עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Sahar Gezer,

מעבד: Intel Core i5 Processor i5-650 3.2GHz 4Mb Dual Core LGA 1156 Box זכרון: Corsair 4GB Kit (2X2GB) PC3-12800 DDR3 1600Mhz CL8-8-8-24 CMX4GX3M2A1600C8 Model C4G1600C8X מארז: Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU דיסק קשיח: Western Digital 500GB Caviar Blue 3.5 16Mb SATA II WD5000AAKS צורב DVD: LG GH24NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x24 Black Oem כרטיס מסך: HIS Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E H567Q1G לוח אם: Intel® Desktop Board BLKDP55SB Sharpsburg P55 Chipset LGA 1156 Oem מה אתם אומרים? נתונים טובים או לא ? שווה השקעה ? אם חסר משהו תגידו

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  2. Started by idans94,

המחשב ישמש לשימושים בסיסים כמו אינטרנט, סרטים באיכות HD ומוזיקה (עם אוזניות). אין צורך בציוד הקפי. אשמח לקבל שינוים שיוזילו את המפרט מבלי להתפשר על האיכות. מעבד AMD Athlon II X2 250 Box ₪336 לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪285 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪216 זיכרון Corsair DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 Value ₪230 מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 342 ₪157 ספק כח Seasonic S12II 430W ₪295 הרכבת מחשב חדש הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים ₪99 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1618 המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il תודה

3. Started by aviv_ni,

שלום יש לי מחשב נייד חדש תמיד החום שלו שנוגעים היה גבוה היום עשיתי בדיקה ורשום לי 63 מעלות המחשב עובד חלק ובלי רעשים מה עושים ? http://www.up2me.co.il/v.php?file=25327115.jpg

4. Started by anilolo,

אני צריך מפרט למחשב עד 2000 שקל ללא כרטיס מסך (יש לי POINT OF VIEW GeForce GT220 1024MB SDDR3 חדש) המחשב ישומש לצפיה בתכני HD ולשחק במשחקים(לא בשימוש תדיר) אין לי צורך בציוד הקיפי, אני צריך מפרט שקט בסביבות בסלום בין 7-8 אני לא ישתמש באוברקלאוק במחשב. אני לא צריך את המערכת הפעלה אני רוצה שירכיבו לי את המחשב בחנות ואני ירכיב את כרטיס המסך בבית. אני יכול לרכוש מחשב רק באיזור ירושלים, מעדיף תשלום במזומן. אין לי תוכניות בעתיד לשדרג את המפרט. תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  5. Started by SuperMasterGuy,

היי, אני זקוק למחשב חדש, ורציתי לשאול מה דעתכם על המפרט הנ"ל, אני לא גיימר, ואני משתמש במחשב רק לענייני עבודה (כלומר חוץ מאופיס, ווידוס 7 ודפדפן אינטרנט, אני לא יכול לחשוב על עוד משהו שאני אתקין בו). התקציב שלי, אגב, הוא 1500 ש"ח. המפרט נלקח מקטלוג המבצעים של מחסני חשמל: לוח אם: Gigabyte ga-h55m-d2h מארז: מידי ATX עם USB קדמי כולל ידית נשיאה וחלון שקוף בצד המארז ספק כוח: 500 WATT מעבד: intel-core i3-540 זכרון: 2GB DDR3 1333 דיסק קשיח: HDD 500GB SATA II 7200 RPM\ צורב: DVD RW SATA X24 SUPPER MULTI כרטיס מסך און בורד סה"כ: 1499 ש"ח כעקרון אף פעם לא קניתי במחסני חשמל, אני תמיד קונה בksp ושאר חנויות שמתמחות במחשבים ואלקטרוניקה, אז אני לא יודע כמה מומלץ לקנות שם. פשוט המפרט ה…

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  6. שלום אני זקוק למעבד, לוח אם, זיכרון, הארד דיסק וספק כוח. התקציב שלי הוא בסביבות 1400 ש"ח ואם אפשר פחות אז בשמחה. השימוש העיקרי של המחשב יהיה לשימוש ביתי הכי הכי פשוט שיש כמו אינטרנט, מוזיקה סרטים וכו'. עדיפות שהרכיבים יהיו מ- KSP או SKYPC. תודה!!

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  7. Started by itye,

אני מחפש מחשב לתיכנות, ושיראה יפה עד 3500 ש"ח. הנה מבצע שראיתי אתמול: http://broknerneta.pas-rahav.com/dell/f5/shnaider/ וגם זה ב"מציאון": http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16106 אולי הם לא שיא היופי אבל בהחלט מראה סביר (לעומת Lenovo שאולי מחשבים עמידים אבל לא יפים). מה דעתכם?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אהלן, יש לי לוח אם מדגם: Gigabyte GA-MA69G-S3H עם מעבד DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ כרגע יש לו 2X1GB 667MHZ ואני רוצה להוסיף עוד 2X1GB (של חברה אחרת, כרגע יש שם זיכרונות של סמסונג). מצאתי את הדגם הבא (אני גם קונה מ newegg, אני לא מתגורר בארץ): http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820134046 האם זה יתאים/לא יעשה בעיות? (עם הזכרונות הנוכחיים + הלוח הקיים) כרטיס מסך כרגע יש שם Radeon 9600 , אבל זה לא סוחב סירטי HD ( 720P) ולכן חשבתי על זה: MSI R5450-MD512H Radeon HD 5450 512MB 64-bit GDDR3 pci-e 2.1 http://www.mwave.com/mwave/skusearch_v3.asp?scriteria=BD11227&pagetitle=MSI%20R5450-MD512H%20Radeon%20HD%205450%20512MB%2064-bit%20…

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  9. טוב אז ככה אחרי הרבה לבטים החלטתי ששבוע הבא אני נוסע לקנות את המחשב . פתחתי נושא חדש כי יש כמה עידכונים שאין לי כוח להוסיף אותם שם . אחרי התייעצות הבנתי שאין טעם לקנות כרטיס חדש ב300 שקל ועדיף להישאר עם ה8600GT ולהשקיע את הכסף בחומרה אחרת , בנוסף גם ספק כח אני אשאיר בגלל שגם הוא לא עושה בעיות 350W של PFC יחזיק את המערכת העתידית . החנות כנראה שאני קונה ממנה היא אייבורי ב"ש , אם יש למישהו הערות לגבייה אשמח . כזכור לשימוש של משחקים לא כבדים למשל FIFA NBA לא יותר .. ושוב תודה . מה שנשאר לקנות זה ככה : 1. מעבד שהבנתי שעדיף AMD לתקציב הנ"ל . 2. זיכרון שאין לי מושג כמה יש הבדל בין 4 ג'יגה ל2 ג'יגה לשימושים שלי במחשב . 3. צורב DVD . 4. לוח אם שאין בו שום אופציה עתידית לשדרוג כר…

• 5 תגובות
    • 785 צפיות
  10. שלום יש לי מחשב נייד של hp dv6 השאלה שלי היא האם אני יכול להשאיר את הכבל של החשמל קבוע במחשב ולא יקרה למחשב כלום? כי לרוב המחשב נימצא באותו מקום עד היום הייתי מחבר אותו ואז שהיה מגיע ל100 אחוז הייתי מוציא וככה עד שניגמר הסוללה הייתי מחבר שוב מחכה לתשובות. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום כולם, הייתי מעוניין לקבל מפרט בתקציב של 2500-3000, יש לי עדיפות למעבדי אינטל אבל במידה ואתם מאמינים שבתקציב הזה עדיף AMD אשמח לשמוע על דעתכם. המפרט מיועד בעיקר לגיימינג גלישה וסרטים. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500-3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסור במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים(משחקי רשת בעיקר כגון World of Warcraft, ומשחקים טיפה כבדים קצת יותר כמו GTA IV א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אין תוכנות קבעות בעיקר media player לסרטים ומשחקים שצוינו בסעיף הקודם ב) במידה והמח…

• 9 תגובות
    • 854 צפיות
  12. Started by Slash4,

לא מזמן פרסמתי פה נושא וביקשתי לפטופ בתקציב של 3-4K חזק למשחקים בינוניים מינוס ולאינטרנט אבל גם לבית ספר (זמן סוללה לפחות 5 שעות). והבהירו לי מהר מאוד שהדרישות סותרות ולא מצאתי כזה. אז חשבתי על רעיון - לקנות מחשב נייד חזק בתקציב שלי , עם מעבד חזק בסביבות של i3 -i5 זכרון 2GB לפחות כרטיס מסך חזק 1GB וכו.. עם זמן סוללה רגיל - ופשוט לקנות לו עוד סוללה , וככה בבית ספר אני אחליף סוללות. השאלה שלי - האם זה פתרון טוב לבעיה? אם יש חסרונות מהם? ואם כן איפה אפשר למצוא סוללות? בדקתי מגוון רחב מאוד של ניידים שמתאימים בול לדרישות שלי מכמה חברות. אבל אני לא יודע אם אפשר לקנות איתם עוד סוללה שמתאימה להם ומאיפה ?

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  13. Started by dani44,

אני מתחיל לחפש חלקים לCAR PC בכך זה אומר שאני לא צריך מחשב חזק,אלה משהו סטנדרט,מצידי גם יד 2. ממה שהספקתי לעבור במהירות על הלוח מכירה שיש כאן באתר ואשמח לייעוץ שלכם איזה מחשב יותר "חזק" ועם חלקים איכותיים (שלא יהרס לי תוך חודשיים). 1. http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/17224/cat/20 2. http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/17226/cat/20 3. http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/17233/cat/20 4. http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/17128/cat/20 איך המחשב הזה עם הקירור מים..? צריך לתחזק אותו איכשהו או להשקיע עליו? (מצטער אני לא מבין בזה) או שאם יש לכם משהו להציע לי בטווח המחירים שהצעתי כאן ביד 2 באתר אשמח לשמו…

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  14. Started by Rust,

יש לי קצת ניסיון בהרכבת מפרטי מחשב למטרות גיימינג ושימוש כללי, ולאחרונה התחלתי להתעניין באופציה של רכישת מחשב HTPC לסלון. לפחות כרגע מדובר על מחשב לצפיה בסרטים מהאינטרנט/דיסקים/USB, ללא חיבור לכבלים/אנטנת טלויזיה. אין צורך בהרצת משחקים (את זה אני עושה על מחשב אחר). כאשר התחלתי לנסות לברר על הנושא הבנתי שאין לי ממש מושג מאיפה להתחיל. השאלות שהכי הטרידו אותי: מה בדיוק עושה כרטיס טלויזיה, והאם הוא דרוש למחשב המיועד לצפייה בסרטים בלבד? בהרבה מפרטים שראיתי (למשל: תחת "מפרטים מומלצים" באתר הזה ובפורום) ל- HTPC משולבים כרטיסי מסך. האם הדבר נחוץ (בניגוד לכרטיסי מסך on board)? החל מאיזו רזולוצייה? מה המשמעות של חיבור של כרטיס מסך בנוסף לכרטיס טלוויזיה? איך הם מחלקים ביניהם את העבו…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. - עדיפות לחסוך כמה שיותר מהתקציב, אם לחרוג לא יותר מ-100 ש"ח. - המחשב משמש את הוריי ואחותי בעיקר לאינטרנט, קצת אופיס, מוזיקה, שימושים בסיסיים ביותר על בסיס יומי. - אין צורך בציוד היקפי. - 6 מבחינת חשיבות השקט של המחשב. - לא מתוכנן אוברקלוק. - יש צורך לכלול מערכת הפעלה והרכבת המחשב. מאחר ואני עדיין עם XP אני לא מכירה מספיק את ויסטה ואת 7, אשמח להמלצה למערכת שתהיה הכי נוחה ועם מינימום דאגות. - זקוקה גם להמלצה על חנות אמינה באזור השרון. - הבקשה המיוחדת היחידה היא רכיבים איכותיים ואמינים, שיחזיקו מעמד לאורך זמן. - לא מתוכנן שדרוג עתידי של המחשב. תודה מראש וחג שמח

• 7 תגובות
    • 748 צפיות
  16. קניתי נייד והמטרה שלי לבצע אימג' לכונן C כל עוד שהוא לא התחבר לאינטרנט והוא נקי מוירוסים. חיברתי כונן חיצוני וניגשתי לביוס כדי להגדיר למחשב לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה. למרות זאת לאחר שכיביתי והדלקתי את המחשב דיסק האיתחול לא עולה. אציין רק כי הכונן החיצוני חדש וכשאני מנסה לאחר ההדלקה לקרוא מהכונן החיצוני אני מצליח לקרוא.גם בדיסק האיתחול עצמו אין בעיה כיוון שכאשר אני מכניס אותו לכונן של המחשב הנייח הוא עולה עם ההדלקה של המחשב.כך שהבעיה לא נמצאת שם. מה שכן – הכונן החיצוני הגיע עם כבל מוזר.בצד אחד של הכבל יש את המחבר הקטן שהולך לכונן החיצוני ובצד שני של הכבל יש חיבור מוזר – שני מחברי USB. האם מישהו יודע למה יש לי שני מחברי USB? הרי אני צריך רק אחד. האם הבעיה נעוצה בכך …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by RunningWithScissors,

הדרישות הן פחות או יותר סטנדרטיות מסך 13-14 זמן סוללה סביר+(שוב עדיין לא יודע להעריך כמה יהיה מספיק) חשוב שידע להתמודד עם VS,MATLAB ויהיה בעל יכולת לטפל ב1080P בלי בעיה (HDMI חובה). עכשיו העניין הוא שאני עדיין לא סטודנט ולכן אם יש לכם תובנת נוספות אשמח לשמוע.... חשבתי להביא את ה-ENVY 14 מארה"ב ב-1K דולר, מה אתם אומרים עליו הוא נראה די בטיח בביקורות קצת שמן אמנם אבל אני לא יודע כמה זה נורא...

18. Started by amir_dj,

יש לי ספק של חברת ACER בעל מתח של 19V ו4.7 אמפר. ויש לי לפטופ שלא שייך לו אבל גם של ACER שדורש מתח זהה אך 3.4 אמפר. אני יכול לחבר אותו?

• 1 תגובה
    • 811 צפיות
  19. Started by 3DGAMEMAN,

היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, וראיתי תמחשב הנ"ל מה אתם אומרים עליו? שמעתי שיש לו בעיית התחממות האם זה נכון? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. היי, טוב אז ככה אחרי יום מאוד עמוס והרבה חיפושים החלטתי להתייעץ בין ה-2 הללו הראשון(1) - http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=995&ProductID=21140&VariantID=21141〈=he השני(2)- http://ivory.co.il/product.asp?productid=5272&CatCode=315 אני יוכל להריץ משחקים באיכות גבוהה כגון: Mafia II, Call of Duty Modern Warfare 2, Crysis וכו'... באחד מהניידים האלה? ויש לי עוד שאלה יש אפשרות להוסיף למחשב ATI Mobility Radeon HD 5850? וכמה זה יעלה לי? תודה רבה.

21. אהלן אני מחפש מחשב (לא מסך או ציוד היקפי) תחת התקציב של 2500 שקלים, אפשר חריגה של 100\200 שקלים אם השדרוג הוא מהותי. דרוש זכרון RAM נכבד, נפח דיסק של לפחות 500 ג'יגה ומומלץ אף יותר, מעבד חזק וכרטיס גרפי טוב (אם נכנס במסגרת התקציב- אחד שיעודי לעריכה ועיצוב). תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 725 צפיות
  22. Started by blof,

1. מה התקציב המקסימלי? 6500 ניתן לנצל את כל התקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים שרצים בהגדרות גרפיות גבוהות, משחקים כמו MOW2,crysis, etc... 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך חדש בגודל 22 לפחות עם יכולת לראות סרטי HD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 1 - השקט לא חשוב בכלל 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן OC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך, אני אשתמש בווינדאוס 7 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא אין לי העדפה לחנות ספציפית, אני גר במרכז 10. האם יש בקשות מיוחדו…

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  23. Started by lital1,

שלום! אני צריכה לעשות חריטה על מחשב נייד של Asus. אני מחפשת מקום טוב ומקצועי שנמצא במרכז הארץ. אשמח לשמוע המלצות במידה ומישהו יודע.. חג שמח! ליטל

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by אני1,

שלום יש לי vostro של דל ומשום מה כאשר אני לוחץ על לחצן ה- Fn האותיות בצד לא הופכות למספרים (רק עם מחזיקים אותו לחוץ). הבנתי שכדי לפתור את הבעיה צריך להיכנס לביוס. מישהו יודע להדריך אותי איך לעשות את זה ומה לבחור שם? אם זה משנה הדגם הוא vostro 3500. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. נתחיל מזה שהייתי חבר בפורום הזה לפניי דיי הרבה זמן והייתי מתעסק הרבה בחומרה וכו' . עם הזמן זה ירד וירד עד שהגעתי למצב שאני מפרסם נושא בכדי לקבל מפרט למחשב חדש . המחשב הוא בעיקר לשימוש ביתי שזה אומר אינטרנט ומשחקים קצת פחות מספיק שיחזיק בצורה הכי טובה את הFIFA 2011 שצריכה לצאת . מה שאני מחפש בגדול זה מעבד של אינטל בלבד[מצטער לא סומך על AMD ] , כרטיס מסך בינוני + שאמור להגיע עד רבע מהתקציב , זיכרון לא ממש מפריע לי לא מאמין בזה , צורב דיוידי חובה , ספק כוח לא ג'נרי שיש לו אספקה של 500 וואט ועולה 70 שקל .. מעדיף אחד של 350 לא ג'נרי יותר יקר . חשוב שהמארז יהיה עם פתחי איוורור רבים בגלל שהמיקום של המחשב הוא בחור ונצבר שם דיי הרבה אבק . בקשר להארד דיסק אני לא הולך להשתמש יותר…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים