עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ShakedB,

בונה מחשב לבן דוד שלי, הזמנתי לו כבר כמה חלקים מאמזון במבצעים שפורסמו פה. צריך המלצה מארז ספק ולוח אם. המחשב ישמש למשחקים בעיקר, לא מתוכנן אוברקלוק. גר בכפס מתכנן לקנות בשבוע הבא. קניתי לו Ryzen 5 2600 TEAMGROUP Elite Plus DDR4 16GB Kit (2x8GB) 2400MHz PC4-19200 CL16 Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD Gtx 1060 3gb תקציב בסביבות ה600 שקל, אם יש צורך לחרוג אפשר לספוג את זה.

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  2. אני מעוניינת לקנות מחשב נייד, יחסית קטן (עד 14'') שהתצוגת מסך שלו תהיה טובה לתמונות. (קיבלתי פירוט על התצוגה שאני יודעת שאני צריכה: לפחות 90% srgb, משמע לפחות 90% מהצבעים של תקן לוגי srgb דלתא 4.5 ומטה - זה סטיית צבע בעצם מצב אופטימלי זה דלתא 1 משמע המסך מסוגל להפריד צבעים בקפיצת מדרגה אחת בלבד. בהירות 280 ומעלה וחשוב חשוב חשוב אחידות של בהירות, תאורה לא אחידה גורמת לסטיות צבע.) אשמח להמלצות על מחשבים, ואם אני לא בתקציב או שיש לי בקשה שהיא לא הגיונית אשמח לפירוט והצעות חלופיות

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. בוקר טוב לאחר 7 שנים המחשב שלי מראה סימני גסיסה מתקדמים מאוד כך שהרכישה דחופה וצריכה להעשות בטווח המיידי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המבוקש נע סביב ה 4.5K, אשמח לזול יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי סטנדרטי אשר כולל גלישה באינטרנט, הזרמת מדיה, שימושי אופיס וגיימינג בסיסי מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. …

4. שלום, קראתי בדקתי והסתכלתי על מפרטים והגעתי למפרט הבא שהרכבתי. הדברים שאני פחות מבין בהם הם לוחות אם, מארזים ומערכות קירור. לגבי המעבד, הבנתי שהמעבד של AMD הוא יותר יציב מבחינת ביצועים למטרות כלליות (למרות שאולי פחות טוב לגיימינג לעומת נניח i7 9700K). כמה פרטים נוספים: - שקט יחסית חשוב אבל לא ברמה של 1000 ש"ח למערכת קירור. - אני לא סגור על הזיכרון (RAM), חשוב לי מהירות של 3000MHz ומעלה, אבל פחות מתמצא בדגמים. כן צריך 16 ג'יגה ומעלה. - אם מדובר ב-OC אז רק כזה שקל לעשות בעזרת תוכנה פשוטה ויעודית או באופן ידידותי שמונגש (לא בא לי לשרוף רכיבים על ידי התעסקות מיותרת). - רכישת המחשב תהיה בחודש-חודשיים הקרובים (אין לי בעיה להמתין לספטמבר א…

5. Started by 125Live,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 ₪, חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, SAP, אופיס, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים COMBO 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן - Windows…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. היי, הרכבתי את המפרט הבא מ TMS, אשמח להתייעצות לגבי לוח אם, מארז והאם יש צורך בקירור נפרד למעבד, בהתחשב במארז הקטן כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר חריגה, אני מתבלט אם ריאלי להשקיע עוד 700 שח ולקנות כרטיס מסך כמו RTX 2060 SUPER, מכיוון שיש בו תמיכה טובה יותר בהרצה של מודלים ללמידה עמוקה, חשוב לי לציין שזה רק בשביל לפתוח לי את האופציה לזה, לא אשתמש בזה כל הזמן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים נטו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …

7. היי אני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי ללימודים בהנדסה תעשייה וניהול ואנסה להמשיך איתו אחרי התואר גם. האמת שהייתי רוצה שהוא גם יריץ לי את המשחק Dota 2 . אני מעדיף לא להגיע ל 5K ומעדיף מחשב של החברה ASUS

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  8. לנובו פשוט אל תקנו... שירות על הפנים נמכר לנו מחשב פגום ואין עם מי לדבר

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by figamaster,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באילת - 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, משרדי, לא משחקים, קצת עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, וינדוס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by אלחנן1611,

היי, רוצה המלצה למפרט של מחשב טוב לעבודה תודה

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  11. Started by skylink,

היי, בתהליך מחשבתי לגבי רכישת מערכת חדשה לגיימינג, תקציב באזור ה6.5-7 א'. יש כבר SSD של 500 ג'יגה (יש גם של 120 למערכת אבל הוא ישן מאוד). כרגע גיימינג ב1080 אבל רוכש לטווח ארוך אז כנראה שעם השנים יעלה. http://www.rsm.co.il/product.asp?u=בנה-מחשב&product_system=1035 אשמח לשמוע את דעתכם, עיקר ההתלבטות היא ברמת הלוח אם, זכרונות ומארז (מחפש מארז פשוט בלי אורות וקשקושים), כמו כן לא מתכנן אוברקלוק אבל הבנתי שהמאוורר שמגיע עם המעבד רועש בטירוף אז גם על הגדר בנושא הקירור. רב תודות.

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. שלום אנשים יקרים אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח (כולל מסך מחשב) אפשר לחרוג ב 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אקסל/וורד, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מחשב 23 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא היברידי לא הארלי דיווידסון. רגיל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Shay2111,

בבקשה איך המפרט הזה הרכבתי בשביל אחי עם יש משהוא שכדי לשנות השמח לדעת תודה לכל מי שיתן חוות דעת מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Box מעבד אינטל i5-8600 מסדרת Coffee Lake הכולל 6 ליבות במהירות 3.1GHz מק"ט: I5-8600B 1,060 ₪ 1,060 ₪ לוח אם Asus Rog Strix B360-F Gaming ATX לוח אם למעבד אינטל מבית Asus דגם Rog Strix B360-F Gaming ערכת שבבים B360 בעל תושבת 1151 מסוג ATX הכולל יציאות Display Port, DVI, HDMI וחיבורי USB 3.1, USB 2.0, USB Type C מק"ט: STRIXB360FG 570 ₪ 570 ₪ …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by FarRainz RUSH,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו עבור יוטיוב וגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? מסך, עכבר ומקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

15. Started by ronf6,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אפשר לגלוש במאות בודדות של שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא ע"ח ביצועים במסגרת התקציב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…

• 24 תגובות
    • 4k צפיות
  16. אהלן , מתלבט בין שני המחשבים הבאים: (שניהם מחשבים מיד שנייה במצב טוב) ASUS X550VX I7-7700HQ 8GB ראם , דיסק קשיח 1TB מובנה ו128GB SSD כרטיס גרפי GEFORCE GTX950 עם מערכת WINDOWS 10 HOME או Dell Latitude 7490 L7490-8016 i7 8650u , 16gb ddr4 2400mhz 512gb nvme ssd חשוב לי במחשב שיהיה מהיר וחזק ושלא ישקול יותר מדי. אני מתעסק בעיקר בעיצוב גרפי (פוטושופ, אילוסטרייטור , אינדיזיין ואפטר אפקטס) וגם עתיד להתעסק בתכנות במסגרת לימודי מדעי המחשב. אשמח לדעת איזה מחשב עדיף מבין השניים ואם אתם יכולים להציע עוד מחשבים שיענו לי על הדרישות בסביבות ה4-4.5 אלף ש"ח אני אשמח.

• 8 תגובות
    • 5.5k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקרון ללימודים, תוכנות אופיס וכו' ושימוש כללי (גלישה, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שלא יהיה רועש בטירוף, אבל לא הכי חשוב כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. שלום, אני לומד פיתוח אפליקציות ומשחקים למובייל ויש לי מסך אחד 23.8 ברזולוציה 1920X1080. אני רוצה להוסיף עוד מסך כך שיהיה נוח לפתח. איזה רזולוציה מומלץ לקנות לטובת פיתוח? האם FULL HD מספיקה או מומלץ יותר וכמה? תודה

19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12000 ש"ח. אפשר לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב ו-VR. בעיקר single player כבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…

20. אהלן, אני זקוק למפרט למחשב נייח לצרכי פיתוח תוכנה עם וירטואליזציה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000, מתאפשרת חריגה מוצדקת עד 8,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, הרצת מספר dockerים ו-VMs בכל רגע נתון, עריכה גראפית ווידאו בקטנה ממש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך …

21. שלום לכולם, אז נרשמתי ללימודי מדעי המחשב, ואני עכשיו צריך לרכוש לפטופ בעיקר לצורך הלימודים. כמובן גם שאשתמש בו נגיד בהרצת נטפליקס וצפייה בסרטים אבל פחות להרצת משחקי מחשב. מאוד חשוב לי שהוא יחזיק הרבה זמן, ולא שימות לאחר שנתיים... הרבה המליצו לי על דגמי המקבוק עם 512Gb..וכרגע ההתלבטות שלי עם לרכוש 13"/15". התקציב שלי הוא בערך 9k. אשמח לדעתכם ועזרתכם.. האם כדאי לי בכלל אפל או מחשב שמריץ ווינדוס? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  22. היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא כ-6.5. יכול לחרוג גם עד 8 בשביל שיפור משמעותי ועלות-תועלת גבוהה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. שלום אחרי בדיקות רבות והתייעצויות הגעתי למפרט הבא: https://www.tms.co.il/66884 מה אתם חושבים? האם יש משהו לשנות? בקשת הזמנה: מהם השימושים במחשב? • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: skyrim , far cry .LoL , overwatch , pubg , GTAV , AC , CoD , for honor , Battlefield , life is strange , csgo • במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: בפוטושופ לייטרום פרמייר סוני וגאס ועוד.. (עורך מתחיל כתחביב) • ללא מערכת הפעלה • האם יש חשיבות לשמור על אפשרות לשדרוג עתידי? כן מהו נפח האחסון שתרצה בדיסק קשיח (2TB ,1TB וכדומה): 2tb • האם ברצונך לכלול SSD במפרט (כן או לא): כן • האם המסך נכלל ב…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by zzrxox,

שלום, נא חוות דעתכם לגבי המפרט הבא. מחשב מיועד למשחקים ושימושים רגילים נוספים. המחשב מיועד לתפקד לתקופה של לפחות 5 שנים, רכיבים איכותיים ואמינים במסגרת התקציב, וכמובן שלא ירעיש. הכנתי את המפרט הראשוני הבא, ויש כמה התלבטויות: מעבד- Intel Core i5 9500 3.0Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray https://ksp.co.il/?uin=66475 קירור למעבד- ( מתלבט בין שני הדגמים ) Noctua NH-D15S https://ksp.co.il/?uin=28083 Corsair Hydro H55 Quiet CPU Cooler https://ksp.co.il/?uin=19004 לוח- אם- ( מתלבט בין שני הדגמים ) Gigabyte Z390 M GAMING LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI …

25. Started by mordydd91,

אחרי הדיון הפורה שהיה לי בפורום לוחות אם ומעבדים כאן הגעתי לכמה נקודות חשובות שאני רוצה שיהיה : אני בונה מחשב לטווח הארוך לכן אני הולך על 3700X ויש לי כרגע LPX CL15 2X8GB 3000MHZ (שאם אני אצליח למכור אני יקנה עם יותר MHZ) בגלל שזה לטווח הארוך אני מוכן להשקיע קצת בלוח שיעמוד בOC ומבחינת החשמל. אחרי סינונים רבים הגעתי ל2 לוחות שאני מתלבט עליהם: 1. Gigabyte X570 Aorus Pro 2. x570 -Asus ROG Strix X570-E Gaming 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות,מכונה וירטואלית,תכני HD ומעלה,קצת עבודה משרדית,הכל מהכל.. הכי חשוב שיה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.