ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בדקתי במומלצים ובעמודים הראשונים ולא מצאתי משהו מעניין. אני מחפש מחשב שמיועד לאינטרנט ואופיס. מעבד i3 וHD של 500GB יספיקו לחלוטין בתאכלס. מסך 15'' מקלדת לא חייב מלאה אבל שתהיה נוחה (יש כאלה שדוחפים יותר מידי כפתורים ולא נוח לעבוד איתם) משקל - לא חייב אולטראלייט אבל לא כבד מאוד. 2 קילו גג. סוללה - הסטאנדרט מספיק לגמרי. לא שולח אותו לתפקד 15 שנה בחלל. מערכת הפעלה - עדיף 7, אם לא אז 8. ממש לא רוצה 10 אבל לצערי בטח אין משהו אחר כל השאר פחות מעניין. חשוב אמינות ואיכות בניה. יש לי אפשרות לקנות עם כרטיס של "חבר" (א.ל.מ או שקם אלקטריק) אבל לא חייב. 2500 ש"ח נראה לי מספיק בשביל משהו איכותי ועם המפרט…
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים * גודל המסך? 14 * משקל רצוי? 2-2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi הכי חשוב * גודל מינימלי וסוג של כומן קשיח - לפחות 320 (פחות קריטי מעל כי המחשב מיועד לסטודנט) * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, קונה את המחשב בארץ אבל שיהיה אחריות של 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, עדיף שלא אם זה מוריד את המחיר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell אבל זה פחות קריטי אם יש משהו טוב אחר חשבתי גם על המחשב הזה http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד בקרוב ואני מעוניין לקנות מחשב. מה שחשוב לי: SSD ULTRABOOK (דק וקל) ללא כונן אופטי ללא ווינדוס מסך טוב לעין (אני לא רואה משהו) מקלדת זוהרת חובה. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני לומד על מערכות הפעלה, וצריך מחשב חזק מבחינת מעבד, ולא כבד, בסביות 2.5 קילו. אני צריך זיכרון גדול ויכולת להריץ מכונות וירטואליות של מערכות הפעה, שרתים וכו' ע"ג המחשב כפי שרשמתי למעלה, התקציב הוא בסביבות ה-4K ש"ח אפשר גם 4.5K המפרט: * גודל המסך: רצוי "14 (כי גדול יותר זה כבד יותר), אפשר גם גדול יותר אך לא ממש רצוי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך : סוללה שתחזיק בערך 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: מחשב עם יציאות עדכניות כגון usb3.0 וכו' * בלוטות: כנ"ל (לפי הסעיף הקודם). * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כונן של לפחות 1GB * כונן CD/DVD: צורב DVD * כונן Bluray:לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה : windows xp/…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר כמחשב לסטודנט הנדסת תוכנה, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר לשחק עליו קצת ולא תהיה לו בעיה עם ישומים גרפיים. * גודל המסך? איזור ה15'' * משקל רצוי? אין העדפה של ממש, למרות שאני לא רוצה לבנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם אפשר זמן סוללה של 6+ שעות יהיה אחלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) DVI זה תמיד טוב. * בלוטות? רצוי, אך לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? זה לא סטנדרט בימינו? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? יהיה נחמד, אלא אם זה עולה יותר מדי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? איך Alienware? אני חרמן עליהם שנים, אבל אין לי מושג אם באמת כדאי להשקיע במחשב שלהם..
-
- 3 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להציב בסלון מחשב שגודלו המקסימלי הוא 40 רוחב, 15 גובה לאיזו קטוגריה המחשב שאני מחפש משתייך? (ראיתי גדלים מתאימים של "מדיה סנטר" ו"מיני PC") האם למחשב שכזה אוכל לקנות חלפים רגילים כמו אלה הקיימים במחשבים שולחניים? התקציב הוא עד 2500 שקלים השימושים הם חיבור לטלוויזיה (HDMI) לצורך סרטים ומשחקים (לא צריך מחשב גיימרים עצבני, רק משהו שיעשה את העבודה למשחקים שיצאו בשנים האחרונות) אשמח להמלצות
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם! אני מחפש מחשב לסלון שיתחבר למסך טלוויזיה 55' (HDMI) למען אימי. השימושים יהיו סטדנטיים לחלוטין ויכללו גלישה באתרים, יו טיוב, קודי על שלל הרחבותיו (ABEKSIS WIZARD בגדול). בנוסף, אני רוצה שתהיה לי את האופצייה להורדת טורנטים וצפייה בסרטים וסדרות (לא בלו ריי וכו', 720P מספיק). פרט לכך, אני אשתמש בו לצפייה ישירה בתוכנות כמו SOPCAST ו-ACEPLAYER בספורט. יש אפשרות בתקציב הנ"ל לשלב גם כנן SSD בשביל המהירות? לא נצטרך כונן קשיח בנפח גדול בכל מקרה. גם אופציית מארז יחסית שקט די רלוונטית משום שהוא יהיה בסלון. אשמח להמלצות או מפרטים מומלצים וגם אתרים מומלצים להשוות מחירים וביקורת על מוצרים. תודה לכולם
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב לסלון שיהיה להצגת סרטים וסדרות ואינטרנט בעיקר התקציב שלי הוא 1700-1500 על המחשב עצמו ולמקלדת ועכבר עוד 200 שקל גג לא יותר חשבתי ללכת על המחשבים של ה giada יש מניעה או המלצה? אשמח לקבל מפרט תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
חשוב מאד שהמארז יהיה כמה שיותר סלוני וקרוב לגודל של DVD כמה שיותר, שהמחשב יהיה מסוגל להריץ חלק 720P X256 1080I וכל מה שנועד ל BLUERAY דיסק קשייח פחות חשוב כי כל הזמן הסרטים עליו יתחלפו, אבל שיהיה את ה 120G ככה לפחות
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
אהלן חברה,אני חדש פה. אני מחפש מחשב שישמש לסרטים ומוזיקה. המחשב לא צריך לכלול מסך,מקלדת ועכבר.אלא רק את המחשב עצמו. אולי חשוב לציין שאני מעוניין לחבר את המחשב לטלויזיה ולסוג של מערכת קולנוע ביתית. תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אני מתכוון לעבוד עם המחשבים בעיקר בתוכנות משרדיות, וכפי שכתבתי בכותרת בעיקר עם Sap Business One שעובדת במקביל עם SQL Server 2005/2008. אני עובד עם מספר גדול של תוכנות במקביל, ולכן חשוב שהוא גם יוכל לעמוד בכך ולא יתחיל לגמגם. דרישות: מסך: "13.3. משקל: עד 2 ק"ג. יציאות: שתהיה יציאת HDMI, עדיפות למספר גדול של כניסות USB. בלוטות': הכרחי. גודל מינימלי של כונן קשיח: לא רלוונטי. צורב DVD: לא הכרחי. לא נדרשת אחריות בינלאומית, אך רצוי שתהיה ל-3 שנים. אשמח לשמוע המלצות, תודה.
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד טוב לעבודה (בונה ומעצב אתרים) וללימודים (מדעי המחשב), המחשב שאני מחפש צריך להיות מחשב טוב ומהיר (אני יודע שזה משהו ברור אבל עדיין). אני עובד עם המון תוכנות במקביל וחשוב לי שהמחשב יהיה מהיר ויגיב בלי תקיעות, אני מאוד חסר סלבנות בדברים כאלו.... חחחח.... דברים שחשובים לי: 1. לא HP ולא ACER (ניסיון קודם). 2. זיכרון של לפחות 16GB 3. עדיפות ל-SSD בנפח של לפחות 256GB ואם לא אז 1TB + 8SHDD. 4. מסך 15.6 אינץ' עם רזולוציית FHD או 4K. 5. סוללה שתחזיק כמה שיותר (עדיפות ל-4 שעות ומעלה) 6. בנייה איכותית עם אפשר 7. חובה מקלדת מוארת. 8. יציאת HDMI או mDP. 9. אין צורך בצורב, אני חושב שזה די מיותר היום. 10. משקל שלא יעבור את ה-2.5 ק"ג התקציב שלי הוא …
-
- 31 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום, ראיתי שיש פוסטים אחרים בנושא אבל לא מצאתי את התשובה שאני מחפש אני מתכנן לרכוש מחשב חדש לצורך עבודה בתוכנות גרפיקה כמו AutoCAD Revit, סקטצ'אפ, זה בעיקר.. השאלה שלי מיועדת למי שהתנסה בעבודה עם תוכנות בסגנון הזה לגביי שימוש במעבדי AMD לפי האתר של אוטוקאד הם עובדים עם המעבדים הללו, רציתי לקבל חוות דעת ממישהו עם ניסיון אם יש פה בפורום.. אני חושב לקנות את המפרט הבא- AMD Ryzen 5 8500G 3.5GHz AM5 - Box קירור למעבד - Original AMD CPU Cooler לוחות אם למעבדי AMD - ASUS Prime B840M-A WiFi DDR5 AM5 זיכרון למחשב - Corsair Vengeance 2x32GB DDR5 4800MHz CL40 כרטיסי מסך - Sapphire PULSE AMD Radeon RX 7600 8GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD - Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 1TB:…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני חדש (עד עכשיו עבדתי על ניידים בלבד)שישמש כתחנת עבודה לעריכת וידאו ומידולים בתלת וגם שישמש למשחקים כבדים אני זקוק להצעה למפרט מלא עבור מחשב כולל ציוד היקפי (ללא רמקולים) ובהחלט כולל מסך רציני (בינתיים אחד יספיק). אין לי מושג בלוחות אם ומאווררים אך ההצעות שראיתי בחנויות נראו לי מאוד לא מקצועיות. תודה,
-
- 10 תגובות
- 878 צפיות
-
-
עם מקלדת ועכבר, מחנויות במרכז הארץ(ואם אפשר לא מ-KSP, העדפה אישית) ללא מודינגים וכאלה(חלון סביר יהיה בסדר) AMD צורב רגיל, אם אפשר להכניס צורב DVD מה טוב, כרטיס גרפי, העדפה ל-LEADTEK 6600GT(לא אקסטרים) אם נכנס... ומורכב. תודה מראש =)
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום,אני מחפש מחשב שיוכל להריץ מספר תוכנות כבדות בזיכרון במקביל (סיטואציה סבירה תהיה Matlab, IDEX2 וכיוב').יש לי אפשרות להביא מארה"ב אם אני אסגר על דגם בשבוע הקרוב, במחיר שמצוין בכותרת.גודל מסך ±15, מקלדת נוחה לשימוש ומשקל קטן מ-3 ק"ג (עדיפות למשקל נמוך יותר, כמובן).חשוב שתהיה מקלדת נוחה לשימוש וכל השאר יכול להיות סטנדרטי.תודה!
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 2000, ועדיף פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרון עבודה משרדית, אך גם סרטים ואינטרנט 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה . לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא צריך כרטיס קול אכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש ד…
-
- 9 תגובות
- 880 צפיות
-
-
https://ksp.co.il/t/wm88MY מחשב לעריכת מסמכים בלבד. קניית המחשב תתבצע באילת. אין צורך במערכת הפעלה (אני אתקין לבד) אין צורך בציוד הקפי.
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, OFFICE, סרטים, SPSS, וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פחות משנה לי.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 8GB RAM, +512SSD+ מעבד i5+ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לעבודה משרדית והקרנת סרטים הכי חשוב לי שיהיה אפשר להפעיל מספר יישומים בו זמנית בלי שהמחשב יכנס להרהורים עמוקים מסך שטוח, 19'', התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח, שאלתי היא גם האם אפשר להסתדר בפחות, אבל עדיין יותר חשוב שלא יכנס להרהורים עמוקים אני יכול גם להסתדר עם 17'' אם זה הפרש משמעותי בתקציב אשמח לשמוע על מפרטים מומלצים
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אני סטודנט מחפש מחשב שיחזיק לי מעמד במשך התואר, ללא צורך הרצת משחקים עליו, ולא צריך מסך... מה המחיר הכי זול שאפשר לרכוש מחשב כזה? מישהו יכול להמליץ לי על מפרט מתאים?
-
- 8 תגובות
- 670 צפיות
-
-
בנתיים ראיתי את זה בוואלה מה אתם אומרים? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב לעבודה משרדית ועריכת תמונות ב- PHOTOSHOP עריכת ווידאו לא נדרש משחקים תקציב 2.5K אך ניתם לחרוג עד 3K במידת הצורך לא נדרש מסך לא נדרש ציוד היקפי. על פי חיפוש אני מניח שכדאי לבסס את המחשב על מעבד i5 2500K יש לו גם תוצואת benchmark מעולות עבור photoshop לא נדרש OC . אשמח למארז + ספק איכותיים ושקטיים אם ניתן להכניס בתקציב הזה אין צורך במערכת הפעלה. כמו כן קראתי שיש בעיה עם לוחות אם מבוססים H67,P67 האם כדאי לחכות עם הקניה? חפשתי קצת בפורום והרכבתי את המפרט הבא אשמח להצעות לשיפור: מעבד: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר 1080 לוח: H67M-UD2H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI - מחיר 550 זיכרון 1333 DDR 2GB K…
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
אני צריך להחליף את המחשב... אני צריך את המחשב לצורך עבודה עם התוכנה SolidWorks... זאת תוכנה לשרטוט של מהנדסים. לפי מה שראיתי באתר של התוכנה אני צריך כרטיס מסך nVidia Quadro הייתי מעדיף שזה יהיה מעל 550FX, אבל אם משהו מכיר משהו יותר טוב, הצעות יתקבלו בברכה... בעקרון הסכום המקסימלי שאני רוצה להשקיע במשחב זה 4500 ש"ח, אבל אם משהו יכול להציע לי משהו טוב בפחות, אני אשמח לקבל את זה... חוץ מזה אין לי צורך במקלדת, עכבר, מסך וכרטיס קול... אודה לכם מאוד על עזרה מהירה... תודה! Trout
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב ישן אפילו מאוד. 6GB RAM כרטיס מסך מעבד INTEL 920 2.67GHZ כרטיס מסך GEFORCE GTX 770 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל מעדיף פחות קרוב יותר ל 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אם לא רק Unity3d 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מבין בזה אז כרגע אגיד שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת …
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-