ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
לאחר 3 שנים , הגיע הזמן להחליף את המחשב של אחי הקטן (זה לא המחשב שנמצא בחתימה שלי). מה הדרישות מהמחשב? שיהיה טוב סך הכל , אין שימוש יותר מידי מסיבי וכבד על המחשב אך המטרה שמשחקים (לא כבדים) שייצאו גם בעוד 3 שנים יעבדו על המחשב גם כן. התקציב הוא 3K פחות או יותר , סטייה של 100 - 200 שקל לא יהרגו אותנו. אני לא נעול על חנות מסויימת אבל כן חשוב שהיא תהיה מהמרכז ואני פתוח להמלצות בקטע הזה. אין צורך בציוד היקפי כיוון שאת המקלדת המסך (19 אינצ' של LG) העכבר והרמקולים אנחנו משאירים מהמחשב הקודם. יש לנו ניסון עם מעבדים של AMD וסך הכל אנחנו לא נגד כי כולם עבדו טוב מאד. כנ''ל לגבי ATI / NVIDIA. אין דרישות מיוחדות לכונן קשיח (250/500 יספיק בהחלט). גם 3-4GB זיכרון עשוי להספיק מבח…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמו שכתבתי בכותרת מחשב נייד בסביבות ה3K לעבודה משרדית וקצת שטויות כלומר קצת סרטים,מוזיקה אבל בעיקר אינטרנט חובה חדש חובה WIFI (אני לא יודע אם יש היום מחשבים חדשים בלי...) וכמה שאפשר שהיה קל וסוללה חזקה.. אני יודע הרבה דרישות שברור לי שכנראה לא יהיה אפשר לענות על כולן... :-[ תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 774 צפיות
-
-
אני צריך לקנות הכל... מסך,מקלדת, עכבר,מארז וכל מה שבתוכו... טוב אז אני צריך את המחשב למטרות ממש בסיסיות: -המון אינטרנט (אין לי כח שהדפדפן נתקע). -טיפה אופיס ממש מעט.(עבודות של אחי לבי"ס). -כנראה שירוצו עליו המון סרטים בחופש. ;D אבל אין לי קלנוע ביתי או משהוא, כרטיס קול על הלוח יספיק. -אני צריך גם שירוצו עליו משחקים אבל משחקים לא בעייתים אני רוצה להריץ עליו tony hawk וכאלו.. GTA וזה בערץ המשחקים שאני משחק. וזהו לפעמים אני מריץ סריקה של אנטי ווירוס וספאם, וזה הדבר הכי כבד שאני מטיל עליו לעשות. חובה צורב. עד 4000 שקל למה אחרת אני הולך להלוות בשוק האפור :'( LOL. ומסך שטוח זה די חובה שיהיה שטוח מבפנים וגם מבחוץ!.(LG) ממש ממש תודה. דוד
-
- 29 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המטרה שלי מהמשב שהוא יהיה כמה שיותר מהיר מכל הבחינות, המחשב לא למשחקים, אלא לעבודה שותפת, עם הרבה תוכנות ואינטרנט וחשוב לי שהוא יעבוד מהר גם בעומס כבד של תוכנות ודפדפנים, שלא יתקע לי הדפדפנים גם בעומס כבד. אז הכי חשוב לי מהירות, כרטיס מסך אפשר עד 300 שקל אם בכלל צריך, אפשר גם 200 מעבד אני רוצה I5 2500 או I5 2500K לוח אם: GIGABYTE GA -Z68X-UD4-B3 מחפש מארז טוב ומתאים עם אוירור טוב וספק כוח גדול שיתן מספיק כוח גם בזמני מאמץ גדול של המערכת. זיכרון 4 גיג'ה או 8 לא החלטי כוננים: 1 טרה בכרטיס טוב ואיכותי של חברה טובה (RPM מהיר) וכונן CD טוב, עם DVD וצורב וכל מה שצריך. דרך אגב - צריך גם כרטיס קול וכרטיס רשת? מודם? צריך קרור למעבד? אשמח לקבל מפרט מלא הכי טוב ומתקד…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב בסיסי ביותר לאמא שלי שמשחקת ב"סוליטר" ו"זומה". ולצפיה בסרטים (בשביל הנכדים). ממש פשוט ללא דרישות מיוחדות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח מקס' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כנ"ל: סוליטר ודומיו וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סוליטר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני רואה שיש פה הרבה הודעות בנושא אז אני מתנצל מראש. אני מחפש מחשב ללימודים בסיסיים, כלומר - הדרישות הן גלישה באינטרנט ו-וורד. גודל מסך: 14", לא פחות ולא יותר. אני גם רוצה שזה יהיה מחברה שנתפסת בעיני כאיכותית, כמו לנובו או דל, אבל אם תגידו אחרת אני אשקול ברצינות. עד עכשיו לפי הדרישות אפשר למצוא מחשב כמו Lenovo IdeaPad G40-70, שהוא מבחינתי סביר לחלוטין. הבעיה היא שהדרישה היא גם זמן בטריה ארוך - לפחות 5 שעות. זה מקפיץ את המחיר. ראיתי שיש מחשבים של דל מסדרת Dell Latitude 14 - 3000 שמתיימרים לתת זמן בטריה ארוך מאד, ועולים משהו באיזור 3200. אז השאלה הראשונה היא האם באמת אפשר עם מחשבים במחיר הזה להשיג זמן בטריה ארוך (ראיתי אפילו דיווחים על 7 שעות, במחשב ללא SSD זה נראה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב בסיסי. אין צורך במשהו חזק מבחינת ביצועים. יש צורך במשהו אמין 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים וסוליטר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לשדרג את הדסקטופ שיש לי בבית. אני מחפש משהו יחסית בסיסי, אבל שיהיה מהיר יחסית ומתקדם מבחינת חומרה. אין דרישה מיוחדת ל SSD, אני יכול לעבוד עם מהירות של 7200 בכונן הקשיח (כנפח של 500-1000 ג'יגה), אבל כן זיכרון מורחב (לפחות 8 גי'גה) כשדי שהמחשב לא יתקע, מעבד מתקדם, ספק כוח איכותי ומארז נוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח... אפשר לחרוג ב 200-300 ש"ח בשביל מפרט משמעותית משתלם יותר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית - יישומי אופיס, אינטרנט -מהי הרז…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לא יקר, כולל מסך והכל. השימוש העיקרי הוא לאינטרנט וקצת למשחקים. המטרה היא בעיקר מחשב לאינטרנט להרבה שנים. אשמח אם תמליצו לי על המפרט הטוב ביותר שלו אני זקוק. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 2000 ש"ח, אם כי אפשר לחרוג טיפה אם זה הכרחי. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לי סכום מוגדר, פשוט לנסות כמה שפחות אלא אם כן זה מוביל לשיפור ניכר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים, אולי גם קצת גלישה באינטרנט אם זה משנה... א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים, יום יומי... ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1440 * 900 3. האם יש צורך בצ…
-
- 6 תגובות
- 767 צפיות
-
-
היי, לאחר שרכשתי את הVostro 3550 והחזרתי לחנות עקב בעייה עם הכרטיס מסך מחפש מחשב חדש. אז עפ"י השאלות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (קלים), צפיה בסרטים מדי פעם * גודל המסך?15.5 * משקל רצוי? לא שמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 9 תאים לפחות או יכולת להחליף ל9 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב שיהיה HDMI, USB3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * צורב DVD? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חשוב אחריות בבית הלקוח. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. חשוב שיהיה כרטיס מסך של NVIDIA וחשוב מהירות ארדיסק של 7200 :] תודה, משה
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלו לעזור לי למצוא מפרט למחשב בתקציב 2500-3500 ש"ח. המפרט צריך לכלול מסך, מקלדת עכבר (פשוטים לא אלחוטיים). אם אפשר לכלול בתקציב גם מערכת הפעלה זה טוב אבל לא חובה. עדיף שהמפרט יהיה שקט אבל לא ברמות מטורפות. כמו כן המחשב לא אמור לשמש למשחקים או OC. השימושים שכן יהיו בו הם אופיס, אינטרנט, הורדות , תיכנות בJAVA, MATLAB . אין צורך בהרכבת מחשב במעבדה. יש לי צורך בחיבור לרשת אלחוטית. בתודה מראש, אוריאל.
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
אני רוצה להקדים ולומר שעשיתי חיפוש ועברתי בפורום על כמה דפים. יצאתי קצת מבולבל ולכן בסוף פתחתי פוסט משלי. * מטרות המחשב: בעיקר ביתית פשוטה. מסמכים, אינטרנט, מדי פעם צפיה בסרטים. * גודל המסך:15.6. אני לא כל כך מבין מה יותר טוב לשימושים שלי, מבריק או מט. נראה לי שמבריק. * משקל רצוי: לא כ"כ חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כדאי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: שיהיה HDMI. * כונן אופטי: כן. כונן קשיח - לפחות 500 GB, אם אפשר יותר, מבורך. התקציב הוא 1800 ללא מערכת הפעלה, או 2200 עם מערכת הפעלה.אשמח לקבל הצעות למחשב הכי טוב שנכנס בתקציב הזה שמתאים לשימושיי. ואשמח גם להצעות למחשבים באותו מפרט, עם מסך מגע. ז"א הצעות למחשב עם מסך רגיל, והצעות למחשב עם מסך מגע. ממש תודה.
-
- 14 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מצ"ב פחות או יותר הדרישות שלי מהמחשב ,לא משנה לי Amd או Intel .בנוסף אני לו משחק משחקים בכלל אז כרטיס מסך אינו חשוב לי. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - תכני HD ,גלישה באינטרנט,Office. 3. האם יש צורך בציוד היקפי- מסך 22"-24" 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט – לא. 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. – חשוב לי מאוד שיהיה כונן קשיח של 1TB 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - לא קריטי ,המחשב יושב בחדר עבודה מבודד. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין…
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום אני יורד מחר לאילת ואני מעונין לקבל מפרט מלא כולל מסך בסכום בין 4000-5000 ש"ח (מעדיף מעבד של אינטל אבל גם AMD יתקבל בברכה)וחנויות אמינות באזור. שיתאים לעבודה מאסיבית אני משחק במישחקים כמן BF2 שדורש הרבה מהמחשב אניי מודה על עזרתכם.
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חזק ועמיד לא חייבים להיות לו ביצועים מטורפים וחשוב שיהיה די שקט. אני לא יודע לגבי ליבה מרובעת ולכן אני שואל האם כדאי להשקיע בליבה מרובעת. המשחק יתבצע על גבי מסך 32 אינץ lcd של היטאצי. הצעות יתקבלו בברכה ותודה על העזרה שקיבלתי בשרשור הקודם פשוט אשמח להמלצות נוספות.
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. התקציב: מזומן 2. מטרות המחשב: משחקים - כבדים, צפיה בסרטים, הורדות, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)- לא הרבה 3. בלי ציוד הקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? יש דרישה למחשב שקט, עדיף שיהיה כמה שיותר מאוורר (בקיץ מאוד חם אצלי בחדר) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 9. האם חשוב שקט? כן 10. האם מתוכנן OC? אולי בינוני 11. מתוכנן למשחקים כבדים על מסך 19' מה דעתכם על זה ? מק"ט מחיר ליחידה כמות סה"כ מעבדים INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHZ 1333MHZ 6MB LGA775 TRAY E8400_Tray ¤ 829.…
-
- 3 תגובות
- 600 צפיות
-
-
טוב אז ככה אבא שלי משגע אותי כבר שבוע הוא צריך מחשב משרדי בסיסי ביותר איפלו חלש... עכשיו אני לא יודע מה שווה ומה לא ...אני צריך מפרט במחיר נמוך שיכלול ...כל הדברים הבסיסיים ..+ כרטיס מסך רגיל או מובנה לא משנה לי... נראה לי.. מסך מקלדת עכבר וזהו אני חושב... התקציב צריך להיות נמוך כי צריך אופיסווינדוס חוקי וכל החרא הזה.. תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 3500 ש"ח לכל מי שיכול שיבנה מיפרט נורמלי
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב, ניתן לחרוג בכ-1000 ש"ח מהתקציב. * מטרות המחשב? פיתוח, משחקים(לא קריטי אם לא יהיה כרטיס מסך הכי חדש/טוב) * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? עדיפות ל1920/1080 אבל לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא קריטי האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כונן קשיח - SSD לפחות 16GB, רגיל לפחות 500TB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בנ"ל, אבל בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם :לפחות 8GB RAM עם אפשרות הרחבה ללפחות 12. Intel I7 מרובע ליבות. עדיפות למסך מגע …
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 5000 ש"ח כולל הכל/עם ציוד היקפי למשחקים לא מתוכנן OC (שיהיה מסך 17/19 LCD)
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
1. תקציב של עד 3000 ש"ח במזומן (שטרות) 2. מטרות המחשב: עבודה משרדית, הורדות (וידאו ואודיו) וצפייה בסרטים. 3. ציוד היקפי: אין צורך. 4. אין העדפה לחברה כלשהי. 5. קירור ועיצוב- לא חשובים במיוחד אך יש דרישה למחשב שחור. 6.יש דרישה למחשב שקט במיוחד, אך זה תלוי בעלות. 7. אנו צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה והתקנת מערכת הפעלה במעבדה. 8. לא מתוכנן OC. 9. דרישות נוספות לגבי המפרט: מעבד- מינימום 2.4GH.דרישה לINTEL. זיכרון: מינימום 3G. כרטיס קול טוב במחיר סביר. אין בעיה שיהיה מובנה בלוח אם. דיסק קשיח: G 250/320 . 7200rpm. כרטיס גרפי טוב. נדרשת תמיכה ב-LAN אלחוטי b/g802.11 ו -bluetooth. צורב DVD. מינימום 6 יציאות USB. יציאות DVI ו-VGA. מערכת הפעלה חוקית ומקורית windows v…
-
- 8 תגובות
- 619 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000. אפשר לחרוג, לא יותר מ300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? (1-5, 5 מאוד שקט) - 4.5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני אתקין חלונות ואופיס לבד. הרכבת המחשב תתבצע בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט למחשב חדש-מאחר ואני לא בתחום כבר לא מעט זמן אני מבקש חוו"ד נוספת. המחיר הוא לקופסא בלבד, אין צורך בציוד היקפי, המשחקים הם משחקים כבדים, סטייל battlefield, crysis ודומיהם. דגש חשוב מאוד למחשב הזה הוא שאני רוצה להשקיע במחשב שישרוד כמה שנים יפות בלי צורך לשדרוג או החלפה של חלקים מתים. ולכן חלק נכבד מהתקציב מוקדש למארז וספק שיחזיקו את המערכת, כי אפשר בכיף להחזיק כמה שנים עם משחקים על הגדרות לא מקסימליות אבל אי אפשר לשחק משחקים עם כרטיס מסך שרוף לי אישית יש ניסיון מצויין עם החנות skypc.co.il אז הרכבתי מפרט משם אבל אם יש לכם חנויות אחרות שיש לכם ניסיון טוב איתן (שירות לקוחות, הזמנה, אתר) באיזור כפר סבא אני אשמח לקבל גם משם. המפרט שאני…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: call of duty, cyberpunk, bloodlines 2 וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מסך הכי חשוב. רצוי 144HZ אבל לא חייב, מעדיף יותר צבעים ממהירות תגובה. מקלדת עכבר ורמקולים אפשר להתפשר באיכות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לג…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-