ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
כבר עבר די הרבה זמן מאז שהתעדכנתי במה שקורה בעולם החומרה אז אני יצטרך את עזרתכם בבחירת חלקים חדשים למחשב שלי. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אבל אני רוצה גם לעשות OC גדול ככל האפשר למעבד ולכרטיס מסך. אני מעונין לעשות OC גם בשביל לשפר את הביצועים וגם קצת כמו תחביב או עיסוק לזמן החופשי. עכשיו, אני לא צריך מפרט שלם בגלל שאני יקנה מחבר שלי את ה- X1900XTX שלו בגלל שהוא קונה כרטיס חדש. גם ספק אני לא צריך בגלל שיש לי כבר את ה- OCZ ModStream520W והוא אמור בקלות להספיק לי לבינתיים. הנה מה שאני כן צריך: 1) מעבד + קירור 2) לוח אם 3) 2GB זכרון 4) שתי דיסקים קשיחים 250GB ב- RAID 0 5) מארז קריר ומרווח 6) קירור טוב לכרטיס מסך כל זה בתקציב של 9,000 ש"ח. זו לא חובה לבזבז את כל התקציב אבל…
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אולי אנסח את השאלה קצת אחרת: רמת הכניסה היום של זכרון בנייד היא 2GB, לאיזה מע' הפעלה, יישומים ושמושים אחרים רמת זכרון זו מספיקה כיום? כנ"ל, לאיזה יישומים, מע' הפעלה ושמושים אחרים נדרש זכרון של 4GB בנייד?
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
היי, יצא לי לשאול כבר במקום אחר אך לא הרגשתי שקיבלתי מספיק חוות דעת ולכן אשמח לעזרתכם אני מפתח משחקי מחשב, וכעת מעוניין להשתדרג במחשב נייח חזק במיוחד. ציטוט 1. מה התקציב המירבי? 12K. אשמח מאוד אם זה יתקרב יותר ל10K מכיוון שאיני מעוניין בOC מיוחד 2. מה שימושי המחשב? 144hz 2K massive gaming, פיתוח מנוע משחק - עבודה עם הרבה מאוד דברים פתוחים 3. האם יש צורך בציוד הקפי? חשבתי על רמקולים של לוגיטק ב120 שח. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? קניתי כבר G.SKILL TridentZ Series 32GB (2 x 16GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4…
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב לביצוע עבודות גרפיות רבות שיעבדו במולטיטסקינג עם הרבה תוכנות נוספות. כמו כן שישמש כ HTPC בעתיד. הצורך הבסיסי הוא במחשב שיעבור ויעבוד בלי בעיה בין אפליקציות, ושיהיה שקט. קיבלתי הצעת מחיר למפרט הבא, ושאלתי היא האם משהו לא בסדר במפרט הזה? האם כדאי לשנות משהו לפני הקניה? אני לא רוצה 64bit דרך אגב: מעבד מקורי Intel® CPU QUAD CORE Q9550 QUAD 2.83GHz 12M 1333 Life Warranty לוח אם מקורי3Yr. Warranty Intel® Desktop Board DP35DPM DRAGON TAIL PEAK ATX/2800/1333 מארז וספק כוח1Yr. Warranty Intel® approved Case INW-CA-C583/CHA ATX Midi Power Supply 350W דיסק קשיח בנפח SAMSUNG HD103UJ SATA Hard Drive 1000G 1TB 7200RPM 3Yr. Warranty זיכרון דינמי מהיר 2 x D…
-
- 4 תגובות
- 596 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד חדש זה http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150522\ עכשיו קורה שאני למשל גולש באינטרנט ושומע שירים או מפעיל קבצים המחשב טיפה ניתקע והשירים קופצים אם אני מפעיל אותם עם עוד דברים השאלה אם זה נורמלי או שיש בעיה או במחשב?
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרו תוכנת unigraphics * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, E…
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לפטופ שמצד אחד אני אוכל לשחק עליו משחקים ומצד שני גם יתאים לי ללימודים כי אני מתכנן להתחיל ללמוד בזמן הקרוב אני יודע שזה שני ניגודים שונים כזה אז זה קצת בעייתי הידע שלי במחשבים שואף ל0 ובגלל זה אני פותח כאן דיון כרגע אני בארצות הברית אז זה אחלה זמן לקנות לפטופ. התקציב שלי הוא בערך עד 1000-1100 דולר אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לפטופים שאתם חושבים שיתאימו לי רועי
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי מחשב dv5173eu של HP http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=1845515&lc=en&cc=us&dlc=en&dlc=en〈=en&cc=us האם ישנה אפשרות לשים כרטיס טלוייזיה שאוכל לקלוט דרכו אנטנה. ו יציאות דגיטליות ?
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג, לא יותר מ300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן- מסך, מקלדת ועכבר 4. האם…
-
- 9 תגובות
- 988 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולהוציא עדיין ביצועים ברמה גבוהה, למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far Cry 3, Battlefield 3, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 21.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?שאלה קצת מוזרה. מחשבים חדשים בימינו עושים רעשים? בכל אופן - 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק בזה. 7. האם האם יש צורך לכלול מע…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לעבודה משרדית שיהיה עם גימור טוב,גודל מסך או 12 או 14 עם סוללה בריאה. התקציב בסביבות ה2000 שקלים תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
מפרט למשחקים לא הכי כבדים ללא OC כולל ציוד היקפי :מסך(20 רחב), מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים (2.1) שיהיה מבוסס מעבד Q6600 או דומה. תודה חברים
-
- 5 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לבנות מחשב לעבודה/גיימינג (ללא מסך וציוד הקפי), ואשמח להעזר בכם: 1. תקציב: טווח התקציב הוא 5000-6000 ש"ח. אין צורך לנסות לחסוך, אלא אם אתם חושבים שמדובר בבזבוז. 2. שימושים: עבודה גרפית יומיומית (בתוכנות - 3ds max, maya, photoshop, after effects וכ"ו..) וגיימינג בהגדרות גבוהות. - המחשב מיועד להתחבר למסך LG W2442PA ולעבוד ברזולוציה של 1920x1080. 3. שקט הוא לא עניין קריטי, אני מניח שהחשיבות היא 7-8. 4. לא מתוכנן כרגע OC, אבל אני לא רוצה לשלול את האפשרות. כרטיס מסך: אני עובד בעיקר עם 3dsmax ומהניסיון שלי הכרטיסים של Nvidia עובדים יותר טוב שם, לכן אני מחפש כרטיס גיימינג טוב של Nvidia (לא Quadro). דיסק קשיח: אני מעוניין בשני כוננים בנפח 1TB כל אח…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט צפיה בסרטים עבודה מול התוכנה SOLIDWORKS ומשחקים בצורה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). משחקים מזדמנים GTA וכו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אסתפק גם בהגדרו…
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב חדש, לא לצרכים מטורפים, לשימושי אינטרנט רגילים וגם כדי להפעיל את המשחקים החדשים ביותר שיוצאים, לא חייב בהגדרות הכי גבוהות. זה המפרט שבניתי: יש הצעות לשיפור? אני לא צריך ציוד הקפי, ואני ~לא~ יכול לעבור את ה3.6, אני מרושש וזה סכום הכסף המדויק שיש לי. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים אינטרנט וסרטים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני אקנה בנפרד 2333T * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA 4, מאפיה 2 וכו. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת …
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
אהלן * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית סרטים וסוליד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 עדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כנל * משקל רצוי? עדיף קומפקטי כמה שניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיתאים לסטודנט מומצע... * האם יש צורך ביציאות מ…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום, אני לא גיימר, והמסך שאני מחפש הוא לצורך עבודה בתכנות. יש לי אפשרות לבחור במסך מחשב 4k 27 אינץ' או טלוויזיה 4K 43 אינץ'. במחיר דומה. מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי מבוסס AMD למשחקים ,גלישה , עריכת וידאו כרטיס מסך מינימאלי / מובנה בלוח אם (מה עדיף?) בעוד חודשיים ארכוש כרטיס מסך DX10 8800GTS או דומה כך שהמערכת תותאם לכך. תודה חברים!
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט בתקציב של עד 8000 ש"ח. המפרט יהיה מיועד בעיקר למשחקים כבדים. שהמפרט יכלול גם מסך. תודה.
-
- 3 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך לקנות מחשב חדש ללימודים, לומד הנדסה אזרחית (מריץ לפעמים AUTOCAD וREVIT). התקציב הוא 4-4.5K. גודל מסך רצוי 14". חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית קל משקל, בעל סוללה חזקה ויכולת עיבוד מספקת להרצת התוכנות AUTOCAD וREVIT, חשוב לציין שהוא לא מיועד להרצת מודלים בתוכנות אלו כל היום אבל חשוב שתהיה לו יכולת סבירה לעבד במקרה הצורך. בנוסף אשמח שיהיה בתצורת 2in1 ויכלול טאצ'. מעדיף מאוד לא לנובו או אסוס בגלל חוויות שרות מזעזעות. כרגע די ננעלתי על שני דגמים שהם גם די דומים במפרט: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26149&iszap=1 https://ksp.co.il/?uin=53222 השאלה שלי היא מי יתאים יותר לשימושים ויהיה חזק יותר? איך השירות של H…
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי להקלטה ולעריכת סאונד. כרטיס ייעודי לעניין נקנה בנפרד, אבל בשאר המפרט אני מבולבל.. בכל מקרה, זה כמובן לא יהיה השימוש היחיד במחשב, לכן: 1. אני מרבה להשתמש בהרבה תוכנות במקביל 2. ארצה לראות סרטי HD ויכולת לשחק מעט במשחקים , יחד עם זאת אני לא מצפה בתקציב הנוכחי לאיכות הכי גבוהה בעניין הזה. אני לא בטוח מה עוד חשוב לציין, אז אם צריך עוד מידע כולם מוזמנים לשאול. תעזרו לי בבקשה...
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
ככה, אני צריך זיכרון, כ, מסך, לוח אם ומעבד. ועד 2500 שקל, בקיצור משו' שיסחוב דום 3, יש מצב? תודה לעוזרים : )
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום! יש לי 2 לוחות אם ו-2 כ.מסך : לוח אם foxconn 661FXME לוח אם KT4AV MS-6712 VER:10A כ. מסך nvidia 8847 ver:110 כ. מסך tornado GeForce4mx (אולי היה רשום גם c141) אני רוצה לשלב ביניהם מחשב אחד טוב וחזק (יחסית). איזה כרטיס מסך עדיף לי לשלב עם איזה לוח אם? תודה לכולם!
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
-
-
בהמשך לדיון שפתחתי יעוץ לבניית מפרט מחשב חדש לתכנות - תקציב +5000. ובהתבסס על הדיון מפרט לחישובים מדעיים, מעבד i5, זכרון 4GB, בערך 2500 הרכבתי את המפרט הבא המיועד לחישובים מתמטיים (MATLAB) פיתוח תוכנה והרצת מכונות וירטואליות. התקציב כפי שבכותרת בסביבות ה 5K מבוסס INTEL עם אופציה ל OC ושימוש בלוח אם Z68 כדי לא להוסיף בשלב זה כרטיס מסך יעודי. המפרט כולל 8GB זיכרון ודיסק SSD SATA3 למערכת הפעלה ותוכנות. אין צורך בציוד הקפי כלשהו. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1019 לוח אם: [..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578 זיכרון: [..] G.SKILL "XL" 8192MB (2048MBX4) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X ₪484 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין ב…
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-