עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : אופיס+אינטרנט, משחקים, צפייה בסרטים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 19" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?2010 NBA, FIFA וכד' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ? כונן קשיח- יש לי 2 מהמחשב הישן (500+160) 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכ…

• 4 תגובות
    • 719 צפיות
  2. Started by eyaler,

אני רוצה לרכוש נייד של לנובו יש שם אופציה ל Integrated Mobile Broadband (Gobi 2000 3G with GPS) [add $150.00] האם זה רלוונטי בישראל עם אורנג'? מה אצטרך לעשות אח"כ בשביל שיהיה לי אינטרנט סלולרי בארץ אם ובלי הנ"ל? תודה

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  3. Started by Enable,

אני רוצה לשדרג תמעבד והכרטיס מסך יש לי כרגע לוח GIGABYTE GA-945P-S3 וספק ATX-500 JSP 500W אני רוצה להחליף תמעבד ל Core 2 Duo E7500, 2.93GHz והכרטיס מסך לHD 5750 512MB GDDR5 DX11 הספק ירזיק את הכל? למה הוא נראה לי ג'נרי

• 1 תגובה
    • 644 צפיות
  4. Started by Shaq Diesel,

שלום לכולם ותודה לעוזרים אני מקווה שאני לא עובר פה על איזה חוק אבל לא ראיתי שום מקום אחר שזה מתאים בכל מקרה יש לי הזדמנות לקנות מחשב יד שנייה המחשב בן חודש חודשיים כל החלקים נקנו בחו"ל (יש אחריות אצל היצרן עצמו) אז ככה מעבד Phenom II x4 Quad Core 965 Black Edition לוח אם GIGABYTE 880GM-UD2H זכרונות 4X2GB) 1333Mhz 8GB) (חברת rendition זה מה שהבנתי ממנו לא ממש מכיר אותם) כרטיס מסך Gainward nVIDIA GeForce GTX 465 כונן קשיח Seagate 2TR מארז של SAMA גם לא מכיר אך אני מניח שזה לא משהו ספק כוח 650WATT גם זה לא משהו אני חושב http://www.sweex.com/en/assortiment/power-security/power-supplies/PS040 מחיר כל החבילה 3200 ש"ח אני אישית אסתפק במחשב פחות חזק פשוט חשבתי שאפשר לקנות מחשב …

• 6 תגובות
    • 849 צפיות
  5. Started by Born2Kill,

מה יותר מומלץ מבחינת קלות מערכת ההפעלה? כעיקרון השימושים שלי זה גלישה באינטרנט ואופיס. אז לכן סדר העדיפויות שלי הם בראשונה קלות מערכת ההפעלה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Sharon_B,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אשפר לנצל עד הסןף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט בשביל ההורים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?צריך הכל 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? מומלץ שיהיה שקט אך לא ממש קריטי. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתכנן OC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם …

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  7. שלום אז יש לי מחשב נייד מסוג HP Compaq nc2400 עם 1GB RAM עכשיו יש אתרים שרושמים שהאפשרויות הרחבה הם 512 עד 1GB ויש שרושמים 1GB עד 2GB, הזכרונות עובדים על 533 -איזה אפשרות הרחבה היא הנכונה ? -איזה זיכרון מומלץ לקנות ? -האם קיימת חשיבות שהסטיקים יהיו של אותה החברה ?

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  8. האמת היא שננעלתי על הדגם הנ"ל בגלל המפרט המרשים יחסית, האם זו בחירה טובה או שיש אלנטרנטיבה אחרת שיותר טובה עד מחיר 5.5k ? השימושים הם בעיקרון הכל מהכל גרפיקה, משחקים, סרטים, וגלישה באינטרנט, תודה רבה

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  9. Started by yuvalnus,

קניתי מחשב נייד לפני חודש והכל עבד מצוין. מאתמול, הוא לא נדלק בלי חיבור לחשמל למרות שכשאני מדליק אותו (עם חיבור) הוא טוען שהסוללה מחוברת וטעונה במלואה... יש למישהו רעיון לפיתרון? (חוץ מלנצל את האחריות)

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  10. Started by Dr. n00b,

רבות הפעמים בהם נתקלתי באנשים שרצו להרכיב מפרט ליעוד מסויים וקבעו סדר עדיפויות עקום לגמרי בתקציב, או שהפחיתו בחשיבות של חלקים כמו מסך או ספק כח. בחיפוש בארכיון האתר, מצאתי מדריך בן 5 שנים לפחות להרכבת מפרט תקציבי שהרלבנטיות שלו אפסית, והחלטתי שיש להרים את הכפפה... רכיבי מחשב מתחלפים בקצב תכוף למדי, אך הנחיות כלליות להרכבת מפרט נשארות קבועות, ולכן חשבתי שיש מקום ל-TUTORIAL, שגם יסביר למתחילים גמורים כיצד מובילי הפורום מרכיבים את המפרטים, וגם כיצד להרכיב מפרט בעצמם. שלב ראשון - קביעת יעוד ותקציב: לפני שנגררים להוצאות כבדות מדי, עליכם לדעת כמה פרוטות מצויות בכסכם שזמינות לקניית מחשב. תמיד ניתן לחרוג עוד ועוד, אבל היות ומחשוב זה תחום כה רחב, מערכת מחשב יכולה להתחיל ב-3,000 שק…

• 60 תגובות
    • 86.6k צפיות
  11. היי , בתור מישהו שחדש מאוד בנושא ולא מבין כמעט כלום התחלתי לקרוא את המדריך להרכבת מפרט ואז שמתי לב שהוא די ישן (בערך 4 שנים) ותהיתי האם השתנו חלק מהשיקולים הרלוונטים לבניית מפרט מאז (מן הסתם כן) ? מערכות ההפעלה השתנו , כרטיסי המסך והצריכה החשמלית שלהם , שלא לדבר על מעבדים....יהיה מאוד נחמד אם מישהו שמבין בזה (או אפילו מי שכתב את זה) יוכל לעבור על זה ולעדכן איפה שצריך ע"מ שהמידע יהיה רלוונטי ל2010 . . .

• 1 תגובה
    • 749 צפיות
  12. Started by TerMiT_BoY,

מה התקציב המקסימלי?4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD, משחקים אולי גרפיקה בעתיד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).משחקים וסרטים באופן תדיר, גרפיקה באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22" 1680x1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?פעולה,אסטרטגיה,מירוצים,יריות,רשת * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3.…

• 5 תגובות
    • 689 צפיות
  13. היי, שלום לכולם. אני מחפש מחשב לסבא שלי, הדרישה העיקרית זה שהוא יהיה מסוגל להריץ תוכן HD במידת הצורך. כמובן שהוא לא צריך משחקים בכלל. אני מעוניין שהמסך יהיה 20~22 אינץ' והמחשב יבוא עם ציוד היקפי של מקלדת רוסית + עכבר. רמקולים כבר יש. אם אפשר לדחוף את זה בערך בתקציב הנ"ל אני אשמח מאוד. תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. פרטים נוספים: חובה חיבור HDMI רצוי גם עכבר פיטמה וגם משטח מגע. ישמש הרבה בחיבור לטלוויזיה לצפייה בסרטי HD. מעבר לזה עדיף שלא יהיה גדול במיוחד. נתונים נוספים? תודה.

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  15. שלום, אני מבקש המלצה למחשב שיכלול הכל חוץ ממעבד אותו אני אוסיף לבד. ככל הנראה המעבד שאני אקנה יהיה I7-930 (יש אפשרות גם לQ9650). ואני צריך לקנות בארץ את שאר הרכיבים כולל הרכבה. מה הייתם ממליצים לקנות עד כ2500 שקל (לא כולל המעבד - יש אפשרות טיפה לחרוג) עיקר השימוש הוא אינטרנט ואופיס אבל אני רוצה שיהיה אפשר לשדרג אותו למשחק בעתיד בלי יותר מדי בעיות (רק כרטיס מסך). המסך שאני משתמש בו הוא DELL 2209. ואני מעדיף שיהיו יציאות USB 3.0. אשמח לקבל המלצות למה כדאי איזה מעבד לבחור ואיזה רכיבים לקנות תודה!

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  16. Started by Black_Citadel,

אהלן חבריקוס ! אני קצת לא מעודכן בעולם החומרה בשנתיים-שלוש האחרונות, ורציתי לשאול מה יהיה המפרט האופטימלי (ללא ציוד היקפי) למשפחה שצריכה מחשב שיריץ יישומים בסיסיים בלבד (אינטרנט בעיקר, מוזיקה וכו'). חשבתי גם לתת להם אפשרות להריץ סרטי HD במידה והם יקנו מתישהו מסך לסלון, כי אני יודע שזה לא סיפור גודל מבחינה חומרתית ותקציבית. אם אפשר לדחוס את התקציב לכיוון ה1200, אני אשמח עוד יותר. תודה רבה רבה

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  17. היי, לקראת עונת ה-Starcraft2 וה-CIV V הבאה עלינו לטובה, אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי. המפרט כרגע הוא: Intel® Core2 Quad CPU Q6600 2.40GHz Gigabyte GA-P35-DS3L WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII Corsair PC2-5300 667MHz DDR2 1024MB *2 SAPPHIRE READON X1950 PRO 256MB PCI-E ANTEC SONATA III 500W אני רוצה לשדרג לכרטיס מסך חדש יותר בסביבות ה850 ש"ח (שמעתי ש-Radeon HD 5770 1GB הוא בחירה טובה בסכום הזה, זה נכון?) בנוסף אני רוצה לקנות HD חדש בערך ב-500 שקל, בנפח של 1TB עד 1.5TB בנוסף אני רוצה להרחיב את הזיכרון בעוד 2GB נוספים (לא בטוח בדיוק כמה זה אמור לעלות, האם עלולה להיות בעיית תאימות לזיכרון הקיים וכו'). הערה: מוצרים הקיימים בחנויות באיזור חיפה יתקבלו יותר בברכה. תודה!

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  18. Started by socrtes,

שלום אני מתכנן מחשב שיתחבר לטלויזיה בסלון (32-37 אינץ) המחשב ישמש למשחקים בעיקר SC2 ולראות סרטים ומוזיקה התקציב הוא באיזור ה 2500 אם אפשר שיכלול גם מקלדת ועכבר אלחוטיים. המלצות יתקבלו בברכה

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  19. Started by starkist,

אני מעוניין לקנות מחשב בשביל GAMING, מחשב שיפעיל משחקים כמו Battlefield bad company 2 ו Americas army 3 וכו'... מוכן להשקיע עד 850$ (אולי 900$) במידה והמחשב שאני אציג כאן (HP DV6Z) לא יהיה משהו. המחשב עולה 850$, אך אחרי ההחזר כספי המחשב יעלה 782$ אז הינה המפרט: Processor AMD Phenom II Quad-Core Mobile Processor N930 (2.0GHz, 2MB L2 Cache) P920 Genuine Windows 7 Home Premium 64-Bit Memory 4GB DDR3 SDRAM (2 Dimms) Display 15.6" diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366x768) Graphics 512MB ATI Mobility Radeon HD 5470 switchable graphics [HDMI, VGA] Ports Integrated HDMI, VGA & RJ-45 DVD Drive Blu-Ray ROM with SuperMulti DVD+/-R/RW D…

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  20. אני זקוק למחשב נייד לעבודה מחוץ לבית אופי העבודה כולל תיכנות וכן הרצת חישובים מדעיים כבדים (כדוגמת super pi) המסך צריך להיות "15 והמעבד ארנדייל לכל הפחות 520M חשבתי לקחת לנובו T510 בעיקר בגלל המקלדת עם רזולוציה של 1600x900 ואם אפשר ללא כרטיס מסך מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by davidt99,

היי, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד ורציתי לקנות מחשב נייד. מה הדרישות שסטודנט צריך? רציתי ללכת על מחשב 13 אינצ', עם זמן סוללה טוב שיהיה קל (בגלל הגודל שלו) בתקציב של עד 3600 ש"ח. מה אתם אומרים? יש המלצות? כי אני מאוד מבולבל... תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  22. Started by Riddler,

הי, אני עוזר לחבר להרכיב מחשב שישמש למשחקים, בתקציב של 6000 ש"ח: 1. מה התקציב המקסימלי? האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 6000 ש"ח, אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה מצדיק. 2. שימושים - משחקים. איזה משחקים - הכל והרבה. אני מחפש גם מסך, כנראה יהיה 22-23 אינץ', אני מניח שאולי אפילו ה Dell 2209WA. הגדרות גרפיות על המקסימום האפשרי. 3. ציוד נוסף - מסך 22-23. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל) - כונן דיסקטים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6. נורמלי, שלא יתן הרגשה של לגור ליד נתב"ג. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה - לא. יותקן Win7 64bit. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ס…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by חמי,

מחפש הצעה למקסימום מהירות ותפוקה ממחשב לצרכי משרד בעיקר אופיס עם גלישה בנאנטרנט אך ללא הורדות ומשחקים כבדים.. שמעתי שיספיקו לי 1500 שח על מנת להגיע לתוצאה האמורה. אשמח לשמוע דעתכם.

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  24. Started by mikets,

שלום, הרכבתי מפרט הנ"ל על בסיס המומלצים. המחשב ישב בסלון ויחובר לטלויזית LCD. אני רוצה נפח דיסקים גדול לשמירה של סרטים, תמונות ומוזיקה. בשביל זה לקחתי דיסק שני הגדול. מעבד AMD Athlon II X3 440 Box ₪412 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX440WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H ₪438 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950757 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪209 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ כונן קשיח Samsung Spinpoint F3EG Eco Green HD203WI 3.5" 2000GB SATA2 32 ₪636 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-2TECO32M זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪298 כמות:…

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  25. Started by b.tiger,

שלום קניתי מחשב נייד מארה"ב - dv6-2155dx hp עכשיו אני רוצה לשאולאיך אני צריך להכניס את הכבל של המחשב לשקע בארץ ,האם צריך לקנות איזשהו מתאם או שצריך לקנות שנאי אחר לגמרי .(כמו ב PS3 וה xbox)

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים