ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב אז רציתי לשאול אותכם אם המפרט הזה הוא טוב אם לא בבקשה המליצו לי על משהו תקציב עד 6400 ש"ח מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1046 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤681 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON HD2900XT 512MB GDDR3 512 BIT TV/O VIVO HDMI DVI - R600XT - DX10 - RETAIL ¤2211 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤366 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK ¤694 מארז: NZXT LEXA BLACKLINE w/o PSU ¤539 ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤598 קרור למעבד: THERMALTAKE BIG TYPHON 120 VX FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : TT-CL-P0310 ¤260 …
-
- 9 תגובות
- 919 צפיות
-
-
ב"ה שלום אני מתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב מדעי המחשב במכון לב. לצורך הלימודים אני צריך מחשב נייד הייתי שמח אם הייתם עוזרים לי לבחור איזה. דרישות מיוחדות: תקציב: 600-750$ או 3000 ש"ח [יש לי אפשרות לקנות באמאזון ולשלוח לארץ] מחשב קל שיהיה נח לנשיאה. מסך גדול [לא יודע להגדיר באינצ'ים - זה מחשב ראשון שאני קונה] אורך חיי בטרייה גדול מחשב אמין שיחזיק לכמה שיותר זמ. תודה מראש.ן
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
בעבר הרכבתי פה מפרט שכלל את המעבד AMD X3 720 אך TMS אין להם את המעבד הזה יותר במלאי ובנוסף יצא ה i5 ולכן התחלתי לחשוב על מפרט חדש. השימושים שלי במחשב יהיו משחקים מדי פעם (כמו למשל COD MW2 שעומד לצאת אבל בגדול אני לא גיימר כבד), שימושים של אופיס, מסנג'ר, HD, מוזיקה וירוץ עליו וינדוס 7 64 ביט ובגדול שימושים כלליים כאשר חשוב שאני אוכל לעשות כמה פעולות בבת אחת בלי שהמעבד יקרוס לי. המסך שלי הוא 19" ואין לי כל צורך בציוד היקפי ולא מתוכנן OC בכלל. לגבי השקט, זה לא חייב להיות שקט מוחלט, אבל בהחלט שיהיה שקט עד כמה שניתן. אני יודע שיכול להיות שתגידו שהמחשב חזק מדי לצרכים שלי, אבל המטרה פה היא גם השקעה לטווח ארוך כיוון שאני לא מתכוון לשדרג את המחשב בכמה שנים הקרובות ולכן הלכתי על מ…
-
- 12 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בפוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את רוב התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה. 2. מה שימושי המחשב (גיימינג) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חזקים שיצאו היום בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (1600X1200). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (גבוהות מאוד הייתי אומר ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ( אין צורך ) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10 ) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…
-
- 14 תגובות
- 919 צפיות
-
-
צריך מפרט ב 3K לא יותר על בסיס AMD בשביל גלישה באינטרנט ואולי קצת משחקים(לא הכי רמיניים שיש) צריך: שילוש HDD CD (אולי CDRW) מארז (כולל ספק HEC) כ. מסך ------- אני חושב אולי: AMD 2500 לוח KT (או אולי NF לא יקר) 40~ גיגה 256 RAM ואיזה ראדון חלש
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אמא שלי רוצה להחליף את המחשב שלה ומטעמי מקום בלבד רוצה מחשב נייד(משקל, סוללה וכל שאר הפרמטרים של הניידות לא מעניינים כלל). השימושים הם גלישה ועבודה משרדית בלבד. דרישות שונות אחרות הן כדלקמן : חברה בעלת נותני שירות איכותיים במקרה הצורך, אחריות ארוכה ככל הניתן, מעבד ix ולא celeron אם ניתן ומסך איכותי ככל הניתן במגבלות התקציב. ישנה אפשרות לחריגה של כ500 ש"ח אם יש מחשב בעל מסך משמעותית יותר טוב או אם קיימת קפיצה טכנולוגית משמעותית(דור חדש של מעבדים וכדומה).
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד חדש MSI 12" PR200 : מעבד t5450 , כ. רשת אלחוטי intel wireless wi-fi 4965AGN , מ"ה winxp pro sp2 . המחשב מתחבר לאינטרנט דרך ראוטר של edimax br6215 srg . במצב חיבור למקור חשמל החיבור האלחוטי עובד תקין. כאשר אני עובר לעבוד עם הסוללה המחשב מתחבר ומתנתק לסרוגין מהאינטרנט (מקבל הודעה של : aquiring network address) . למה זה קורה וכיצד ניתן לפתור בעיה זו? תודה מראש על התשובות arie2006
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
טוב אז אני הולך לקנות מחשב... וצימצמתי את האפשרויות שלי לשני מפרטים... כיון שאני קצר בכסף כרגע התוכנית שלי היא לקנות כרגע מחשב בסיסי.. עם לוח עם בעל SLI ובעתיד לקנות עוד כרטיס מסך ולהוסיף זכרונות: הנה המיפרטים: לוח אם: gigabyte GA-K8N PRO SLI http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N%20Pro-SLI.htm מעבד:AMD K8 64BIT 512K +3500 זיכרונות: 2XDDR 512MB 400 של MAJOR מאיץ גרפי: PCX6600GT - NX66T128VP-oem היצרן הוא gigabyte http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-NX66T128VP.htm כרטיס קול: 24bit LIVE 7.1 CREATIVE / retail LG DVD X 16+CDRW 52X32X52 :combo drive הכל במארז נחמד של ATX2 סך הכל: 3996.5 ש"ח. המפרט השני הוא: לוח אם: (gigabyte GA-8N SLI PRO (…
-
- 14 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי 2000 ש"ח (קיים כבר כרטיס מסך -GTX560 Ti) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך אם אפשר לחסוך אז כדי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג מזדמן, תכנות תדיר (python,c,matlab) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WITCHER 3, starcraf3, far cry, MGS 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "1920X1080, 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי אני צריך המלצה למפרט...מחשב שאני קונה לאחי הקטן (ילד בן 12 ) , בגלל שהוא כל היום משחק קאונטר סטרייק ופיפא 2007 ברשת , ומפריע לי להשתמש במחשב..ולכן הפיתרון הכי טוב הוא לקנות לו מחשב.. מסך אני לא צריך.. בעקרון , אני צריך מחשב שיהיה טוב לגלישה באיסיקיו , אינטרנט , ויפעיל משחקים בסיסיים כמו פיפא 2007 קאונטר סטרייק וכאלה. המחשב הנוכחי שלי שאחי הקטן חורש עליו זה p.4.2.6 , fx5200 .. האם כדאי לחפש פנטיום 4 יד שניה ?? או שעדיף לקנות משהו חדש בסכום של 1000 - 1200 שקל ככה ? מסך אני לא צריך , דיסק קשיח 80 ג'יגה צריך..זכרון פנימי אולי 1024 ודיוידי השאלה היא - איזה מעבד ? אולי amd ? איזה לוח אם ? בקיצור..הוצאה של 1000 שקל ככה רק בגלל הממציאים של המשחק הסרוח והמקולל ה…
-
- 10 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב שיהיה מחובר תמיד לטלוויזיה ועם שלט שאני יוכל לראות סרטים ישירות לטלוויזיה עם שלט ועכבר אלחוטי + גלישה לאינטרנט... אני יודע שיש מערכות שהם דדיקטד למטרה זאת בלבד...יש למישהו הצעות ?
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת מחשב חדש שישמש בעיקר לאינטרנט(מוסיקה,סדרות),תוכנות של java,nootpad,blue j ועוד..,גימינג ממוצע ( רד אלרט, פוטבוול מנג'ר ). תקציב: עד 5000.מחשב אמין אם אפשר,ווינדוס 10. אני מבקש את עזרכתם בכמה דברים: 1. איזה סוג מעבד יספיק לדעתכם?i5,i7 2.אני מתלבט אם נייח(מה אתם אומרים על all in one?_) או נייד .? אשמח להצעות למחשבים . תודה
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר לימודים - יעבור ממקום למקום, כתיבה וכו' מדעי המחשב - ידרוש קומפילציות, אולי מעט עבודה עם תלת מימד (אבל תמיד יש מעבדה אם זה כבד מידי להרצה במחשב) סרטים, סדרות * גודל המסך? לדעתי 14.1" הוא אופטימלי אבל אני לא בטוח, אולי מישהו כאן יכול לעזור בעניין. אני מוכן לעבוד גם עם 15" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מצד אחד כן, מצד שני זה בעדיפות נמוכה, אני מאמין שיהיה לי חשמל זמין רוב הזמן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מניסיון עבר קצת רחוק מחשבי IBM היו האמינים ביותר, אז יכול להיות שיש העדפה ל-ThinkPad אבל יכול להיות שהמצב השתנה. הדבר הכי חשוב לגבי המחשב הזה הוא האמינות. אני ממש לא רוצה שהוא יעש…
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אלו הם שני המפרטים שבניתי: 1. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=229085 2. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=229086 השאלות שלי: 1. האם משתלם התוספת תשלום במעבר ממפרט 1 למפרט 2 2. האם יש תוספות מומלצות או כל המלצה אחרת למחשב לצורך גרפיקה כפי שמתואר בכותרת? תודה אלון
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
טוב, אני יודע שהתקציב מאוד נמוך, אבל גם הדרישות מאוד נמוכות. :-\ המפרט צריך לכלול הכל, חוץ מCD, כרטיס קול (על הלוח מספיק), מסך, פלופי. תודה מראש, manbot. נ.ב מצטער אם לא אוכל להגיב בשעתיים\שלוש הקרובות, אני חוגגים לאחי הקטן יום הולדת
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לפי התקציב אני מניח שזה יהיה 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI לא* Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כ…
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי כולם קניתי לפני כמה חודשים בארה"ב נייד של Acre Aspire 5720 קיבלתי אותו כשמותקן עליו וויסטה אני מעוניין להסיר את ההתקנה שלו ולהתקין במקום XP אני לא יודע איך לעשות את זה ואני לא מצליח למצוא דרייבר של RAID בשבילו באתר יש לי דרייבר בדיסק דרייברים שקיבלתי אבל אין לי כונן דיסקטים בשביל להשתמש בדרייבר... הוא גם לא מצליח לעשות BOOT דרך הדיסק יש למישהו מושג מה לעשות? תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לרדת עד 4500 במקרה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא לגריפקה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box ¤910 לוח אם GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤635 זכרון PQI DDR2 1024Mb 800MHz CL5 TURBO ¤243 צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD ¤174 כונן קשיח Westren Digital WD800AAJS 80GB ¤228 כרטיס גרפי Albatron GeForce 6600GT 128MB PCle 307¤ מארז כולל ספק HEC 6C60 300W ¤272 מאוור למארז Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan- blue 60 סה"כ 3094 עכשיו המחשב הוא בעיקר לשימוש באנטרנט ואפשרות לעשות כמה דברים ביחד על המחשב כמו אימיול ולהיות באנטרנט ובאייסיוק ולשחק מנגר ושהמחשב יעבוד טיסה ויחזיק לכמה שנים טובות והמחשב הוא פחות לשמחקים לכן בחרתי בכריס מסך זול ועכשיו איני מבין כל כך בדברים האלה לכן אני רוצה לקבל את דעתכם לגבי המפרט הזה מהמעבד ועד למאוור למארז ואם אני צריך להוסי…
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד למשחקים מחברה טובה במחיר של בסביבות ה2000$ המחשב תריך ליהיות איכותי ונייד אבל רוב הזמן יהיה מחובר לקיר והאם מחשב נייד צריך אל פסק?(זאת אומרת שאם תיהיה הפסקת חשמל הוא יעבור לבטריה העצמאית שלו או לא?) אני כרגע בארה"ב אז אני יקנה אותו משם לבנתיים חשבתי היא Toshiba Satellite P105-S9722 Notebook http://www.compusa.com/products/product_info.asp?pfp=BROWSE&N=200334+400115&Ne=400000&product_code=341724&Pn=Satellite_P105_S9722_Notebook מהאתר הבא המחשב צריך להכיל מסך 17 אינץ
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שיחזיק איתי למשך זמן רב ככל האפשר. השימושים הם משחקים, אך בעיקר עבודה שוטפת. חשוב לציין כי אין צורך בציוד היקפי, מלבד זוג רמקולים שרצוי שיהיו איכותיים. כמו כן אני מעוניין לשלם בתשלומים, ולא בתשלום בודד. תודה מראש.[br]פורסם בתאריך: 10.05.2008 בשעה 19:15:26 עבר יומיים, והנושא עבר לעמוד השלישי, אז אני מרשה לעצמי להקפיץ.מישהו יכול לעזור? אני אדגיש שוב, המחשב מיועד לטווח ארוך ככל האפשר.
-
- 14 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש הצעה למפרט מחשב המיועד לשימוש מקצועי כבד. אני לא מפרט את התוכנות בגלל שהן ייעודיות ולא מוכרות [חלקן פיתוח אישי], אבל אני כן מפרט את הצרכים שלי להלן. 1. מארז. המארז צריך להיות עומד, מרווח, כניסות USB ואוזניות שפונים למעלה [ולא באמצע המארז מלפנים]. מקום ל-3 מאווררים. 2. מעבד. אינטל Core i7, הדגם עצמו פחות משנה לי ואני פתוח להצעות. 3. לוח אם. לוח האם צריך לתמוך במרכיבים הבאים: a. לפחות 4 כניסות דיסקים, SATA3 b. ארבע כניסות זיכרון עד 8GB כל אחד להרחבה עתידית. c. תמיכה בכרטיס הגרפי הנוכחי שלי GTX 560 Ti של ג'יפורס 4. שני מאוורים טובים [לא עושה אוברקלוקינג, אבל עובד בסביבה חמה יחסית]. 5. ספק כוח. 500W ומעלה…
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרה בנוגע למפרט: תקציב: 1.5K, אפשר לחרוג עד 2K עבור יחס עלות\תועלת ששווה את ההתגמשות. שימושים: שימושים כלליים ותכנות. דברים שיש בהם צורך: מעבד, לוח אם, זכרונות, מארז וספק. יש לי HD רגיל (סאטא) של טרה, אם נכנס SSD בתקציב וזה שווה את ההשקעה אפשר להכניס. ציוד היקפי לא דרוש. שקט: אני לא אוהב מארזים רועשים, מעדיף מארז עם כמה שפחות מאווררים. הייתי אומר 6-7 בסולם. לא מתוכנן OC. אין צורך לכלול מערכת הפעלה או תוכנות, הרכבה לכלול רק אם זה חינם, אם לא אני ארכיב לבד. אין העדפה לחנות ספציפית. בקשות מיוחדות: יש לי מערכת רמקולים 5.1 שאני מעביר מהמחשב הקודם, חשוב שיהיו חיבורים בלוח. (חיבור אופטי לא חובה) כמות זכרון - המחשב הנוכחי התחיל לקרטע במולטיטסקינג עם 4GB DDR2, אז היית…
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב למדיה סנטר+משחקים, חשוב לי שלמארז תהיה אפשרות של "שליפה חמה" אם קיימת אופציה כזאת במארזי HTPC. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, BF3,CRYSIS,FAR CRY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).52" 1080P …
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-