עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Guy King,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד, עד איזור ה-3.5 אש"ח. יש לי כרגע IBM T42, ואני לא יכול לוותר על ה-trackpoint, כך שזה תנאי הכרחי. גם מסך מאט הוא תנאי הכרחי. אני מעדיף מאוד שיהיה עם WIN7 ולפחות 3 ג'יגה זיכרון. כל שאר הפרטים פחות חשובים. אילו מחשבים עונים על הדרישות האלו?

• 5 תגובות
    • 971 צפיות
  2. אני רוצה לקנות מחשב להורים שלי לצרכים בסיסיים: מייל, אינטרנט, סקייפ ואופיס. מה שחשוב לדעתי זה רק להשאיר אופציה להוסיף זיכרון בהמשך ולכן רצוי לקחת לוח אם התומך ב- DDR2. חשבתי לקנות באחת הרשתות: אייבורי או KSP. אני יודע שתיהן לא משהו, אבל בכל מקרה מי העדיפה בין שתיהן? איזו מפרט שלהם הכי מתאים לצרכים האלה? תודה

• 5 תגובות
    • 949 צפיות
  3. מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 OEM כמות: 1 - מחיר: ¤353 קירור למעבד: Zalman 9500 AT S775לא בטוח לגביו ... אולי יש למישהו המלצה למשהו טוב אבל זול יותר ??? כמות: 1 - מחיר: ¤250 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤533 מארז: Raidmax Sagitta + Window Black 2x120MM+1x80 LED FSP400W לא בטוח לגביו שמתי בגלל השילוב עם ספק כמות: 1 - מחיר: ¤464 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤230 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1308 כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 כמות: 1 - מחיר: ¤159 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות …

• 5 תגובות
    • 687 צפיות
  4. המחשב יריץ משחקים רוב הזמן.. מסך 22" ותקציב של 3.5K (למרות החריגה הזעומה...) מה אתם אומרים ? כדאי לשנות משהו ? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤849 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤465 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 500GB SATA2 16MB ¤298 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤275 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤801 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S485512D3 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200S X20 …

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  5. Started by ilaNNN,

אוקי החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש.. בעיקר למשחקים.. אני משחק במשחקים כמו WORLD OF WARCAFT ו HALF LIFE 2 אני יכול לשלם 5אלף שקלים -+ כולל מסך... שהמסך לא יהיה ממש יקר... לא צריך משהו ממש מיוחד ... ושלא יהיה LCD או משהו כזה... אני לא צריך עכבר ורמקולים... אני יכול לחרוג בעוד 500 שקל או משהו... העיקר שיהיה משהו טוב שיחזיק זמן שחכתי להוסיף שאני לא מתכוון לעשות OC או משהו כזה... אני לא מבין בזה ומעדיף לא להסתבך

• 5 תגובות
    • 627 צפיות
  6. שלום אני מחפש מחשב נייד שמתאים גם למשחקים חדשים וכבדים וגם לעבודה רגילה (אינטרנט, אופיס וכו..). מה התקציב למחשב שכזה? אני הרי מניח שמחשב ב 4-5K לא מתאים להגדרה. אני אשמח להמלצות גם לדגמים ספציפיים. תודה למי שימליץ וייעזור.

7. Started by Bypass,

נראה שה DV6000 הישן והטוב שלי הלך אתמול לעולמו, ביפ אחד ארוך ושניים קצרים בהפעלה וכלום, נראה שזה קשור לכרטיס גרפי ששווק חיים אחרי כ 8 או 9 שנים של שירות נאמן... דרישות : שום דבר מיוחד,רק שיהיה אול ראונדר ויוכל לעשות קצת והרבה מהכל בצורה סבירה, וביחוד אמינות ויציבות. מעדיף מסך גדול, 15.6. לא מעונין בדגמים זולים מדי. אין ממש הגבלה בתקציב, משהו בין 4 ל - 7K אני מניח. יש כל כך הרבה דגמים שאני פשוט אבוד... תודה רבה לממליצים.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם אני מחפש מחשב למשחקים כמו שרשמתי בכותרת אין צורך במסך/ מקלדת/ עכבר וכוכוכו אני לא מתכוון לעשות OC עוד דבר יכול להיות שבעתיד אני יתחיל לעסוק בתחום המוזיקה והרדיו אז חשוב לי שיהיה כרטיס קול טוב, לא יקר מיד דבר נוסף, שיהיה כרטיס טלויזיה במחשב גם לא יקר מידי תודה רבה לכל העוזרים=]=]=]

• 5 תגובות
    • 552 צפיות
  9. Started by jazzman,

היי אני צריך את עזרתכם המקצועית בבניית מחשב בתקציב הזול ביותר האפשרי כך שיסחוב CUBASE 5 בצורה סבירה +. המחשב הוא לבית (לא לאולפן מקצועי), אבל עדיין צריך שיסחוב פלאג-אינים ואפקטים בצורה סבירה, ורצוי מעל 10 ערוצים. בנוסף אני משתמש היום בWIN XP, וחושב אולי לשדרג ל WIN 7. לא יודע עדיין. אשמח לדיעות. בעניין התקציב, אני יודע שזה קשה, אבל קיויתי לרדת מאלפיים ש"ח (מארז בלבד, ללא מסך ומקלדות וכו'..), ולהשתמש בחלקים מהמחשב שלי (כמו צורב, כרטיס TV שיש לי וכו'..). המון תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. לא מתוכנן OC כרטיס מסך שיהיה כי כדאי לקנייה בתקופה הזאת והכי טוב כרגע.( בעל יציאת DVI לעתיד שיהיה לי מסך נורמלי...) אין צורך בצורב DVD ( כבר יש ) אין צורך במסך מעוניין בכרטיס קול טוב עם רמקולים ( העדפה ל5.1 ) עכבר Logitch mx518 ( אני יקנה 130 שקל מנועהקומפ) תודה לכם

• 5 תגובות
    • 651 צפיות
  11. שלום לכולם, לרגל בת המצווה של האחיינית שלי היא ביקשה במקום מסיבה מחשב נייד. אשמח לעזרתכם בבחירתו. התקציב - עד 3,000 ש"ח. דרישות: משקל - עד 3 ק"ג (למעשה 3 ק"ג זה אידיאלי, ככה היא תצליח להרים אותו והאחים הקטנים שלה לא). שימושים - לימודים, מוזיקה, סרטים, שיתוף קבצים (ולכן נפח כונן גבוה) ומשחקים בסיסיים מאד (ממש בסיסיים, לפי דעתי אולי אפילו אפשר להתעלם מהשימוש הזה, רוב המחשבים יתאימו בקטע הזה). גודל מסך - שיהיה נוח לראות בו סרטים (כי יעדיפו לא לחבר לטלוויזיה). כונן קשיח - לפחות 250GB (עדיף יותר), אם כי תמיד היא יכולה לקנות כונן חיצוני. כעיקרון המחשב לא יצא מהבית אז זמן סוללה לא ממש עקרוני. שיהיה צורב DVD (זה לא סטנדרטי כבר?). חשובה האמינות. כמו כן כדאי (אם אפשרי) שהמחשב יהיה…

• 5 תגובות
    • 702 צפיות
  12. שלום חברים, אני מחפש עזרה בהרכבת מפרט למחשב נייח לשימוש משרדי אינטנסיבי ע"פ הפירוט מטה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לעבודה משרדית מרובת חלונות - כל הזמן עשרות חלונות פתוחים במקביל - זהו אופי העבודה - אני מדבר על לשוניות בדפדפן, כל תוכנות אופיס כולל אקסס, וורד, פאוורפוינט, אאוטלוק, אקסל - כולן במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צריך להיות מסוגל לפתוח קבצי tif ו- PDF גד…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שבוע טוב! ראיתי את המחשב הזה http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2159&catId=40 של סוני ויש בו כל מה שאני מחפש, מה דעתכם עליו האם הוא אמין מספיק? בנוסף,רציתי לדעת איך הם בתחום של שירות ואחריות והאם יש למישהו ניסיון עם המחשבים שלהם? תודה רבה.

14. שלום לכולם. ההורים הסכימו לי לקנות מחשב חדש, שהתקציב שלו יכול להגיע עד ל5.5K במקס'. אני לא גיימר כבד. לא חשוב לי שיהיה 200 פריימים לשניה ברזולוציה הכי גבוהה. אז ככה, אני צריך שתעזרו לי למצוא מפרט טוב למחשב החדש והנה מה שאני צריך שיהיה בו: מעבד: לא קונרו...אני לא רוצה לטחון 30 אחוז מהתקציב רק על מעבד. יספיק לי אפילו AMD 64 3800X2 AM2 לוח אם: שיתאים למעבד שציינתי, שלא יכלול כרטיס מסך מובנה, ושיכלול את כל הדברים הבסיסיים (usb2, sound,pciE,DDR2,SATA2) עדין מחברה מוכרת וטובה. זכרונות: 1G יספיק. חשוב לי שאם אתם מוסיפים זכרון אז שיהיה לו תזמונים טובים, בעל חברה מוכרת, ושיהיו טובים (עדיפות לdual channel) ו-DDR2 כרטיס מסך: כמו שאמרתי, FPS מעל 50-60 ברזולוציה 1024X768 זה המ…

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  15. Started by n_aviv1,

תקציב :3000-3600 ש"ח ללא ציוד היקפי, ללא מסך למשתמש שאני חושב הוא אפילו לא יודע מה זה אוברקלוק (אלא אם אני הזכרתי את זה מתישהו) כך שאין צורך בתאימות לאוברקלוק מפתח תקווה, כנראה שהוא מתכנן לקנות מKSP אני לא בטוח אם הוא רוצה גם מערכת הפעלה (אני אבדוק) הרכבה הכרחית אני לא יודע אם יש לו התנגדות כלשהי לAMD (גם מבחינת כרטיס מסך וגם מבחינת מעבד) כי הוא לא ממש מתמצא... בעיקרון יש משחק אחד שאני יודע שהוא רוצה שהמחשב יריץ וזה heroes 5 ו6 (למרות שני מניח גם מפרט ב2000 ש"ח יריץ אותו...)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היות ויש לי 6800gt חיפשתי לוח שמכיל חריץ agp וגם חריץ pci-e בשביל האפשרות לשדרג כרטיס מסך בעתיד. ההעדפה המקורית שלי היתה לוח 939+agp+pci-e +venice 3000, אולם לא מצאתי כזה עבור מעבד amd. בתור gamer מה שחשוב לי זה כרטיס המסך והאפשרות לשדרגו, משום שידוע לי שהגורם שהכי קריטי בהרצת מישחקים הוא כרטיס המסך ולא המעבד, כך שפניתי לכיוון intel. ומצאתי לוח שעונה לכאורה לדרישות asua vintage pe2 חיפשתי ביקורות מקיפות על הלוח אם הזה : mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1428&lg=0 www.linux-tested.com/results/asus_vintage-pe2.htm newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16856110035 אולם לא מצאתי וזה הדליק אצלי נורה אדומה שאולי מדובר באיזה מוטצייה עם ביצועים עלובים אולם לא מצאתי…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Guyn,

היי חברים, הביעו דעתכם על מפרט לעבודה משרדית בלבד: מעבד Intel Pentium D 820 2.8Ghz 800mhz לוח אם GA 8I945 GZME-RH כרטיס מסך מובנה זיכרון Kingston 2X512mb ddr2 533mhz כונן קשיח Western Digital 160GB Sata II כונן אופטי LG DVD-RW מארז ATX סטנדרטי המחיר הכולל הוא 2550 שקל

• 5 תגובות
    • 870 צפיות
  18. Started by homart,

שלום כולם, מה שלומכם? אני מחפש להחליף את הלפטופ שלי. אני יודע ששני המחשבים האלו שונים בתכלית, אבל זu בעצם השאלה האם להישאר בווינדוס או לעבור למק. נמאס לי קצת מהעייפות של ווינדוס, אני לא יכול עם המחשים שנתקעים כל הזמן, והבנתי שבמק זהלא קורה חשוב לי מאוד שיהיה במחשב זיכרון ssd, לפחות 8 gb זכרון פנימי , ושיהיה קל ונייד עם סוללה גבוהה. מסך 13.3 מט המחשב הוא לבעיצועים סטודנטיאלים בעיקר, אבל חייב לטוס, בלי בעיות ובלי להיתקע, ותריך להישאר לפחות ל4-5 שנים במצב טוב :-) התקציב, 6.5-7K , כל הצעות אחרות יתקבלו בברכה הסמסונג הנל הוא הטוב ביותר שמצאתי בקטגוריה (נרחיב לו את הזיכרון הפנימי) והמק הזה הוא הטוב ביותר שאפל מציעים במסכי 13.3. (ידוע שהמק חורג מהתקציב, זה בסדר :-) יום טוב לכו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. נפח 40 או 80. הבנתי שצריך דיסק מיוחד לדגם הזה אחרת הוא נותן הודעת שגיאה. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by zilor,

שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by lidorkalfa,

אהלן, ככה, קניתי את הלפטופ הזה (קישור), יותר נכון הזמנתי ואני אמור להגיע לסניף לקחת אותו ביום חמישי הקרוב.. Specifications: Key Specifications 3rd generation Intel® Core™ i7-3630QM processor Genuine Windows® 8 64 bit [TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: #FFFFFF] [TD=width: 70%, align: right][TABLE=width: 672] [TR=bgcolor: #FFFFFF] [TD=align: right]"15.6 1366x768 LED Display [/TD] [/TR] [/TABLE] NVIDIA® GeForce® GTX 660M 2GB graphics[/TD] [/TR] [/TABLE] 8GB DDR3-12800, 1600Mhz 1TB HDD Integrated Bluetooth® & high-speed 802.11b/g/n Wi-Fi USB2.0, USB3.0 connectors & 6in1 card reader Integrated Blu-Ray drive Integrated 1.0M (720p HD) webcam Dolby® Ho…

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  22. חשבתי על המפרט הבא : Athlon 64 5000+ (Socket AM2) X2 DualCore‎ 345 ש"ח Gigabyte - MA78GM-S2H AM2+, 780G, DDR2 1066 HDMI‎ 400 ש"ח 2GB Kingston Value 180 ש"ח Gigabyte - HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0‎ 940 ש"ח Seagate - 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II‎ 290 ש"ח LG - DVD±RW GH20NS x20 Black SATA 120 ש"ח פה בערך נתקעתי עם התקציב, אם תוכלו להמשיך מכאן ולהוסיף מארז, קירור מקלדת (אם צריך ספק) ומסך רחב 20-22 אינץ' תודה רבה

• 5 תגובות
    • 580 צפיות
  23. חשבתי ביינתים על הדבר הזה: AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor BOX DFI NF4 ULTRA INFINITY PQI 400MHZ PC3200 DUAL CHANNEL 1024MB Mirrored Black Copper 2-3-3-6 FSP 350W LGA775 24pin SATA 12cm Club3D Radeon X800RX 256MB (הX800GT הכי זול ומשתלם בשוק) את שאר החלקים יש לי. מטרת המחשב היא אינטרנט ואיסיקיו והמון שיתוף קבצים וגם משחק או שתיים מדי פעם לא יזיק,וגם פוטושופ. חובה שהלוח יהיה ABIT או DFI. חובה מעבד AMD. חובה 1GB זיכרון (מה שמאוד משפיע בגרפיקה דו-מימדית ומשחקים). תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  24. שלום, אני מעוניינת במחשב לעבודה משרדית (אינטרנט + אופיס) ולעבודה עם תכנות כמו מטלב, בתקציב של עד 2500 ש"ח. ללא ציוד הקפי, למעט עכבר - האם יש למישהו המלצה לעכבר אופטי, לא אלחוטי, בלי הרבה כפתורים ובעיקר נח? ללא כונן תקליטורים או צורב, ללא מערכת הפעלה, ללא OC. העיצוב לא חשוב. כונן קשיח גדול - רצוי שניים (אחד לתכנות, אחד לקבצים). תודה מראש לכל המשיבים!

25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו + גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.