עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. באתי להתקין מערכת הפעלה, וזה מראה שיש מחיצה, מישהו יודע מאיפה היא באה והאם מותר למחקה ? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  2. שלום, אני מתחיל ללמוד "הנדסת תעשייה וניהול (התמחות במערכות מידע)" בשנה הקרובה. חוץ משימושי הנייד ללימודים אשתמש בו גם לגלישה באינטרנט. מחפש דגמים שמתאימים לדרישות. תקציב: שואף ל4000 ₪ חריגה מקסימלית: 1000 ₪ מעבד : I-3 יספיק לדעתי. זיכרון : DDR3. בין 3 ל-4GB . מאיץ גרפי : מאיץ עצמאי (לא מובנה) עם זיכרון משלו (512 יהיה אופטימלי). מסך: בגלל אופי הלימודים (תכנות לרוב) אני אצטרך מסך דיי גדול לעבודה עם מס' תוכנות. ממה שהבנתי 15.6 אינצ' זה גודל אופטימלי בשבילי. כרטיס רשת : B, G ו N. Bluethooth. סוללה : לפחות 6 תאים יספיקו לדעתי. יציאות : לפחות 3 USB. D) VGA-(SUB, HDMI(לא מחייב). כונן אופטי : צורב DVD. HD : נפח של 320 GB יספיקו לי לדעתי. מעוניין במהירות 7200. מקלדת : מק…

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  3. שלום רב פורום, אחרי שהכנתי מפרט איתכם ואחרים שלחתי למקום שממנו אני קונה את המחשב את המפרט שהורכב והם שלחו לי מפרט משלהם עם חלקים זהים או מקבילים. זהו המפרט: HDD Samsung HDD 500 GB SATA II 16 MB CD-ROM צורב DVDRW LG GH22-NS50 X22 SATA Bulk BLACK זיכרון DDR 3 2G/1333 A-DATA Retail לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 Retail כרטיס מסך Sapphire ATI 5770 1024 GDDR5 PCI-E HDMI+DP Retail מעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Box מארז (הוא טוב?) Thermaltake V3 Window Black ספק כוח Thermaltake ST 600W Litepower A.PFC סה"כ: 3200 ש"ח כמה שאלות: 1. האם המפרט בעיקרון טוב שוווה את המחיר ומספק את הסחורה (שהיא בעיקר משחקים! ועיצוב בקטנה) 2. האם הספק כוח שנתנו לי הכרחי? מישהו אמר לי שצריך 450-500 וש-60…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכולם, אני משתמש במחשב נייד מסוג LG X130 הורדתי את כל הברגים, ועדיין לא הצלחתי להוציא את הפלסטיק התחתון. האם ייתכן שהחביאו ברגים תחת מדבקות בשביל שידעו באחריות של המחשב אם פתחתי את המחשב? (המחשב מכוסה מדבקות רבות - של ווינדוס וכדומה) בכל אופן איך עושים את זה? אם אני רק רוצה שיבנו לי מפסק שיפעיל או יכבה את הדיסק קשיח, יש מעבדה שיכולה לעושת את זה בשבילי?

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  5. רוצה לקנות מחשב נייד לשימושים משרדיים וגלישה באינטרנט 13'' אפשר להציעה גם עם 12'' אבל ההעדפה היא למסכי 13.1/13.3 כמה שיותר נמוך סוללה שתספיק לשעתיים+ בזמן עבודה עם בהירות גבוהה, עבודה משרדית ואינטרנט HDMI - יתרון כן כונן 160GB ומעלה כונן קשיח 7200סל''ד אין צורך במידת הצורך יחובר צורב חיצוני אם אני קונה בארץ אז - לא אם יש מחשב נייד שמתאים שאפשר לקנות אותו בח''ל אז יש צורך באחריות בינלאומית שתקפה בישראל מן הסתם לא דבר נוסף שמאוד חשוב לי זה איכות הבניה של המחשב, מקלדת ופאד נורמלים אם יש צורך אפשר לחרוג בעוד 2000ש''ח לצורך העניין תודה

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? 2600 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כולו . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , משחקים , עריכה ( ברמה חובבנית ) . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינץ' , רזולוציית FULL HD . * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? PES ,DIRT2, CRYSIS , COD ועוד . * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. נראה לי עצבנתי פה חצי פורום מהבקשה הקודמת שלי...אבל למשהו אני מרגישה חוסר בטחון במה שיש לי כרגע... אשמח לתגובה ותשובות למספר שאלות שעלו לי ASUS M4N68T-M nForce 630a Chipset AM3 941040 299 ש"ח Kingston ValueRAM 2GB DDR3 1333 CL9 Model KVR1333D3N9/2G 299 ש"ח Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 230 ש"ח PowerColor ATI Radeon 5750 512Gb GDDR5 PCI-E PO575512D5H 635 ש"ח Compucase 6C60 Black Midi Tower True 400Watt PSU 330 ש"ח AMD Athlon II X4 630 Quad Core AM3 2.8Ghz 540 ש"ח עכשיו..... 1.האם קיים הבדל גדול בין 630 ל635 ? 2.האם קירור סטוק הוא יעיל או שיש עדיפות לשדרוג ואם כן למה? 3.האם קניית מארז+ס…

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  8. יש לי מחשב בעל המפרט הבא: מעבד - Amd Athlod 64 x2 Dual Core 3.0 GHz . לוח אם - Asus M2A-VM HDMI . זיכרון - 3GB RAM (מצטער, לא יודע איזה DDR זה וכו'...) כרטיס מסך - Nvidia Geforce 220 GT 1GB DDR3 . ספק - אני לא יודע איך בודקים את העוצמה שלו, אני אשמח שתעזרו לי גם בזה...כתוב באותו מקום על הספק - גם 422W וגם 500W...אין לי מושג איזה מהם...אולי כל אחד מאפיין משהו שונה... מקרר למעבד - Zalman CNPS7000C-AICu . אם צריך עוד פרטים על המחשב שלא ציינתי וצריך, תכתבו כאן. לעניין: אני רוצה להחליף את הלוח אם והמעבד, כי אני חושב שהלוח אם שלי נשרף, והמעבד שלי עושה בעיות. פניתי לתמיכה בחומרה אצלכם כדי לאתר את הבעייה, אבל כנראה הם לא הצליחו (חוסר תשובה, מעל 200 צפיות...). האשכול שפתחתי : http…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by eyal1506,

אני רוצה לקנות מחשב מחו"ל ותמיד אני מזמין דברים מאתר B&H מניו יורק. אך הפעם המפרט שלו למחשבים ניידים קטן. אני מעוניין במחשב עד 600 דולר. למטרת גלישה באינטרנט ומולטימדיה. אשמח להמלצה על חנות בארה"ב ששולחת לארץ ואם אפשר גם דגם מומלץ מה טוב תודה.

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  10. * מטרות המחשב? לדוגמה: תיכנות, לא נדרש להפעלת משחקים ברמה גבוהה, מקסימום heroes 3. * גודל המסך? 13\14 wide screen * משקל רצוי? max 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? למיטב ידעתי זה תלוי במעבד. * מעבד: core i5 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, עדיפות ל - 3 יציאות USB * בלוטות? מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320Giga (7200RPM( * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מחשב שאוכל להחליף בישראל במידה ויש תקלה, אופציה לקנות אחריות ל - 3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell,sony,hp,lenovo עדיפות לפי הסדר (DELL ראשונים). אני יודע שרשמתי את רוב הפרטים, אבל אני פשוט לא מוצא משהו שעונה על הדרישות שלי. אולי מ…

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  11. ערב טוב לכולם. אני מחפש מחשב למשחקים כבדים יחסית שיהיה טוב לכמה שנים טובות לעתיד. איני זקוק לציוד הקיפי יש הכל רק צריך מוח חדש. בברכה

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  12. Started by mmzda,

זה הראשון http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=994&ProductID=19961&VariantID=19962 זה השני http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=994&ProductID=19702&VariantID=19703 המחשב הוא לצורכי משחקים, איזה מחשב אתם מעדיפים לי לקנות?

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  13. Started by dinamo,

קניתי מחשב של MSI עכשיו מה זה WIFI ואיך בודקים עם יש את זה? תודה..

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  14. שלום ותודה לאתר הנפלא ולכל מי שקורא! תקציב: 1750 שח - לנצל את כולו שימושים עיקריים: תכני HD ,טלויזיה,קצת משחקים. בהרחבה: הכי חשוב לי זה תכנים באיכות של 1080p/i ברזולוציה בינונית עד גבוהה, ריבוי משימות, גלישה מהירה, ומשחקים ברמה בסיסית מספיק בהחלט! שטח אחסון: חצי טרה. ציוד היקפי: אין צורך! רכיבים מיותרים: כונן דיסקטים רעשי המפרט: לא אכפת בכלל.. אוברקלוק: לא מעוניין.. מערכת הפעלה:vista 32 או 64 לא מבין בזה אבל נשמע יותר טוב חנות מועדפת: אזור רמת גן יכולת שדרוג בהמשך: לא מעוניין.. אפילו לא של המעבד או כרטיס המסך בקשות מיוחדות: כרטיס קול 7.1 וכרטיס טלויזיה תודה תודה לכל העוסקים במלאכה ועושים עבודת קודש! שלפשוטי העם כמוני אין יד ורגל בהם! האם ההצעה להלן תתאים לדרישותי לעיל? ח…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  15. היי, התקציב הוא 5000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי השימושים במחשב הוא משחקים, מוזיקה, סרטי HD ובעיקר חזק יש צורך בצורב, יש לי כרגע רק מארז CM690 שעלה לי 340 והוא צריך להיות כלול בתקציב ללא מערכת הפעלה, אופציה לOC. הרכבתי מחשב אך יצא לי מחיר מאד גבוהה.. יחסית.. האם יש מקום לרדת ולשנות? [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם, בעקרון אני איש של מחשבים ניידים, אני מחזיק בשלושה כרגע בבית, אבל אני צריך לצורך עבודתי ולימודי מחשב שולחני, המטרה היא בעצם שיפעל כמעט כל יום רצוף, לצורך התחברות מרחוק, עבודה על קבצים, להקים עליו מכונות וירטואליות = VMWARE לתרגל דברים, לבדוק, גם אולי צפייה בyoutube ואולי סרט פעם בה. בעיקרון מה שחשוב לי שיהיה זה ככה: מחשב שקט, כמה שפחות רעש, שלא יתחמם ויהיה קירור טוב גם לצורך הפעלה ממושכת וגם כי אני רוצה להצליח לישון כשהוא פועל. שיהיה זיכרון 4 גיגה לפחות, אם נכנס יותר וזה עדיף לגבי חלקים אחרים, אז שיבורך, אני מצפה להפעיל עליו לפחות 3 מכונות וירטואליות בו זמנית. אני צריך שיהיה 500 גיגה לפחות, כמובן שיותר יהיה אחלה. שיהיה חזק, שיהיה יציב, שיהיה מהסדרות מעבדים החדש…

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  17. שלום, מחפש מפרט למחשב סטנדרטי - לעבודה רגילה של אינטרנט/וורד/שמיעת מוסיקה, כאשר המטרה העיקרית היא שמיעת מוסיקה לאודיופולית חובבת. איזה כרטיס קול מומלץ? איזה רמקולים מומלצים (מעבר למחיר המחשב)? תודה!

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  18. Started by DorM,

* מטרות המחשב? עבודה משרדיות : אינטרנט, אופיס ותוכנות קלות שיהיו עליו שקשורות לעסק. לימודים. משחק אחד בלבד שהוא לא כבד בכלל : פוטבול מנג׳ר. חוץ מזה לא יהיה עליו שוק משחק או סרט. * גודל המסך? 13.3 (אפשרי 14.1 מעדיף שלא. * משקל רצוי? עד 2 ק״ג אבל הכרחי שיחרוג טיפה אז בסדר. אני אסתובב עם המחשב המון, במסגרת עסקית ולימודית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? בסביות ה4 שעות. מה ההבדל בין 4 ל6 תאים? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה סטנדרטי, יהיה נחנד HDMI אבל ממש לא הכרחי. אין צורך בקורא כרטיסים. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250, לא מאמין שאצטרך יותר. * צורב DVD? חובה שיהיה! אם זה צורב חיצוני שיכנס בגודל התקציב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by fatalico,

גודל מסך מועדף: 15.4 זמן עבודה: חשוב שיהיה ארוך, אם זה אומר סוללת 8 תאים אז זה חשוב. ביצועים: לא צריך להיות בשמיים, אבל שיעבוד בצורה נוחה. כ. מסך לא חשוב (רק ווינדוס אופיס ואינטרנט) לא נדרשת אחריות בינ"ל. משקל רצוי: הבנתי ש 2-2.5 קילו יכול להיות הגיוני, אם לא תגידו. לא חשוב גודל הכונן, לא חשוב יציאות מיוחדות, מעדיף חברה איכותית כמובן. חשוב שהמחשב יהיה אמין ואיכותי וישרוד איתי 4 שנים של התואר, במידה והתקציב לא מספיק שווה למתוח אותו כי זאת השקעה לטווח ארוך. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  20. יש לי מסך 22, יש לי דיסק קשיח 320, ועוד טרה חיצוני. יש לי רמקולים מקלדת ועכבר. אני רוצה מחשב שיריץ לי מהר תוכנות, משחקים ודפדפני אינטרנט. תקציב עד 4 K. אני כבר 4 שנים עם 512 ראם ו P.4 לא יכול יותר. אשמח לתגובות תודה..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לפורום, מחפש מחשב נייד לשימושים בסיסיים (אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים) עם מסך 13", משקל מתחת ל 2ק"ג שנמכר בארץ ומקבל תמיכה מלאה בארץ. באופן אידיאלי הייתי קונה ASUS UL30A, אבל הוא נופל בגלל שאינו משווק בארץ ואני לא רואה מתי הוא הולך להיות מיובא ונתמך באופן רשמי בארץ. כרגע קיימים בארץ HP Pavilion DM3-1100ej ו - Toshiba Satellite T130-10G שאני מתלבט בינהם אבל נוטה לכיוון ה HP. חשבתי גם על LENOVO U350 אבל הדגמים של הסדרה הזו שנמכרים בארץ חלשים משמעותית (מעבד/סוללה) מהשניים שהזכרתי למעלה. הייתי שמח לדעות לכאן או לכאן או אולי כיוון חדש (חייב להיות דגם שנמכר ונתמך בארץ, מחשב שנמכר עם WIN7 וניידות מנצחת כוח עיבוד).

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  22. בגדול אין הרבה מה לפרט, אני מחפש מחשב סלוני בתקציב של 2000 ש"ח אפשר לחרוג עוד מקסימום 300-400 ש"ח שימושים - אינטרנט וסרטים HD , משחקים ממש בקטנה לא מתוכנן oc מתכוון לחבר אותי למסך lcd 42 FULL HD יש עדיפות לקנות מ skypc דרוש מקלדת ועכבר אלחוטיים + כרטיס רשת אלחוטי pci ראיתי שכולם ממליצים על מערכת מבוססת amd מעניין אותי למה והאם זה יהיה יותר טוב מהמפרט שהיכנתי או שיש הצעות לשיפורים מעבד Intel Pentium Dual-Core E6500 Box ₪369 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6500 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ₪238 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪246 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.…

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  23. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב תקציבי שישמש בעיקר ל-Office ולגלישה באינטרנט בסביבת Windows 7. התקציב שיש לי הוא 2,000 ₪. אני מעדיף להימנע מלנצל את כולו, אבל במידת הצורך אני מוכן אפילו לספוג חריגה של כ-200 ₪. כאמור, המחשב אמור בסופו של דבר לשמש לדברים די בסיסיים, ואני לא מתכוון לבצע בו OC מכל סוג שהוא. אני כן מצפה מהמחשב שיהיה שקט, שיחזיק מעמד למספר רב של שנים ושיהיה ניתן לשדרג אותו בקלות במידת הצורך. הנה המפרט שחשבתי עליו, מבוסס מעבד Intel: (למען הסר ספק, אין לי צורך ברכיבים שלא רשומים כאן) מעבד: Intel Core i3 530, יחידות 1 526 ₪ http://www.skypc.co.il/pl_product~i3-530ay~3~0.htm לוח אם: Gigabyte GA-H55M S2H/Gigabyte GA-H55M UD2H, יחידות 1 495/581 ₪ http://www.skypc.co.i…

• 5 תגובות
    • 848 צפיות
  24. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? [glow=red,2,300]לא במחיר אמינות ושקט ללא פשרות.[/glow] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).יעבוד אינטנסיבית על ידי הרבה תלמידים. ש[glow=red,2,300]ימוש רב על ידי מגמת רדיו. עובדים המון עם תוכנת auda city , תוכנות שידור פשוטות וממירי אודיו למינהם. פרוייקטים כבדים יחסית לקבצי סאונד.[/glow] ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מ…

• 31 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. Started by Funkyp,

היי, אני מתכנן בשבועות הקרובים להחליף את המחשב הנישא הקודם שלי בחדש. יש לי דרישות מאד ספציפיות ואני אשמח להמלצה ממישהו שמכיר ו/או יש לו מחשב דומה. הדרישות הן: 1) מעבד i5,i7 או לחלופין core 2 duo במידה והמחיר יהיה זול בהרבה 2) זכרון: 8GB (כן אני יודע שזה הרבה מאד) - עדיף שיהיה כבר במחיר הראשוני אבל גם אפשרות להרחיב ל8GB זה בסדר. 3) HDD לא חשוב (אני ישים את הSSD שאני מעביר מהמחשב הישן). 4) עדיף מסך בגודל של עד 15" (17" כבר גדול מדי). המחשב שלי היום הוא מחשב עם 8GB זכרון וזה חובה כי אני מריץ הרבה מערכות וירטואליות וסביבות עבודה ע"ג המחשב הנייד. כמובן שסכום זה גם חשוב, היעד הוא עד 6500 ש"ח כאשר יש מקום לסטייה כלפי מעלה אבל אני לא אוכל להרשות לעצמי מחשב ב10K. אשמח להמלצות. נאו…

• 5 תגובות
    • 857 צפיות

דיונים חדשים בפורומים