עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by שולמית,

שלום רב. מעונינת לרכוש מחשב Lenovo Y450 כל המחשבים שמצאתי מדגם זה בעלי מקלדת בצבע לבן האם מישהו יודע אם הדגם הנ'ל קיים עם מקלדת בצבע כהה? היכן אוכל לברר? האם יש יתרון למלקלדת בהירה? לי באופן אישי נראה שזה מאוד מעייף את העיניים. סידרה זו אינה נתמכת עי IBM כי זה IDEAPAD. (אגב, השארתי כבר שתי הודעות בלנובו לשוחח עם נציג שירות ועדיין לא חזרו אלי...אני תוהה לגבי השירות)

2. Started by rb024,

בוקר טוב, מחפש לרכוש 2 מחשבים ניידים עיסקיים שלא יעברו את ה- 4,600 ש"ח, השימושים הם בעיקר לצורכי משרד: אופיס+דפדפן, בד"כ לא תוכנות כבדות במיוחד אבל חשוב שהמעבד יעמוד בשימוש כמה תוכנות במקביל, צריך להיות נייד לכן המשקל מהותי (פחות מ-2ק"ג) ועדיף שהסוללה תחזיק יותר מ-5 ש'. אחרי לא מעט חיפושים 2 מחשבים עומדים על הפרק: HP ProBook 5310m: מעבד: SP9300 זכרון: 4 גיגה אחסון:320 גיגה 7200 RPM כרטיס מסך: GMA 4500MHD מסך: 13.3" סוללה: 4 תאים משקל: 1.7 אחריות: 1 שנה. מע' הפעלה: Windows 7 pro מחיר: 4,450 ש"ח ו: Dell Vostro 1220: מעבד: T6670 זכרון: 4 גיגה אחסון:250 גיגה 7200 RPM כרטיס מסך: Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD Up to 256MB shared memory מסך: 12.1" סוללה: 6 תאים משקל:…

• 0 תגובות
    • 902 צפיות
  3. שלום, אני מעוניין לקנות את הנטבוק ואני אשמח לחוות דעת. והאם אני אוכל לקבל נטבוקים להשוואה איתו? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך אז צריך, אפשר עד 1000 יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קודם כל משחקים. תכני HD עם כרטיס קול מובנה גם בשביל ה-5.1, וכמובן בשביל כל הסטודיו, שיהיה מהיר ויעיל עם הקיובייס וכל אלה... א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מלבד משחקים, CUBASE5 נראה לי התוכנה הכי כבדה שתיהיה.. אבל לא יודע, יהיה הרבה מולטי טאסקים, אני מתלבט עדיין בין WIN7 32 לבין 64 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן בצורה…

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. המחשב נועד לאישה מבוגרת, יחובר למסך 22", משחקים בסיסיים מאוד לנכדים. חשוב מאוד שיהיה שקט(אפשר להוסיף קירור אם צריך). אין צורך במערכת הפעלה או בציוד היקפי כלשהו. אם זה יוצא יותר זול אין לי בעיה ללכת על KSP(הבנתי שברכיבים בסיסיים הם יותר זולים). תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  6. Started by gambler,

. מה התקציב המקסימלי? התקציב הוא 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי אם ניתן לעשות את זה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים (לא HD), מוזיקה, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אין משהו עיקרי במיוחד לעביר את הזמן בחמשושים בגלל הצבא... ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקרון כמעט כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך בעל 17 אינצ' (המסכים עם התחת הגדול של פעם) * לאיזה …

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  7. לאחרונה ראיתי בתוכנית בערוץ דיסקברי על כך שמערכת הקירור במחשבים ניידים היא מערכת הקירור מבוססת מים. ז"א : שהובלת החום בתוך המחשב הנייד מתבצעץ ע"י צינוריות אטומות המכילות לחות אותו לחות בתוך הצינורית מוליכה את החום לכיוון המאורר שמקרר אותן וחוזר חלילה. וכך בעצם מוסת החום בתוך המחשב הנייד. (כמו הרדיטור ברכב) כאשר סיפרתי תאוריה זאת לאנשים סביבי לא היה אחד שאישר כי שמע על כך וטענו שהמאוור מזרים [/b] אוויר בתוך הנייד וכך מקרר אותו. אשמח לתגובות בנושא

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  8. מחפש מחשב הכי זול שיש (2900 גג) שישלב איכות בניה סבירה, ומקלדת נוחה. משקל לא פקטור, וגם על אחריות של 3 שנים נאלץ לוותר. מה שחשבתי כרגע G550 . יש איתו בעיות ידועות ? ברשת מדווחים שהוא מסיבי למדי (חשוב) והפלסטיקה שלו בנויה היטב, ומתמונות ברשת נראה שיש לו מקלדת נוחה מאד יחסית. מולו עומד ווסטרו 1015 או 1014 שמציעים 3 שנים אחיות בתופסת של 300 שח פלוס מינוס, אך מקלדת קצת פחות נוחה לפי דעתי. יש עוד דגמים שפיספסתי ? (של דל , HP או לנובו ?) אשמח לעצות ו/או הערות.

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  9. שלום לכולם! יש ברשותי מחשב נייד דגם : LG F1 והמחשב נתקע בתהליך הפוסט ,גם לאחר הוצאת זכרונות וניקוי מגעים לעומת זאת כשמדליקים את המחשב רואים את הלוגו של LG אבל אז הוא נתקע יש שהוא לעשות בעניין ? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  10. היי! הערה: השאלה הבאה התאימה גם לפורום "אמצעי אחסון" וגם לפורום "ניידים", כך שמי שמתעצבן על כך שהיא מופיעה כאן שייקח בחשבון שהיא מתאימה לשני הפורומים (וכמובן שפרסמתי רק באחד). קניתי הארד דיסק חדש לנייד (2.5 כמובן). עד עכשיו היה לי בנייד הארד דיסק אחד, ויש עוד מקום ריק לעוד הארד דיסק. ב"סלוט" שבו נמצא ההארד דיסק הראשון, יש מעטפת מתכת לכונן שמתחברת אליו עם ברגים וחיבור שמחבר את יציאות הכוח והמידע של ההכונן אל ההארד דיסק. בסלוט הריק אין את 2 הדברים הנ"ל. למישהו יש מושג איך קוראים לחיבוריםוהמעטפת הנ"ל ואיפה אפשר להשיג אותם? (אגב, לא נראה לי שזה משנה אבל המחשב הנייד הוא Toshiba Satellite A300 1MO) תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by jaddess,

שימוש: מחשב HTPC להורדה וצפייה בסרטים מעבד Intel Core i3-530 Box (האם עדיף Tray עם קירור נפרד Scythe Shuriken ?) לוח אם Gigabyte GA-H55M-S2H כונן קשיח לנתונים Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB כונן קשיח למערכת הפעלה Seagate ST3250318AS 3.5" 250GB SATA2 16MB זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מארז כולל ספק Antec NSK2480 Black 380W מקלדת + שלט אלחוטיים X-Gene Imperial MCE Remote + Trackball מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium 64Bit English OEM

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  12. מצאתי מחשב נייד ב-3950 ש"ח ואני רוצה לדעת אם שווה לקנות אותו. Acer Aspire 5740G http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4850&CatCode=315 תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  13. שלום, אני צריך שתמליצו לי על מפרט מחשב לשימוש ביתי (אינטרנט, סרטים, אופיס וכו'...). צריך מסך+ ציוד היקפי. תקציב: כ-1500 ש"ח. עדיף שיהיה לחנות סניף באיזור תל אביב. תודה.

• 7 תגובות
    • 902 צפיות
  14. Started by Shalti,

הרכבתי מפרט לתקציב של 2500 ש"ח (אפשר לחרוג עד 300 ש"ח), ללא מסך. מטרת המחשב: עריכה גרפית, פיתוח ב-Visual Studio, סרטים (720p), ומשחקים (רק שירוץ נורמלי, לא בהגדרות הכי גבוהות). את המפרט הרכבתי בחנות http://www.tms.co.il/ והוא כדלהלן: מעבד: AMD Athlon II X3 435 לוח אם: Gigabyte GA-785GMT-USB3 כרטיס מסך: Sapphire HD 5570 1GB זיכרון: A-Data 3GB (3x1GB) DDR3-1333 CL9-9-9-24 דיסק קשיח: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 ספק: Seasonic 400Watt, Active PFC, 120mm, 4 SATA מארז: THERMALTAKE WING RS 301 קירור: Evercool Buffalo 10CM Copper / HeatPipes AM2/AM3 סה"כ: 2526 ש"ח אני יודע שעל הלוח יש כרטיס מסך (on board), אז אני מתלבט בין להחליף לוח, או במידה והכרטיס on bo…

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  15. ששששששששלום, מה שלומכם? אז ככה אני צלם ואני מחפש מחשב שיתאים לצרכים שלי: מסך טוב, מעל 14 אינצ' זכרון ראם לפחות 3-4 גיגה DDR3 מעבד טוב ממ דיסק כשיח רצוי גדול אבל אם אין בדגם שהמלצתם אז לא נורא, צורב DVD טוב קורא כרטיסים (CF\SD) וזהו נראה לי. אני מתכוון לקנות את המחשב בארץ אך אם עדיף בחול (EBAY) זאת לא בעיה. אם עדיף MAC אשמח לשמוע על המלצות, אני לא סגור על חברה כלשהי. אודה להמלצותכם, מוש.

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  16. Started by maorbarazani,

זה באמת המפרט הכי מינימלי שיכלתי לבנות, תקנו אותי אם עשיתי טעויות כלשהם. בכל מקרה השאיפה היא שיעלה כמה שפחות, אבל בלי להתפשר על הביצועים לפחות בכל מה שקשור ל world of warcraft צריך שירוץ טוב, על גרפיקה ממש נמוכה, בלי לאגים ותקיעות של המחשב. התקציב הוא 2300 ש"ח גג. מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ₪499 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Asus P5QPL-AM ₪255 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31263 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪209 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 Value ₪298 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G800 כרטיס גרפי …

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  17. אשמח אם תתנו את חוות דעתכם על המפרט הבא: מיועד למשחקים כבדים, ולתקופה של שלוש שנים לפחות. התקציב הוא עד 5000 ש"ח. נדרש מסך (19'' לפחות) אך לא נדרשים מקלדת או עכבר. מעבד: Core i5 661, 3.33GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 995 ש"ח לוח אם: P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 655 ש"ח זכרון DDR3 1333MHZ: 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel 620 ש"ח כרטיס מסך GYGABYTE: HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 880 ש"ח דיסק קשיח WESTERN DIGITAL: 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II WD1600AAJS 195 ש"ח צורבים SAMSUNG: SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 125 ש"ח מאווררים ARCTIC COOLING: Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan 130 ש"ח מארז ANTEC: Three Hundred Mini Tower Ga…

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  18. Started by rbu99fm,

שלום אני צריך מחשב חדש למשחקים התקציב הוא 2000 ש"ח אין צורך בציוד נלווה (מסך (22" Samsung) , רמקולים, מקלדת ועכבר) אין צורך בהרדיסק (יש לי 0.5Tera Westren Digital) כרטיס המסך צריך להיות כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB PCIe עלות 600 ש"ח יש לקחת בחשבון את כרטיס המסך בתקציב כולל של עד 2000 ש"ח, מה שמשאיר לשאר הדברים 1400 ש"ח: מארז - חשוב שיהיה שקט מעבד - עדיפות לאינטל זכרון ספק - מתאים לכרטיס לוח אם צורב DVD

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  19. Started by omrij,

שלום בהתאם לכותרת- צריך מפרט למחשב HTPC הדרישות לא גבוהות מבוסס E5400 או מעבד מקביל (של אינטל בלבד) תמיכה בHDMI+אפשרות לחיבור לטלוויזיה דרך RCA/S-VHS או כל סוג חיבור אחר שקיים בטלוויזיות שפורפרת. 2 ג'יגה זכרון (לא חשוב שיהיה בדואל צ'אנל), דיסק קשיח 500GB+ לוח MICRO-ATX ומארז+ספק תואמים ושקטים (ושיראו סביר) כרטיס טלוויזיה שיעבוד בMC של WINDOWS 7 תודה

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  20. שלום! המחשב שלי מת (ככל הנראה מדובר בלוח אם, בספק או בשניהם). בכל מקרה, הוא כבר בן כמה שנים אז החלטתי להחליף אותו. את רוב הרכיבים (כוננים, זכרונות, ציוד היקפי) אני אעביר מהמחשב הישן, ככה שאני צריך רק את הבסיס - לוח אם, מעבד, מארז וספק. מבחינת המפרט הקיים, יש לי: זוג כוננים קשיחים, כונן אופטי, כרטיס רשת אלחוטית, זכרונות 2x1gb ddr2 (נראה לי, בהתחשב בעובדה שהם בני 3 שנים), כרטיס מסך Sparkle 8600gt (לא זוכר בדיוק את הפרטים, אבל אני שוקל להחליף גם אותו). קיבלתי מ-RSM הצעה למפרט. המפרט לא כולל כרטיס מסך, והבנתי מהמוכר שה-i3 מכיל מאיץ גרפי (לטענתו הביצועים של ה-i3 יהיו יותר טובים מה-8600gt שיש לי, אבל כרגע זה לא עקרוני כי אני לא משחק הרבה ומקסימום אני אוסיף כרטיס מסך מאוחר יותר)…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by fp581,

המחשב למשחקים ולסרטים באיכות HD. יש עדיפות למסך led 15' ולזמן בטריה כמה שיותר ארוך, וכמובן מקלדת מלאה נוחה לשימוש. אני לא יכל כרגע להיכנס ללינקים כי אני בצבא השבוע ושבוע הבא אז אני ישמח אם תרשמו את המפרט פה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב שיהיה רב תכליתי (עיבוד תמונה, עריכת וידאו ומשחקים). קניית המחשב באה בעקבות קריסה מוחלטת של המחשב הקודם, לכן אני זקוק רק למעבד, לוח אם וזכרונות. אני מצרף הצעת מחיר מסקיי פיסי: מעבד I5 750 של INTEL http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=3&Cat2ID=0&pid=i5750 לוח אם ASUS P7P55D_E PRO http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=10&Cat2ID=0&pid=ASM5520 זיכרונות 2X2GB של KINGSTON 1333MHZ http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=15&Cat2ID=0&pid=23752 אופצינלי: ספק כוח SeaSonic S12 Energy Plus 550W http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=S12EP-550&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0 ולהלן שאלותי : 1. …

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  23. Started by yarl,

שלום לכולם . ברצוני לרכוש מחשב לנובו Lenovo U550 M25C2IV 3749C3G Intel Core2Duo SU7300 4GB 500GB ATI HD4330 15.6" Win7 וצריך המלצה וחחת דעת על המחשב הזה . השימוש יהיה עבודה אנטרנט ואם אפשר למשחקים שאולי הבן ירצה להשתמש בו אם יש איזה שהוא לינק שכבר דובר על המחשב הזה אני ישמח לקרוא ולהתעדכן תודה .

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  24. שלום, אני מתחיל לימודי תואר שני, וקבלתי מתנה את ה Asus eee pc10005H. ת'כלס אם כבר נייד, אני מעדיף לא ללכת על הקטנים, ולשדרג אותו למחשב עם מסך יותר גדול, מקלדת נוחה יותר, מעבד שיכול להריץ 720 או אפילו 1080, ואם כבר אז גם עם יציאת HDMI. השימושים- אופיס, סרטים, אינטרנט וכאלה, אני ממש לא גיימר ולא צריך מחשב עם ביצועים של גיימרים, וכנ"ל לגבי עריכה (גרפיקה וכו'). אשמח מאוד לקבל מכם המלצות על מחשב נייד שיעמוד בדרישות האלו, ויהיה בתקציב הנדרש - פחות מ 4000. אני רוצה לציין שראיתי באתר של אייבורי כמה מחשב של HP בתקציב, עם יציאת HDMI, אבל אני לא מספיק מבין האם הם באמת שווים את המחיר, ולכן אודה להמלצות שלכם. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  25. Started by The Ball,

שלום חבר'ה, לפני יומיים נעלם לי מהסימונים למטה התוכנה של ה touchpad. חיפשתי ב msconfig כדי להחזיר אבל משום מה לא מצאתי... בעיקרון ה touchpad עובד, אבל אפשרויות הגלילה לא. מאיפה אני יכול להוריד את התוכנה מחדש? המערכת הפעלה היא xp. אשמח לעזרה.

• 8 תגובות
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים