ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
טוב, אני אנסה לכסות את כל מה שאני צריך לפי הת'רד שמסביר פה מה צריך בשביל לבנות מפרט... בכללי- אני צריך מחשב חדש ללא ציוד היקפי, ללא מארז\ספק וללא הרכבה ומערכת הפעלה, עד 4000 (אפשרי לעלות גם ל-4500 אך ורק אם יש צורך מוצדק\במידה ואוכל לקבל משהו טוב יותר משמעותית), קודם כל שיתאימו למשחקים יחסית כבדים (נגיד ככה, שיוכל להריץ על הכי גבוהה את רוב המשחקים כיום וגם אלו שיבואו אחר כך, בצורה חלקה על הגדרות יחסית גבוהות), אבל גם לשימושים של גלישה, מוסיקה באיכות טובה (בעיקר), עבודה בסגנון משרדי\תכנות- שיהיה מהיר יחסית ולא יתקע בזמן עבודה אינטנסיבית עם הרבה תהליכים ברקע. חשוב שיהיה לו נפח דיסק גדול כמה שיותר (אם המחיר מאפשר, 1 טרה בית נפח דיסק) המחשב ירכש ככל הנראה כחודש-חודשיים מעכשיו…
-
- 11 תגובות
- 850 צפיות
-
-
צריך המלצה לטבלט עם מסך מסתובב כמובן + מקלדת עם מעבד CORE2DUO ולפחות ג'יגה זכרון תודה
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום אודה למפרט מומלץ עבור מחשב נייד קטן (12.5'') רצוי מאוד לא יותר מכך. שימושים - באוטוקאד (לא תלת מימד), אופיס, פאואר פוינט, פוטושופ מידי פעם. מטרת המחשב בעיקר לצרכי ניידות לפגישות ולכן חייב להיות קליל 1.5 ק"ג ומטה! אין צורך ביציאות מיוחדות, אין צורך בכונן דיסק כן חשובה מהירות התגובה וגודל כונן שכן ניתן יהיה לעבוד עליו בלי בעיה (במחשב הקיים אצלי היום יש 2 ג'יגה רם) אין עדיפות לחברה ואין צורך באחריות בינלאומית תודה
-
- 9 תגובות
- 850 צפיות
-
-
להל"ן המפרט אני אשמח להצעות יעול\שיפור מעבד Intel Core 2 Duo E8500 Box ¤940 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8500 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 1000GB SATA2 32MB ¤982 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=1001FALS זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-18 Platinum ¤265 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2P10002GK כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 1024MB DDR5 PCIe ¤1516 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-48724DD צורב Pioneer DVR-215D White X20 DVD ¤120 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=PDVR-215D מ…
-
- 12 תגובות
- 850 צפיות
-
-
הינה המפרט שלו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6882&CatCode=315 1)האם ציון 925 ב3dmark 2011 נחשב לטוב? 2)אילו תוכנות מומלצות כדי לבדוק שהמחשב פועל כמו שצריך מבחינת ביצועים? 3)האם במקרה של המחשב שלי מומלץ לאפשר DXVA בצפייה בסרטי HD? כי יש לו מעבד חזק (core i7) לעומת הביצועים הגרפיים שמתחלקים בין הכרטיס המובנה של אינטל לבין gefore gtx 525m תודה לעונים!
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תשובה: עד 6,000 אלף ש"ח, לנצל את כולו במידה וזה משתלם עבורי, ניתן לחרוג ב-100 200 ש"ח רק אם צריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? תשובה: המחשב אמור לשמש למש…
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
קודם כל, מה הסיפור של ניידים של טושיבה? ראיתי אנשים משתמשים בהם והם נראים לי די עמידים. לפני כמה ימים ראיתי בספריה בחורה עם נייד טושיבה ענתיקה(פנטיום 1 !) עם מסך מקרובי, שמריץ חלונות 95 וורוד 7(לה זה מספיק, כי לא צריך באמת יותר מהגרסה הזאת של וורד). יש איתם אילו שהן בעיות ידועות? בבאג יש עכשיו אחד ב3600 דגם: L30-134 המעבד, וזה צריך להספיק לי בהחלט, הוא celeron(Yonah) processor 410a 1.5ghz הזכרון 512MB DDR2 ודיסק קשיח של 60GB. הכרטיס מסך הוא raedeon 200M. על פניו, המפרט נראה די טוב, אני לא מבין גדול בניידים, והמחיר לא כ"כ יקר בהשוואה למחירים של ניידים אחרים שנמכרים במחירים דומים(וגבוהים יותר) עם 256MB ודיסק של 40 GB. אין לי כרגע כוונה לקנות lenovo מהסיבה, שאני לא מעוניין ל…
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
שלום חברים אשמח לעזרה מה התקציב המקסימלי? 10000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? -לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אלף מה הם השימושים הצפויים של המחשב :- עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עיבוד תמונה יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש תדיר. DXO, Lightroom 3 , Photoshop® CS5 במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? יריות, סימולטורים BF,CALL OF DUTY ,CRYSIS , FALLOUT אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הקיים הוא 1680 1050 EIZO אבל נדרש להחליף ל 1920*1200 לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות האם יש צורך בציוד היקפי (…
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
עכשיו...זה בקשה של חבר שלי... הוא מחפש...מה שכתוב בנ"ל... כרטיס מסך...משהו בAGP זיכרון 1024 צורב..(הרגיל X16 דואל לייר..) ספק (לדעתי בין 450-550 איכותי.!) הבעיה זה...שאבא שלו מביא לו הכל מסין....אז אם אתם יודעים כמה בערך כל דבר עולה שם??. תביאו הצעות...(תקציב אין..אבל לא להגזים..!!)...ושההצעות יהיו שאם אין את זה אז משהו חלופי... רשימות של דברים...הלמעלה הכי עדיף...והלמטה הכי פחות... בתודה...ירון
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום. סבא שלי הרס תמחשב שלו ואני צריך מחשב חדש. מה שאני בעצם צריך זה שיריץ XP כדי שהוא יוכל לכבות עם הכפתור בצורה מסודרת. חוץ מזה כלום, המשחקים שלו עולים גם על 98 אני צריך שהוא יהיה כמה שיותר זול... (בלי ציוד הקפי, ואני לא חושב שהוא יעשה OC...) תודה!
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
מפרט מחשב מעבד Q6600 / E6750 Intel Core 2 Duo 2.66GHz, 1333FSB, 4MB Box לוח Gigabyte GA-P35-DS3 Intel® P35 Chipset LGA 775 זכרונות OCZ 2GB DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC OCZ2P800R22GK צורב Samsung DVD-RW SH-S183A x18 SATA Black Oem בצבע שחור דיסק קשיח Seagate Barracuda 320GB 3.5 7200Rpm 16MB SATA II מארז Gigabyte Aluminium Triton Black Blue Led בצבע שחור ספק Enermax Liberty 500W Active PFC כרטיס מסך eVGA GeForce 8800GTS 320MB רמקולים Creative 2.1 Speaker System SBS370 בצבע שחור מקלדת ועכבר Microsoft® Wireless Optical Desktop (Tilt Wheel) מודם + פקס Motorola Modem 56k כונן כרטיסי זכרון Sony MRW620-2 Card Reader בצבע שחור מחשב כולל הרכבה ו…
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד חדש, המחשב צריך להיות בעל:צורב DVD עם כמה שיותר פורמטים, רשת אלחוטית, בלוטות' (עדיף, לא חובה), דיסק 80GB. שימושים: אינטרנט, ניידות, יישומי OFFICE - מסמכים ארוכים, והצגת סרטים.
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הגיוני לבנות מפרט למחשב נייד אז אם זה לא אפשרי לעשות בכלל שינויים במחשב נייד (כמו לשנות כרטיס מסך ו- HDD קטן יותר) אני אשמח להמלצה על מחשב נייד מתאים. אני מחפש מחשב נייד לשימוש עצמי אבל אני מעמיס עליו ולא לגיימינג. בכללי מה שחשוב לי זה: א. שאני אוכל לפתוח בו כמה דברים במקביל (תוכנות ועשרות דפים באיטרנט) ב. שיעבוד ויגיב מהר ג. חלקים טובים (אני לא מתכנן לקנות חדש ב-5-6 שנים הקרובות). אני אשתדל לפרט כמה שאפשר לגבי מה אני מחפש: 1. תקציב: בין 4K ל- 5K לנצל: את כל התקציב חריגה: עד 500 ש"ח במקרה שממש מצדיק את זה 2. שימוש: עצמי אבל אני פותח כמה תוכנות ביחד ומשאיר דפים באינרנט פתוחים. אולי גם תוכנה של 3d פשוטה ברמה חובבנית. סרטים hd ושימושים בית…
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אבקש לרשום הצעות למפרט מחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכת וידאו,עיצוב גרפי מינימאלי,צפייה בתכני HD לא חייב 1080p. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sony Vegas-מזדמן,Photoshop-מזדמן,Camstasia Studio-תדיר,Fraps-מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V,TF2,MKX, USFIV. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24",1080p. -לאילו הגדר…
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
בקיצור אחרי הרבה בלאגן זה הסכום שהוא משקיע פחות או יותר . המחשב הוא לשימוש יום יומי כזה לא לגיימר הוא אמור ליהיות לבן 17 ולבן 14 שתיהם משחקים פיפא ונבא לא יותר . הוא אמור ליהיות לשנתיים הבאות בערך . צריך שיהיה בו רק 80 ג'יגה דיסק קשיח . וצריך את כל המוצרים הנלווים כמו עכבר מקלדת רמקולים והכי חשוב מסך דק 19' . תציעו כל אחד 2 מפרטים שנראים לו טובים לסכום הזה וזה דחוף אז בבקשה כמה שיותר זריז .
-
- 14 תגובות
- 850 צפיות
-
-
מחפש מחשב שמיעוד בעיקר לשמיעת מוזיקה ולגלישה באינרטנט, כולל מסך,מקלדת עכברורמוקלים (או רמקולים מבונים במסך) עד 2500-3000 שח תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
מחפשת מחשב לשימוש כללי וקצת עבודה על תוכנות תלת מידמד ועיצוב (ADOBE וSOLIDWORKS). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח (יש טיפה גמישות) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עבודה בתוכנות ADOBE (פוטושופ וכדמ), עבודה על תוכנת CAD (Solidworks)i, טיפה רינדור (keyshot) ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני מטלבטת בין נייד ונייח. במידה וארכוש נייח יש צורך במקלדת, מסך ןרמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
אוהבים את משפחת ה-Yoga? הכירו את הדגם הקומפקטי ביותר שנוצר בה עד היום מתקפת הניידים המעודכנים של לנובו ב-CES 2016 ממשיכה, הפעם עם ה-Yoga 900S החדש – דגם היברידי שנמצא איפשהו בין משפחת ה-Yoga 900 למשפחת ה-Yoga 700, ומתהדר במשקל של קילוגרם בדיוק לצד דקיקות שוברת שיאים בתחום הניידים ההיברידיים – כ-12.8 מילימטרים בלבד. ראוי לציין כי לנובו מתייחסת אך ורק לניידים היברידיים 'דמויי Yoga' עם ציר שיכול לבצע סיבוב של 360 מעלות כשהיא מדברת על שיאי הדקיקות – בשוק כן תוכלו למצוא מחשבים ניידים סטנדרטיים דקים יותר, וגם מחשבים היברידיים שבהם ניתן לפרק את המקלדת ורכיב המסך/טאבלט, אך אלו הן תת-קטגוריות שונות במקצת, בלקסיקון של היצרנית. ה-900S שומר על 'ציר שעון' נאה ועל …
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום רב * מטרות המחשב? אינטרנט (השימוש העיקרי), אופיס, משחקים קלים, האזנה למוזיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט - 15.6 - מיועד לשימוש ביתי בלבד באזור בו יש שליטה מלאה על תנאי התאורה - מה יתאים לי ? * רזולוציית המסך? ( - אנא המליצו לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מבקש להימנע ממחשבים בהם ידוע שמשטח העכבר בעייתי (לא מגיב, רגיש מדי וכדו') * משקל רצוי? - לא חשוב לי - נשאר בבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מאמין ש-500 GB יספק אותי אך לא אתנגד ליותר. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעו…
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב בסיסי לעריכת מוזיקה, שיחזיק קיובייס ופלאגינים כמו שצריך. התקציב הוא עד 3500. גמיש רק אם אין ברירה מעדיף לרדת... חשוב לציין שמצאתי כמה אפשרויות רק קצת יותר יקרות בחנויות מוכרות. הבנתי שאני מעדיף וצריך מעבד i5, זכרון 16GB, ושני כוננים אחד SSD ואחד HDD וגדול יותר אשמח לעזרה. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
טוב אז ככה אני עורך וידיאו/אודיו חובב שחושב להתמקצע חיפשתי ומצאתי את החנות הזאת http://www.gamapc.co.il/pl_products~3.htm והבנתי שהיא גם טובה וגם זולה יחסית עכשיו אני צריך שתעזרו לבחור מפרט מבין המפרטים המומלצים שלהם שהם טוענים שנבדקו ונמצאו מתאימים לשימושים אלו כמו שאמרתי אני אעסוק גם באודיו וגם בוידיאו ככה שאני אזדקק גם ליכולות וידיאו (avid premiere וכו') וגם יכולת לעבוד עם cubase ו reason אני עובד עם המון VSTi ככה ששני ג'יגה זיכרון זה המינימום וכמובן אני אזדקק לכ. מסך חזק אולי quadro אני עוד לא בטוח כמו כן רצוי שהמע' לא תיהיה יקרה יתר על המידה כי אני עדיין בין לבין בתודה מראש ירון
-
- 9 תגובות
- 850 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב כרגע ישמש בעיקר לצפייה בסרטים ושימושים בסיסיים. בעוד כשנה ישמש סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה קל כמה שיותר וקטן יחסית (13-14 אינץ') כי בכ…
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
מקווה שהכותרת בסדר למה לא מצאתי משהו אחר לרשום אם זה לא בסדר אז מנהלים תתקנו לי בבקשה או שתשלחו לי פרטית איך לרשום תכותרת . תודה שבת שלום קודם כל מישהו שאני מכיר מוכר מפרט יד2 מחשב במצב טוב בן שנתיים וחצי שהחליפו לו הרבה דברים כמו ספק מארז כ.מ מאורר למארז וכו' במחיר של 500 שקלים תגידו לי אם כדאי לי לקנות את המחשב או לא השימושים שלי דרך אגב הם בסיסיים מאוד אינטרנט/מסנג'ר/אייסי/פיפא09/PES09 וזהו בערך יש לי מסך 17 CRT מיפרט: cpu:Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) mainborad:ASRock P4i65G (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) 1 memory dimm:Samsung M3 68L6523CUS-CCC 512 MB PC3200 DDR SDRAM 2 memory dimm:Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM GPU:nVIDIA…
-
- 8 תגובות
- 850 צפיות
-
-
הייה לי מחשב פנטיום 4 2.4G זיכרון 256X2 לפני כ-10 ימים שבק המחשב מבדיקה התברר כי הלוח הלך שדרגתי את הקיים למפרט הבאלפי תעודת משלוח) bit64 Dual core 800 P4 מעבד אינטל Bit64 3.0GHZ זיכרון 512MB X 2 כרטיס מסך NVIDIA GeForce 6600 (256 MB) העתקה מתוך תוכנת Everest Motherboard: CPU Type Unknown, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Unknown Motherboard Chipset Intel Springdale-G i865G System Memory 1024 MB (DDR SDRAM) BIOS Type AMI (12/05/05) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Printer Port (LPT1) Display: Video Adapter Intel® 82865G Graphics Controller (96 MB) Video Adapter NVIDIA GeForce 6600 …
-
- 14 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם בעוד כחודש יש לאבא יום הולדת, אז החלטתי להביא לו מחשב נייד במתנה. אין לו שום רקע במחשבים אבל הוא מתעניין מאוד בצילום ועריכות פוטושופ, אז סביר להניח שזה יהיה השימוש העיקרי במחשב. מסך 17" אני מאמין שיהיה לו הרבה יותר נוח מ-15". התקציב הוא 3000-3500 שקלים. 1. בתקציב הזה אני מבין שאין לי מה לחכות ל-Ivy Bridge בחודש הקרוב, אבל האם אפשר לצפות שלפחות המחירים של המחשבים הנוכחיים ירדו? 2. שמתי עין על המחשב הזה, מה אתם אומרים? בנתיים נראה לי שזה המחשב הכי מתאים שמצאתי, יש לכם מה לומר בנושא? תודה רבה!! עריכה: לא שמתי לב לחוקי הפורום, אז ככה:המשקל וגודל הסוללה לא רלוונטים, לא חובה מערכת הפעלה וצריך שיהיה כונן DVD (יש מחשבים בלי??)אין העפה לחברה ותקופת האחריות גם …
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-