עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-70 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1650x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר למשחקים חדשים העומדים לצאת למשל : Bioshock Infinite, ו-Assasin's Creed: Brotherhood אך גם ל-Black ops ו- Fallout: New Vegas. * לאי…

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  2. מחפש לקנות מחשב נייד: מחיר - 3000-4000 ש"ח. מטרת שימוש במחשב - בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים. אם אפשר אז גם לשחק במשחקים בינוניים (או כבדים עם הגדרות נמוכות). הכי חשוב שהמחשב יישאר רלוונטי גם אחרי מספר שנים (לפחות לשימוש משרדי וצפייה בסרטים). גודל מסך - סטנדרטי (העיקר שלא יהיה קטן מדי). משקל - לא משנה. סוללה - לא משנה. כונן קשיח - לפחות 500G. חיבורים מיוחדים - כדאי שיהיה HDMI, אבל לא חייב. עוד נושא חשוב - מקלדת. אני ממש שונא מקלדות של ניידים, ואני מעדיף שהמקלדת תהיה כמה שיותר דומה לזו רגילה (לפחות בלי הnumpad). תודה.

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  3. צהריים טובים לכולם, אני מעוניין לקנות Ultrabook. עשיתי קצת מחקר והגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות asus ux305ca. אני מתלבט בין כמה דגמים וכאן אודה לעזרתכם: האם כדאי מסך fhd או qhd? האם יש דגם qhd בצבע לבן? והאם לדעתכם כדאי לפטופ אחר? בגדול אני צריך את הלפטופ כדי לקחת לעבודה, ללמוד עליו באוניברסיטה הפתוחה ולתכנת עליו (python). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  4. אני רוצה להרכיב שרת ביתי אבל אני חושב שבכל מה שנוגע לדגמים של חלקי מחשב היום אני קצת לא מעודכן ולכן חשבתי שתוכלו לעזור לי קצת בנושא =] השרת שאני רוצה להרכיב אמור לשמש כשרת אחסון ו-WEB. חשבתי שיהיה נחמד שהמארז יהיה מאלה החדשים שאת הברגים שבהם אפשר לפתוח ביד ובמקום להבריג כוננים למקום יש להם קליפסים עם מסילות. לדעתי זיכרון של בין 4-8GB של DDR3 או אפילו DDR2 יספיק לוח האם צריך להיות עם לפחות 6-8 יציאות SATA2 כדי לתמוך בהרבה דיסקים קשיחים וכונן DVD ולהכיל כרטיס מסך מובנה. לגבי המעבד אני חושב שכל מעבד DUAL CORE של INTEL או AMD יעשה את העבודה אני מתכוון לקנות 3 כוננים קשיחים של 2TB ולהקים RAID 5 אני לא בטוח אם כדאי לשים גם בקר RAID או לעשות אותו בתוכנה, אם יש בקר במחיר סביר זה …

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  5. הדגם הוא של COMPAQ TC4200 ניסתי לשחק בהגדרות אבל אני לא מצליח להפעיל אשמח לעזרה אגב זה עם XP באנגלית תודה רבה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  6. שלום. חבר שלי קיבל במתנה את המעבד I5 2500K והוא רוצה לבנות מסביבו מחשב. התקציב הוא 1500 ש"ח ורק אם חייב אז יש חריגה עד 2000 ש"ח (להשתדל שלא לחרוג מה1500 אלא אם חייב). השימושים הם מעט משחקים ובעיקר אינטרנט ואופיס אין צורך ב OC או ציוד היקפי משחקים לדוגמא : CRYSIS2 , COD BLACK OPS אך בתדירות נמוכה השקט חשוב ברמה של 6-7 אין צורך לכלול מערכת הפעלה , יש צורך בהרכבת המחשב בקשות מיוחדות : שיהיה USB3 אין צורך לשמור על אופק שדרוג תודה רבה לכם

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  7. Started by T3,

מחשב ללא ציוד הקפי בלי צורב יש לי מסך 22 מעוניין בקירור טוב ואני רוצה להריץ משחקים על High ‎‏ ברזולוציה 1680:1050 קירור למעבד Tuniq Tower

• 11 תגובות
    • 927 צפיות
  8. Started by lost_dm,

שלום לכולם, הזמנתי אתמול (לאחר קריאה נרחבת פה בפורומים והתייעצות עם חברים) מחשב מ- SkyPC להלן המפרט: היום יצר איתי קשר נציג מכירות מהחברה והציע לי את הדיל הבא: הוא אמר שיש להם מבצע ושאני יכול להחליף את המארז והספק המוזכרים במפרט הנ"ל במארז וספק טובים יותר: מארז CoolMaster CMP-350 http://www.skypc.co.il/sg_product~RC-350~6~0.htm וספק CoolMaster eXtreme Power Plus 500W http://www.skypc.co.il/sg_product~RS-500-PCAP-J3~24~0.htm ב- 200 ש"ח פחות מהמחיר של הספק ומארז במפרט שלי (משהוא כמו 350 במקום 550 על שני המוצרים ). השאלה שלי האם זה משתלם והאם הרכיבים שמוצעים הם לפחות באותה איכות ורמה כמו הרכיבים שמופיעים במפרט המקורי. אני לא רוצה להקריב מאיכות המחשב בתמורה ל- 200 ש"ח. כמו …

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  9. אני סטודנט לאדריכלות ומחפש מחשב נייד ללימודים ועבודות צדדיות, ומוכן להשקיע במחשב לטווח ארוך בהתאם לחומרה. אין באפשרותי לקנות מחשב נייח מאחר ואת רוב שעות העבודה על המחשב אני עושה בלימודים או בעבודה... אני עובד עם התוכנות: Autocad, Revit, sketch-up ורוצה להתחיל להתעסק עם רנדור 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-6000 בהתאם למחשב, חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות שרטוט ורנדור 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפ…

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  10. היי מדובר במחשב לlite gaming שיחובר למסך 20" אין צורך בציוד היקפי. המחשב יירכש רק דרך החנות פנדה. Gigabyte GA-MA770-UD3 AMD 770 Chipset AM2 Plus 430 ש"ח OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Reaper HPC 3-4-4-15 OCZ2207K 250 ש"ח OCZ Vendetta CPU Cooler 100 ש"ח Seagate Barracuda 7200.12 500Gb 7200Rpm SATA II 16MB ST3500418AS 250 ש"ח LG GH22NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem 159 ש"ח Seasonic SS-400ET Active PFC 400W Oem 245 ש"ח Scythe Slip Stream 120 mm 1,200 rpm 24,00 dBA 68,54 CFM Model SY1225SL12M 45 ש"ח PowerColor ATI Radeon 4770 512Mb GDDR5 PCI-E 490 ש"ח AMD Athlon II X2 215 Processor 2.7Ghz 2Mb Tray AM3 299 ש"ח CoolerMaster …

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  11. Started by mr.Man,

שלום לכולם.. דודים שלי באים לביקור מחו"ל עוד חודש וקצת... השאלה שלי היא האם כדאי לי להגיד להם שיביאו לי חלקים (או מחשב שלם) משם... מה ההבדלי מחירים? הסכום שאני מוכן להשקיע על מחשב (בלי מסך) זה (761 $)3500 לא שקל (או דולר במקרה הזה) יותר המחשב צריך להיות לעבודות שגרתיות (אופיס, אינטרנט וטיפה משחקים), בואו נגיד את זה ככה שה FX5200 שיש לי עכשיו (על פנטיום 2.8HT) מריץ GTA:SA טוב מאוד בשבילי) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  12. Started by dlivneh,

שדרוג ב- 2,300 ש"ח לוח, 4 גיגה זיכרון, מעבד, מאורר, כרטיס מסך (כל היתר יש לי). השימושים: אינטרנט, ורד, צפיה בסרטים ולעיתים נדירות משחקים. יש לי : מארז, כונן קשיח, צורב וכל שאר הציוד ההיקפי. למשיב אודה. התקציב: 2300 ¤. תשלום במזומן. חריגה מהתקציב: לא. מטרות המחשב: עבודות משרדיות, קצת משחקים לא ממש כבדים...(בערך ברמה של פיפא 09 מבחינת דרישות מערכת), אינטרנט, מוזיקה וסרטים/סדרות. ציוד היקפי: לא צריך! האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? 4 געגה זיכרון. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא, לא ממש... האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא, יש לי מארז. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך הרכבה. לא צריך מערכת…

13. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מספר עצום של תוכנות עריכה וסאונד, החל מcubase ועד after effects ו flash א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מדובר במחשב שנבנה לצורכי עבודה של מעצבי משחקי מחשב, אז השימוש יהיה כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חשוב שהמחשב יוכל להתמודד עם משחקים כמו the witcher 3 -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 1 תגובה
    • 927 צפיות
  14. Started by Hellcat,

Prossesor: AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE Motherboard: ABIT KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II Memory: 1024MB DDR-RAM (512MB*2) Storage:WD 160GB 7200RPM 8Mb Buffer SATA II Maxtor 40GB IDE 7200MB (for storage) Graphics Card: Sapphire Radeon X800GTO² Limited Edition 256MB 256Bit 16 PipeLines DVD Burner: LG GSA-4120B Floppy etc. Power Supplier: Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply Case: ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server Mouse: Logitech MX1000 Around 9 Fans זה המפרט שלי. מה אתם חושבים עליו? אני בדרך כלל משחק משחקי מחשב או עושה עבודות גרפיות...

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  15. שלום לכולם, אני נוסע ללאס ווגס עוד כמה ימים, וברצוני לקנות שם מחשב נייד. אשמח לשמוע איזה חברות מומלצות לקנייה, ואיזה חברות אינם מומלצות. תודה מראש לעזורים. דן.

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  16. Started by helpd,

שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבנית מפרט AMD. אני זקוק למחשב טוב, יציב ושקט, שישמש לעבודה ב-Office, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים מדי פעם ומשחקים של ילדים קטנים מאד. אני לא זקוק למסך, מקלדת, עכבר וכונן CD; אבל זקוק לצורב (LITEON?). בעניין הפונקציות של לוח האם, אני לא מתכוון לעשות OC, אבל אני מעוניין בארבע, או שש יציאות USB, תמיכה ב-FireWire וכמובן אשמח אם נכנס בתקציב SATA. דבר נוסף, אני רוצה 512 MB זיכרון. עד כמה משמעותי ההבדל בין מודול אחד לשניים? ואם כבר 512, אז ניתן להסתפק בכרטיס מסך OB? בעניין קירור, שוב, כיוון שלא אעשה OC, אני לא זקוק למשהו מפלצתי, אבל מוכן להשקיע בשביל שקט מופתי! התקציב שלי עומד על 3,000 - 3,500 ש"ח. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות כבד, עיבוד נתונים, עריכה גרפית לא כבדה, תכני HD ועבודה משרדית, משחק פה ושם. שיהיה עם מעבד אינטל! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח שונות כמו Visual Studio, Eclipse, IIS , IntelliJ, PYCharm MS SQL, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Age Of Empires 2 HD , Ancestors -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של …

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  18. רבים מהניידים מגיעים עם הזוועה הנקראת ויסטה. השאלה שלי היא האם, לפחות ברמת העקרון, אפשר לפרמט דיסק קשוח של כל נייד, לפצל אותו איך שרוצים ולהתקין עליו איזה מערכת הפעלה שרוצים, או שחייבים להתקין את זאת הבאה איתו, שעברה התאמה ע"י היצרן?

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  19. Started by DavidBD,

אהלן, יש לי מחשב נייד ישן מאוד, של חברת IBM מלפני כמה שנים טובות, האחריות ע"י אומניטק, התקשרתי ואמרו לי שאני צריך לקחת את המחשב למעבדה ולקבל הצעת מחיר לתיקון, ואם אני לא רוצה את ההצעה זה עולה לי 130 ש"ח בדיקה, עכשיו, רציתי לנסות לתקן את המחשב בעצמי. אז ככה, היתה לו נפילה, מאז, הוא נדלק, אבל לא מוצג כלום על הצג, ובאורות רואים שהוא לא ניגש להארד-דיסק, הבעיה לא במסך, ניסיתי לחבר לו מסך מחשב רגיל -עדיין לא פועל, יש לציין שלפעמים הוא פועל, בדקתי עם הארדיסק אחר, עדיין לא פועל, למישהו יש רעיונות לתיקון / הצעות לבדיקה?

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  20. Started by dimster32,

ממה שראיתי אפשר להוציא בתקציב הזה GTX1060, 7700HQ, 16G RAM ו אחסון של טרה + 256 SSD לגבי מסך ראיתי שאפשר להוסיף קצת ולקבל את הרזולוציה היותר גבוהה של 3000X מול 1900 לא זוכר את המספרים. השאלה כמה זה רלוונטי אם הכרטיס מסך הזה לא יביא ביצועים טובים ברזולוציה הזאת במשחקים. ועוד שאלה האם יש אופציה וכדאי לשרדג זכרונות ל32 וכמה זה יעלה.? המלצות על דגמים מסויימים/ייצרנים מועדפים?

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  21. Started by summer69,

בכל מיקרה הולכים להביא לי בזמן הקרוב 300 ש"ח... הקטע הוא שאני רוצה ליקנות איתם משהו למחשב ואין לי מושג מה. בעיקרון חשבתי אולי להוסיף עוד איזה 100 ש"ח וליקנות Logitech G5 או שאני יקנה את מאוורר לכרטיס מסך שאני הולך ליקנות(קונה מחשב חדש עוד מעט... מחכה לקונרו ) המאוורר הוא Zalman VF900 Cu לכרטיס שנכון לעכשיו יהיה X1900XT שלפי מה שהבנתי אפשר לאפות איתם פיצה....(90 מעלות במאמץ?!!?) מה תגידו? יש רעיונות?

• 10 תגובות
    • 926 צפיות
  22. שלום אשמח להמלצה למפרט מחשב השימושים העיקריים במחשב הם word, outlook וגלישה באינטרנט, לפעמים סקייפ. בנוסף צפייה בתמונות. לא משהו כבד תקציב: עד 1000, עדיף לחסוך שימושים: בעיקר "עבודה משרדית" כפי שכתבתי אין צורך בציוד היקפי אין צורך לכלול כונן אופטי מכיוון שישנו כבר. אין צורך בדיסק קשיח אין-סופי השקט אינו קריטי כמובן כל עוד לא מדובר בטרקטור בלי OC, אין צורך לכלול מערכת הפעלה ואופיס אין העדפה לחנות אבל כן כדאי שיהיה קרוב לבית. מה שיש בקרבת מגוריי זה אייבורי וksp, אולי עוד חנויות שלא ידועות לי אין הרבה בקשות מיוחדות. אין צורך בכרטיס אינטרנט אלחוטי אלא בחיבור RJ45 ושיהיה במארז usb קידמי תודה

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  23. שלום, אני זקוק לעזרה במציאת מחשב נייד . מחשב לאינטרנט, סרטים ומשחקים קלים כגון: Warcraft. שיכיל דיוידי, צורב (אפשר רק CDR),כ. רשת (ד"א צריך מודם רגיל?), חיבור אלחוטי לאינטרנט ואם קיים אז FireWire ועדיף מסך גדול 15 אינצ', אם יש TV-OUT אז בכלל טוב... המחשב מיועד לשימוש בחו"ל (הונגריה לצורך העניין) ומומלץ שתהיה לו אחריות בחו"ל. אני לא מתמצא במחשבים ניידים ואודה עבור כל עזרה שהיא (מקווה שזה לא קשה מדי למצוא משהו כזה).

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  24. Started by Mike_Shinoda,

שלום, אני מעוניין במפרט למחשב נייד לעבודה משרדית בתקציב של עד 1800 ש"ח. להלן התשובות לשאלון של הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? כרגע עד 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש משהו שממש שווה לחרוג בשבילו תגידו אבל התקציב בעיקרון נע בין 1400 ל-1800 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שוב עדיף לא לחרוג אבל אם יש משהו שווה אז אתם מוזמנים להציע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומולטימדיה בעיקר לא משהו מיוחד די בסיסי. המחשב מחליף מחשב ישן מאד ששימש לעבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין שימושים מיוחדים ב) במידה וה…

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  25. Started by Classic notion,

שלום, לאחרונה רכשתי N550JV CN191H בהמלצה של chevy. אחלה מחשב רק שיש לי בעיה אחת, אני חושב שמשהו דפוק בדיסק הקשיח ואני תוהה איך אפשר לאבחן אותו כדי לקבוע אם קיימת או לא קיימת בעיה. אם אני מוריד מ utorrent במהירות גבוהה (מגה ומשהו לשניה), אני שם לב לתקיעות קצרות שחוזרות על עצמן כל כמה שניות. כשאני אומר תקיעות אני מתכוון גם תקיעות קטנות במוזיקה, הסמן של העכבר נתקע בקטנה, בזמן שאני כותב את הדיון הזה האותיות מדי פעם לא נכתבות ברגע הלחיצה. כאילו הדיסק שם את כל המערכת בבלוק בגלל שמשום מה קשה לו. אם אני מסתכל ב task manager (של ווינדוס 8) אני רואה שהעומס על הדיסק) כל הזמן עולה ויורד, בממוצע נמצא על 60 ונע בין 30 לממש 98 99 (אחוזים) (כשאני מוריד במהירות גבוהה מיוטורנט. עכשיו כשה…

דיונים חדשים בפורומים