ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אימא שלי צריכה מחשב לאחר שהישן התקלקל. השימושים שלה הם רק אינטרנט ושאר דברים פשוטים ביותר. התקציב הוא עד 1600 ש"ח עם אפשרות לחריגה. צריך רק מחשב ללא מערכת הפעלה וציוד היקפי. ועדיפות לאינטל אני גר בהרצליה וראיתי שיש את חנות RSM בכפר סבא, אם הם אמינים אז תבנו את המפרט שם. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
הגיע הזמן ללמוד , ואיתו להתחדש במחשב נורמלי ונייד . הולכים ללמוד הנדסת חשמל אז המחשב צריך להיות מעט חזק , כגיבוי לכוח עיבוד אפשר להשתמש ב P4 הישן שבבית אז ככמה שלא חייבים I7 או I5 מהקצה העליון . דרישות : משקל - גג 2.2 קילו , אם יש משהו ששוה את זה אז גמיש אבל לא שובר גב . מסך - בין 12 ל 14 אינץ' סוללה - כמה שיותר ארוכה , לפחות 6 שעות . יציאות - HDMI טוב שיהיה . VGA גם אלחוט - BT + BGN דיסק - אפשר לפנק , לא קריטי אבל לא להתקמצן . זיכרון - 2GB אני חשוב שיספיק , אם מישהו מנוסה חולק אני מוכן לשמוע . המועמדים : Vostro 3300 , Latitude E4310, lenvo U350 , asus UL30/U30JC/U35F אני ממש מבולבל , את הASUS ממש קשה להשיג בארץ לפי מה ששמתי לב ,אם מישהו מכיר חנות , אז תודה . הלטיטוטד - …
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לחברים אני מתעניין בלפטופ חדש(כרגע יש לי X40 IBM גיגלתי קצת ברשת ועיני צדה את הטבלט המגניב הזה לנובו S10-T3 בכל אופן הוא נראה כזה בעיקרון אני צריך מסך 10-12 מקסימום עם ניידות ונוחות סקירות על המוצר לא מצאתי מי יודע מה בעיקר בעברית חוץ מזה שהמולטי טאצ' שלו לא מתקרב לאייפד או אייפון במהירותו וברמתו כשלעצמי זה לא קריטי ומאוד חשוב לי בעיקר לעבודה מיילים אקסלים ואם יש צפיה ישירה סדרות או יו טיוב זה מספיק לי בקשתי היא האם למישהו יש אותו או שמע -ראה ויכול לתת לי את חוות דעתו לנטבוק הזה אם למישהו יש המלצה אחרת או דומה בקטגוריה הזאת אשמח מאוד לשמוע בתודה רבה ובברכה מראש אברהם אריה
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לצפייה בסרטי HD וגם לעבודה כללית (office, אינטרנט וכו'..) המחיר הוא בערך 3500, ומקסימום 4000, אם אפשר שלא יעבור את ה 4000 אז עדיף... ואם משהו פה לא הגיוני אז אל תתביישו להגיד ההבנה שלי בניידים לא משו.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
-התקציב המקסימלי:1800שח. אני אהיה מעוניין לנצל את כל התקציב ואפשרות החריגה שלי תיהיה בה"כ: 200שח -השימוש הוא לרוב למשחקים כגון:SIMS 3, STARCRAFT 2,DRAGON AGE ORGIN, COD6 אני לא מצפה לראות את הביצועים הכי גבוהים! -אין צורך בציוד היקפי! -השקט לא הכי חשוב אבל אני לא רוצה שיהיה לו רעש של טרקטור אז החשיבות היא 7/10 -אם האוברקולור הזה חשוב אז תוסיפו אני לא מבין גדול בזה -אני גר באזור המרכז -אני מצפה שהוא יוכל לצרוב דיסקים של DL 8.5GB -אולי בעתיד אני אחליף כרטיס מסך -את הזיכרון על בטוח אני אשדרג בעתיד!
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב לשימוש ביתי של כל המשפחה. להלן הפרטים לפי הסעיפים המומלצים: 1. תקציב מקסימלי: 2000 שח כולל מערכת ההפעלה. במידה ולדעתכם זה מחייב התפשרות קשה - אפשרי חריגה קלה (עד 10%-15%), רצוי מאד שלא 2. שימושים: אינטרנט - כולל סקייפ, מסנגר. אופיס, משחקים פשוטים (FIFA), צפיה בסרטים לילדים (לא HD), בניית ספרי תמונות אישיים (pixit). 3. ציוד הקפי - רמקולים בלבד (יש לי מקלדת, עכבר, מסך) 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - לא 5. מפרט חלקי - לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 - המחשב בחדר משחקים ולא בחדר שינה 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב נייד סביבות ה 3500 ש"ח אם חריגה של 100 ש"ח שימוש במחשב נייד : גלישה באינטרנט בעיקר. סרטים באיכות HD לפעמים. גודל מסך = 14 הוא יהיה נייד לנסיעות מידי כמה חודשים שתיהיה יציאת HDMI חשוב מאוד. כדי שיהיה אפשר לצפות בסרטי HD דרך הטלויזיה בסלון BLUETOOTH - פרט נחמד.אך אם אין לא נורא כרטיס רשת 10.100.1000 שיתמוך בתקן N חשוב מאוד ! חיי הסוללה ארוכים אם יש המלצה על מחשב נייד מ EBAY למשל.שתכלול אחריות גם בארץ. אני מוכן להזמין תודה רבה לכולם, המשך יום נעים
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
מטרות עיקריות - תכנות,סרטים,אינטרנט. בכללי - צריך להיות חזק אם יוכל להתמודד גם משחקים - חבל על הזמןץ חשוב - מולטיטאץ',חיי סוללה ארוכים (כמה שאפשר)
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
מחפש שני מחשבי מותג לצורך משרדי. רצוי כאלו שיש להם 3 שנות אחריות באתר הלקוח. מחשב אחד צריך להיות משרדי קל, והשני קצת יותר מהיר ממנו. מחפש תקציב כולל 4K. שני המחשבים צריכים להיות עם מערכת הפעלה וללא מסך.
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
חבר קיבל את ההצעה הבאה: Intel Quad Q83002.5Ghz 4MB Box Intel Corner Field DG41CN L1G +1333Mhz DDR II 2GB 800Mhz Kingston 500GB 16M SATA II 7200 Hitachi ATI Sapphire HD4350 512M HDMI/DVI/VGA DVDRW LG X22 SATA Case SPL M103 Micro 500Watt + 12cm PS Fan סה"כ - 2,350 ש"ח (לא כולל מע"מ) = כ-2,700 ש"ח. אני די בטוח אפשר להרכיב מפרט משתלם יותר, במעבדי הדור הבא (לדוגמה i3 שכולל כבר כרטיס מסך, אבל מצד שני הוא לא מרובע ליבות, אז מי עדיף?) אין חשיבות גדולה לשקט ו/או טמפרטורה נמוכה באופן יוצא דופן. אשמח לדעתכם ולהצעת מפרט משתלם יותר (חייב להיות מבוסס INTEL). תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2800 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לחסוך, אם כי אני מעוניין להשקיע במפרט שיחזיק 4 שנים +/- במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מיועד לעבודה משרדית כולל עבודה על DB של SQL (עובד עם תוכנה המשתמשת ב SQL SEVER 2005) תוכנת SAP + גלישה + OFFICE א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר 5 ימים בשבוע ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא עבור משחקים, מסך LCD 19 SUMSUNG * לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מישהו שיש לו את הכרטיס הזה בנייד יכול בבקשה לכתוב לי את 2 התוצאות של הכרטיס מסך שלו בבדיקה של WIN7. תודה.
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תודה מראש על התשובות אני עובד בתוכנות הבאות: בעיקר After effects Revit AutoCAD גם פוטושופ ופרמייר אבל פחות צירפתי את המפרט שנתנו לי רק תגידו מה צריך להחליף כי אני לא רוצה דיון של חודש על כל פרט למרות שאני נורא מעריך את העזרה יש הרבה דעות שמי שלא מבין יותר מידי זה גם מבלבל אני ישמח לקנות את המחשב עוד השבוע לכך אני ישמח לתשובה לגבי המפרט שנתנו לי וכמובן שדברים שחובה לשנות אז לשנות המחיר הוא סביב 8500 ואני ישמח שהוא גם יהיה קרוב אחרי השינוי [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה מוזרה כל פעם שאני מחבר את המחשב הנייד לטלוווזיה בחיבור HDMI ורואה סרט, אז באמצע הסרט פתאום נעלם לי המסך רואים מסך שחור לכמה שניות ואחרי כמה פעמים כאלו הסרט נהיה בצבע ירוק.. **כל זה קורא בטלוויזיה לא במחשב.. החלפתי כבל וגם יציאה בטלוויזיה וזה לא עזר.. זה מוזר אני יודע אבל מה זה יכול להיות..?
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
אהלן, השרת המשרדי שלנו (שהיה בעבר מחשב ביתי רגיל) התחיל קצת לקרטע ואנחנו מחפשים אחד חדש. אנחנו מריצים לינוקס (אובונטו כמובן :-) ללא שרת X (משמע ללא שום ממשק גרפי). הוא משמש אותנו בעיקר לפיתוח (Python/Ruby/PHP/Perl) ומריץ שרת ווב (Apache), סמבה (לא מעביר קבצים גדולים במיוחד, לא משמש בתור שרת הורדות או משהו בסגנון), דאטאבייס (Postgres + MySQL), שרת SVN ו Trac. אין צורך בכרטיס מסך/קול, ציוד הקפי, כונני דיסקים/דיסקטים (מישהו עדיין משתמש בהם?) או מארז משוכלל (הלבן הסטנדרטי זה אחלה לגמרי, למרות שנראה לי שלא מוכרים כאלה כבר). למעבר חלק מהשרת הנוכחי, אנחנו מעדיפים להישאר על 64 ביט, אבל זה לא חובה. התקציב יכול להתגמש למעלה אם יש צורך, אבל אנחנו מעדיפים להשאר על ה 2000 ומטה. אם אתם…
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב נייד לינובו דגם 3000 N200 בזמן האחרון קיבלתי כל מיני הודעות על תקלות בסוללה בווינדוס. הבעייה היא שאתמול המחשב הפסיק להדלק אפילו כאשר הוא מחובר לחשמל, מה יכולה להיות הבעייה? מטען/סוללה, או תקלת חומרה אחרת?, תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (בתקציב לא גבוה), ועלתה שאלה: האם ניתן וכדאי להשתמש ברכיבים קיימים (מהמחשב הנוכחי) במחשב החדש? כמובן שאשמח לחסוך כסף אם אפשר, אבל אני לא מעוניין שזה יבוא על חשבון פגיעה ממשית בביצועים / אמינות המערכת החדשה. המחשב הנוכחי הוא די ישן - נרכש לפני כמעט חמש וחצי שנים (Athlon 3200+, אם זה משנה). אני אשמח לדעת האם כדאי להשתמש ברכיבים הקיימים מבחינת: חסכון כספי (בכמה מדובר?), האם מבחינת אמינות אין בעיה? (עלולה להיות בעיה אם מדובר ברכיבים בעלי זמן חיים מוגבל), האם תהיה פגיעה בביצועים? האם הרכיבים איכותיים מספיק בשביל שיהיה כדאי להשתמש בהם? (אם למשל המארז נחשב רועש או שהספק יגרום לבעיות טמפ' וכו'), וכל הערה אחרת שתהיה לכם בנושא. ספציפית, אני מעוניין …
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
היי, המלצתכם העדכנית: מחשב נייד למטרת תיכנות (מריץ Visual Studio 2010). גודל מסך: עד 14.4 בערך. מחובר רוב ביום לחשמל ונמצא בתוך המשרד או הבית. מחיר רצוי עד 3800 ש"ח, או 1000$, יכול לקנות גם בארה"ב (רק אם יש אחריות בארץ). תודה רבה לכם! איתי
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
בכל הקשור במפרטים בתקציבים זולים ובינוניים, ממליצים כאן באופן גורף על לוחות ללא תמיכה ב-USB3 ,SATA3 בטענה שאין לזה כל משמעות מבחינת ביצועים ושאת התמיכה ב-USB3 תמיד ניתן להוסיף בהמשך עם כרטיס הרחבה של כמה עשרות ש"ח. לגבי ביצועים אכן אין הבדל ,אולם לגבי אפשרות ההרחבה, הטענה הזאת חסרת שחר מפני שעלותו של כרטיס הרחבה שכזה ,היא כמעט זהה להפרש בין מחירו של לוח שתומך ב-USB3 ,SATA3 לבין כזה שלא תומך בתקן זה. ראו בעצמכם: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-usbcard&keyword=usb3&orderby=price http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=9323 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=950510&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מני…
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
לא דרוש ציוד היקפי רק שיהיה הרבה מקום בקשיחים.. רצוי טרה לפחות.. אם נכנס עוד בתקציב אז מצויין לא משנה גם אם זה מבוסס AMD או INTEL העיקר שיהיה הרבה זיכרון ומעבד טוב כיון שהוא יהיה בעיקר לעריכת וידאו חוץ מאופיס ואינטרנט השקט חשוב מאוד.. קריטי - 10/10 תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני כבר החלטתי עליו כי הוא נכנס לי בתקציב ועונה לי על כל הדרישות. עשיתי פה חיפוש בפורום וראיתי שמישהו שקנה אמר שכבר בהתחלה הסוללה מספיקה לו רק ל3-4 שעות,זה אצל כולם? עוד כמה שאלות: איכות ההרכבה,המקלדת,הכניסות,המראה הכללי והמסך,איך הם? תודה רבה לכם,אחלה פורום יש פה..
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, יש לי חבר שמחפש מחשב, יש לו מסך של סמסונג בגודל 23" ככה שהוא צריך רק מחשב נטו, מה המפרט הממולץ למחשב שיוכל להריץ משחקים וכל מה שכרוך מסביב ב3000 שקל? תודה ושבת שלום, חנן
-
- 7 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש ביתי (OFFICE, אינטרנט, מוזיקה וסרטי HD). להלן מפרט שהרכבתי: Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box Arctic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3) GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI DDR III 1333Mhz 2GB Kingston * 2 Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) Scythe S-Flex Quiet 12cm Case Fan 1200 RPM * 2 סה"כ 2338 ש"ח כולל הרכבה. חשוב לי שהמחשב ישרוד ל 5 שנים הקרובות לשימושים המצויינים למעלה. רציתי לדעת האם ניתן לשלב במסגרת התקציב (חריגה עד 2500 ש"ח) מחשב מבוסס I3 ולקבל ביצועים טובים יותר? חשוב לציין שאין צורך בספק כוח, צו…
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
מחפש המלצה לנייד רב תכליתי(בעיקר עבודה וסרטים) בתקציב עד 4500שח מעוניין בנייד נוח איכותי ואמין, מסך 15. תודה.
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום רב לכולם השימושים העיקריים שלי יהיו צפייה בתכני fhd/hd הורדות רבות ומשחקים אשר אינם זמינים בקונסולת הps3 - ברשותי מסך 21 אינץ ומסך 37 אינץ fhd של פיליפס -אשמח אם המחשב יוכל לעמוד בהגדרות גבוהות של המשחקים אך אסתפק גם בפחות . מעוניין בכרטיס החדש 460 - אין צורך בציוד היקפי - השקט חשוב 8 . אך גם הקירור אשמח למחשב מקורר בצורה טובה ובעל מארז נוח ומרווח -אינני יודע לבצע אוברקלוק לכן הוא כרגע לא חשוב , אולי בעתיד - אשמח למערכת הפעלה חוקית ווינדוס 7 גירסה ביתית אלא אם לדעתם היא לוקה בחסר -אשמח אם המפרט יורכב בtms מכוון שיש ברשותם חנות בנתניה , אם אתם לא ממליצים עליהם אפשרי גם בrsm - כנראה שבעתיד אחדש את כרטיס המסך ואוסיף זכרונות -העדפה לאינטל אך אני פתוח להצעות תודה ויום…
-
- 7 תגובות
- 877 צפיות
-