ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
אני מתחיל בקרוב (ספטמבר) לימודי תואר ראשון בארה"ב ואני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה לי טוב ומתאים ללימודים. ממה שראיתי, המחיר שאני מגיע אליו הוא באזור ה-1300$ פחות או יותר, אז נניח שזה התקציב שלי. אין לי בעיה לחרוג אפילו עד 1400 או 1500, אבל רק אם יש סיבה אמיתית לחריגה הזאת ולא סתם. כמובן שאני מעדיף להוציא כמה שפחות כסף, אבל בכל זאת זה מחשב שהולך לשרת אותי ב-4 שנים הקרובות. אני משער שיהיה יותר זול לקנות בארה"ב, ולכן אני מציין תקציב בדולרים ובהתאם אני מתכוון לקנות את המחשב בארה"ב. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים, צפייה בסרטים, תכנות שעלול להיות כבד * גודל המסך? אני לא בטוח, חשבתי על 15.6 אבל אח שלי טוען שזה גדול וכבד מכדי להסתובב איתו, אז אני מוכן גם לשקול באזור …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם המפרט יתאים למשחקים? אשמח להצעות ושיפורים מעבד +AMD Athlon 64 Processor: Models 3000 לוח אם: דגם - (Gigabyte K8N51GMF (NVIDIA CHIPSET תמיכה ב AMD (Socket-754) Athlon 64 Processors תמיכה בזיכרונות - Supports 3 DIMM DDR 400/333/266 (Max. 3 GB) תמיכה ב - 0,1 S-ATA ports with RAID כרטיס קול 8 Channel Realtek ALC850 Audio CODEC כרטיס רשת On board ICS 1883 10/100 LAN Max. 8 USB2.0 ports 1x pcix 16X, 3 PCI slots Hardware Firewall for internet protection against hackers זיכרון: 512Mb 400MHz DDR 256Mb X 2 (dual-channel DDR ) כרטיס מסך (משולב) : Chipset NVIDIA GeForce 6100 up to Memory 128 MB Memory Type DDR דיסק קשיח: 160Gb S.ATA 8Mb RPM 7200 3 שנות אחריו…
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
שלום לכולם פעם ראשונה שאני כותב כאן אני צריך מפרט מחשב המחשב יהיה מיועד למחשקים לא ממש התפרעיות של "גיימר מטורף" אבל משחקים אופיס אימוייל וכול שאר השטויות אז ככה אני חשבתי כבר לקחות קונרו ולא לקחת פנטיום D מה שהוא צריך זה קשיח של 160 גגיה עם ההבדל לא גדול במחיר 50 שח +- אז יותר 1 גגיה זיכרון מאוד רצוי בדואל צ'אנל מארז +ספק טוב ואיכותי כרטיס מסך שעם ההחומדים ירצו להשתגע שיצליח להריץ משחקים בצורה נוראמלית צורב DVD לא צריך פלופי ! ________________________ אז מה יוצא לי ???... חחח לוח אם +מעבד זיכרונות 512מגה כפול 2 אפשר יותר מאוד תלוי במחיר מארז + ספק צורב DVD דיסק קשיח 160 או יותר שוב תלוי במחיר מה עוד ? התקציב 4000
-
- 6 תגובות
- 868 צפיות
-
-
היי יש לי כמה שאלות: 1)כאשר אני מחבר את המטען של המחשב נייד לשקע אז מופיעים ניצוצות,זה תקין או לא? 2) האם המטען אמור להיות חם לאחר שימוש של 10 דקות? אני מתכוון ממש חם, רותח! זה נראה לי מוזר... רז
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
1. תקציב: 1500 - 1800 ש"ח 2. מטרות: SPSS ( סטטיסטיקה ), סרטים וסדרות ( יחובר לטלויזיה ), אופיס, אינטרנט ומשחקים לילדים קטנים 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכ. דיסקטים כ. צריך מחשב קומפלט 6. לא קריטי מאוד השקט כיוון והמחשב יהיה בסלון - 7 7. לא יבוצע OC 8. אין צורך במ"ה. יש צורך בהרכבת המחשב 9. RSM מתאים כיוון שגרים בכפ"ס 10. עדיפות רבה ל - INTEL. כמו כן הטלוויזיה היום היא מקרן אחורי 50" ולכן כרטיס המסך צריך לתמוך ב - Svideo ואין צורך ב - HDMI. רק לזכור שמדובר על סרטים וסדרות לצפיה בטלוויזיה. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום אני בנונה לבן דוד שלי מפרט לגלישה באנטרנט צריבה וצפיה בסרטים(עבודות רגילות של מחשב) הוא לא צריך ציוד נלווה יש לו הכול... הנה המפרט מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 880 1 880 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NSC-939 (s939) nForce3 440 1 440 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 280 1 280 כרטיסי מסך? ATI Price Units Total Radeon 9600XT TV, DVI 256MB (BULK) 630 1 630 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 345 1 345 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 50 1 50 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-69U6 400W 460 1 46…
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה\ות למחשב נייד לשימושים של גלישה, כתיבת מסמכים ושמיעת מוזיקה. מה שהכי חשוב לי במחשב הוא שטווח הקליטה שלו לקליטת אינטרנט יהיה כמה שיותר חזק (אני לא ממש מתמצא בכל העניין אבל אם הבנתי נכון יש כרטיסי רשת אלחוטיים חזקים וחזקים פחות). חשוב לי גם שיהיה מבית טוב, והחלקים יהיו איכותיים ואמינים. התקציב שלי הוא כ - 4000 ש"ח, אני לא ממש בעניינים מבחינת מחירים, אבל השימושים שלי סך הכל די פשוטים.. ואני מניח שזה מספיק. אין לי צורך במערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת שיגיע עם המחשב (הבנתי שזה מוריד מהמחיר..) אם יש מצב לקבל גם המלצות לחנויות ספציפיות אני ממש אשמח. תודה רבה לכולם !
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
אני בונה בשביל חבר מפרט למשחקים- תקציב 5000 ש"ח אם אפשר הסברים למשל למה עדיף מעבד כזה או אחר... אני כבר יצאתי מהעניינים לגמרי ואני צריך עזרה מסך לא צריך. כרטיס מסך -עדיף NVIDIA תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד, לצרכים משרדיים בסיסיים (אולי גם לשחק מנג'ר, אבל אל תספרו לאשתי...), גודל מסך של 15.6 (לפחות), משקל- לא משנה, עם כונן צורב. חשוב סוללה חזקה, אמינות טובה של המוצר (מינימום תקלות), ואחריות ארוכה ככל שניתן. התקציב הוא עד 2,500 (גג), עדיף בסביבות ה-2,000. אשמח אם תוכלו לסייע לי במס' אפשרויות. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אבל האמת , מה זה המחיר הזה ? https://www.tms.co.il/sff-pc/4kediting
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום יש לי i7 920 לוח אם EX58-UD3R אני רוצה לעשות CF ל6870(כמובן אם שאני גם משדרג ספק ל700W) האם זה אפשרי? האם אחד הכרטיסים יכול להישרף לי?
-
- 10 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה כללית לגבי בחירת מעבד עבור מחשב נייד. במחשב Desktop, אני תמיד קונה i3, כי זה דיי מספיק לי. אני לא משחק במשחקים, ורוב העבודה שלי על המחשב היא תכנות בסביבות פיתוח למינהן (לדוגמא Visual Studio). אחרי שנים של עבודה עם מחשב Desktop בלבד, אני מתכנן לקנות בקרוב גם מחשב נייד. כיוון שהמעבדים במחשבים ניידים הם בד"כ מוחלשים יחסית למעבדי Desktop, אני חושב שלא מתאים ששוב אקנה i3, וכדאי שאקנה משהו יותר חזק. האם עליי להסתכל על i5 או i7? כמו כן, פרמטר שמאד חשוב לי במחשב(גם בנייח וגם בנייד) הוא שהמחשב יהיה שקט. האם בחירה של מעבד i7 אומרת שבד"כ המאוורר של המעבד יפעל ובמהירות גבוהה, לעומת i5 שבו המאוורר יפעל פחות (יחסית ל-i7)? תודה רבה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב. תקציב מקסימלי 4500 מחשב למשחקים (מסך "19) אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה דרוש גם כרטיס רשת אלחוטי שקט לא כזה חשוב (5) לא מתכנן אוברקלוק מעדיף מחנות במרכז הארץ מעדיף שיהיה מעבד של Intel, מספיק HD של חצי טרה. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכנן לשדרג בקרוב את מערך המחשבים שאני עובד איתו כבר תקופה ארוכה ולהוסיף לראשונה מחשב חזק. למחשב ייעוד ספיציפי - הרצת תוכנה שמבצעת חישובים סטטיסטים מורכבים ללא הפסקה 24/7. התוכנה מנצלת את כל יכולות המעבד שקיימות ועובדת עם 1-2G זיכרון (לא יותר). כלומר, חשובים לי מאוד מעבד חזק (ככל האפשר..) וזמני גישה קצרים לזיכרון. המחשב יהווה גם שרת SQL עבור שאר מחשבי המערך, ולכן צריך להכיל SSD וכמות סבירה של RAM אין צורך בכרטיס מסך. AMD לא על הפרק, יש לי בעיות תאימות.. ניסיתי לבדוק כיוונים של Xeon אבל לדעתי העלות/תועלת לא משתלמת לי. אין צורך במערכת הפעלה וציוד היקפי. למיקסום היכולות אני מתכנן OC קל-בינוני לטווח הארוך. חשיבות הרעש: 4 (שלא יהיה טרקטור) תקציב: 6-7K. אבל בסוף…
-
- 24 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, Dev C++, Visual Studio, Turbo C. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, (מבריק או מט? לא יודע, לא חשבתי על זה אף פעם) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) : FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כולל Numpad * משקל רצוי? בגדלים כאלו נראה לי שעד 2.5 קילו, לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי... אשמח לקבל עזרה. חשוב לי שהמחשב ירוץ ולא ייתקע ואין לי בעיה לעבוד עם XP כדי להפחית מהעומס. תודה לכל המשיבים.
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
אז ככה, השימושים שלי בעיקר אינטרנט הורדת סרטים, צפיה בHD ויישומי אופיס למינהם. רוב השימוש כרגע הוא בבית, אבל אני מאמין שלנסיעות מדי פעם אני אקח אותו ככה שהמשקל זה לא הכי הכי חשוב. יש סיכוי לא רע שחבר חוזר מארה"ב עוד שבוע, על איזה מחשב אתם ממליצים בארה"ב עד 500$-600$ יש אפשרות שהאחריות תחזיק גם בארץ, יש אחריות בינלאומית ל 3 שנים לאיזשהי חברה? ואם בסופו של דבר אני אקנה בארץ מה מומלץ עד 3,500ש"ח. כמובן שבארץ האחריות מאוד חשובה לי. בתודה, עומר.
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
-
מחשב נייד לעבודה משרדית שהיה עם מסך 15 אינץ וחברה מוכרת בנתניה! תודה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה לעמדת מרצה ממוחשבת עבור אולם הרצאות בעל קיבולת של כ-150 איש. העמדה צריכה להיות ניתנת להזזה. העמדה צריכה להתחבר למקרן , מערכת הגברה ובעלת מיקרופון. תקציב 15K - 25K. אבקש לקבל המלצה על חברות שמייצרות \ מוכרות את העמדות וגם על דגמים ספציפיים. האם יש משהו מיוחד \ חשוב שכדאי לשים לב כאשר בוחרים עמדה .
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 . חריגה עד 500 בלבד. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מעוניין להתחיל להכיר את עולם עריכת הוידאו באופן חובבני ובסיסי באמצעות ADOBE PREMIERE. לא ישמש לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי וחשוב (אין צורך בקירור נוזלי) אבל מאוור ומארזים שקטים ואיכותיים מאוד חשובים. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, …
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום וברכה, אני לפני רכישת מחשב נייד חדש של דל ווסטרו, מעבד i3 ו-8 ראם. (עבור גלישה והפעלת וידאו ומוזיקה) מצאתי 2 דגמים https://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=16338 https://ksp.co.il/?uin=110771&select=.268..271..132.&txt_search= אני מתלבטת בכמה דברים: 1. האם הווסטרו מKSP הוא גרסה יותר חדשה מהשני? 2. הבנתי שמתאים לי מעבד U האם כדאי לקחת את המחשב עם המעבד G אם המחשב בו שהוא נמצא בו יותר חדיש. 3. והאם אפשר להתקין ווינדוס על מחשב עם לינוקס ישר מהתקן חיצוני מבלי לפרמט את המחשב קודם בכללי יש הבדלים גדולים בינהם ששווה להשקיע על אחד מהם יותר? אשמח לתשובתכם תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לשדרג מחשב ישן כדי שיוכל להריץ את הסימס 2. הדרישות של המשחק הן : PIII 600MHZ, 256MB RAM וכרטיס מסך AGP\PCI תואם DIRECT3D עם 32 MB ראם. המערכת שאני רוצה לשדרג היא PIII 800MHZ עם 128 MB SDRAM במהירות 133MHZ, וכרטיס מסך ATI RAGE ULTRA 32 MB. מישהו יכול להציע לי שידרוג בסביבות ה-400 ש"ח שיכלול כרטיס מסך פשוט וזיכרון נוסף. האם הזיכרון שאני אמור להוסיף צריך להיות באותה המהירות/מאותה החברה כמו הזיכרון הישן? הלוח אם תומך רק AGPX2. המשחק לא אמור לרוץ בהגדרות הכי גבוהות, רק שירוץ בצורה סבירה ונראה לי שהשידרוג הזה אמור להספיק. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד להרצת סרטי וידאו בלבד. * חייב מסך מט - כי המחשב יושב על דוכן באמצע הרחוב, לאור השמש ולכן חשוב שהמסך לא ישתקף * גודל המסך מינימום 15" או יותר גדול * משקל רצוי - לא משנה * זמן סוללה - שיחזיק שעתיים מינימום. * יציאות מיוחדות - כלום * בלוטות - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח - לא קריטי * צורב DVD - לא צריך. עדיף לי להריץ מהדיסק הקשיח למיטב ידיעתי (מבחינת צריכת חשמל) * אפשרות למחשב מחודש/יד שנייה וכו' - כן
-
- 7 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לרכוש מחשב נייד ו"הזדמן" לי לרכוש את המחשב הנוכחי של Acer דגם Aspire AS5750-2414G50MN בתג מחיר של 2800 שקלים ורציתי לשאול האם המחשב טוב - הדגם הספציפי הזה והאם שווה את מחירו? המחשב בעיקר ישומש לשימוש כללי ולעיתים (אני סטודנט ויש מחשב שולחני בדירה אז הנייד ישומש בעיקר לנסיעות וחזרה הביתה/עבודה על שיעורים כשאני לא בדירה) המפרט של המחשב מצורף בתור קובץ PDF, אם זה בעייה אני אעתיק את כולו לפה.. אשמח לסיוע, תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-