ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מעוניין במחשב נייד תחליף שולחני לאולפן הקלטות בייתי בנוסף לשולחני שברשותי, הנייד יאפשר לי מידה מסויימת של ניידות. קראתי רבות מהשאלות בפורום ולמדתי רבות מהן ועל כך תודה אבל בנוגע למחשב שאני מעוניין עדיין לא התבהר לי מה יתאים ביותר. אני חבר קיבוץ ותקציבי מוגבל ונע סביב 4.000-4.500 ש"ח. אני רוצה להפעיל עליו CUBASE כולל כליי VST ויתכן גם עבודה עם PREMIERE או SONY VEGAS מעבר לכך רק גלישה באינטרנט והורדות אני לא משתמש במשחקים בכלל. אני חייב מערכת הפעלה 32 בייט כל כלי ה-VST כולל ה-CUBASE שבירשותי עובדים על 32 בייט. רצוי אבל לא קריטי שתהיה במחשב כניסת FIREWIRE לכרטיס הקול החיצוני M-AUDIO FIREWIRE410 משקל המחשב לא חשוב מאחר ורוב הזמן הוא יהיה על השולחן סטטי, גם לא אורך חי…
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי במתנה נוטבוק ישן LG LW20 מהמשפחה עקב שידרוג שלהם. זה המחשב http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3145265,00.html לפי החוברת של המחשב (עמוד15) - http://tim.id.au/laptops/lg/lw20.pdf מתאים לו זיכרונות DDR2 בתדר 400/533. הוא מגיע עם דותן (M) 1.6GHZ וחצי גיגהבייט זיכרון DDR2, ומערכת XP HOME. המחשב בקושי זז, ממש זוחל. כרגע היה לי בצד SODIMM DDR2 667GHZ. פתחתי את הברגים ומצאתי את 2 הסלוטים, הוצאתי את ה533 שהוא מגיע איתו - והכנסתי את ה667 שלא אמור לעבוד - וזה עבד. למה? האם זה יגרום לבעייה כלשהי? האם שווה לקנות 533 במיוחד? לפי הידע שלי זה לא אמור לעבוד, ואם זה עובד, אני אצרף את ה533 (חצי גיגהבייט) ואז יהיה לי 1.5 גיגהבייט זיכרון שיעבדו שניהם על התדר הנמוך - 533…
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות למפרט גיימינג בתקציב של 7K. הייתי רוצה שהמסך יהיה איכותי לגיימינג ואני מעדיף לשים דגש על זה מעל שאר המפרט. אשמח אם הוא יתמוך בשלל הטכנולוגיות החדשות כמו USB3 וכו' ושיהיו לו אפשויות שדרוג טובות. תודה!
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש את דעתכם ועזרתכם לגבי גיבוש מפרט מחשב לעבודות גרפיקה הכוללות עבודה עם תוכנות אדובי לדו מימד ולתלת מימד כמו 3DMAX. זהו מפרט שקיבלתי מ-KSP. אשמח לשמוע מה דעתכם ועל אילו רכיבים אפרשר לוותר או את מה לשדרג. תודה ויום טוב, יוחאי yohaiazoulay@gmail.com דגם מחשב: i6b מעבדי אינטל: Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10687 מאווררים וגופי קירור: Generic CPU Cooler For s1156 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8717 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P7P55-M s1156 Core i5, Intel P55, DDR3 1600, PCI-E, 1394a http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9448 זכרונות: DDR III 1333Mhz 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmai…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוקה להמלצה על מחשב נייד לצורך עריכת וידאו בתוכנת ADOBE PREMIER ועיצוב גרפי בתוכנת ADOBE PHOTOSHOP. יש צורך שלמחשב תהיה כניסת FIREWIRE לחיבור מצלמות. בנוסף, אני צריכה שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה. יש לי כ4,200 ש"ח להעמיד לנושא, אשמח לקבל המלצות. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i7-720QM, 1.6GHz מסך: 17.3´´ HD TrueLife Multi Touch רזולוציה: 1600x900 זיכרון: 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 500GB SATA 7200RPM כרטיס מסך: ATI Radeon HD4650 1GB האם המעבד הוא QUAD CORE? הכרטיס מסך הזה חזק? יש לו HDMI? התקציב שלי בגדול הוא עד 7K אבל בגלל הפיצ'ר של המסך מגע (שווה משהו?) אני מוכן למתוח במעט את התקציב הצעות אחרות בתקציב הנ"ל? תודה מראש לעוזרים, זיו.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוליי מישהו יודע איך מפעילים את הWIRELESS למצב RADIO ON במחשב הזה. קופץ לי חלון שצריך להפעיל את המתאם או בכפתור בצד או מלפנים או הקשה על משהו במקלדת.?למרות שבביוס הכל במצב ON. המחשב שייך לחבר שגם הוא לא יודע.מיותר לציין שאיני רואה שום כפתור במחשב. ??? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי. אמא שלי רוצה איזה מחשב ואני עושה מעין ערבוב חלקים בין מה שיש לי למה שהיא קונה ואחרי הרבה התלבטויות, השאלה היא מה עדיף למחשב לעריכת סרטים בעיקר. הייתי שמח לשחק גם משחקים אבל זה הקטע הפחות חשוב כרגע. מפרט ראשון: Core 2 Quad Q9400, 2.66GHz, 1333MHz, s775, 6MB P5QL/EPU s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 2x2GB Mushkin Silverline Edition Dual Channel GTS250 DK 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E WoW Edition Caviar Blue 2TB 7200RPM, 16MB WD5000AAKB Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS + ציוד נלווה רגיל מפרט שני: Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 2x2GB Patriot …
-
- 2 תגובות
- 612 צפיות
-
-
החלקים ייקנו מKSP השימושים הם אינטרנט ואופיס סרטים ומשחקים
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2,500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אם אפשרי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מחשב להורים ולאחותי אז: גלישה באינטרנט, אופיס, סרטים ומשחקים קלים כמו SIMS 3 וכו'... 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך יש הכל. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא חובה צורב אם יחרוג מהתקציב. 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? בלי אוברקלוק 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במ"ה, כן לגבי הרכבת מחשב בחנות 7. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין חנות מועדפת. משהו …
-
- 9 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום, צרכים עפ"י הפורמט: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח מקסימום, הייתי רוצה לרדת ל-2000 ומטה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר אינטרנט, משחקים קלים וצפיה בסרטים. בנוסף דרושה תמיכה בוירטואליזציה להרצת שרת מקומי דל-משאבים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא, גם לא מסך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8. המחשב נמצא 1.5 ממיטה. מקסימום שקט במינימום עלות. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? יודע לבצע אוברקלוק, לא יבצע ב-3 שנים הראשונות לחיי המחשב. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ס…
-
- 4 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום רב. תחילה אני רוצה להודות לכם מראש - לא סתם המליצו על הפורום הזה! התקציב שלי נע בין 6-8 אלף. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט צפייה בתכני HD ויצירת\עריכת מוזיקה.. לגבי גיימינג - לדעתי אשחק בכמה משחקים בודדים אך לא בתדירות גבוה. אני רוצה מסך גדול (התוכנות לעריכת מוזיקה דורשות המון מקום, צריך לראות כמה שיותר), ראיתי שנהוג לחבר 2 מסכים - אז כדאי שיהיה לי את האופציה לחבר 2 מסכים במחשב. אני מתכוון להשתמש במחשב בתדירות גבוה... אני צריך הרבה נפח בכונן הקשיח ומעבד חזק (מבירורים קלים שעשיתי ;D) הווינדוס שאני רוצה הינו ווינדוס 7 (מומלץ ?). *חשוב מאוד* שיהיה כניסת פיירווייר (FireWire IEEE 1394 אם אני לא טועה), רצוי שהחיבור יהיה מהיר. שוב - תודה רבה! ושיהיה שבוע טוב.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמטרתו העיקרית היא גיימינג רציני. המטרה שלי היא שהוא יוכל להריץ את כל המשחקים שיצאו עד עכשיו ושיהיה טוב גם לשנה-שנתיים הבאות, עם אפשרויות לשיפור. דוגמאות למשחקים יהיו הסטארקראפט החדש, דרגון אייג' אוריג'נס, דיסייפלס החדש, ועוד RTS/כמה פירסט פרסון שוטרים. המטרה היא להריץ את כולם בהגדרות הכי גבוהות. במחשב אני אשתמש בצורה כבדה. מתכנן להשאיר אותו דולק ימים... הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280*1024 (זו ההכי גדולה, נראה לי שזו הכוונה), אבל מקריאה מחפפת הבנתי שככל הנראה אצטרך אחר. אשמח לקבל המלצות למסכים כי אני לא מבין בנושא בכלל. מעבר למסך אני צריך רמקולים טובים. ציוד הקפי שיש לי שיחסית חדש הוא צורב LG DVDX22 DL G…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גם גרפיקה, אבל שום דבר יותר מידי מסובך. קיצר, בדיוק כמו השרשור הקודם, רק שהפעם אני רוצה את חוות דעתכם על מחשב של HP, שהייתי די אנטי, עד שראיתי DV6 ונדלקתי ומצאתי אחד במחיר שפוי: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=769 http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?PID=DV61330EJ&Cat2ID=&Cat2Cat1ID=36 מה דעתכם? בהשוואה ל: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX - זמין במלאי ₪755 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪350 זיכרון: [..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 ₪490 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX460 768MB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪974 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪289 מקלדת: [..] MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD 1.0A ₪76 עכבר: [..] GIGABYTE GM-M6880 - LASER GAMING MOUSE - USB ₪75 רמקולים ואוזניות: [..] ALTEC-LANSING 2.1 BXR1221 ₪195 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪480 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAI…
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד עם מסך של 14" ראיתי את Dell Vostro 104 שעל פניו ניראה טוב ובמחיר סביר מה דעתכם ?
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה בשטח (שלא יהיה מחשב עדין), שיהיה מחשב חזק "סוס עבודה". דרוש זמן סוללה ארוך (11~ שעות) , יציאת HDMI בלוטות' וצורב DVD אין עדיפות לחברה מסוימת. לקנייה בישראל. תודה, שלומי.
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחר 4 שנים, החלטתי לשדרג את המחשב (והמסך), למחשב שיחזיק גיימנייג בהגדרות גבוהות בינוניות (גבוהות בעיקר כמובן). עיינתי בסטיקי, והבנתי שצריך לענות על שאלות מסוימות כדי שאוכל לקבל הצעות קונקרטיות. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.2 אלף שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אני מצפה להריץ משחקים על הגדרות גבוהות כלל הניתן, בנוסף אני אשתמש במחשב לצפיה בסרטים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיוע…
-
- 9 תגובות
- 948 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר למשחקים וגם קצת לסרטים.. אם תוכלו להציע לי מסך (לא גדול מדי) טוב זה יעזור (את המסך אל תכללו במפרט של ה4K זה בנפרד). חשבתי על המסך הזה: http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1825 מה אתם חושבים עליו? אני צריך כרטיס מסך חזק שלא יגביל אותי במשחקים כבדים! השקט של המחשב די חשוב לי כי ללכת לישון עם זמזום של מחשב זה לא נחמד :\.. אני לא מבין באוברקלוקינג אז זה לא קריטי לי. אין צורך לכלול מערכת הפעלה! עדיף מחנות שנמצאת ב:ראשל"צ,ת"א,רחובות הייתי רוצה מארז שיראה יפה אבל לא ראוותני מדי! אני לא מתכנן שדרוג בזמן הקרוב.
-
- 7 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום , אני צריך עזרה עם מפרט מחשב בסכום של בערך 3000 ש"ח יש לי מסך ''BENQ FP93GX 19 המחשב נמצא בסלון לכן שלא יהיה יותר מידי רועש (בגבול הסביר) השימושים שלי הם משחקים LIGHT (פיפא\אסטרטגיה) \ פוטושופ \ גלישה לא מתכוון לבצע OC .חשוב לי שהמפרט יהיה מבוסס INTEL. מפרט : מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪1008 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3L ₪520 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 כמות:2 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5450 1GB (UP TO 2.8GB) DDR2 HDMI - RETAIL ₪392 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] THERMALTAKE SOPRANO RS 101 ( BLACK+WINDOW) VG7000BWS w/o PSU ₪283 ספק כוח: [..] THER…
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אשמח לעזרה בבנית מפרט שישמש בעיקר לאינטרנט, אופיס וסרטים (ללא גיימינג). אין צורך במערכת הפעלה, מסך, רמקולים מקלדת או עכבר. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
הי חברה, אני צריך מפרט מבוסס אינטל למחשב גראפיקה (בעיקר פוטושופ) לא כולל מסך. בסביבות 7000 + - אני חושב שיש לי העדפה ל i7-920 כרגע כשאני עובד אני הרבה פעמים צריך לחקות שהמחשב ייתען פקודות או כשהוא שומר.. אני לא רוצא לחקות יותר אני מבזבז על זה כ 3 שעות כל יום! אז הגיע הזמן להתחדש במחשב שלא עושה צרות! תודה מראש לעוזרים! חזן גיל.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה בבקשה לדעת מה ההבדל בין core 2duo לבין I5, והאם הוא כ"כ משמעותי? האם כדאי לקנות את המחשב מלמעלה ב1000 ש"ח יותר ממחשב טושיבה עם מעבד I5? אשמח לתגובות.
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שהכותרת מציינת, היעוד המרכזי של המחשב הוא לתוכנות גרפיות ועיצוב כמו Adobe CS, CorelDraw, Ulead Videostudio, Autocad וכדומה. ב"שימושים כלליים" הכוונה היא בעיקר לצפייה בסרטים, יישומי אופיס וגלישה באינטרנט, אבל *לא* למשחקים. אפילו לא קצת. כך שעל מנת להכניס מחשב בתקציב הזה, הדילמה המרכזית היא בין: 1) מעבד Intel מסוג i3/i5 עם יכולות גרפיות מובנות 2) מעבד אחר (זול יותר) + כרטיס גרפי נפרד - אבל רק במידה והכרטיס יתן ביצועים גרפיים טובים יותר בתוכנות הללו (ביצועים במשחקים אינם רלוונטיים). 3) שילוב של שניהם, במידה ונכנס בתקציב. השאלה המרכזית היא מה יתן יותר ביצועים פר שקל: התמקדות במעבד חזק יותר או בדברים שמסביב כמו גודל הכונן, כמות הזיכרון וכרטיס מסך נפרד. אין צורך…
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום כולם! אני עתיד לקנות מחשב נייד של HP, אני מחפש תוכנות לאבטחה של המחשב. עלה לי רעיון לתוכנת אבטחה בעזרת זיהוי תווי פנים. האם ניתן להוריד תוכנה כזאת באינטרנט? והאם ניתן להכניס כמה תווי פנים, כלומר להכניס כמה פרצופים לתוכנה? בתודה מראש, ארד גונן
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-