותר נורמלי - מארז - עדיפות לשקט - עדיפות ל COOLMASTER - מעדיף לוח אם ללא כרטיס מסך - אולי להוסיף כרטיס מסך באיזה 200 שקל גג - אולי פעם באיזה כמה זמן יתחשק לו לשחק איזה משחק ישן כזה קונן קשיח : חברות WD / SEAGATE , נראה לי 500GB לפחות - הרי זה דיי זול שקט : תמיד טוב שקט לא? לא אובססיבי תודה מראש לעל העוזרים

6. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד עם כרטיס מסך חזק ובמשקל סביר של עד 3 ק"ג בינתיים מחיפושים שעשיתי עליתי על 2 הדגמים למעלה כשהעדיפות כרגע היא ל-ASUS שיש לו כרטיס מסך יותר חזק אבל אני אישית לא מכיר איך המחשבים הניידים של ASUS. ככה שמבחינתי הוא תעלומה. אם למישהו יש את אחד המחשבים ויכול להמליץ או אפילו יכול לתת שם של מחשב נייד אחר בתקציב של 10-15 אלף ש"ח עם שמתאים לדרישות אני ישמח מאוד. תודה מראש לכל העונים

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by barce,

http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+Studio+XPS+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B2+Duo+Processor+-+Obsidian+Black/9536451.p?id=1218120537691&skuId=9536451 חשבתי על המחשב הזה (מארה"ב) אני מחפש מחשב 13 " אני לא רוצה גדול מדי ושלא יהיה נטבוק. השימושים שלי הם לחיבור לLCD לסרטים באיכות גבוה (חשוב חיבור HDMI), משחקים , אינטרנט ומוסיקה. רציתי שתגידו מה אתם חושבים על המחשב הנ"ל ואם יש לכם המלצות נוסבות בסביבות ה3500 ש"ח. המחיר של המחשב הנ"ל הוא 920 דולר מבקש גם המלצה על מחשב נייד עם יציאה אופטית תודה על העזרה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. כל גרסאת ה 9 M בבקשה עדכון חם לוהט WIN 7 32BIT http://www.nvidia.com/object/notebook_winvista_win7_195.62_whql.html WIN XP 32 BIT http://www.nvidia.com/object/notebook_winxp_195.62_whql.html

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  9. שלום, אני בתהליכים של קניית מחשב חדש. ואני מתווכח עם אבא שלי שעדיף להרכיב מחשב מאשר לקנות מחנות. אז הוא נתן לי תקציב של עד 4500-5000 שקל בשביל לבנות את המחשב הכי טוב שאני יכול ואחר כך נשווה אותו למחשב אחר מחנות ונראה מה עדיף. אז מה אני מחפש במחשב? אז ככה קודם כל שיעלה את המשחקים הכי חדשים על ההגדרות הכי גבוהות בצורה חלקה! שיהיה בו יחסית הרבה מקום, כרגע יש לי 140GB ואני לא ממש מרוצה. שיוכל לעבוד בצורה חלקה גם אם אני מפעיל עליו מספר תוכנות בו זמנית. הערה חשובה: המסך הנוכחי שלי הוא זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=418972 אז רציתי לדעת אם המחשב שתרכיבו לי מתאים למסך הזה או שכדאי גם לקנות מסך חדש? תודה רבה לעזורים!

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  10. שלום, שאלה כללית על לפטופ: כיום יש לי thinkpad t61. מרוצה מאוד ממנו, אם כי אני יודעת שהוא יקר (לפחות היה יקר כשקניתי אותו). אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהמסך שלו (מט, לא מבריק, אין שום, אבל באמת ששום, השתקפות של החדר/תאורה וכו') הלכתי היום לחנות מחשבים כדי לחפש לי לפטופ והמוכר אמר לי שיותר לא מייצרים לפטופים עם מסך מט בגלל שהוא צורך אנרגיה. האם זה נכון - האם באמת אין יותר לפטופים (יד ראשונה) עם מס מט? הוא ניסה לשכני אותי שבמסך של היום (ספציפית הראה לי את הדגם: RD560-L.AD33E T4300 2.1GHz - Free dos ‎ ) רואים מצויין אבל כשניסיתי כן (!!) הייתה השתקפות של התאורה (הוא טען שזה בגלל הניאון) בכל מקרה, לא יותר חשוב ההרגשה בעיניים מאשר זמן בטריה (אם מה שאמר באמת נכון ומסך מט צורך יות…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by La Or,

AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX , יחידות 1 ₪1006 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1118 Gigabyte MA74GM-S2H AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪300 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=228 זיכרון Kingston 2GB DDR2 800Mhz CL6 , יחידות 2 ₪446 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=297 WD 500GB 7200RPM 16MB IDE, יחידות 1 ₪429 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=162 GigaByte ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪993 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=733 צורב Samsung SHS222 x 22 IDE - Pata Black, יחידות 1 ₪130 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=834 Cooler Master Centurion 590 Black, יחידות 1 ₪369 http://www.…

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  12. Started by udiudi,

התקציב: 3,500 ש"ח שימוש עיקרי למחשב הינו עבודה משרדית, עריכה גראפית ופיתוח תוכנה וכמובן צפייה בסרטי HD. תוכנות שאשתמש בהן: Photoshop, ZendStudio, בנוסף אשתמש בVirtualBox על מנת לעבוד גם בווינדוס [אני משתמש בלינוקס]. לא צריך ציוד הקפי כלל מלבד קורא/צורב CD ו-DVD. השקט לא הכי חשוב לי, אם לפי הדירוג 10 = השקט קריטי אז מבחינתי 5 יהיה מעולה. לא מתוכנן אוברקלוק, אני אתקין לינוקס בעצמי אבל כן מעדיף שהחנות תרכיב את המחשב. אני גר באזור המרכז - חנויות באזור זה יש לא מעט, לא משנה לי ממש באיזו חנות ארכוש את המחשב. אני כן רוצה eSata, לא מעוניין בFW. הRAID לא ממש חשוב לי - אני אקנה בעתיד כונן קשיח חיצוני. בנוגע לכרטיס מסך: אני מתכנן לרכוש מסך נוסף בעתיד, חשוב לי שיהיו 2 חיבורי DVI לכ.…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by op29,

גודל מסך: 14-15 שימושים: אינטרנט, סרטים ומשחקים (פיפא, מנג'ר..) צורב DVD

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  14. יש לי מחשב נייד HP DV5 1179 עכשיו אני בונה לו גוף קירור שאני בונה בעצמי ולכן אני צריך מסמך PDF שמתואר בו את פנים המחשב מכל מיני זוייות וכתוב לי בדיוק איפה מונח כל רכיב מהכרטיס מסך החמים למעבד המצונן חיפשתי בכל HP ולא מצאתי חשוב לציין התרשים הזה כמסמך PDF נצפה ע"י בעבר אך לא שמרתי אותו זאת אומרת המסמך קיים האם תוכלו לעזור לי בחיפוש מבנה פנימי DV5 1179..?

• 3 תגובות
    • 904 צפיות
  15. שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות... התקציב הוא 4500 ש"ח אפשר חריגה של 200 שקל גג, מטרת המחשב היא בעיקר בשביל משחקים אבל גם בשביל לראות טלוויזיה...יש לי כרטיס טלוויזיה ומסך 24' של סמסונג שאני רואה טלוויזיה דרך המחשב איתו....הרזולוציה של המסך שאני משתמש היא 1080 על 1920.. אין צורך בכלל בציוד היקפי...אין צורך גם בהארד דיסק ובצורב...השקט של המחשב חשוב 7 מתוך 10 אין צורך לכלול מערכת הפעלה יש לי כבר וינדוס 7 ultimate אני גר בקריות כך שאני מעדיף חנות באזור חיפה והקריות... בנוסף חבר נתן לי מפרט שהוא הכין והייתי רוצה גם חוות דעת על המפרט שלו... מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪704 זיכרון: [.…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד אבל מכיוון שאין לי כ"כ ידע והבנה בניידים אני אשמח לשמוע את עצותיכם לגבי נייד טוב. הדברים שחשובים לי: Core 2 Duo יכולת להרצת סרטי HD (וכמובן גם יציאת HDMI) כונן בלו-ריי יהיה נחמד (אם נכנס לתקציב) מסך 15.4 אינץ' 4GB זכרון שימושים: כמו שציינתי, הרצת סרטי HD, אינטרנט, office וזהו פחות או יותר (משחקים ירוצו על המחשב השולחני). התקציב שלי הוא בסביבות 3000 ש"ח, זה ריאלי בכלל? ראיתי את המחשב הזה: Lenovo G550 2958-K3G http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4468&CatCode=315 מה דעתכם על המפרט שלו? למישהו פה יש נסיון עם האחריות של Lenovo? מי נותן האחריות בארץ? כי בדקתי באתר הרשמי שלהם ואין אחריות בינלאומית על הדגם הזה. מה לגבי השדרוג ל- …

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  17. שלום אחותי רוצה לקנות מחשב למשחקים ואנחנו נשמח לקבל מפרטים מתאימים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים וסרטים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Sims3 TitanQuest ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. לא צריך שזה יהיה על איכות מקסימלית ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המסך ישן ויוחלף למסך אחר בהקדם עם רזולוציה HD Ready 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא דרוש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) …

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  18. Started by pegasus27,

שלום חברים יקרים,אשמח מאוד לקבל את העזרה שלכם מכיוון שאני לא מבין במחשבים ואני מעוניין לקנות מחשב נייד ולעשות עסקה טובה,מאוד אודה לכם על העזרה שלכם. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עד 3000 ש"ח,מסך 15,4 אינץ,הכי חשוב לי שיהיה בו חיבור טוב לטינטרנט,יהיה נחמד שיהיה מהיר ואוכל לשחק בו משחקים,אבל הכי חשוב זה החיבור לאינטרנט,מה אני צריך לחפש בדיוק?זה נקרא אנטנה אלחוטית מובנת למחשב? תודה רבה וסוף שבוע נעים

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  19. Started by BaconMan,

שלום לכולם, קניתי היום מחשב נייד HP Compaq Presario CQ61 320EJ מפרט: * מעבד ntel® CoreTM 2 Duo Processor T6600 ‏ ‎2.2 ג'יגה הרץ * תקשורת אלחוטית 802.11b/g WLAN * מסך "15.6 Single channel LVDS HD BrightView * זיכרון פנימי 3GB, גודל דיסק 320GB 5400rpm * צורב- Lightscribe DVD, אפשרות יצירת תוויות לתקליטורים באיכות הדפס משי * מצלמת אינטרנט מובנית עם מיקרופון משולב * סוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים * כולל שלוש יציאות USB 2.0 ועוד.. * מ.הפעלה Windows 7 Home Premium איך המחשב לדעתכם? ברור שלשימושים של אינטרנט מוזיקה וסרטים הוא מצוין, אבל המשחק היחיד שאני רוצה שהוא יריץ לי זה football manager 2010. איך הוא יריץ אותו?\ובכלל מה דעתכם על COMPAQ…

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  20. אהלן, אני עוזר לסבתא לקנות מחשב חדש.. אני אודה לכל מי שינסה לעזור (את המחשב הנוכחי שלי רכשתי בעזרתכם האדיבה). אז ככה, מן הסתם שסבתא שלי לא מריצה משחקי תלת מימד, רואה סרטים FULL HD, או מפתחת את הדבר הבא בגרפיקה הממוחשבת מה שהיא כן עושה- זה גולשת באינטרנט, ועובדת עם OFFICE. חשוב מאוד- שיהיה מהיר! היא רוצה להרגיש שבאמת מדובר במחשב חדש.. אם אפשר אז שקט אין צורך במערכת הפעלה או כל ציוד היקפי. אני גר באשקלון אז אם מצאתם באיזור עדיף (את המחשב הנוכחי למשל רכשתי מiqpc שנמצאת באשדוד) כתבתי 1300 ש"ח, אבל אני מאמין שאפשר למצוא מחשב ראוי שעונה לדרישות הבאמת מינימאליות הללו בפחות .. אני אשמח לשמוע הצעות, המון תודה!

• 32 תגובות
    • 4.7k צפיות
  21. Started by aviad91,

מפרט בתקציב של 4000 ש"ח -+ היעוד שלו בעיקר למשחקים לא כבדים במיוחד.פיפא 2010 והלאה, אנריל וכו' בנוסף מסך 20-21 אינץ' עדיפות לכרטיס מסך+מסך שיתמכו HD תודה

• 3 תגובות
    • 571 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, צפיית סרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אני צריך מסך 20" עד 1000 ש"ח(התקציב הינו תקציב נפרד מהתקציב של המחשב). 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קר…

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  23. אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ויש לי בקשה קצת מוזרה התקציב הוא עד 3700 שקל אבל אני חושב שמחשב כמו שאני צריך יעלה הרבה פחות אז צרכיי הם: עבודה משרדית(אופיס, אינטרנט וכד'), צפיית סרטים אבל גם זה לא פרמטר חשוב ,סוללה ומשקל לא הכי משנה - המחשב ברוב הזמן לא ינייד. חשוב לציין שהמחשב לא מיועד למשחקים בכלל וצפיית סרטים אני מבצע דרך הדי וי די הדגשים היותר חשובים הם 1.שהחברה והדגם יהיו איכותיים 2.מצלמה מובנית + מיקרופון כמה שיותר טובים דגש מאוד חשוב כי המחשב מייועד לדיבור בסקייפ 3.כרטיס רשת חזק 4.שהמחשב יהיה עם מערכת ווינדוס 7 והחומרה החדישה בשוק עד כמה שאפשר 5.שמערכת הווינדוס והתוכנות יפעלו בלי עצירות מה שאומ…

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  24. אתמול קניתי מסך LG 23 אינץ' שהרזולוצייה הטבעית שלו היא 1920X1080.. אני רוצה לבנות מחשב שיריץ טוב מאוד את המשחקים העכשווים,לא צריך כרטיס מסך מפלצתי שיחזיק לעוד שנתיים.. התקציב הוא כ4000 שקל.

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  25. הרכבתי את המחשב הנ"ל בIQPC, מחשב לאחותי. כרטיס המסך שאני אחבר לו יהיה ATI X1950PRO 512MB. זה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 45nm : " SLB9Y" - BOX ₪572 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP41-UD3L ₪375 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪391 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪258 ספק כוח: [..] OCZ MODXTERME PRO 400W : OCZ400MXSP ₪220 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ₪279 מה דעתם? איך אפשר להוזיל את מחיר? מה אפשר לשפר?

• 3 תגובות
    • 851 צפיות

דיונים חדשים בפורומים