ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מעוניין במפרט מחשב ומסך, עדיפות למסך 22", אבל עם רזלוציה רגילה ולא FULL HD כי זה מיותר ומכביד במשחקים. אפשר לחרוג עד 200 שח במקרה הצורך. השימושים סטנדרטים למחשב בייתי, משחקים(כבדים, לא בהכרח על הגדרות גבוהות, ולכן גם מעדיף שהמסך יהיה ברזלוציה רגילה), סרטים, אינטרנט וכו'.. אין צורך בשאר ציוד הקפי מעבר למסך. לא מתוכנן OC. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 996 צפיות
-
-
אהלן, יש לי Netbook של Lenovo S10E המעבד - Intel Atom CPU N270 1.6 GHZ, הזיכרון 1GB. המחשב מריץ XP PRO, אילו תוספות/שינויים צריך לבצע על מנת לשדרג לWindows7? תודה, דור
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
אני נורא נורא מצטער על הבלאגן שאני עושה כאן.. להלן המפרט הסופי שנסגרתי עליו: מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX ₪600 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H55M-S2H ₪531 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪281 כמות:2 מארז: [..] RAIDMAX APEX w/o PSU ₪164 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 11 PRO ₪86 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪1943 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il כל זה יוחזק על ידי Seasonic S12II Bronze 430W, הצורב יהיה LG פשוט שכבר קיים ברשותי, וההאד-דיסקים יהיו שתי דיסקים בחיבור IDE. אשמח לשיפורים והצעות שונות! תודה רבה מראש! ================================================================================ אלהן חברה. להלן מפרט שהרכבתי …
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש ברשותי מחשב נייד MSI דגם EX620 , בניסיון להבין כמה דברים על החיבורים שייש בו מצאתי סיקור ומשם זה נהיה עוד יותר לא מובן . בסיקור הזה יש ארבעה תמונות שהשניים התחתונות הן על USB משולב בחיבור E-SATA והשניה על הקורא טביעות אצבע , הבעיה היא בשני תמונות העליונות , הראשונה מראה את ארבעת החיבורים האנלוגיים של הסאונד וגם רשום שייש יציאה אופטית , גם כשקניתי אותו הבנתי שייש לו יציאה אופטית ואני לא מבין איפה היא . בתמונה השנייה מראים יציאת VGA ואת חיבור המתח ועוד עיגול זהוב קטן כזה שעד עכשיו הייתי בטוח שזו כניסת לאנטנה של WIFI להגברת הקליטה אבל שם רשום שזו בעצם כניסת TV , איך אני אמור בעצם להשתמש בה , עם איזה חיבור , איזו תוכנה צריך אם בכלל צריך ? תודה רבה לעוזרים ! הנ…
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
נשבר לי המסך במחשב הנייד. עלות התיקון היא כ-900 או 950 שקלים כולל מע"מ חלקים ועבודה. האם שווה לי לתקן? (נא התייחסו גם לכמה זמן יחזיק התיקון כי המחשב עצמו יחזיק לצרכיי עוד שנתיים לפחות) אינני מעוניין לקנות מחשב מיושן כיון שמחשב זה הספיק לי ואם יש מחשב חדש (Core i5 או סדרת sp core 2 duo) במחיר של שלוש וחצי אשקול לקחת.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. יש לי הזדמנות לקנות מחבר את המחשב הבא, במחיר של כ-1500 ש"ח(המחשב בן שנה וחצי): מעבד 6600QUAD, לוח של ג'יגה בייט, זכרונות:2X1GB במהירות 667מג"ה - צמד של מושקין וצמד של קרואיסר(סך הכל 4GB), ספק בסביבות ה500 וואט בערך, מארז Aurora 570, כ.מסך HD2900XT 512MB DDR3. כרגע אני נמצא עם P4 3GHZ, לוח של אסרוק, זכרון 1GB, כ.מסך FX5200,ומארז שבא עם ספק Arctic Cooling Silentium T2. מטרות המחשב: הרצת תכני HD למיניהם, הקלטות סאונד אינטסיביות. לדעתי ההבדלים הם שמיים וארץ, בין מה שיש לי לבין מה שיש לו. משתלם? כדאי? אתם תגידו. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
פתחתי פה מקודם נושא אף אחד לא ענה אבל זה כבר לא רלוונטי ההורים שלי משתתפים בתשלום אז התקציב שלי גדל בצורה משמעותית. אני רוצה דיעה על המפרטים הבאים. (אפשר להתעלם מה12 אלף זה מוגזם) (המפרטים מצורפים בקובץ לתגובה) המחשב בעקרון מיועד בעיקר לעבודה, תוכנות כמו מטלב, סוליד וורקס, וורד, אינטרנט. אך אין לי שום בעיה שזה יריץ משחקים בצורה טובה. אשמח לשמוע אם יש לכם הצעות טובות יותר. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
אז ככה, בלי צורב, כרטיס מסך OB (מי הסתם), HD לא חייב להיות 500, כן צריך מארז עם ספק. בלי ציוד הקפי. חיפשתי אני לבד קצת ולא מצאתי הרבה, אשמח לעזרה מכם. תודה!
-
- 8 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד LENOVO, שכבר לא באחריות, והגיע עם VISTA. ה-HD שלו נדפק וקניתי HD חדש. יש לי את המספר הסידורי של ה VISTA על המחשב. איך אני מתקין את מערכת ההפעלה מחדש ? תודה, עידו
-
- 6 תגובות
- 855 צפיות
-
-
לא מצאתי איזה פורום מודינג(תעבירו את הנושא בבקשה אם קיים) ואני פשוט אתחיל את הנושא מהסוף להתחלה: לאחותי יש נטבוק מחברת hasee שאני לא יודע את הדגם אבל המסך שלה הוא מסך בגודל 10 אינץ' וזה נטבוק די נפוץ של החברה. מה שקרה לפני כמה ימים היא הפילה את הנטבוק שלה והמסך נשבר. בבירורים שהיא עשתה נאמר לה שהתיקון הוא בעלות של כ-1000 שקל שלמבינים עניין בנטבוקים בתוספת של עוד כמה מאות שקלים מקבלים את אותו הנטבוק וזה מה שאחותי הולכת לעשות - לקנות מחשב חדש. עכשיו, אני חשבתי שאם היא קונה מחשב חדש אז אפשר לקחת את המחשב השבור ולשדרג אותו טיפה: להשים מסך מגע כמו שראיתי במספר סרטונים ביוטיוב אבל השאלה שלי היא איפה אני יכול למצוא מסך מגע שמתאים למחשב וכמו כן - גם לשדרג את הזכרון, להעלות את הגו…
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
התייעצות אחרונה בנושא המפרט בעיקר לגבי הלוח אם שאני לא ממש סגור עליו וגם לגבי הספק! מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. בנוסף לכך, העורכת הגרפית עוד בחיתוליה +- כך שאין לה צורך של ממש כרגע בכרטיס איכותי. 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאני אעשה אני אדאג ללמוד זאת…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי?התקציב המקסימלי הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני מתכוון לקנות מערכת הפעלה ווינדוס 7 החדש כלומר יחד איתו 2000 שקל במידת הצורך, ניתן לחרוג ב300 ש"ח השימושים הצפויים של המחשב: צורכי לימודים: אופיס , אינטרנט וסרטים שאני נוטה להוריד אין צורך בציוד היקפי. אין צורך במסך. השקט די חשוב, שיהיה משהו נורמאלי בעניין הזה לשאלתכם, לא יודע מה זה אוברקלוק. מתכוון לקנות את המחשב מאייבורי כיוון שהחנות ליד ביתי. אין בקשות מיוחדות, חשוב מהירות ואמינות. לא מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? אין לי מושג. הערה: מעדיף לא להסתבך, כלומר לקחת מפרט שהם מפרסמים כמו זה בלינק הבא ואז תאמרו לי בבקשה מה כדאי לי לשנות במפרט בסדר גודל של עד 300ש…
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אני מכיר מישהו שרוצה לימכור מחשב שהמיפרט שלו הוא CPU Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz LGA 1366 130W Quad-Core Processor Motherboard ASUS P6T Intel X58 chipset Video TWO XFX GeForce GTX 260 Video CardS - 896MB (each) GDDR3 SLI Ready, (Dual Link) Dual DVI, HDTV Audio 8 channels Onboard Wired Networking 10/100/1000Mbps Ethernet Wireless Zonet Wireless 802.11b/g, IEEE 802.11n Draft 2.0 hard drive Seagate Barracuda 1.5TB Memory CORSAIR XMS3 12GB (6 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Triple Channel Power Coolmax CUG-950B 950-Watt Power Supply - ATX, SATA-Ready, PCI-E Ready, Modular Optical Drive SONY Black/Gray 2X Blu-ray DVD ROM Optical Drive #2 LG 22…
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום כולם, אחרי חיפושים רבים אני חושב שהצלחתי להרכיב מפרט, כאמור מחשב לגרפיקאים כולל שימוש בתוכנות בסיסיות כגון Photoshop ומתקדמות כגון: Revit, 3DMax, AutoCAD ולהפעיל כמה מהן מקביל. הנה המפרט אשמח לקבל חוות דעת: מעבדי אינטל Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1295 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 500 זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston X 2 520 כרטיסי מסך Sapphire HD 4650 Ultimate 1GB GDDR2 DX10.1 HDTV 2xDVI HDMI PCI-E 310 דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS 250 צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata 130 מארזים HJA-6000 MIDI Beige (No PSU) 95 ס…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בסרטון הזה ביוטיוב מראים מחשב Lenovo T410 מריץ סרטים ב720p בצורה יפה אבל 1080 הוא מקרטע מאוד. זה מחשב עם מעבד i5 הכי חדש בשוק וכו'. לפי מה שראיתי בתגובות פה רוב החברים בפורום כותבים שמחשבים הרבה יותר ישנים מסוגלים להריץ 1080p בלי בעיה. אז מה פשר הסרטון הזה? הערה: יש שם באחת התגובות למטה בסרטון מישהו שמדבר על coreAVC. לא יודע מה זה, אבל אולי יש בעיה אחרת של קודקים וכו' שגרמה למחשב הזה לא להריץ טוב את הסרטים. בכל מקרה הייתי מעוניין לדעת איזה מחשב צריך בשביל להריץ 1080p. שאלה נוספת: האם אפשר לחבר מחשב נייד דרך HDMI למסך LCD ולהגדיר שהרזולוציה שתצא לLCD תהיה 1080p? במחשב שהרזולוציה שלו הרבה יותר נמוכה? תודה
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 13 אינטש' שיכלול את הדברים הבאים: משקל: כ-2 ק"ג בממוצע (עדיף פחות...) כונן DVD מובנה (לא חיצוני) שיהיה יחסית דק (אני לא יודע לתת מספר מדיוק של ס"מ אבל דק כי אני טס הרבה לחו"ל והוא בתיק גב) אחריות לשנתיים מינימום חיי סוללה הארוכים ביותר למחשב בגודל זה מעבד חזק (מהיר שניתן להריץ עליו מספר יישומים במקביל) וכמובן רצוי שיהיה יפה אני לא כל-כך מבין בתחום ולכן פניתי לעזרתכם, אני מצאתי שני דגמים שנראו לי טוב: Dell Studio XPS 13 Asus F6V עכשיו, השאלה היא אם הם מתאימים לדרישותיי? אם כן, באיזה מהם לבחור ועם איזה מפרט? במידה ולא, על איזה מחשב הייתם ממליצים שעונה על דרישותיי? עקרונית אני חשבתי על תקציב של 7,500 ש"ח אבל אל תתייחסו אליו אם יש מחשב מצויין…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שימושים, למה מיועד המחשב? דגש על: עבודה משרדת ומשחקי רשת ואופציה לעתיד: מערכת HTPC ציוד היקפי - מסך: L227WTP 22'' LCD 2ms DVI 1:30000 LG דרישות מיוחדות מהמחשב? מחשב שקט, שיוכל לעבוד הרבה שעות ברצף, שלא יזלול חשמל סתם, והכי חשוב: שאוכל להריץ הרה תוכנות ומסמכים יחד. המפרט - * נבנה בחנות KSP
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
נלך לפי החוקים, הכי קל: * מטרות המחשב? - כמצויין בכותרת. * גודל המסך? - לא משנה. * משקל רצוי? לא כבד מדי או ענק מדי, עד 2-2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת HDMI חובה, רצוי עם כניסת P2 ומסך HD. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? -- לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - Toshiba, Dell, Asus ואם תמליצו על חברה אחרת, אשמח לשמוע.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ייעוד - משחקים Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray, יחידות 1 ₪851 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1631 ThermalTake Silent 1156 CLP0552 CPU Cooler I3 I5 , יחידות 1 ₪133 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1378 Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪578 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1506 Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7, יחידות 2 ₪482 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1437 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪426 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Sapphire ATI Radeon 5850 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪1486 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1218 צורב LG GH22 SATA x 22…
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 3000 ש"ח, בלי חריגות כלל. אם אפשר לחסוך - מה טוב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? המחשב מיועד למשחקים (ושימוש יום יומי רגיל). אני אשחק במשחקים כבדים כגון Assassin creed, GTA IV , Prototype. אני מעוניין לשחק בהגדרות גבוהות. רוזולוציית המסך שאני משתמש בה היא 1024*1280 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. צריך הכל. מפרט מלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קרי…
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום שלום אני עורכת על אביד באופן יומיומי , כרגע עובדת עם מחשב חזק אבל בן כמעט ארבע שנים והגיע הזמן להחליף המחשב ישמש בעיקר לדגימה,עריכה ורינדור של חומרים ברזולוציות גבוהות כולל HD , P2, וכדומה. בנוסף אני עובדת עם תוכנות גרפיקה, אינטרנט ואופיס, בדרך כלל כל התוכנות עובדות יחד במקביל.... אני מחפשת מפרט למחשב חזק ואמין, צריך שיהיו לו ליבות, מאוורים , כרטיס מסך טוב . תכלס,שיעבוד יפה ובשקט וכמובן שיתקשר טוב עם אביד (מדיה קומפוסר) ויוכל לעבוד בסבבה עם HD ומיני פומרטים דיגטליים. אני פונה לעזרתכם! אין צורך בציוד היקפי וצורב,תתכן הוספה של כרטיס מסך חזק בהמשך ולא אני לא יודעת מה זה אוברקלוק. בחנות מחשבים בתל אביב הציעו לי את המפרט הבא בעלות של 3,500 ש"ח: ATX 500w Asus P5Qpl - am …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן!! תעזרו לסחבק... . תקציב מקסימלי 1500 ש"ח לחסוך/לנצל הכל בעת הצורך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. לשימוש פשוט למטרת לימודים. אינטרנט,אופיס וסרטים אולי גם פוטושופ 3. אין צורך בציוד היקפי,גם לא בצורב. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא חשוב 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך מערכת הפעלה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. חנות מאזור ת"א. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/…
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
תקציב - 5000 עם אפשרות לחריגה עד 500. שימושים - בעיקרון השימושים המיוחדים הם רק משחקים. חשיבות השקט - 7, אבל לא להגזים עם המחירים. חנות - KSP. חשוב - USB3. בלי OC. לא מתכוון לשדרג שום רכיב בעתיד. אז ככה, בחרתי רכיבים שנראים לי טוב וסימנתי את מה שחסר: מה שחסר: קירור למעבד, מארז וספק כוח. שלושתם צריכים להיות יעילים ושקטים אבל אם זה דורש השקעה כספית גדולה אז להתפשר. תודה.
-
- 9 תגובות
- 971 צפיות
-
-
לא ראיתי כאן יותר מדי ביקורות/ המלצות על MSI. למה? מה רע במחשבים שלהם? אם אני רוצה נייד למה כדאי לי להעדיף לנובו למשל על MSI? (בהנחה של אותו מפרט).
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
ראיתי בפורום מפרט שאהבתי של אחד מחברי הפורום (E. Shambuzzi) השימושים העיקריים שלי זה משחקים וסרטי HD... הייתי רוצה במקום AMD מעבד של INTEL, ולאיזה מעבד של INTEL משתווה המעבד של AMD שבמפרט למטה? אני רוצה להוסיף גם מסך למפרט במחיר 1000-1200 שיתמוך בFHD , תמליצו לי בבקשה... Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪430 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7, יחידות 2 ₪482 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1437 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪249 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪824 http://www.rsm.co.il/produ…
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-