ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
למה המחשבים של VAIO כל כך יקרים אני לא מבין את זה ולמה רשום גם SONY? של מי המחשבים האלה בכלל?
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
מישהו יודע איך מתקינים windows xp על מחשב של אפל?
-
- 2 תגובות
- 952 צפיות
-
-
היי, אני מחפש ספק, מארז וקירור לרכיבים המפורטים למטה. הקריטריון היחיד הוא - מערכת שקטה ככל הניתן. האם יש המלצות? Intel Core i7 7700K / 1151 Box Gigabyte GA-Z270X Gaming 7 EVGA GeForce GTX 1080Ti REF Blower 11GB GDDR5 PCI Ex 3.0 x16 Patriot VIPER 4 Series 3000MHz (PC4 24000) 32GB ... Crucial MX300 525gb SATA III 2.5 תודה לממליצים!
-
- 2 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב לישיבה, המחשב אמור לשמש בעיקר לשמירת קבצי mp3 וכן להשמעתם. לכן נדרש הארד דיסק גדול יחסית ( אני מניח שבאזור ה 500gb - ואם אפשר יותר ). ללא ציוד הקפי ( מקלדת וכו' או מסך ). כל הרכיבים ההיקפיים - כ.מסך/קול וכ'ו יכולים להיות מובנים OnBoard . במידה ונדרש, ניתן לחרוג מהתקציב עד +-300 ש"ח. תודה מראש! עדכונים קטנים : נדרש זיכרון RAM של 2-3 ג'יגה ( עדיפות לעבודה ב dual במידה וניתן ). נדרשים הרבה פורטים של - USB ,באיזור ה 8-10 ( ניתן להשלים על מה שניתן עם המארז ע"י כרטיסי PCI ) עדיפות ל 2 הארד דיסקים ( אחד פעיל ואחד לגיבוי ) - שירכיבו סה"כ 500 ג'יגה. אני מעוניין לדעת על המערכת ללא תשלום על הרכבה ( בנייה עצמית ) וכן ללא מערכת הפעלה. תודה רבה רבה לכל מי שיע…
-
- 10 תגובות
- 952 צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 5500+. בעיקר למשחקים. אמרו לי שאני צריך מארז עם ספק של 350w לפחות אז אני לא בטוח אם המארז שציינתי פה טוב מספיק. Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive DVD-ROM Sony 16/48 Bulk LG 52/24/52 Bulk CD-RW [glow=red,2,300]Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case[/glow] מה עם simbadda? שמעתי שהם לא משהו אבל הם זולים ויש כאלה עם 400w. מחיר: 5450 ש…
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ₪529 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Gigabyte GA-P43-ES3G ₪386 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39477 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪274 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ₪280 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4890 Twin Turbo Pro 1024MB DDR5 PCIe ₪1079 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD4890-1GD5E-HDMI-AC צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪132 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא ספק CoolerM…
-
- 10 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש את עזרתכם לגביי נייד של apple, האם יש המלצה לגביי דגם כלשהו ? אם למישהו יש ניסיון והוא יכול לתת לי פרטים נוספים זה יהיה מצויין. האם הם כולם באים עם מערכת הפעלה MAC והאם ניתן להתקין XP למשל ? תודה מראש .
-
- 9 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש בזמן הקרוב, על אף ההיצע הדל שיש היום בשוק התקציב שעומד לרשותי הוא עד 5K המחשב ישרת אותי לצורכי עבודה, אני עובד המון עם האינטרנט והמון טאבים פתוחים באותו הזמן. וקצת עם תוכנת עריכה פריימיר. אחרי חפירה קטנה שעשיתי אני מתלבט בין דל וסטרו לבין לנובו פלקס 5 לשניהם יש חומרה די דומה, וכמעט אותו מחיר. ובכל זאת, איזה דגם נחשב מומלץ יותר? Dell Vostro 14 5401 לבין Lenovo IdeaPad Flex 5 מחשב נייד מבית Lenovo עם מסך מגע בגודל 14.0 אינטש ברזולוצית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-1065G7 1.3GHz - 3.9GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 512GB, מאיץ גרפי NVIDIA GeForce® MX330 2GB וכולל מערכת הפע…
-
- 0 תגובות
- 952 צפיות
-
-
היי אנשים יש לי כמה שאלות אולי נישמעות מטופשות אבל עדיין מעניין אותי 1. האם זה בסדר להתקין DRIVER מהאתר של יצרן ולא מהדרביברים באתר של הנייד לדוגמא כרטיס מסך מהאתר של חברת הכרטיס ולא מהאתר של הנייד 2. האם זה בסדר להשאיר את הנייד תמיד בחשמל , כאילו נגיד כיביתי אותו אבל עדיין הוא בחשמל 3. כשה הנייד במצב SLEEP הוא כאילו עדיין דלוק חלקית כזה האם זה בסדר לקחת אותו בתוך התיק (שהוא כל הזמן בתזוזה)
-
- 9 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שוב קונה מחשב למישהו. הפעם אח שלי. אם מישהו עוקב אחרי הפוסטים שלי, נראה כאלו לכל מי שיקר לי יש נייד חדש (ו את כולם tgolin בחרה ) אז זה המקרה - אחי אמנם סטודנט, אבל לפיסיקה ומדעי המחשב, ככה שהוא גם מתכנת ועובד עם matlab וכאלה, ככה שיהיה נחמד קצת כח חישוב. הוא רוצה 14'' מסך מט צורב חובה דיסק מהיר של 250G (דיסק של 5200 תמיד נראה לי כמו צואר בקבוק) אין צורך ביציאות מיוחדות בלוטות יהיה נחמד והמחשב יהיה על נתיב הבית שלו לאוניברסיטה אז משקל סביר נדרש. בקשר לתקציב - לו לא היה מושג מה מחיר סביר לעניין, ככה שאני הגדרתי את התקציב לפי מה שנראה לי הגיוני. אנכנו די פנאטים של איכות ככה שאפשר לברוח קצת עם התקציב בשביל משהו מתגמל. המחשב אמור לשרת אותו כמה שנים טובות. תודה!
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4820K 3.7Ghz 10MB L3 Cache s2011 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus P9X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX650 2GB GDDR5 DX11 VGA DVI HDMI PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD Sata III MLC Retail 1 ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) 1 מארזים: מארז Sharkoon MS120 Black Micro-ATX Case (No PSU) 1 מחיר החבילה: 5585 שקל עמוד מוצר…
-
- 1 תגובה
- 952 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה למחשב בסיבובות 3000 ש"ח למטרות לימודים (בעיקר אופיס, אינטרנט, סרטונים ומצגות): * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 או 14, לא משנה אם מבריק או מאט * רזולוציית המסך?סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בין 1.5 ל2.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן כמה שיותר יותר טוב, אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 500 גיגה * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן - אחריות ל 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש ל…
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/priceoffer_...iceOffer=12071 תקציב: • התקציב לרכישת המחשב:2500 • חריגה מקסימלית מהתקציב:0 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק:far cry4 watch dogs •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט):מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25GB זיכרון ראם, ולכן לרוב יהיה עדיף להשתמש במערכת הפעלה 64BIT. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית…
-
- 0 תגובות
- 952 צפיות
-
-
מטרות המחשב? שרטוט, תלת ממד, ציור עם עט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 או 14' אם עדיין יישאר בממדים סבירים, רצוי מאט * רזולוציית המסך? לא רוצה מעל FHD כי האייקונים והכל פשוט קטן ומעצבן... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אפשרות לציור ע"ג המסך. טכנולוגייה חייבת להיות של WACOM ולא כל מיני דברים אחרים:) * משקל רצוי? קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה נפח לא קריטי, יש לי מחשב נייח לעבודה בכל מקרה. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנה בחו"ל- חובה חובה …
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
היי הגיע הזמן להשתדרג כנראה שרק עוד חודש אבל בנתיים אני מתחיל לחפש את הכיוון אני מחפש לוח מעבד זיכרונות וגם קירור למעבד שיחברו ל 8800GTS שלי ונכון לעכשיו גם לספק שגם הוא יוחלף בקרוב ,(כל המערכת הישנה שלי תעבור לאחי) דגשים. לוח עדיף ASUS או DFI או ABIT יש לי פחות זיקה לגי'גה בייט למרות שאני יכול לשקול אותם כאופציה אם יהיה לוח מעניין . 2 כרטיסי רשת =יתרון . ואני צריך FIREWIRE . עכשיו הבנתי שPCIE 2.0 תומך אחורה לPCIEX16 אז אם זה אכן כך אני אעדיף את זה ככה לצורך שידורג עתידי אלה אם כן מבחינת כסף זה הרבה יותר יקר לגביי הקירור שלא יהיה גדול כמו הביג טייפון שיש לי כרגע הוא פשוט עצום מדיי אז רצוי קטן ויעיל והולך להתבצע OC התקציב גמיש במקצת . תודה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני גרפיקאי במקצועי...מחפש מחשב נייד עם כרטיס גרפי החזק ביותר שהתקציב מרשה לי שיהיה הרבה מקום בקשיח וסוללה טובה תוכנות 3d 2d רינדורים וכל מה שבניהם חשוב לי שהמחשב יהיה בנוי טוב ולא בעל מימדים מפלצתיים - עיצוב "נקי" 17" עם רזולציה טובה(אם אין ברירה מתפשר על 15 עם הביצועים חזקים יותר ביחד למחיר) תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
בעבר הרכבתי פה מפרט שכלל את המעבד AMD X3 720 אך TMS אין להם את המעבד הזה יותר במלאי ובנוסף יצא ה i5 ולכן התחלתי לחשוב על מפרט חדש. השימושים שלי במחשב יהיו משחקים מדי פעם (כמו למשל COD MW2 שעומד לצאת אבל בגדול אני לא גיימר כבד), שימושים של אופיס, מסנג'ר, HD, מוזיקה וירוץ עליו וינדוס 7 64 ביט ובגדול שימושים כלליים כאשר חשוב שאני אוכל לעשות כמה פעולות בבת אחת בלי שהמעבד יקרוס לי. המסך שלי הוא 19" ואין לי כל צורך בציוד היקפי ולא מתוכנן OC בכלל. לגבי השקט, זה לא חייב להיות שקט מוחלט, אבל בהחלט שיהיה שקט עד כמה שניתן. אני יודע שיכול להיות שתגידו שהמחשב חזק מדי לצרכים שלי, אבל המטרה פה היא גם השקעה לטווח ארוך כיוון שאני לא מתכוון לשדרג את המחשב בכמה שנים הקרובות ולכן הלכתי על מ…
-
- 12 תגובות
- 952 צפיות
-
-
טוב המחשב שלי הגיע כבר יום שני שעבר פשוט לא היה לי זמן לכתוב דיון עליו... אז המפרט הסופי של המחשב הוא: מעבד- amd athlon 64 3500 s939 לוח אם- abit av8-3rd-eye דיסק קשיח- wd 120sata gb כרטיס מסך- leadtek 6800-400tdh זיכרונות- geil value 512mb צורב דיוידי - lg gsa4160 x16 מארז+ספק- antec 1080b amg+antec 430w truepower כונן CD רגיל כונן דיסקטים 1.44 רגיל אם שכחתי משו תגידו... המחשב עלה לי 7000 שקל בחנות ד.ד אומנות המחשב במרכז סאדאב בחולון... בינתים יש לי כרטיס מסך ראדון 9600 והשבוע אני מקבל ת-6800 שלי... בכלליות המחשב טיל והמשחקים עולים במהרה ... כמובן שאני מרוצה ממנו והכל בזכותכם שעזרתם לי המון ועל זה אני מודה לכם מאוד לכל מי שעזר מהפורום תודה רבה... ועכשיו בקשר לתמונות צילמ…
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של FUJITSU SIMENS ויש עליו WINDOWS 7 של החברה. בגרסא יש המון שטויות של FUJITSU ורציתי לדעת האם אני יכול לשים בו דיסק של ווינדוס 7 גרסת OEM. כלומר האם כל האפשרויות של המחשב ימשיכו לעבוד גם עם גרסאת ווינדוס לא של FUJITSU? תודה, ברק
-
- 2 תגובות
- 952 צפיות
-
-
התקציב גמיש, אך נא לא לחרוג יותר מידי. דרושים מעבד + לוח אם + זיכרונות (1GB חובה) וספק כוח להחזיק את המערכת+ (זאת אומרת שיהיה גם "אטרקטיבי" בעתיד). אם אפשר לדחוס לשם חלקים למערכת A64 זה יהיה נהדר. תודה רבה :-*
-
- 7 תגובות
- 952 צפיות
-
-
הייתי רוצה לפטופ סטנדרטי לחלוטין עם טיפה יותר כוח עיבוד וזכרונות גדולים יותר, התקציב הוא 5000 ש"ח. הייתי רוצה להיות מסוגל לעבור לרזולוציה 1680X1050 או קרוב לזה, כמו כן הייתי רוצה לפחות 120GB וסוללה שתחזיק אותי לפחות ל-3 שעות וקישוריות לבלוטות' ו - wi-fi סטנדרטיות. הייתי רוצה משהו שיוכל להחזיק את ווינדוס 7 ומשהו טיפה כבד כמו משחקים או סרטים באותו העת. האם אני מבקש יותר מדי עבור התקציב שלי?
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? עד 7000. 2. מה שימושי המחשב? עריכה בפרימייר, אפטר אפקסט תוכנות אדובי, פוטושוף ואליסטריטור. יכול להיות בעתיד עוד תוכנות עריכה נוספות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? תחנת עגינה, אם יש במחיר סביר של חיבור שלוש מסכים אז מועלה, 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממולץ, אך לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למינומים 15.6 כי אני מעדיף שיכלול מקלדת צד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הכל כו…
-
- 1 תגובה
- 952 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין. אבל לא רואה סיבה לעבור את ה-4000~4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, אז למה לא? אבל מנסיוני, זה מגיע ללפחות 4000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מתכנן להוציא יותר מ-4500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים! כל השאר אני עושה בצורה חובבנית (אם זה Photoshop או עריכות גרפיות חובבניות). החלק החשוב היה ונשאר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחק…
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, סרטים. * גודל המסך? 15.6 או יותר * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין חשיבות מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ESATA,HDMIוכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן (אלא אם כן זה מייקר משמעותית) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מה כן חשוב: 1. אמינות. דגם שאין אצלו בעיות ידועות ואחריות…
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שתי שאלות : 1. הבנתי שיש מחשבים ניידים שמגיעים עם מערכות הפעלה שלא ניתן פשוט לפרמט את המחשב ולהתקין איזה מערת הפעלה שאני מעוניין . השאלה היא אייך אני יודע איזה ניידים כן אפשר לפרמט ואיזה חייבים ללכת למעבדה שיסדרו את זה ??? 2. הבנתי שכאשר עובדים עם מחשב נייד שמחובר לחשמל צריך לנתק את הסוללה, למה ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 952 צפיות
-