עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by matanya,

זו נראית לי קנייה מאוד כדאית (יש כאן 4G דיסק 250 עם מעבד 2G), חוץ מבעיית האחריות. מה דעתכם? לדעתכם עדיף לבקש מקרוב משפחה שישלח את זה במשלוח, או שיש למשהוא נסיון עכשווי בקנייה ישירה עם משלוח לכאן? ואגב זה באמת נכון שהם לא מבקשים תעודה ממשרד התקשורת על מחשב אחד? (בעבר זה היה נורא, התקשרתי ללשכת השרה (מי הייתה אז?), תוך כדי שאני מדבר עם ספקטרום במגדל שלום על הקוו השני. ואז אמרתי ללשכת השר שלא רוצים להדריך אותי כיצד למלאות את הטופס. ואז הם קיבלו ברקע את לשכת השר, שניסו לברר מדוע לא משרתים אותי כראוי!!, זה גרם למשה-גלילי בכבודו ובעצמו להתקשר אליי מיידית). עוד דבר, משהוא יודע באיזה סוג משלוח משתמשים כדי שאני אוכל לטפל בעצמי בהוצאה מהמכס? והאם הם מתקשרים או שולחים הודעה (כדי שלא…

• 0 תגובות
    • 928 צפיות
  2. צונזר

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  3. Started by כינויכינוי,

שלום פורום יקר ראשית רציתי להודות לכם על העבודה הנפלאה שאתם עושים פה, אתם עוזרים להמון אנשים ולא תמיד מקבלים את התודה, אז בשם כולם - תודה ולעניינינו, גם אני צריך המלצה אז אתחיל במילוי השאלון שלכם: * מטרות המחשב? צרכים סטודנטיאלים בסיסיים: אופיס, אינטרנט וכו'. * גודל המסך? 13 אינץ' * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, שלא יהיה מתחת ל-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? כזה שיתאים למטרות המחשב, לא קריטי. * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי, אפשר. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אין לי מושג מה זה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? נגיד שלא, אפ…

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  4. סיפור רקע קצר כדי לעזור לכם לבחור לפי הצרכים שלו: : אדם מבוגר בן 80+ שצריך מחשב נוח שאפשר ללמוד בו איך להתמש במחשב, יש לו כרגע מחשב מלפני 14 שנים שמריץ עד windows 98 ובאיטיות מפחידה. המחשב שלו לא תומך בשום דבר נורמאלי (גם לא flash player) ולא קולט עכברים אופטיים שלא לדבר על חדשים יותר. כפי שהבנתם ממש קשה ללמד אותו לתפעל מחשב אם המחשב עצמו בקושי פועל... עכשיו לחלק של המפרט אוקיי, נכתוב את זה ממוספר וקל כמו בהוראות איך לכתוב הודעה כאן... 1. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (מקסימום חריגה= 200 ש"ח) והקנייה באשראי. 2. כמו שאמרתי מטרת המחשב היא בעיקר נוחות שימוש וקלות תפעול בעיקר לעבודות משרדיות ולמשחקים קלים. 3. ציוד היקפי לא חובה- אבל אם מישהו מכיר ציוד היקפי שיכול לעזור לאדם …

• 7 תגובות
    • 928 צפיות
  5. Started by R9nald0,

הייעוד של המחשב הוא למשחקים קלים ומאוד מאוד חשוב לי שהרכיבים במחשב יהיו "קרים" ככל האפשר ( כלומר, לא רוצה שום Radeon במחשב שלי ) בשביל לשמור על יציבות לאורך זמן. ציוד היקפי: לא צריך כלום פרט למסך. עדיף באיזור ה-500-600 שקל ועדיף שיהיה CRT ומתאים עד כמה שיותר למשחקים. רוצה מסך עם input lag נמוך ככל האפשר, מקווה שאפשר למצוא משהו איכותי בסביבות המחיר הזה. בכל מקרה אבקש לא לכלול את המסך בתקציב של המפרט כי אני מתכנן לקנות אותו לפחות חודש אחרי שאקנה את המחשב עצמו, התקציב הוא למחשב בלבד, אבל עדיין ארצה המלצות לגבי מסך העדפה לחברה כלשהי - כפי שאמרתי, מעדיף Nvidia על Radeon. אם הבדלי הביצועים גדולים במידה משמעותית בין שני מוצרים של שתי החברות בטווח מחירים זהה, ברור שאשקול שנית, וא…

• 9 תגובות
    • 928 צפיות
  6. Started by aaviran,

השאלה בכותרת, המפרט פה מימין.

• 10 תגובות
    • 928 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000, יש צורך בטיעון משמעותי לביצועים. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? תכנות Server Side, משחקים, צפייה ב HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Eclipse, Tomcat, Android SDK וכו' כמו גם משחקים חדשים שיוצאים כגון Civilization V, Starcraft 2 וכו' ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע יש לי LG L1970HR, מתוכנן החלפה ב 2 מסכים כנראה22' או 24. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אסטרטגיה * …

• 3 תגובות
    • 928 צפיות
  8. אהלן חברים, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המפרט הבא שהמליצו לי, בהתאם לצרכים שלי: הצרכים שלי מעבר לשמוש רגיל הם פוטושופ סקצ'אפ ועוד... רוצה להתפנק על מחשב רציני. חשוב שהמחשב יהיה של דל. אין צורך במסך. לוח : GA-EX58-UD3R מעבד : 920 Quad Core i7 (D0) זיכרון : קורסאייר דומינייטור 6 גיגה (2כפול 3) מאוורר למעבד מארז גיגהבייט אורורה 570 דיסק קשיח 1טרה קאוויאר בלאק ספק כוח - Thoughpower Qfan 650W כונן אופטי דיוידי צורב - פיוניר כרטיס מסך : ATI RADEON 4890 1GB GDDR5 Retail HDMI סה"כ הצעת מחיר שקיבלתי : 7320 כולל מע"מ מה אתם אומרים? עדן

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  9. Started by tomermu,

לאחר שאלות רבות בפורום נסגרתי עליו סופסוף. היתה התלבטות בינו לבין HP DM3 1110 אבל בסוף הוחלט. לכל מי שיש שאלות-לאחר שאנסה אותו בשבת- אשמח לענות. ותודה לכל מי שעזר.

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  10. קונה מחשב ראשון לאמא שסוף סוף השתכנעה שהיא רוצה אחד, אני מניח ש 2,000 שקל מספיקים לשימושים שלה אבל אם יש לכם המלצה אחרת אשמח לשמוע. לא רואה סיבה להזמין אחד מחו"ל אבל שוב, אני לא מכיר את השוק כל כך אז אשמח לשמוע את דעתכם. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, סקייפ (מצלמה, מיק' סבירים ומעלה) * גודל המסך? 13"~, אולי 15" אם יכנס בתקציב. * משקל רצוי? ממוצע, אין דגש מיוחד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כנ"ל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI ו- USB3. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB נשמע לי סביר, אפשר להתפשר אם צריך. * כונן CD/DVD? צורב? לא. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית …

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  11. היי חבר'ה תעזרו לי לבנות מחשב חזק למשחקים מבוסס על מעבד AMD64....

• 9 תגובות
    • 927 צפיות
  12. היי מבקש מפרט עבור חבר שגר בירושלים (רצוי להתחשב במיקום אבל לא חובה) מחשב ללא מסך וללא ציוד היקפי תקציב: 2500 לניצול מלא, עם חריגה של עד 500 ש"ח שימוש: עריכה עם תוכנות כמו photoshop, Premier, תוכנות לעריכת סאונד. כרגע יש מסך 21" של AOC עדיין לא יודע מה הרזולוציה אבל אפשר להניח 1920X1080. פחות מיועד למשחקים ותמיד יהיה אפשר להוסיף כרטיס בעתיד חלקים: 1. מעבד - הכי חשוב לדעתי. 2. זכרון - לפחות 8GB 3. לוח - אמין והכי זול במידה ולא הולכים על OC. 4. ספק - אמין וזול, גג 500W שיאפשר הוספה של כרטיס מסך לא מפלצתי בעתיד 5. מארז - אמין וזול. USB3 יתרון, שקט יתרון 6. אחסון - לפחות דיסק אחד של 1GB 7. צורב - כי חייבים :-) דגשים: 1. למקסם את הכסף עבור כוח עיבוד (הכי חשוב)- רצוי להשתמש…

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  13. Started by arad gonen,

שלום, אני מגיע לארה''ב בחודש הבא ואני רוצה לקנות שם מחשב. אם אתם יכולים לתת לי דגם של מחשב טוב לתוכנות כבדות ולא יותר יקר מ- 1000$ אז תכתבו לי את הדגם. מחכה לתשובה ארד גונן

• 1 תגובה
    • 927 צפיות
  14. Started by tavor21,

אני רוצה לבנות HTPC אבל אני לא יודע איזה חלקים לשים, חשבתי על מעבד AMD או P3 , וגם על לוח אם שרוב החלקים יהיו אוןבורד (רשת,קול,וידאו....) וגם שלוח האם יתמוך בSPDIF. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  15. Started by dekom,

מה הכי חזק, מה נכון לבחור, מה אתם הייתם בוחרים?

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  16. שלום לכם, בדיון קודם קיבלתי המלצה למחשב חזק ללא הגבלת מחיר אמיתי ראו להלן: אני טס לארה"ב בקרוב (עבודה) וחשבתי לצאת למסע קניות לפי המפרט - כמובן רק לחלקים שהם זולים משמעותית שם ומשקלם סביר (מזוודות כבר יהיו מלאות במשחקים לילדים וכל מיני לאשה וכו'). מה דעתכם, מה כדאי להביא משם? וכמו כן האם לשנות משהו במפרט עקב הנסיעה או הזמן שעבר? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  17. Started by rantri,

אני הולך להזמין היום, אני ישמח לקבל חוות דעת: 1 Antec TruePower 380 Watt 505 ש"ח 1 17 CTX PR711F WEGA TRINITRON 1,144 ש"ח 1 Mitsuni floppy 1.44 50 ש"ח 1 Hercules 3D Prophet 9700 Radeon 128MB 1,713 ש"ח 1 Microsoft® Wireless Optical Desktop 564 ש"ח 1 LITE-ON DVD 16*48 Retail Black 247 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 518 ש"ח 1 Antec High Preformance Plus View 1000 AMG 688 ש"ח 1 GIGABYTE GA-8IK1100 - 875P 819 ש"ח 1 Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K Box 1,069 ש"ח 1 TwinMos 512MB 400MHZ PC 3200 DDR 601 ש"ח 1 ANTEC 80MM Blue LED Fan 91 ש"ח 1 …

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  18. Started by galgalgal2001,

אני עכשיו סוקר את המחשב הזה לקראת קנייה ואני שמתי לב שבאתר youtube מראים המון סרטונים המראים שניתן להריף עליו משחקים כמו: C&C generals HELO splintercel mafia counter strik GTA3 GTA SA need for speed UG wor craft ורציתי רק לדעת אם זה אמיתי כי לפי הביקורות מחשבים כאלה לא מריצים כלל משחקים. אם זה נכון ואפשר להריץ עליו משחקים ברמה שכזו (כמובן עם הגדרות נמוכות מאד) אני עוד מחר קונה מחשב כזה מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 927 צפיות
  19. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ואשמח אם תעזרו לי להחליט אילו רכיבים עדיפים עליי לקנות. הדרישות שלי הן כדלהלן: 1. תקציב עד 7000 ש"ח (אפשר כמובן בפחות ) בכרטיס אשראי. 2. השימוש העיקרי במחשב הינו (בסדר חשיבות יורד) למשחקים כבדים וקלים כאחד, עריכה גרפית- וידאו ותמונות, צפיה בסרטים והשמעת MP3. 3. אין צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר). 4. אין צורך בצורב DVD או כונן אופטי אחר. 5. המחשב צריך להיות מאוורר ושקט במיוחד (נמצא בחדר השינה). 6. ההרכבה של המחשב תבוצע על ידי. על מנת לדייק ההצעות שאני זקוק להן סובבות סביב החומרה הנ"ל: 1. לוח-אם (עדיפות ללוח עם חריץ AGP בנוסף לחריצי PCIE/PCI). 2. מעבד (אינטלי, היות והשימוש כולל עריכה גרפית). 3. זיכרון 1GB - RAM. 4. …

• 11 תגובות
    • 927 צפיות
  20. Started by 1_AviV,

שלום. לפני כשנתיים התייעצתי כאן על לפטופ ועד היום אני ממש מרוצה ממנו. בבקשה תעזרו גם לחבר שלי . עדכון זה דחוף כי הוא רוצה לקנות עוד היום או מחר! הוא לומד לתואר ראשון והוא צריך מחשב נייד שיהיה נוח ללימודים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל אם יש סיבה טובה. 2. מה שימושי המחשב ? אופיס בעיקר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? עכבר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך כרטיס מסך יוקרתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ?4 בערך. 6. האם מתוכנן אוברקלוק ?לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועד…

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  21. שלום לכולם , מחר אני מזמין מחשב שעיקר העבודה איתו תהיה משחקים ועריכת ווידאו. חשוב לציין שאני לא קונה AMD מכל סוג שהוא והזיכרון חייב להיות 1 ג'יגה. המחשב לא יעבור OVERCLOCK כך שלגבי הזיכרונות אין צורך למשהו מיוחד רק שיהיו עם תזמונים סבירים. אז ככה : PENTIUM 4 2.8ghz 800mhz 1100 ¤ 1 EPOX 4PDA5+ 680 ¤ 1 - מגיע עם באנדל עשיר במיוחד ותומך בכל מה שצריך מבחינתי. OCZ 400mhz DDR 512MB +HS 685 ¤ 2 WD 80/7200 SATA 8MB 480 ¤ 1 ALBATRON FX5900XTV 1175 ¤ 1 - כולל VIVO LITEON DVDX16 210 ¤ 1 LITEON 52X32X52 240 ¤ 1 כונן דיסקטים TEAC 60 ¤ 1 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Blue Screwless 350 ¤ 1 ENERMAX 350W PS 370 ¤ 1 MICROSOFT EXPLORER WIRELESS 220 ¤ 1 סה"כ: ¤ 6255 אני מ…

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  22. Started by avraham711,

תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב?:5000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? עדיף שלא שימושים מהם השימושים במחשב? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו')במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק. כל החדשים COD GTA V שיצא פרוטוטייפ 2 שיצא וכו...באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב? אם כן, לאילו רכיבים? אם זה יהיה משתלם אז טוב*מידע נוסף על Overclock תוכלו למצוא בסוף האשכול.האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך - SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD - כרגע או בעתיד?*מערך כזה יתאפשר רק בתקציבים גבוהים. אם יהיה משתלם אז בכיף ציוד היקפי מה רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך ש…

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  23. אני מעוניין לקנות מחשב(+ציוד הקפי+מסך 1) למטרת משחקים (טוטל וור, פרו אבולושן, משחקי נהיגה וכו') ולעבודה על 2 מסכים, אני לא ממש מבין בתחום והמליצו לי על המפרט הבא: מעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 Box Intel לוח אם GAP35CDS3R Gigabyte כרטיס גרפי Saphire Radeon HD3850 256MB DDR3 PCIe או nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe Gigabyte זכרון DDR2 2048MB 800MHZ CL5 מסך מחשב LM1911 Daewoo איך המפרט? הוא עומד בתקציב? ומאיפה קונים? תודה מראש עריכה: מסך 1 כבר יש.

• 16 תגובות
    • 927 צפיות
  24. Started by roei86,

שלום לכולם. הזמנתי חלקים למחשב חדש מהאינטרנט והייתי שמח לשמוע אילו חלקים לדעתכם כדאי לי לקנות כדי להשלים את המחשב. כרגע יש לי מעבד, לוח אם, כ.מסך, SSD וזיכרונות. אני זקוק לכל השאר (מארז, קירור, ספק, עוד הארד דיסק וכו'). המפרט (מה שיש לי כרגע בהזמנה): מעבד - intel i7-5930k לוח אם - gigabyte x99 gaming g1 wifi הארד דיסק - intel ssd 730 series 240gb כרטיס מסך - gigabyte geforce gtx 970 g1 gaming זיכרונות - 16gb kit (4gx4) ddr4 pc4-17000 unbuffered non-ecc 1.2v זהו, אשמח לשמוע את חוות דעתכם, אילו חלקים עלי לרכוש, וחוות דעתכם על החלקים שיש לי כרגע. תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 927 צפיות
  25. Started by elitzur,

שלום אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 4500-5000 . האופציות המיידיות הן כמובן - INSPERION 1520 PAVILION DV6625 שני עם 2 גיגה זיכרון פנימי אבל בכל ההמלצות שקראתי פה יש התעלמות מוחלטת מMSI שנותנים מפרט מעט משודרג (בד"כ כרטיס מסך או מעבד יותר מתקדם) בפחות כסף - לדוגמא MSI EX600 חוץ מהעובדה שרק אייבורי מייבאים אותם והם נותני האחריות (שלי אין שום בעיה איתם) יש למישהו נסיון ממשי איתם ?? כי ביינתיים לשני חברים שלי יש MSI כמה חודשים והם מאד מרוצים (כמובן שזו לא תקופה מספיקה) .

• 5 תגובות
    • 927 צפיות

דיונים חדשים בפורומים