ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, הרכבתי בעזרתו האדיבה של yz101 מפרט. זה התחיל בתור מחשבים להורים ולאט לאט התגלגל למחשב לשימושים כלליים, שהוא בעיקר אמין, אחר כך זול, אחר כך שקט ורק אחר כך בעל ביצועים סבירים. קישור לדיון הראשוני (שם גם יש יותר פירוט של הדרישות) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463283.0 להלן המפרט: אשמח לשמוע חוות דעת סופית מכם, אני מתכוון לקפוץ לחנות בצהריים בשביל לרכוש את המערכת. מספר הערות: הספק הוא overkill, ידוע. יחד עם זאת יש לי ניסיון מצויין עם tt ואני חושב שזה שווה את ההשקעה (ספק ג'נרי גורע מהיציבות של המערכת ואני צריך סוס עבודה -- ככה שאני אקבל כמה שפחות טלפונים מאימא ) הלוח אם מכיל ATI HD4200 שאם אני מבין נכון הוא: א' כרטיס יחסית חזק שאמור לאפשר לי…
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום יש לי חבר שאשתו גרפיקאית. לפני חצי שנה + הם קנו את המחשב הבא ב - 3500 ש"ח. דיברתי איתם ואמרו לי שמאד מרוצים מהמחשב והוא עובד מהר מאד. אילו חלקים בכל זאת כדאי לי לשדרג? (בטח חלק מהדברים כבר יצאו מהשוק) לוח אם P55-CD53 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל 2.66GH 8MB CORE I5 QUAD I750 מאוורר למעבד SHURIKEN REV B SCSK-1100 SCYTHE זכרון CEON 2GB DDR3 1333MHZ כ.מסך Nvidia GeForce 9500GT 1G P.O.VIEW דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 32MB SEAGATE צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מארז EA003 IN WIN שחור כסוף ספק כח STEALTH XSTREAM 500SXS 500W OCZ
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה, המחשב הישן שלי שכבר אצלי איזה 5 שנים מתחיל לגסוס, ואני רוצה להחליף אותו... בעיקרון הדרישה זה: מחשב עבודה/אינטרט תמיכה ב-2 מסכים וTVOUT יכולת להריץ באופן סביר משחקים חדשים בלי OC אני מנהריה, משהו באיזור זה עדיף מבחינת רזולוציית מסך זה משתנה, כרגע אני עובד עם 2 מסכים במקביל 1 של 1280 על 960 והשני 1440 על 900 או 960 אני לא בדיוק זוכר. תודה רבה על העזרה!
-
- 6 תגובות
- 930 צפיות
-
-
המפרט ישמש למשחקים אינטרנט וסרטים. PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI 828.00 ₪ - 1 1 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 231.00 ₪ - 1 1 OCZ 4GB Kit DDR3 1066Mhz Value PC3-8500 CL7 476.00 ₪ - 1 1 AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray 505.00 ₪ - 1 1 Gigabyte MA-770T-UD3P AMD770 CHIPSET 475.00 ₪ - 1 1 מסך Dell UltraSharp 2209wa Rev A02 22" E-IPS Panel 1,278.00 ₪ - 1 1 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500W 516.00 ₪ - 1 1 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER 123.00 ₪ - 1 1 סכום כללי 4,432.00 1. כדאי להחליף מארז או ספק? 2. ההארדיסקים של סמסונג לא פחות אמינים משל WD או Seagate ? 3. איך הצורב של …
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד עד 2500 גג. * מטרות המחשב הן בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) זה לאחי הקטן בעיקר משתמש באינטרנט. * גודל המסך-רצוי כמה שיותר גדול,לא מהקטנים. * משקל רצוי-לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)-שיוכל להחזיק בין 2-3 שעות של עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)-לא. * בלוטות?כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח? מינימום 250. * צורב DVD?כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנוו או דל. אשמח לקבל הצעות שלכם בהקדם האפשרי. תודה,אורי.
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
שלום לכולם. אחרי הרבה זמן של בירורים החלטתי שאני מעוניין לרכוש את המחשב Lenovo Thinkpad Edge השאלה שלי האם המחשב הזה אמין. הדרישות שלי הם בעיקר ניידות משקל והכי חשוב לי נוחות שימוש ידוע לי שהמקלדות של Lenovo מאוד נוחות לעבודה ואני מעוניין לדעת האם הקו הזה נמשך גם בסדרת המחשבים הזו. חשוב לי גם מאוד שהמחשב יוכל לעבוד זמן ממושך ויוכל להריץ דברים בצורה יפה מאוד אני ישמח לחוות דעת בנושא הזה. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתעייץ אתכם לגבי קניית מחשב. אני מזמין מחשב חדש מהאתר של LENOVO. מפרט: Intel Pentium Dual-Core Processor T4400 Genuine Windows 7 Home Premium 64 Bit Intel GMA 4500M UMA graphic card 15.6 HD WLED Glossy, 1366*768 with 1.3M integrated Camera 4 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz SODIMM Memory (2 Dimms) 500GB Hard Disk Drive, 5400rpm SuperMulti DVD Recordable (Tray type) Intel WiFi Link 5100 1x2 (AGN) WLAN 6 Cell Lithium-Ion 2.6Ah 4186: 1Year Depot Warranty רציתי לדעת אם הכרטיס מסך הזה מספיק טוב בשביל צפייה בסרטים HD כלומר 720P 1080. התכנון הוא צפייה בסרטים ולחבר בכבל VGA למסך LCD בסלון. האם הכרטיס מסך הזה אמור להספיק? וחשוב לי מאוד להבין אם צריך כר…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לחברי האתר. ראשית אני מודה על ההתיחסות הרצינית להודעתי כאן בפורום. כפי שתשימו לב קיבלתי כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=461437.0 מפרט למחשב "ירוק"או ידידותי לסביבה(דבר שאני מאוד רוצה) אבל משיטוטים ברשת הבנתי שהוא לא מספיק ירוק ואפשר עוד לשפר ולמה אני מתכוון,כפי שראיתם המארז הוא של ANTEC SOLO אבל מחיפושי ברשת הבנתי שיש אלטרנטיבות לקופסת המתכת הזאת כמו מארז עץ ועוד חומרים אחרים. כל שינוי לשאר החלקים על מנת להשיג את המטרה יתקבלו בשמחה. אשמח אם תוכלו לעזור לי לשפר את המחשב על מנת שהוא יהיה באמת ירוק,בהחלט מעוניין להחליף למארז מחומר ידידותי אחר. תודה. אהוד.
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
בעקרון זה המפרט הרצוי: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133349§ion=293&target=רב%20תכליתי תוריד 1TB ל 500GB, במקום 4GB זכרון - 8. הוא מתוכנן בראש ובראשונה להפקת סאונד, עריכה, סינתזה, באופן מקצועי. וכן גיימינג בצד. האם ה i5 יהווה צוואר בקבוק? לא סתם זרקתי 8GB זכרון.
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לשימושים ביתיים. זאת אומרת אינטרנט, תוכנות שונות, משחקים (שיריץ ברמה גרפית של פיפא נגיד) וכו'.. אין צורך בציוד היקפי, מסך או במערכת הפעלה, פרט לצורב סביר. תקציב עד 2000 ש"ח (זה כבר אחרי חריגה אז לא לחרוג יותר) אשמח גם אם אנשים יתנו חוות דעת על מפרטים שיציעו לי שאני לא אפול למפרט חובבני. תודה ויום טוב!
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב למשחקים כבדים ועריכת מוזיקה וסאונד באופן כבד גם כן. תקציב מקסימלי- 6000, בהחלט יהיה נחמד לנסות לחסוך. ניתן לחרוג מהתקציב בכמה מאות. דוגמאות לתכנות: קיובייס 5, אבלטון לייב, reason, kontakt. דוגמאות למשחקים: קרייסיס, דיאבלו 3, סטארקרפט 2, modern warfare 2, dragon age, mass effect 2, batman arkham asylum, left 4 dead 2.... אני רוצה לשחק בהגדרות מקסימליות. מתכנן גם לקנות מסך, אך לא יודע בדיוק איזה. לא פחות מ- 19" בטוח, אבל נא לכלול את המסך במפרט אך ורק לצורכי חישוב עלות, אני לא מתכוון לקנות מסך בלי שאראה אותו בעצמי קודם בחנות. חוץ מזה אין צורך בציוד היקפי. חשיבות השקט- 11 לא מתכנן לעשות אוברקלוק, אם כי אם כרטיס המסך יגיע עם אפשר…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית, HD ומשחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 24 full hd (1920*1080) * באיזה סוג משחקים תשחקו? כל המשחקים החדשים והכבדים. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה…
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל, כבוד על הפורוםהוא מצויין. לנושא, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח. שימושי המחשב העיקרים הם: אינטרנט (כמובן), אופיס, ומשחקים. כאשר אני כותב משחקים הכוונה בעיקר ל- PES 2010 ול- NBA 2010. התקציב לרכישת הוא בסביבות 2000 ש"ח, ללא מסך (כבר יש). 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? לא א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. שימושי המחשב העיקרים הם: אינטרנט (כמובן), אופיס, ומשחקים. כאשר אני כותב משחקים הכוונה בעיקר ל- PES 2010 ול- NBA 201…
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש אני מתחילה ללמוד קורס של ניהול רשתות אז אצטרך מחשב שישמש אותי ללימודים שיהיה ניתן גם להרים בו שרתים וירטואליים וגם לגלישה באינטרנט התעניינתי ב2 מחשבים http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3307&CatCode=1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4150&CatCode=1 אשמח לשמוע את דעתכם על מפרטים אלו ולשמוע מה ההבדלים העיקריים בינהם וגם אם יש הצאות שיותר יתאימו לי התקציב הוא עד 3000 ש"ח ללא ציוד הקפי וללא מערכת הפעלה (יש לי וינדואוס 7) תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט עם החומרה הבאה למחשב סלוני, עיקר השימוש במחשב הוא צפייה בסרטים , מוזיקה, והקלטת תוכניות מה TV העניין הוא שיש לי מספר התלבטויות בחלק מהרכיבים, נראה לי שקצת הפרזתי ולקחתי משהו קצת יקר מידיי לעשות את העבודה ואני מנסה להוריד מהעלות, אשמח לקבל חו"ד אם להוריד או לשנות חלק מהמפרט. הבסיס: מארז: SilverStone Lascala SST-LC13S-E - מחיר: 590 ספק: Enermax ECO 80+ 500W Retail - מחיר: 390 , לשקול אולי מותג אחר? או לקחת 400W? מעבד: האםלהסתפק ב Core i3 530, 2.93GHz - מחיר:545, הוא יסחוב את כל קידודי הוידאו החדשים+תמיכה בהקלטת וידאו? לשקול שדרוג ל Core i5 650 ? קירור מעבד:Artic cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - מחיר 120, חיפשתי משהו שקט לסלון לוח אם: GA-H55M-USB3 <- GIGABYTE …
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
אשמח לקבל עזרה והמלצות לנייד חזק במיוחד מערכת הפעלה לא חשובה לי זכרון אני מחפש לפחות 4GB כונן קשיח שיהיה מינימום 320GB כרטיס מסך עצמאי בנפח גדול 512-1GB אם יש למישהוא DELL XPS 16.? שיכול להגיד איך הם? רמת גימור? ביצועים? או SONY VAIO סליחה שחפרתי מצאתי את זה אם מישהוא מכיר יודע אם הוא טוב? http://www.trg.co.il/pl_product~40500~39~0.htm
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=27382&PHPSESSID=frq0v88hk2b32k4m8tvhuihu25 מה אתם חושבים? מסך 1080P
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
מטרות המחשב - עבודה משרדית, תוכנות כגון MATLAB ושות', סרטים ב-HD. לא מתכוון לשחק על המחשב בכלל. משקל רצוי - אין הגבלה. זמן סוללה - לא הכי רלוונטי, כל מה שיאפשר עבודה מעל 4 שעות יהיה טוב. גודל מסך - 14 אינץ' ומעלה אני מניח. יציאות מיוחדות - HDMI. אעדיף כונן קשיח גדול 250GB+ (לאור התוכן ב-HD). אין צורך בצורב. תקציב - כ-3000 שקלים
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אקפלוור ואופיס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא רלוונטי ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב לא מיועד למשחקים כרגע, אבל רצוי שתהיה תמיכה לכרטיס מסך נפרד בעתיד * באיזה סוג משחקים תשחקו? לא רלוונטי כרגע 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 4. האם יש רכיב …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, רוב השימוש יהיה אינטרנט וסרטים אבל אני רוצה שהיא תוכל לשחק במשחקים... שיהיה כרטיס מסך טוב, לא משהו מיוחד. מעבד טוב בקיצור אתם כבר יודעים, טווח מחירים 2000-3000... איזור הקריות. תודה רבה!!
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים (רצוי תמיכה ב-HD), אינטרנט, מולטימדיה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. לא רלוונטי ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא רלוונטי ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב לא מיועד למשחקים כרגע, אבל רצוי שתהיה תמיכה לכרטיס מסך נפרד בעתיד * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מסך 19 אינץ' רגיל …
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב למשחקים בסכום של עד 3500 שקל בלי חריגות. המחשב צריך לכלול מארז וכל החומרה שבו וזהו(בלי כוננים אופטיים ובלי ציוד היקפי). המסך שיש ברשותו מגיע לרזולוצייה של 1280X1024.(כן אני יודע שזה קצת,אבלי אולי עוד שנה הוא יחליף למסך FHD) חשבתי על משהו כזה(ראו תמונה שהעלתי). ישנם עוד 320 שקל לנצל בלשפר את המעבד והלוח אם,אך לא ראיתי בכך צורך אמיתי ולכן חשבתי אולי להוריד את הקירור למעבד ולקחת BOX ובנוסף לרדת בדיסק קשיח ל 500 ג'יגה וע"י כך יהיה אפשר לקחת 5850 ולנצל את כל התקציב. ההתלבטות שלי היא שה 5850 יהיה אובר קיל לרזולוצייה הזאת וגם המעבד יהווה צוואר בקבוק רציני,מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. איטנרנט 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? הכל צריך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? דיי חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות א…
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?8200 נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כ300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.קריסיס,GTA IV,ומשחקים כבדים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1080*1920 * באיזה סוג משחקים תשחקו?משחקים כבדים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתלבט מה לקנות מבין שלושת המחשבים הניידים האלו שמצאתי . תעזרוו לי . Dell Inspiron n3010 יש בו מעבד חזק i5 יש בו HDMI אבל הבעיה היא המשקל .וגם אין בו כונן אופטי . http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm Dell vostro 3300 יש בו מעבד חזק i5 משקל זה 1.81 Kg מוזכר כונן אופטי במשקל הזה .אבל כתוב ללא כונן אופטי במשקל הזה רק סוללה 4 תאים . עיצוב נראה לא רע . http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-n520m.htm Dell Latitude E4310 מעבד חזק i5 משקל 1.54 שזה טוב מאוד עם סוללה 3 תאים .כמה זמן היא מחזיקה ? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e4310-520m.htm המלצות . אם אתם מכירים מחשבים של חברות אחרות שיתאימו לדרישות שלי אז תגידו ו…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-