ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בחודש-חודשיים הקרובים (לא איכפת לי לחכות לירידת מחירים), השימוש הוא לתוכנות עריכה וגרפיקה, (פרמייר, פוטושופ, מקס ואפטר אפקטס), וקצת למשחקים. לא מתכנן OC... (הוספה: אין צורך בציוד הקפי, מסך 24" סאמסונג T240) המחיר שאומנם יצא לי במפרט הואכ-7000 ש"ח אבל אני רוצה להוריד את המחיר לסביבות ה-5000 ש"ח. כמה דברים: מעבד - חשוב לי מעבד חזק בטכנולוגיה הכי חדשה ז"א i7. (אני לא רוצה להיתקע עם טכנולוגיה מתיישנת) זיכרונות - אני לא יודע עד כמה ההבדל בין 3 ל-6 פוגע בביצועים, אני משער שאני יכול להתפשר ומקס' להוסיף בעתיד. לוח אם - אני פשוט שלא מבין בזה.. אם יש לכם המלצה לאחד אחר - בכיף (חשוב, 6 סלוטי זיכרון לשידרוג עתידי) כרטיס מסך - השימוש בו יהיה ל…
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך. אבל להישאר ברמת המשתלם. (כדוגמת עלות פר ג'יגה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גלישה, הורדות, HD, מעט פיתוח ובעתיד משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - תדיר/כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - מעט - GTA5. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - בינתיים מתוכנן רק GTA 5. אבל מאיץ גרפי ירכש לאחר ש GTA 5 יצא ויהיו ביקורות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - רזולוצ…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תודה
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לשתף אותי בחדוות דעת עבור מחיר של מחשב מהמפרט הבא : קודם כל , המחשב באחריות והמפרט שלו הוא : Core i7 920 , 2.66 GHZ OCD to 3.7 GHZ turbo boost very stable. Thermaltake V1ax CPU COOLER , temp stays very low. Thermaltake ARMOR MX CASE Asus P6T mother board , 3 slots for GPU . supports 3 way SLI. or Crossfire . 6GB DDR 3 Patriot viper extreme version ( can be upgraded to 12 or 24GB if you want) AMD/ATI Sapphire HD 6850 ( can be upgraded to cross fire or replaced to NVIDIA 3 way SLI) 500GB HDD WD 7200 RPM ( you can add your own if you want) 550W PSU DVD RW (LG) תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אישה מבוגרת מעוניינת לקנות מחשב נייד חדש בתקציב בערך 3500 ש"ח (שקיבלה כסף במתנה ומעוניינת לשרוף את כל הכסף בשביל מחשב נייד החדש) ולהחזיק אותו ל10 שנים. לא איכפת לה אם היא קונה מחשב לגיימרים. * מטרות המחשב? מצלמת וידאו לסקייפ באיכות טובה מאוד, אינטרנט ומשחקים בפייסבוק. * גודל המסך? 15 בערך. * רזולוציית המסך? חשוב שאייקונים וטקסטים די גדולים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת כוללת numpad. * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי (לרוב היא בבית אבל עוברת ממקום למקום) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בערך שש שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבורים מוכנים ל10 שנים הבאות. * Bluetooth? פחות חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?1 טרה. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת ע…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לכם טיפים לקירור לפטופ (מבלי לקנות בסיס קירור)? ניסיתי לשים הגבהה מתחת לרגליות של המחשב שתהיה זרימת אויר יותר טובה. אבל זה לא עזר יותר מידי :-) אולי בקצת. (אני צריך ללכת למעבדה כבר הרבה זמן גם בקשר לכונן הקשיח וגם בקשר לבעיות החום. אבל הם "דפקו אותי". לפני שקניתי ביררתי איפה מעבדת השירות, והיא היתה בת"א. וכעת הם עברו להרצליה הבנתי. מבחינתי נסיעה להרצליה זה ביזבוז של חצי יום לפחות ולא מעט כסף).
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני חדש בפורום... קראתי קצת הודעות וראיתי שלא חסר פה כאלה שמבינים ממש טוב במחשבים... תוכלו לבדוק את המפרט שהכנתי? אני כבר מת לקנות, אבל רציתי ביקורת מקצועית לפני שאני קונה... תודה מעבדי אינטל - 1755 ש"ח Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל - 655 ש"ח GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 533 1GB TwinMOS *2 870 כרטיסי מסך 1455 ש"ח - Sapphire (ATI) X1950XT 256MB GDDR3, 2xDVI, VIVO PCI-E דיסקים קשיחים - 300ש"ח 160GB Western Digital צורבים Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8 Black 165 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... ) 45 ש"ח ArcticFan 12cm Arctic Cooling TMG i2 CP…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1150MHz - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 965/946 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 2 PCI Express x16 slots - 8-ch... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 377/369 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 -…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבא שלי מעצב שיער (לא לא שכונתי, בתל אביב). מממ והוא ביקש ממני להרכיב לו מפרט למחשב (אחד) למספרה.. אני נמצא בקונפליקט, כי ישר ששמעתי מחשב למספרה אמרתי לו שהמחשב שהוא יצטרך הינו פשוט ביותר (מעבד סמפרון, לוח NFORCE2, 256MB זיכרון, WIN XP, כרטיס מסך פשוט למדי.. , מסך 17 דק) אבל אני לא יודע, אני מרכיב מפרטים הרבה זמן אבל כמעט ואף פעם לא נתקלתי בלהרכיב מפרט כזה זול, ומכיוון שהוא קונה את זה לעסק ומקבל החזר מס, והוא גם קונה את זה ממקור זול יחסית, חשבתי אולי לתת רכיבים קצת יותר טובים. אילו רכיבים טובים לדעתכם יתאימו למקום כמו מספרה? (לדעתי הדגש הכי גדול זה המארז(שיהיה יפה) והמסך (שיראה מקצועי) אבל שאר החומרה לדעתי צריכה להיות מאוד פשוטה. בסה"כ מה שהוא צריך זה מחשב שיעבוד טוב בסיב…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי (בעיקר אינטרנט, סרטים, אופיס, מוזיקה וכד') בתקציב של עד 3500 ש"ח. גודל מסך 14-15.6. סוללה שתחזיק מעמד לפחות לכמה שעות. עדיפות למקלדת מוארת. עדיפות לאחריות מורחבת ושיבוא עם מערכת הפעלה. חובב DELL, אז מעדיף כמובן. מצאתי את המחשב הבא: http://www.biz-coupon.co.il/Default.aspx?cuponid=1237 שתי שאלות לגבי המחשב הזה: 1. מה זה אומר מחשב מוחדש? אני יכול להיות בטוח שזה באמת עודף מלאי ושהמחשב באמת באריזה ואף אחד לא נגע בו? 2. זה המחשב הראשון שאני מוצא שמגיע עם זיכרון פנימי של 12GB... מישהו פעם שמע על זה? זה הגיוני? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_1267&products_id=8744 לפי החישוב שלי, החלקים בנפרד עולים בסביבות 9200 ש"ח, אבל הם מוכרים הכל ב 7600. סתם רוצה לשמוע דעה של מומחים. אני אישית לא אוהב את הזיכרון המעאפן שהם תקעו שם, והם שמו מעבד נורא יקר שלא שווה את הכסף, והארדיסק שלמרות שהוא מהיר מאוד הוא לא יכול לאחסן יותר מידי. אבל עדיין, המחיר כל כך מפתה
-
- 13 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום אני רוצה מפרט למחשב משרדי שעיקרון יהיה מעבד טוב וזיכרון טוב.... תודה לעוזרים...
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
שלום זה המפרט שנתנו לי פה בפורום מחר כנראה חבר שלי מזמין את המחשב אז אפשר בבקשה חוות דעת על המפרט כמות. מוצרים סה"כ 1 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 599 ש"ח 1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 150 ש"ח 2 Samsung 512MB DDR2 533 Original 620 ש"ח 1 Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8Mb Buffer SATA II 395 ש"ח 1 LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 235 ש"ח 1 eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,290 ש"ח 1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin BLACK 490 ש"ח סה"כ 4,634 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד, התקציב שלי הוא עד 4500 שקלים אני רוצה שהמחשב יהיה טוב גם לעוד 3 שנים כי אני לא הולך לקנות מחשב לפנות ב3 שנים הקרובות, השימוש של המחשב הוא יותר לסרטים ולאינטרנט וגם לעבודות בנוסף אני רוצה שיהיה במחשב חיבוד לטלויזית LCD ושמסך המחשב יהיה בגודל של 15 לפחות, אני רוצה לקנות מחשב של חברת DELL ואני רוצה שהסוללה תספיק לי לפחות ל2 או 3 שעות ,אני לא יודע מה לקנות את הInspiron או את הStudio תודה.
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי הצעת מחיר למפרט מחשב שאמור לשמש ככלי עבודה במקצוע האדריכלות. שימוש בתוכנות הגרפיות השונות כמו אילוסטרייטור, פוטושופ ואוטוקאד, ותוכנות תלת מימדיות ורינדורים במקס/ רויט /ריינו. להלן המפרט, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע למבנה המפרט ועלותו, האם אמור לעלות יותר או פחות, והאם הייתם מציעים משהו אחר. יש לציין שהמחיר המצויין הוא ללא מע"מ. Corsair 8Gb (2x2x2Gb) XMS2 AMD PHENOMII x4 QUAD 955 Thermaltake V3 (basic gaming) LG GH-24NS50 X24 BLACK SATA WD 750G 32Mb TR2 RX SERIES 450W MODULAR ZALMAN 9500 SAMSUNG 2494LW 16:9 5ms 1:50000 PNY FX1700 512MB LOGITECH LS11 2.0 Speakers QuickCam S5500 GIGABYTE MA790X-UD3P Keyboard+Mouse מחיר 5799 ש"ח תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שיהיה ניתן להפעיל עליו ILLUSTRATOR & PHOTOSHOP CS4 ושישמש כמחשב עבודה נוסף. עדיין לא יצא לי לעבוד עם גרסא זו, אך לפי מה שהבנתי, ע"מ לעבוד עם גרסא זו בצורה טובה על המחשב להיות מצוייד בכרטיס מסך לא משולב. עלי לציין כי שימושיי בפוטושופ ואילוסטרייטור הם דו מימדיים בלבד! אך לעיתים קיימת עבודה עם מספר קבצים רב במקביל. ואני לא משחק משחקים כלשהם. ע"מ שתבינו את רמת השימוש שלי והדרישות שלי מהמחב אפרט את המצב הנוכחי, כרגע אני עובד עם PS3 עם מחשב : AMD DUAL-CORE 3800 2GB RAM INTEGRATED ATI X1250 ואני יחסית די מרוצה. כמובן שאם אקנה נייד חדש, אעדיף שכבר יעבוד יותר טוב. חשבתי על מעבד 5800 2.0MHZ זכרון 3GB 800MHZ כ.מסך ATI 3470/3450 או GEFORCE 9300 …
-
- 4 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
מישהו הציע לי את המפרט הזה: מעבד: Intel Pentium D 820 477 ש"ח לוח אם: ASUS P5GZ-MX 398 ש"ח זיכרון: Kingston 1GB 533MHz DDR2 CL4 כמות: 2 סה"כ מחיר: 661 ש"ח צורב DVD: SAMSUNG SH-S183 X18 מחיר: 177 ש"ח כונן קשיח: Westren Digital WD1200JS 120GB 271 ש"ח סה"כ: 1984 ש"ח רק חסר לי מארז וספק כח
-
- 6 תגובות
- 637 צפיות
-
-
אני מחפש נייד עם מסך מגע. לרוב אני אריץ עליו אינטרנט, דואר ותוכנות אופיס. חשוב שיהיה לו wfi, usb ובלוטוט. המחשב יכול להיות מסדרת netbook עם אורך סוללה גדול. חריץ להרחבה (מודם סלולרי). גודל מסך 9-10 אינטש. משקל נמוך. ניסיתי לעשות השוואות באתרים בחול אבל יצאתי מסוחרר. אז בבקשה, בבקשה מי שכבר עשה את העבודה ומבין עניין או שיש לו מחשב כזה אודה לו מאוד על חוות דעתו. תודה
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מפרסם בשביל חבר בעבודה... המטרה היא מפרט שיהיה חזק בערך פי 2 לכל הפחות מהניידים החזקים שמשמשים כתחנות עבודה מקצועיות (מבוססי I7-4720QM לדוגמה). לא לגרפיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש מאוד - סביבות 9500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לבזבז על מה שלא נותן ביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר חישובי MATLAB כבדים - בדגש על ת'רד בודד אבל לא רק. MATLAB - Signal/image processing לפרנסה, שימוש תדיר. לא לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD, HDD 5. עד כמה חשוב השקט ב…
-
- 46 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
הי מעונינת לרכוש אחד המחשבים הנ"ל. ההבדלים שמצאתי הם לטובת ה- L2G שהוא דווקא זול ב-300 ש"ח מה-52G: נפח הארד דיסק 250 במקום 160, מעבד T6570 במקום T5670 (הבנתי שבאופן עקרוני ככל שהמס' גבוה המעבד יותר מתקדם?!) היתרון היחיד שמצאתי בדגם היקר, והוא לא משמעותי לצרכי, הוא שהוא קל ב-100 ג"ר... האם באמת הוא יותר טוב ורק מסיבות שלא קשורות לאיכות הוא יותר זול?! אשמח לדעתכם...
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
-
יש לי p4 2000 לוח אם של intel זיכרון 256 sdram כרטיס מסך gforce 4 mx420 ואני רוצה לשדרג אותו שיעבדו לי המשחקים חלק כמו ב halflife2 cs:source כול מני משחק חדשים תקציב עד 4000. תודה
-
- 7 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים, שיחזיק לכמה שנים, ושיהיה ניתן לשדרוג עתידי, חשוב מאוד שיהיה בו מעבד כפול ליבה טוב, לוח אם תומך טוב, זכרון ddr או ddr2 בזוג של 1024 (שניהם של 1024), מערכת קירור על מים, (או אם יש לכם המלצה למשהו יותר טוב אני אקבל), כונן dvd, צורב dvd, הארד דיסק גדול (250 לפחות, אבל לא חובה יותר), מארז יפה (אבל בלי חלון, כי זה במיקום שלא רואים) עם ספק כוח טוב, עכבר טוב (אבל לא אלחוטי). לא צריך כרטיס מסך כי אני לוקח אותו מהמחשב הישן שלי, הכרטיס הוא nvidia 6600 GT-AGP ככה שאני צריך שהלוח אם יתמוך גם בכרטיס. גם לא צריך מסך, לא רמקולים ולא מקלדת, אבל אם פיספתי איזה רכיב חשוב למחשב וזה נכנס לתקציב אז אתם מוזמנים לכתוב. תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב? (יש לציין גם בכותרת) 6000 ש"ח האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה? עוד 300 ש"ח האם יש לכלול הרכבה בתקציב?כן 2. מהו היעוד של המחשב? (משחקים\אינטרנט\אופיס\סרטים וכו'...) [אם המחשב מיועד לתוכנה מקצועית כלשהי יש לציין את שם התוכנה ואת הגרסה למשל: Photoshop CS5, Solidworks11 וכו'] משחקים כבדים (Metrro 2033) 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? אם כן, מה? [אם לא יש לציין לפחות מה המסך הקיים, דגם\גודל\רזולוציה] לא 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? [דוגמאות: כונן דיסקטים, יציאות Firewire IEEE1394, יציאת פרללית או סיריאלית, חיבור IDE על הלוח] 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד?לא 6. האם יש צורך לכלול…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-