ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הסבר ינתן למטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים קלים , שימוש רב באינטרנט ובפתיחה של הרבה קבצים + חלונות בו זמנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המון חלונות דפדפן + תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים קלים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS GO , LEAGUE OF LEGENDS , TERA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 24 INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, חבר שלי קונה מחשב חדש ותקציבו הוא 2000 שח עכשיו יש לו מסך, נדמה לי 19 או 20" של מאג לא יודע בדיוק את הדגם, והרכיבים היחידים שהוא צריך הם: מעבד, לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך.. עכשיו הוא משחק משחקים והוא מוכן להשקיע עד 800 בכרטיס המסך עכשיו לגבי שאר המפרט אני לא הצלחתי לקבל דעה אחידה, אבל אם בתקציב כזה לא יתאפשר להרכיב מפרט שינצל את כרטיס המסך, אפשר להציע משהו בפחות. תודה מראש לעוזרים! אם ואם אפשר גם להציע חנות מאזור המרכז (לא אכפת אם זה אייבורי או קיי אס פי כי אנחנו קונים חלקים ומרכיבים לבד)
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
את המחשב הנוכחי שלי קניתי ב6000 ויש לי אותו 3 שנים וכמו שזה נראה אין טעם בשדרוג לכן אני חושב לקנות חדש. אין סיכוי שאני מוצאי שוב 6000 אבל מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שאני אחליף אותו אחרי שנתיים-שלוש. אפשר לקנות משחב טוב למשחקים כבדים עם אופציה לשדרוג בטווח ארוך במחיר של 3000?
-
- 5 תגובות
- 570 צפיות
-
-
אהלן ידידיי, אני מחפש מחשב נייד כבר זמן רב יחסית אבל מתקשה לבחור אחד ספציפי מהסיבה העיקרית שאני לא רוצה לפקשש ולא מבין מספיק בנושא. לאחרונה החלטתי למצוא מאמרים או כתבות וקראתי די הרבה. עדיין, כאחד שמכיר הרבה יותר את תחום הנייחים התקשיתי להבין בניידים בלי שהחזקתי אחד ביד בפועל. מסתבר שזה עולם אחר ולכן באתי לכאן למעשה כפי שכתבתי בכותרת, אני עושה כמה דברים והמחשב מספק לי מענה כולל. הוא לא תחליף לנייח בבית, אני פשוט בבית רק בסופי שבוע. אני גם רוצה לשחק בו, בעיקר League of Legends, Fifa 12, A.V.A, CS:Source, Battlefield 3 ומשחקי רשת אחרים, עם זאת לא רוצה להיות מוגבל מדי. הוא צריך לשמש ללימודים כיוון ושנה הבאה אני מתחיל ללמוד. בנוסף אני מעצב גרפי ומתכנת (אתרי אינטרנט …
-
- 5 תגובות
- 825 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אודה לכלם אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות ואופיס. * מטרות המחשב? Visual studio בעיקר WPF ,Silverlight אופיס * גודל המסך? 13 אינצ' (נראה לי... לא גדול מידי ולא קטן מידי, משהו בינוני) * משקל רצוי? עדיף לא כבד מידי, אבל מוכנה להתפשר בשביל איכות ומחיר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משהו שישרוד נסיעות של שעתיים שלוש. שוב, עדיף ארוך, אבל לא על חשבון איכות או מחיר * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? סטנדרטי * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *מחיר? אין לי ממש הגבלה. הדגש הוא על איכותי לא יקר מידי. זאת אומרת, אני צריכה את הזול ביותר שיית…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב המיועד בעיקר למשחקים, סך הכל 5000 ש"ח לא כולל מסך. דברים שאני צריך - - כרטיס קול לא משנה לי, שיהיה מה שבא עם הלוח אם. - צריך שיהיה צורב דיוידי - לפחות 512 זיכרון - הארדיסק של 120 ג'יגה
-
- 5 תגובות
- 707 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)- התוכנה העיקרית שיכולה להכביד מעט היא WINRAR, פתיחת קיבוצים של הורדות. היום לוקח למחשב שלי כ- 40 שניות לפתוח קובץ של 700MB. אולי אריץ בעתיד קצת פוטושופ, אך לא יותר מזה ולא בתדירות שאמורה לשנות את המפרט. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי קניתי את הלפטופ הזה(13 אינצ' דקיק וחביב) אבל הפד של העכבר מגיב מוזר וצולע כזה.מישהו מכיר בעיה כזאת ו/או דרכים לטפל בה,והאם אפשר להחזיר לחנות (כולה פתחתי אותו)או שזה במסגרת האחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש בשביל אשתי מחשב שולחני קטן, עדיפות למשהו בסגנון מק מיני. השימושים העקריים הם אינטרנט, אופיס וסרטים ופעם במלא זמן, אולי, עריכת קליפים. הרעיון לקנות מחשב שיהיה חזק יחסית וישמש אותה להרבה זמן (היא סטודנטית). בחיפושים באינטרנט, לא מצאתי הרבה אפשרויות מספיק חזקות פרט למק וגם הבנתי שיש למחשבים כאלה נטייה להתחמם. יש למישהו הצעות? לא צריך שייבוא עם ווינדוס, גם ככה מגיע לה בחינם תודה לכולם
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב לפני שאתם בונים לי את המפרט אתם יכולים להגיד לי מאיזה אתר מומלץ לקנות כי אני הבנתי שיש פה כמה אתרים שלוקחים ריבית.... זה אחד 2 בקשר למפרט....אני רוצה מעבד קונרו וזיכרון ג'יגה מספיק....דיסק של 160 ג'יגה....וכ.מסך ג'יפורס 7600 gt ....וזהו תודה...
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) - 6000 אפשר לחרוג ב 100 200 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - הורדות,משחקים כבדים וקידוד סרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - לא אני לא צריך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - אני לא צריך לא ארד-דיסק ולא צורב/dvd 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן ל לוח אם של asus והמשך למטה 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צר…
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר בבית. התקציב הוא 3000, אבל אפשר למתוח ל-3500. אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות למספר דגמים. מטרות המחשב? בעיקר מולטימדיה (סרטים), וגלישה. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6, אבל אפשר לשקול 14 אם יש הצעה טובה יותר (דגם טוב יותר, או מחיר אטרקטיבי יותר). עדיפות למסך מט (ראו התפלספות בהמשך). * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי שיהיה HDMI. * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא צריך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד: מעבד - אני חו…
-
- 5 תגובות
- 951 צפיות
-
-
1. מה התקציב?5500 2. מטרות המחשב?משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?יש לי כבר צורב דיוידי אז אין צורך.. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?יש לי יותר ניסיון עם אינטל אז הם בעדיפות ראשונה אלא אם לAMD יש פתרון יותר טוב בהרבה 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?לא. האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא ממש.. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?אני מניח שהרכבה.. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא.. 9. האם חשוב שקט? עד כמה?חשוב שלא יהיה מאוד רועש אבל לא מעבר לזה 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא מתוכנן…
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בשופרסל דיל ואמרתי להם שאני רוצה 6600gt והם אמרו לי שיש להם 6600 בלי gt של גיינרוור משהו כזה מה ההבדלים??מה יותר טוב?והאם אני יתפשר?על הגיינרוור הזה?
-
- 5 תגובות
- 607 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)מטרת המחשב העיקרים היא לפרנסה מעבודות עיצוב פוטושופ, CINEMA 4D וכד'. * גודל המסך?15/17 לא קריטי אם זה יהיה 15. * משקל רצוי?לא הכי אכפת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?מספיק שעתיים-שלוש,אני עובד לרוב עם נקודת חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו)HDMI USB3.0. * בלוטות?יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח (HDD, SSD], או שילוב - דורש mSata) כונן של HDD,כי ה-SSD יקרים ולא מוצדקים כרגע, מינימום 750GB. * כונן CD/DVD? צורב?צורב DVD.בעדיפות לכונן בלו ריי. * כונן Blura…
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום, כנראה אני עומד לקנות מחשב נייד בחו"ל. הדגם הוא (לא סגור): Sony VAIO VGN-SZ281P/X. רציתי לדעת אם יש על המחשב הזה ועל הסידרה כולה אחריות בארץ. אמרו לי שלא, אבל אני רוצה לברר את זה לעומק. תודה רבה, אדם
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את המפרט באתר של המקסימום גיימינג ב2820 ₪ , והיות ואיני צריך צורב והארד דיסק המחיר עומד על 2400 ₪ , מה שמשאיר כ600 ₪ שאפשר לנצל. מה עדיף לשדרג? כרטיס מסך, מעבד, או לוח אם בכלל כדי לנסות ולהוציא אקסטרה מהכסף? אולי יש צורך במפרט אחר לגמרי? תודה רבה לעונים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משח…
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
תנו דעתכם, הציעו שיפורים במסגרת המחיר ותמליצו על ספק כוח איכותי אין צורך במסך צורב וציוד היקפי [שהכל כולל הכל יגיע ל5K-5.5K] מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ 2.0GHz 1MB CACHE - DUAL CORE SOCKET AM2 - ADA3800CUBOX - BOX ¤840 לוח אם: DFI INFINITY NF ULTRA2-M2 ¤517 כרטיס מסך: ASUS PCI-EX RADEON X1900XT 256MB DDR3 256 BIT TV/O DVI - EAX1900XT/HTVDP/256M - RETAIL ¤1685 דיסק קשיח: MAXTOR DIAMONDMAX 10 200GB 8MB 7200 RPM - ATA133 - 6L200P0 - RoHS ¤431 זיכרון: TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz CL4 ¤617 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤427 קרור למעבד: ZALMAN CPU COOLER CNPS7700-CU FOR INTEL&AMD 478/754/775/939 ¤271 קרור למא…
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
 ספויילר היי, אני צלמת בחיתוליו של פתיחת עסק ומעוניינת למצוא מפרט של מחשב שיענה לי על צרכי עריכה, תוכנות אדובי פוטושופ, ברידג' ולייטרום. קיבלתי כמה הצעות מחיר ומפרטים שונים ואשמח אם מישהו יוכל לתת ייעוץ וחוות דעת. מפרט אחד כאן והשאר בתמונות. התקציב הוא כ5,000 שקל (אפשר לחרוג מעט) תודה רבה לעוזרים ושבת שלום! מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte GA-B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 זכרונות RAM: DUPLICATE-DDR 4 16GB (2X8G) / 2666 TSP (Korea) בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 604 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + FSP Hyper M 600W…
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט למדעי המחשב ומעוניין לקנות נייד לעבודה השוטפת. אני רוצה רק להגיד שנכון שאומרים שלצורכי סטודנט אפשר לקנות הכי פשוט, והמחשב שיש לי כרגע הוא באמת פשוט אבל ממש לא נוח לעבודה - אין תוכנות כבדות שאני מריץ, אבל אני תמיד פותח במקביל מלא תוכנות - סביבות עבודה, אינטרנט, טרמינלים, סימולטורים וכו', ככה הכי נוח לעבוד, אבל המחשב שלי כרגע (נקנה לפני שנתיים) לא סוחב את זה,מספיק אני פותח כמה תוכנות וכמה לשוניות דפדפן ונתקע, לכן כן חשוב לי לפחות במולטיטסקינג במחשב הבא. רשמתי פה את ההעדפות לפי סדר חשיבות,מה שלא מצויין (רזולוצייה, כונן אופטי..) פשוט לא חשוב כל כך ולא מהווה קריטריון: * תקציב? סביבות 3K, רצוי לא לחרוג * מטרות המחשב? תוכנות פשוטות (כמו שצויין), אב…
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אשמח לעזרה במפרט למחשב נייד: - תקציב 5,000 - 4,000 ש"ח - איזור חיפה - מטרות - משרדי - אופיס, אינטרנט, מוסיקה וסרטים, משחקים, אפשרות לתוכנת AUTOCAD - גודל מסך בינוני - משקל רצוי? כמה שיותר קל - האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמה שיותר ארוך - האם יש צורך ביציאות מיוחדות?USB X2 UBH, חיבור לטלויזיה - לא חובה - בלוטות? כן - גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 - צורב DVD? כן - האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי - אולי עדיף שכן - האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף מחברה מוכרת - מערכת הפעלה - לא עקרוני אפשר ויסטה ואפשר וינדוס 7 - הערות נוספות שיהיה שקט, מהיר, ליבה כפולה, זיכרון גדול - האם במחשב נייד ניתן להכניס אוברקלוקינג?
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אהלן... אחרי שעזרתם לי עם המפרט של מחשב הגיימינג שלי אז אני סומך עליכם שתעשו לי איזה מפרט טוב לHTPC עד 3800 שקל. כייוון שבנושא זה אני לא טוב אז אני לא יכול לעמוד על דברים מסויימים.. כל המפרט נתון לבחירתכם..
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לפני קניה של נייד IBM T42 המפרט שקבלתי מהמוכר הוא כזה: זיכרון 768 דיסק קשיח 80 ג'יגה מסך 14.1 ומעבד... 1.5 עכשיו החשש שלי הוא שלא מדובר בכלל בT42 כי לT42 צריך להיות מעבד 1.7 לפי כול מה שאני יודע ובדקתי. אם מישהו יכול לעזור לי בנושא? כי אני חושב שמדובר בכלל על T40/1 ושאלה אחרונה חביבה: האם יש תאריך יצור בגב מחשב הנייד? ומה הדעות לגבי הדגם/נייד הזה? תודה לכם!
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום! חבר שלי החליט לקנות מחשב חדש למשחקים וחשבתי על מפרט כזה: MoBo: GIGABYTE GA-P35-DS3L Price:578 Proccesor: Intel Core 2 Duo E6750 Box Price:1020 RAM :DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 Price:359 Video Card: GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe Price:1533 Case:NZXT Apollo Black\Silver No PSU Price:433 PSU: Enermax Liberty 400W Price: 389 Total:4291 NIS יש לכם הצעות כלשהן?
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אוקי אז ככה הינה מפרט של מחשב שרכשתי (מהיבואן הראשי בארץ חח זאת כבר קומבינה אישית .. :lol: ) מעבד: פרסקוט 3 גיגה לוח: asus p4c800e-deloxe שזה הלוח הכי טוב לפנטיום 4 לפי הבנתי.. זיכרון: geil 2X256 doul memory gold pack כרטיס מסך: אני לא אדם של משחקים לכן ati 9600 asus הרדיסק : 200gb sata 8 mb צורד דיי ויי די וכו כוו עכשיו קירור..: thermaltake aquarius 2 והוספתי עוד רדיאטור להרכה כדי שהטמפרטורה תהייה יותר טובה.. מארז : thermaltake xaser 3 v1000d ספק: thermaltake purepower 480w בעיקרון זה כול מה שקניתי.. עכשיו עם כול החומרה הזאת אחרי עידכון bios וכו וכו הצלחתי להגיע ל3.9 mhz בקיצור עם כול המפרט הזאת הצלחתי לרכוש את המחשב ב-5500 שקל שזה מחיר סוף הדרך.. בקיצור …
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-