ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אשמח אם תוכלו לעזור לי בהרכבת מפרט למחשב שאמור לשמש לכתיבת מוסיקה. דגשים: מארז שיוכל להחזיק בערך 4-6 HDD כרטיס מסך לא חזק - אבל שיוכל להחזיק לי 2 מסכים בגודל 22 אינץ' על רזולוציה של 1680 על 1050. לוח אם עם יציאות FW או USB, מצידי שיגיע בלי כניסות סאונד. תודה
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
אז ככה התקציב הוא 4000 ש"ח מדי פעם רואה איזה סרט באיכות גבוהה או משחק באיזה משחק (Warcraft 3 או sims 3, ה- nVIDIA GForce 7600 GS הסתדר איתם כמו שצריך) אבל הוא בעיקר לשימוש משרדי, לא יהיה שום עריכת וידאו במחשב הזה יש לי ציוד היקפי (מסך תומך PCI-EXPRESS) אה, כן, בלי מערכת הפעלה, אני מתכנן להתקין Windows 7 על המחשב מבחינת דיסק קשיח - יש לי WD3200AAKS - ווסטרן דיגיטל, 320 ג'יגה 16 מגה זיכרון cache עם SATA וPATA (אם אני זוכר נכון SATA זה סוג חיבור, אז אני מניח שגם PATA זה סוג חיבור...) לי אישית ה-320 ג'יגה האלה זה יותר ממספיק (גם אחרי הורדה של כמה ג'יגה למערכת הפעלה והקטע שה-320 ג'יגה הוא בפועל פחות בחזקות של 2), אז אם אתם לא חושבים שממש כדאי להחליף דיסק קשיח בגלל שיש א…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, זו פעם ראשונה שאני מגיעה לפורום אז תסלחו לי אם לא אהיה ברורה בדברי... אני זקוקה למפרט מחשב בעלות של כ2500 ש"ח עבור צרכי לימודים (כולל תוכנות של סטטיסטיקה), צפייה בסרטים, תוכנת פוטושופ לעתים רחוקות וגלישה באינטרנט. רכשתי לפני כֻ8 חודשים זכרון למחשב דרך קיי.אס.פי הנקרא Western Digital 500GB 7200RPM 16MB IDE. חיברו לי אותו למחשב הישן (בן 5 שנים) שהספיק למות אתמול. האם אוכל להשתמש בזכרון זה במחשב חדש? אינני זקוקה לציוד היקפי (רק אציין שלמסך שלי יש אפשרות חיבור דיגיטלי ואנאלוגי ואת אחד מהם לא יכולתי לחבר למחשב הישן מסיבות טכניות, וארצה להיות מסוגלת לחבר אותו בצורה האיכותית יותר מבין השניים). חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ואם אפשר קומפקטי. (כולי קנאה באנשים בעלי APPLE מב…
-
- 7 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום ושבת שלום! רציתי להתייעץ בקניית נייד השימוש שלי הוא רגיל + משחקי מחשב כבדים התקציב שלי הוא בין 5000-4500 ש"ח אני רוצה מסך בגודל של 13 אינץ האם יש לכם המלצות? תודה רבה וסופ"ש נעים ליאור
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה.. אני מתלבט כרגע בין כמה מחשבים ניידים.. השימושים העיקריים- אינטרנט , מוסיקה, סרטים, תמונות, הורדות, קצת משחקים.. חשוב שיהיה מחשב מהיר, שיריץ דברים טוב, מעבד חזק וכרטיס מסך טוב. חשוב שיהיה צורב (גם DVD), יציאות לאוזניות, רמקולים מובנים, אינטרנט אלחוטי (Wi-Fi) ומצלמה מובנית. המחשבים שאני מתלבט בניהם הם: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955552-3955552-4145198-4156673.html http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4041735-4116060.html http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4041735-4116104.html בנתיים מה שהכי נראה לי זה האחרון.. HP Pavilion dv6-2130ej …
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי קצת בימים האחרונים על הארכיטקטורה של ה- core i לניידים. ממה שיצא לי לקרוא הבנתי שסדרת ה- i5 עדיפה מבחינת ביצועים על פני הדגמים התחתונים של ה- i7. אולי בגלל שהדגמים של ה- i5 רצים על תדרים הרבה יותר גבוהים מרוב סדרת ה- i7? האם מישהו מכיר? יכול לאשר/להכחיש? ראיתי גם שאינטל הכניסה לתוך המעבד את כל מה שהיה פעם north bridge מה שגורם לירידה בצריכת החשמל של המעבדים. ובנוסף אינטל הכניסה כרטיס גרפי שיושב על ה cpu ושניהם יודעים להעלות/להוריד תדרים בצורה דינמית על פי הצורך. מה שמעלה את השאלה, האם יש צורך בכרטיס גרפי חיצוני? ונגיד שאני קונה לפטופ עם כרטיס גרפי חיצוני, באיזה מהמעבדים הגרפים ייעשה שימוש? החיצוני או הפנימי? האם כרטיס גרפי חיצוני גורם לצריכת חשמל גבוהה …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, ברשת באג יש הנחה של כל הניידים של HP, ועבורי זו אחלה הזדמנות לרכוש נייד (אני כבר הרבה זמן מחפש) אני אשתמש בנייד בעיקר לעבודות משרדיות, גלישה אינטנסיבית באינטרנט, מדי פעם פוטושופ וסרטים. אני מתלבט בין מעבד i5 ו-i3. יש לציין שאני כביכול מזדכה פה על המע"מ פעמיים, פעם אחת הנחה של בערך 14% כי מורידים את המע"מ מהמחיר (גם אני חשבתי שמורידים 16 אבל יוצא שמורידים בערך 14 כשמדובר בהורדה באחוזים) ואני מזדכה שוב על המחשב מאחר ואני עוסק מורשה (הפעם על מלוא עלות המע"מ) אני לא יודע כמה באמת אני צריך מעבד i5, השאלה היא מה ההבדל בצריכת הסוללה בין 2 המעבדים, עוד דבר האם יש הבדל ניכר בצריכת סוללה בין HD 7200 ל 5400 RPM? כמה זמן לדעתכם הסוללה תחזיק בכל אחד מהניידים? יהיה הבדל משמע…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברי HWZONE אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרת סרטים ואינרנט בגדול וגם טיפה ללימודים אז חשוב זמן סוללה ארוך ושיהיה קל בהתחלה המליצו לי על http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747060 N1201 של אסוס ואז מישהו הציע לילהוסיף טיפה כסף ולקנות את זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754110 UL20A גם של אסוס על מה אתם ממליצים מבניהם,או שבכלל יש לכם מחשב אחר שהייתם ממליצים עליו ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
היי, קודם כל המפרט שאני רוצה להמיר ל-HTPC: Intel® Core2 Duo E2160 1.8GHz @ 2.4GHz לGigabyte® GA-946GZ-DS3 Rev. 2.0 / BIOS Ver: F3 Kingston® DDR2 2048MB (1GBx2) 667MHz CL5-5-5-15 Western Digital® 160GB 7200RPM 8MB WD1600AAJS Samsung® DVD-RW S203B HP SK-2280 Logitech® Optical Mouse SBF90 CompuCase-HEC® 6A19B CompuCase-HEC® 300ART 300W - הכ.מסך מובנה על לוח האם, קירור המעבד הינו סטוק מקורי. - המפרט יחובר לטלוויזיה LG 37LH20 "37, דרך HDMI*. - רצוי כ.רשת אלחוטי עם מקלט חזק (הנתב נמצא בחדר ממ"ד). - רצוי סט עכבר+מקלדת אלחוטיים. - רצוי שתהיה יכולת להפעיל תכני HD באיכות מקסימלית - 1080p. - יכולת להקליט תכנים, יש במפרט הראשי שלי כ.טלוויזיה (PVR-150 MCE), אין לי בעיה להעבירו…
-
- 7 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים האחרונים אני מחפש לעצמי מחשב באיזור ב2500 שקל אם אפשרי כמה שפחות זה מעולה... אחרי חיפושים ב ZAP שתי החנויות העיקריות שבדקתי בהן KSP ו IVORY המפרט שמצאתי לעצמי כהכי טוב הוא ארגז + ספק כח ספק כח מותג Hec 600W רק 175 ש"ח מעבד Intel® Core™ i5 750 2.66GHz העדפה למעבד פשוט יותר אבל עדיין I5 ניתן לרכישה עם מגוון מעבדים 3 שנות אחריות למעבד לוח אם לוח Gigabyte דגם GAP55USB3 צ'יפסט P55 מפרט פנים כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 3 שנות אחריות ללוח האם דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 32MB Buffer 3 שנות אחריות לדיסק הקשיח זכרון פנימי Kingston 2048MB DDR3 1333MHz ניתן לבחירת הלקוח אחריות לכל החיים. ניתן לשינוי, להגדלה או לזיכוי צורב או צורב Optiarc SATA …
-
- 8 תגובות
- 901 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח (על המפרט לכלול מסך ומערכת הפעלה) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Format Factory, emule 24/7, IDM ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מעוניין לקנות מסך איכותי LED בגודל 20-22 אינץ' לצפייה בסרטי HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA IV, Crysis * לאילו הגדרות גרפיות המפרט…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב שני לבית. שימוש עיקרי וכמעט יחידי, יהיה גלישה באינטרנט ושימוש בוורד. אין צורך בצורב/כונן. דיסק קשיח 500GB. קירור שקט ולא יקר למעבד. תודה, חן
-
- 5 תגובות
- 879 צפיות
-
-
ראיתי פרסומים שיש עכשיו לפטופים עם מסך תלת מימד ונותנים יחד עם זה משקפים. יש לי כמה שאלות שאני לא מבין. 1. האם זה אומר שאני חייב את המשקפיים בכל מצב של עבודה עם המחשב (גם בעבודה שוטפת על OFFICE) כי אחרת זה יהיה מטושטש? 2. ראיתי שיש שם משחקים ישנים שמוצגים בתלת מימד כמו FIFA 08 וגם HALF LIFE זה המרה למשחק או שבגלל המסך והמשקפיים זה יוצג ב-3D? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את המחשב בKSP כך שיוצא ביחד עם הרכבה, windows 7 premium 64 bit, רמקולים, עכבר ומקלדת תקציב כולל של כ6000 ש"ח לקניית המחשב, בעוד שהתכנון המקורי שלי היה לא לחצות את ה5000 ובהגזמה להגיע סה"כ לאזור ה5200 ש"ח. האם ניתן לייעל את המפרט כך שהוא יעמוד בתקציב המקורי שלי בלי לגרוע מהאיכויות של המחשב שאני מתעתד לקנות? מעבד - 945 ש"ח: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray קירור למעבד - 110 ש"ח: Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3) לוח אם - 535 ש"ח: P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרון - 485 ש"ח: 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel דיסק קשיח 365 ש"ח: 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ צורב - 125 ש"ח: DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) כרט…
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
האם הנייד הזה מסוגל להריץ סרטים בHD ? אפילו 720P היה יכול להיות נחמד אם אני יחבר אותו לטלויזיה יש לו 4 ג'יגה ראם ומעבד T3200 2gh הוא עכשיו גם עם ווינדאוס ויסטה (ככה קניתי אותו) יכול להיות שזה מפריע לביצועים בגלל שידוע שזאת מערכת דורשנית?? תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
לאחר מעל 7 שנים, הגיע הזמן להגיד שלום לפנטיום 4, 1 ג'יגה RAM עם הFX5200 הקלאסי ולעבור למשהו חזק ושקט הרבה יותר. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250-300 ₪, אלא אם כן תוספת קטנה מעבר לזה מצדיקה מאוד או הכרחית 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה שוטפת (אינטרנט, משרדית, סרטים עד איכות 720p), פיתוח תוכנה (ויז'ואל סטודיו, מכונות וירטואליות, קומפיילרים למיניהם, מטלב וכו'), גיימינג קל מאוד א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. – ויז'ואל סטודיו, VMWare Workstation ב) צייינו האם תשתמש…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1) איך המפרט הנ"ל : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=743510 2) אשמח לקבל מפרט של נייד לצורכי גיימניג כבד,גודל 15.6 ותקציב של 5500 עם חריגה אפשרית של כ 500 ש"ח. 3) האם כדאי לדבוק ב XP האמינה או שמערכת ההפעלה החדשה (זו שאחרי ויסטה) טובה יותר? האם יש דברים שרצים על XP ולא ירוצו על החדשה כמו שארע במעבר בין 98 KXP ?
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אם אני צריך לבחור בחנות אחת, זאת תהיה Pandas, אבל אני מעדיף לקנות כל מוצר בחנות הזולה ביותר. יש בעיתיות כלשהי עם הגישה הזאת? לא ראיתי אף אחד עושה את זה, כנראה מסיבה כלשהי. מעבד: 1450 ש"ח / 1273 בוולקום Intel Core i7 920 BOX http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269&products_id=23104 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717698 גוף קירור למעבד: 220 ש"ח / 185 ב KSP SCYTHE MUGEN II http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=28365 http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=SCYTHE%20MUGEN%20II לוח אם: 985 ש"ח / 950 ש"ח באייבורי Gigabyte GAP55AUD4 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270&products_id=27283 http://ww…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני גר בכרמיאל והחנות שהכי נוח לי לקנות בה היא KSP ולכן אשמח אם תוכלי להציע לי מפרט טוב למשחקים דרך אתר החברה, שם יש מחירים וכו'... בעיקרון יעוד המחשב הוא למשחקים, בעיקר חדשים ואני הייתי רוצה להשקיע בו בין 2200 ל2500 ש"ח... אין צורך בציוד הקפי בכלל... עריכה: לפי מה שהספקתי לראות באתר ישנם שאלות שעדיף שאענה לפני שתשאלו אותי... מיועד למשחקים כגון CRYSIS, ASSASSIN CREED 2. מסך יש, SAMSUNG 20'' Syncmaster, רזולוציה של 1600x900 אם אני לא טועה... ארצה כ.מסך טוב כדי שאוכל לשחק במשחקים על איכות סבבה ולא מינימלית... בתודה מראש לכל העוזרים, שיהיה שבת שלום ומבורך
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
בעיקרון אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שיריץ את המשחקים החדשים על איכות גבוהה אם אפשר. כמו כן אני רוצה שבעתיד אם אני ארצה לשדרג את המחשב אני אוכל לעשות זאת בקלות (בלי להחליף לוח אם לדוגמא) אין צורך במערכת הפעלה,שיהיה שקט (בערך 4),אין העדפה לחנות,אני לא מתכנן אוברקלוק,כונן קשיח של 320 גיגה יספיק.אפשר לחרוג עד 500 ש"ח. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שימושים עיקריים: תוכנות תיכנות וקימפול (Visual Studio) מכונות וירטואליות גלישה בהרבה טאבים בו זמנית, כולל Flash/Java/etc ובאופן כללי הפעלה של די הרבה תוכנות יחסית כבדות בו זמנית משחקים אני אוהב לשחק מדי פעם אבל איני גיימר כבד, אין לי צורך ברזולוציות גבוהות או פילטרים מטורפים. Future Proofing (או בתרגום חופשי - "עמידות לעתיד") אני מחפש מחשב שיחזיק הרבה זמן, ומעבר לכך גם כאשר יגיע הזמן לשדרגו ארצה להיות מסוגל לעשות זאת בקלות יחסית (בלי להחליף לוח אם ו\או מארז, למשל). שימו לב שלמטרה זו בחרתי, בין היתר, לוח אם עם : USB 3.0 SATA 3.0 אני לא מתכנן אוברקלוק, למרות שאני מניח שעוד כמה שנים הכל יהיה אפשרי (אם כי אני בספק שישתלם לי להוציא עכשיו כסף במיוחד לתכנון עתידי כזה, מה ג…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חייב לקנות מחשב חדש, המחשב שלי בתהליכי גסיסה סופיים :-[ . אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים מאוד וצריך גם מסך. המסך לא חייב להיות מאותו חנות. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל להכי טוב שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים הכי חדשים\כבדים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? חייב מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים מה אנחנו פה שנות השמונים? 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיי…
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר למדיה -תמונות\סרטים\מוזיקה וכו המלצתי להם סטרימר אבל הם מבקשים ליראות אפשרות של מחשב כל מקרה חובה לתמוך בסירטי FHD -אבל לא צריך בלו רי כרגע צורב DVD יספיק בינתים וגם 1 טרה זיכרון ארד דיסק רצוי יצאת HDMI בכרטיס מסך שקט ככל הניתן יחסית למפרט ובמידה ואפשר שלט שתומך בWIN7 בתודה קרירין
-
- 6 תגובות
- 878 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5354&CatCode=315 אני מפנה בעיקר לאלה שיש להם את המחשב, או שיש להם ניסיון כלשהו איתו המפרט נראה סביר, במיוחד ביחס למחיר - 2385 ש"ח השאלה שלי נוגעת ל3 מישורים עיקריים : 1) אמינות ההרכבה של המחשב (בזה אני מכליל גם את טיב המקלדת), איך התרשמתם ממנו ? 2) זמן הסוללה, כמה זמן ברצף יצא לכם לעבוד עליו ללא צורך בחיבור החשמל ובאילו אפליקציות ? 3) איך התרשמתם מהיכולות תקשורת שלו, קרי, האם הוא מצליח להתחבר לרשתות האלחוטיות השונות ובאיזו איכות (התנתקויות) ? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו גלישה באינטרנט, קצת MATLAB וצפיה בסרטים שאני מוריד. MKV 1080. את המחשב אני מייעד לחבר לטלויזיה. התקציב הוא עד 4000. תודה, אמיר
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-