עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by stalgo,

מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חדש שיחובר לטלויזיה בסלון. כרגע הטלויזיה היא 1080P, אבל תשודרג בעתיד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומדיה לטלויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? צריך שיהיה שקט בזמן שימוש בסיסי (לא משחקים). שליטה חיצונית יכול להיות נחמד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, אבל אפשרי 7. האם האם יש צורך לכ…

2. Started by Dormos,

שלום רב, החלפתי כרגע אינטרנט לסיבים אופטיים. המהירות שאני מקבל בווי פיי היא סביב ה 280 שזה מטורף. הבעיה היא במחשב הנייד שנמצא אצלי. יש לי מחשב טושיבה שכנראה כרטיס הרשת שלו הוא של עד 100 מגה בייט[לא ידעתי שיש דבר כזה] והמהירות שאני מקבל היא של כ 40 מגה בייט. במחשב נייד של העבודה אני מקבל את המהירות הרצוייה של כ 300 מגה בייט בוופיאי. אחרי כל החפירה, אני מעוניין להחליף מחשב לDELL, איך אני יכול לבדוק האם המחשב החדש שאני קונה, כרטיס הרשת שלו תומך במהירות הזאת[המחשב של העבודה הוא של לנובו, והוא לא מהטובים שלהם]. והאם יש דגם ספציפי שאתם ממליצים עליו סביב ה 3000 ש"ח.

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  3. היי מסתבר בחלק מהמעבדים, עבודה במצב HT או לחילופין SMT גורמת להאטת ביצועים בתוכנה. לכן, מומלץ לבטל את התכונה הנוגעת בביוס או להפעיל את זה - https://drive.google.com/uc?export=download&id=14O02F5sAsg_bFGU2NaXIMLMeXNQBC2bi שימו לב, צריך להפעיל את לייטרום כל פעם מהישום הזה. המעבדים המושפעים ביותר הם ה - 9900K של אינטל וצמד Threadripper 2970WX / 2990WX של AMD. ישנם עוד מעבדים, בעיקר מסדרת X של אינטל, בהם ההאטה קטנה יותר. לציין שאינטל מודעים לבעיה ופועלים לפיתרונה בשיתוף ADOBE ! חג שמח !

• 0 תגובות
    • 734 צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בכותרת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 2K 60Hz, סרטי 4K בטלוויזיה (אולי גם אשחק איתה לפעמים ב 4K), עבודה משרדית ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך, מסך ישודרג בעתיד (כנראה לזה: https://www.samsung.com/ae/business/monitors/c34h89b2b/lc34h890wjmxzn/) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). אין צורך בספק יש ספק מודולרי 750W של CORSAIR. יש לי SSD 256GB. אז אין צורך ל SSD מעל 1TB. בנוסף יש גם HDD 1TB לתמונות ושונות 5. עד כמה חשוב…

5. Started by Guy Ben Yaakov,

אהלן, קרובת משפחה צריכה מחשב לצורך עריכת וידאו. התקציב לא גבוהה כרגע ולכן המחשבה היא על פתרון כזה: קניית מחשב "פשוט" ללא כרטיס מסך, והעריכה תהיה באתר אונליין שגובה סכום חודשי. להשאיר אופציה לשדרוג המחשב בכרטיס מסך מתאים שיעבוד עם תוכנת עריכה של adobe. כיוון ואני לא עוסק בעריכה, אשמח לדעתכם. כל סרטון גג 10 דק', רינדור ל1080p. הציעו לה 2 מפרטים, תכף אעלה אותם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 - חריגה של 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - בתחילה אונליין ולכן מחשב לא עובד קשה אבל כ6 חודשים אחרי כן מתוכנן הוס…

6. שלום לכולם, התקציב שלי: 10K - 11K ללא מסך וללא אביזרים נלווים, כולל מערכת הפעלה. מעוניין לשים דגש על: כרטיס מסך, מעבד, לוח אם, זיכרון. שאלה: האם כדאי קירור מים או שזה סתם עניין מסורבל? הערה: אני מאמין שגם אשחק על המחשב קצת אבל בעיקר הוא מיועד לעריכה. סוג המסך שברשותי: Lenovo L24Q-10 23.8 Inch 2k LED IPS לבסוף: אשמח לקבל המלצות לחנויות שמבינות עניין בהרכבת מחשבים ויודעים לתת שירות מקצועי וטוב ולהתאים מפרט ללקוח בהתאם לצורך שלו. תודה מראש לכל העוזרים.

• 29 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. Started by saar haimovich,

ברצוני לקנות את המארז הזה https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/elite-120-advanced/#image-Item10 ורציתי לדעת אם הלוח אם הזה תואם למאז https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10#kf

8. Started by Fusion,

שלום לכולם אני חדש כאן בפורום ומקווה שזה המקום הנכון לשאול. אני מעוניין לשדרג את הכרטיס מסך שלי ורציתי לדעת למה הלוח אם שלי מסוגל(שאוכל לדעת איזה כרטיס מסך שמתאים אני יכול לקנות). נתוני מחשב: כרטיס מסך-Gtx 980 מעבד-Core i5 6600k 3.5 hz Ram-16Gb לוח אם-asus h170m-plus בקשר לספק כוח אני יעדכן בהמשך זה בבדיקה לפי מה שזכור לי בין 450-600W אני יערוך את הפוסט ברגע שאבדוק את זה,אשמח לעזרה,תודה. עריכה:משתמש במסך 144hz על 1080P המטרה זה לגיימינג בעיקר(Competetive)

9. Started by רעות ליבמן,

שלום רב, הציעו לי תרומה לביהס מחשבים מחברת היטק. האם הם טובים לשימוש או ישנים? אשמח לעזרה ועצה בעניין: HP 500B Pentium( E5700 ) (2 cores). 4GB RAM. HDD320GB מחשבים של חברת HP דגם 500B. מעבד פנטיום דגם E5700 2 ליבות זכרון - 4 ג'יגה דיסק 320 גיג כרטיס מסך וכרטיס רשת מובנה מסך 20' מקלדת + עכבר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אשמח לשמוע מה דעתכם על המפרט הבא: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 3600 3.6Ghz AM4 - Box - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-L12S 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus TUF B450M-PLUS GAMING AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Black 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte RTX 2060 SUPER GAMING OC 8GB GDDR6 HDMI 3xDP USB Type-C 1 כונני SSD: כונן קשיח ADATA XPG SX8200 Pro PCIe NVMe M.2 2280 2TB SSD ASX8200PNP-2TT-C 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי מודולארי Antec High Current Gamer 850W 80+ Gold HCG850 Retail 1 …

11. Started by נעם,

שלום, אשמח להמלצה למחשב טוב עבור סטודנטית. השימוש הינו יחסית בסיסי - אופיס וצפייה ביוטיוב ושימוש באתרים אחרים.. העדפה לחברת DELL/ASUS אשמח לעזרתכם (: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-3000 (אך מעדיפה לבזבז כמה שפחות..) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בתכנים במחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם הא…

12. Started by מנשה מקמל,

שלום, אשמח לקבל המלצות לנייד קל

13. Started by Yovel Aloni,

היי , אני מתחילה תואר בהנדסת תוכנה. מחפשת מחשב עם מסך מגע שישמש בין היתר כמחברת, תקציב בערך של 3500 עם מערכת הפעלה. מצאתי את הדגם הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=29771 Lenovo IdeaPad C340-15 81N5003DIV i7-8565U אשמח לדעתכם

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ניתנת חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (For honor , FPS ...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק רמקולים (לא גדולים משתמש בעיקר באוזניות) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב חלקית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן מערכת הפעלה חלונות 8. האם ישנה העדפה לרכוש…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. שלום, אני כרגע סטונדט להנדסה והמחשב הישן שלי כמעט מת ואני רוצה להחליף למחשב חדש. כיום השימושים שלי הם בייחוד אינטרנט ואופיס, מידי פעם שימוש בתוכנות כמו solidwork ו sketchup אך לדברים קטנים ולא פרוייקטים מורכבים. עקב מגבלה בתקציב הכיוון שלי הוא לנצל את הסכום לקניית מחשב ללא כרטיס מסך. בינתיים אני אשתמש בכרטיס המובנה במעבד\ בכרטיס הישן שלי Radeon HD 7750 2gb, מה שיותר מתאים ובעתיד אשקיע ~2000ש"ח בקניית מסך חדש וכרטיס מסך. טופס בקשת מפרט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500+100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כיום שימוש בסיסי אינטרנט ואופיס, מידי פעם שי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, תתאפשר חריגה קלה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  17. Started by BAR_PC,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כתיבת סיכומים, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שיהיה כלול 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  18. Started by Tom Snir,

שלום, מעוניין לקנות מחשב לרופאה שישמש בעיקר לעבודתה. פרטים נוספים בשאלון למטה, תודה מראש לכל מי שיעזור: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000, חריגה עד 500 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - הרבה MICROSOFT OFFICE, קריאת מאמרים, כתיבת דוחות וכו'. לפעמים גם ניתוח תמונות (MRI וכו') אז אם אפשר מסך איכותי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט…

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  19. היי, אשמח לשמוע חוות דעת על 2 מחשבים גיימינג מה עדיף? 1. https://www.amazon.com/AORUS-NA-7US1021SH-i7-9750H-GeForce-Keyboard/dp/B07RYSSQFL?tag=h0dab-20& 2/ https://www.amazon.com/dp/B07R6B94C7?tag=h0dab-20& תודה

20. Started by Ooga,

אהלן, פותח כאן כי לא מצאתי מקום מתאים יותר שמתייחס לחלפים ושדרוגים. המחשב הקיים שלי כולל i5 6500, 16gb ram, וכרטיס gtx 1060 6gb. אני מעוניין לשדרג את הכרטיס כשיהיה מבצע הגיוני, כנראה ל 2060 super. הדבר ידרוש ממני לשדרג מעבד, וכאן יש לי 2 אופציות: לחפש i7 7700 משומש (יעלה עד 700 שח) ולהחליף אותו. לא אוכל להחליף את ה 2060 super בהמשך ללא החלפת כל המערכת, אבל היא תהיה בת 6-7 אז.. למכור את ה 6500 עם הלוח ולקנות באנדל של amd 5. יצא יותר כסף והזכרונות כנראה קצת יגבילו (2666 cl16, אולי אוכל לעשות oc ל 2800 באותם תזמונים). יש גם את עניין הלוח - b150m-d3h, מדובר בלוח איכותי שקניתי לטווח ארוך. כולל כל מה שאני צרי…

21. Started by Alik Possek,

שלום חברים, אשמח אם תאכלו לתת הערכה ל: באיזה מחיר ניתן למכור את המחשב) - מחשב עובד ללא בעייות, הוחלף בכלל לחץ של הילד. מחשב נקנה לפני כ-4 שנים מקי אס פי.

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין באמת תקציב מירבי, מחפש cost effective. מוכן להוציא יותר אם באמת שווה את הכסף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, אפשר להסתפק ב 1080P 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי קייס 3d aurora case. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי. נגיד 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחש…

23. Started by Erez Rubinov,

שלום, תקציב עד 3k חריגה 200 שימוש: אופיס, אינטרנט וסרטים, ללא התניידות מחוץ לבית

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by jeans,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף כלל מסך 32" 4K (או דומה) - ניתן לחרוג עד 11-12 אם יש שדרוג משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה (לייטרום, פוטושופ), משחקים - יתרון (לא חובה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מסך (מפורט למעלה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יתרון קל למפרט שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם …

25. Started by סטודנט חדש,

המלצה למחשב נייד פשוט ובסיסי לסטודנט מדמח, רק בשביל הלימודים, אופיס וכדו' , הבנתי שהתכנות לא דורש יותר מידי. מחשב קומפקטי שנכנס לתיק וקל משקל. טווח של 1000-1500 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500, רצוי כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס וקצת תכנות בסיסי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רועש ברמה לא סבירה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

דיונים חדשים בפורומים