עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by smalul,

חברי הפורום שלום, קודם כל - המפרט הדרוש הוא עבור חבר ולא עבורי, והוא דיי מתעקש על מפרט מבוסס Intel. ניסיתי לשכנע אותו שמפרט מבוסס AMD בטווח המחירים הנ"ל הוא עדיף (רצוי כמה שיותר קרוב ל 2500 ש"ח), אז אם אפשר, אבקש מפרט נוסף שמבוסס על AMD. עכשיו, מה שהוא צריך זה לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וספק כוח. בנוסף, הוא מעדיף לקנות מ KSP, אז אם אפשר שהמפרט יהיה מהם. בטווח המחירים הנ"ל, נראה לי שהכי משתלם לקנות: 512MB A-DATA DDR 400 - ב 490 ש"ח. RADEON 9600Pro 128MB - ב 590 ש"ח. בנוסף ללוח ולמעבד (שכאמור, הוא מעדיף Intel, אבל לא מחייב), ייתכן שיש לו בעיות מתח בבית (כבר נשרפו לו 2 ספקים ומסך), אז הוא צריך מארז וספק טובים. תודה על התגובות.

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  2. Started by or_kudai,

איזה מעבד מומלץ וטוב יותר לנייד: 1. core due 2.0 ghz 2. core 2 due 1.5 ghz

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  3. שלום לכולם, בידי מעבד Intel Core i5-2500K (חדש דנדש) וכן כרטיס מסך Radeon HD 5700 (בן כשנה). הייתי רוצה להרכיב מסביבם מחשב שיתאים לגיימינג ביחסית מעט כסף. 1) תקציב מקסימאלי של 2000 שקל, אולי עם קצת חריגות (לא מעבר ל-2200). 2) אני בהחלט לא גיימר כבד, אבל הייתי שמח אם משחקים היו עובדים עליו ב-medium ומעלה. 3) ציוד היקפי לא נחשב בתוך ה-2000 שקל. 4) המחשב יישב בסלון, אז השקט חשוב לי. כרגע כרטיס המסך נמצא במחשב בסלון, אז אני יודע שהוא לא מרעיש, והייתי רוצה ששאר המפרט יהיה באותה רמת שקט. יחד עם זאת, לא אכפת לי אם המחשב יהיה במארז רגיל (לא בתצורה של מדיה-סנטר). 5) לא מתוכנן OC בכלל. 6) אין צורך במערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת. 7) הייתי רוצה שהמפרט ייבנה בחנות באיזור חיפה (אולי נ…

• 12 תגובות
    • 989 צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח משחקים ביוניטי, ובכללי לשחק משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) פירוט למטה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

5. היי, אני נמצא בצבא ואני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל להרוויח קצת כסף מהאינטרנט בזמני החופשי ולהעביר איתו את הזמן, הבעיה היא שהתקציב שלי הוא די נמוך (באזור ה300 דולר) ואני לא ממש מבין בכל המחשבים הניידים שקיימים, אז אני צריך את עזרתכם פה אני צריך מחשב מהארץ או מחו"ל (אייבי וכאלה) שיוכל להפעיל אינטרנט בקלות (עם WIFI) וצפייה ישירה, ואם אפשר אז גם תוכנות כמו TeamViewer יהיה מצויין, כי אז אני אוכל להפעיל מחשב רציני יותר דרך המחשב הנייד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וגם צפייה ישירה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי, רק שלא יהיה ממש קטן. * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Darkemor,

שלום רב לכולם, ביקשתי לפני זמן מה מפרט ב-5000 ש"ח בפורמים הללו, וקיבלתי אחד, אך חבר שלי הצליח להרכיב מפרט יותר טוב (על פי מה שהוא, ועוד כמה חברים שלי טוענים), מאשר הקודם- אז רציתי לוודא זאת לפני שאני קונה את המחשב. אני מודע לכך שהכרטיס קול אינו טוב כמו שאר המחשב (אם מישהו מכיר דגם יותר טוב, בסביבות אותו מחיר- אשמח לדעת את שמו), איני צריך כונן DVD או צורב, כי איני משתמש בו כמעט, ובנוסף חשוב לציין שהמחשב אמור להריץ משחקים כבדים (כרגע חשוב לי 2 Everquest- התקבלתי לבטא אבל הכרטיס מסך המקולל שלי לא יכול להריץ את המשחקים החדשים ביותר- כי הוא מהסידרה של MX ימח שמה, אשר אינה תומכת ב-Pixle Shading). להלן המפרט: מעבד: (Athlon XP 3000+ (FSB 400 לוח אם: ABIT NF7 (nForce 2) lan, usb…

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by alonezer,

אוקי אז המחשב משמש לאינטרנט WORD ופוטושופ וחשוב שיעבוד מהר בהם עדיף מעבד E8400 וזה יהיה על מסך 17" תודה רבה

• 5 תגובות
    • 567 צפיות
  8. Started by below_z,

אני מנסה לבנות HTPC לחבר אך אין לי הרבה ידע בנושא. אין צורך במחשב המסוגל ליותר מלגנן סרטים. התקבל מפרט מאייבורי שבגדול עונה לצרכים אבל נראה לי ממש לא משתלם מארז IN WIN שחור USB HTPC קדמי + A.PFC 300W לוח DG43RK HDMI G43 INTEL מעבד אינטל 3.06GHz 2MB PENTIUM D.CORE E6600 זכרון KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 7200 16MB HITACHI כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם מחיר 1235 שח 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון תוכן HD על טלוויזיית HD Ready בגדול המחשב יחליף Xstreamer …

• 10 תגובות
    • 997 צפיות
  9. Started by rotman,

שלום לכולם. המחשב ישן , בן 4 בערך . משום מה כאשר המחשב מופעל באמצעות הסוללה , ברגע שהווינדוס מסיים לעלות המחשב קופא, המסך נשאר על אותה התמונה ושום דבר לא מגיב. כמובן שניסיתי לפרמט כמה פעמים ושום דבר לא עוזר , אותה הבעיה. כאשר המחשב מחובר לחשמל הוא עובד מעולה. מישהו יודע מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטת מוסיקה בעזרת קונדנסר ומיקרופונים נוספים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase 5.1. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד כלל למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  11. הדרישות: קל לנשיאה (מתכנן ללכת איתו הרבה) צפייה בסרטים (שאני מקליט מהטלויזיה ולא ממש סרטי DVD) אינטרנט (גם אלחוטי) + אופיס תיכנות (דוט נט, ג'אווה וכד') שאוכל לחברו בצורה כלשהי (אינני יודע איך ומה הכי כדאי) למחשב השולחני שלי ולהעביר מידע מהשולחני לנייד. תודה

• 9 תגובות
    • 863 צפיות
  12. אציין כי הפניה היא למקצוענים *בלבד* - ולא לפספוסים מתלמדים (ועם הפספוסים והמתלמדים הסליחה)... הנה המפרט : מארז וספק-כוח : CompuCase 6K60 + HEC 300AR-TF 300W לוח-ראשי : Intel Pearl Creek G31-Based OEM מעבד-ראשי : Intel Pentium Dual Core 2.0GHz E2180 OEM פתרון-קירור למעבד : Asus P5M5 זיכרון-ראשי : Kingston 1GB 667MHz KVR667D2N5/1G כונן-קשיח : משומש אשר נלקח מהמחשב הקודם (WD 80GB 8MB-Cache P-ATA WD800JB) כונן-תקליטורים : LG GSA-H42N P-ATA אבקש בעיקר את דעתכם לגבי יחס העלות-תועלת.

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  13. Started by BD1,

בס"ד מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 מארז : CM 690 ספק כוח: Corsair VX Series 550W PSU זיכרון: OCZ 4GB DDR2-800 Dual Kit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black עכשיו זה המפרט שלי מיועד למשחקים די כבדים זה מפרט שבניתי פה בזמנו עם עזרתו של יאיר. בכל מקרה אני רוצה לדעת שלושה דברים קטנים: 1)מה ההבדל בין ה-45 לבין ה-43 בלוח האם? 2)בדיסק הקשיח, מה זה Raid Edition ? ראית שהוא עולה מאה שקל יותר מזה שיש לי למעלה. 3)עם כמה מאווררים מגיע המארז הזה? האם זה מספיק מה שמגיע איתו, מבחינת הקירור. תודה מראש. …

14. שלום.. אני חושב לקנות מחשב חדש בסכום של עד10K שישמש בעיקר למשחקים כבדים ותכנות (אני תוכניתן..) - ללא אוברקלוקינג כנראה. אני צריך גם ציוד הקפי, כל מה שנדרש. השאלה שלי היא האם זו תקופה טובה לקנות מחשב בסכום כזה? ברור שזו שאלה שאף פעם אין עליה תשובה ברורה אבל אני אשמח לשמוע כמה דעות בעניין. במידה ולדעתכם זו תקופה טובה לקניית מחשב- תתנו מפרטים מתאימים וחזקים. תודה מראש ((:

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by roypeshin,

אני מעוניין במחשב למטרות משרדיות: קטן, קל, נוח לשימוש ובעל חיי סוללה ארוכים. לא צריך משחקים ותוכנות גרפיות מסובכות. מה דעתכם על המפרט הבא של טושיבה? תודה R500-S5006X : Detailed Product Specs Operating System Genuine Windows® XP Professional Processor Intel® Core2 Duo Processor U7700 Processor Type Core2 Duo Processor Number U7700 Processor Speed 1.33GHz Front Side Bus 533MHz Memory Size 2048MB Memory Speed PC2-5300 DDR2 667MHz SDRAM Display Size 12.1" widescreen Display Type WXGA, Transreflective type Display Resolution 1280x800 Graphics Engine Intel® Graphics Media Accelerator 950 Hard Drive Size 160GB Hard Drive Speed 5400rpm Optical Drives DVD SuperMulti (+/-R) drive s…

• 8 תגובות
    • 881 צפיות
  16. Started by onthemic,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-3000 ש"ח (עדיף כמה שיותר קרוב ל2000 ש"ח) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א. למשחקים, אבל לא משחקים כבדים מאוד. המשחקים שאני משחק בהם בעיקר זה GTA, PES ומשחקי סימולטור טיסה (בעיקר הסימולטורים). אני לא מעוניין בכרטיס מסך לא אנושי, אבל שיהיה איכותי ושמשחקים חדשים, בעיקר אלה שהוזכרו, בגרסאות הכי חדשות, ירוצו עליו חלק. ב. סאונד. אני מקליט הרבה (יש לי מיקרופון באיכות טובה כך שגם אחד כזה אני לא צריך) ומשתמש הרבה בתוכנות מיקסוס כמן VIRTUAL DJ וADOBE AUDITION. אני מעוניין בכרטיס קול איכו…

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  17. שלום לכולם זה המפרט הקיים שלי , i5 3470 ivy bridge CPU @ 3.20GHz לוח אם : Gigabyte H77-D3H זכרון : DDR3 16GB כרטיס מסך : MSI GTX 1660 Ti GAMING X 6GB מסך DELL u2311 כוננים קשיחים Samsung 128GB 830 - Crucial MX500 500GB - Toshiba p300 3TB חייב לציין שאני משחק היום בכמה מהמשחקים שאציין פה ואני פשוט לא נהנה, אני מוריד רזולוציות על מנת שהמשחק ירוץ חלק. לכן התלבטות שלי היא בין: א. לשדרג מחשב ולהשתמש בכרטיס מסך שיש לי והכוננים הקשיחים והמסך - השאלה אם הנ"ל יספיקו לי (יש גם אופציה להביא מפרט שיהיה ניתן לשידרוג לסעיף ב ב. לעשות שידרוג כולל האם במקרה כזה אהיה חייב להחליף כרטיס מסך …

• 25 תגובות
    • 6.2k צפיות
  18. Started by Gamer1351,

core 2 duo e7400 2.8 gigabyte ga-ep43-ds3l 9800gt 512mb 2 ג'יגה ראם הארד דיסק 500 GB תודה : )

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by karekupe,

מבקש המלצה למפרט חדש בתקציב של 3200 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנה לעיצוב מטבחים בשם RAUMPLAN http://d3d.co.il/Product.aspx?cid=2&pid=1 - בשימוש תדיר דרישות התוכנה: http://www.d3d.co.il/UserFiles/mifrat_comp_win7(1).pdf (לא להתייחס לנפח ההראדיסק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 1 6. האם מתוכנן אוברקלו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by gbo1381,

שלום רב, מעוניין לרכוש מחשב חדש לגיימינג תקציב באזור 5000 יש מקום לגמישות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 יש מקום לגמישות בשביל איכות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (משחקי 4X, RTS, RPG) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. אציין שברשותי מסך DELL 27 אינץ - מסך מחשב גיימינג "27 Dell LED S2719DGF 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - יש ברשותי שני SSD, אחד SAMSUNG 860EVO 1TB עליו מותקנת כרגע מערכת הפעלה ועוד אחד SAMSUNG 850 EVO 250GB…

• 4 תגובות
    • 932 צפיות
  21. Started by avihai007,

שלום, יש לי מחשב : amd 2800+ 754 לוח של אפוקס 1GB זיכרון 160 GB הארד דיסק כרטיס מסך: 9600XT וספק כוח 400W של HEC דגם ART. וחשבתי לשדרג ל- Amd 4200x2 939 לוח: GA-K8N51GMF-9 וכרטיס מסך: 7800gt סה"כ יוצא 1000 ש"ח. מה דעתכם? והאם הספק יחזיק לדעתכם. תודה רבה!!!

• 6 תגובות
    • 582 צפיות
  22. Started by Shinobi,

שלום חברים, מחפש מפרט למחשב עריכה ברמה מקצועית. התוכנות שאני משתמש בהם : PREMIERE, AFTER EFFECTS , CINEMA 4D. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וההבדל משמעותי ושווה לנצל את כל התקציב או לחרוג ממנו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו\גראפית, גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PREMIERE, AFTER EFFECTS, CINEMA 4D, אופן שימוש תדיר-כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סקיירים, אסאסין קריד... בקיצור סוגי המ…

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  23. חבר'ה אני צריך להרכיב מפרט במקסימום 1500 ש"ח......ואני מבקש לא לחרוג מהתקציב בכלל!! תראו אני יודע שאי אפשר לעשות עם זה הרבה אבל זה מה יש. טוב אז המחשב הזה אמור להיות בעיקר לאינטרנט, שירים ומשחקים(לא מהדור החדש, סתם כמו sims1, warcraft וכאלה....) הדרישות הן: מעבד פנטיום 4 יכול להיות אפילו 1ghz ופחות מזה.... לוח אם מה שתרצו, רק חשוב ואפילו מאוד שיהיה בו יציאת LAN או לרשת אלחוטית(כי אני הולך לעשות רשת ביתית) וכרטיס קול מובנה זיכרון שיריץ sims1 לפחות...(128 אני מעריך...לא?) כונן קשיח: 10gb פחות או יותר(מינימום 5) כרטיס מסך(אני יודע....מה כבר אפשר בתקציב הזה) geforce 3d??חחח או שיש יותר טובים במחיר…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  24. שלום כולם! ביום שני הקרוב חבר שלו קונה מחשב. המחשב מיועד לאחים שלו הקטנים אז הוא יהיה מיועד בערך לאינטרנט אופיס ומשחקים בסגנון פיפא. יש צורך בהכל מסך, מקלדת,עכבר ורמקולים. חשבתי על זה: מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box ¤401 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1137 לוח אם GIGABYTE GA-M52S-S3P ¤377 http://skypc.co.il/product.asp?pid=38480 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤252 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון Kingston 1024MB 667MHz DDR2 CL5 ¤180 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G כרטיס גרפי Albatron nVIDIA GeForce 7300GT 256MB PCIe ¤313 http://skypc.co.il/product.asp?pid=7300GT צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD ¤161 http://…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  25. היי, אמא רוצה מחשב משלה, כלומר המחשב ישמש לאינטרנט, אולי קצת אופיס וכאלה. אני לא אוהב להזמין מחשב מהאינטרנט, אז אני צריך מפרט מחנות בירושלים, החנות הנורמאלית היחידה שאני מכיר כאן היא KSP, אבל אם יש לכם חנות אחרת אז אפשר כמובן. אני מתכנן לתת לה את המסך הנוכחי שלי, ואת המסך החדש לקחת לעצמי - אני רוצה מסך WIDE 20 אינטצ', בנתיים אני חושב על LG W2042T הרכבתי מפרט בעצמי, אבל בגלל שכבר די הרבה זמן לא התעדכנתי בשוק, אז אני צריך יעוץ (בעיקר על המארז ועל הספק) הנה מה שבניתי: AMD‏ Athlon 64 5000+ (Socket AM2) X2 DualCore - 300 NIS ‏ ASUS M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G, DDR2 1066, VGA - 375 NIS 1G DDR II 800Mhz Samsung - Life Time Warranty - 90 NIS Western Digital 160GB 7200…

• 6 תגובות
    • 731 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.