ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
תקציב: 2550 ש"ח. (אפשר להוסיף עוד 100/50, לא יותר) מטרות/שימושי המחשב: משחקי רשת, משחקים בינוניים וטיפה כבדים (לדוגמא GTA IV, Assassin's Creed 1/2 - לא מחייב גראפיקה גבוהה). חלקים שכבר יש [לא צריך אותם]: צורב DVD. רמת שקט: לא הכי קריטי, עדיף כמה שיותר שקט אבל אם זה לא משפיע על המחיר. אובר קלוק: לא, אין מצב. חנות: משהו באיזור באר שבע... רק שיהיה משהו אמין וטוב (עדיפות לאייבורי). הערות: מינימום זיכרון 2GB, אם יש מצב לתמרן וזה לא ישפיע יותר מדי על המחיר אז 3GB או 4GB... (תכתבו לי כמה יעלה לי לשדרג לזה) המליצו לי לעבוד ב Dual channel בזיכרונות, אם זה נחוץ ויעזור אז בסדר. הולך להתחבר מסך 19 אינץ' CRT (עווה), בעתיד 19/20/21/22 אינץ' LCD. צריך דיסק קשיח של 500GB. שהכר…
-
- 2 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי קיבל מעבד QUAD CORE EXTREME 9700 הוא רוצה לבנות סביבו מחשב לאופיס ואינטרנט בתקציב של עד 2000 ש"ח. הייתי רוצה מאוד לקבל המלצות , תודה רבה * אין צורך ב OC כלשהו, אין שום צורך בשום דבר מעבר ל OFFICE ואינטרנט. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 986 צפיות
-
-
ראיתי באתר www.RCL.co.il מחשב חזק במחיר טוב ללא מסך באתר של רייט קליק - פתרונות במחשוב מתקדם הם אמרו לי שהם יכולים להרכיב לי איזה מפרט שאבחר בהתאם לא רק מה שמוצע באתר שלהם... המחיר שמוצע שם 1739 ש"ח זה הלינק : http://www.rcl.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=69 אני שוקל לקנות אחד כזה , זה ממש זול לדעתי רק שאני רוצה תוספת לזיכרון 2GB - ב 169ש"ח דיסק קשיח של חצי טרה - 120 ש"ח ומאיץ גרפי GTS250+1GB של NVIDIA ב 555 ש"ח זה מפרט שלא יעבור את ה3000 ש"ח לא משנה לי אובר קלוקינג לא מחפש מארז מיוחד של 1000 ש"ח משחק ...לא יותר מידי אבל קיבלתי על המוצרים של Rightקליק המלצה מחבר שלי מהצפון אני אומנם מהמרכז , אבל יש להם משלוחים לכל הארץ ...
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב למטרות עבודה ולימודים - חייב להיות מעבד חזק Core2. * גודל המסך? 13~14 אינץ - שיהיה כמה שיותר נייד * משקל רצוי? גם כאן משקל של 2 קילו כולל מטען המקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך - עכשיו קראתי על X301 ו-T400S שהזמנים מאכזבים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אני אשמח ליציאת HDMI, אך DVI גם אפשרי. * בלוטות? כמובן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 גיגה? רצוי SSD * צורב DVD? לא קריטי - משקל עודף * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על X301 ו-T400S אך חשוב לי זמן סוללה ארוך ואשמח לטיפים. * דרישה נוספת שחובה בשבילי - מודם סלולרי מובנה. תודה רב…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! רציתי לשמוע את דעתכם על מפרט שעשה לי מכר שלי. אמנם המחשב הוא לשימוש ביתי/משרדי, אבל אני רוצה משהו שיעבוד מהר, ולאורך זמן. אני מעדיף לשלם עכשיו קצת יותר ולא להרגיש כמו טמבל עוד חצי שנה אם המחשב החדש שלי יתחיל להרגיש כמו הגרוטאה שיש לי עכשיו (פירמוט כבר לא עוזר). למרות האמור לעיל, לא הייתי רוצה סתם להגזים, ולא היה לי אכפת לחסוך קצת כסף ולא להוציא סתם. מנסיון העבר שלי אני הייתי מעדיף להשאר עם לוח אם של Asus וכרטיס גרפי של Nvidia (במפרט המצורף הוא אמנם on board, אבל עדיין). אשמח לתגובות ורעיונות לשיפור! תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 987 צפיות
-
-
אהלן, אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד. תקציב נמוך, 2000-2400. הוא מעוניין בעיקר באינטרנט, סרטים, שירים, וקצת בפיפא. אם אפשר חנויות בבאר שבע. תודה
-
- 2 תגובות
- 615 צפיות
-
-
אהלן אני צריך עזרה בבניה של מפרט אשר יתאים למשחקים לגיימינג במשחקים הבאים: counter strike , nfs ug, worms המחשב גם מיועד לצפיה בסרטים, ישומי אופיסב וגלישה באינטרנט אין צורך בספק כוח אני כן צריך מארז, במסך שאני משתמש בו הוא 20 אינץ'
-
- 5 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין להרכיב מחשב חזק, בעיקר לעבודת ווידאו ורינדור כבד (אפטר אפקטס,תלת, פלאש, פוטושופ), חשוב לי שהמחשב יהיה רב תכליתי, ויהיה טוב גם למשחקים. אני רוצה להשקיע 8000 שח במחשב לא כולל ציוד הקיפי (מסך(DELL ULTRASHARP 2408WFP 24) מקלדת עכבר וואקום רמקולים). *המחשב לא יהיה תחנת עבודה מקצועית, הוא יהיה מחשב אישי לפרוייקטים אישיים(אבל כבדים). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 אם זה משהו ממש חשוב ושישפר את ביצועי המחשב משמעותית אז 100-200 שקל חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים , הכי כבדים בשוק , רזולוציה טבעית 1280X1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. צריך מפרט מלא ללא מסך. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? תראו , אני בד"כ לא מבזבז הרבה על מארז , בתקציב של 400-500 שקל גג. 7. האם מתוכנן …
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט משחקים לנער בן 15 למשחקים כמו g.t.a (לא האחרון יותר בכיוון של v.c )וnfs גם לא מהחדש ביותר. המסך שכרגע יש הוא ישן (דק 15) ישודרג בעתיד, אין צורך במערכת הפעלה וגם לא בצורב, ההארד דיסק לא צריך להיות גדול במיוחד (מקסימום 500G), הוא לא צריך להיות שקט במיוחד אבל גם לא טרקטור... מחנות באזור רשל"צ כמו סקיי. נע לא לחרוג מהתקציב ואפילו לחסוך אם ניתן. נדרשת הרכבת המחשב בחנות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב שיוכל לשאת במשימות בסיסיות כמו הפעלת מסנג'ר, אינטרנט אספלורר וכדומה. מבקש מכם להרכיב לי מפרט כולל מארז אך ללא ציוד היקפי שיתאים לי לצרכים אלו ולא יעלה על מחיר 1000 ש"ח. אם אפשר להפחית במחיר ועדיין לקבל מפרט עם מעבד נורמלי (DUAL CORE או משהו באותו רמה של AMD) אשמח. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום לכולם וסוף שבוע טוב.. אז קניתי השבוע נטבוק חדש של חברת אסוס eee 1005ha , מעבד N280 המחשב מעולה,קליטת wifi מצויינת סוללה שמחזיקה באמת מספיק זמן,אני מאוד מרוצה ממנו.. ועכשיו יש לי שאלה קטנה.. העברתי סרטים למחשב שבמחשב השולחני בבית עובדים מצויין וחלק,על הנייד משום מה הסרט עובד עם תקיעות וממש לא חלק,מה אפשר לעשות בנושא? תוכנה כלשהיא? קודק של קאזה מותקן לי אם זה משנה משהו.. בנוסף,מישהו יודע כיצד מבצעידם פירמוט דרך USB? תודה רבה לעוזרים ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אז ככה ..המחשב הישן שלי הוא : פנטיום 4 SOCKET 478 2.4GHZ 2 ג'יגה זיכרון DDR 400MHZ כרטיס מסך ATI ראדון 9700PRO AGPX8 ספק 400ווט פשוט ביותר זה מה שחשוב ממה שיש שם הסיבה העיקרית שאני רוצה לשדרג אותו קלות זה כי קנינו לו מסך חדש עם יכולות HD והוא נכון לכיום לא סוחב HD . וגם הוא קצת איטי (אבל עובד נפלא מעבר לכך..לצרכים שלו אינטרנט ושימוש משרדי בבית) חשבתי על החלפת הלוח/זיכרון/מעבד לתצורה של AMD שהיא לפי מה שראיתי האלטרנטיבה הזולה ביותר (לא מצאתי אף חלופה מבוססת אינטל בסדר גודל של 1100ש"ח) השאלה היא האם הכרטיס מסך מובנה לוח (רשום שם HD4200) מספיק כדי לנגן HD1080P באופן חלק.. כמוכן האם כדאי בכלל להשקיע בשדרוג מסוג זה שהעלתי כאן או יספיק לשים לו כרטיס מס…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי עמית, מעוניין לרכוש מחשב נייח + מסך עבור משחקים. אשמח עם תוכלו להמליץ לי על מחשב שיהיה מקורר ומאורר היטב, כרטיס מסך חזק, בעל לוח אמ איכותי ללא עובר אוברקלוק. בקיצור סומך עליכם המלצות מחברת: TMS בלבד. אודה לעזרתכם בנושא בהקדם. תודה מראש לכל העוזרים. עמית
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
http://shops.nrg.co.il/Prod/55626/#login מצאתי פה מחשב טוב במחיר זול זה שווה את המחיר? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4150&CatCode=1 יש גם מאיבורי בלינק השני זה שווה?
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת באיזה נתונים כדאי להשקיע כשרוצים מחשב נייד שמיועד לתלת מימד? (הניידות עצמה פחות חשובה לי, אבל אני כן מעוניין במחשב נייד). השאלה שלי בעצם אם מעבדי ליבה כפולה t9600 הם מספיקים, או שעדיף מעבדי 4 ליבות, או IE7? וכנ"ל לגבי 8GB RAM וכרטיס גרפי של 512MB לעומת 1GB. המטרה שלי היא לא להגיע לOVER KILL אלא רק להשקיע בנתונים שעושים את העבודה וזהו. זה ת'רד שיותר מיועד לברר את הנתונים עצמם יותר מאשר לקבל המלצת מחיר וכו' אבל למען הסר ספק התקציב שלי לדבר הזה הוא בסביבות ה(12K-10K)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט מחשב לעבודה בעיצוב גרפי. התקציב הוא כ-5000 ש"ח. מצד אחד - אין חובה לכסות את כל התקציב אם אין צורך, מצד שני - ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה מאוד. המחשב ישמש לעבודה ממושכת ויומיומית בתוכנות: Photoshop, 3D Studio Max, Solidworks בגרסאותיהן החדשות. אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך מתאים, מקלדת, עכבר ורמקולים), או בכונן דיסקטים. יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט עד כמה שניתן, בלי לפגוע בביצועים בצורה משמעותית. לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים. המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן. אם אפשר, נא להתייחס לרשת אייבורי http://www.ivory.co.il היות ויש לה סניפים הן …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה, הרכיבו לי מפרט למחשב חדש, עד איזור ה-4000 שח, משחקים , הרצת solidworks ברמה סבירה,לא הרכבות גדולות (אם אפשר אז בכרטיס מסך רגיל ולא המיוחדים לתוכנות כאלו) אינטרנט ,רצוי שקט (נסיון מר עם מחשבים רועשים)אם שניתן עם מחשבה לשדרוג עוד שנה-שנתיים של זכרון אולי מעבד. עם מסך, win 7 תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב HTPC לסלון, כבר כמה זמן שאני חפש מפרט טוב וזול וזה מה שמצאתי עד עכשיו. כמובן אם יש הצעות טובות יותר אני אשמח. (המחירים מפנדה) מפרט 1: 1 Compucase Mini ITX 8K01 Black 160W PSU 265 ש"ח 1 Zotac ION Mini-ITX Atom N330 1.6GHz Dual Core WiFi HDMI 980 ש"ח 1 Kingston 2GB DDR2 800Mhz KVR800D2N6/2G 219 ש"ח 1 LG GH22NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem 159 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 260 ש"ח סה"כ 1,883 ש"ח מפרט 2: 1 Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AMD 785G+SB710 Chipset AM3 DDR3 499 ש"ח 1 AMD Athlon II X2 245 Processor 2.9Ghz 2Mb BOX AM3 305 ש"ח 1 Western Digit…
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הזה באחד הנושאים בעיקרון השימוש שלי יהיה למשחקי רשת בינונים nba2k10 cod 6 pes 2010 אני לא צריך שום OC אבל אני ירצה לשדרג בעתיד מעבד כרטיס מסך וזכרון במפרט שהוא הביא לו יש 500 gb זכרון ולי זה מיותר אם משהו יכול להביא לי זכרון 320 אולי שיתאים להכול אני ישמח תודה לעוזרים 446 446 1 מעבד AMD Athlon II X3 435 Box ADX435WFGIBOX 272 272 1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB WDC1115 282 282 1 זיכרון OCZ DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-20 Value OCZ3201 612 612 1 כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce GTS 250 512MB DDR3 PCIe SGTS250512 216 216 1 מארז ללא ספק HEC 6A19B Black CI-6A19B-NPS 235 235 1 ספק כח HEC Raptor 450W RAPTO…
-
- 8 תגובות
- 770 צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים,עבודה משרדית, סרטים וכו' .. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? בתור התחלה המחשב יהיה מחובר לטלווזיה ולאחר מכן אולי למסן בגודל 19 אינץ'. * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כבדים (COD, FIFA,PES וכו') * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? על גבוהות אם יהיה א…
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין להרכיב מחשב חזק, בעיקר לעבודת ווידאו ורינדור כבד (אפטר אפקטס,תלת, פלאש, פוטושופ), חשוב לי שהמחשב יהיה רב תכליתי, ויהיה טוב גם למשחקים. אני רוצה להשקיע 8000 שח במחשב לא כולל ציוד הקיפי (מסך(DELL ULTRASHARP 2408WFP 24) מקלדת עכבר וואקום רמקולים). עוד שאלה היא: האם זה זמן טוב לקנות מחשב עכשיו, או להמתין שאינטל תוציא את כל המעבדים החדשים שלה, שיהיה התייצבות מחירים? וגם האם יש למה לחכות למערכת מבוססת קונן קשיח SSD ? או שזה עוד רחוק עד שזה יהיה במחיר סביר? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אחרי שכבר קיבלתי מכם מספר הצעות למפרט והשוואה עם מפרטים אחרים באתר הגעתי למפרט הזה. בעיקרון המחשב מיועד לעבודה באינטרנט, סרטים והרבה משחקים ומיועד להחזיק מעמד כמה שנים טובות. מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪895 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Intel BLKDP55WB Whitesburg ₪508 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDP55WB כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪429 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I5 ₪520 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1458 כמות:1 h…
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
ערב טוב, אני זקוק בבקשה מפרט לידידה שלי עד 2500 ללא ציוד הקפי. המחשב בכלליות הוא להכל מהכל. לא צריך משהו גרנדיוזי. קצת למשחקים פשוטים כמו סיסמס וגלישה, סרטים, אופיס ואינטרנט. המלצתי לה על החנות RSM (בעקבות ההמלצות הרבות של הפורום) ולכן המפרט יהיה משם. רצוי לא לחרוג מהתקציב ואפילו אם אפשר בפחות מ 2500 יהיה מצויין. תודה מראש לעוזרים נ.ב. המערכת שתותקן עליו כנראה WIN 7 אם זה חשוב לדעת ;D כמו כן בדקתי ברשימות המחשבים המומלצים שהמלצם אבל רציתי משהו יותר ספציפי וחשבתי על I3 כי מבחינת עלות וביצועים-הבנתי שהוא יתאים בדיוק למה שהיא צריכה.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זקוק ל-HTPC שקט במיוחד בתקציב 5K, ללא OC או ציוד היקפי" "מחשב בעיקר לתכני HD עם אופציה למשחקים, ללא ציוד היקפי אחר וללא OC". עם יכולת גלישה בסלון - כמובן שוב דגש כל שקט ברמה 8 מתוך 10 כ"כ מחשב הנל מחובר לפאלזמה מסוג פנסוניק PV80 50" רזולוציה 1368X768 כלומר HD-READY רצב מפרט הנל - מה דעתכם? - אנא ענו על כל השאלות מארז ANTEC שוכב מדגם FUSION REMOTE שחור ספק כוח AEC 550W 14CM COUGAR-550W לוח אם MSI 1GLAN 7.1 P55-GD65 מעבד QUAD 750 1156 INTEL CORE I5 *2.66 GHZ 8MB זכרון VALUE KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ כרטיס מסך ATI RADEON 5750 1GB - 5MSI דיסק קסיח פנימי 500GB SATA2 7200RPM 32MB WD צורב GH22NS שחור SATA LG DVDX22 DL כרטיס קול - 7.1 מובנה בלוח האם כרטיס רשת LAN1G מוב…
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-