ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
HP probook 4530s http://www.grafpc.co.il/pl_product~XU015UT~2~0.htm או Lenovo G570 43334-33G http://www.grafpc.co.il/pl_product~G570I3-SBR~2~0.htm מבחינת נתונים הם די דומים, עונים לדרישות (בשביל אמא שלי) , ה HP עם מסך אנטי-גלר (יתרון) אבל אני לא יודע מה עדיף מבחינת איכות הרכבה שזו דרישה חשובה יותר. אם יש המלצה לנייד מומלץ שטוב יותר מאלה ועם נתונים דומים אשמח לשמוע. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב גיימינג בן 3 שנים שלרוב שימש לצפייה בסרטים וגלישה באינטרנט עם מעט מאוד שעות משחק, אני חושב למכור אותו כקומפלט ואין לי מושג מה השווי שלו נכון להיום. אם יש אפשרות שמישהו יעריך את השווי אודה לו מאוד!! להלן המפרט: QuadCore Intel Core i7-6700K, 4033 MHz מעבד arctic freezer xtreme rev. 2 קירור למעבד Asus Z170 Pro Gaming (3 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN לוח אם Kingston HyperX 8GB RAM 2400mhz DDR4 x2 זיכרון Gigabyte 1070 GTX G1 gaming 8GB כרטיס מסך Samsung SSD 850 EVO 250GB (250 GB, SATA-III דיסק קשיח WESTERN DIGITAL WD10EZEX-00WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III דיסק קשיח Optiarc DVD RW AD-7200S כונן …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4100שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה המקסימום (אם ממש צריך: 100 שח) 2. מה שימושי המחשב: משחקים, ועבודה גראפית (קצת פחות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop\ae - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -arma III, Dayz standalone, bioshock inf -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני נשאר עם SyncMaster 2243BW -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי הביא לי להתקין לו XP על המחשב הנ"ל. המסך הכחול הראשוני של ההתקנה עולה אבל קצת אחרי שהוא רושם משמאל למטה WINDOWS START הוא מקפיץ את המסך הכחול הזה: ניסיתי להחליף את הדיסק לדיסק אחר וזה גם לא עוזר עכשיו, נירא לי שההרדיסק תקין כי הוא מריץ ויסטה עכשיו, ולא נירא שיש בעיות גם בדקתי את הזיכרונות בMEMTEST ואין תקלות. אז אני פתוח להצעות ואשמח לעזרה. תודה מראשCM
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מפרט: Intel® Core™ 2 Duo processor P8700 ( 2.53GHz 1066MHz 3MB ) Genuine Windows 7 Home Premium 64 NVIDIA GeForce GT 240M 512MB 4 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz 14.0 " HD Wide LED 1366x768 Industry Standard Touchpad 320GB 5400 DVD Recordable (Dual Layer) 6 Cell Lithium-Ion Intel Wireless Wi-Fi Link 5100 Bluetooth Version 2.1 + EDR שוקל 2.1 ק"ג זמן סוללה (ע"פ האתר 6.5 שעות לסוללת 6 תאים) ומשטח טרקפאד מולטי טאץ' . נשמע מבטיח לא?.. מדובר על הדגם 41896HU http://shop.lenovo.com/us/notebooks/ideapad/y-series/y450
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לקנות מחשב שישמש כמחשב משני אצלי בבית, בחדר של אחיות שלי. אני צריך שהמחשב יהיה אמין, מהיר, שהכל ירוץ בצורה חלקה. שימושי המחשב הינם בעיקר אינטרנט, קצת סרטים ולעיתים רחוקות משחקים ברמה נמוכה. אני רואה היום באתרים כל מיני מפרטי מחשב במחירים של 1,300-1,500 שקל, השאלה היא אם הם מתאימים או זבל. ניסיתי להרכיב מפרט ב-iqpc אבל אני לא יודע בדיוק איזה לוח אם יספיק לי, ואיזה מארז וספק כח. לא חשוב לי יותר מדי שהמחשב יהיה יפה מבחוץ, הוא גם ככה מוסתר. העיקר שיהיו כניסות usb מקדימה וספק כח שיעשה את העבודה. כמו כן, אין צורך בכרטיס מסך מעבר לכרטיס שמובנה בלוח לדעתי, למרות ששמעתי שכרטיס מסך OB גונב זיכרון. בקיצור, אשמח אם תחוו דעתכם ותעזרו לי! תודה רבה מראש חברים, אשי…
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של ASUS דגם P5GDC PRO, אני רוצה לשפר את המחשב שלי, כאשר אני רוצה לקנות מעבד חדש, כרטיס מסך חדש וזיכרון ram אבל אני לא יודע אם הלוח אם יגביל אותי או אם הוא מתאים לכרטיסי מסך או למעבד החדש. ככל הנראה אני יקנה את הכרטיס מסך geforce 9600GT או ATI HD4870. לגבי מעבד אני דיי מתלבט אם מישהו יוכל להציע לי כרטיס מסך ומעבד טובים שיתאימו ללוח אם ושינועו שניהם ביחד סביב ה-1000 שקל. תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בסכום של עד 4,000 ש"ח בארץ. * מטרות המחשב? סרטים (חיבור לטלויזיה), אינטרנט, אופיס ותכנות בשפות שונות. * גודל המסך? 15/17 אינץ'. * רזולוציית המסך? לא יודע עד כמה זה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יותר מהרגיל (סביב השעתיים/שלוש) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T אבל אם המחיר יכול לרדת משמעותית אז גם 500GB יכול להיות מצויין. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היום יש לי Lenovo ThinkPad כבר 5 שנים ואני מאוד מרוצה ממנו אך לא חייב להיות Lenovo. תודה מראש לכל העוזרים...!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן העשר (2013) שבק חייו ואני מנצל את ההזדמנות לרכוש אחד חדש. כדי לתת קונטקסט - מדובר ב: (4770K, 32GB RAM, R7 270X RADEON) השימושים העיקריים שלי הם CASUAL GAMES כגון: POE, DIABLO 4, LOL, MTGA, OW2, וכיו"ב עם ביקורים נדירים בכותרים דורשניים יותר (WITCHER 3). וכן - צפיה בסרטים (4K), פיתוח תוכנה (זה המקצוע), וגלישה ב-914 טאבים בו-זמנית התקציב הוא בערך 6000-7000. יש לי שני דגשים עיקריים שאל לחרוג מהם: א. המחשב חייב להיות אסתטי (לשיפוטי) כי יש לי OCD בעניין. אני מוכן גם לשלם על אסתטיקה לצורך העניין, גם אין לה הצדקה פונקציונלית. ב. המחשב חייב להיות מסוגל להחזיק לפחות ל-5-10 …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב עם חלקים די ישנים(amd 3.2). עכשיו אני רוצה לשדרג את המחשב ולהשאיר רק את המארז ספק ציוד הקפי והכרטיס מסך(x850xt) איזה מעבד לוח אם וזיכרונות אתם ממליצים? התקציב 2000-2500... זה מה שחשבתי בנתיים למרות שאני מעדיף זול יותר.. Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB 1 1390ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5K Pro s775 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, 2xPCI-E 720ש"ח זכרונות DDR II 1066Mhz 1GB Kingston HyperX CL5 (KHX8500D2/1G) 390 ש"ח תודה!
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
היי מה המצב אתם יכולים עזור לי בבקשה למצוא מפרט טוב ולמצוא חנות טובה שמומלץ לקנות אותו בה תודה מה התקציב המקסימלי - 4k האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אין צורך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב- משחקים , עבודה משרדית, פיתוח תוכנה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. - visual studio , משחקים , אופיס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). - לא לפרנסה בשלב זה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: (- בעיקר ) * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? - לא יודע * באיזה סוג משחקים תשחקו? - אסטראטגיה , יריות * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בי…
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום אנשים חבר שלי צריך מפרט עד 4000 ¤ למחשב בלבד, ללא ציוד הקיפי. המחשב מיועד למשחקים כמו Company of heroes, GTA. הוא רוצה תמיכה בויסטה, וכרטיס מסך עם 512MB, ושהמחשב יהיה שקט. יש הצעות? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ,תוכנה לניהול עסק,(איזי טקס),תוכנה למצגת תמונות שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שימוש:משחקים כבדים על גרפיקה גבוהה (GTA IV, CRYSIS, ETC.) מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.33GHz Q8200 : " SLG9S" - BOX ¤886 לוח אם: INTEL TOWER LAKE : DG33TLM ¤602 מסך: SAMSUNG LCD 22" 2253BW 2ms DVI WIDE - זמין במלאי ¤1058 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 1GB GDDR3 - RETAIL ¤1007 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS ¤557 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ¤125 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066MHZ ¤818 מארז: ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤466 מחיר סופי: ¤5519 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אשמח להערות/הארות הלוח אם שבחרתי, אני אשמח למשהו הרבה פחות יקר ויותר טוב (סוג ש…
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים ואשמח לעזרה. אני מתכנת ולכן השימוש העיקרי מלבד אינטרנט \ אופיס \ כד' יהיה גם Visual Studio \ NetBeans, אשר ידועות בצריכת המשאבים היחסית רבה שלהן. בנוסף, אומנם זה מחשב ללימודים אך זה מאוד שימושי אם גם אוכל לראות בו סרטים ב-HD, אך השימוש העיקרי יהיה ללימודים. אין לי צורך שיתאים למשחקים וכד'. קראתי מספר מאמרים בנושא, ואני כן רוצה מעבד i5 אשר יחזיק מעמד וביצועים לכמה שנים טובות (ולא מעבד חלש יותר). כמו כן אם אפשר כמובן שיהיה קל כמה שניתן \ חיי סוללה ארוכים \ גודל מסך 15 או 14. גודל דיסק מינימאלי של 320GB, רצוי צורב DVD (אך לא חובה), מערכת הפעלה לא חובה ואני מעוניין לקנות בארץ (אם יש המלצה על חברה, אשמח). אני יודע שגם Lenovo וגם Dell …
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
קניתי נייד של HP אחרי כמה ימים שמעתי רעשים מכיוון הדיסק קשיח ולא חשבתי שזה רציני בסוף זה הפריע לי אבל זה היה אחרי הקניה ב21 יום שלחתי למעבדה של HP ואמרו שצריך לבדוק אותו האם זכותי לבקש החלפה בגלל שזה חדש ומהיום הראשון התחילו הרעשים אבל התעצלתי להתקשר לHP ולהודיע או שכבר זהוא ושצריך לתקן במעבדה וזהוא?
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
במחשב נייד של החברה lenovo G550 האח הקטן שלה תלש 6 מקשים שאי אפשר להחזיר אותם למקומם כפי שהיו (כלומר התופסן מאחורה נשבר חלקית/מלא). היכן ניתן להרכיב חמדש את המקשים הנ"ל באיזור באר שבע, ומה העלות? כמו כן, כמה עולה להחליף את כל המקלדת לאחת נוחה יותר באיזור באר שבע, ומה העלות?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רוצה לקנות לחברה שלי מחשב נייד, גודל:13-14 אינצ' מחיר:5000 גמיש. משקל:1.5- שימושים:office,Full HD גלישה באינטרנט סוללה:לפחות באיזור ה4 שעות היא מאוד אהבה את האולטרא בוקס המעוצבים וכד' ולא חשוב לה הנפח הארד דיסק כ"כ ככה שSSD בלבד יכול להתאים. מה שכן התקציב הוא 5000 ש"ח בלבד אפשר לארגן בזה אולטרא בוק טוב שיחזיק לה לכמה שנים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב עם מעבד P8600 אבל בחנות רצו לתת לי את אותו דגם אבל עם T9300 שלכאורה לפי המספר הוא יותר טוב. ראיתי של-T9300 יש 6MB זכרון CACHE שזה כפול מהשני אבל ה-FSB שלו הוא 800HZ במקום 1066HZ שיש ל-P8600. המעבד הזה מוצע לי ללא הבדל במחיר, האם לקחת?
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
בהגדרות של אפשרויות צריכת חשמל יש אופציה לכבות את הדיסקים הקשיחים כאשר הנייד בטעיניה או כאשר הוא עלמצב סוללה. למה בכלל יש הגדרה כזו? האם כיבוי דיסק קשיח משמעותו כיבוי המחשב? האם משמעותו רק שהדיסק הקשיח יפסיק להסתובב? ואם כן מה זה נותן? על איזה אופציה כדאי לשים את האפשרות הזו?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על מחשבי גיגהבייט ובפרט על הדגם W576V-64R2. בנתיים שמעתי דברים על גיגהבייט כמו פלסטיק מתפרק וכדומה ואני רוצה לדעת האם זה נכון? אשמח לתגובה במיוחד לאנשים עם ניסיון של קניית מחשב גיגהבייט.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני חן ואני כרגע בארה"ב. אני רוצה להביא איתי מחשב חזרה לארץ, ומתלבט בין שני הדגמים הבאים: טושיבה http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9022979&type=product&id=1218009474848 אסוס http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9172879&type=product&id=1218044029788 הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט וצרכי סטודנט. אבל אני מאוד מאוד מאוד רוצה שהמחשב יהיה מסוגל להציג ולייצא פלט וידאו טוב (סרטים / סדרות), וסמיוחד שיעמוד במשימות הפקדת סאונד (קיובייס ודומיה, פלאגינים וכו'), ולכן הצורך במעבד חזק (כמובן עם כרטיס קול חיצוני). 1. אני לא ממש מבין מה ההבדל בין המעבדים P8400, P7450 ו-T6400, שהבנתי שכולם 45 ננומטר מסדרת פנרין. (הT6400 שייך למחשבים אחרים שראיתי…
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום חברים! אני מתכנן לקנות נייד לגיימינג בארהב. אני מכוון לעלות תועלת הכי מיטבי. לא צריך יותר מGTX1060 תכלס. אני מתלבט בעיקר בין החברות: asus, acer, dell,msi,lenovo, hp או gigabyte. יש למישהו ניסיון עם המחשבים של החברות הנל מבחינת אחריות בינלאומית ואיכות המוצר? חשוב לי קירור טוב וchasis טוב עם 16GB פנימי. חשוב SSD קטן. מעדיף 17". אני יודע שזה עוד מוקדם לפני שכל החברות שיחררו את דגמי הפסקל שלהן אבל אני רוצה לקבל עזרה מבעלי ניסיון לפני שאצטרך להכריע בבלאק פריידיי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכם, אחרי 5 שנים ללא שדרוג המחשב שלי (העגלה יותר נכון), החלטתי לרכוש מחשב חדש - התקציב עומד על 6K במקסימום. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, אבל לא מעט לאינטרנט, ולתכנות (.NET וכל שאר החבר'ה). עברתי על מס' מצומצם של הודעות בפורום המעולה הזה, והרכבתי מפרט ראשוני בלבד של מחשב (מאתר KSP) - אשמח אם תאמרו לי את דעתכם עליו, מה ניתן לשפר, מה מוגזם וכו'. כמובן שאשמח לקבל מפרטים חדשים שאינם קשורים למפרט שהרכבתי. להלן המפרט : מעבד - Core™2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB Cache - מחיר של 1490 ש"ח. לוח - GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E - מחיר של 790 ש"ח. זכרון - 512MB Kingston HyperX DDRII 800 כפול 2 = 1GB זכרון - מחיר של 1180 ש"ח. כ.מסך -ASUS N7600GT 256MB…
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
הנה המפרט שלי תגידו מה דעתכם חברה: Intel Core 2 Due E6400 2.13GHz 2MB Box Asus P5W DH Deluxe / Asus P5B Deluxe G.Skill DDR II PC6400 1GB 800MHz Dual Channel 4-4-4-12 Western Digital 250GB 7200 RPM 16MB S-ATA II Gigabyte GeForce 6600GT 256MB PCI-Express RaidMAx Scorpio Silver 400W האם יש לכם מפרט טוב יותר להציע לי? מה בקשר לכרטיס מסך? אני יוכל גם להתפשר על 160GB דרך אגב.
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-