ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
קרוב משפחה שלי קיבל הצעת מחיר, וביקש ממני להעריך אם היא סבירה יחסית למחיר. האם תוכלו לחוות דעתכם? המפרט לא כולל מסך, והמחשב ישמש למטרות משרדיות (וחשובה מאוד המהירות, כך שאם יש צורך בחריגה קטנה, אפשר) לוח אם INTEL WARRENSBURG CORE I P55 מעבד I5 QC 750 2.66 8M כרטיס מסך GF210GT X16 PCI-E 512MB דיסק WD SATA 7200 500GB ספק כח HEC-350TE-2WK 80PLUS ATX2.2 350W זכרון 2GB DDR3-1333 צורב מארז 1FAN+63RA HEC סה"כ 3300 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין במפרט למחשב חדש 1. התקציב: 2000 עד 2500. 2. השימושים הצפויים של המחשב עבודה משרדית (לצורך פרנסה) וגם ביתית, אינטרנט, אופיס/וורד, סרטים והורדות באימיול. אלו השימושים העיקריים. ללא משחקים, אבל אני משתמש לפעמים בסימולטור להטסת מסוקים שנקרא REALFLIGHT G4 * המחשב הולך לעבוד מס' ימים ברציפות בגלל אופי העבודה וגם בגלל ההורדות. * הרזולוציה של המסך היא 1920X 1200 (מסך סמסונג 26 אינצ') שמגיע עם כניסות DVI' HDMI למחשב תתחבר מערכת סאונד של 5.1. 3. ללא צורך בציוד היקפי. 4. זקוק גם לצורב DVD. 5. אני צריך את המחשב עם מערכת הפעלה (רצוי WINDOWS 7 בעברית. אני צריך גם תוכנת אופיס, אבל לא בטוח שהתקציב יספיק...) אני לא יודע מה ההבדל בין מערכת הפעלה 64 …
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת יש לי בעיה בבהירות של המסך הוא ככה מדיי וכמעט שלא רואים כלום. המחשב הוא lenovo .מישהו יודע מה מקשיי הבהירות ? בבקשה תעזרו לי דחוף.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הנטבוק הוא למטרת לימודים , אינטרנט ואופיס ואולי קצת סרטים חשוב :זמן סוללה ארוך , משקל נמוך ,אין צורך ביציאות מיוחדות או בכונן אופטי מה שכן חשוב שתהיה אחריות בין לאומית שאוכל לנצל אותה בארץ הקודש אם אתם מכירים גם חנויות באזור מנהטן שכדאי לקנות מהם או שאתם יודעים שיש להן מבחר מעניין זה יכול לעזור ! תודה!
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
היי, במדור מפרטים יש את המחשב הזה באיזור 1700. http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133344§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 יש אפשרות לכווץ אותו לתחום ה-1600 ולעדכן במידת האפשר מפרט רצוי מנועה בנשר. מדובר באופיס ואינטרנט בלבד
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה. אני מחפש מפרט לחבר שרוצה לקנות מחשב חדש למשחקים וסרטים. אני קצת חלוד אז אני מבקש מכם שתעזרו לי לבחור לו מפרט טוב. התקציב, כאמור, הוא עד 5K. נסו לנצל את התקציב כמה שיותר, הוא מצפה שהמחשב יחזיק לפחות לכמה שנים (וכן, ניסיתי להסביר לו שאי אפשר להבטיח את זה). אל תחרגו בהרבה מהתקציב - כמה מאות מעבר לרף החמש אלף זה די והותר. יש לו מסך 24" והוא מעוניין לנצל אותו עד הסוף, ככה שצריך כרטיס מסך חזק שיחזיק את הרזולוציות הגבוהות. סוג המשחקים שהוא ישחק הם המשחקים החדשים ביותר על ההגדרות הגבוהות ביותר (הוא פריק של גראפיקה וכאלה), ובכל הסרטים הוא צופה ב-HD. המפרט צריך להיות מורכב ממארז וחומרה בלבד - ללא ציוד הקפי. צריך הכל הכל הכל (כולל כונן ו-HDD). לא כ"כ חשוב הרעש, אבל בבקשה …
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
הציעו לי בבזק מחשב נייד דגם Aspire AS5732Z של ACER ב2500 וב36 תשלומים, אם אני מתחבר אליהם לADSL. האם הדגם הזה שווה את המחיר שהם מבקשים? אני צריך את המחשב רק לגלישה ושימושים כלליים.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 3 וחצי שנים שמתחיל קצת להתעייף (ולהרעיש) המפרט שלו: מעבד - PD 2.8 4M DUALCORE לוח - INTEL G965 דיסק קשיח - 250 , 160 , 80 זכרון - 1GB DDR3 667 *2 צורב DVD LG ספק 300W יש טעם לשדרג את המעבד למעבד הבא - Pentium E6500, 2.93GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore או שעדיף לשים כסף בצד ולקנות חדש?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא עד 5 אלף אפשר לחרוג לחסוך כמה שאפשר 2. השימושים הצפויים של המחשב זה בעיקר משחקים א) שימוש עיקרי : משחקים +גלישה ותדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * proview 22 אינצ' * משחקים חדשים ושעתידים לצאת * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד: גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (6) 7. האם מתוכנן אוברקלוק כן אוברקלוק עתידי (בינוני). 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: לא. וכן הרכבת המחשב בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?כ…
-
- 35 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב למשחקים חזקים אבל התקציב שלי לעכשיו הוא מקסימום 1800 אז אני מחפש מחשב שיהיה לו לוח אם טוב שיתמוך בכל המעבדים החדשים כדי שאני יוכל לשדרג אותו... אני לא צריך במפרט כרטיס מסך כי יש לי כבר GF 7300 לא צריך צורב ולא מעכת הפעלה המסך שלי הוא LG L1750SQ בגודל 17 אינטש רזולוציה 1280X1024 אין לי חנות מועדפת רק חנות באיזור הרצליה
-
- 7 תגובות
- 888 צפיות
-
-
שלום מכובדיי, ברצוני להתחדש במחשב מדיה סנטר חדש לסלון. חשוב שיריץ סרטים באיכות HD חלק ובלי בעיות ויהיה עמיד לאורך זמן. בחנות מסויימת הציעו לי את המחשב עם המפרט הבא: מארז- HEC Mini ITX - 268x318x70mm לוח אם- Intel - DG45FC HDMI and DVI outputs מעבד- Intel Pentium Dual Core E5300 Memory 2 gig 800 Hard Disk-1 Tera D1 מחיר: בסביבות 1500 ש"ח מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם. (עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים) בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול). מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב. דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות. הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברשותי dell latitude e4300 ועליו מותקן win7. כמו שרשום בכותרת המע' מזהה את הדיוידי הפנימי ככונן חיצוני, כיצד ניתן לתקן זאת? אם זה משנה אז ההארד דיסק מחולק ל-2.
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
-
-
היי אנא עצתכם למפרט למחשב רינדור שיעבוד עם 3DSMAX, MENTALRAY, VRAY, PHOTOSHOP תודה רבה מיכל
-
- 1 תגובה
- 597 צפיות
-
-
יש לי נייד Vaio בעל מפרט חזק מאוד שניקנה בארה"ב. שהמסך שלו נפגע בהמך טיסה (על ידי כנראה). האחריות לא מכסה נזק כזה. עלות התיקון המשעורת בארה"ב היא 700 $ לערך. המחשב הוא בן 5 חודשים. הדגם לא נמכר בארץ. יש לי שתי שאלות. 1. המלצה למעבדה אמינה בארץ לתיקון ניידים. 2. זאת שאלה קצת סובייקטיבית אז סליחה מראש. אני שוקל למכור אותו (כמובן בקיזוז עלות התיקון) במחיר שיכסה לי לפחות חלק. מחשב עם מפרט כזה שאני אפרט בסוף עולה כאן לדעתי קרוב ל9000 ש"ח. אני רוצה לשמוע את דעתכם אם זה ריאלי או כדאי. להלן המיפרט: דגם המחשב הוא: VPCF11, Core i7 Q720 1.6Ghz, 64 bit 4 GB RAM 1333 Mhz 500 GB HD 7200 rpm 16.4" LCD nVidia GeForce 330M with 1 GB dedicated memory. HD 6 cell battery, bluray אם למכור א…
-
- 5 תגובות
- 852 צפיות
-
-
תקציב עד עד 2500 שקל, שהמשחקים יעבדו עליו חלק תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 629 צפיות
-
-
מטרה תחליף למחשב שולחני חשבתי לכיוון של הalienware אבל השאלה האם הוא שווה את המחיר g240m 320gb i3 3g. סוללה 9 תאים בסביבות ה׳ 1400 $ אבל נראה לי אפשר להביא מחשב עם רכיבים יותר טובים ב׳ 1400$ יש הצעות ?
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
במדור מפרטים מומלצים כתוב שהם כבר מעודכנים, אבל בתאריך על כל מפרט כתוב שהם עדיים מעודכנים למרץ/אפריל ולא ליולי. מה נכון? מתי יושלם העדכון ליולי/אוגוסט?
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
TL;DR - מערכת גיימינג עד סכום 4500 שח, ללא מסך כונן קשיח וציוד היקפי. לרכישה באיזור המרכז. 1. מה התקציב המקסימלי? כמו שכתוב בכותרת עד 4500 (התקציב אינו חקוק באבן וניתן לחריגה אם התמורה אכן שווה את זה) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ראה לעיל, אך הכלל המנחה אותי הוא מערכת הוא מערכת בעלת ערך FPD גבוה (כן, FPD = frames per dollar) אני מוכן להשקיע 10% יותר על מנת לקבל 15% ביצועים וכו', לא מתכוון להוציא כסף על מנת להוציא כסף או על מנת לקבל תמורה זניחה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הקו המנחה הוא 4500 ש"ח, מוכן לחרוג אם פריט מסוים שלא ניתן לוותר עליו דורש זאת, אך המטרה היא לפגוע איפשהו קרוב לסימן ה4.5 אלף 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבוד…
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד Intel Core i5-650 Tray אשר חברה שלי קיבלה היות והיא עובדת באינטל (כן, היא הגבר במשפחה). המחשב מיועד עבורי (סטדונט) והוא אמור להתמודד עם תוכנות מידול הנדסיות (solidworks וכו'), photoshop, matlab ואולי עוד מספר תוכנות גרפיקה כבדות יחסית. אין ספק שעבור התוכנות הנ"ל יש לקנות מחשב יקר ויוקרתי, אך לצערי קצרה ידי מלהשיג את הסכומים שעליהם מדברים במפרטים עבור מחשבי גרפיקה בשרשורי ה-"דביק". בנוסף, אין לי צורך כעת בציוד נלווה ואינני בטוח לגבי מודינג וכו' (נניח שאין צורך). לכן, ברצוני לקבל חוות דעת על המפרט הבא שאמור להתלוות אל המעבד שברשותי, כאשר המטרה היא לא לעבור את ה-2500 ש"ח (אשמח אף אם תוכלו להציע מפרטים חסכוניים יותר עבור אותם הביצועים): לוח אם Gigabyte G…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ה1. מה התקציב המקסימלי? 5,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג, תכני HD, עבודה משרדית א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920X1080 FHD * באיזה סוג משחקים תשחקו? כל משחק חדש הוא אופצייה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? …
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין סיבה מיוחד להשאיר כסף, אלה אם השינוי לא מהותי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1050*1680 * באיזה סוג משחקים תשחקו? הכל * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שיעבוד טוב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק…
-
- 5 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום לכולם לחבר שלי יש עוד מעט יום הולדת והוא רוצה לקנות מחשב נייד כמתנה. הצרכים שלו הם רגילים הוא צופה בסרטים,משתמש באינטרנט וכו. הוא לא צריך מחשב נייד קטן רצוי מסך בגודל 15.6/15.4 משקל בנוני עד 2.7 רצוי זמן סוללה לא קצר מידי(לא 3 שעות) רצוי יציאות עדקניות כמו DVI,HDMI שיהיה בלוטות ואלחוטי וכמובן צורב DVD ולא דרוש כונן גדול מידי 250+ תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
הי, אני מחפס לפטופ עם הפרמטרים הבאים: מסך 12-13 אינצ' יציאת HDMI ויכולת להקרין HD בצורה חלקה (רוצה לחבר לטלויזיה) ללא DVD פנימי תקציב 3000 (טיפה גמיש) הקושי העיקרי שנתקלתי בו הוא היכולת להקרין סרטים...אין לי מושג מה אני צריך בשביל זה [br]פורסם בתאריך: 26.07.2010 בשעה 21:42:56 למשל המחשב הבא מספיק חזק ל-HD ?http://www.fre.co.il/getProduct.php?pid=1631
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב ללימודים שעלול גם להיות המחשב היחיד שיהיה לי בשנתיים הקרובות. מחפש מצד אחד מסך שיהיה כמה שיותר גדול לפחות 13' מצד שני שיהיה קל (לקחת ללימודים כל יום) ומקלדת נוחה ביצועים שישתוו למחשב הנוכחי (הלא נייד)- athlon x2 3800 רצוי כונן DVD צורב די מאוהב בthinkpad ושוקל את הedge 14 מתקשה לבחור כבר שנה אם יש לכם המלצה על חנות אז בכלל טוב שאלה חצי קשורה: המעבד הגרפי של אינטל 4500 תומך ב T&L?
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-