ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
הי אני צריך את הדעה שלכם על המפרט הזה: (המפרט מיועד למשחקים כבדים - כנראה שאני גם אעשה OC בעתיד המש קרוב או זה של החנות). b]מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 2.53Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤583 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤525 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤415 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤483 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBPQ כמות: 1 - מחיר: ¤264 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤286 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤912 כונן אופטי: …
-
- 15 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. פלונטר 9.…
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 10K מומלץ פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה על חומרי HD, אפקטים מורכבים וכבדים ותלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects ו-3d max לצורכי פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב נייד בעיקר לשימוש סטודנטיאלי שיכול להיות כרוך בהפעלת תוכנות כבדות (לא כבדות מידי), ואולי למשחקים פה ושם. אחרי קריאה ובדיקה הגעתי לשני מועמדים סופיים. HP pavilon dv6 1160 ו DELL inspiron1545 HD ההבנה שלי במחשבים ניידים היא כמו של כל אדם ממוצע (אולי קצת פחות), אז אשמח לחוות דעת אם למישהו יש את אחד מהנ"ל, וחוות דעת ע"פ המפרט המצורף (כדי שלא יהיה צורך לחפש) למי שמבין. תודה רבה למי שהיה זמן לעזור... דן hp pavilon dv6 1160:מעבד - intel dual core 2 T6400, זכרון 4 GB אפשרות להרחבה ל8, כרטיס מסך ATI 4530, דיסק קשיח :320GB, שנה אחריות ומערכת הפעלה ויסטה פרמיום. dell 1545: מעבד intel dual core 2 T6400, זכרון 4 GB (לא ברור אם אפשר להגדיל ל8), כרטיס מסך ATI 4330, די…
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
אני ממש מצטער על הטרטור ובאמת מעריך את העזרה שלכם. החלטתי להקשיב לעצות שלכם ולהוציא -טיפה- יותר על המחשב: התקציב החדש (ואני מבטיח שזה האחרון =] ) הוא 1700 (לא כולל הרכבה). נתתם לי בעבר מפרט ב1650 (לא כולל הרכבה): מה דעתכם עליו? יש תוספת ששווה לנצל בשבילה את התקציב לגמרי? מעבד AMD Athlon II X2 245 Box ₪314 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX245OCGQBOX לוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2P ₪234 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38458 כונן קשיח Seagate ST3250318AS 3.5" 250GB SATA2 16MB ₪198 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3250318AS זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 ₪235 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9TJ228…
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג אלא אם כן השיפור משמעותי בתשלום נוסף קטן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך שלי הוא סמסונג T220 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני…
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום! אשמח לקבל המלצות למחשב נייד בתקציב של עד 7.5K לפי ההעדפות הבאות: - מטרות המחשב - פיתוח תוכנה (Eclipse, Visual Studio), עריכת גרפיקה ומולטימדיה (Photoshop, After Effects, Mudbox), ושימוש ביתי (קצת משחקים, סרטים וכו') - מעבד - Core i7 מרובע ליבות - זכרון RAM - לפחות 8GB זכרון. אם אין בנמצא, אז לפחות 4GB עם אפשרות הרחבה מאוחרת - מסך - עדיפות למסך ברזולוציה של לפחות 1600X900, עדיפות למסך מט - כרטיס מסך - רצוי כרטיס מסך Dedicated כמו דגמי הגיימינג של Nvidia. אם לא נמצא נייד מומלץ עם כרטיס מסך Dedicated, אשמח להפנייה למידע על שימוש בכרטיס מסך חיצוני - גודל המסך - 13 עד 15.6 אינץ' - אמינות גבוהה (אני מכיר את המוניטין של דגמי Lenovo Think…
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
https://pcpartpicker.com/ האתר הינו אינדקס של חלקים למחשב, והוא מאגד בתוכו גם השוואת מחירים וקישור לחנויות בחו"ל (לא רלוונטי עבורנו). אבל מעבר לזה מה שהוא כן מציע לנו: בעת בניית המפרט ניתן לראות תאימות של כל החלקים הוא מתריע כאשר אין קירור, או הכרטיס לא מתאים למארז וכדומה, בנוסף הוא נותן הערכה של כמה כח דורשת המערכת. בנוסף לכל זה ניתן לראות מפרטים שאנשים הרכיבו ניתן לראות שילובים של חלקים עם חלקים אחרים על ידי חיפוש, וכמובן ביקורות של הגולשים. אין לי שום קשר לאתר או לבעליו אבל חשבתי לשתף את הכלי הנ"ל אני מוצא אותו מאוד שימושי גם בישראל.
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
Epox 8RDA3I v2.1 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Sound, LAN, USB 2.0) AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Spire WhisperRock III CPU Cooler for AMD Western Digital 80GB 7200 rpm ATA100 HDD DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory CD-ROM LG x 52 Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card 17" LG T710BH EZ Flat Monitor Simbadda 329-4 Silver-Blue 400W USB 2.0 Front Case Genius KB-10X PS2 Eng/Heb Keyboard + Pad Microsoft Optical Basic Black Mouse OEM USB Subtotal NIS 4,502.76 ________ אם צריך לשנות משהו אז זה המפרט בקשה להשאר בסביבות המחיר, תודה
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני מרכיב לאחי הקטן מחשב בסיסי לקולנוע ביתי. אחרי התייעצויות בפורום לוחות אם ומעבדים ופורום ספקים ומארזים הרכבתי את המפרט הבא מעבד-Athlon II x3 450 http://www.skypc.co.il/pl_product~ADX450WFGMBOX~3~0.htm 395 ש"ח לוח אם- Gigabyte GA-MA78LMT-US2H http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7866 340 ש"ח זכרון- Kingston KVR1333D3N9/2G http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7255 150 ש"ח מארז- Antec nsk2400 (ללא ספק) http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33_306&products_id=11801 295 ש"ח כונן קשיח- Seagate 250Gb ST3250624AS יש לי ספייר 0 ש"ח צורב - SAMSUNG SH-S223F X22 http://www.morse-pc.com/Product.asp?productid=7844 130 ש"ח ספק - Hec 450…
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5/BF4/ARMA3 כל המשחקים החדשים שיצאו של BF , COD , CRYSIS , משחק גם במשחק בודד שבאיכות נמוכה Counter Strike 1.6. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם , עריכה: מצטער על החפירה בבעלותי hp pavilion dv 6 6040ej , שקניתי בעזרת ייעוץ מעולה מהפורום היקר . מערכת הפעלה win 7 64 bit לפני שלושה חודשים , המחשב הפסיק לזהות את המצלמה , מה שגרם למסכים כחולים . מאחר והמחשב היה באחריות לקחתי אותו לתיקון שלשום (כן , לקח לי זמן ) . שם הטכנאי אמר לי שהמחשב צריך לעבור פרמוט - אכן הם פרמטו אותו ( בעזרת תוכנת HP ) . עדיין התקלה נמשכה ( המחשב לא זיהה את המצלמה - כולל במנהל התקנים ) לאחר פרמוט מלא ( מחקו גם את כל התוכנות של HP) , התקלה נפתרה . אמרתי לטכנאי שיתן לי להחליט אם להתקין אותם או לא . כרגע אני עומד עם מחשב נייד שפשוט טס לעומת מה שהיה קודם : 1. לפני הפרמוט היה 118 תהליכים , עכשיו יש 50 2.הבוט פשוט עף (מהיר מאוד ביחס לק…
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני עוזר לחבר לבנות מפרט כמה שיותר יעיל, למטה מצורף המפרט שהוא בנה בTMS שמציג פחות או יותר את הדרישות שלו הבעיה שהוא חרג ב1200 מהתקציב ולכן אני צריך את עזרתכם, תעזרו לקצץ במה שאפשר ולהפוך את המפרט ליעיל ומסודר יותר! תודה על עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לנעול את התקציב ב6500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב גיימינג כבד שיריץ GTA V ללא בעיה כשיצא וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V SKYRIM battlefield 3 CRYSIS 3 FAR CRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך full hd 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לילדה בת 11 למשחקים ובצפר וכאלה המשקל ממש לא חשוב תודה=]
-
- 8 תגובות
- 950 צפיות
-
-
ASUS N10J 2 GB זכרון 667 VISTA PRIMUM 2 כרטיסי מסך 1. INTELL 3500 2. ATI 9300 10.1" גודל מסך 250 GB HD לא משנה הכובד ... המון תודות שי
-
- 7 תגובות
- 950 צפיות
-
-
רק מחשב לסטודנט להנדסת חשמל ,הפעלת תוכנות יחסית כבדות (matlab בעיקר) ושימוש יום יומי. כרטיס רשת אלחוטי ואם יש המלצות למסך יחסית זול (בנפרד מהתקציב)
-
- 11 תגובות
- 950 צפיות
-
-
האם אתם מכירים את הדגם? ומה אומרים על המחשב?אםהוא טוב? והחברה עצמה.. ןהאם כדאי להוסיף 199 שח על אחריות לעוד שנה. סה"כ 3 שנים. http://www.wallashops.co.il/ws/a/orderRecord.aspx?oi= 9DAD1A905A46441DA862FC3214&popupMode=1 תודה
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאבא שלי, שהוא אדם מבוגר שמשתמש רק לאינטרנט ולפעמים קצת וורד. הוא לא צריך עוצמה של מעבד או גרפיקה או דברים כאלה. משהו ממש פשוט. מה שחשוב לו זה מסך גדול ומחשב אמין - שמחזיק הרבה בלי להתקלקל (לדעתי לנובו הם כאלה). ומחיר טוב. על מה אתם ממליצים? תודה ארי
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אין לי בעיה לשלם על איכות . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה כרגע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית של תמונות בתוכנת lightroom ו- PHOTOSHOPE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לצורך פרנסה (צלמת מקצועית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת + עכבר לא אלחוטי ! 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8…
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
היי, המחשב יחובר למסך שעובד ברזולוציה של 1920X1200 אין צורך בשום ציוד היקפי. כמו כן, על המפרט לכלול רק לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כרטיס מסך ומארז. אין צורך בכוננים קשיחים/אופטיים או כל חומרה אחרת. כמו כן, אין שום כוונה לבצע OC. אין חובה לנצל את כל התקציב.
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין להתחדש,ומכיוון שמאז שקניתי תמחשב אני פחות מעודכן לכן רציתי כמה עצות ממכם... המחשב מיעוד לשימוש ביתי רגיל בעיקרון...אינטרנט,כמה תוכנות,כמה משחקים לא הכי כבדים וכו'.... אז ככה אני חשבתי כל: מעבד- AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice 1150 ש"ח. לוח אם-הוא רוצה ASUS,אז-ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 730 ש"ח. זיכרון- OCZ 1GB (2X512) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5 880 ש"ח. כ.מסך-כאן יש התלבטות מכיוון שהוא לא מוכן להשקיע על כרטיסים כמו 6600GT/6800GT,ומוכן לשים על זה 700-750 ש"ח, לכן חשבתי על: Sapphire ATI Radeon X600Pro PCIe 256MB ViVo 730 ש"ח. או 6600 לא ה GT, Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 256MB PCI-E GV-NX66256D Bulk 680 ש"ח. …
-
- 14 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר למה לא, אבל אני לא רוצה שזה יפגע בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גראפית, תכני HD, עריכת מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אססינס קריד, קרייסיס, ובקיצור משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 × 1080 -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אם כבר יש פורום ניידים אז נשתמש בו יש לי : fujitsu-siemens lifebook C1020 שעבר שדרוג קל ל40G ו512M מעבד P4M NORTHWOOD קשיח fujitsu MHR2040AT גם הHDD וגם הCPU מראים לי 50~55 חופשי לצערי אני לא זוכר את רמת ההישרדות של ניידים לטמפ' אז תעזרו לי קצת
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אהלן, המליצו לי לשאול פה את השאלה ולהעזר בחברי הפורום כדי לקבל תמיכה. קראתי את חוקי הפורום אז אנסה ללכת לפי הפורמט שהוצע: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בגדול חשבתי על עד 10K, אבל אפשר לחרוג אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וסטרימינג. הייתי מעדיף שגם יהיה רלוונטי עוד 6 שנים ולא אצטרך בהכרח לשדרג \ להחליף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי הכל, אולי אקנה עוד מסך (היום יש לי אחד של 24 אינג') 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפש…
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום אני עומד לקראת רכישת נייד חדש, ואני זקוק לעזרתכם, יש לי קצת בלאגן בתחום המעבדים של היום CORE DUO, קונרו ושאר "ירקות" ההתלבטות שלי, בין 2 סוגי מחשבים, 1. מחשבים קטנים (ששוקלים באזור ה1 ק"ג, עם מסך קטן יחסית) שניתן "לזרוק" בתוך התיק 2. מחשב חזק (2 GB זיכרון, DD2, כ.מסך חזק במיוחד, דיסק קשיח עתיר נפח וכו') ברירת המחדל היא המחשב הראשון, כאשר אני אשאר עם המחשב הנייח למשחקים אם המחשב הנייד החזק, יהיה טוב מספיק לענות על 2 הדרישות שלי - אני ארכוש אותו אם יש נייד שמשלב את הכוח עם הניידות שאני מחפש, מה טוב.. המלצות לחנויות, יצרים, יתקבלו בברכה
-
- 9 תגובות
- 949 צפיות
-