ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
אוקי, לפי מה שראיתי עלי לציין את שימושיו העיקריים של המחשב. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג אך לא רק, מכן שאני מבקש כי לא כל ההשקעה תיהיה על כרטיס המסך ואיתו מעבד יחסית בינוני. חשיבות השקט אמנם גבוהה נגיד 9/10 אבל איננה באה על חשבון קירור או איכות. אינני מתכנן OC כלל וכלל. עכשיו לאחר חיפושים ארוכים בפורום הגעתי למפרט שאני מקווה שהוא טוב, בכל מקרה אשמח אם תגיבו עליו ספציפית ואם יש משהוא דרסטי שלא נכון בו אז לשנות הכל. אבל בגדול אני רוצה גם ללמוד ולכן אשמח לתגובות עליו: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪951 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Intel BLKDP55WG Warrensburg ₪537 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDP55WG כונן קשיח Samsung Spinp…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מבקש מפרט מחשב למשחקים ב-4000 לא כול מסך ולא כולל ציוד היקפי חובה מנעה מחשבים תודה
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום רב, אני שוקל לשדרג את המחשב שלי בכסביבות 2K ש"ח. כרגע יש לי מחשב עם המפרט הבא: AMD Athlon 64 3000 Socket 754 Abit NF8 2GB DDR samsung Albatron 6800NU (AGP לצערי) 640GB (Maxtor 160GB + 500WD) Hec Compucase 6a21 + 400W (שכחתי לציין) - מסך 19 אינץ'. בקיצור, הדברים שאני שוקל לשדרג הם המעבד הלוח אם הזיכרונות והכרטיס מסך. אני לא יודע אם אני אצטרך לשדרג גם את הספק בשביל זה (אשמח לקבל תשובה). ההרד דיסק של ה500 הוא חדש. המטרה העיקרית של המחשב הזה תהיה להריץ יישומים רבים בעיקר, שידורי HD ומטרה אחת עיקרית. להריץ דיאבלו 3 כשהוא ייצא, אני לא מתכנן לשחק בעוד משחקים ממש.. אבל באמת חשוב שהוא יריץ את זה. הסיבה היחידה לשדרוג היא רצון לשדר שידורי HD, והמחשב לא ממש מסתדר ע…
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
המחשב יהיה בשימוש לסרטים בלבד! ככה שאני צריך כרטיס קול מעולה! וכרטיס מסך טוב שיריץלי את הסרטים בכל הפורמטים השונים,רצוי שיהיה יציאה אלחוטית כדי אחבר את המחשב הראשי בחדר לראוטר כדי שאעביר לו קבצים ברשת הביתית שאעשה לו פה,הוא יריץ סרטי HD בעיקר ורצוי שיתמוך בכל הפורמטים הקיימים תקציב אני לא יודע כמה זה עולה אבל אני לא מאמין שזה יעבור את ה1000 אם צריך נשקיע כמה שצריך אין לי הגבלה כרגע אבל אל תשתגעו. *שמעתי שיש לי עוד אופציות אם זה סרטים בלבד או לקנות מזרימדיה ולצרוב דיסקים ולהכניס אליו. *או שהאופצייה השנייה היא לחבר את המחשב הראשי שלי עם מין מכשיר אלחוטי כזה שתחבר באופן חוטי למחשב,ובצד השני יש את אותו מכשיר שהוא גם יהיה מחובר לטלוויזיה 42 אינטש וככה הוא יעביר וידאו ואודיו בצ…
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
המפרט צריך להיות כזה: מעבד I5 או I7 16GB זכרון עם אפשרות להרחבה ל32 הכי מהיר שיכול להיות כרטיס מסך בינוני שלוש הארד דיסקים: 1 - 15K RPM 300-500GB 2 - 500-1000GB תומכים בRAID 1 לא יתבצע OC. המחשב מיועד לעבודה כבדה עם תוכנות (לא משהו מוכר) שקט לא חשוב לא מיועד בכלל למשחקים אין צורך לכלול מערכת הפעלה
-
- 4 תגובות
- 679 צפיות
-
-
יש לי מסך HD רחב שהוא 23 אינץ' ואני צריך מחשב לגיימינג כבד למשחקים החדשים ביותר כולל DIRT2 וירוץ חלק עם CRYSIS חשוב מאוד שיהיה שקט,ללא אוברקלוק ויעבוד עם מערכת הפעלה ווינדוס 7 בניתי מפרט ורציתי חוות דעת: מעבד Intel Core i5 750 Tray 920 ש"ח לוח אם EP45-UD3L s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1066, PCI-E 2.0 515 ש"ח זיכרון G.Skill DDR3 4GB 1333MHz CL 9-9-9-24 Ripjaws 460 ש"ח כרטיס מסך SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE 900 ש"ח ספק כוח Seasonic SS-500ET 500W 330 ש"ח קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 130 ש"ח צורב LG DVD+-RW GH22NS x22 Beige SATA 110 ש"ח הארדיסק WESTERN DIGITAL 1TB 32MB BUFFER 490 ש"ח מארז ANTEC 300 295 ש"ח כרטיס TV Compro VideoMate E300F 170 ש"ח סה"כ 4,3…
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם! מה נשמע? לא מזמן התייעצתי פה על מנת לקבל חוות דעת למחשב, תקציב עד 2000 ש"ח אבל עם רצון "עז" שזה יהיה יותר קרוב ל-1500 ש"ח. המחשב מיועד לעבודה של אבא שלי ולכן אין דרישות מיוחדות מלבד שיהיה אמין (שימושים משרדיים ותוכנות מאד פשוטות). הומלץ לי בזמנו ע"י tmpusr את המפרט הר"מ. לצערי אבא שלי התעכב בקניה עד עכשיו ולכן רציתי לשאול פעם נוספת האם כדאי לשנות משהו במחשב, או שהמפרט עדיין אחלה בחלה ולרכוש אותו. רק הערה קטנה - אני לא אקנה צורב כי יש לי חדש, אני רק צריך שהלוח אם יכיל חיבור IDE 1 לפחות בשבילו.. תודה רבה! והנה המפרט: מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.6GHz E5300 : "SLAY7" - BOX ₪336 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ₪358 זיכרון: [..] CORSAIR XMS2 2048MB DDR2 …
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים וסרטי HD ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך 24 אינצ' FHD 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.אזור פ"ת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? ארדיסק בנפח של…
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אהלן, אני קונה בקרוב מחשב חדש עם לוח אם ומעבד מINTEL, אני עדיין לא יודע איזה סוג אבל אני יודע ששניהם ביחד עולים 2500 ש"ח ואני מקבל אותם ב1100 ש"ח. על גביהם אני צריך להרכיב את שאר חלקי המחשב. קודם כל, מאיזו חברה רצוי לקנות? אני גר בנהריה ויש KSP באיזור אז מומלץ מהם? המחשב הקודם שלי משם ולא היו לי בעיות איתו. כמו כן, אני מעוניין לקנות מסך חדש עם תמיכה בHD.[משמע צריך גם כרטיס מסך שתומך] + TVOUT סך כל התקציב בסביבות 4000 ש"ח כולל המעבד הנ"ל זאת אומרת 3000 בערך לשאר החלקים. בעיקרון, אני לא גיימר אז אני לא צריך מחשב עם יכולות גרפיות מטורפות אבל אני מעלה עליו הרבה דברים אז בעיקרון אני צריך התמקדות על זיכרון פנימי טוב[כולל חברה ומחירים] וזיכרון חיצוני רב. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
האם מישהו יכוך להבהיר לי מה כדאי יותר אני מחפש מיני לאפטופ אבל שיהיה איכותי ראיתי אחד כזה http://www.bhphotovideo.com/c/product/654247-REG/Acer_LX_SAB02_013_Aspire_AS1410_2936_Notebook_Computer.html#specifications שהוא מאוד מיוחד אבל יש לו מעבד סלרון והאחר עם מעבד Atom http://www.bhphotovideo.com/c/product/664947-REG/ASUS_1201N_PU17_SL_Eee_PC_1201N_PU17_SL_Seashell.html#specifications מה לדעתכם כדאי??
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק לעזרתכם בהרכבת מפרט ב-4000 ש"ח לחבר שישמש בעיקר לעריכות סאונד מתקדמות. חברי היקר טוען שהוא רוצה את ה-Q9550 ומתלבט אם כדאי לו ללכת על core i5 במקום. אנא עזרו.... הערה: כרטיס מסך יקר וחזק אינו נחוץ ,ניתן להסתפק באחד פשוט יותר. תודה, ענאן
-
- 1 תגובה
- 579 צפיות
-
-
מה נשמע חבר'ה? אני מחפש מחשב נחמד עד 3K. במקרה נתקלתי בדבר הזה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4536&CatCode=315 מה אתם חושבים? אני אישית קיבלתי המלצות רבות על Lenovo. המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית (אינטרנט, סרטים, מסמכים, עריכת סאונד וכו'). בנוסף, תהיתי, אם ארצה לשדרג לכרטיס מסך אחר בעתיד, האם יש אפשרות כזו?
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש עם המפרט הבא: כ.מסך:SAPPHIRE HD5850 מעבד:Intel Core i5-750 BOX מארז:APEVIA X-Plorer ד.קשיח:Samsung HD103UJ/SJ ספק: לא חשוב (תמליצו לי) צורב: יש כבר ל.אם:Intel BLKDP55WB יש לי שתי שאלות: 1.האם המפרט טוב? האם יש משו לתקן? 2.האם כדאי לחכות קצת כדי שיצא לוח אם יותר טוב?
-
- 4 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני יציין חלקים שכבר יש לי, ספק כוח: Thermaltake ToughPower 600W ומארז: Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led ועכשיו המפרט שהגעתי אליו (יש לציין שרמקולים, כונן DVD וצורב, עכבר ומקלדת יש לי): * המפרט מקוברה מחשבים, http://www.cobrapc.co.il/mybasket.asp מסך: DELL 24" 2408WFP 6MS DVI+HDMI במחיר 2720ש"ח כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 5970 2GB DDR5 PCI-E במחיר 3370ש"ח זיכרונות: OCZ OCZ3G1333LV6GK 3X2GB 1333MHz CL9 במחיר 720ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-UD3R במחיר 1045ש"ח מעבד: INTEL Core i7 920 TRAY מחיר 1299ש"ח ודיסק קשיח: Western Digital WD8088AADS במחיר 393ש"ח כך שסה"כ 9547 כולל משלוח. זאת למטרות שכתבתי בהודעתי הקודמת: " שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש וצריך…
-
- 2 תגובות
- 574 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלנו מתקרב לגיל פרישה. אשמח לקבל המלצות על פי הפרטים הבאים. תקציב: לא יותר מ- 2,000 ש"ח (ורצוי פחות). מטרות/שימושי המחשב: שימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, משחקים (SIMS2 המשחק הכי "כבד" שהיה לנו עד כה). רזולוציה בשימוש כרגע 1024X768 ציוד הקפי: אין צורך בציוד היקפי. קיים מסך Viewsonic17, צורב, מקלדת, עכבר. דיסק קשיח: 500GB שקט: 8 (ממוקם בסלון) אוברקלוק: לא! מערכת הפעלה: Win7 (קיימת, אין צורך לכלול). הרכבת מחשב בחנות: כן. חנות: מרכז - רצוי איזור השרון בקשות מיוחדות: יציאת וידאו דיגיטאלית (DVI/HDMI) - כחלק מהלוח או בכרטיס נפרד, תלוי בהמלצתכם למפרט שנותן את התמורה הטובה ביותר. כמו כן, המחשב הישן סחב 8 שנים ועודנו משמש אותנו בזכות שידרוגים במהלך השנים. מחפש מחשב אמ…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מודע לזה, שהמשימה קשה עד בלתי אפשרית, אבל בכל זאת.. דרושה המלצה למפרט מחשב מחנות באיזור חיפה, שמיועד גם למשחקים (עד כמה שניתן עם כרטיס גרפי בתקציב כזה) וכולל גם מסך 19". אם יימצא מי שיוכל לדחוס כל זאת למסגרת של 2000 ש"ח, אודה לו מאד.
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בעוד מספר ימים אני הולך לקנות מחשב חדש, השימושים הם משחקים כבדים, אינטרנט, מוסיקה ומדי פעם אופיס. יש ברשותי מסך 23" ברזולוציה 1920X1080. לא הולך לבצע OC. בניתי מפרט ואני צריך בבקשה שתגידו לי איך הוא והאם יש משהו לשנות, אם יש הצעות אחרות בתקציב אשמח שתציעו. Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler I3 I5 I7, יחידות 1 ₪78 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1377 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪605 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz , יחידות 2 ₪436 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 SeaGate 500GB 7200…
-
- 39 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
-
התקציב הוא 1,500 שקל. אפשר לחרוג מעט אם יש צורך ממשי (לסביבות 1600, 1700). מעבד כפול ליבה הכי טוב שאפשר להכניס בתקציב הזה 2 GB זכרון לפחות. שוב, הכי טוב שאפשר להכניס בתקציב הזה אין צורך בכרטיס מסך, מספיק שיהיה כרטיס מסך בינוני (אבל לא פחות מבינוני) על הלוח, לא מתוכננים להפעיל משחקים כבדים על המחשב שימושים ביתיים בעיקר גלישה, צפיית סרטים והרבה הורדות מחשב פועל 24/7 רמת השקט חשובה - 9 עריכה: ולגבי ה 9 ברמת השקט זה כדאיות.. זה לא מה שינפץ לרסיסים את התקציב, אפשר לחיות גם עם 7 וגם 6 אם זה מה שמקשה אין צורך בציוד היקפי.. רק המחשב עצמו. יש HD אך איני יודע אם הוא תקין.. לכן נדרש HD לפחות 250GB או 500GB אם אפשר בתקציב ללא מערכת הפעלה ולא מתוכנן OC חשוב שיהיו אפשרויות שידרוג בעת…
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום אשמח להמלצה לנייד רב תכליתי בתקציב הנ"ל שימושים רגילים, אינטרנט, סרטים, אפשרות לחבר ל-LCD לא ממש מבין בניידים, חוץ מהמעבדים, עדיף משהו חזק C2D ולא פחות מזה. גודל 13.3-14.1, אם יש משהו ממש טוב עם מסך גדול יותר אני מוכן לשקול המון תודה מראש עריכה: נתקלתי בסדרת ה- Latitude 6400/5400, איך הם ? מה בדיוק ההבדל המשמעותי ביניהם מלבד המחיר ?
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום רב, אני חדש כאן מחפש מחשב נייד בתקציב 3500+- דברים שחשובים לי: 1. אמינות ואחריות 2. הארד דיסק גדול, לא פחות מ320 ג'יגה 3. ביצועים טובים, אולי ישמש גם למשחקים 4. מעבד T6*** ומעלה 5. מסך 15" בערך ראיתי מחשב שנראה מתאים לדרישות ולתקציב http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1 הדגם Gigabyte Q1580M-T65H4 רק שאני לא יודע איך המחשבים ניידים שלהם, אם הם אמינים, נוחים וכולי בתודה מראש, שימי
-
- 4 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש וצריך עזרה. המחשב החדש צריך להיות חזק מאוד, ומה שחשוב לי בעיקר זה כרטיס מסך+ מסך HD טובים במיוחד. יש לי תקציב גבוה 10K+ (לתקציב בעיקרון אין גבול, אבל אני לא מחפש משהו בזבזני) אבל עדיף לא לבזבז סתם על שיפורים מיותרים. * יש לי כבר את המארז הזה: Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led ואת הספק הזה: Thermaltake ToughPower 600W W0103 חשבתי על מסך בסגנון (כלומר גדול יחסית 20+, ואיכותי במיוחד): hp w2448hc חשוב לציין שאין צורך בציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים...). אין צורך גם בצורב או כונן דיסקים. המחשב בעיקר למטרת משחק במשחקים כבדים וצפייה בסרטים באיכות גבוהה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 708 צפיות
-
-
לחבר שלי מת אתמול הכונן הקשיח בנייד שלו (amd64 כלשהו), ששימש כמחשב היחיד שלו. השימושים העיקריים שלו - מוזיקה (עם midi keyboard), עיבוד תמונה (צלם חובב), ועיבוד וידאו בעזרת Cuda/OpenCl. 1. מה התקציב המקסימלי? באיזור ה5000 שקל. אם יש יתרון משמעותי אפשר לחרוג מעט, אבל עדיף פחות. 1.1 אופן תשלום - מה שייתן את ההנחה המקסימאלית. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עריכת מוזיקה, עיבוד תמונה, עיבוד וידאו באמצעות Cuda (לדוגמא, h.264 encoding/ decoding, ועבודה אלגוריתמית רלוונטית). א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Cubase, nuendo, photoimpact, paintshop pro, ati stream sdk, cuda toolkit, visual studio, matla…
-
- 6 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב חדש לאדריכל ..שעובד עם תוכנות כמו autocad ו adobe למניהם .. התקציב הוא 3500 ש"ח בלי ציוד הקפי אבל עם מסך רצוי שהסך יהיה 22 אינץ...במידה והתקציב לא מספיק אפשר לחרוג ממנו אבל להשתדל שלא.. תודה
-
- 6 תגובות
- 732 צפיות
-
-
רצוי כרטיס מסך של GEFORCE,אם תהיה יציאה HDMI זה מצויין רצוי שיהיה 3GB זיכרון RAM ,מעבד CORE 2 DOU 2GHZ ככה,שיהיה לוח אם סבבה...כרטיס רקשת אלחוטי טוב ובלותטוס מה מטרת שימוש המחשב? המחשב הנייח שלי כבר גוסס 5 שנים כבר...השימוש העיקרי של המחשב זה לבית אבל אני מעדיף לקנות נייד כי במכללה יש WIFI לכולם לכן אני יכול לקחת אותו לשם מקלדת מלאה אם משחקים פשוטים כאלו כמו NBA 2K יעבדו זה אחלה יש את המחשב שלCOMPAQ אבל אמרו לי לא להתקרב לCOMPAQ
-
- 8 תגובות
- 854 צפיות
-