ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני לקראת קניית מחשב שישמש לעבודה (פרנסה) ואתחיל במענה קצר לשאלות שלדעתי רלוונטיות. 1) לצורך הקנייה הקצתי תקציב של 3,500 ש"ח אך אני רואה שהצלחתי לבנות מפרט שמשביע את רצוני בהרבה פחות. אני כמובן מתייעץ כדי לקבל חוות דעת נוספת ופתוח לשינויים והמלצות אך אין צורך לנצל את כל התקציב. 2) סוג העבודה שלי נופל תחת הקטגוריה עבודה משרדית, אם כי לפעמים זאת עבודה משרדית קצת מאומצת שכוללת ניתוח ועיבוד קטעי טקסט ארוכים באמצעות תוכנות ייעודיות. בנוסף המחשב ישמש לעיתים גם להצגת קטעי ווידיאו (יתכן שגם HD) ועריכה גראפית קלה. המחשב לא ישמש למשחקים. אני עובד בתחום התרגום והלוקליזציה והתוכנות בהן אני משתמש לא בטוח מוכרות כאן, אבל הן בעקרון מנתחות ומעבדות טקסט. כיום העיקריות בהן אני משתמש…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מדובר במחשב בגודל 11.6 אינצ' במשקל של פחות מקילו וחצי של חברת לנובו. סדרה שיצאה לשוק לפני שחודשיים. מה שיפה במחשב הזה שיש לו מעבד מקביל ל-SU3500 לפי הדירוג של Notebookcheck וכרטיס מסך מובנה של AMD מסוג HD3200, בנוסף יש לו 2 גי'גה זכרון (מול 1 כסטנדרט בנטבוק) ומסך לא מבריק וכל זה במחיר של 2500 שח בלבד. משהו אמר שה-1201 של אסוס משתלם? ביקורת: http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.notebookcheck.it%2FRecensione-del-subnotebook-Lenovo-Thinkpad-X100e.26553.0.html&sl=auto&tl=en מחיר לדוגמה: http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=35082DG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
Intel Core i5-430M Processor 2.26 GHz with Turbo Boost Technology up to 2.53 GHz 4GB DDR3 1066MHz RAM, 2 SODIMM Slots; 8GB Max 500GB Hard Drive (7200 RPM); Super Multi Optical Disk Drive; Wi-Fi 802.11 bgn 15.6" Full HD 1920x1080 LED LCD Display; NVidia GTS 360M Graphics Engine with 1GB DDR5 dedicated VRAM Windows 7 Home Premium (64 bit) Operating System; Bluetooth; 2.0MP Webcam; Backlit Chiclet Keyboard והאם זה כרטיס מסך חזק למשחקים וגרפיקה? מה יותר טוב GTS או GT?
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
אני מדליק את המחשב עושה רעש של נדלק מאוור עובד יש עוד איזה רעש שחוזר על עצמו 4-5 פעמים ואז הכל נשאר "כאילו" דלוק אבל המאוור לא ואין שום רעש מהמחשב רק אורות. יש למישהו מושג מה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
מחפש לוח אם תומך bluetooth וכרטיס מסך מובנה טוב לצרכי קולנוע ביתי. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל עד השקל האחרון במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. fifa10\[es10 gta iv, cod 6 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אין לי מושג אבל זה שם המסך : מסך מחשב LG L1900R LCD * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיעבוד חלק ברור…
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חייל והייתי רוצה להעביר תימים בבסיס קצת יותר בסבבה איזה מחשב הכי חזק למשחקים אפשר להביא ב4 אלף?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איזה מהמחשבים הבאים מתאים לצרכים שלי יותר"? הצרכים שלי הם תכנות PHOTOSHOP משחקים קלים פתיחה של הרבה ישומים הדגמים שאני מתלבט הם http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2777_2842&products_id=28380&PHPSESSID=ql1bno85u5dv3ojde2cp7ipqf5 לבין http://www.trg.co.il/Product.asp?Pid=2958-92G&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he המכירים הם אותו דבר בערך כמו באתר. מה אתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם יש בידי התלבטות ענקית על מה עדיף. חשבתי לקנות כרטיס ATI למפרט שאני בונה אבל עכשיו אני די מתלבט או ללכת על הגירסא אחרונה של ATI הHD5970 ולהסתפק בכרטיס אחד בעל 2 ליבות או ללכת על 2 כרטיסי מסך HD5870 הגירסא אחת לפני אחרונה ולחבר CROSSFIRE השאלות שלי הם כאלו: אם אני הולך על האופציה השנייה זה לא יוצא כמו הראשונה? כי לפי מה שהבנתי הכרטיס מסך 5870 הוא חד ליבה ככה שיוצא בעצם ש2 הכרטיסים ביחד יוצרים 2 ליבות כמו ה5970 לא? וגם אם כן עדיף לעשות חלוקה מאשר שיהיה על כרטיס אחד לא? אשמח לתשובות בעניין.. דבר שני זה המפרט שבניתי אשמח לדעת מה אתם חושבים בעניין: INTEL i7-940 QUAD CORE 2.93GHZ 8MB FSB 1333MHZ TREY ₪2610 ASUS P6T WS PRO ₪1634 G.Skill DDR3 Trident 6GB Tri Channel 200…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים,עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1680*1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו?farcry 2 crysis left4dead * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?vh 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש הכול 4. האם יש רכיב…
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
קודם כל שתדעו, המחשב לא נועד במיוחד לגיימינג ולא נקנה בשביל שיריץ את המשחקים הכי חזקים, הוא נועד לצורכי יום יום, מדי פעם משחקים כמו פיפא או call of duty... אז המפרט כזה: מעבד יAMDAthlon II x4 Quad-Core 630 Socket AM3 2.8Ghz 45nm Box מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבד י AMD GIGABYTE MA790X-UD4P AM2+, AM3, 790X, DDR2 1066, 2xPCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Mushkin SP Green Essential Series Dual Channel דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 5450 512MB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) ציוד רשתות Wired Products On B…
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? סרטים ואינטרנט א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסק…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל מכם חוות דעת על מפרט ראשוני שהרכבתי ב-IQPC. המחשב ישמש כמחשב משני בבית וישמש בעיקר לשימושים משרדיים, צפייה בסרטים, וקצת משחקים לא כבדים. אם יש רכיבים מיותרים\רכיבים שדורשים שדרוג בבקשה תציעו לי.. כמו-כן, לא שמתי כרטיס מסך, אם לדעתכם מומלץ להוסיף אודה לכם אם תמליצו לי. המפרט: מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S775 2.7GHz E5400 : "SLGTK " - BOX ₪332 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-G41M-ES2H ₪322 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪286 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪120 מארז: [..] COMPUCASE 6A19-NPS w/o PSU ₪207 ספק כוח: [..] ANTEC EARTHWATTS 380W : EA-380 ₪286 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪25…
-
- 14 תגובות
- 927 צפיות
-
-
היום בדקתי רכישת מחשב נייח חדש גיליתי שתי תובנות חדשות: לא כדאי להתקין Windows 7, בתצורה של 64 ביט אלא 32 ביט מאחר ורוב התוכנות הנפוצות ב- 32 ביט לא יעבדו על 64 ביט. ומכאן 32 ביט תומך עד 3 ג"ב זכרון ולא יכול לתמוך ב- 4 ג"ב זכרון ומכאן אם אני רוצה ddr3 בקצב 1333 אני יכול לרכוש 3 של 1 ג"ב ואז לוח האם צריך להיות עם 4 תושבות זכרון. המאוורר המקורי של המעבדים AMD לא מומלץ (רועש) כדאי לקנות בנפרד. האם כל זה נכון?!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט רב-תכליתי שיחזיק לכמה שנים. הנה הדרישות שלי: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר ב500, עדיף שלא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בסדר הבא: עבודה משרדית, תכנות, צפייה בסרטים, משחק מזדמן. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. למעט אפליקציות אינטרנט וסרטים, Visual Studio. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לשם פרנסה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למ…
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם זה אפשרי לנתק את המסך מהנייד הישן שלי ולחבר לו חיבור VGA או DVI ?? כדי לחבר אות בתור מסך שני ???
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של דל שעושה לי משהו מעצבן ברגע שהווינדוס עולה אחרי שהמסך של "ברוך הבא" הכחול מופיע, המחשב מראה לי רק את הרקע שעל שולחן העבודה ללא הסמלים וללא שורת המשימות אלא רק הרקע בלבד! ובמשך כל התהליך הזה המנורה של המחשב לא מראה שהוא חושב או מעלה משהו חוץ מלהראות לי את הרקע לחצי דקה למשך 20-30 שניות ואח"כ כל התוכנות והסמלים מופיעים חזרה ואפשר להתחיל לעבוד. אשמח לעזרה תודה
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ברמה גבוהה כגון כרייסיס אססין קריד וכו' ימוש יומיומי של גלישה ושימוש בתכני המחשב הבסיסיים (אופיס וכו') א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך "17 1024X768 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? פירטתי למעלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל את כולו עד השקל האחרון במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ללא חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). - בעיקר משחקים כבדים, שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - לא צריך מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - כמה שיותר גב…
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
ההתלבטות היא בין 3 המפרטים הללו רק מחינת ביצועים נטו להבדלי המחירים בניהם אין השפעה ככה שזה לא יהוו כשיקול אלא רק הביצועים בבקשה בתשובה לפרט למה דווקא מפרט X מערכת הפעלה 7 עם 64 ביט השימושים הם: הרבה משחקים, הרבה סרטי HD, הרבה הורדות (והעלות), אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, וכו' חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, טורנט, אימיול, מוסיקה וכו' המחשב לא יהפוך לאיטי יותר וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש (7-8) ורצוי שגם לא חם אופק שדרוג בהחלט חשוב OC לא מתוכנן בכללי אבל אם אני לוקח את I7 אז כנראה שאני יעשה מכיוון שראיתי שkrizZje אמר שאפשר לעלות אותו ל3.8 די בקלות (תקנו אם זהו טעות) "ו…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לאחי מחשב HP DV6620 מלפני שנה וחצי בערך, מעבד T5250 וג'יגה זיכרון. כמובן שהוא הגיע עם ויסטה וכבר מיומו הראשון לא עבד הכי חלק, אני מנחש בגלל ויסטה והזיכרון המועט... האם מעבר לחלונות 7 יטיב עימו או שזה יהיה אותה הגברת בשינוי אדרת??
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק. שיכול להריץ כמה ישומים כבדים במקביל עם הרבה הרד דיסק. מצאתי את המחשב הזה Toshiba Satellite L505-141 איך הוא? ביצועיסט? לא יתקע לי? או שכדאי לחשוב על משהו אחר. מבחינת תקציבית, עד 6וחצי.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?[glow=red,2,300] עד 3K ניתן לחרוג בשביל שינוי חריג.[/glow] האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? [glow=red,2,300]לנצל[/glow] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]300 ש"ח[/glow] 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: [glow=red,2,300]ערצת תוכנות, סרטי HD ומשחקים[/glow] א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). [glow=red,2,300]יומיומי[/glow] ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: [glow=red,2,300]תקציב בנפרד למסך - 19" לא אוהב גדול מידי.[/glow] * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? [glow=red,2,300]המסך כלול במפרט אבל בכסף נפרד מהסכום המוגדר[…
-
- 5 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה עם מפרט חלקי: בהתחלה רציתי מעבד Core i3 אבל החברה בפורום לוחות אם ומעבדים גרמו לי לראות את האור (ואני מאוד שמח על כך) וכעת אני מעוניין לבנות מערכת סביב המעבד Athlon II X3 435. לוח אם: רציתי את ה- M4N68T-M אבל נראה שאין אותו לאף אחד במלאי (התקשרתי למשהו כמו 10 חנויות) וגם אצל היבואן חסר כרגע ואני חייב לסיים להרכיב את המחשב הזה עד סופ"ש הבא, אז אם עד יום ראשון אני לא אמצא אותו באיזושהי חנות, אני אלך על הלוח הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=9945 זכרון: 2x2GB של DDR3 1600 כרטיס מסך: אני חושב שזה יספיק לי: http://www.mozil.co.il/shop/product-info.asp?ProductID=207 אלא אם כן תוכלו להמליץ על משהו יותר טוב באותו הסכום. כונן קשי…
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום אני די חדש פה והעליתי לפני כשבוע בקשה לעזרה בבחירת נייד חדש.. הדילמה שלי הייתה בין הhp-5310m לבין הlenovo edge 13 ולבסוף נתקלתי בדל 3300 שנראה מדהים.....אז רציתי לדעת הם אני עושה את ההחלטה הנכונה בקניה שלו וסתם מה אתם אומרים עליו?! אגב אני קונה אותו במפרט הכי סטנדרטי שלו מארה"ב במחיר של 624$ הנה קישור:http://www.dell.com/content/topics/topic.aspx/us/segments/bsd/vostro-3300?c=us&cs=04&l=en&s=bsd תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-