ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מפרט למחשב למשחקים חזקים אבל התקציב שלי לעכשיו הוא מקסימום 1800 אז אני מחפש מחשב שיהיה לו לוח אם טוב שיתמוך בכל המעבדים החדשים כדי שאני יוכל לשדרג אותו... אני לא צריך במפרט כרטיס מסך כי יש לי כבר GF 7300 לא צריך צורב ולא מעכת הפעלה המסך שלי הוא LG L1750SQ בגודל 17 אינטש רזולוציה 1280X1024 אין לי חנות מועדפת רק חנות באיזור הרצליה
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום מכובדיי, ברצוני להתחדש במחשב מדיה סנטר חדש לסלון. חשוב שיריץ סרטים באיכות HD חלק ובלי בעיות ויהיה עמיד לאורך זמן. בחנות מסויימת הציעו לי את המחשב עם המפרט הבא: מארז- HEC Mini ITX - 268x318x70mm לוח אם- Intel - DG45FC HDMI and DVI outputs מעבד- Intel Pentium Dual Core E5300 Memory 2 gig 800 Hard Disk-1 Tera D1 מחיר: בסביבות 1500 ש"ח מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם. (עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים) בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול). מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב. דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות. הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברשותי dell latitude e4300 ועליו מותקן win7. כמו שרשום בכותרת המע' מזהה את הדיוידי הפנימי ככונן חיצוני, כיצד ניתן לתקן זאת? אם זה משנה אז ההארד דיסק מחולק ל-2.
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
-
-
היי אנא עצתכם למפרט למחשב רינדור שיעבוד עם 3DSMAX, MENTALRAY, VRAY, PHOTOSHOP תודה רבה מיכל
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
יש לי נייד Vaio בעל מפרט חזק מאוד שניקנה בארה"ב. שהמסך שלו נפגע בהמך טיסה (על ידי כנראה). האחריות לא מכסה נזק כזה. עלות התיקון המשעורת בארה"ב היא 700 $ לערך. המחשב הוא בן 5 חודשים. הדגם לא נמכר בארץ. יש לי שתי שאלות. 1. המלצה למעבדה אמינה בארץ לתיקון ניידים. 2. זאת שאלה קצת סובייקטיבית אז סליחה מראש. אני שוקל למכור אותו (כמובן בקיזוז עלות התיקון) במחיר שיכסה לי לפחות חלק. מחשב עם מפרט כזה שאני אפרט בסוף עולה כאן לדעתי קרוב ל9000 ש"ח. אני רוצה לשמוע את דעתכם אם זה ריאלי או כדאי. להלן המיפרט: דגם המחשב הוא: VPCF11, Core i7 Q720 1.6Ghz, 64 bit 4 GB RAM 1333 Mhz 500 GB HD 7200 rpm 16.4" LCD nVidia GeForce 330M with 1 GB dedicated memory. HD 6 cell battery, bluray אם למכור א…
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
תקציב עד עד 2500 שקל, שהמשחקים יעבדו עליו חלק תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
מטרה תחליף למחשב שולחני חשבתי לכיוון של הalienware אבל השאלה האם הוא שווה את המחיר g240m 320gb i3 3g. סוללה 9 תאים בסביבות ה׳ 1400 $ אבל נראה לי אפשר להביא מחשב עם רכיבים יותר טובים ב׳ 1400$ יש הצעות ?
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
במדור מפרטים מומלצים כתוב שהם כבר מעודכנים, אבל בתאריך על כל מפרט כתוב שהם עדיים מעודכנים למרץ/אפריל ולא ליולי. מה נכון? מתי יושלם העדכון ליולי/אוגוסט?
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
TL;DR - מערכת גיימינג עד סכום 4500 שח, ללא מסך כונן קשיח וציוד היקפי. לרכישה באיזור המרכז. 1. מה התקציב המקסימלי? כמו שכתוב בכותרת עד 4500 (התקציב אינו חקוק באבן וניתן לחריגה אם התמורה אכן שווה את זה) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ראה לעיל, אך הכלל המנחה אותי הוא מערכת הוא מערכת בעלת ערך FPD גבוה (כן, FPD = frames per dollar) אני מוכן להשקיע 10% יותר על מנת לקבל 15% ביצועים וכו', לא מתכוון להוציא כסף על מנת להוציא כסף או על מנת לקבל תמורה זניחה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הקו המנחה הוא 4500 ש"ח, מוכן לחרוג אם פריט מסוים שלא ניתן לוותר עליו דורש זאת, אך המטרה היא לפגוע איפשהו קרוב לסימן ה4.5 אלף 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבוד…
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד Intel Core i5-650 Tray אשר חברה שלי קיבלה היות והיא עובדת באינטל (כן, היא הגבר במשפחה). המחשב מיועד עבורי (סטדונט) והוא אמור להתמודד עם תוכנות מידול הנדסיות (solidworks וכו'), photoshop, matlab ואולי עוד מספר תוכנות גרפיקה כבדות יחסית. אין ספק שעבור התוכנות הנ"ל יש לקנות מחשב יקר ויוקרתי, אך לצערי קצרה ידי מלהשיג את הסכומים שעליהם מדברים במפרטים עבור מחשבי גרפיקה בשרשורי ה-"דביק". בנוסף, אין לי צורך כעת בציוד נלווה ואינני בטוח לגבי מודינג וכו' (נניח שאין צורך). לכן, ברצוני לקבל חוות דעת על המפרט הבא שאמור להתלוות אל המעבד שברשותי, כאשר המטרה היא לא לעבור את ה-2500 ש"ח (אשמח אף אם תוכלו להציע מפרטים חסכוניים יותר עבור אותם הביצועים): לוח אם Gigabyte G…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ה1. מה התקציב המקסימלי? 5,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג, תכני HD, עבודה משרדית א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920X1080 FHD * באיזה סוג משחקים תשחקו? כל משחק חדש הוא אופצייה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? …
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין סיבה מיוחד להשאיר כסף, אלה אם השינוי לא מהותי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1050*1680 * באיזה סוג משחקים תשחקו? הכל * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שיעבוד טוב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק…
-
- 5 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכולם לחבר שלי יש עוד מעט יום הולדת והוא רוצה לקנות מחשב נייד כמתנה. הצרכים שלו הם רגילים הוא צופה בסרטים,משתמש באינטרנט וכו. הוא לא צריך מחשב נייד קטן רצוי מסך בגודל 15.6/15.4 משקל בנוני עד 2.7 רצוי זמן סוללה לא קצר מידי(לא 3 שעות) רצוי יציאות עדקניות כמו DVI,HDMI שיהיה בלוטות ואלחוטי וכמובן צורב DVD ולא דרוש כונן גדול מידי 250+ תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
הי, אני מחפס לפטופ עם הפרמטרים הבאים: מסך 12-13 אינצ' יציאת HDMI ויכולת להקרין HD בצורה חלקה (רוצה לחבר לטלויזיה) ללא DVD פנימי תקציב 3000 (טיפה גמיש) הקושי העיקרי שנתקלתי בו הוא היכולת להקרין סרטים...אין לי מושג מה אני צריך בשביל זה [br]פורסם בתאריך: 26.07.2010 בשעה 21:42:56 למשל המחשב הבא מספיק חזק ל-HD ?http://www.fre.co.il/getProduct.php?pid=1631
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב ללימודים שעלול גם להיות המחשב היחיד שיהיה לי בשנתיים הקרובות. מחפש מצד אחד מסך שיהיה כמה שיותר גדול לפחות 13' מצד שני שיהיה קל (לקחת ללימודים כל יום) ומקלדת נוחה ביצועים שישתוו למחשב הנוכחי (הלא נייד)- athlon x2 3800 רצוי כונן DVD צורב די מאוהב בthinkpad ושוקל את הedge 14 מתקשה לבחור כבר שנה אם יש לכם המלצה על חנות אז בכלל טוב שאלה חצי קשורה: המעבד הגרפי של אינטל 4500 תומך ב T&L?
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
בנטבוק Dell Inspiron Mini 12 שהיה עם ויסטה, הותקן 7 בשדרוג. מאז מופיעים פסים צבעוניים על חלונות התוכנות השונות, עד שהחלון מתאושש. כל המסך פשוט מתמלא פסים רוחביים בשלל צבעים. סריקות שונות ומשונות מראות שהמחשב שלי נקי, אך עדיין. בנוסף, הפסים הללו ממלאים את המסך של המדיה פלייר, כך שמלבד הסאונד לא רואים כלום. זה קורה לעיתים בעת פתיחת חלון חדש או קיים פתוח. דפדפן, מסנג'ר, נגן מדיה.. יכול להעלם תוך דקה או יותר או לחילופין להשאר (כמו במקרה של הנגן). מצ"ב צילום מסך: שימו לב שזה בעצם ממלא רק את שטח שולחן העבודה, ה-taskbar דווקא נשאר בסדר... מוזר. ניסיתי להתקין את הדרייברים האלה, אבל זה הפסיק באמצע בטענה שאינו תואם דרישות המערכת. ממה זה יכול לנבוע? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב נייד (PCG-6P2L (sony פירמטתי את המחשב ואין לי את הדיסק של הדרייבר אני לא מוצא דריבר אפשר בבקשה לינק להורדת דריבר תודה
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אז ככה.. בזמן האחרון המחשב שלי כל הזמן נופל.. אין לי אחריות.. ואני רוצה להכין מצב שנדפק לי אחד מהרכיבים.. אז אני כבר אצטרך להחליף את כל המחשב.. אני לא צריך מפרט מלא.. אלא מפרט של עד 4000~5000 ככה בלי ספק צורב וכונן DVD ומארז. אם ישאר לי בסוף עוד כסף אני אחליף מארז.. יש לי CM690.. ולעשות לי בבקשה שתי מפרטים, אחד עם כרטיס מסך, ואחד בלי. כלומר ככה: מפרט 1: מעבד לוח אם זיכרונות קירורים מפרט 2: מעבד לוח אם זיכרונות קירורים כרטיס מסך
-
- 0 תגובות
- 515 צפיות
-
-
קודם כל אפתח ואומר שלום ותודה לכל הקוראים והעונים, אז המצב הוא כדלהלן: ברשותי מחשב בן 3.5 שנים. לוח אם אינטל dp965lt מעבד CORE 2 DUO E6400 זכרון 1GB 800 MHZ כרטיס מסך PALIT 7600GS HD- יש מספיק.. מערכת הפעלה XP SP2 השימושים העיקריים במחשב הם :צפייה בסרטי HD וFHD ומעט משחקים..בעיקר NFS CARBON כרגע וPES כאשר לא פוסל אופציות של משחקים קצת כבדים יותר אם ניתן יהיה בעזרת השדרוג... השאלה שלי היא האם ניתן ליצור שיפור בחווית הצפייה באמצעות שדרוג לכרטיס מסך טוב יותר ובמידה וניתן מהו הכרטיס המומלץ (בשיקולי עלות תועלת) וכמו כן מה עוד מומלץ וניתן לשדרג במחשב ? שאלה נוספת, האם החלפת מערכת ההפעלה לווינדוס 7 תשפר מדדים מסוימים מבחינת ההיבטים הנל? ובמידה וכן, האם ניתן להתקין 7 על לוח אם זה…
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד LENOVO T410 ופלזמה של LG אני מעוניינת לחבר את הנייד לטלויזיה. איזה כבל אני צריכה ואיפה קונים אותו?
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
כאמור, הכוונה היא מחשב לעבודה משרדית בלבד - אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. משחקים בשלב זה לא מתוכננים בכלל, ואם כן - דברים פשוטים שלא מצריכים כרטיס מסך חיצוני. לא מתוכנן OC. יש חשיבות גדולה לנוחות/אמינות, פחות לביצועים. מעבד - ההתמקדות שלי כרגע היא במעבדי אינטל, כי אני מכיר אותם יותר ויודע להעריך פלוס מינוס מה כל אחד שווה. אני לא פוסל AMD אם יש משהו יותר משתלם ברמות מחיר אלה (זה כמובן משליך גם על בחירת לוח/צ'יפסט). לוח - מעדיף של ASUS, על סמך ניסיון חיובי שיש לי איתם ועם הBIOSים שלהם. זכרון - 2GB יספיק. חברה לא משנה, כל עוד זה עובד. דיסק קשיח - אפילו 160GB היה מספיק, אבל כנראה אלך על 500GB, כי ההבדלים במחיר בינם לבין הקטנים יותר זניחים ממש. גם לא משנה החברה. צורב…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד lg r405 והתקנתי לו ווינדוס 7. שאני בא להתקין את הדרייבר שלו מהדיסק הוא אומר לי שהגירסא לא מתאימה למערכת הפעלה. אני יכול לשמוע מוזיקה והכל אבל המיקרופון לא עובד. למישהו יש מושג איפה אני יכול למצוא דרייבר לווינדוס 7(חיפשתי בגוגל הם לא עבדו) או איך לפתור את הבעיה עם המיקרופון. בתודה מראש חגי.
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, ולאופיס. איך צורך במסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין צורך בכונן קשיח גדול, רק התצורה האופטימלית של מחשב עם דגש על מקסום הביצועים של מעבד, לוח אם זכרונות בתקציב הזה. רצוי ספק לא ג'נרי. תודה גלעד
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
אני קונה מחשב השבוע במחיר של 4000 ש'ח מפרט מחשב תגידו לי אם זה טוב בבקשה Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray inti5650T Gigabyte GA-EP41T-UD3L P41 CHIPSET OCZ 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 Reaper HPC Edition Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ Forsa GeForce GT240 1GB GDDR3 PCIe LG L227WTP 22" 1:30000 1680x1050 2ms סט רמקולים SonicGear EGo 3 מקלדת+עכבר כמובן בתודה מראש.[br]פורסם בתאריך: 26.07.2010 בשעה 13:06:39 רוצה מחשב שיעלו לי משחקים כמו GTA IV ומאפיה 2 שצריך לצאת משחקים טובים [br]פורסם בתאריך: 26.07.2010 בשעה 13:07:45שכחתי לציין צורב צורב dvdrw duailayer 22 sataוספק כח מארז מקצועי sama כולל ספק מקצועי truepower 550w
-
- 7 תגובות
- 776 צפיות
-