ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שני נושאים שונים בתכלית: * זה לא מנוסח לפי החוקים שלכם, אבל זה מכיוון שאני לא מחפש מחשב ספציפי אלא התייחסות לנושאים מסויימים שיאפשרו לי למצוא את המחשב שלי בקלות 1. אני רוצה לקנות מחשב נייד זול (2000-2500 שח) שיחליף את הדל וסטרו 1510 שלי שנפטר לא מזמן. הדרישות הכלליות שלי נוגעות בעיקר לשימוש אינטנסיבי בדברים הרגילים - אני רגיל לעבוד על עשרות חלונות פתוחים במקביל, כאשר כולם מכילים לא יותר ממסמכי וורד והמון חלונות אינטרנט. א. מכיוון שחשוב לי לא להוציא המון כסף על המחשב, ואני עדין רוצה שהוא ימלא את תפקידו, הייתי רוצה לדעת איזה חלק במפרט של המחשב הוא מהותי לי לתפקוד השפיר שלו, כלומר האם שווה לי להשקיע במעבד מסוים, האם בכמות זיכרון מסוימת, או שאולי בכונן. כאמור, במחיר הזה אני מ…
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המחשב הזה? שווה קניה? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-n520m.htm#4 אני משדרג ל4GB זיכרון + סוללה 8 תאים
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
טוב אז הפעם לפני שאני משחרר איזה עשרת אלפים שקל (קונה אותו מחו"ל) אני עשיתי סקר שוק ואפילו למדתי על המעבדים השונים הבחירה שלי תהיה כנראה VIAO של SONY כי מבחינת העיצוב הוא הטוב ביותר ללא ספק וגם אחד הדגמים זכה מקום ראשון באיזה תחרות רשמית של ניידים. הבעיה היא עם המאיצים הגרפיים(כרטיס מסך) שזאת הנקדוה החלשה אני חושב למרות שבאחד מהם יש אפשרות לכרטיס של נבידה. השאלה שלי אם למישהו מהמבינים פה יש המלצה על מחשב עם יכולות דומות ועיצוב מרהיב כמו של סוני בטרם אני מגהץ תוויזה (בארה"ב) תודה.....
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
-
-
היי, אני שואל בשביל מישהי שיש לה חנות. היה לה מחשב all in one שנשבר לה. השימוש שלה זה אקסל וגלישה. הצרכים שלה זה מסך גדול (הכוונה לא לפטופ) ויראה טוב. זה לא חייב להיות all in one אבל נראה לי שזה הכי יתאים. מצאתי את זה: Lenovo IdeaCentre A340-24IWL https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1026775 לא מצאתי ביקרות עליו. אשמח להמלצות ברכות לעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר עדיף באזור 3K ומטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
-
-
לעבודה שותפת, אין צורך בכרטיס מסך חזק, הוא לא מיועד למשחקים. 4G זיכרון , מעבד חזק , מסך LED (חובה) מסך 14 אינצ' +- , שיהיה CD-ROM (חובה) אין צורך ביותר מ350 גיגה HARD DISC =) חייב להיות או HP או טושיבה. תודה. ^^
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אהלן, חיפשתי ומצאתי ת'רד על מחשב דומה שהוצע. לא הייתה מסקנה סופית שם אז אני מעלה את שוב באוב. המפרט הוא http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7735235 של טק דטה. אומנם מיושן אבל ב 1500 ש"ח אתה מקבל מעבד משולש טוב, לוח נחמד עם 4 סלוטים, 2 גיגה של קינגסטון. ה 320 גיגה לא מפריע לי כרגע, תמיד אפשר להוסיף כונן ו RAM. מארז טוב. חבל שהוא עם לדים. אני יותר סולידי... אבל הוא אמור להיות טוב ושקט. חיפשתי את הספק, נראה כאילו הם מייצרים לחברות מוכרות אם זה RECOM. TOPOWER נחשבים טובים גם כן. זה שדגם הספק לא מצוין זו בעיה. 4830.... עד איזו רזולוציה הוא יסתדר טוב? אני צריך מסך ואולי לפי זה אני אחליט. אני חושב שאני בסדר עם איזה 20". 1600X900? הייתם מוסיפים משהו? א…
-
- 8 תגובות
- 964 צפיות
-
-
קיבלתי מפרט מחשב מKSP האם שווה לי לקחת? אני מחפש מחשב לעבודה משרדית שיחזיק להרבה זמן ושיהיה שקט. ההצעה שקיבלתי היא ב-2335 ש"ח. האם ההצעה שקיבלתי שווה מבחינת המחיר? ומה כדאי לי לשדרג כדי לקבל מחשב שקט יותר? תודה! אינטל מעבד Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray אינטל מעבד Arctic Alpine 11 GT CPU Cooler למעבד מאוורר אם לוח Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI אינטל למעבדי אם לוחות למחשב זיכרון G.Skill Aegis 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 זכרונות On Board Intel HD Graphics 4…
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר חדש שיצא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? במחשב הנוכחי יש לי HARD DISK בגודל של 500 GB , הוא די ישן ואני לא יודע אם מומלץ להחליף או שאפשר להשאר איתו 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7.…
-
- 2 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות חלקים ולהרכיב אותם לבד יש לי כבר מארז של Thermaltake Soprano וספק של 485 וואט של אנרמקס לגבי הכרטיס מסך אני יחכה שיגיעו הכרטיסים החדשים של NVIDIA עם ליבת ה-420 ואז אני יקנה אותו בנפרד, מצפה לזה בקוצר רוח. בנתיים יש לי X800GTO2 המחשב נועד למשחקים ולצפיה בסרטי HDTV, ללא אוברקלוק. המפרט לקוח מפלונטר - www.plonter.co.il Intel® Core 2 Quad Q9450 - 2.66GHz - 1333MHZ FSB - 12MB Cache - 45nm - LGA775 - 95W - Box 1685 ש"ח Gigabyte GA-P35-DS3L 474 ש"ח Corsair DDR2, 2x1024mb, XMS2-6400, CL4, 2x128Mx64non-ECC 240 DIMM, unbuffered, 4-4-4-12 390 ש"ח Western Digital - WD10EACS - WD Caviar GP 1 TB, SATA 3 Gb/s 16MB Cache 1145 ש"ח Logitech cordless desktop mx optical 643 …
-
- 11 תגובות
- 964 צפיות
-
-
-
שלום אני צריך מחשב שיהיה בעיקר לאייסיקיו מסנג'ר ודברים כאלה התקציב שלי הוא 3000 שקל ואפשר קצת לחרוג ממנו אני צריך שיהיה לו 512 זכרון תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 964 צפיות
-
-
האם שווה לי להחליף את המחשב נייד שלי (ACER Aspire 5610) בנייד הקטן בעולם (ASUS R2H), פרטים לעומק ACER Aspire 5610: מעבד: Intel Core Due processor T2300 (1.66GHz, 667MHz FSB, 2MB L2 Cache) מסך: "15.4 WXGA CrystalBrite TFT LCD כרטיס מסך: NVIDIA GeForce Go 7300 256MB DDR w/TurboCache technology דיסק קשיח: 80GB HDD 5400rpm כונן דיסקים: DVD-RW Super Multi Double Layer זכרון: 1GB DDR2 (supported dual-channel) c אלחוטי: 802.11b/g wireless LAN פרטים לעומק ASUS R2H: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3331036,00.html ישנם פרטים באתר. מה אתם אומרים? שווה? כדאי? פרטו. תודה רבה לכם.
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב גיימינג - רצוי שיריץ משחקים באיכות גבוהה על מסך 27" 4K 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8200 ש"ח ללא ציוד הקיפי, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Call Of Duty 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח לקבל המלצות למסך (בתקציב נפרד) שיצדיק את המחשב (27") 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש ספק כח ישן - CORSAIR 750W TX אם לא מתאים ניתן לרכוש חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת …
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אהלן. מה קורה friends?! אני מתכנן לקנות מחשב אולטראבוק אבל לשדרג אותו. יעני לשדרג אחושרמוטה. מדובר ב-Asus Zenbook UX-32VD. למביני עניין, זה אפשרי לשלוף החוצה את כונן ה-HDD ולהבריג במקומו כונן SSD. כאן נכנס ה-SSD מדגם OCZ Vertex 3 7mm שאני קונה בנפרד ומתקין בבית. מדובר ב-240GB. כמה קישורים: Asus Zenbook UX-32VD OCZ Vertex 3 7mm SDD מדריך להתקנת כונן ה-SSD עכשיו חשבתי על זה קצת. זה רעיון מטורף לשלוף את ה-GT 620M ולהבריג במקומו GTX 680M או משהו לפחות בשלוש-ארבע ליגות מעל ה-GT 620M. מישהו מכיר? אני רוצה מדריך להתקנת GTX 680M ב-Asus UX-32VD. שאלות ששווה לשאול: - הגודל של ה-GPUים הוא אותו דבר? וגודל הבית של ה-GPU בלוח אם מתאים לשניהם? - אפשר לקנות את ה-GPU בנפרד? - GTX 680M צו…
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
-
-
. קישור למפרט המחשב: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12059 או http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=10438 2. מחיר: גג 2700 3. שימושים: אינטרנט, אופיס, סרטים 4. משחקים: fifa, nba (לא חייב איכותי) מסך: 13-14 אינצ' אני מחפש מחשב איכותי ורוצה להשקיע במשהו שיחזיק הרבה זמן. איזה מחשב יותר טוב? תודה רבה, יונתן.
-
- 2 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום אנשים. אני מבקש מפרט ב4000 שקל פלוס מינוס לעבודה כוללת אבל שיריץ משחקים טוב יש עדיפות למעבד אינטל וכרטיס מסך של ati אין צורך בעכבר מקלדת ורמקולים ואם אפשר בבקשה מי שיתן מפרט שיסביר לי עליו כי באמת שאין לי מושג בדברים האלה תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (בתקציב לא גבוה), ועלתה שאלה: האם ניתן וכדאי להשתמש ברכיבים קיימים (מהמחשב הנוכחי) במחשב החדש? כמובן שאשמח לחסוך כסף אם אפשר, אבל אני לא מעוניין שזה יבוא על חשבון פגיעה ממשית בביצועים / אמינות המערכת החדשה. המחשב הנוכחי הוא די ישן - נרכש לפני כמעט חמש וחצי שנים (Athlon 3200+, אם זה משנה). אני אשמח לדעת האם כדאי להשתמש ברכיבים הקיימים מבחינת: חסכון כספי (בכמה מדובר?), האם מבחינת אמינות אין בעיה? (עלולה להיות בעיה אם מדובר ברכיבים בעלי זמן חיים מוגבל), האם תהיה פגיעה בביצועים? האם הרכיבים איכותיים מספיק בשביל שיהיה כדאי להשתמש בהם? (אם למשל המארז נחשב רועש או שהספק יגרום לבעיות טמפ' וכו'), וכל הערה אחרת שתהיה לכם בנושא. ספציפית, אני מעוניין …
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נייד אני מתלבט בין דל (שאני מכיר את האחריות שלהם ולדעתי היא מצויינת) או לנובו שאין לי נסיון איתם ואני לא מכיר את האחריות שלהם. חוץ מזה אם למישהו יש חוות דעת על Lenovo IdeaPad S400??
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקצרה - אני מחפש בתקציב של כ4.2-4.4K נייד 13" מטעמי ניידות ומשקל, לדעתי זהו הגודל האולטימטיבי שכן המסך איננו קטן מדי עדיין לעבודה מחוץ לבית אך עדיין מאפשר תנאי ניידות טובים. זמן סוללה משופר ביחס למסכים גדולים יותר. מעבר לכך אני נוטה בעיקר לסדרות "עסקיות" אלו עם ניידים מאיכות גימור גבוהה ואמידות גבוהה יחסית - לא סדרה ביתית פלסטיקית ופשוטה יחסית. אני סטודנט להנד' תוכנה ומרבה לתכנת - ג'אווה, C.. ולכן מחפש נייד עם יכולות עיבוד מתקדמות - כמובן בהתאם לתקציב.. בתחילה הייתי מעוניין במעבד I5 430M עם מהירות שעון 2.26-2.53 עם TB, והדבר היחידי שנכנס לי לתקציב שהתלהבתי ממנו היה הווסטרו 3300 - מעבד 430M, מידות נאות, איכות חומר טובה והכל..החסרון בעיניי בו הוא שהוא בכל זאת מג…
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום רציתי לקבל חוות דעת על המפרט בתמונה במסגרת התקציב שלי - 4000 ש"ח האם יש מה לשפר ? תודה
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מבקש המלצה למפרט למחשב נייח לסטודנט הנדסת אלק'. 1. תקציב 4K 2. שמושים: MATLAB וכדומה, אופיס, גלישה, סרטים ומשחקים קלים. 3. אין צורך במסך, אולי סט מקלדת/עכבר שאתם ממליצים עליו. 6. השקט חשוב מאוד (10), המחשב שיש לי כיום מרעיש מאוד ומוציא חום. 7. לא מתעסק ב OC או מודינג. 8. אין צורך במערכת הפעלה, אני עובד עם XP. 9. חנות באזור אשדוד, העדפה לivory 11. אני עובד עם שני מסכים (בגלל נוחות לא גראפיקה) אז כרטיס מסך קצת יותר חזק. בעיקרון מחשב שקט מאוד, שיחזיק מספר שנים. תודה
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
CPU AMD Price Units Total Athlon XP 2500+(512k 333) 580 NIS M.BOARDS for AMD ABIT Price Units Total NF7 (nForce2)lan,usb2 510 NIS MEMORY DDR 400 Price Units Total 256MB Elixir 250 NIS VGA CARDS Leadtek Price Units Total GF 4 MX440 DDR 64MB,TV +VIVO 280 NIS HARDS DISKS WESTERN DIGITAL Price Units Total 60 GB 7200 ATA-100 410 NIS Floppy/CD/DVD FLOPPY Price Units Total Teac 1.44 50 NIS Floppy/CD/DVD CD-ROM Price Units Total LG x52 100 NIS CASES Price Units Total ATX MIDI 400W usb,p.stab. 180 NIS MONITORS IIYAMA Price Units Total 17''V.M. PRO1403 660 NIS KEYBOARD Price Units Total MS Internet + MS Mouse Optical 120 NIS סה"כ 3140 ש"ח האם לא עדיף הלוח של …
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום! קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת מה אתם חשובים על המפרט ואם יש משהו שצריך לשפר/להוסיף (כמו קירור וכו'). המפרט: [TABLE=width: 640] [TR] [TD][TABLE=align: right] [TR] [TD] [/TD] [TD]שם הפריט [/TD] [TD]אחריות [/TD] [TD]מק"ט [/TD] [TD]כמות [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD] Intel Haswell Core i5 4460 Socket 1150 6MB 3.2Ghz Box [/TD] [TD] 3 שנים [/TD] [TD] inti54460B [/TD] [TD] 1 [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD] Gigabyte GA-B85M-D2V Socket 1150 B85 Chipset VGA+DVI [/TD] [TD] 3 שנים [/TD] [TD] GBGBB85MD2V [/TD] [TD] 1 [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD] Kingston 8GB (8GBx1) DDR3 1600MHZ CL11 KVR1600/8G KVR16N11S8 [/TD] […
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
עדיף 14", כי בבית יהיה מחובר למסך חיצוני, וכשלא בבית, אני רוצה להפחית במשקל. זמן סוללה ארוך גם יהיה נחמד. לא יודע אם זה המקום לשאול - אבל ניידים עם מעבדי Snapdragon, מהווים תחרות לאינטל ו-AMD?
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מחפש המלצה ללפטופ עד מחיר 1100$+- לקנייה בארהב. מבקש מסך 13-14 אינצ אבל שיהיה יחסית חזק, בבית הוא יחובר למסך חיצוני וללימודים הוא יהיה נייד ולכן חשוב גם זמן סוללה טוב. אשמח להמלצה.
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-