עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by koko0,

כרגע המחשב לא ממש אצלי...אבל התקלה הייתה מסך כחול עם הסטופ קוד של 7F שמציג בעיה בזכרון. [מספר פעמים] אני מתכוון לבדוק זכרון בעזרת Memtest 86 ואני מדבר על המקרה הכי גרוע שהזכרון לא יעבור בהצלחה :'( לפי מה שהבנתי בדגם הזה זה מסובך ממש להחליף זכרון ראם [הכל בהנחה כמובן שהמחשב לא באחריות]. חנויות רגילות יסכימו לעשות את זה בתשלום? כדי להיות בטוח כל זכרון sodim 1 Gb ddr2 יתאים? ראיתי שהחברה Hynix יותר זולה בקיאספי היא נחשבת גרועה יחסית לקינגסטון או סמסונג?

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  2. קודם כל שלום לכולם. אני משתמש המון בפורומים שלכם ובדר"כ מוצא את כל המידע שאני צריך בקלות וללא צורך להטריח אתכם בפתיחת דיון. אך כעת יש לי מספר מגבלות ושאלות שנותרו ללא תשובה. הפעם אני בונה מחשב לחבר. להלן הדרישות- אז ככה, יש לי מאיפה לקנות ואין שם את כל דגמי החברות לכן יש כמה הגבלות אותן אני אפרט בהמשך ואשאל כמה שאלות. אתם מוזמנים ליצור מפרט באיזו חנות שאתם רוצים, המחיר הוא די זהה איפה שאני קונה לרוב החנויות שראיתי שאתם ממליצים כאן בפורום. לגבי המפרט: התקציב הוא 5k, צריך מסך ומקלדת עכבר. בלי חרגיה בבקשה אלא אם כן החריגה היא קריטית ובמידה וכן נא לציין למה כדאי לחרוג. המחשב אך ורק למשחקים. מעוניין במסך 23-24 אינץ', שיהיה 1920x1080. במסכים אין לי מושג לכן אשמח בתחום זה לעזרה …

• 6 תגובות
    • 713 צפיות
  3. Started by Vissor,

בניתי לעצמי מפרט לשדרוג רציתי לדעת מה דעתכם אם כדי לי לשנות משהו,כל החלקים החסרים (ספק,כרטיס מסך וציוד נלווה) נמצא כבר ברשותי. מארז: NZXT Tempest מחיר: 470 מעבד: Intel Core i7 860 Socket 1156 2.8Ghz BOX מחיר:1500 לוח אם: Gigabyte GA-P55-UD3 P55 CHIPSET מחיר: 650 זכרון: OCZ 4GB Kit (2x2GB) DDR3 1600Mhz CL7 Platinum Core I5\I7 מחיר: 650 הארד דיסק: WD 1TB 32MB Sata2 Green WD10EADS מחיר: 450 כרטיס קול: Creative X-Fi XTreme Audio PCI Express מחיר: 300 total: ~4000

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  4. Started by lyzer,

אשמח לשמוע איזה מפרט ממומלץ לעריכת וידאו ומכיוון שהתקציב שלי מוגבל רציתי לדעת מה חשוב ומה לא האם להשקיע במעבד או בכרטיס מסך או זיכרון [מדובר לצרכי פרנסה ]תודה מראש

• 1 תגובה
    • 597 צפיות
  5. שלום לכולם, * מטרות המחשב? בהמשך ללימודים, בנתיים אינטרנט, סרטים מוזיקה (חשוב שיש סאונד איכותי) משחקים פשוטים, נחמד אם יהיה כרטיס מסך סביר + *תקציב: 4,000, אפשר לחרוג קצת * גודל המסך? 13.3 או 14 (עדיפות ל13) * משקל רצוי? כל 13 הוא בעל משקל הגיוני, לגבי ה14, תלוי במחשב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? אפשרי, חשוב! 802.11N * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? רצוי ביותר * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחרות רגילה של היצרן ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ***ראיתי את הדגם החדש של דל Dell 3300, מה אתם אומרים עליו?

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  6. Started by NEUROMA,

http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733976 איך נראים לכם הנתונים ? * לי נראה שזו התשובה ל HP DV6EJ

7. Started by avihu1,

שלום לכולם,ברשותי המחשב הנ"ל ויש לי בעיה שממש לא מובנת לי. למחשב יש Bluetooth מובנה, כשקניתי אותו הבלוטו'ט עבד כמו שצריך עם ווינדוס XP . לאחר כמה חודשים שידרגתי את המחשב לווינדוס 7 ומאז המחשב אינו מזהה את הבלוטו'ט. הורדתי כמה דרייברים מכמה אתרים והמחשב פשוט לא מזהה את ההתקן. למישהו הבעיה מוכרת? אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא,פשוט ניסיתי כל מה שאני לפחות יודע. תודה ושבת שלום לכולם

• 7 תגובות
    • 874 צפיות
  8. יש לי מחשב נייד (DV6) ואני רוצה לחבר אותו לטלוויזיה (עדיף בחיבור RCA רגיל..) היציאות וידאו היחידות שיש לו זה HDMI וVGA ובגלל שהטלוויזיה היא לא HD הHDMI לא עוזר לי וגם כניסת VGA אין לטלוויזיה.. יש אפשרות כלשהו למתאם בין היציאות כי מצאתי את הכבל הזה - http://cable.co.il/sg_product~560227~54~148.htm אבל בחיפוש באינטרנט מצאתי שאומרים על הכבלים האלה שהם לא עובדים עם רוב הכרטיסי מסך ואני לא יודע אם זה יעבוד על שלי.. יש אולי מוצר שאפשר לקנות שיתחבר לUSB/firewire או בכלל כרטיס שיתחבר לexpresscard?

• 3 תגובות
    • 972 צפיות
  9. Started by RAUL MADRID,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד FUJITSU SIEMENS ESPRIMO MOBILE V5535. כשאני לוחץ על לחצן ההדלקה שלו, המסך עולה, הפס הכחול נטען עד הסוף ונעצר ואני צריך ללחוץ אל אנטר בשביל שיטען עצמו מחדש ויחל את הפעלת המחשב. יש לציין כי הבעיה לא הייתה קיימת מרכישת המחשב עד לפני כחודש (שזה בערך שנה וחצי) אשמח לדעת ממה זה נובע וכיצד ניתן לתקן זאת. תודה רבה וחג שמח לכולם!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, במימים הקרובים אני קונה מחשב חדש מ HP בארה"ב, רציתי לקבל את דעתכם על המפרט הבא: Operating system Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit Processor Intel® Core i3-330M Dual Core processor (2.13GHz, 3MB L2 Cache) Memory 3GB DDR3 System Memory (2 Dimm) Hard drive 320GB 7200RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection Graphics card Intel® HD Graphics - For i3 and i5 Processors Display 15.6" diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366x768) Primary optical drive LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support Personalization Webcam + Fingerprint Reader Networking Intel Wireless-N Card with Bluetooth TV & enter…

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  11. שלום. ברצוני לקנות מחשב נייד.התקציב- עד 2600 שקלים .אם יש אפשרות, הייתי מעוניין שהוא יריץ WOW, ואף באיכות נמוכה, אני מודע לכך שWOW פועל יותר על חשבון המעבד ולאו דווקא הכרטיס מסך ולכן הייתי רוצה לדעת מה דעתכם כיוון שהניסיון שלי עם מחשבים ניידים הוא אפסי. אין לי העדפה לגבי גודל המסך או המשקל (לצורך העניין נציין ~15" ו2.5 קילו?). מבחינת סוללה גם כן אין לי העדפה מיוחדת, אך סוללה בעלת מספר תאים עם טווח לכ-6-7 שעות תתאים מצויין.אין לי צורך מיוחד בבלוטות. מבחינת כונן,150-250GB יתאים מצויין. מבחינת צורב DVD - כן, הייתי רוצה אחד מצורף. לא נדרשת אחריות בין-לאומית. הייתי מעוניין במחשב מתוצרת HP או DELL אך העניין הוא לא חובה. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  12. אהלן אחרי שהמחשב השולחני שלי החליט שוב להפסיק לפעול, נמאס לי ממנו, אני רק רוצה נייד קטן ונורמלי שיעבוד כמו שצריך P: After that been said. אני מעוניין בנייד קטן, כמה שיותר זול, בתקציב גג של 1500-1600 שקל *מטרות המחשב? מחשב לאינטרנט, פייסבוק, מסנ'גר, אופיס וכו', קריטי מאוד, אני חייב שהמחשב יוכל להריץ סרטים באיכות HD לטלוויזיה אליה הוא יהיה מחובר בלי בעיות. המחשב יפעל 24/7 [אני לא נוהג לכבות מחשבים], ככה שזה יהיה קריטי שהוא יהיה מספיק חזק להריץ את הסרטים בלי תקיעות. גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? הממ. אני לא הולך לצאת איתו הרבה, אז הניידות לא קריטית לי, אבל אני אשמח ל4-5 שעות של הפעלה בלי בעיו…

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  13. Started by OzE,

שלום לכולם, אני צריך מחשב בשביל אחי הגדול. השימוש שלו יהיה להיות בסלון, להתחבר לטלוויזיה לגלוש באינטרנט ולראות סרטים. אז בעיקרון התקציב מוגבל עד 1200 ש"ח גג. אז כמובן שצריך שיהיה למחשב חיבור HDMI. אשמח לקבל את המפרט הטוב ביותר בתקציב הזה לשימושים האלו. אשמח אם תבנו את זה ב KSP. מכיוון והחנות קרובה לביתי. תודה נ.ב כמובן לא צריך מסך-מקלדת-עכבר-מערכת הפעלה-כונני דיסקים. וחשוב לציין שאני צריך שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי.

14. Started by n37,

היי, אני עומד לקנות מחשב שישמש גם לגרפיקה 2D. לאחר בירורים (גם פה בפורום) הבנתי שאני צריך לפחות C2D T6600 עם 4GB. לפני שאני קונה, רציתי לדעת אם שווה להשקיע עוד מעט עבור מעבד i3, או שאין הבדל משמעותי בביצועים. בנוסף - הבנתי שבמעבדים מסדרת core i יש כרטיס מסך מובנה - זה אומר שאפשר להסתפק בכרטיס מסך פשוט? תודה

• 0 תגובות
    • 693 צפיות
  15. מה היא העסקה הטובה ביותר שניתן לקבל היום בתקציב 1200 ש"ח עבור מחשב מיני לעבודות משרדיות בלבד. יתרונות כמו מעבד, גודל מסך, אמינות, זמן סוללה, אחריות יבחנו בהחלטת הקנייה. אני יודע כי יתכן והתקציב יחייב מחשב מדור קודם, אבל אני מעריך שזה יהיה טוב יותר מהפנטיום עליו אני כותב עכשיו.

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  16. Started by nirzx,

Asus G73Jh-A2 האם גם בדגם הזה של חברת asus ביצועי כרטיס המסך הופכתו? כדי שלא יהיו בעיות התחממות? לינק למפרט -http://www.btotech.com/_e/17_Asus_Laptops/product/asus_g73jh-a2/Asus_G73Jh_A2.htm ועוד שאלה: ידידה שלי טסה לחו"ל בעוד חודש, מה עדיף לקנות את המחשב אוןלין ולשלוח אותו לכתובת של חבר ושהיא כבר תאסוף אותו? או שהיא תלך לחנות עצמה בניו יורק ותרכוש את המחשב?

• 1 תגובה
    • 967 צפיות
  17. Started by yik,

הי, האם כל מחשב נייד יכול לעבוד על חשמל בלבד? כלומר שהסוללה מנותקת... הבנתי שזה מומלץ להארכת חיי הסוללה. בתודה.

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  18. אני אפתח בהקדמה קצרה - המשב הנוכחי שלי שימש אותי במשך 7 שנים והיום סיים את חייו סופית. המחשב שאני אקנה עכשיו יצטרך גם הוא לשרת אותי ל-5 שנים הקרובות לפחות. חשוב לי שיהיה מחשב שבנוי כך שיחזיק לזמן רב, אך מצד שני מאחר ולא קניתי מחשב בזמן האחרון יכול להיות שאני קצת חסר פרופורציות לגבי המחיר שנדרש למחשב כזה, לכן התקציב שהצבתי לעצמי כרגע הוא 4000 - אבל, במידה ומדובר במחיר נמוך מדי למחשב כזה ניתן לחרוג מהמחיר(לא בהגזמה פראית. עד 5000 גג). אם אני לא מבקש יותר מדי - אני אשמח אם תוכלו להציע לי מפרט באזור ה-4000, אבל לייעץ גם איזה חלק הייתם משדרגים עוד קצת וכך אוכל להחליט בצורה יותר טובה איזה חריגה לעשות מהתקציב. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 המחשב צריך להחזיק ל-5 שנים הקרובות ל…

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  19. Started by rider704,

בניתי מפרט לחבר ב1500 ש''ח(זה התקציב במירבי שלו)... עכשיו אני נותן לו במתנה כרטיס 8400GS 512M... שימושים שלו זה ביעקר אינטרנט ו סרטים,כמו כן HD על מסך גדול... לשחק הוא לא מתכוון בכלל!! זה המפרט שבניתי: AMD Athlon 2 X2 240 2.8Ghz Dual Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪304 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1105 Gigabyte GA-M68M-S2P NForce 7025 CHIPSET, יחידות 1 ₪277 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1590 Transcend 2GB DDR2 800Mhz , יחידות 1 ₪216 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=194 SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪111 http://ww…

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  20. מתקרב יום ההולדת שלו ובידיוק נשרף לו המחשב אז חשבתי ככה למתנה ליקנות לו מחשב ללא ציוד הקפי התקציב הוא בערך 2000 עדיף לא לחרוג אבל אם צריך אז אפשר יתחבר למסך 1440*900 השקט לא ממש חשוב OC אולי אבל לא משהו רציני ללא מערכת הפעלה וללא הרכבה מעדיף מ SKYPC קניתי אצלהם מחשב לאחותי ומסך DELL והם כבר הרבה זמן בשוק חבל שאת שלי לקחתי ב FOX

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by ymss69,

טוב אז ככה, בכיתה י' החלטתי שנמאס לי ממחברות והחלטתי שאני עובר לנייד מהלך הזוי בתקופה ההיא, אחרי מחשבות רבות ואין ספור ביקורות רכשתי את הX40 של IBM, בתקופה ההיא הוא עלה סכום הזוי של קרוב ל12 אלף שקל, מעבד מסדרת M של אינטל, גיגה זכרון ודיסק קשיח של 40 גיגה, טחנת עגינה נפרד שבדיעבד אני יודע שהייתה מיותרת, המחשב שירת אותי 6 שנים, עד לא מזמן שהדיסק קשיח התקלקל ומאז אין לי כלכך רצון לתקן אותו כי הסוללות 3 תאים ו9 תאים כבר לא שורדות יותר משעה ביחד. עובד כבר שלוש שנים בתחום מכירות המחשבים, מכיר את התחום לעומק אבל ייעוץ תמיד עוזר. לאחר ההקדמה היפה, אני מתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר, ויהיה לי גם קורס קודם החל מאוגוסט ככה שאני יצטרך מחשב בחודשיים הקרובים, חשבתי להתחיל מעכשיו כדי לבד…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. קנית נייד חדש עם ווינדוס 7. ברצוני להתקין בו XP ולהשתמש בכל מערכת הפעלה בנפרד לפי בחירתי. אני רוצה להשתמש ב-XP לצורך עבודה עם תוכנות עריכת סאונד. יצרתי פרטישן חדש לXP, התחלתי את ההתקנה מהדיסק ומיד כשההתקנה סיימה לטעון קיבלתי קראש והיה מסך דוס כחול עם הודעת a Serious error has occured או משהו כזה עם פירוט על לבדוק חומרה או תוכנות שהתקנתי לאחרונה ועוד דברים, לא זוכר כ"כ בקיצור... ניסיתי לחפש מידע באינטרנט והסתבכתי קצת, נדמה לי שהמסקנה שהעלו אנשים אחרים בפורומים שמצאתי דרך גוגל שזה לא כל כך אפשרי כשמדובר במחשב שמותקן בו 7 מלכתחילה. אולי מישהו פה יודע אם דבר כזה הוא אפשרי ואת הפרצדורה הנדרשת? * Acer Aspire 5738ZG ** שאלה קטנה בעניין לא קשור: האם לא אמורים לקבל את הדיסק של…

• 13 תגובות
    • 4.3k צפיות
  23. שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד לצורך לימודים (מדעי המחשב) בתקציב של 2500 ש"ח. * מטרות המחשב? סרטים, אינטרנט, Win7, אופיס, matlab ו - Visual Studio. * גודל המסך: אני מעוניין בין 11.6 ל-12.1 * האם נדרש זמן סוללה ארוך : מעוניין מעל 4 שעות * בלוטות: עדיף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה. ראיתי מחשב נייד מעניין: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=9871 תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by neshro,

שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את המחשב שלי בבית. ראיתי שרוב המפרטים שאתם מכינים מבוססים על מעבד AMD. מדוע זאת? האם תוכלו להפנות אותי לאתר שמשווה בין מעבדי AMD MainStream לבין Intel הנפוצים לטווח מחירים המדובר (כמו e5400). להלן פירוט הצרכים לפי הפורמט המקובל באתר: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000. חריגה קטנה אפשרית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית לרוב, קצת גרפיקה בסיסית ואולי משחקים (גם בסיסי). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם…

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  25. Started by NEUROMA,

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4992&CatCode=315 או http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4850&CatCode=315 ?? תודה - שי ו. [br]פורסם בתאריך: 17.04.2010 בשעה 07:58:17 * כיום אני עובד על מחשב מתוצרת אייסר 12 " במפרט של : 4 גיגה בייט זכרון + כרטיס מסך 4500 אינטל ודול קור טיפה ישן אבל 2 הרץ * אני עובד מרבית היום על תוכנות גראפיות כבדות ועיבודים רבים , המחשב הזה שברשותי מספק אותי אך כאשר מגיע לעיבוד גדול אפשר ללכת לישון .. * טכלס אני מאוד מאוד מרוצה מהאייסר והייתי הולך על ה 15.6 החדש אבל מתלבט עם שווא לי להוסיף עוד וללכת על ה HP 15.6 DV6 שמעתי שהשירות בארץ על הפנים ... ואף פעם לא התנסתי ב HP בתור מחשב נייד

• 0 תגובות
    • 617 צפיות

דיונים חדשים בפורומים